שלום איגור, ראשית תודה על הסרטונים שבאמת מנגישים את נושא המשכנתאות. אני חושב שהסרטון הספציפי הזה מכיל טעויות וכדי להוריד אותו כדי לא להטעות אנשים. המקרה של הבחור התברר כחישוב מוטעה או לחילופין מקרה של מישהו שרצה לבצע פרעון לפני שהכסף נמשך. עמלת ההיוון מחושבת לפי הפער שבין הריבית הממוצעת שהיתה בעת נטילת ההלוואה או הריבית שניתנה על ההלוואה (הנמוך מביניהם) לבין הריבית הממוצעת העדכנית בעת סילוק המסלול. בסרטון אתה מציב את הריבית של ההלוואה למרות שהריבית הממוצעת באותה העת נמוכה בהרבה והיא זו שאמורה להלקח בחשבון. הריביות המופיעות בקבצי בנק ישראל הן ריביות ריאליות וצריך להמיר אותן לנומינליות בעת החישוב. העמודה שיש לקחת ממנה את הנתונים היא העמודה של בין שנה לחמש שנים כולל. חישוב הפערים במסלול משתנה כל 5 צמודה מתבצע על כל תשלום חודשי צפוי ב-60 החודשים הקרובים, כאשר על סכום הקרן שצפוי להשאר בתום חמש שנים מתבצע החישוב בנפרד. קיים סרטון מעולה ביוטיוב בנושא זה של חברת Smartnpv.
ראשית, תודה רבה על הסרטון המעולה, ועל יתר הסירטונים המצויינים! אני אמנם לא מתכנן מסלול פיתוי אבל כן מתכנן, עם פתיחת קרן השתלמות, למחזר חלק מהלוואת הזכאות. 2 שאלות; 1. האם יתכנו עמלות פרעון מכל סוג, בדומה למקרה הזה, או שזכאות פטורה מכל עמלה או קנס? 2. מדובר על לקיחת הזכאות במנות (בניה חדשה). האם ניתן לבצע את הפירעון החלקי עוד בזמן לקיחת המנות, או שעלי להמתין עד אשר אקח את מלוא ההלוואה ורק אז לפרוע חלק ממנה? תודה מראש!
שלום איגור, סרטון מצויין כרגיל, תודה! 2 שאלות: *למה בחרת ב5 שנים במחשבון? הרי התקופה היא 30 שנה. *במידה והריביות הן אותן ריביות כמו שהצגת בסרטון והתקופה היא גם 30 שנה (כמו שהסברת בכל סרטוניך על מסלול פיתוי), רק הסכום לדוגמא היה 100,000. כמה עמלת פרעון היינו עתידים לשלם אם היינו באים לסגור את המסלול אחרי שנה אחת בלבד?
זה לא אני אמרתי, זה הבנק אמר, והסיבה לכך הייתה שהייה עדכון ריבית משמעותי בתקופה הזאת בה הריבית ירדה בקרוב ל 0.3. אין טעם בהודעה מוקדמת בשביל חיסכון של 0.1 כי לרוב זה כלל איננו משתלם מבחינת ריביות. אבל אם יש זמן ואתה צפוי לסגור רק עוד שבוע שבועים אז בהחלט כדאי להודיע לבנק על כך ולחסוך עמלה זו.
איגור תודה, 1. לא הבנתי את המשפט שלך שמסתכלים על ריביות של 5-10 שנים ופחות מזה זה פריים וכו'? תוכל לתת הסבר קצרצר 2. האם עמלת הפרעון שהצגת תהיה שווה גם אם העוגן יהיה הממוצע ריביות אג"ח ולא ריבית ממוצעת על המשכנתאות?
סרטון מעולה תודה לך 🙏
איגור אתה מנגיש מידע בצורה נהדרת ואתה איש מקצוע
תודה רבה.
אחלה הסבר,פשוט וברור !!!המון תודות
אחלה סרטון.
תודה רבה
שלום איגור,
ראשית תודה על הסרטונים שבאמת מנגישים את נושא המשכנתאות.
אני חושב שהסרטון הספציפי הזה מכיל טעויות וכדי להוריד אותו כדי לא להטעות אנשים.
המקרה של הבחור התברר כחישוב מוטעה או לחילופין מקרה של מישהו שרצה לבצע פרעון לפני שהכסף נמשך.
עמלת ההיוון מחושבת לפי הפער שבין הריבית הממוצעת שהיתה בעת נטילת ההלוואה או הריבית שניתנה על ההלוואה (הנמוך מביניהם) לבין הריבית הממוצעת העדכנית בעת סילוק המסלול.
בסרטון אתה מציב את הריבית של ההלוואה למרות שהריבית הממוצעת באותה העת נמוכה בהרבה והיא זו שאמורה להלקח בחשבון.
הריביות המופיעות בקבצי בנק ישראל הן ריביות ריאליות וצריך להמיר אותן לנומינליות בעת החישוב.
העמודה שיש לקחת ממנה את הנתונים היא העמודה של בין שנה לחמש שנים כולל.
חישוב הפערים במסלול משתנה כל 5 צמודה מתבצע על כל תשלום חודשי צפוי ב-60 החודשים הקרובים, כאשר על סכום הקרן שצפוי להשאר בתום חמש שנים מתבצע החישוב בנפרד.
קיים סרטון מעולה ביוטיוב בנושא זה של חברת Smartnpv.
נשמע הגיוני, איגור, יש אפשרות להתייחס לטענה לגבי הפרשי הריביות ?
ua-cam.com/video/I7fyldTiHLA/v-deo.html
בקישור שצירפתי מוסבר כיצד מחושבת עמלת ההיוון
ראשית, תודה רבה על הסרטון המעולה, ועל יתר הסירטונים המצויינים!
אני אמנם לא מתכנן מסלול פיתוי אבל כן מתכנן, עם פתיחת קרן השתלמות, למחזר חלק מהלוואת הזכאות.
2 שאלות;
1. האם יתכנו עמלות פרעון מכל סוג, בדומה למקרה הזה, או שזכאות פטורה מכל עמלה או קנס?
2. מדובר על לקיחת הזכאות במנות (בניה חדשה). האם ניתן לבצע את הפירעון החלקי עוד בזמן לקיחת המנות, או שעלי להמתין עד אשר אקח את מלוא ההלוואה ורק אז לפרוע חלק ממנה?
תודה מראש!
1 בזכאות אין קנסות בכלל.
2. אין אפשרות לסגור תוך כדי משיכה אלא רק בסיום.
3. לסגור זכאות זה לא חכם בניוחד, ישנם פתרונות טובים יותר.
תודה רבה!
שלום איגור, סרטון מצויין כרגיל, תודה!
2 שאלות:
*למה בחרת ב5 שנים במחשבון? הרי התקופה היא 30 שנה.
*במידה והריביות הן אותן ריביות כמו שהצגת בסרטון והתקופה היא גם 30 שנה (כמו שהסברת בכל סרטוניך על מסלול פיתוי), רק הסכום לדוגמא היה 100,000.
כמה עמלת פרעון היינו עתידים לשלם אם היינו באים לסגור את המסלול אחרי שנה אחת בלבד?
כי במסלול המשתנה תקופת שינוי הריבית היא כל 5 שנים, לכן הקנס מחושב בהתאם לתקופה זו בלבד ולא לכל 30 השנה שהמסלול אמור להתקיים.
@@מרכזלכלכלהמשמעותית תודה רבה
איך יכול להיות שנצברה ריבית של 1400 שח בעשרה ימים??? ולמה אמרת שלדעתך אף פעם לא משתלם להודיע לבנק הודעה מוקדמת על פרעון מוקדם?
זה לא אני אמרתי, זה הבנק אמר, והסיבה לכך הייתה שהייה עדכון ריבית משמעותי בתקופה הזאת בה הריבית ירדה בקרוב ל 0.3.
אין טעם בהודעה מוקדמת בשביל חיסכון של 0.1 כי לרוב זה כלל איננו משתלם מבחינת ריביות. אבל אם יש זמן ואתה צפוי לסגור רק עוד שבוע שבועים אז בהחלט כדאי להודיע לבנק על כך ולחסוך עמלה זו.
איגור תודה,
1. לא הבנתי את המשפט שלך שמסתכלים על ריביות של 5-10 שנים ופחות מזה זה פריים וכו'? תוכל לתת הסבר קצרצר
2. האם עמלת הפרעון שהצגת תהיה שווה גם אם העוגן יהיה הממוצע ריביות אג"ח ולא ריבית ממוצעת על המשכנתאות?