Üstad sadece bir ay hesaplanan kdv yok diye. Senelik 15.000 civarı kdv farkı çıkıyor. Birde gv veya kv arttırımı mecburiyeti doğuyor. Danıştay kararları dikkate alınmamış. Size Saygılar sunuyorum. Tesekkurler
Kasım bey, çok haklısınız , geçmişte muktezalar bazında yaratılan bu çelişki ve adaletsizlik maalesef 7326 sayılı kanunda kanuna hüküm konulmak suretiyle daha da artırılmış oldu.
Murat bey %20 yerine %15 girince sistem uyarıyormu? vergi çıkmamıştı ama damga vergisini süresinde ödemedik, m.artırımı paketi sisteme yükledim ancak uyarı&zarf çıkmadı .
Üstad merhaba, 2020 yılı beyan edilen kurumlar vergisi matrahı 228.000 TL 7326 Sayılı kanunda asgari matrah 127.500 TL. Vergilendirme hangi tutar üzerinden yapılacak? Teşekkürler
kurumlar vergisi matrahınızın 2020 yılı için artırım oranı olan %15'i asgari matrahtan düşük olduğundan, 127.500 TL asgari matrah üzerinden artırım yapılmalı. iyi çalışmalar...
Üstadım. 2019 yılında faal olan mükellef sadece 2 ay beyanname vermiş geri kalan 10 ay beyanname vermemiş. Bu kanun kapsamında geriye dönük beyanname vermeyenler ile ilgili bir düzenleme yok. İlgili döneme matrah artırımı yaparsak , verilemeyen beyannamelerden dolayı ileri de sıkıntı yaşarmıyız.
BU KANIN KAPSAMINDA MATRAH ARTIRIMI YAPTIĞINIZ TAKDİRDE VERİLMEYEN BEYANNAMELER İÇİN ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI DAHİL HİÇ BİR ŞEKİLDE CEZA KESİLEMEZ, İNCELEME VE TARHİYAT YAPILAMAZ. HATTA BU UYGULAMADAN TİCARİ KAZANCINI TAMAMEN BEYAN DIŞI BIRAKAN, MÜKELLEFİYETİ DAHİ BULUNMAYAN KİŞİLER DAHİ YARARLANABİLİR. İYİ AKŞAMLAR.
Üstad merhabalar, bir konuda görüşünüzü almak isterim gelir vergisi bir mükellef, yıllık gelir vergisinde 900 bin tl ticari kar göstermiş fakat sağlık giderleri sigorta policesi ve Bağ-Kur giderleri vs 50 bin tl civari bir düşüm olmus ve vergiye tabi matrah 850 bine inmis, burada esas alınacak rakam ticari karmi yoksa sigorta policesi ve sağlık giderleri düşülmüş rakam olan vergiye tabi matrahimi baz alarak hesaplamayi yapmaliyiz...
Merhaba Cüneyt bey, Gelir vergisi matrah artırımında ticari karı değil 7 gelir unsurundan elde edilen gelir toplamından GVK 88 ve 89. madde kapsamında yararlanılabilecek tüm istisna ve indirimler düşüldükten sonra kalan, üzerinden gelir vergisi matrahını esas alıyoruz. örneğinize göre 850.000 TL. iyi çalışmalar..
sayın murat yıldız miras yolu ile kalan dairelerin birden fazla bir kaç yıl içinde satışı Ticari kazanç olarak görülüyor mu ? eğer matrah arttırımı yaparsak bilanço usulu mu yoksa işletme hesabı ile başvuru yapmak gerekir.
HAKAN BEY, SON DÖNEM YARGI DA BU GÖRÜŞTE, MİRAS YOLUYLA EDİNİLEN ARSA ÜZERİNE YAPILAN DAİRELERİN VEYA DOĞRUDAN MİRAS YOLUYLA ÇOK SAYIDA EDİNİLEN DAİRELERİN AYNI YIL İÇERİSİNDE BİRDEN FAZLA SATILDIĞINDA KONU VERGİ İDARESİNCE TİCARİ KAZANÇ OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR. BİLANÇO VEYA İŞLETME HESABI ARASINDAKİ TEREDDÜTTE HAKLISINIZ, BU KONUDA BİR AÇIKLIK YOK. ANCAK BENİM KANAATİMCE İŞLETME BÜYÜKLÜĞÜ ÖLÇÜSÜ OLAN HASILAT VE GİDER TUTARLARI İNCELEME OLMAKSIZIN TESPİT EDİLEMEYECEĞİNDEN VE İLK YIL HER HAL VE TAKDİRDE İŞLETME HESABINDAN YARARLANILABİLECEĞİNDEN BU USULDE ASGARİ MATRAHILARI ESAS ALARAK GELİR VE KDV ARTIRIMINDA BULUNMANIZ YETERLİ OLACAKTIR. İLGİNİZ VE DİKKATİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER, İYİ ÇALIŞMALAR....
Üstadım Kurumlar Vergisi yönünden matrah arttırımı yapan bir mükellef Kv 32a Kapsamında yararlanmış olduğu İndirimli kurumlar vergisinin doğru hesaplanıp hesaplanmadığı yönünden incelenip matrah farkı talep edilebilirmi?
Merhaba, 7326 sayılı Kanun çerçevesinde sadece mükelleflerin mahsuben daha önce ödemiş oldukları vergilerin iadesi ile ilgili taleplerine ilişkin inceleme ve tarhiyat hakkı saklı olup, bunun dışında bir gerekçeyle indirimli kurumlar vergisi uygulaması nedeniyle inceleme yapılamaz düşüncesindeyim. iyi çalışmalar..
Hocam katkılarınız için teşekkür ederiz. Bir sorum vardı yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. kdv beyannamesinde Kısmı tevkıfat uygulanan işlemlerde beyan edilen matrahın kdv arttırımı nasıl olacaktır normalde 9/10 hesaplanıyor ?
Merhaba Pelin Hanım Konuya ilişkin açıklamalar 7326 sayılı Kanun Genel Tebliğinin V-D1 Bölümünde yapılmış olup aynen aşağıdaki gibidir. b) Kısmi Tevkifat Uygulaması Kapsamında İşlemi Bulunanlarda Bu İşlemlerine İlişkin Olarak, Yıllık Hesaplanan Katma Değer Vergisi Tutarının Hesabında Dikkate Alınacak Tutar
3065 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak Hazine ve Maliye Bakanlığınca bazı işlemler “kısmi vergi tevkifatı” kapsamına alınmıştır. Bu uygulamada, işlem bedeli üzerinden hesaplanan verginin, Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen kısmı sorumlu sıfatıyla alıcı tarafından, kalan kısmı ise satıcı tarafından beyan edilmektedir.
Bu tür işlemleri bulunan satıcıların yapacakları KDV artırımları ile ilgili “Yıllık Hesaplanan KDV" tutarının belirlenmesinde, alıcı tarafından sorumlu sıfatıyla beyan edilen KDV dikkate alınmadan, kendileri tarafından beyan edilen kısım hesaplamaya dâhil edilecektir.
c) Sorumlu Sıfatıyla Beyan Edilen Katma Değer Vergisi
2 No.lu KDV beyannameleri için 7326 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası hükmünden yararlanılması mümkün değildir.
Bu çerçevede, 2 No.lu KDV Beyannamesi ile sorumlu sıfatıyla beyan edilen vergiler, yukarıda belirtildiği üzere satıcılar ve alıcılar tarafından yıllık toplama dâhil edilmeyecektir. iyi çalışmalar dilerim.
Murat bey selamlar, 2020 yılına ait gelirlerim var. Vergi mükellefiyim ama firmam felan yok. Hiç beyanname felanda vermedim. Şimdi askeri gelir vergisi ve KDV matrah artımı yaparak 2020 yılına ait yüm borçlarımdan kurtulabilir miyim? Yani, gelir vergisi: 2020 yılı 63.700 % 20 si; 12.740 TL + KDV : 2020 yılı 63.700 %18 i; 11.466 TL = 24.206 TL ödersem 2020 yılındaki tüm vergi işlemlerim bitiyor mu?
sn polat, aynen ifade ettiğiniz gibi, hatta bilanço değil işletme hesabı esasına göre matrah artırımı yapmanız yeterli . Bu durumda 42.500 TL MATRAH ÜZERİNDEN 8.500 TL GELİR VERGİSİ VE 7.650 TL KDV olmak üzere toplam 16.150 TL ödeme yeterli. br de bu tutarı eylül ayında tek taksitte öderseniz %10 daha indirim var.
@@YMMMURATYILDIZ2021 Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben yazılım mühendisiyim eskiden yaptığım programlardan, Google reklam gelirleri elde ediyorum. Serbest meslek kazancına girmiyor mu?
@@YMMMURATYILDIZ2021 İnteraktif vergi dairesinden başvuruda bulunabiliyor muyuz? Ben baktım ama hangi menüde olduğunu bulamadım. Sunumlarınız çok faydalı ve eğitici. Saygılar.
@@YMMMURATYILDIZ2021 Tam anlamak için soruyorum. İşletme hesabında beyanda bulunursanız daha az ödemeniz yeterli oluyor. Daha az ödediğiniz bir şeyin hepsini kapsaması mantıksız değil mi?
Hocam Merhabalar, Vergi müfettişi bizi bayram öncesi aradı ve hakkınızda 2017 yılı İçin vergi inceleme kararı bulunuyor matrah artırımı yapmazsanız kurumlar ve KDV yönünden inceleyeceğim dedi. Fakat özel durumlardan dolayı biz 18 Ağustos gibi matrah artırımlarını yapabileceğiz. Sorum şu biz yapana kadar eğer incelemeyi tebliğ eder ve imza atarsak yapılan matrah artırımı tam bir koruma mı sağlar yoksa sadece mahsuplaşma da mı işe yarar. Araştırdım bir türlü bulamadım cevabınız İçin şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba , eğer inceleme sahte belge düzenleme şüphesi ile yapılmıyor ise, sizin bahsettiğiniz durumda matrah artırımı tam bir koruma sağlayacaktır. Matrah artırımı sadece sahte belge düzenleme şüphesiyle yapılan incelemeler ile 7326 sayılı Kanun yayınlanmadan başlayıp, 02 ağustostan önce tamamlanan incelemeler için koruma tam sağlamıyor. iyi bayramlar..
Merhaba üstadım 2019 ve 2020 yılı için kira beyanı vermemiş .pişmanlıkla kira beyannamesi versek 2019 da 13.000 TL 2020 için 15.000 TL vergi çıkar bu yıllara hiç beyanname verilmediği için 7326 sayılı yasa ile versek 2020 yılı için matrah 12.740 TL mı olacak bunun yüzde yirmisini mı ödeyeyeceğiz. Birde bu beyanı hazır beyanda mı gib ten mı vereceğiz. Çok teşekkürler.
Merhaba Cihat bey, Aynen sorunuzda belirttiğiniz gibi sadece GMSİ yönünden matrah artırımında bulunmanız en doğrusu. Bu çerçevede; 2019 yılı için 11.240 , 2020 yılı için 12.740 TL matrah üzerinden kağıt ortamında VD 'ne vereceğiniz beyannameye istinaden %20 oranında vergi ödemeniz yeterli olacaktır. Örnek olayda pişmanlık hükümlerinden yararlanmanıza gerek yok. iyi çalışmalar..
Merhaba kolay gelsin matrah arttırımını riskli gördüğümüz alış faturaları kadar yapabilir miyiz? X firmasınsan ... kdv hariç alışımız var diyelim sadece o rakam kadar matrah arttırabilir miyiz yoksa o yıl ki satışa göre mi arttırım yapmalıyız?
Merhaba Hüseyin bey, matrah artırımı yaptığınız takdirde inceleme 2 ağustosa kadar tamamlanmazsa otomatik olarak sonlanır. Bu nedenle yapmanızda fayda var.
emeğinize sağlık.Mükellefin beyanı zamanında verilmiş ancak ödeme sonradan yapılmış yine % 20 uygulanacak değil mi? muratmuhasebe@msn.com teşekkür ederim saygılar hocam
7326 SAYILI KANUNDA YER ALAN gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, artırımda bulunmak istedikleri yıla ait yıllık beyannamelerini kanuni sürelerinde vermiş, bu vergi türlerinden tahakkuk eden vergilerini süresinde ödemiş ve bu vergi türleri için bu Kanunun 2 nci ve 3 üncü madde hükümlerinden yararlanmamış olmaları şartıyla bu fıkra hükmüne göre artırılan matrahları %15 oranında vergilendirilir. İstisna, indirim ve mahsuplar nedeniyle bu beyannameler üzerinden ödenmesi gereken verginin bulunmaması hâlinde de bu hüküm uygulanır. DÜZENLEME GEREĞİNCE VERGİ ORANI %20 OLACAK, %15'TEN YARARLANILAMAZ.
Emeğiniz için teşekkür ederim Değerli Hocam.. Sağlıklı günler dilerim.
Hocam emeğinize sağlık çok güzel bir şekilde anlatmışsınız. Çok teşekkür ederiz..
Emeğiniz için teşekkür ederim, değerli Hocam.
Ağzınıza sağlık üstad
üstadım çok teşekkürler emeğinizesağlık aydınlatıcı olmuş
emeğinize sağlık hocam.
Üstad sadece bir ay hesaplanan kdv yok diye. Senelik 15.000 civarı kdv farkı çıkıyor. Birde gv veya kv arttırımı mecburiyeti doğuyor. Danıştay kararları dikkate alınmamış. Size Saygılar sunuyorum. Tesekkurler
Kasım bey, çok haklısınız , geçmişte muktezalar bazında yaratılan bu çelişki ve adaletsizlik maalesef 7326 sayılı kanunda kanuna hüküm konulmak suretiyle daha da artırılmış oldu.
merhaba üstadım iyi günler benim vergi dairesinden kdv mahsup alacağım var bu alacağımdan kdv ve kurumlar vergisi matrah artırımı ödemelerimi mahsup edebiliyor muyuz acaba şimdiden teşekkür ederim.
Teşekkürler Hocam
Murat bey %20 yerine %15 girince sistem uyarıyormu? vergi çıkmamıştı ama damga vergisini süresinde ödemedik, m.artırımı paketi sisteme yükledim ancak uyarı&zarf çıkmadı .
Hocam 2017, 2018 dönemleri için ceza yedik maaliye'den bu cezalarda iptal edilebiliyormu bu kapsamda
ediliyor
Üstad merhaba, 2020 yılı beyan edilen kurumlar vergisi matrahı 228.000 TL 7326 Sayılı kanunda asgari matrah 127.500 TL. Vergilendirme hangi tutar üzerinden yapılacak? Teşekkürler
kurumlar vergisi matrahınızın 2020 yılı için artırım oranı olan %15'i asgari matrahtan düşük olduğundan, 127.500 TL asgari matrah üzerinden artırım yapılmalı. iyi çalışmalar...
Üstadım. 2019 yılında faal olan mükellef sadece 2 ay beyanname vermiş geri kalan 10 ay beyanname vermemiş. Bu kanun kapsamında geriye dönük beyanname vermeyenler ile ilgili bir düzenleme yok. İlgili döneme matrah artırımı yaparsak , verilemeyen beyannamelerden dolayı ileri de sıkıntı yaşarmıyız.
BU KANIN KAPSAMINDA MATRAH ARTIRIMI YAPTIĞINIZ TAKDİRDE VERİLMEYEN BEYANNAMELER İÇİN ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI DAHİL HİÇ BİR ŞEKİLDE CEZA KESİLEMEZ, İNCELEME VE TARHİYAT YAPILAMAZ. HATTA BU UYGULAMADAN TİCARİ KAZANCINI TAMAMEN BEYAN DIŞI BIRAKAN, MÜKELLEFİYETİ DAHİ BULUNMAYAN KİŞİLER DAHİ YARARLANABİLİR. İYİ AKŞAMLAR.
@@YMMMURATYILDIZ2021 teşekkürler üstadım. İyi akşamlar
Üstad merhabalar, bir konuda görüşünüzü almak isterim gelir vergisi bir mükellef, yıllık gelir vergisinde 900 bin tl ticari kar göstermiş fakat sağlık giderleri sigorta policesi ve Bağ-Kur giderleri vs 50 bin tl civari bir düşüm olmus ve vergiye tabi matrah 850 bine inmis, burada esas alınacak rakam ticari karmi yoksa sigorta policesi ve sağlık giderleri düşülmüş rakam olan vergiye tabi matrahimi baz alarak hesaplamayi yapmaliyiz...
Merhaba Cüneyt bey, Gelir vergisi matrah artırımında ticari karı değil 7 gelir unsurundan elde edilen gelir toplamından GVK 88 ve 89. madde kapsamında yararlanılabilecek tüm istisna ve indirimler düşüldükten sonra kalan, üzerinden gelir vergisi matrahını esas alıyoruz. örneğinize göre 850.000 TL. iyi çalışmalar..
@@YMMMURATYILDIZ2021 değerli bilgilendirmeniz için tşk ederim simdiden hayırlı bayramlar üstad
sayın murat yıldız miras yolu ile kalan dairelerin birden fazla bir kaç yıl içinde satışı Ticari kazanç olarak görülüyor mu ? eğer matrah arttırımı yaparsak bilanço usulu mu yoksa işletme hesabı ile başvuru yapmak gerekir.
HAKAN BEY,
SON DÖNEM YARGI DA BU GÖRÜŞTE, MİRAS YOLUYLA EDİNİLEN ARSA ÜZERİNE YAPILAN DAİRELERİN VEYA DOĞRUDAN MİRAS YOLUYLA ÇOK SAYIDA EDİNİLEN DAİRELERİN AYNI YIL İÇERİSİNDE BİRDEN FAZLA SATILDIĞINDA KONU VERGİ İDARESİNCE TİCARİ KAZANÇ OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR.
BİLANÇO VEYA İŞLETME HESABI ARASINDAKİ TEREDDÜTTE HAKLISINIZ, BU KONUDA BİR AÇIKLIK YOK. ANCAK BENİM KANAATİMCE İŞLETME BÜYÜKLÜĞÜ ÖLÇÜSÜ OLAN HASILAT VE GİDER TUTARLARI İNCELEME OLMAKSIZIN TESPİT EDİLEMEYECEĞİNDEN VE İLK YIL HER HAL VE TAKDİRDE İŞLETME HESABINDAN YARARLANILABİLECEĞİNDEN BU USULDE ASGARİ MATRAHILARI ESAS ALARAK GELİR VE KDV ARTIRIMINDA BULUNMANIZ YETERLİ OLACAKTIR.
İLGİNİZ VE DİKKATİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER, İYİ ÇALIŞMALAR....
Cok teşekkür ederim bilgilendirdiginiz icin
Üstadım Kurumlar Vergisi yönünden matrah arttırımı yapan bir mükellef Kv 32a Kapsamında yararlanmış olduğu İndirimli kurumlar vergisinin doğru hesaplanıp hesaplanmadığı yönünden incelenip matrah farkı talep edilebilirmi?
Merhaba, 7326 sayılı Kanun çerçevesinde sadece mükelleflerin mahsuben daha önce ödemiş oldukları vergilerin iadesi ile ilgili taleplerine ilişkin inceleme ve tarhiyat hakkı saklı olup, bunun dışında bir gerekçeyle indirimli kurumlar vergisi uygulaması nedeniyle inceleme yapılamaz düşüncesindeyim. iyi çalışmalar..
@@YMMMURATYILDIZ2021 tşkler üstadım
Hocam katkılarınız için teşekkür ederiz. Bir sorum vardı yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. kdv beyannamesinde Kısmı tevkıfat uygulanan işlemlerde beyan edilen matrahın kdv arttırımı nasıl olacaktır normalde 9/10 hesaplanıyor ?
Merhaba Pelin Hanım Konuya ilişkin açıklamalar 7326 sayılı Kanun Genel Tebliğinin V-D1 Bölümünde yapılmış olup aynen aşağıdaki gibidir.
b) Kısmi Tevkifat Uygulaması Kapsamında İşlemi Bulunanlarda Bu İşlemlerine İlişkin Olarak, Yıllık Hesaplanan Katma Değer Vergisi Tutarının Hesabında Dikkate Alınacak Tutar
3065 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak Hazine ve Maliye Bakanlığınca bazı işlemler “kısmi vergi tevkifatı” kapsamına alınmıştır. Bu uygulamada, işlem bedeli üzerinden hesaplanan verginin, Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen kısmı sorumlu sıfatıyla alıcı tarafından, kalan kısmı ise satıcı tarafından beyan edilmektedir.
Bu tür işlemleri bulunan satıcıların yapacakları KDV artırımları ile ilgili “Yıllık Hesaplanan KDV" tutarının belirlenmesinde, alıcı tarafından sorumlu sıfatıyla beyan edilen KDV dikkate alınmadan, kendileri tarafından beyan edilen kısım hesaplamaya dâhil edilecektir.
c) Sorumlu Sıfatıyla Beyan Edilen Katma Değer Vergisi
2 No.lu KDV beyannameleri için 7326 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası hükmünden yararlanılması mümkün değildir.
Bu çerçevede, 2 No.lu KDV Beyannamesi ile sorumlu sıfatıyla beyan edilen vergiler, yukarıda belirtildiği üzere satıcılar ve alıcılar tarafından yıllık toplama dâhil edilmeyecektir.
iyi çalışmalar dilerim.
Murat bey selamlar, 2020 yılına ait gelirlerim var. Vergi mükellefiyim ama firmam felan yok. Hiç beyanname felanda vermedim. Şimdi askeri gelir vergisi ve KDV matrah artımı yaparak 2020 yılına ait yüm borçlarımdan kurtulabilir miyim? Yani, gelir vergisi: 2020 yılı 63.700 % 20 si; 12.740 TL + KDV : 2020 yılı 63.700 %18 i; 11.466 TL = 24.206 TL ödersem 2020 yılındaki tüm vergi işlemlerim bitiyor mu?
sn polat, aynen ifade ettiğiniz gibi, hatta bilanço değil işletme hesabı esasına göre matrah artırımı yapmanız yeterli . Bu durumda 42.500 TL MATRAH ÜZERİNDEN 8.500 TL GELİR VERGİSİ VE 7.650 TL KDV olmak üzere toplam 16.150 TL ödeme yeterli. br de bu tutarı eylül ayında tek taksitte öderseniz %10 daha indirim var.
@@YMMMURATYILDIZ2021 Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben yazılım mühendisiyim eskiden yaptığım programlardan, Google reklam gelirleri elde ediyorum. Serbest meslek kazancına girmiyor mu?
@@bpolat yazıllım mühendisi iseniz evet giriyor. Ancak işletme hesabı esasına görede beyanda bulunsanız 7 gelir unsurunun tamamını kapsıyor.
@@YMMMURATYILDIZ2021 İnteraktif vergi dairesinden başvuruda bulunabiliyor muyuz? Ben baktım ama hangi menüde olduğunu bulamadım. Sunumlarınız çok faydalı ve eğitici. Saygılar.
@@YMMMURATYILDIZ2021 Tam anlamak için soruyorum. İşletme hesabında beyanda bulunursanız daha az ödemeniz yeterli oluyor. Daha az ödediğiniz bir şeyin hepsini kapsaması mantıksız değil mi?
Hocam Merhabalar,
Vergi müfettişi bizi bayram öncesi aradı ve hakkınızda 2017 yılı İçin vergi inceleme kararı bulunuyor matrah artırımı yapmazsanız kurumlar ve KDV yönünden inceleyeceğim dedi. Fakat özel durumlardan dolayı biz 18 Ağustos gibi matrah artırımlarını yapabileceğiz. Sorum şu biz yapana kadar eğer incelemeyi tebliğ eder ve imza atarsak yapılan matrah artırımı tam bir koruma mı sağlar yoksa sadece mahsuplaşma da mı işe yarar. Araştırdım bir türlü bulamadım cevabınız İçin şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba , eğer inceleme sahte belge düzenleme şüphesi ile yapılmıyor ise, sizin bahsettiğiniz durumda matrah artırımı tam bir koruma sağlayacaktır. Matrah artırımı sadece sahte belge düzenleme şüphesiyle yapılan incelemeler ile 7326 sayılı Kanun yayınlanmadan başlayıp, 02 ağustostan önce tamamlanan incelemeler için koruma tam sağlamıyor. iyi bayramlar..
Merhaba üstadım 2019 ve 2020 yılı için kira beyanı vermemiş .pişmanlıkla kira beyannamesi versek 2019 da 13.000 TL 2020 için 15.000 TL vergi çıkar bu yıllara hiç beyanname verilmediği için 7326 sayılı yasa ile versek 2020 yılı için matrah 12.740 TL mı olacak bunun yüzde yirmisini mı ödeyeyeceğiz. Birde bu beyanı hazır beyanda mı gib ten mı vereceğiz. Çok teşekkürler.
Merhaba Cihat bey,
Aynen sorunuzda belirttiğiniz gibi sadece GMSİ yönünden matrah artırımında bulunmanız en doğrusu.
Bu çerçevede; 2019 yılı için 11.240 , 2020 yılı için 12.740 TL matrah üzerinden kağıt ortamında VD 'ne vereceğiniz beyannameye istinaden %20 oranında vergi ödemeniz yeterli olacaktır.
Örnek olayda pişmanlık hükümlerinden yararlanmanıza gerek yok.
iyi çalışmalar..
@@YMMMURATYILDIZ2021 İnternet ortamından hazır beyanda ,7326 sayılı kanunla verebilir miyim.Çünkü mükellefin vekaleti yok.Çok Çok teşekkürler.
Merhaba kolay gelsin matrah arttırımını riskli gördüğümüz alış faturaları kadar yapabilir miyiz? X firmasınsan ... kdv hariç alışımız var diyelim sadece o rakam kadar matrah arttırabilir miyiz yoksa o yıl ki satışa göre mi arttırım yapmalıyız?
mustafa bey , malesef böyle bir seçim şansınız yok. diğer detaylar için KDV HESAPLANAN KDV ARTIRIMI SUNUMUMU izlemenizi öneririm.
Üstadım kurumlar vergisi matrah artırımından faydalanan mükellef kdv matrah artırımından faydalanmasına gerek kalmıyor mu yoksa kdv içinde matrah artırmı var mı? (mükellef sahte fatura almış)
CANER BEY ÖZELLİKLE SAHTE FATURA KULLANIMI ŞÜPHESİNDE MUTLAKA AMA MUTLAKA ÖNCELİKLE KDV, SONRASINDA KURUMLAR VERGİSİ YÖNÜNDEN MATRAH/VERGİ ARTIRIMINDA BULUNMANIZ GEREKİR. AKSİ TAKDİRDE CEZALI TARHİYAT KAÇINILMAZ OLUR.
@@YMMMURATYILDIZ2021 TEŞŞEKÜR EDERİM BİLGİLER İÇİN
2018 yılında mükellef olmayan you tuber incelemede matrah ve KDV artımı yapacağım oranı %15 yapsam bir sıkıntı çıkar mı üstadım.
Merhaba Hüseyin bey, matrah artırımı yaptığınız takdirde inceleme 2 ağustosa kadar tamamlanmazsa otomatik olarak sonlanır. Bu nedenle yapmanızda fayda var.
>UA-cam geliri için matrah artırımında hangi faaliyet kodunu yazmalıyım
Merhaba Nazım bey;
UA-camr NACE (faaliyet) kodu olarak 63.12.01 - Web portalı faaliyetleri seçilmesi gerektiği düşüncesindeyim.
iyi çalışmalar...
üstad merhaba emeğinize sağlık sunum dosyalarını mail olarak alma sansımız var mı ?
Mail adresini rica etsem, sunumlar için
@@YMMMURATYILDIZ2021 bertan.cakir85@gmail.com üstadım çok teşekkür ederim
emeğinize sağlık.Mükellefin beyanı zamanında verilmiş ancak ödeme sonradan yapılmış yine % 20 uygulanacak değil mi? muratmuhasebe@msn.com teşekkür ederim saygılar hocam
7326 SAYILI KANUNDA YER ALAN gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, artırımda bulunmak istedikleri yıla ait yıllık beyannamelerini kanuni sürelerinde vermiş, bu vergi türlerinden tahakkuk eden vergilerini süresinde ödemiş ve bu vergi türleri için bu Kanunun 2 nci ve 3 üncü madde hükümlerinden yararlanmamış olmaları şartıyla bu fıkra hükmüne göre artırılan matrahları %15 oranında vergilendirilir. İstisna, indirim ve mahsuplar nedeniyle bu beyannameler üzerinden ödenmesi gereken verginin bulunmaması hâlinde de bu hüküm uygulanır. DÜZENLEME GEREĞİNCE VERGİ ORANI %20 OLACAK, %15'TEN YARARLANILAMAZ.
@@YMMMURATYILDIZ2021 TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM İYİ ÇALIŞMALAR % 20 UYGULADIK