Dacă ai o întrebare, lasă un comentariu și-ți vom răspunde. Iar dacă vrei să te pregătești pentru psihologic, te poți înscrie aici în program. Daca ești atent, la un moment dat ai chiar un cod de reducere de 20%. Succes! succeslaexamen.ro/s/teste-psihologice-admitere-politie-jandarmi/
Dacă am căzut psiho, de ce nu accepta după la contestație să-mi fie prezentata lucrarea și sa mi se spună de ce am picat, unde am greșit, măcar sa știu ce probleme am, eu cred ca asa ar fii normal.
@@Normal199 pentru că asta ar însemna că data viitoare nu vor mai putea folosi acea baterie de teste psihologice. Niciun psiholog cu etica la zi nu ar face acest lucru. De aceea, noi am creat pe platforma itemi speciali pentru a putea fi explicați și înțeleși, itemi similari cu cei din testele psihologice. In plus, la final aveți o testare psihologica profesionista urmată de profilul psihologic și un feedback consistent, inclusiv referitor la comportamentul în cadrul testării. In acest fel puteți identifica și înțelege ce v-ar putea trage in jos, ce puteți face sa vă îmbunătățiți prestația, fara a denatura sau invalida instrumentele de testare.
@@luigigherman29 buna ziua, am schimbat platforma, linkul actualizat este acesta: scoala-politie.ro/cursuri/pregatire-testare-psihologica-teste-psihologice-admitere-scoala-politie-campina/
Cu tot respectul pentru dumneavoastră! Dacă ești sincer și un om responsabil în viața și bărbat eu zic că ei phiologicul trebuie sa fii corect sincer și să te reprezinți cu adevărat cine ești și ce poți și să îți vezi forțele tale umane! Va mulțumesc seara liniștită alaturi de cei dragi!
Buna ziua , imi place foarte mult cum explicati …Dar oare aveti si un filmulet unde explicati de exemplu , nu prea inteleg, si nu stiu cum sa mi le explic Cu cerculet , patrat , patrat si in interior multe :;(. , ):/. Si cum continua ele …nu prea le inteleg
Bună ziua, nu avem în acest moment, dar este o idee foarte bună. Puteti sa imi scrieti pe whatsapp la 0763133713 pentru a vedea cum va putem fi mai mult de folos.
Ar fi mult mai Ok sa ne explicați un test, mulți dintre noi am dat, l-am picat și sunt sigura ca nu înțelegem unde am greșit. Nu sunt explicate și criteriile de alegere. Eu, spre exemplu, am dat testarea și am picat-o, mi-as dori sa aflu unde am greșit ca sa nu mai repet anumite greșeli. Emoțiile sunt mari într-adevăr, fiind și prima data…
Bună ziua. Testele psihologice au un regim special, nu e vorba de cunoștințe, ci de abilități native sau structură de personalitate, iar aici nu aveți ce repeta. În clipul de mai sus aveți cam tot ce vă puteam spune despre subiect. Dacă aveți întrebări specifice, încerc să vă răspund.
@@black.comedy112 buna ziua, codul de reducere este destinat abonaților noștri la programul de pregătire pentru Admitere in MAI. De asemenea, ei, în anumite condiții, au acces gratuit. Dacă sunteți deja abonat în program, veți avea acces când se anunță programările pentru psihologic.
La 1:37:10 la întrebarea "Nu am furat niciodată nimic în viata mea" daca răspund cu DA nu inseamna că fac referire la faptul că, chiar nu am furat niciodată nimic și ca este o minciună de fapt și răspunsul este NU(că am furat de fapt), că gen s a mai întâmplat să fur cate ceva de ex:dintr un copac, etc. Mă încurcă negația "nu" și nu știu cum să asimilez răspunsul
Răspunsurile, in funcție de test, pot fi Adevărat / Fals, respectiv Da / Nu. Da este asimilat răspunsului "adevărat", iar nu celui "fals". Înlocuiți in minte aceste răspunsuri când aveți nevoie de clarificare. In acest caz, daca răspund cu DA la Nu am furat ... Înseamnă că da, nu am furat niciodată ... Daca spun Nu înseamnă că neg propoziția "Nu am furat niciodată", adică am furat macar o singura data. Sper că am clarificat aceasta dilemă.
@@SuccesLaExamen Nu chiar aș dorii să rezolvați un subiect altfel încât să putem sa luăm testul psihologic sau să putem observa cum este corectat și gândit de cei care îl corectează
Bună seara domnule profesor! In primul rând mulțumesc pentru material, este foarte util! În al 2-lea rând, am și eu o nelămurire...la întrebări oarecum corelare, gen :"Vă plac animalele"? " Vă e frică de animale?", dacă la prima raspund DA, și la a doua tot DA, in sensul in care imi plac, sunt drăguțe, dar imi e teamă de ele, înseamnă că mă contrazic?
Bună ziua. Nu inseamna ca va contraziceti. Puteti iubi ursul ca animal, pentru ca e pufos, puternic si, uneori, chiar simpatic. Dar, rational vorbind, este noraml sa va fie frica de urs, pentru ca e periculos. In acest caz particular nu va contraziceti. Pe de alta parte, intrebarile din testele psihologice nu se refera la cazuri particulare, ci la modul general. Deci, Va pac animalele se refera la animale in general, la fel si cu Va e frica de animale, tot la modul general. Daca va e frica de majoritatea animalelor, atunci raspudeti cu DA, daca va e frica doar de cateva animale, atunci raspuneti cu nu. Sper ca a fost clar raspunsul si v-a clarificat.
Daca exista o intrebare de genu in test: ati avut vreodata ganduri de suicid, sau formulata altfel. Este bine sa raspundem cu DA? Am auzit ca orice om normal a avut macar odata in viata gandul asta. Iar daca ai raspunde cu NU cica ai avea o problema. Tin sa precizez ca urmeaza sa dau un test psihologic pentru MAPN. Daca as raspunde cu DA nu e la modul ca ma sinucid cu arma din dotare. Sunt confuz! Astept raspunsul dumneavoastra!
Bună ziua. Aceste tipuri de intrebari (referitoare la suicid sau autovatamare) nu au legatura cu scalele de distorsiune sau minciuna. Ele au legatura cu scalele legate de psihopatologie, de comportamente deviante. Daca oricine a furat ceva la viata lui (unde furat inseamna orice, chiar un capat de ata, ceea ce in mod normal nu am considera furt - de exemplu: trecem pe langa un copac - care evident nu e al nostru - și luam din el un fruct) sau a intarziat macar o singura data sau l-a durut capul vreodata - acestea sunt lucruri neimportante, nevinovate. Cat despre sinucidere, acest lucru este important și este unul dintre simptomele depresiei, de exemplu. Recomandarea mea este ca la aceste tipuri de intrebari să răspundeti, daca asa este in realitate, cu NU, in sensul ca nu ati vrut vreodata sa va sinucideti sau sa va autovatamati / autoflagelati. Ceea ce spuneti dumneavoastra ca ati auzit la altii arata inca o data foarte clar cat de important este sa nu va luati dupa oricine spune ce0i trece prin cap si face pe desteptul pe grupurile de profil. Apelati intotdeauna la specialisti.
Dar daca primesc intrebarea " Nu te a durut niciodata capul?" Si sa primesc doua variante "da/nu" si eu raspund cu "da" ca m a durut capul in viata asta, se interpreteaza ca si cum " da, nu m a durut niciodata capul?"
Sa va spun din experiența mea. Cel mai important e testul inteligenței, daca cumva te miști mai încet la ăla pici direct, indiferent cum faci la restul
Buna ziua ! imi puteti spune si mie va rog sensul intrebarii " Deşi mă consideră câteodată mincinos, oamenii mă găsesc câteodată simpatic " si cum credeti ca trebuie raspuns? Daca raspund cu DA se poate considera ca sunt mincinos? pe de alta parte daca raspund cu NU se considera ca oamenii nu ma gasesc ca o persoana simpatica? chiar m-a bagat in ceață aceasta intrebare.. Va multumesc anticipat!
Da, e o intrebare incalcită pe care nu as lasa-o intr-un test psihologic din motivele invocate de catre dumneavoastra mai sus. Eu aș răspunde cu nu - in cazul meu - tocmai pentru ca ideea principală e că oamenii m-ar considera mincinos. Oricum, decat simpatic si mincinos, mai degraba sincer si antipatic :))
Eu sunt de părere că pentru tipul ăsta de teste psihologice NU ar trebui ca și candidatul să exerseze, nu ăsta ar fi scopul probei? Tot ceea ce cuprinde această examinare ar trebui să dezvăluie nivelul standard/nemodificat al participantului. De-asta, ori „ești normal la cap” și te descurci la toate cele, cu logică... cu gândire rapidă... observare, percepție... luare decizii rapide și eficiente în condiții de stres... ori undeva nu sunt conectate celulele în creier și dă eroare... mie îmi plac, personal, că de când le-am parcurs oficial din prima sesiune de admitere a mea, m-am îndrăgostit de ele, am devorat toate aplicațiile, tot ce există... și da! Te poți antrena să dezvolți aceste aptitudini înnăscute.
Bună ziua, da, aveți dreptate, aici nu e vorba despre exercițiu, că nu e o disciplină teoretică sau practică, cum sunt limba română, engleza sau sportul. Este vorba despre a vedea ce fel de persoană sunteți și de ce sunteți capabil. De aceea, într-adevăr, persoana trebuie să fie cât mai naturală. Pe de altă parte, însă, multe erori se fac din grabă, necunoaștere sau pur și simplu dintr-o abordare greșită a examenului sau probelor. De aceea, daca înainte treci printr-o testare similară te va ajuta tocmai pentru că nu va mai fi ceva necunoscut, iar emoțiile vor fi mai mici. În plus, aptitudinile pot fi exersate și dezvoltate prin tot felul de exerciții de rezolvare de probleme specifice testelor psihologice și nu numai.
Buna ziua domnule profesor. Daca mi-ati putea raspunde la o intrebare va rog mult...: cate exercitii corecte ar trebui sa fac la proba de inteligenta ca sa nu cad examenul? Sau care sunt fazele impkrtante la care trebuie sa dau un raspuns corect ca sa nu cad examenul? Cea mai importanta e proba de inteligenta sau cele de atentie cat si de personalitate? Cum sta treaba?
1-nu exista un anumit număr anume de exerciții corecte la testul de inteligenta, de fapt, doar autorii și cei ce folosesc instrumentele respective știu asta. Oricum, rezultatele sunt normalizate, adică transformate din scoruri brute (Nr de exerciții corect facute) in cote T, cote normale sau clase (decile, centile). Am explicat pe scurt in video cum se face asta. 2-unul dintre aspectele importante este sa nu vă grăbiți, dar nici sa nu pierdeți timpul, să lucrați cat mai repede și bine, să respectați instrucțiunile psihologilor din comisie și să răspundeți cu atenție și onestitate la testele de personalitate. 3-toate sunt la fel de importante, pentru că relevă aspecte diferite ale personalității candidatului, iar de picat se pica dacă ați ratat un barem minimal, nu exista o "medie", pentru că nu se pot amesteca lucrurile din acest punct de vedere. E ca la medical, nu că la proba scrisă. La medical pici daca ai un anumit diagnostic incompatibil. Așa e și la psihologic. Sper că am răspuns intrebarilor dumneavoastră.
Buna ziua domn profesor, am si eu o intrebare. La intrebarile libere in care trebuie sa scriem noi un raspuns de cateva randuri, mai exact la cea in care esti intrebat de ce doresti sa intri pe arma la care dai concurs (ex: Poliție de Frontieră), care ar fi un raspuns potrivit pentru a multumi psihologul? Sa scriem ca suntem stimulati de salarii/ ne place sa facem dreptate si sa aparam cetățenii/ ne plac uniformele ?
Buna ziua, fiecare are o motivație proprie. Aceasta este o intrebare de cunoaștere, fara relevanță deosebita in ceea ce privește verdictul admis / respins. Este si o întrebare ce poate pune in evidenta sinceritatea candidatului sau lipsa acesteia. Este firesc să vă atragă siguranță locului de munca și a salariului, dar e bine sa nu fie aceasta singura motivație pentru că munca in calitate de polițist, jandarm etc. ar fi apoi o corvoada pentru dumneavoastră dacă mergeți la serviciu doar pentru siguranța și bani și nu și pentru că va place acea munca in sine.
Corectarea/analiza acestui test psihologic se face in functie de postul in care urmezi sa activezi ? sau se face la modul general ? De exemplu eu sunt un om foarte sociabil dar prin sursa externa eu candidez pe un post care nu include sociabilitatea neaparat (birou sau alte domenii focusate pe hartii) inseamna ca eu voi fi respins deoarece nu sunt menit pentru acea functie anume ? sau se face la modul general in care sa rezulte diferite aspecte ale personalitatii mele si daca sunt decent ca om ? Doar ce am cumparat cursul si mi-a trecut intrebarea prin minte. Multumesc
Buna ziua! La testarea psihologica de anul asta pentru admiterea la Academia de Politie a picat un numar foarte mare de candidat, neobisnuit de mare. In multe judete chiar si 2 treimi din candidati au picat, printre care se numara inclusiv agenti de politie care luasera deja testarea psihologica si care se presupune ca sunt apti psihologic sa fie politisti, din moment ce sunt deja. La mine in judet din 7 agenti care au dat la FR, 6 au picat. De ce credeti ca s-a intamplat asta? Au crescut standardele la testarea psihologica?
Da, este posibil, dar: 1 - trebuie tinut cont de starea de moment a persoanei, chiar daca au luat testele anterior nu e neobisnuit sa pice in alta sesiune de testare, la fel si invers, daca au picat anterior pot lua urmatoarea testare, mai ales daca rezultatele obtinute sunt in jurul limitei de trecere. 2 - e posibil ca testele, conditiile de testare sau baremele sa fie usor diferite, de aici si aceste rezultate. 3 - seria candidatilor e posibil sa fie mai slaba fata de anii anteriori. Cam acestea ar fi explicatiile in opinia mea.
Spuneau mulți ca trebuie sa fim sinceri când facem testul psihologic, dar oare sinceritatea nu te împiedică sa iei testul? Oare chiar sinceritatea contează? Dacă ești sincer 100% oare nu ai șanse mai mari sa îl pici?
Daca te sinceritatea te împiedică să iei testul psihologic înseamnă că nu ai ce caută acolo. Testul psihologic nu e o formalitate, ci o bariera, un mecanism de apărare dublu: împiedică să intre în sistem cei care nu au calitățile necesare și te împiedică pe tine sa intri într-un sistem și un mediu pentru care nu te potrivești, in care nu te vei regăsi și în care este posibil sa fii in pericol daca nu ai calitățile necesare. Evident, niciun test nu e infailibil.
Depinde. Daca testul respectiv calculeaza si rata erorilor, iar aceasta conteaza in barem, atunci nu e recomandabil. Dar daca nu se tine cont de aceasta rata, atunci e ok. Insa, cum nu stim care teste tin cont de aceasta rata a erorilor si care nu, mai prudent este sa nu puneti strict la nimereala ce nu ati reusit (dar la proba teoretica scrisa va recomand sa faceti asta, aveti 25% sanse sa nimeriti raspunsul corect si nu se calculeaza acesta rate ale erorilor). Acolo unde nu sunteti foarte sigur, dar ati avut timp sa judecati itemul, atunci puneti, totusi, varianta care vi se parea cea mai corecta, pentru ca nu ar fi chiar la nimereala raspunsul dumneavoastra. Sper ca am raspuns intrebarii dumneavoastra.
Buna ziua domn profesor, am si eu o intrebare. Este posibil ca rezultatul final de la testarea psihologica sa fie influntata si de aspectul candidatului? In cazul meu parul imi este mai lung dar care este legat in permanenta intr un coc. Pe aceasta cale vreau sa va multumesc pentru toate materialele realizate si pentru tot efortul depus!
Sub nicio forma rezultatul testării psihologice nu ar trebui să fie influentat de modul in care arata candidatul. Insa si psihologii sunt oameni si pot fi subiectivi. Insa testarea psihologica e standardizata inclusiv din acest motiv, pentru a fi obiectiva si a nu fi supusa interpretarilor subiective ale examinatorilor.
Acesta este pachetul de pregătire: scoala-politie.ro/cursuri/pregatire-testare-psihologica-teste-psihologice-admitere-scoala-politie-campina/ În plus, orice carte de exercitii de inteligenta gasiti sunt bune. La partea de personalitate lucrurile sunt mult mai dificile. @@catalinav10
Buna ziua . As dori sa va intreb daca ne puteti indruma si explica...tipul de comportament pentru fiecare specializare. De exemplu pentru politia romana se cere o persoana sociabila...pe cand la SRI una mai conservatoare. In felul acesta candidatii ar sti in functie de personalitatea lor unde sa opteze si astfel sa isi dea seama unde este locul lor. Multumesc si astept raspunsul dvs.
Bună ziua, nu ar strica sa fac un clip pe aceasta tema. Sociabilitatea nu se opune conservatorismului, perechile de trasaturi ar fi sociabil - nesociabil (sau extrovert - introvert ), respectiv conservator / conformist - progresist / nonconformist. Atât în poliție, cât și în SRI, Jandarmerie etc. e nevoie de oameni sociabili pentru că se lucrează, în primul rând, în echipă. În al doilea rând, este necesară sociabilitatea în special personalului operativ, pentru că ei interactioneaza cu foarte multi oameni in munca lor, trebuie sa fie capabili să afle informatii și să poate influenta oamenii cu care interactioneaza. Pe de alta parte, sunt unele posturi in aceste structuri care sunt la birou, lucreaza independent, la calculator sau in sisteme inchise (departamentele tehnice, departamentele de analiza, traduceri etc.). Aici o persoana foarte sociabila nu ar fi indicata, pentru ca s-ar plictisi repede fara o interactiune sociala intensa si ar putea fi un factor perturbator pentru activitatea proprie sau a echipei. Ganditi-va la clipul de la reclama aceea de bere cu fructe fara alcool - cum ar fi ca un angajat aflat intr-o misiune de supraveghere, sau care opereaza anumite sisteme tehnice sau un supraveghetor de trafic aerian sa vorbeasca mereu cu ceilalti, sa stea la suete si cafele, deranjandu-i pe ceilalti din treaba lor si nedand mare atentie muncii sale. In concluzie, nu exista nici la SRI, nici la politie si nici la jandarmi un profil universal compatibil, conteaza foarte mult departamentul din sistem in care acea persoana va functiona. Accentul se pune pe o personalitate armonioasa, functionala, normala, versatilă, cu accente specifice in functie de postul vizat, asa cum am povestit mai sus.
@@SuccesLaExamen buna ziua. Cred ca se referea la ideea de “da, nu am furat niciodata” si “nu, nu am furat niciodata” care teoretic ar avea acelasi sens. In cazul acesta ce ar trebui raspuns ca sa se intelega ideea ca nu am furat? Pt ca daca este vorba sa raspund cu “Nu” s ar putea intelege ca propozitia nu este adevarata, fapt care rezulta ca fur.
@@didii257 dilema dumneavoastră este interesanta și se rezolva, de obicei, prin folosirea in loc de Da/Nu a cuvintelor Adevărat / Fals referitor la valoarea de adevăr a afirmațiilor.
Salut! La o intrebare de genul "Spui mereu adevarul?", firesc ar fi sa raspund ca nu. Iar la o afirmatie de genul "Intotdeauna tratez o situatie cu calm", firesc ar fi sa raspund ca nu. Dvs ce parere aveti?
Scopul lor e sa iti testeze răbdarea și limitele tale. Dar testările psihologice au multe capcane. La întrebările pe care le-ai spus ei se refera dacă făcu acest lucru de obicei, adică dacă e o regula la tine chestia asta. Dacă tu ai mințit de puține ori în viata trebuie sa spui ca Da, spun adevărul. Mai sunt întrebări sau propoziții care îl au pe NU, dar se răspunde doar cu Da sau Nu, de exemplu: "Nu poți dormi bine noaptea" și logic sa spui ca nu e adevărat, de fapt aici un răspuns care sa te avantajeze este de fapt este ca Da înseamnă afirmativ și NU înseamnă negativ. Depinde de întrebare și situație
E o diferență dintre mereu / întotdeauna și de obicei, in general etc. Așa cum e formulată întrebarea, pare a fi mai degrabă una capcana, din scala de minciună. Ar trebui sa vă ridice semne de întrebare și să răspundeți cu mai multă atenție la întrebările absolutiste, in care sunt termeni de genul: întotdeauna, niciodată, mereu, de fiecare data etc.
Buna ziua,Interviul pentru M.A.I în cadrul evaluării psihologice are ca scop testarea comportamentală în anumite situații? Punerea sub presiune,la îndoială privind răspunsul APT .. prin cuvinte care sa te facă sa te gândești la ele.. și să îți vadă reacția..mi s a intamplat sa mi se spuna astazi : "mai greu cu atentia" direct când am intrat pe usa pentru interviu tinand cont ca am facut peste 80% din testele de atentie si inteligență ?
Buna ziua, da. Unul dintre obiectivele interviului este acesta: să vadă atitudini, reacții spontane în situații inedite, sub presiune sau tipice pentru viitoarea munca pe care o veți face. Acestea lămuresc sau completează informațiile din testele psihologice.
@@SuccesLaExamen După aceasta afirmație, am spus doar "probabil de la emotii" însă am preferat sa nu întreb cauza pentru care mi s a comunicat acest lucru,am trecut la câteva întrebări.. și am observat faptul ca d-na psiholog a tot încercat sa ma enerveze aducând corectari asupra formularului de final. Am preferat sa fiu calm,sa nu spun nimic in fața acestor afirmatii considerand ca d-na respectiva are dreptate..sper sa nu fiu picat din această cauză.
@@asgx9718 nu ar fi motive să picați din ceea ce îmi spuneți, dimpotrivă, ați dat dovadă de stăpânire de sine, ceea ce e foarte bine. Probabil că exact asta voia să vadă.
Daca am picat in aceasta sesiune testul pshiologic , acesta fiind valabil 6 luni , in sesiunea urmatoare care se estimeaza ca se va desfasura prin toamna exista sanse sa nu pot candida din cauza ca nu ma v-oi incadra in termen sau sunt organizate in asa fel incat sa putem candida din nou si cei care au picat in sesiunea trecuta?
Aceste teste de personalitate , sunt valabile și pentru SRI ? Și la ce se referă “ testare psihologică complexă “ ? Înțeleg ca mai amănunțit … dar într-adevăr poate dura cca 8 ore ? Mulțumesc
Știu ca nu are nici o legătura cu videoclipul în sine, dar tot caut de ceva timp deoarece nu am reușit sa obțin niște informatii valide și clare. As vrea sa aplic pentru Animv, pe SRI. Știu de concursul scris, însă nu am înțeles prea bine procedura pentru a fi declarat apt și ce teste implica acestea .Pentru academia națională de informatii sunt la fel teste de cultura generata, lingvistice, de personalitate, cum sunt și la celelalte sau care sunt acelea?
Da, testarea psihologica la ANI este complexă. Testele psihologice de la ANI, MAI, MApN sunt secretede serviciu, astfel că ele nu pot fi făpcute publice, iar cine o face riscă dosar penal.
Este ceva grav daca se intampla uneori sa ma trezesc brusc, sa tresar cand cineva ma trezeste din somn?(daca mama vine langa pat si ma trezeste din diferite motive, spre exemplu). La asta m-am gandit cand am raspuns la intrebarea " uneori tresar cand aud zgomote in timp ce dorm". Acum imi pare rau ca am raspuns asa, pentru ca au fost cazuri izolate. Chiar daca dorm cu geamul deschis si mai trece vreo masina prin fata blocului, cu muzica data la maxim eventual, ma trezesc, dar nu tresar. La fel si cand vecinul face galagie. Da, nu e prea placut la bloc.
Da, in cazul acesta era mai bine sa raspundeti cu nu, pentru ca nu e cazul in ceea ce va priveste. Pe de alta parte, nu e neobisnuit sa tresariti cand va trezeste cineva brusc, iar dumneavoastra dormeati profund, eventual visati. Asa ca nu e nimic ingrijorator, iar raspunsul dat, el singur, nu poate fi un motiv de respingere.
@@SuccesLaExamen Va multumesc foarte frumos pentru raspunsuri. As mai avea o intrebare, dupa care ma voi linisti complet. La intrebarea "cand cineva ma enerveaza, ii spun" am raspuns cu nu, iar la intrebarea "cand cineva ma supara, ii spun" am raspuns da. Am raspuns in acest fel pentru ca inteleg lucruri diferite prin "a enerva" si "a supara". Varianta "a enerva" o vad ca pe ceva minor, pe cand "a supara" am asociat-o cu ceva mai grav, "a intrista", spre exemplu. Acum am vazut in dex ca cele doua sunt sinonime. Examinatorii elimina candidatii chiar si la un singur contradictoriu?
@@maraen1263 nu cred ca va contraziceti, a enerva nu e sinonim total cu a supara. Poti sa superi pe cineva fara sa enervezi. Spre exemplu, poti supara pe cineva daca il dezamagesti, fără sa il enervezi. Deci, sunt nuante diferite si nu va contraziceti. Nu veti fi penalizat doar pentru asta.
Am o întrebare: am avut la testul psihologic întrebarea “cum e armonia in familie ?” Eu am zis ca buna dar eu in certificatul de naștere nu am tata , credeți ca asta este o greșeala ?
Bună ziua, faptul că nu aveți tată (îmi pare rău de acest lucru) nu înseamnă că nu aveți familie, iar familia nu poate fi armonioasă. Deci nu este nicio greșeală. Familiile sunt e multe feluri, dar tot familii sunt și toate pot fi armonioase. Mult succes!
buna ziua ! Am vazut raspunsul la intrebarea referitoare la durerile de cap si am inteles ca e ceva normal pe care toata lumea le-a avut. As vrea sa va intreb daca raspunsul ''da'' este unul normal si la intrebarea "ai suferit lovituri la cap?" . Raspunsul adevarat ar fii ca da , probabil cu totii ne-am spart macar o data capul cel putin cand eram mici dar nu stiu cum ar interpreta ei raspunsul pozitiv , oare se vor duce cu gandul la eventuale traumatisme pe care le lasa astfel de lovituri?
Buna ziua. Durerile de cap sunt, de cele mai multe ori, din cauza unor inflamatii, de aceea aspirina sau un nurofen sunt suficiente sa ne treaca durerea, daca nu cumva trece de la sine. Deci, daca sunt rare, aceste dureri sunt normale si inofensive. Pe de alta parte, loviturile la cap (care cauzeaza si acestea dureri inflamatorii, dar nu numai), chiar daca se intampla in copilarie, mai ales, pot fi mult mai periculoase si pot afecta neurologic persoana in cauza, ceea ce poate fi grav si poate constitui un motiv de ingrijorare. Insa totul depinde de gravitatea loviturii. Daca ai cazut de pe bicicleta fara casca e una, daca te-ai lovit de un toc de usa e altceva, e o lovitura uzuala, fara importanta. De aceea se fac RMN-uri sau CT-uri dupa o lovitura serioasa la cap, chiar daca aparent nu exista afectari neurologice, pentru ca acestea pot aparea si in timp in urma unei lovituri.
Pentru cei din M.A.I., psihologi cu experienta. E normal sa ceri cursantilor sa vina doar cu un pix cand testul tine uneori si 5-6 ore? Suntem oameni, avem nevoie de apa macar, nu mai zic de mancare. Ar fi dragut sa spuneti macar sa venim sau sa ne da-ti o gura de apa. Iar dupa cele 5 ore cat ai stat in post negru, doar ca fara apa, esti pus la interviu
Bună ziua, da, se aude încet de tot. Iată discuția: Un prieten mi-a zis ca la întrebarea din testul de personalitate ADORM REPEDE SEARA să răspund cu NU, ca dacă răspund cu DA înseamnă că nu am planuri etc. Dimpotrivă, oamenii care nu adorm repede seara tind să fie stresați, să-și facă griji, să nu poată adormi repede seara. A nu putea adormi repede seara, aparent fără un motiv (cum ar fi, de exemplu, faptul ca a doua zi vei avea o întâlnire importanta, sau un examen sau alt eveniment stresant sau entuziasmant) poate fi adesea un simptom al anxietății și depresiei. Cam aceasta ar fi direcția întrebării respective și nu dacă ai sau nu planuri. Sper că acum ați înțeles contextul.
Nu, nu se pica pentru o singura intrebare, ci daca o scala intreaga are un scor in zona de excludere, iar o scala are mulți itemi (5, 10, 15 itemi in functie de test - e doar un exemplu aleator).
Buna ziua! As avea si eu cateva nelamuriri in privinta unor intrebari din testele de personalitate.1. Oamenii va considera incapatanant?. Eu as raspunde cu NU, gandindu-ma ca nu e ok sa fii incapatanat, dar ma gandesc ca incapatanat se poate referi la ambitios? 2.Sunt anumite feluri de mancare care iti fac rau? Aici daca raspund cu NU se considera minciuna? La fel si la intrebarea 3.Sunt mancaruri pe care nu le poti manca?. La fel si aici 4. Fiind elev, le ati suflat colegilor sau i-ati lasat sa copieze dupa dvs.? se considera minciuna daca spun ca NU?
Răspundeti asa cum sunteti in majoritatea situatiilor. Nu despicati firul in patru pentru că e foarte usor sa dati de gard cu testul si sa picati. Deci, daca credeti ca oamenii nu va considera incapatanat, raspundeti cu nu. Una e sa nu va placa o mancare si alta e sa va faca rau un anumit fel de mancare. Dumneavoastra stiti daca vreun fel de mancare va face rau sau nu (nu sila, ci rau, si nu daca mancati excesiv acel fel, ci daca mancati chiar si putin). Daca nu le-ati suflat niciodata colegilor, atunci spuneti ca nu. Eu, de exemplu, raspund cu da, pentru ca asa e, am suflat unui coleg macar o data.
Buna ziua! Daca m-am descurcat la proba propriu-zisă și consider că am dat răspunsuri bune, dar domnului care mi-a adresat întrebări nu cred că i-a plăcut de mine(am uitat sa scriu un număr de ordin pe o foaie și m-a numit nonconformist) și mi-a spus că dacă nu reușesc anul asta, pot sa incerc și anul următor. Asta ar trebui sa insemne ceva anume? Ar trebui sa-mi fac griji pentru ce mi-a zis el?
Da, inseamna. Spre exemplu, inseamna ca acel domn fie nu stie ce inseamna nonconformist si foloseste cuvinte aiurea, fie este lipsit de profesionalism de trage concluzii dintr-o singura situatie pe care nu o intelege in totalitate. Sau a glumit sau pur si simplu a vrut sa va incurajeze, fara sa își dea seama ca mai mult va va face să va îngrijorați mai mult. Nu va pierdeti speranta, nu cred ca a vrut sa va dea de inteles ca veti pica. Va tin pumnii sa luati! Sa-mi spuneti ce rezultat ati avut pana la urma.
Buna ziua. Credeti ca ma va trage in jos faptul ca din testul de personalitate reiese ca sunt o persoana sociabila, dar nu foarte sociabila? Era chiar si o intrebare formulata exact in felul asta "sunt o persoana foarte sociabila", la care am raspuns nu.
Buna ziua , la testarea psihologica daca am sarit cateva puncte la testul de inteligenta si d48 si am trecut la cele pe care le am știut si care am crezut ca nu o sa stau mult sa ma gandesc ca sa pierd timp ( de ex de la ex 10 am sarit la 15 ) , are ceva ?
Bună ziua am fost azi la psihologic la sgp pompieri și era o întrebare daca te balbai, și eu am răspuns da. Când am fost la interviu mi o atras atenția și i am zis ca credeam ca e c a întrebarea aia dacă te a durut vreodată capul, ca e imposibil sa nu te fi durut capul sau sa te balbai vreo data. E posibil sa nu fi înțeles?
Buna ziua, am o intrebare , daca se poate.Daca sunt admis la examenul psihologic la Scoala de subofiteri , pot da examenul la Academia de Politie? Va multumesc
Îmi pare rău ca am văzut mai târziu acest comentariu. Da, testarea psihologică pentru admiterea MAI este valabilă 6 luni, deci da, puteți să dați admiterea la Academie.
buna ziua ! As avea si eu doua intrebari daca puteti sa ma lamuriti ... Prima suna asa " Mă simt în largul meu atunci când lucrez la un proiect care impune măsuri imediate ce afectează situaţia altor persoane " Este o problema daca raspund cu da? m-am gandit ca se refera la faptul ca sunt capabil si responsabil sa iau o decizie care vizeaza pe altcineva ( in cazul in care ii sunt superior si raspund ce acea persoana ) . A doua intrebare zice "Când mă impresionează ceva caut să ascund celorlalţi ceea ce simt " Credeti ca ar trebui sa aratam sentimentele celorlalti sau mai bine sa le tinem ascunse?
Bună ziua, dacă răspunsul este valabil în cazul dumneavoastră, atunci da, fara probleme. Este un indicator al abilităților de leadership / management. A ne exterioriza emoțiile reprezintă un lucru firesc. Unii pot face asta, alții își țin pentru ei emoțiile. La limită, lipsa emoțiilor sunt un indicator al psihopatiei, deci emoțiile și exteriorizarea lor reprezintă un lucru normal și ne face umani. Pe de altă parte, sunt situații în care exteriorizarea emoțiilor este inoportună - cum ar fi jocul de poker, de unde si expresia poker face.
Bună seara! Am și eu o întrebare și sper din suflet să-mi răspundeți... Apare o întrebare la un moment dat formulată cam asa: Ce ai reușit să realizezi până acum? sau Care sunt realizările tale până acum? Eu am terminat liceul, am luat bac ul și permisul, cam asta e tot. Ce ar trebui să răspund aici?
Buna seara! Trebuie să răspundeți sincer. Nimeni nu se așteaptă să spuneți că ați ajuns pe Luna sau că ați descoperit leacul pentru cancer. Se caută oameni normali. Faptul că ați terminat liceul sau ați luat bacul cu o nota buna, că ați luat din prima permisul sunt realizări firești. La fel dacă ați luat la facultate sau că ați reușit să vă luați o casa sau să vă mutați singur sau mai știu eu ce altceva. Sunt lucruri omenești, firești. Nu e cazul sa inventați "realizări", se vor prinde imediat cei din comisie. Lipsa de onestitate se observa ușor din exterior, iar în sisteme militare sau politie e nevoie de oameni de încredere, onești.
Salut! Dacă am candidat in luna Martie la Câmpina(am luat psihologicul) iar acum am candidat la jandarmerie(sursa externa), oare se echivalează examenul psihologic?
Buna ziua, la orice test psihologic am participat, intrebare gen : " Va place compania oamenilor ?" ,este foarte seaca , deoarece depinde foarte mult ! In compania unor iti place ,in compania altora nu iti place ,in consecinta la care dintre felurile de oameni sa ma raportez ?, ar fi corect ca orice intrebare sa fie simplu si usor de interpretat ,pt a se obtine un rezultat cu adevarat sincer .
La teatul pshiologic am dat peste o intrebare care spunea in felul urmator , preferati sa vorbiti/stati pe langa oameni inteligenti sau mai putini inteligenti ? ( ceva de genul , nu imi amintesc cu exactitate) Eu am raspuns ca cei inteligenti , dumneavoastră ce ne puteti spune despre această intrebare?
Buna ziua. Am fost declarat inapt la examinarea psihologica pentru admiterea la jandarmerie, si as dori sa depun o contestatie, doar ca nu sunt foarte sigur ce motive sa scriu in ea. Am cautat pe net foaia semnata inainte de examen, in care scria ca nu am avut evenimente care sa ma afecteze la examinare si ce mai scria acolo ca sa stiu exact ce nu ar trebui sa scriu, dar nu am gasit-o. Ma interesa daca ma poate ajuta cineva cu o lista a motivelor semnate deja pe care nu le pot folosi, ca sa stiu ce sa scriu in contestatie si ce sa nu scriu.
In principiu, se poate contesta numărătoarea - faptul că nu au fost numărate corect răspunsurile. Și se va mai pune încă o dată grila pe foaia de răspuns. Se mai poate conteste pe motiv că starea s-au schimbat în timpul examinării psihologice. Nu puteți contesta rezultatul in sine, protocolul de testare sau instrumentele fosite, atat timp cat acestea au respectat metodologia Sunt foarte rar acceptate contestațiile. Însă puteți încerca în sesiunea viitoare.
Depinde dacă ați luat-o la limita sau la mare distanță de barem. V-ar ajuta sa faceți o testare reală cu feedback să vedeți care ar putea fi cauzele. Așa le puteți gestiona mai bine.
Buna ziua, sunt din minoritatea maghiara, acum sunt in clasa a XII-a, si vreau sa trec la academia de politie, daca nu stiu perfect limba romana , numai cu greseli minore , este o problema mare la evaluarea psihologica?
La evaluarea psihologica nu, în principiu, deși sunt itemi unde stăpânirea limbii române este esențială (de exemplu, la itemi cu sinonime, antonime). De asemenea, limba română este una dintre probele scrise la examenul de admitere la Academia de Poliție, deci e nevoie de studiu intens pentru a avea șanse reale. Vă puteți pregăti aici pentru admitere: academia-politie.ro
Bună ziua, va rog frumos să îmi răspundeți! Dacă cad acest examen iar după șase luni îl susțin din nou ma afecteaza cu ceva. Mă refer daca il va compara cu următorul examen sau.....
Buna ziua! Cum as putea răspunde la întrebarea: De ce îți este cel mai teama in penitenciar? Am primit o la psihologi și habar nu am avut sa răspund orice răspuns as fi dat nu se fi picat bine ....
Buna ziua. Aici e o intrebare deschisa si fireasca, dat fiind faptul ca mediul penitenciar este unul cu riscuri. O intrebare similara ar fi: care credeti ca sunt cele mai mari riscuri in activitatea de penitenciar? Ati putea raspunde ceva de genul: Nu imi e teama in mod special, dar cred ca cele mai mari riscuri sunt ... Fata de care trebuie sa fiu mereu pregatiti in felul ... Insa vedeti ca raspunsul sa fie firesc si sa va reprezinte, pentru ca da rau sa se prinda psihologii ca veniti cu lectii gata invatate. Si se prind, pentru ca sunt oameni inteligenti si pregatiti, cu experienta.
@@andreialex9046 asta chiar e o intrebare personala, depinde de contextul fiecaruia. Motive pot fi multe, unele specifice mediului penitenciar, altele generale: colegii, mediul de lucru, jobul in sine, programul de lucru, restrictiile la care esti supus si multe altele. Fiecare poate avea alte motive.
@@lucianmanea9816 super! Dupa ce finalizati cursul de pe platforma, rezolvati si cele doua teste finale și apoi imi trimiteti un mesaj sa fac si sa va trimit rapoartele cu profilul psihologic. Succes!
@@SuccesLaExamen nu era nicio intrebare, am notat la ce minut este fragmentul respectiv doar ca sa imi fie mai usor sa il revad, sa nu mai pierd timp cautandu-l
La testarea psihologică sunt 5 teste, fiecare test este independent? sau poti face la unul mai putin si la altul mai mult si sa-l compenseze pe celalalt ? Ca la proba scrisa de exemplu, sa te ridice altă materie, sau este pentru fiecare test un prag de trecut ?
Nu e ca la proba scrisa. Daca e o problema de aptitudini sau de personalitate care e incompatibila cu calitatea de angajat MAI, pici. Nu ai cum sa faci medie, pentru ca testele evalueaza lucruri diferite.
Contează doar testul de inteligență? Adică dacă știu că acolo am făcut câteva erori, compensează celelate teste(de personalitate, atenție, observație)?
Buna ziua, nu doar testul de inteligenta conteaza. Conteaza ca persoana sa fie echilibrata din punct de vedere al personalitatii (sa fie o persoana normala, fara excese, fara dezechilibre emotionale sau alte trasaturi ce tin de psihopatologie). Performanta dintr-un domeniu nu poate compensa rezultatele la celelalte teste pentru ca sunt aspecte diferite ale personalitatii si, dupa cum spuneam, e nevoie de persoane echilibrate din toate punctele de vedere.
Am si eu o intrebare, la testul psihologic te intreaba iti plac animalele? Si raspund da ca imi plac iar dupa o serie de intrebari iti zice , Poti sacrifica un animal? Eu zic Da ca ma gandeam ca am tot sacrificat pasari, porci dar cica trebuie sa raspunzi Nu , care este logica intri in arnata si nu poti sacrifica niciun animal? Dati-mi dvs un raspuns concret sau macar ce ati raspunde dvs la intrebarea daca puteti sacrifica un animal?
Buna ziua ! la intrebarea "Mi se întâmplă ca atunci când vine momentul să fac ceea ce mi s-a propus şi de care m-am bucurat mai înainte să nu mai am chef de lucru " (Raspunsuri: Cateodata / foarte rar / niciodata) , daca as raspunde "foarte rar" credeti ca ar fi o problema? adica pentru cei din jandarmerie ar fi ceva anormal sa se intample chestia asta din cand in cand?
Dacă asta simțiți că e adevărat în cazul dumneavoastră, nu e nicio problema. Nu ar fi anormal, iar întrebarea este una generală, nu are legătură cu jandarmeria. Oricum, este doar un item din mai mulți din scala respectivă și ceea ce contează este scorul pe scală, nu fiecare răspuns în parte.
Eu cred ca prin acest test este ca o harta comportamentala pe care o țin la dosar și în funcție de scrie psiholog ul iti va dicta destinul sau cariera, faptul ca supuneți copii la niște stress maxim în testarea pur,, romineasca,, de ce nu predați modalitate de gindirea sau formare în gindire ca-jandarm etc decit sa pui niște stampile asa totuși am văzut o gramada de incapabili in slujba statului schimbați modul de selectare sa nu mai vorbim de birocrație și etc dați șansă la oameni care sint cu adevărat interesați, psihologia se schimba ce vreți sa dovedeasca nu inteleg și nici copii care vor pica și vor rămâne cu semnul întrebării, oare 😅 sint normal?
Bună ziua am.dat de curând un test Psihologic dar la primul test raționament abstract și acolo era pe linie orizontala numerele de la 1 pana la 50 și lângă o caseta goala și după figurile geometrice cu tot felul de forme și modele și trebuia sa ne uitam la un anumit număr sa găsim continuitatea la figurile geometrice de la punctul 1 am făcut maxim 10 dar nu eram foarte sigur trebuia sa le fi pus pe restul la nimereala? Celelalte teste m-am descurcat cât de cât am făcut cât am știut restul le-am lăsat necompletate Nu ma gândeam ca o sa ma pice din ce am înțeles la testele de inteligenta trebuie sa fie măcar jumătate din ele rezolvate
Depinde cum e făcut baremul de corectare. Sunt anumite teste - majoritatea, de fapt - care nu iau în seamă (nu sunteți penalizat pentru) răspunsurile greșite. La astfel de teste, puteți încerca maximizarea răspunsurilor, poate se mai nimeresc încă vreo două trei corecte și vă creșteți scorul. Daca sunt, însă penalizate răspunsurile greșite, atunci nu va recomand sa puneți niciun răspuns la întâmplare, pentru că vă veți creste rata de erori. In concluzie, va recomand sa nu puneți la întâmplare răspunsul la itemii unde nu aveți nicio idee, ci doar la cele unde credeți că un anume răspuns este cel corect, dar nu sunteți sigur.
Prin întuneric înțeleg ceva necunoscut si cred ca fiecare persoană are o frică de necunoscut,iar putina doză de frică cred ca este benefică. Însă nu stiu daca se referă la acea frică exagerată, adică sa imi fie frica sa dorm noaptea fara ceva aprins,etc.
@@ionutmatache4602 Ba exact la asta face referire, la frica de întuneric, la acea frică irațională față de lipsa luminii, căci acesta este, de fapt, întunericul. De asta vă recomand să nu stați să filosofați la fiecare item, doar să îl înțelegeți bine și să răspundeți ca atare.
Depinde ce trageți pe nas. Daca trageți aer doar de 5 ori pe zi e insuficient că sa mai puteți ajunge să dați testarea psihologica. Daca aveți o frecventa corespunzatoare a trasului pe nas de aer curat, atunci e perfect! Mai ales în sezonul rece, cand nu e indicat sa respiram pe gura. Succes!
Cu NU. Perechea DA / NU poate fi înlocuită cu ADEVARAT / FALS și așa vă puteți da seama mai ușor de răspunsul pe care să îl dați și care e valabil in cazul dumneavoastră.
O porcărie, portret ideal, după mintea voastră nimeni nu ii ideal, întrebări fără nici un fel de logica la personalitate,faceți scurt și la obiect dacă vrei sa afli clar o personalitate, nu ma întreba dacă îmi place câteodată sa stau singur, și după dacă ma simt trist când sunt singur, ii normal sa vrei sa fii singur, aiureli de teste, nu au nici o treaba
Va recomand să faceți facultatea de psihologie. Acolo veți învăța cum se fac testele psihologice. Că altminteri, toată lumea de pe strada ar fi fost psihologi, unii chiar cred că sunt. Psihologia e o știință complexă și fascinantă, v-o recomand.
Da, lasă ți minciunile, aveți niște șabloane de 1000 de ani și după alea corectați, când fiecare om interpretează în alte moduri o întrebare și la fel și răspunsul, interesant ii ca pot fii mai multe răspunsuri bune, da voi cu Șablonul vostru, o singura varianta știți, mari psihologi, rupeți de deștepți
Faptul ca ati jucat la pacanele inseamna cel putin doua lucruri: aveti apetit pentru risc si e posibil sa aveti o predispozitie spre dependente, daca aceasta practica e una de lunga durata. Una e sa fi jucat de cateva ori cu prietenii la distractie, alta e sa va inprumutati sau sa va dati banii decpaine la pacanele. Depinde cum e formulata intrebarea in mod concret. Dar daca e vorba de cateva ori la distractie nu e un motiv sa picati. Asa cum spuneam si in clip, nu conteaza raspunsurile la fiecare intrebare in parte, ci punctajul cumulat pe fiecare scala / trasatura in parte.
Dacă ai o întrebare, lasă un comentariu și-ți vom răspunde. Iar dacă vrei să te pregătești pentru psihologic, te poți înscrie aici în program. Daca ești atent, la un moment dat ai chiar un cod de reducere de 20%. Succes! succeslaexamen.ro/s/teste-psihologice-admitere-politie-jandarmi/
Dacă am căzut psiho, de ce nu accepta după la contestație să-mi fie prezentata lucrarea și sa mi se spună de ce am picat, unde am greșit, măcar sa știu ce probleme am, eu cred ca asa ar fii normal.
@@Normal199 pentru că asta ar însemna că data viitoare nu vor mai putea folosi acea baterie de teste psihologice. Niciun psiholog cu etica la zi nu ar face acest lucru. De aceea, noi am creat pe platforma itemi speciali pentru a putea fi explicați și înțeleși, itemi similari cu cei din testele psihologice. In plus, la final aveți o testare psihologica profesionista urmată de profilul psihologic și un feedback consistent, inclusiv referitor la comportamentul în cadrul testării. In acest fel puteți identifica și înțelege ce v-ar putea trage in jos, ce puteți face sa vă îmbunătățiți prestația, fara a denatura sau invalida instrumentele de testare.
Bună seara , nu se poate accesa link-ul
@@luigigherman29 buna ziua, am schimbat platforma, linkul actualizat este acesta: scoala-politie.ro/cursuri/pregatire-testare-psihologica-teste-psihologice-admitere-scoala-politie-campina/
Cu cat timp înainte trebuie să te pregătești ?
Cu tot respectul pentru dumneavoastră!
Dacă ești sincer și un om responsabil în viața și bărbat eu zic că ei phiologicul trebuie sa fii corect sincer și să te reprezinți cu adevărat cine ești și ce poți și să îți vezi forțele tale umane!
Va mulțumesc seara liniștită alaturi de cei dragi!
Multumesc mult pentru munca pe care o depuneti inspre ajutorarea altora ! Felicitari si multumesc din nou !
Cu drag! Ne bucuram că munca noastră va e de folos și vă mulțumim pentru apreciere. Mult succes la admitere!
Buna ziua , imi place foarte mult cum explicati …Dar oare aveti si un filmulet unde explicati de exemplu , nu prea inteleg, si nu stiu cum sa mi le explic
Cu cerculet , patrat , patrat si in interior multe :;(. , ):/. Si cum continua ele …nu prea le inteleg
Bună ziua, nu avem în acest moment, dar este o idee foarte bună. Puteti sa imi scrieti pe whatsapp la 0763133713 pentru a vedea cum va putem fi mai mult de folos.
Recomand 👍 Felicitări pentru ceea ce faceți 💯
Multumim!
Explicați foarte bine sunteți făcut Petru treabă aceasta!
Multumim mult!
Și noi multumim pentru apreciere! Succes! :)
Ar fi mult mai Ok sa ne explicați un test, mulți dintre noi am dat, l-am picat și sunt sigura ca nu înțelegem unde am greșit. Nu sunt explicate și criteriile de alegere. Eu, spre exemplu, am dat testarea și am picat-o, mi-as dori sa aflu unde am greșit ca sa nu mai repet anumite greșeli. Emoțiile sunt mari într-adevăr, fiind și prima data…
Bună ziua. Testele psihologice au un regim special, nu e vorba de cunoștințe, ci de abilități native sau structură de personalitate, iar aici nu aveți ce repeta. În clipul de mai sus aveți cam tot ce vă puteam spune despre subiect. Dacă aveți întrebări specifice, încerc să vă răspund.
@@SuccesLaExamen deci majoritatea populatiei , dupa voi, este inapta psihologica? Frumos :))))
@@mesterdarius493 cum și de unde ați tras această bizară concluzie?
Bună ziua, un cod de reducere se poate? Multumesc
@@black.comedy112 buna ziua, codul de reducere este destinat abonaților noștri la programul de pregătire pentru Admitere in MAI. De asemenea, ei, în anumite condiții, au acces gratuit. Dacă sunteți deja abonat în program, veți avea acces când se anunță programările pentru psihologic.
Mulțumim! Foarte util!
Ma bucur ca va e util. Va multumim pentru apreciere!
La 1:37:10 la întrebarea "Nu am furat niciodată nimic în viata mea" daca răspund cu DA nu inseamna că fac referire la faptul că, chiar nu am furat niciodată nimic și ca este o minciună de fapt și răspunsul este NU(că am furat de fapt), că gen s a mai întâmplat să fur cate ceva de ex:dintr un copac, etc. Mă încurcă negația "nu" și nu știu cum să asimilez răspunsul
Răspunsurile, in funcție de test, pot fi Adevărat / Fals, respectiv Da / Nu. Da este asimilat răspunsului "adevărat", iar nu celui "fals". Înlocuiți in minte aceste răspunsuri când aveți nevoie de clarificare. In acest caz, daca răspund cu DA la Nu am furat ... Înseamnă că da, nu am furat niciodată ... Daca spun Nu înseamnă că neg propoziția "Nu am furat niciodată", adică am furat macar o singura data. Sper că am clarificat aceasta dilemă.
@@SuccesLaExamen Am înțeles! Vă mulțumesc frumos de răspuns!
@@SuccesLaExamen când spui furt se poate referi chiar și la un mar pe care-l iei dintr-un copac care nu-ți aparține.
@@ionutiordan1992 exact.
Foarte ajutator acest video! Foarte interesant!
🙏multumim pentru apreciere! Ne bucura ca va e de folos!
Apreciez efortul, foarte util sigur o sa ma ajute !👏
Multumim pentru apreciere, sa reveniti aici cu un mesaj sa ne spuneti ca ati reusit! Succes maxim!
Mulțumesc
Foarte interesant!
Ne bucura că va e de folos!
Aș dorii să faceți un videoclip in care sa ne arătați pe un test psihologic cum trebuie să gândim întrebările .
Aveti vreo intrebare specifica despre care vreti sa discutam?
@@SuccesLaExamen Nu chiar aș dorii să rezolvați un subiect altfel încât să putem sa luăm testul psihologic sau să putem observa cum este corectat și gândit de cei care îl corectează
Foarte util🙏
Mulțumim pentru apreciere!
Bună seara domnule profesor! In primul rând mulțumesc pentru material, este foarte util! În al 2-lea rând, am și eu o nelămurire...la întrebări oarecum corelare, gen :"Vă plac animalele"? " Vă e frică de animale?", dacă la prima raspund DA, și la a doua tot DA, in sensul in care imi plac, sunt drăguțe, dar imi e teamă de ele, înseamnă că mă contrazic?
Bună ziua. Nu inseamna ca va contraziceti. Puteti iubi ursul ca animal, pentru ca e pufos, puternic si, uneori, chiar simpatic. Dar, rational vorbind, este noraml sa va fie frica de urs, pentru ca e periculos. In acest caz particular nu va contraziceti. Pe de alta parte, intrebarile din testele psihologice nu se refera la cazuri particulare, ci la modul general. Deci, Va pac animalele se refera la animale in general, la fel si cu Va e frica de animale, tot la modul general. Daca va e frica de majoritatea animalelor, atunci raspudeti cu DA, daca va e frica doar de cateva animale, atunci raspuneti cu nu. Sper ca a fost clar raspunsul si v-a clarificat.
Buna,aveți vreun test si pentru soldat gradat profesionist pompierii ,mulțumesc
Buna seara, pachetul poate fi găsit aici: dezvoltacariera.ro/servicii/modele-teste-psihologice-mai-mapn-anp/
1:01:35 cum adica au raspuns la jumatate? Nu am inteles
Buna ziua, adică ați reusit să răspundeți doar la jumătate din întrebările din testul de inteligenta, nu la toate.
Daca exista o intrebare de genu in test: ati avut vreodata ganduri de suicid, sau formulata altfel. Este bine sa raspundem cu DA? Am auzit ca orice om normal a avut macar odata in viata gandul asta. Iar daca ai raspunde cu NU cica ai avea o problema. Tin sa precizez ca urmeaza sa dau un test psihologic pentru MAPN. Daca as raspunde cu DA nu e la modul ca ma sinucid cu arma din dotare. Sunt confuz! Astept raspunsul dumneavoastra!
Bună ziua. Aceste tipuri de intrebari (referitoare la suicid sau autovatamare) nu au legatura cu scalele de distorsiune sau minciuna. Ele au legatura cu scalele legate de psihopatologie, de comportamente deviante. Daca oricine a furat ceva la viata lui (unde furat inseamna orice, chiar un capat de ata, ceea ce in mod normal nu am considera furt - de exemplu: trecem pe langa un copac - care evident nu e al nostru - și luam din el un fruct) sau a intarziat macar o singura data sau l-a durut capul vreodata - acestea sunt lucruri neimportante, nevinovate. Cat despre sinucidere, acest lucru este important și este unul dintre simptomele depresiei, de exemplu. Recomandarea mea este ca la aceste tipuri de intrebari să răspundeti, daca asa este in realitate, cu NU, in sensul ca nu ati vrut vreodata sa va sinucideti sau sa va autovatamati / autoflagelati. Ceea ce spuneti dumneavoastra ca ati auzit la altii arata inca o data foarte clar cat de important este sa nu va luati dupa oricine spune ce0i trece prin cap si face pe desteptul pe grupurile de profil. Apelati intotdeauna la specialisti.
@@SuccesLaExamen Va multumesc pentru raspuns.
@@Hellscream92 Cu drag. Succes la examenul psihologic!
🔝🔝🔝 Recomand 100%
🙏🙏
Nu îmi e frica deloc de testul acesta, mie chiar îmi place. Nu ma ajuta cu nimic frica sau emoțiile. Doamne ajută!
Asa este. Mult succes!
@@SuccesLaExamen Mulțumesc frumos! 💗
Testarea psihologica de la admitere Academia de politie are si componenta de stabilire IQ?
Da.
Dar daca primesc intrebarea " Nu te a durut niciodata capul?" Si sa primesc doua variante "da/nu" si eu raspund cu "da" ca m a durut capul in viata asta, se interpreteaza ca si cum " da, nu m a durut niciodata capul?"
Sa va spun din experiența mea. Cel mai important e testul inteligenței, daca cumva te miști mai încet la ăla pici direct, indiferent cum faci la restul
Buna, ce fel de intrebari sunt la testul de inteligenta?
Eu am avut 100 de întrebări din vocabular, alfabet, diferite probleme de gândire (mate, logica)
Puteti face si pentru testele de piloti militari
Buna ziua ! imi puteti spune si mie va rog sensul intrebarii " Deşi mă consideră câteodată mincinos, oamenii mă găsesc câteodată simpatic " si cum credeti ca trebuie raspuns? Daca raspund cu DA se poate considera ca sunt mincinos? pe de alta parte daca raspund cu NU se considera ca oamenii nu ma gasesc ca o persoana simpatica? chiar m-a bagat in ceață aceasta intrebare.. Va multumesc anticipat!
Da, e o intrebare incalcită pe care nu as lasa-o intr-un test psihologic din motivele invocate de catre dumneavoastra mai sus. Eu aș răspunde cu nu - in cazul meu - tocmai pentru ca ideea principală e că oamenii m-ar considera mincinos. Oricum, decat simpatic si mincinos, mai degraba sincer si antipatic :))
Va multumesc !
@@catalindumitru6659 cu drag, sper sa va fie de folos!
am incercat sa deschid linkul si nu merge. Am inceput sa ma pregatesc pentru armata dar nu se deschide linkul.
Recomand!
🙏 multumim!
Eu sunt de părere că pentru tipul ăsta de teste psihologice NU ar trebui ca și candidatul să exerseze, nu ăsta ar fi scopul probei? Tot ceea ce cuprinde această examinare ar trebui să dezvăluie nivelul standard/nemodificat al participantului. De-asta, ori „ești normal la cap” și te descurci la toate cele, cu logică... cu gândire rapidă... observare, percepție... luare decizii rapide și eficiente în condiții de stres... ori undeva nu sunt conectate celulele în creier și dă eroare... mie îmi plac, personal, că de când le-am parcurs oficial din prima sesiune de admitere a mea, m-am îndrăgostit de ele, am devorat toate aplicațiile, tot ce există... și da! Te poți antrena să dezvolți aceste aptitudini înnăscute.
Bună ziua, da, aveți dreptate, aici nu e vorba despre exercițiu, că nu e o disciplină teoretică sau practică, cum sunt limba română, engleza sau sportul. Este vorba despre a vedea ce fel de persoană sunteți și de ce sunteți capabil. De aceea, într-adevăr, persoana trebuie să fie cât mai naturală. Pe de altă parte, însă, multe erori se fac din grabă, necunoaștere sau pur și simplu dintr-o abordare greșită a examenului sau probelor. De aceea, daca înainte treci printr-o testare similară te va ajuta tocmai pentru că nu va mai fi ceva necunoscut, iar emoțiile vor fi mai mici. În plus, aptitudinile pot fi exersate și dezvoltate prin tot felul de exerciții de rezolvare de probleme specifice testelor psihologice și nu numai.
Buna ziua domnule profesor. Daca mi-ati putea raspunde la o intrebare va rog mult...: cate exercitii corecte ar trebui sa fac la proba de inteligenta ca sa nu cad examenul? Sau care sunt fazele impkrtante la care trebuie sa dau un raspuns corect ca sa nu cad examenul? Cea mai importanta e proba de inteligenta sau cele de atentie cat si de personalitate? Cum sta treaba?
1-nu exista un anumit număr anume de exerciții corecte la testul de inteligenta, de fapt, doar autorii și cei ce folosesc instrumentele respective știu asta. Oricum, rezultatele sunt normalizate, adică transformate din scoruri brute (Nr de exerciții corect facute) in cote T, cote normale sau clase (decile, centile). Am explicat pe scurt in video cum se face asta. 2-unul dintre aspectele importante este sa nu vă grăbiți, dar nici sa nu pierdeți timpul, să lucrați cat mai repede și bine, să respectați instrucțiunile psihologilor din comisie și să răspundeți cu atenție și onestitate la testele de personalitate. 3-toate sunt la fel de importante, pentru că relevă aspecte diferite ale personalității candidatului, iar de picat se pica dacă ați ratat un barem minimal, nu exista o "medie", pentru că nu se pot amesteca lucrurile din acest punct de vedere. E ca la medical, nu că la proba scrisă. La medical pici daca ai un anumit diagnostic incompatibil. Așa e și la psihologic. Sper că am răspuns intrebarilor dumneavoastră.
Buna ziua domn profesor, am si eu o intrebare. La intrebarile libere in care trebuie sa scriem noi un raspuns de cateva randuri, mai exact la cea in care esti intrebat de ce doresti sa intri pe arma la care dai concurs (ex: Poliție de Frontieră), care ar fi un raspuns potrivit pentru a multumi psihologul? Sa scriem ca suntem stimulati de salarii/ ne place sa facem dreptate si sa aparam cetățenii/ ne plac uniformele ?
Buna ziua, fiecare are o motivație proprie. Aceasta este o intrebare de cunoaștere, fara relevanță deosebita in ceea ce privește verdictul admis / respins. Este si o întrebare ce poate pune in evidenta sinceritatea candidatului sau lipsa acesteia. Este firesc să vă atragă siguranță locului de munca și a salariului, dar e bine sa nu fie aceasta singura motivație pentru că munca in calitate de polițist, jandarm etc. ar fi apoi o corvoada pentru dumneavoastră dacă mergeți la serviciu doar pentru siguranța și bani și nu și pentru că va place acea munca in sine.
Corectarea/analiza acestui test psihologic se face in functie de postul in care urmezi sa activezi ? sau se face la modul general ? De exemplu eu sunt un om foarte sociabil dar prin sursa externa eu candidez pe un post care nu include sociabilitatea neaparat (birou sau alte domenii focusate pe hartii) inseamna ca eu voi fi respins deoarece nu sunt menit pentru acea functie anume ? sau se face la modul general in care sa rezulte diferite aspecte ale personalitatii mele si daca sunt decent ca om ? Doar ce am cumparat cursul si mi-a trecut intrebarea prin minte. Multumesc
Buna ziua! La testarea psihologica de anul asta pentru admiterea la Academia de Politie a picat un numar foarte mare de candidat, neobisnuit de mare. In multe judete chiar si 2 treimi din candidati au picat, printre care se numara inclusiv agenti de politie care luasera deja testarea psihologica si care se presupune ca sunt apti psihologic sa fie politisti, din moment ce sunt deja. La mine in judet din 7 agenti care au dat la FR, 6 au picat. De ce credeti ca s-a intamplat asta? Au crescut standardele la testarea psihologica?
Da, este posibil, dar: 1 - trebuie tinut cont de starea de moment a persoanei, chiar daca au luat testele anterior nu e neobisnuit sa pice in alta sesiune de testare, la fel si invers, daca au picat anterior pot lua urmatoarea testare, mai ales daca rezultatele obtinute sunt in jurul limitei de trecere. 2 - e posibil ca testele, conditiile de testare sau baremele sa fie usor diferite, de aici si aceste rezultate. 3 - seria candidatilor e posibil sa fie mai slaba fata de anii anteriori. Cam acestea ar fi explicatiile in opinia mea.
Afirmatia:Uneori se mai intampla sa ma bucur putin de necazul altuia, as putea sa raspund cu DA?
Spuneau mulți ca trebuie sa fim sinceri când facem testul psihologic, dar oare sinceritatea nu te împiedică sa iei testul? Oare chiar sinceritatea contează? Dacă ești sincer 100% oare nu ai șanse mai mari sa îl pici?
La asta m-am gândit și eu
Daca te sinceritatea te împiedică să iei testul psihologic înseamnă că nu ai ce caută acolo. Testul psihologic nu e o formalitate, ci o bariera, un mecanism de apărare dublu: împiedică să intre în sistem cei care nu au calitățile necesare și te împiedică pe tine sa intri într-un sistem și un mediu pentru care nu te potrivești, in care nu te vei regăsi și în care este posibil sa fii in pericol daca nu ai calitățile necesare. Evident, niciun test nu e infailibil.
@@Nemezislm10 am răspuns colegului.
@@SuccesLaExamen am inteles acum. Multumesc pentru informatie
Sunt foarte stresat pentru testul de la armata am fost anunțat că durează 8 ore toată lumea zice că ieste foarte greu 😢
Cu cat timp înainte se fac pregătirile ?
pana la urma, ar fi ok sa punem la "nimereala" ceea ce nu reusim sa rezolvam ?..
Depinde. Daca testul respectiv calculeaza si rata erorilor, iar aceasta conteaza in barem, atunci nu e recomandabil. Dar daca nu se tine cont de aceasta rata, atunci e ok. Insa, cum nu stim care teste tin cont de aceasta rata a erorilor si care nu, mai prudent este sa nu puneti strict la nimereala ce nu ati reusit (dar la proba teoretica scrisa va recomand sa faceti asta, aveti 25% sanse sa nimeriti raspunsul corect si nu se calculeaza acesta rate ale erorilor). Acolo unde nu sunteti foarte sigur, dar ati avut timp sa judecati itemul, atunci puneti, totusi, varianta care vi se parea cea mai corecta, pentru ca nu ar fi chiar la nimereala raspunsul dumneavoastra. Sper ca am raspuns intrebarii dumneavoastra.
Buna ziua domn profesor, am si eu o intrebare. Este posibil ca rezultatul final de la testarea psihologica sa fie influntata si de aspectul candidatului? In cazul meu parul imi este mai lung dar care este legat in permanenta intr un coc. Pe aceasta cale vreau sa va multumesc pentru toate materialele realizate si pentru tot efortul depus!
Sub nicio forma rezultatul testării psihologice nu ar trebui să fie influentat de modul in care arata candidatul. Insa si psihologii sunt oameni si pot fi subiectivi. Insa testarea psihologica e standardizata inclusiv din acest motiv, pentru a fi obiectiva si a nu fi supusa interpretarilor subiective ale examinatorilor.
Bună ziua.
Făceați pregătire pentru testarea psihologică din cadru SRI?
Vă mulțumesc
Bună ziua, nu in mod specific. Programul de pregătire este unul general, pentru testarea psihologică din structurile statului român.
@@SuccesLaExamen Am înțeles. Îmi puteți recomanda câteva teste pe care le considerați dumneavoastră utile?
Acesta este pachetul de pregătire: scoala-politie.ro/cursuri/pregatire-testare-psihologica-teste-psihologice-admitere-scoala-politie-campina/ În plus, orice carte de exercitii de inteligenta gasiti sunt bune. La partea de personalitate lucrurile sunt mult mai dificile.
@@catalinav10
@@SuccesLaExamen
am înțeles. Vă mulțumesc 🤝
Pentru putin, succes! @@catalinav10
O analiza foarte corecta profesionista
Mulțumim, sper sa fie de folos.
Buna ziua . As dori sa va intreb daca ne puteti indruma si explica...tipul de comportament pentru fiecare specializare. De exemplu pentru politia romana se cere o persoana sociabila...pe cand la SRI una mai conservatoare. In felul acesta candidatii ar sti in functie de personalitatea lor unde sa opteze si astfel sa isi dea seama unde este locul lor. Multumesc si astept raspunsul dvs.
Bună ziua, nu ar strica sa fac un clip pe aceasta tema. Sociabilitatea nu se opune conservatorismului, perechile de trasaturi ar fi sociabil - nesociabil (sau extrovert - introvert ), respectiv conservator / conformist - progresist / nonconformist. Atât în poliție, cât și în SRI, Jandarmerie etc. e nevoie de oameni sociabili pentru că se lucrează, în primul rând, în echipă. În al doilea rând, este necesară sociabilitatea în special personalului operativ, pentru că ei interactioneaza cu foarte multi oameni in munca lor, trebuie sa fie capabili să afle informatii și să poate influenta oamenii cu care interactioneaza. Pe de alta parte, sunt unele posturi in aceste structuri care sunt la birou, lucreaza independent, la calculator sau in sisteme inchise (departamentele tehnice, departamentele de analiza, traduceri etc.). Aici o persoana foarte sociabila nu ar fi indicata, pentru ca s-ar plictisi repede fara o interactiune sociala intensa si ar putea fi un factor perturbator pentru activitatea proprie sau a echipei. Ganditi-va la clipul de la reclama aceea de bere cu fructe fara alcool - cum ar fi ca un angajat aflat intr-o misiune de supraveghere, sau care opereaza anumite sisteme tehnice sau un supraveghetor de trafic aerian sa vorbeasca mereu cu ceilalti, sa stea la suete si cafele, deranjandu-i pe ceilalti din treaba lor si nedand mare atentie muncii sale. In concluzie, nu exista nici la SRI, nici la politie si nici la jandarmi un profil universal compatibil, conteaza foarte mult departamentul din sistem in care acea persoana va functiona. Accentul se pune pe o personalitate armonioasa, functionala, normala, versatilă, cu accente specifice in functie de postul vizat, asa cum am povestit mai sus.
Salut.Cum se răspunde până la urmă la afirmația,, Nu am furat niciodată în viata mea,,sau la,,Nu îmi place critica,,
Sunt intrebari diferite, dar la ambele se raspunde sincer. Nu se pica pentru un singur raspuns neconform.
@@SuccesLaExamen buna ziua. Cred ca se referea la ideea de “da, nu am furat niciodata” si “nu, nu am furat niciodata” care teoretic ar avea acelasi sens. In cazul acesta ce ar trebui raspuns ca sa se intelega ideea ca nu am furat? Pt ca daca este vorba sa raspund cu “Nu” s ar putea intelege ca propozitia nu este adevarata, fapt care rezulta ca fur.
@@didii257 dilema dumneavoastră este interesanta și se rezolva, de obicei, prin folosirea in loc de Da/Nu a cuvintelor Adevărat / Fals referitor la valoarea de adevăr a afirmațiilor.
@@didii257 dilema aceasta o am si eu. Nu stiu cum se interpreteaza cele doua raspunsuri cu DA/NU. Ai o idee?
buna! am tras odata dintr-o țigara cu marijuana. as putea întâmpina probleme la testul psihologic armata?(fos). Mulțumesc !
Nu.
Buna ziua, daca am raspuns cu NU la intrebarea "Ai avut dureri de cap?", voi fi respins?
Nu, doar pentru ca ati raspuns asa doar la aceasta intrebare nu puteti fi respins doar pentru asta. Succes!
Salut, pentru MApN? Doresc sa candidez și mie teama pentru testul psihologic.
Bună ziua, aveti aici cursul de pregatire pentru psihologic: dezvoltacariera.ro/servicii/modele-teste-psihologice-mai-mapn-anp/
Salut! La o intrebare de genul "Spui mereu adevarul?", firesc ar fi sa raspund ca nu. Iar la o afirmatie de genul "Intotdeauna tratez o situatie cu calm", firesc ar fi sa raspund ca nu. Dvs ce parere aveti?
Scopul lor e sa iti testeze răbdarea și limitele tale.
Dar testările psihologice au multe capcane.
La întrebările pe care le-ai spus ei se refera dacă făcu acest lucru de obicei, adică dacă e o regula la tine chestia asta. Dacă tu ai mințit de puține ori în viata trebuie sa spui ca Da, spun adevărul.
Mai sunt întrebări sau propoziții care îl au pe NU, dar se răspunde doar cu Da sau Nu, de exemplu:
"Nu poți dormi bine noaptea" și logic sa spui ca nu e adevărat, de fapt aici un răspuns care sa te avantajeze este de fapt este ca Da înseamnă afirmativ și NU înseamnă negativ. Depinde de întrebare și situație
E o diferență dintre mereu / întotdeauna și de obicei, in general etc. Așa cum e formulată întrebarea, pare a fi mai degrabă una capcana, din scala de minciună. Ar trebui sa vă ridice semne de întrebare și să răspundeți cu mai multă atenție la întrebările absolutiste, in care sunt termeni de genul: întotdeauna, niciodată, mereu, de fiecare data etc.
Buna ziua,Interviul pentru M.A.I în cadrul evaluării psihologice are ca scop testarea comportamentală în anumite situații? Punerea sub presiune,la îndoială privind răspunsul APT .. prin cuvinte care sa te facă sa te gândești la ele.. și să îți vadă reacția..mi s a intamplat sa mi se spuna astazi : "mai greu cu atentia" direct când am intrat pe usa pentru interviu tinand cont ca am facut peste 80% din testele de atentie si inteligență ?
Buna ziua, da. Unul dintre obiectivele interviului este acesta: să vadă atitudini, reacții spontane în situații inedite, sub presiune sau tipice pentru viitoarea munca pe care o veți face. Acestea lămuresc sau completează informațiile din testele psihologice.
@@SuccesLaExamen După aceasta afirmație, am spus doar "probabil de la emotii" însă am preferat sa nu întreb cauza pentru care mi s a comunicat acest lucru,am trecut la câteva întrebări.. și am observat faptul ca d-na psiholog a tot încercat sa ma enerveze aducând corectari asupra formularului de final. Am preferat sa fiu calm,sa nu spun nimic in fața acestor afirmatii considerand ca d-na respectiva are dreptate..sper sa nu fiu picat din această cauză.
@@asgx9718 nu ar fi motive să picați din ceea ce îmi spuneți, dimpotrivă, ați dat dovadă de stăpânire de sine, ceea ce e foarte bine. Probabil că exact asta voia să vadă.
@@SuccesLaExamen s a postat acum,sunt apt psihologic.. va mulțumesc!😊
@@asgx9718 mult succes in continuare!
Daca am picat in aceasta sesiune testul pshiologic , acesta fiind valabil 6 luni , in sesiunea urmatoare care se estimeaza ca se va desfasura prin toamna exista sanse sa nu pot candida din cauza ca nu ma v-oi incadra in termen sau sunt organizate in asa fel incat sa putem candida din nou si cei care au picat in sesiunea trecuta?
Nu cred. De fiecare data au dat posibilitatea celor picati la psihologic in sesiunea trecuta sa participe la admitere.
@@SuccesLaExamen va mulțumesc pentru răspuns!
@@andreic.9651 Cu drag! Mult succes! :)
Aceste teste de personalitate , sunt valabile și pentru SRI ? Și la ce se referă “ testare psihologică complexă “ ? Înțeleg ca mai amănunțit … dar într-adevăr poate dura cca 8 ore ? Mulțumesc
Bună ziua, în acest moment nu mai este disponibilă partea de testare psihologică, doar cursul de pe platforma cu modele de itemi de teste psihologice.
Știu ca nu are nici o legătura cu videoclipul în sine, dar tot caut de ceva timp deoarece nu am reușit sa obțin niște informatii valide și clare. As vrea sa aplic pentru Animv, pe SRI. Știu de concursul scris, însă nu am înțeles prea bine procedura pentru a fi declarat apt și ce teste implica acestea .Pentru academia națională de informatii sunt la fel teste de cultura generata, lingvistice, de personalitate, cum sunt și la celelalte sau care sunt acelea?
Da, testarea psihologica la ANI este complexă. Testele psihologice de la ANI, MAI, MApN sunt secretede serviciu, astfel că ele nu pot fi făpcute publice, iar cine o face riscă dosar penal.
Am o intrebare,daca ai picat testul psihologic,sgp. Dupa cat timp.poti reda examenul,6-12 luni ?multumesc!..
6 luni.
@@SuccesLaExamen sa înțeleg ca după 6 luni pot sa ma programez din nou la testul psihologic?Cum se procedează?Mulțumesc frumos
Este ceva grav daca se intampla uneori sa ma trezesc brusc, sa tresar cand cineva ma trezeste din somn?(daca mama vine langa pat si ma trezeste din diferite motive, spre exemplu). La asta m-am gandit cand am raspuns la intrebarea " uneori tresar cand aud zgomote in timp ce dorm". Acum imi pare rau ca am raspuns asa, pentru ca au fost cazuri izolate. Chiar daca dorm cu geamul deschis si mai trece vreo masina prin fata blocului, cu muzica data la maxim eventual, ma trezesc, dar nu tresar. La fel si cand vecinul face galagie. Da, nu e prea placut la bloc.
Da, in cazul acesta era mai bine sa raspundeti cu nu, pentru ca nu e cazul in ceea ce va priveste. Pe de alta parte, nu e neobisnuit sa tresariti cand va trezeste cineva brusc, iar dumneavoastra dormeati profund, eventual visati. Asa ca nu e nimic ingrijorator, iar raspunsul dat, el singur, nu poate fi un motiv de respingere.
@@SuccesLaExamen Va multumesc foarte frumos pentru raspunsuri. As mai avea o intrebare, dupa care ma voi linisti complet. La intrebarea "cand cineva ma enerveaza, ii spun" am raspuns cu nu, iar la intrebarea "cand cineva ma supara, ii spun" am raspuns da. Am raspuns in acest fel pentru ca inteleg lucruri diferite prin "a enerva" si "a supara". Varianta "a enerva" o vad ca pe ceva minor, pe cand "a supara" am asociat-o cu ceva mai grav, "a intrista", spre exemplu. Acum am vazut in dex ca cele doua sunt sinonime. Examinatorii elimina candidatii chiar si la un singur contradictoriu?
@@maraen1263 nu cred ca va contraziceti, a enerva nu e sinonim total cu a supara. Poti sa superi pe cineva fara sa enervezi. Spre exemplu, poti supara pe cineva daca il dezamagesti, fără sa il enervezi. Deci, sunt nuante diferite si nu va contraziceti. Nu veti fi penalizat doar pentru asta.
Am o întrebare: am avut la testul psihologic întrebarea “cum e armonia in familie ?” Eu am zis ca buna dar eu in certificatul de naștere nu am tata , credeți ca asta este o greșeala ?
Bună ziua, faptul că nu aveți tată (îmi pare rău de acest lucru) nu înseamnă că nu aveți familie, iar familia nu poate fi armonioasă. Deci nu este nicio greșeală. Familiile sunt e multe feluri, dar tot familii sunt și toate pot fi armonioase. Mult succes!
@@SuccesLaExamen am trecut cu brio testul psihologic 😁acum medicalul și gata !!
buna ziua ! Am vazut raspunsul la intrebarea referitoare la durerile de cap si am inteles ca e ceva normal pe care toata lumea le-a avut. As vrea sa va intreb daca raspunsul ''da'' este unul normal si la intrebarea "ai suferit lovituri la cap?" . Raspunsul adevarat ar fii ca da , probabil cu totii ne-am spart macar o data capul cel putin cand eram mici dar nu stiu cum ar interpreta ei raspunsul pozitiv , oare se vor duce cu gandul la eventuale traumatisme pe care le lasa astfel de lovituri?
Buna ziua. Durerile de cap sunt, de cele mai multe ori, din cauza unor inflamatii, de aceea aspirina sau un nurofen sunt suficiente sa ne treaca durerea, daca nu cumva trece de la sine. Deci, daca sunt rare, aceste dureri sunt normale si inofensive. Pe de alta parte, loviturile la cap (care cauzeaza si acestea dureri inflamatorii, dar nu numai), chiar daca se intampla in copilarie, mai ales, pot fi mult mai periculoase si pot afecta neurologic persoana in cauza, ceea ce poate fi grav si poate constitui un motiv de ingrijorare. Insa totul depinde de gravitatea loviturii. Daca ai cazut de pe bicicleta fara casca e una, daca te-ai lovit de un toc de usa e altceva, e o lovitura uzuala, fara importanta. De aceea se fac RMN-uri sau CT-uri dupa o lovitura serioasa la cap, chiar daca aparent nu exista afectari neurologice, pentru ca acestea pot aparea si in timp in urma unei lovituri.
multumesc !
Buna ziua,teste psihologice pentru agent ANP?
Aveți pe site pachetul de pregătire. Dezvoltacariera.ro/admiteremai
Bună
Dacă nu am terminat toate întrebările mai am vreo șansă să fiu admis la proba psihologica?
Daca va referiți la întrebările de inteligenta, da, aveți șanse.
@@SuccesLaExamen da,la întrebările de inteligenta am avut 100 de întrebări și cred ca am apucat sa fac în jur de 70 și nu știu dacă sunt bune toate
@@cristiacasan5767 atunci, daca le-ați făcut corect, nu are sens sa vă stresați.
@@SuccesLaExamen știți care e numărul minim de răspunsuri pe care ar trebui sa le fi făcut bune?
@@cristiacasan5767 lucrurile nu sunt atât de simple, am explicat in video de ce.
Pentru cei din M.A.I., psihologi cu experienta. E normal sa ceri cursantilor sa vina doar cu un pix cand testul tine uneori si 5-6 ore?
Suntem oameni, avem nevoie de apa macar, nu mai zic de mancare. Ar fi dragut sa spuneti macar sa venim sau sa ne da-ti o gura de apa. Iar dupa cele 5 ore cat ai stat in post negru, doar ca fara apa, esti pus la interviu
Bună-ziua
Pt penitenciar test psihologic aveti cursuri.
Sunt din Giurgiu
Ms
Cursul este acesta: scoala-politie.ro/cursuri/pregatire-testare-psihologica-teste-psihologice-admitere-scoala-politie-campina/
Testele psihologice MAI se aplica si pentru SRI?
Sunt teste diferite, protocoale de testare diferite. Însă, dincolo de asta, mecanismele de construcție a testelor psihologice sunt aceleași.
@@SuccesLaExamen, mulțumesc!
@@TetranoPubg01 pentru puțin.
Se înțelege puțin cam greu.. Ce întrebare s-a pus la 1:29:15? Mulțumesc.
Bună ziua, da, se aude încet de tot. Iată discuția: Un prieten mi-a zis ca la întrebarea din testul de personalitate ADORM REPEDE SEARA să răspund cu NU, ca dacă răspund cu DA înseamnă că nu am planuri etc. Dimpotrivă, oamenii care nu adorm repede seara tind să fie stresați, să-și facă griji, să nu poată adormi repede seara. A nu putea adormi repede seara, aparent fără un motiv (cum ar fi, de exemplu, faptul ca a doua zi vei avea o întâlnire importanta, sau un examen sau alt eveniment stresant sau entuziasmant) poate fi adesea un simptom al anxietății și depresiei. Cam aceasta ar fi direcția întrebării respective și nu dacă ai sau nu planuri. Sper că acum ați înțeles contextul.
Bună soțul meu a picat la testarea psihologică...era sigur ca ia nu i s-a părut greu..fiind deja în domeniu..oare are rost sa depună contestație?
Poate depune contestație, deși e puțin probabil să i se de-a câștig de cauză, dar nu se știe niciodată.
E posibil sa pici testul daca la intrebarea:" Iti place sa fii in centrul atentiei?" sa scrii da, dar de fapt sa nu-ti placa? Multumesc.
Nu, nu se pica pentru o singura intrebare, ci daca o scala intreaga are un scor in zona de excludere, iar o scala are mulți itemi (5, 10, 15 itemi in functie de test - e doar un exemplu aleator).
Buna ziua,cum as putea sa iau legătura cu dumneavoastră?
Buna ziua, intrați pe site și acolo aveți la fi altul paginii datele de contact.
Buna ziua! As avea si eu cateva nelamuriri in privinta unor intrebari din testele de personalitate.1. Oamenii va considera incapatanant?. Eu as raspunde cu NU, gandindu-ma ca nu e ok sa fii incapatanat, dar ma gandesc ca incapatanat se poate referi la ambitios? 2.Sunt anumite feluri de mancare care iti fac rau? Aici daca raspund cu NU se considera minciuna? La fel si la intrebarea 3.Sunt mancaruri pe care nu le poti manca?. La fel si aici 4. Fiind elev, le ati suflat colegilor sau i-ati lasat sa copieze dupa dvs.? se considera minciuna daca spun ca NU?
Răspundeti asa cum sunteti in majoritatea situatiilor. Nu despicati firul in patru pentru că e foarte usor sa dati de gard cu testul si sa picati. Deci, daca credeti ca oamenii nu va considera incapatanat, raspundeti cu nu. Una e sa nu va placa o mancare si alta e sa va faca rau un anumit fel de mancare. Dumneavoastra stiti daca vreun fel de mancare va face rau sau nu (nu sila, ci rau, si nu daca mancati excesiv acel fel, ci daca mancati chiar si putin). Daca nu le-ati suflat niciodata colegilor, atunci spuneti ca nu. Eu, de exemplu, raspund cu da, pentru ca asa e, am suflat unui coleg macar o data.
Buna ziua! Daca m-am descurcat la proba propriu-zisă și consider că am dat răspunsuri bune, dar domnului care mi-a adresat întrebări nu cred că i-a plăcut de mine(am uitat sa scriu un număr de ordin pe o foaie și m-a numit nonconformist) și mi-a spus că dacă nu reușesc anul asta, pot sa incerc și anul următor. Asta ar trebui sa insemne ceva anume? Ar trebui sa-mi fac griji pentru ce mi-a zis el?
Da, inseamna. Spre exemplu, inseamna ca acel domn fie nu stie ce inseamna nonconformist si foloseste cuvinte aiurea, fie este lipsit de profesionalism de trage concluzii dintr-o singura situatie pe care nu o intelege in totalitate. Sau a glumit sau pur si simplu a vrut sa va incurajeze, fara sa își dea seama ca mai mult va va face să va îngrijorați mai mult. Nu va pierdeti speranta, nu cred ca a vrut sa va dea de inteles ca veti pica. Va tin pumnii sa luati! Sa-mi spuneti ce rezultat ati avut pana la urma.
Mulțumesc mult! Mi-ați dat o veste buna. Revin cu update uri.
@@mirceatorok5397 Succes! :)
Update te rog? 😅
@@valystroe9851 Am trecut cu bine peste psihologic, iar intr-un final am reusit sa intru la Academie.
Buna ziua. Credeti ca ma va trage in jos faptul ca din testul de personalitate reiese ca sunt o persoana sociabila, dar nu foarte sociabila? Era chiar si o intrebare formulata exact in felul asta "sunt o persoana foarte sociabila", la care am raspuns nu.
Nu, nu va va trage in jos acest lucru. In politie sau jandarmi au nevoie de oameni normali, nu de MC (maestru de ceremonii). Deci, sunteti ok. 👮
@@SuccesLaExamen Multumesc frumos
@@maraen1263 Cu drag, succes!
Buna ziua , la testarea psihologica daca am sarit cateva puncte la testul de inteligenta si d48 si am trecut la cele pe care le am știut si care am crezut ca nu o sa stau mult sa ma gandesc ca sa pierd timp ( de ex de la ex 10 am sarit la 15 ) , are ceva ?
Bună ziua am fost azi la psihologic la sgp pompieri și era o întrebare daca te balbai, și eu am răspuns da. Când am fost la interviu mi o atras atenția și i am zis ca credeam ca e c a întrebarea aia dacă te a durut vreodată capul, ca e imposibil sa nu te fi durut capul sau sa te balbai vreo data. E posibil sa nu fi înțeles?
In ce sens v-a atras atenția?
Buna ziua, am o intrebare , daca se poate.Daca sunt admis la examenul psihologic la Scoala de subofiteri , pot da examenul la Academia de Politie? Va multumesc
Îmi pare rău ca am văzut mai târziu acest comentariu. Da, testarea psihologică pentru admiterea MAI este valabilă 6 luni, deci da, puteți să dați admiterea la Academie.
buna ziua ! As avea si eu doua intrebari daca puteti sa ma lamuriti ... Prima suna asa " Mă simt în largul meu atunci când lucrez la un proiect care impune măsuri imediate ce afectează situaţia altor persoane " Este o problema daca raspund cu da? m-am gandit ca se refera la faptul ca sunt capabil si responsabil sa iau o decizie care vizeaza pe altcineva ( in cazul in care ii sunt superior si raspund ce acea persoana ) . A doua intrebare zice "Când mă impresionează ceva caut să ascund celorlalţi ceea ce simt " Credeti ca ar trebui sa aratam sentimentele celorlalti sau mai bine sa le tinem ascunse?
Bună ziua, dacă răspunsul este valabil în cazul dumneavoastră, atunci da, fara probleme. Este un indicator al abilităților de leadership / management. A ne exterioriza emoțiile reprezintă un lucru firesc. Unii pot face asta, alții își țin pentru ei emoțiile. La limită, lipsa emoțiilor sunt un indicator al psihopatiei, deci emoțiile și exteriorizarea lor reprezintă un lucru normal și ne face umani. Pe de altă parte, sunt situații în care exteriorizarea emoțiilor este inoportună - cum ar fi jocul de poker, de unde si expresia poker face.
Bună seara! Am și eu o întrebare și sper din suflet să-mi răspundeți...
Apare o întrebare la un moment dat formulată cam asa: Ce ai reușit să realizezi până acum? sau Care sunt realizările tale până acum? Eu am terminat liceul, am luat bac ul și permisul, cam asta e tot. Ce ar trebui să răspund aici?
Buna seara! Trebuie să răspundeți sincer. Nimeni nu se așteaptă să spuneți că ați ajuns pe Luna sau că ați descoperit leacul pentru cancer. Se caută oameni normali. Faptul că ați terminat liceul sau ați luat bacul cu o nota buna, că ați luat din prima permisul sunt realizări firești. La fel dacă ați luat la facultate sau că ați reușit să vă luați o casa sau să vă mutați singur sau mai știu eu ce altceva. Sunt lucruri omenești, firești. Nu e cazul sa inventați "realizări", se vor prinde imediat cei din comisie. Lipsa de onestitate se observa ușor din exterior, iar în sisteme militare sau politie e nevoie de oameni de încredere, onești.
@@SuccesLaExamen Vă mulțumesc frumos! 🙏🙏
@@i.dianaa7774 cu drag! Succes!
@@i.dianaa7774 Cu drag!
Salut! Dacă am candidat in luna Martie la Câmpina(am luat psihologicul) iar acum am candidat la jandarmerie(sursa externa), oare se echivalează examenul psihologic?
Nu cred. Cel mai probabil va trebui sa-l dati din nou, insa cei de la IPJ sunt in masura sa va dea aceasta informatie in mod oficial.
Buna. Dacă am căzut la psihologic pentru Subofițeri , pot sa dau pentru sursa externa ? Sau trebuie sa treacă cele 6 luni? Va Mulțumesc
Ai aflat răspunsul de undeva?
@@mariusc3859 da, poți să dai liniștit
deci la un test psihologic se raspunde sincer
Da.
Buna ziua, la orice test psihologic am participat, intrebare gen : " Va place compania oamenilor ?" ,este foarte seaca , deoarece depinde foarte mult ! In compania unor iti place ,in compania altora nu iti place ,in consecinta la care dintre felurile de oameni sa ma raportez ?, ar fi corect ca orice intrebare sa fie simplu si usor de interpretat ,pt a se obtine un rezultat cu adevarat sincer .
Buna ziua, este vorba despre a va placea compania oamenilor la modul general. Adică, dacă sunteți mai degrabă sociabil sau mai degrabă și guratic.
La teatul pshiologic am dat peste o intrebare care spunea in felul urmator , preferati sa vorbiti/stati pe langa oameni inteligenti sau mai putini inteligenti ? ( ceva de genul , nu imi amintesc cu exactitate) Eu am raspuns ca cei inteligenti , dumneavoastră ce ne puteti spune despre această intrebare?
Si eu as fi raspuns la fel. E o alegere personala: de la oamenii inteligenti ai ce invata, ai ce discuta cu ei.
La intrebarea , sunteti interesat de rezultatul testului psihologic , cum ar trebui sa raspundem?
Sincer.
Buna ziua.
Am fost declarat inapt la examinarea psihologica pentru admiterea la jandarmerie, si as dori sa depun o contestatie, doar ca nu sunt foarte sigur ce motive sa scriu in ea.
Am cautat pe net foaia semnata inainte de examen, in care scria ca nu am avut evenimente care sa ma afecteze la examinare si ce mai scria acolo ca sa stiu exact ce nu ar trebui sa scriu, dar nu am gasit-o.
Ma interesa daca ma poate ajuta cineva cu o lista a motivelor semnate deja pe care nu le pot folosi, ca sa stiu ce sa scriu in contestatie si ce sa nu scriu.
In principiu, se poate contesta numărătoarea - faptul că nu au fost numărate corect răspunsurile. Și se va mai pune încă o dată grila pe foaia de răspuns. Se mai poate conteste pe motiv că starea s-au schimbat în timpul examinării psihologice. Nu puteți contesta rezultatul in sine, protocolul de testare sau instrumentele fosite, atat timp cat acestea au respectat metodologia Sunt foarte rar acceptate contestațiile. Însă puteți încerca în sesiunea viitoare.
Daca am căzut testarea psihologica de 4 ori , ce spuneți am vreo șansă să fiu apt la urmatoare sesiune cu pregătire ?
Depinde dacă ați luat-o la limita sau la mare distanță de barem. V-ar ajuta sa faceți o testare reală cu feedback să vedeți care ar putea fi cauzele. Așa le puteți gestiona mai bine.
@@SuccesLaExamen Cum pot lua legătura cu dumneavoastră ? sau sa fac testarea reală cu feedback ?
@@unupaul7678 buna ziua, aici vă puteți testa: dezvoltacariera.ro/servicii/modele-teste-psihologice-mai-mapn-anp/
Daca am amenzi care figureaza la ANAF , ma afecteaza pt incadrari directe OP?
Nu.
Buna ziua, sunt din minoritatea maghiara, acum sunt in clasa a XII-a, si vreau sa trec la academia de politie, daca nu stiu perfect limba romana , numai cu greseli minore , este o problema mare la evaluarea psihologica?
La evaluarea psihologica nu, în principiu, deși sunt itemi unde stăpânirea limbii române este esențială (de exemplu, la itemi cu sinonime, antonime). De asemenea, limba română este una dintre probele scrise la examenul de admitere la Academia de Poliție, deci e nevoie de studiu intens pentru a avea șanse reale. Vă puteți pregăti aici pentru admitere: academia-politie.ro
@@SuccesLaExamen multumesc pentru raspunsul!
@@adamVLA cu drag, pentru putin.
Bună ziua, va rog frumos să îmi răspundeți! Dacă cad acest examen iar după șase luni îl susțin din nou ma afecteaza cu ceva. Mă refer daca il va compara cu următorul examen sau.....
Nu va afecteaza cu nimic.
@@SuccesLaExamen Vă mulțumesc frumos!
@@bogdanadrian2027 cu drag!
Nu vă afectează cu nimic.
Buna ziua! Cum as putea răspunde la întrebarea: De ce îți este cel mai teama in penitenciar? Am primit o la psihologi și habar nu am avut sa răspund orice răspuns as fi dat nu se fi picat bine ....
Buna ziua. Aici e o intrebare deschisa si fireasca, dat fiind faptul ca mediul penitenciar este unul cu riscuri. O intrebare similara ar fi: care credeti ca sunt cele mai mari riscuri in activitatea de penitenciar? Ati putea raspunde ceva de genul: Nu imi e teama in mod special, dar cred ca cele mai mari riscuri sunt ... Fata de care trebuie sa fiu mereu pregatiti in felul ... Insa vedeti ca raspunsul sa fie firesc si sa va reprezinte, pentru ca da rau sa se prinda psihologii ca veniti cu lectii gata invatate. Si se prind, pentru ca sunt oameni inteligenti si pregatiti, cu experienta.
@@SuccesLaExamen mulțumesc pentru răspuns 😁
@@SuccesLaExamen as mai avea o întrebare. Ce te ar putea deranja așa tare astfel încât să îți dai demisia din penitenciar. Cv de genul era
@@andreialex9046 asta chiar e o intrebare personala, depinde de contextul fiecaruia. Motive pot fi multe, unele specifice mediului penitenciar, altele generale: colegii, mediul de lucru, jobul in sine, programul de lucru, restrictiile la care esti supus si multe altele. Fiecare poate avea alte motive.
@@SuccesLaExamen mulțumesc foarte mult pentru videoclip și sfaturi , datorită dumneavoastră am reușit să iau psihologicul 😁😁😆
Buna ziua,
La ce minut este codul de 20%
M-am uitat la tot video-ul insa nu l-am vazut?
Buna ziua. Este intr-unul dintre sliderele finale.
Buna ziua. Este intr-unul dintre sliderele finale.
@@SuccesLaExamen Am gasit si m-am inscris.
Multumesc frumos!🙂
@@lucianmanea9816 super! Dupa ce finalizati cursul de pe platforma, rezolvati si cele doua teste finale și apoi imi trimiteti un mesaj sa fac si sa va trimit rapoartele cu profilul psihologic. Succes!
@@SuccesLaExamen multumesc frumos!
2:15:00
Buna ziua, ce anume este neclar, sau care este, de fapt, întrebarea?
@@SuccesLaExamen nu era nicio intrebare, am notat la ce minut este fragmentul respectiv doar ca sa imi fie mai usor sa il revad, sa nu mai pierd timp cautandu-l
@@piatra1277 am înțeles, mulțumesc pentru precizare.
La testarea psihologică sunt 5 teste, fiecare test este independent? sau poti face la unul mai putin si la altul mai mult si sa-l compenseze pe celalalt ? Ca la proba scrisa de exemplu, sa te ridice altă materie, sau este pentru fiecare test un prag de trecut ?
Nu e ca la proba scrisa. Daca e o problema de aptitudini sau de personalitate care e incompatibila cu calitatea de angajat MAI, pici. Nu ai cum sa faci medie, pentru ca testele evalueaza lucruri diferite.
@@SuccesLaExamen am inteles, multumesc!
Contează doar testul de inteligență?
Adică dacă știu că acolo am făcut câteva erori, compensează celelate teste(de personalitate, atenție, observație)?
Buna ziua, nu doar testul de inteligenta conteaza. Conteaza ca persoana sa fie echilibrata din punct de vedere al personalitatii (sa fie o persoana normala, fara excese, fara dezechilibre emotionale sau alte trasaturi ce tin de psihopatologie). Performanta dintr-un domeniu nu poate compensa rezultatele la celelalte teste pentru ca sunt aspecte diferite ale personalitatii si, dupa cum spuneam, e nevoie de persoane echilibrate din toate punctele de vedere.
@@SuccesLaExamen Mulțumesc frumos pentru răspuns!🤗
@@ancapavel6518 cu drag!
Am si eu o intrebare, la testul psihologic te intreaba iti plac animalele? Si raspund da ca imi plac iar dupa o serie de intrebari iti zice , Poti sacrifica un animal? Eu zic Da ca ma gandeam ca am tot sacrificat pasari, porci dar cica trebuie sa raspunzi Nu , care este logica intri in arnata si nu poti sacrifica niciun animal? Dati-mi dvs un raspuns concret sau macar ce ati raspunde dvs la intrebarea daca puteti sacrifica un animal?
Buna ziua ! la intrebarea "Mi se întâmplă ca atunci când vine momentul să fac ceea ce mi s-a propus şi de care m-am bucurat mai înainte să nu mai am chef de lucru " (Raspunsuri: Cateodata / foarte rar / niciodata) , daca as raspunde "foarte rar" credeti ca ar fi o problema? adica pentru cei din jandarmerie ar fi ceva anormal sa se intample chestia asta din cand in cand?
Dacă asta simțiți că e adevărat în cazul dumneavoastră, nu e nicio problema. Nu ar fi anormal, iar întrebarea este una generală, nu are legătură cu jandarmeria. Oricum, este doar un item din mai mulți din scala respectivă și ceea ce contează este scorul pe scală, nu fiecare răspuns în parte.
Eu cred ca prin acest test este ca o harta comportamentala pe care o țin la dosar și în funcție de scrie psiholog ul iti va dicta destinul sau cariera, faptul ca supuneți copii la niște stress maxim în testarea pur,, romineasca,, de ce nu predați modalitate de gindirea sau formare în gindire ca-jandarm etc decit sa pui niște stampile asa totuși am văzut o gramada de incapabili in slujba statului schimbați modul de selectare sa nu mai vorbim de birocrație și etc dați șansă la oameni care sint cu adevărat interesați, psihologia se schimba ce vreți sa dovedeasca nu inteleg și nici copii care vor pica și vor rămâne cu semnul întrebării, oare 😅 sint normal?
Bună ziua am.dat de curând un test Psihologic dar la primul test raționament abstract și acolo era pe linie orizontala numerele de la 1 pana la 50 și lângă o caseta goala și după figurile geometrice cu tot felul de forme și modele și trebuia sa ne uitam la un anumit număr sa găsim continuitatea la figurile geometrice de la punctul 1 am făcut maxim 10 dar nu eram foarte sigur trebuia sa le fi pus pe restul la nimereala? Celelalte teste m-am descurcat cât de cât am făcut cât am știut restul le-am lăsat necompletate Nu ma gândeam ca o sa ma pice din ce am înțeles la testele de inteligenta trebuie sa fie măcar jumătate din ele rezolvate
Depinde cum e făcut baremul de corectare. Sunt anumite teste - majoritatea, de fapt - care nu iau în seamă (nu sunteți penalizat pentru) răspunsurile greșite. La astfel de teste, puteți încerca maximizarea răspunsurilor, poate se mai nimeresc încă vreo două trei corecte și vă creșteți scorul. Daca sunt, însă penalizate răspunsurile greșite, atunci nu va recomand sa puneți niciun răspuns la întâmplare, pentru că vă veți creste rata de erori. In concluzie, va recomand sa nu puneți la întâmplare răspunsul la itemii unde nu aveți nicio idee, ci doar la cele unde credeți că un anume răspuns este cel corect, dar nu sunteți sigur.
Dacă raspund cu "da" la intrebarea: "Ți-e frica de intuneric" e ok?
Va e frica de intuneric? Ce intelegeti prin frica de intuneric?
Prin întuneric înțeleg ceva necunoscut si cred ca fiecare persoană are o frică de necunoscut,iar putina doză de frică cred ca este benefică. Însă nu stiu daca se referă la acea frică exagerată, adică sa imi fie frica sa dorm noaptea fara ceva aprins,etc.
@@ionutmatache4602 Ba exact la asta face referire, la frica de întuneric, la acea frică irațională față de lipsa luminii, căci acesta este, de fapt, întunericul. De asta vă recomand să nu stați să filosofați la fiecare item, doar să îl înțelegeți bine și să răspundeți ca atare.
Am înțeles...va multumesc mult pentru tot ceea ce faceți pentru noi! :)
Ionut, raspunsul e nu.
daca trag pe nas de 5 ori pe zi pot sa trc testul?
Depinde ce trageți pe nas. Daca trageți aer doar de 5 ori pe zi e insuficient că sa mai puteți ajunge să dați testarea psihologica. Daca aveți o frecventa corespunzatoare a trasului pe nas de aer curat, atunci e perfect! Mai ales în sezonul rece, cand nu e indicat sa respiram pe gura. Succes!
La intrebarea "Nu va plac persoanele de sex opus?" cu ce trebuia sa răspundem ca sa dam de inteles ca "Da, ne plac persoanele de sex opus"
Cu NU. Perechea DA / NU poate fi înlocuită cu ADEVARAT / FALS și așa vă puteți da seama mai ușor de răspunsul pe care să îl dați și care e valabil in cazul dumneavoastră.
@@SuccesLaExamen Mulțumeeesc!🙏
O porcărie, portret ideal, după mintea voastră nimeni nu ii ideal, întrebări fără nici un fel de logica la personalitate,faceți scurt și la obiect dacă vrei sa afli clar o personalitate, nu ma întreba dacă îmi place câteodată sa stau singur, și după dacă ma simt trist când sunt singur, ii normal sa vrei sa fii singur, aiureli de teste, nu au nici o treaba
Va recomand să faceți facultatea de psihologie. Acolo veți învăța cum se fac testele psihologice. Că altminteri, toată lumea de pe strada ar fi fost psihologi, unii chiar cred că sunt. Psihologia e o știință complexă și fascinantă, v-o recomand.
Da, lasă ți minciunile, aveți niște șabloane de 1000 de ani și după alea corectați, când fiecare om interpretează în alte moduri o întrebare și la fel și răspunsul, interesant ii ca pot fii mai multe răspunsuri bune, da voi cu Șablonul vostru, o singura varianta știți, mari psihologi, rupeți de deștepți
Dacă pici psihologicul la pompieri subofițeri poți da la Academia de poliție in cele 6 luni dau trebuie să aștepți ?
Daca am jucat la pacanele, am sanse sa trec? Stiu ca exista o întrebare despre asta.
Faptul ca ati jucat la pacanele inseamna cel putin doua lucruri: aveti apetit pentru risc si e posibil sa aveti o predispozitie spre dependente, daca aceasta practica e una de lunga durata. Una e sa fi jucat de cateva ori cu prietenii la distractie, alta e sa va inprumutati sau sa va dati banii decpaine la pacanele. Depinde cum e formulata intrebarea in mod concret. Dar daca e vorba de cateva ori la distractie nu e un motiv sa picati. Asa cum spuneam si in clip, nu conteaza raspunsurile la fiecare intrebare in parte, ci punctajul cumulat pe fiecare scala / trasatura in parte.
In astea 3 ore puteați să faceți teste psihologice nu sa spuneți povești
Unii le numesc povesti, altii informatii, depinde de nivel si perspectiva.