Her Gün Zerdeçal Yemeye Başlayın, 30. Günde Size Neler Olduğunu Görün

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 27 вер 2024
  • Zerdeçal hakkında ne düşünüyorsunuz? Pek de büyük bir hayranı değilsiniz, değil mi? Ama buraya bir kulak verin, çünkü bu parlak renkli baharatın sağlığa inanılmaz faydalarını duyduktan sonra fikrinizi değiştireceksiniz!
    Pekiyi, beslenmenize zerdeçalı dâhil ettikten bir ay sonra vücudunuzda sizce ne gibi değişiklikler olabilir? Hindistan'ın Pencap Üniversitesi'ndeki Oral Patoloji Bölümü'ndeki araştırmacıların 2013 yılında yaptığı araştırma, bu baharatın dişlerinizi beyazlatmayı sağlayabileceğini kanıtladı. Bilimsel çevrelerce Curcuma longa olarak bilinen zerdeçal, iltihap önleyici, antioksidan, antimikrobiyal ve antiseptik özellikleri sayesinde yüzyıllardır geleneksel Hint tıbbında kullanılmıştır. Cildinizde sorunlarla, saçlarınızın dökülmesiyle, hatta fazla kilolarınızla mücadele ediyorsanız, zerdeçal bunlara da çare olabilir!
    Zaman damgaları:
    Dişleriniz beyazlaşır 0:59
    Aknelerden kurtulursunuz 2:03
    Saçlarınız çok daha hızlı ve kalın uzar 3:19
    Bağışıklığınız güçlenir 4:13
    Boğaz ağrısını iyileştirir 5:21
    Soğuk algınlığına veda edersiniz 6:00
    Cildinizdeki çatlakları ve yaraları iyileştirir 6:33
    Eklem ağrılarınız azalır 7:24
    Ruh halinize iyi gelir ve beyin fonksiyonlarına katkıda bulunur 8:16
    Kanseri önlemeye yardım eder 9:14
    Cildiniz daha genç görünür 10:04
    Kilo verirsiniz 10:59
    #zerdeçal #zerdeçalınyararları #zerdeçalsarısı
    ÖZETLER:
    - Ayurvedik tıpta, zerdeçal çağlar boyu cilt sorunlarının tedavisinde kullanılmıştır, ancak artık bu günümüzde modern bilimle desteklenmektedir.
    - Kore BioSpectrum Yaşam Bilimi Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışma, zerdeçal sarısı kurkuminin saç köklerini güçlendirerek saç kaybını önleyebileceğini göstermiştir.
    - Ohio State Üniversitesi'ndeki araştırmacılara göre, zerdeçalı yediklerinizle ya da besin takviyesi olarak almanın, bu baharatın çoğunlukla sindirim sisteminde kalması ve hızla metabolize olması sebebiyle bağışıklığı güçlendirmenin en iyi yolu olmadığı düşünülmektedir.
    - Punjab Üniversitesi Oral Patoloji Bölümü'ndeki Hintli bilim adamları, antimikrobiyal özellikleri sayesinde, zerdeçal özünün bakteri ve parazitlerin büyümesini durdurabildiğini ve boğazda iltihabı azaltabildiğini belirtmiştir.
    - Zerdeçal'ın inanılmaz antibiyotik etkileri ve iltihap önleyici özellikleri bu bitkiyi aynı zamanda soğuk algınlığına karşı harika bir tedavi yöntemi haline getirmektedir
    - 2007 yılında, Bethesda, Maryland'deki Uniform Hizmetler Üniversitesi Sağlık Bilimleri araştırmacıları, zerdeçalın özündeki maddelerin, deride sertleşme, sedef hastalığı ve hatta cilt kanseri gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılıp kullanılamayacağını incelediler.
    - 2016 yılında Dr. Kok-Yong Chin, Malezya'da Kebangsaan Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki Farmakoloji Bölümünde, kurkuminin eklem iltihabı üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmak için bir çalışma başlattı. Araştırmaya katılan, eklem sorunu olan hastalara, kurkuminoid ve yoğunlaştırılmış kurkumin özleri verildi.
    - Kaliforniya Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, yaşları 51 ila 84 arasında 40 yetişkinin günde iki kez kurkumin almasını istedi. Bilim insanları, bu kişilerin hafıza testleri yardımıyla bilişsel yeteneklerini izlemeye aldılar ve araştırmanın sonunda gözle görünür bir iyileşme olduğunu fark ettiler.
    - Henüz bu ölümcül hastalığa karşı % 100 etkili bir tedavi bulunmuş olmamasına rağmen, zerdeçal pankreas kanserinin tedavisinde işe yarayacakmış gibi görünüyor.
    - 2014 yılında, Delhi Üniversitesi Zooloji Bölümü'ndeki bilim adamları zerdeçalın yaşlanmayı geciktirici özelliklerini test ettiler. Metabolizmayı, DNA onarımını ve antioksidan sistemleri düzene sokan genlerin aslında insanların yaşam süresini belirlediği sonucuna vardılar.
    - Kurkumin yağ hücrelerinin niteliğini değiştirerek, istenmeyen beyaz yağ hücrelerini sağlıklı kahverengi yağlara çevirir.
    Olumlu bak kanalına abone olmak için: goo.gl/aoVCYZ
    5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: goo.gl/988RDr

КОМЕНТАРІ • 792