Yararlı bir video olmuş. Emeğinize sağlık. Ben de bir öneri ekleyeyim : Çekme belgeli bir kamyon (motorsuz bile olabilir) veya dorse (3.5 ton ve üzeri taşıma kapasiteli) alıp, üzerine konteyner koyarak arsanıza yerleştirebilirsiniz. Şikayet olsa bile dikkate alınmaz. Çünkü bu aracın trafikte tescili vardır, yani ruhsatlıdır.(video dak:3.30). Ancak elektrik ve suyu kendiniz üretmelisiniz.Şebeden alırsanız yıkım nedeni sayılır. Ben şahsen bu yöntemin çok yaygınlaşmasından yanayım. Çünkü ''Tiny house'' römork fiatı (trafiğe tescilli) 35 bin (Nisan 2021) liradan başlıyor. Bunun adı soygunculuktur. Devlet vatandaşı şehirlerde yaşamaya mecbur edemez. Devlet doğada ev yapmak isteyen herkesi doğa düşmanı zannediyor, oysa asıl doğa düşmanı şehirleri betonla genişleten belediyelerdir.İnsanların doğada yaşaması birçok yükü devletin sırtından alacaktır.
evet doğada yaşamak isteyen herkes doğa düşmanıdır. şehirlerde altalta üstüste yanyana dipdibe yaşayan herkes doğaya yayılmaya kalkarsa şehirler şimdikinin 20 hatta 50 katı genişler ve yaban hayvanlarına yaşayacak yer kalmaz. insanlık böcek gibi üretmeyi kesecek veya böcekler gibi dipdibe yaşamaya razı olacak.
@@ozlemyilmaz3576 Trafikten çekilmiş araç hurda değildir. Arkadaş orda hatalı bilgi verdi. Aracın trafikten çekilmesi ayrı bir olay hurdaya ayrılması ayrı bir olaydır. Aracı trafikten çektiğiniz takdirde sigorta,muayene, MTV vergilerin tümünden muaf olursunuz. Eğer hurdaya ayırırsaniz o aracı hurda müdürlüğüne teslimi gerekir. Zaten kullanamazsınız.
Onun için değil. Ruhsat alınmadığı zaman ortalık eskiden olduğu gibi gecekondu yapılarla doluyor. Tarım arazileri yapılarla doluyor. Bunun kanlizasyonu sel ve afet durumlarinda vaziyeti depremde durumu ne olacak hiç düşündünüz mu
@@ergunkucukaslan3071 Bal gibi denetleniyor. Sen git şehirde veya yerleşim yerinde yap bakalım bir ev proje demir beton numunesi veriyor musun vetmiyormusun
Bu tarz bir yapı düşünen arkadaşlara yardımcı olabilir ve kesinlikle çelik yapı tavsiye ederim konut olarak düşünülen projelerde Hafif çelik ihtiyacı karşılayacak niteliktedir👍
Trafikten çekilmiş araç hurda değildir. Arkadaş orda hatalı bilgi verdi. Aracın trafikten çekilmesi ayrı bir olay hurdaya ayrılması ayrı bir olaydır. Aracı trafikten çektiğiniz takdirde sigorta,muayene, MTV vergilerin tümünden muaf olursunuz. Eğer hurdaya ayırırsaniz o aracı hurda müdürlüğüne teslimi gerekir. Zaten kullanamazsınız. Tebliğ ve tebellüğ belgesi size imzalatıp adres beyan edilir ve o adreste aracın kalması gerekir. Saygılar
Yanlis bilgi. Cekme belge hurdaya donusmez hala bir tasit vasfinda kalir hatta sigortasi odenmedigi taktirde devlet arazisi veya karayoluna park edemez ve tekrar trafige cikabilir. Hurda belge asla trafige donusu olmayan rubsattir. Saygilar.
Videoyu izlerken gördüğüm fotolardan büyük keyif aldım. Aynı sorun bende de var imarsız yerim var sağına soluna herkes bir ev tipi kondurmuşlar. Tabiki kaçak ama ben yapamıyorum. Bu kaçak yapıların çoğu imar barışı kapsamından sonra yapıldı. Az umursamaz bir kişiliği olan pat diye evi konduruyor. Belediye ceza kesip parayı alıyor. Bazen bu yapılarla ilgili ifşa olursa medya da yıkım kararı alıp göstemelik (zannımca) yıkıyorlar. Herkes bir yolunu bulmuş. Ben bulamadım Allah kahretsin bu sistemi sebep olanları.
Afedersin siktri boktan sistem, sonuna kadar haklısın, aklıma doğuda bir ilde şehrin göbeğinde apartman üzerine villa kondurmuş kişi geldi,, Türkiye öyle bir ülke ki, geçen hobi bahçesini vali kafaya takıp yerle bir etti evleri şimdi yeni vali ses çıkarmıyor...olan yıkılan vatandaşa oldu, hukukun guguk olup zorba ve mafyaya özellikle makamlı devlet büyükleri!! Ne işlemez ortamda, bu ülkenin kafalarının resete ihtiyacı olduğunu, Rönesans gibi bu kafaları giyotınde gövdeden ayırmakta mı olacak biliyorum Kaçak eve izin ver sonra ruhsat ver imar barışı adı...işte bunu yapanların kellesini istiyorum diyen yok ....Türkiyede valilere, mevzuata takılmayın = kanunu takmayın diyen bir tayyibin başbakanı var....gerisini sen düşün Kusura bakma doluyum kafanı ağrıttım,,,saygılarımla
Merhabalar. Yan yana plakalı iki tır dorsesi üzerine 150 metrekare civarı platform kurup onun üzerine tek ya da çift katlı ruhsat gerektirmeden prefabrik ev kondurmak mümkün olur mu?
Mehmet arkadaşım güzel paylaşım teşekkürler bilmeni istediğim bir şey var iki arkadaş imarsız bir tarla aldık o kaçak olarak evi yaptı sonra yapı kayıt belgesi aldı ben kanuna uygun davrandım yerim hala boş duruyor kulübe koymama dahi izin yok bunun adeleti nedir açıklar mısın ?
3 роки тому+4
Birde bunu hazine arazisine yapıp milli emlakdan arsayıda rayiç bedelden alarak bedavaya getirenler var. İmar affının savunulacak hiç bir yanı yok malesef. Haklısınız
Faydali bir video olmuş, teşekkürler. Ben bir süredir arastiriyorum. Herhangi bir konut için arazinin en az 5 dönüm olmasi ve kadastral yolu olmasi gerekiyor. Sorularima gelince : Zeytinlikler için kimi hic bir durumda yapilamaz diyor, ama kanun maddesini bulamadim. İmarin olmadığı bazi yerlerde bir sürü konteynır ev görüyorum, ceza gelebilir deniyor, yikim karari neredeyse hic gelmiyor. Cezalar nasil ki? Sanirim göze aliyorlar..
Bence ev güvenli ve izinli olmak koşulu ile 1. Sınıf tarım hariç*hayvancılık yapılabilecek en az*3000 mt üstü yolu olan yada 2. Parsellere ucuz ruhsat verilmeli. İkamet şartı getirilmeli. Konteynır yapılara şehir içi hariç izinsiz . Olmalı bildirim yeterli. Olmalı. Bu bir temmeni tabiki. O yasak bu yasak. Kendi arazini kullanamamak saçmalık.
@@dogalyasamadonus2750 evet onun içinde izin alman gerekir. Eğer taşıt kategorisinde ona trafikle ilgili bir ruhsat alırsan o zaman sıkıntı yok. Videoda da zaten bu konuda açıklama var tekrar izle.
Evi yapmak malzeme işçilik düşünmeyin arkadaşlar sadece devlete vereceğiniz evrak paralarını hesaplayın eğer ödeme imkanınız varsa sıkıntı yok demekdir verdiğiniz vergi kadar da maliyetiniz olur eve
Biz koyun oldukça çok güderler. Sorgulamıyoruz, karşı çıkmıyoruz, hakkımızı arıyacak stk lara baskı yapmıyoruz... Kuzu kuzu, bir de haksızlığa davar gibi hak vererek mezbahanın yolunu tutuyoruz.
Bitişik nizam olan bir arsam var. Yan parseldeki evle omuz omuza vermek gerekiyor . Ön arka diğer cephede belli boşluk koyma zorunluluğu var. Şimdi bu yan parselimdeki arsa ile birleşip inşa yapmak Zorunda mıyım. Yoksa o tarafa da boşluk koyup dört tarafı açık yapabilir miyim
3 роки тому
Merhaba boşluk bırakamazsınız. 3 tarafınız serbest bir tarafınız kör duvar olacak
slm...emeginize saglik..cok aciklayici olmus...bu mobil evleri kendi tarlamizizda yasal olarak kiraya verebilirmiyiz acaba
2 роки тому
merhaba tiny house u karavan olarak düşünüyorsanız şirket kurup karavan kamping işletme ruhsatı almanız lazım. ev olarak düşünüyorsanız yapı ruhsatı almanız lazım. sonuç olarak yasal olarak hem evet hem hayır :)
Dayı sende benim kafadansın Kutahyadan selamlar. Ben direk römorklu yapılanlardan almak istiyorum ruhsatlı plakali olanlardan. 20 kadar olsa kiraya verebilirim.
İyi Günler İmarlı Bir Arsada 6 Kişi Ortağız.Arsa 900 metre Herkesin 150 metre yeri var.Kat irtifak tapusu ile yerlerimizde belli.Kendi yerimize belediyeden izin veya ruhsat alıp konteyner veya bungolev koyabilirmiyiz.
Elinize emeğinize sağlık. Son derece bilgilendirici bir video hazırlamışsınız. çardak tarzı etrafı açık yapılar hangi sınıfa giriyor? Çardak için de ruhsat şartı varmıdır?
3 роки тому
Merhaba normalde çardak, kamelya tarzı yapılarında mimari projesine işli olması gerekiyor.
@ Hobi Bahçemize müstakil bir çardak yaptık. İmar yok. Mimari projesine ekleyeceğimiz başka herhangi bir yapı da yok. Betonsuz, ahşap çardak ve kamelyalar yapı sınıfına girer mi? Ruhsat ya da izin alınabiliyor mu?
Tekerlekli dorse üzerine konteyner ev koysak, sonra da dorseyı trafikten çeksek ne olur? Araç sınıfı değişip yapı sınıfına sokup ruhsat veya benzeri işlem yapmak zorunda kalır miyiz?
Kardeşim selam benim 275 metre kare tapulu imar izni olmayan yola sıfır cephe bir arsam var.ben bu arsama tinyhause koyabiliyormiyum plakalı ruhsatlı belediye ruhsat ister mi.ayrica bu arsanın etrafını 1 metre yüksekliğinde taş duvar çevirebilir miyim malum yol kenarı olduğu için millet eline ne geçiyorsa yoldan geçerken arsama atıyor çöplük oldu resmen temizlemekte biktim
2 роки тому
Normalde bahçe duvarı ruhsata tabi diye biliyorum. Tiny house konusunda belediye ile görüşmeniz lazım. büyük ihtimal istemeyeceklerdir.
Mehmet bey herseyi cok iyi anlatmissiniz çok teşekkür ediyorum sadece cekme belgesi çıkarttığımiz tiny house' u cekme belgesini çıkarttıktan sonra rahatça tarlamiza koyabilir miyiz kanuna göre, onu tam anlayamadım?
3 роки тому+1
merhaba yasal olarak hayır. Sadece bazı tiny house kullanıcılarının uygulamada yaptığı bir tercih
Merhaba Mehmet bey.aydınlattığınız için çok teşekkür ederim sağolasın.kadastro yoluna 38 mt çepheli.3. derece sit olan tarlama bungalov ahşap ev tesisi yapmak istiyorum..fakat belediye müsade etmiyor..ne yapmalıyım..
3 роки тому
3.derece sitlere anıtlardan izin alarak ev yapabiliyorsunuz ama yeriniz arsa olmadığı için köy evi yapabilirsiniz onunda belirli şartları var şu an aklımda değil. belediyeye tarlama ekip biçerken dinlenmek için bağ evi yaptırmak istiyorum diye sorarsanız yönlendirirler.
merhaba...bisey sormak istiyorum 10 donum tarlamizin ustune 5 6 bungalov yaptirip kucuk bir ciftlik konaklama yeri acmak istiyorum fakat tarla vasfindaki bu yere de bungalov koyup turizm amacli kullanabilmem icin izlemem gereken yol nedir..cok fazla bilgi kirliligi var ve acikcasi nereden baslamam gerektiginide bilmiyorum...konuyla alakali bilgisi olanlarinda goruslerini alabilirim...tesekkurler
3 роки тому+2
Merhaba yasal olarak yapamazsınız. Yerinizin tarla değil turizm imarlı arsa olması gerekir
Ayrica balikesir/gomec/dursunlu koyunde de yarim donume yakin imarli bir arsam var sanirim su an koy yeri olmasi sebebiyle vergisi de yok Acaba oraya yaptirmak mi mantikli olur?
3 роки тому
Köy yeri olması sebebi ile mi yoksa tapuda arsa yazmıyor diye mi vergisi yok. Bildiğim kadarı ile arsadan vergi alınıyor tarla, bahçe vb. Den alınmıyor
Mehmet bey imara kapalı arsam var bulunduğum belediyeden bahçe suyu aboneliği aldım bahçe olarak kullanıyorum bu arsaya güneşten yağmurdan korunmak ve malzeme koymak için tahtadan neye müsaade var
3 роки тому
merhaba resmi olarak hiçbirşey yapamazsınız ama köy yerleşik alanlarında tarlaya bir bağ evi depo tarzı birşey yapmak istiyorsanız belirli şartları sağlamanız durumunda yüzde 5 imarı aşmadan ruhsat alarak yapabiliyorsunuz. belediyeye danışmanızda fayda var.
Merhabalar benim anlamadığim bir konu var beni aydinlatabilirseniz memnun olurum simdi benim 685 mtkre tarlam var kuru marjinal tarim arazisi diye geciyor tapuda ben bu yerin etrafini resmi yoldan cevirtirip fidan dikmek istiyorum ama yerimin basinda durmak istiyorum kanuni olarak ruhsat vs alarak ev yapabiliyormuyum teşekkurler video ve bilgilendirmeleriniz icinde tesekkurler yeni abone oldum takipteyim.🤚
Ülkede kanunu Cumhurbaşkanı takmıyor. Vatandaş niye taksın. Hazine arazisimemleketin insanlarınındir. Yasal olarak da hakkı vardır. Adı üzerinde hazine arazisi..
Ruhsatlı plakalı iken yerine konulduktan sonra trafikten Çekme belgesi alınan mobil ev sıkıntı olur mu? Çekme belgesi alırken plakayı geri istiyorlar ruhsat kalıyor ama üzerinde trafikten çekildiği işlenik oluyor. Diğer bir seçenek de trafikten çektirmemek o zaman da trafik sigortası yaptırmak ve muayene cezalı duruma düşmek olası.
2 роки тому+1
Merhaba bulent bey. Plakalı da plakasız da olsa belediyenin insiyatifinde ceza kesmek. İmar yönetmeliği bu konuda biraz yoruma açık kalmış. Ceza kesildikten sonra anca mahkeme dava açılırsa son kararı veriyor.
İyi güzel diyorsunuzda benim tarlamın kadostro yolu var ve köy yerleşim sınırları içerisinde kalıyor.Hissedarin 1 tanesi imza vermediği için tarlada hiç bir işlem yapamıyorum bende kaçak olarak konteyner koyucam mecburen
2 kata imarlı bir arsa üzerine prefabrik yapılamaz diye bir durum söz konusu mudur? Bazı yerler için prefabrik yapılması yasak deniyor. Doğruluğu nedir bunun? Var mıdır böyle bir şey?
3 роки тому+1
Belediyeden yapı Ruhsatı alarak yaparsanız yapabilirsiniz. Ruhsat almadan yapamazsınız
Hocam merhabalar bir sorum olucak videodaki tüm bilgileri biliyorum ve hepsine katılıyorum şimdi benim sorum şu benim arsama 3 tane tiny house ( mobil ev ) koyup içer den bileştirmek istiyorum hepsi çekme belgeli olcak su elektrik bağlatmayacam kuyu var elektrik kendim üreticem fosoptik açtırabilirim , 3 mobil ev koydum diye birşey derlermi birde arsa şehir merkezinde imar var inşaat izni yok bu sebeple betonarme yapı yapamıyorum çarem bu fikriniz önemli benim için iyi çalışmalar
3 роки тому+1
Merhaba çekme belgeli tiny houselarda da sıkıntı yaşayabilirsiniz. Çünkü kullanım amacının dışına çıkmış oluyorsunuz. Kaba tabirle bir hurdayı ev amacıyla kullanıyorsunuz. Belediyeye danışmanızı öneririm.
@ anladım teşekkür ederim hurda da olsa ev olarak kullandıkmı belediye sıkıntı yapabilir ,ceza yazsa cezaya razıyız da kaldır derse sıkıntı peki iyi günler.
Merhaba kanalımız yeni keşfettim bilgilendirme için teşekkür ederim. Benimde bir sorum olacak bahsettiğiniz bu trafik plakalı dorseler inde fiyatları uçuyor bir tarlam var araştırayım dedim en düşük 70 binden başlıyor benmi yoksa yanlış anladım?
3 роки тому
Aynen öyle. Ruhsatlı bir Mobil eve sahip olmak ucuz birşey değil.
Merhaba peki bu tekerlekli araç için geçici olarak aldığımız plaka ve ruhsatı iptal ettikten sonra hurda olunca yerinde sabit bir yapı olarak kullanıldığında bn bunun için artık herhangi bir belge almadan yaşayabiliyormuyum yani
O2 belgeli Romork alıp kendi başıma baştan sonra kendi tasarlayacağım tiny house u yukseklık , en ve tonaj sınırlarına bağlı kalarak kendım yapmak istiyorum..O2 Belgesı dısında alınması gereken herhangi bir belge varmıdır ? Bilen arkadaslar yazarsa sevınırım...
Abi bir Arsa aldık tapuda eski ev geçiyor fakat elektrik su yok numara taşı da yok bunu belediyeden nasıl temin edebiliriz izlenecek yol nelerdir rica ediyorum bana yardımcı olursanız çok memnun kalırım Allah şimdiden razı olsun
2 роки тому
Merhaba belediye arşivinde dosyasını bulabilecek misiniz bir sorun. Yapının kayıtlı olduğuna dair ordan evrakları çıkabilir. onun dışında bir bilgim yok açıkçası.
Bilgiler için çok teşekkür ederim.yolu olan imar alanı dışındaki köy alanı dışında bulunan 3500 metrekare den büyük tarla ve bağ bahçe geçen tapuda yapı izni alabilirmiyiz taş yığma yapı yapılabilir mi metrekare olarak 30+30metrekare bilgi verirseniz memnun olurum.
Mehmet bey 1.300 dönüm yol üstünde tarlam var sekiz yıldır bekliyorum. Buyıl herşey ektim. Belediye tarım arazisi diyor. Izin vermiyor. Çok zorluk çekiyorum. Komşulardan konteynır koyanlar var. Çok kararsız kaldık..sonra başkalarına af çıkıyor biz yine bekliyoruz.
3 роки тому+1
Ne deseniz haklısınız. Malesef türkiyede durum böyle. Kanuna uyarsınız imar affı çıkar, kanuna uymazsınız para cezası ve yıkım kararı çıkar.
Selam kardesim, benim bir yol kenari tarlam var,oraya konteyner,ev düsünüyorum, tabiki. Bir tane deyil, bir kac tane, önce hangisini tavsiye eder. Ve hangisi daha uygun fiyat olarak, ic anadolu icin
@ soyle dusunuyorum da kendi arazin var ve o araziden elde ettigin malzemelerne kendine bir yasam alani kuruyorsun para vermiyorsun diye o yasam alanini kafana yikiyorlar, ne kadar etik bunu herkes dusunsun suistimalden bahsetmiyorum bu sekilde empati kurun suistimal edenlere uygulanmasindan yana karsi degilim desteklerimde, en azindan her sey parayla olmamali.
Bir de ruhsat gerektirmeyen hayvancılık evi gibi durumları anlatsanız süper olurdu çünkü bi youtuber’i izledim babasıyla ahşap üçgen ev yaptı ve izinli ruhsat yok istisna bilmem neden yararlandık diyordu elektriğe kadar çektirdi.
İyi günler köyümüzde hisseli arsamız var arsa tek parsel ve amcamın evi var ondan dolayı beton ev yapamıyoruz acaba tek parsele o evin yanında prefabrik ev yapabilir miyiz sorun olur mu ?
bazen tek parça arazide 2.evi bitişik çatı istiyorlar.mahalle statüsümü köymü.yola cephesi de önemli.ama hisseliye bazen çok zor bütün hissedarlar yazı vermeli ilk başta.tabi yetkili kurum yapabilirsiniz derse
plakalı evi trafikten çektiğimizde hurdaya çıkmaz. ruhsatlı çekme belgeli araç sınıfına girer. bu durumdada belediye yapı ruhsatı gerekirmi. gerekirse hem trafikten hem belediyeden ruhsatlı olur. belediye ruhsatı için müracaat etmeden önce yapıyı sökmelimiyiz. zira dediğinie göre yapı inşaatı başlamadan ruhsata müracaat edebiliyoruz...
Milli emlak ile hisseli bir arsam var 25/13 hissem etrafindaki 3 tarafta duvarlari olan munferit yapilar var sadece yol tarafi acik. Her sene yukseldigi icin satin alma durumum olmadi. Buraya prefabrik ev yapip oturabilirmiyim?
Merhaba,kanalınızi tesadüfen gördüm,açıklayici bilgiler için teşekkurler ..Bu arada birşey sormak istiyorum hisseli arsaya ev yapılmaz deniliyor ama diger hisse sahiplerinin arsaya onceden ev yapmış oldugunu gordum birisi prefabrik digeride 3 katlı.2 evin arasinda sanirim 135 m2 satılik hisseli arsa var ama izin yok diye almak istemedim,buraya bahsettiginiz tiny hause eve izin olurmu?
3 роки тому+1
Bildiğim kadarı ile imar affında 3.kişilere ait olan yerlerde geçici 16.madde uygulanamıyor. Hisseli yerlerde de 3.kişi hakkı söz konusu olduğundan yasaya aykırı bir uygulamadır. Düşünün hissedarınız arsanın en güzel yerine bir ev yaptı ve sizi arkadaki kötü yere itti. Ama yetkililer gelir elde etme amaçlı bu gibi durumlarda alırsın yaparsın gibi yanlış yönlendirmelde bulanabiliyorlar. Dava açılırsa yapı kayıt belgesini kaybedebilir.
Mehmet bey, mobil evler için DSİ den kuyu açma izni almak gerekir , eğer kuyudan su çıkarsa elektrik bağlanabilir dediniz. Kuyu suyunun - elektrikle nasıl bir bağlantısı var anlayamadım. Birde kişi mobil evi ruhsattan düşürüp hurdaya çevirdiği zaman belediye huzursuzluk çıkarmaz mı?
suyu dalgıç pompa ile basmak için elektrik izni ve aboneliği veriliyor...yani aslında sadece kuyuya elektrik almış oluyorsunuz...düşük kw lı da olsa bu elektrik bir mobil evin enerji ihtiyacını karşılar....ikinci sorunuza gelince...bu konu yaygınlaşırsa muhtemelen idareler sıkıntı yaratmaya başlayacaklar...aslında araç park etmiyorsunuz...yerleşim yapıyorsunuz diye....bildiğiniz gibi hoby bahceleri konusu benzer sebeple yasaklandı....ya da gelecekte...idareler böyle bir ihtiyacın karşısında duramayıp....pandemi koşullarının da insanlar üzerindeki etkisini görüp (MİNİMAL ALANLARDA BİREYSEL YAŞAMA ARZUSU ) ...bu tarz yaşama uygun mevzuatları hazırlayacaklar....
Emeğinize sağlık.Müsadenizle bir sorum olacak size.Acaba geleneksel yurt(moğol yurdu,yörük çadırı) için de ruhsat gerekebilir mi? Artık bu çadırlarında modern versiyonları yapılabiliyor.Yeni versiyonlarında yurt toprak zemine değil ayaklar üzerine kurulduğu için ruhsat isterler mi?
2 роки тому+1
Merhabalar. İzmirde bir belediyeye bunu danıştığımda "DOME" tarzı çadırlar için ruhsat istedikleri ve ceza kestiklerini söyledi. Süpermarketlerde satılan standart bez çadırlar için ruhsat istemiyorlarmış.
Yararlı bir video olmuş. Emeğinize sağlık. Ben de bir öneri ekleyeyim : Çekme belgeli bir kamyon (motorsuz bile olabilir) veya dorse (3.5 ton ve üzeri taşıma kapasiteli) alıp, üzerine konteyner koyarak arsanıza yerleştirebilirsiniz. Şikayet olsa bile dikkate alınmaz. Çünkü bu aracın trafikte tescili vardır, yani ruhsatlıdır.(video dak:3.30). Ancak elektrik ve suyu kendiniz üretmelisiniz.Şebeden alırsanız yıkım nedeni sayılır. Ben şahsen bu yöntemin çok yaygınlaşmasından yanayım. Çünkü ''Tiny house'' römork fiatı (trafiğe tescilli) 35 bin (Nisan 2021) liradan başlıyor. Bunun adı soygunculuktur. Devlet vatandaşı şehirlerde yaşamaya mecbur edemez. Devlet doğada ev yapmak isteyen herkesi doğa düşmanı zannediyor, oysa asıl doğa düşmanı şehirleri betonla genişleten belediyelerdir.İnsanların doğada yaşaması birçok yükü devletin sırtından alacaktır.
Sonuna kadar katılıyorum bıktık bürokrasi den....hersey ceza makbuz ...
arabaya vergi odeniyormu peki motor tasit vs gibi
evet doğada yaşamak isteyen herkes doğa düşmanıdır. şehirlerde altalta üstüste yanyana dipdibe yaşayan herkes doğaya yayılmaya kalkarsa şehirler şimdikinin 20 hatta 50 katı genişler ve yaban hayvanlarına yaşayacak yer kalmaz. insanlık böcek gibi üretmeyi kesecek veya böcekler gibi dipdibe yaşamaya razı olacak.
@@ozlemyilmaz3576 Trafikten çekilmiş araç hurda değildir. Arkadaş orda hatalı bilgi verdi. Aracın trafikten çekilmesi ayrı bir olay hurdaya ayrılması ayrı bir olaydır. Aracı trafikten çektiğiniz takdirde sigorta,muayene, MTV vergilerin tümünden muaf olursunuz. Eğer hurdaya ayırırsaniz o aracı hurda müdürlüğüne teslimi gerekir. Zaten kullanamazsınız.
Aynı düşüncelere sahibim
Bu memlekette mağaralara da ruhsat isterler çünkü işin içinde para var.
Çok çok haklısın birader
İstemeleri doğru bir şey, ruhsatsız olsa ve biri içinde ölse -vay efendim devlet nerede, bunları kimse denetlemez mi vs...
Onun için değil. Ruhsat alınmadığı zaman ortalık eskiden olduğu gibi gecekondu yapılarla doluyor. Tarım arazileri yapılarla doluyor. Bunun kanlizasyonu sel ve afet durumlarinda vaziyeti depremde durumu ne olacak hiç düşündünüz mu
@@ergunkucukaslan3071 Bal gibi denetleniyor. Sen git şehirde veya yerleşim yerinde yap bakalım bir ev proje demir beton numunesi veriyor musun vetmiyormusun
Tmm. İstemesinler. Memleket gecekondularla dolsun dimi?
Ağzına sağlık çok güzel anlatmışsın tüm detayı tebrik ediyorum. Bugüne kadar bu kadar anlaşılabilir anlatima rastlamadım. Saygilar
Bu tarz bir yapı düşünen arkadaşlara yardımcı olabilir ve kesinlikle çelik yapı tavsiye ederim konut olarak düşünülen projelerde Hafif çelik ihtiyacı karşılayacak niteliktedir👍
Açıklamalarıniz ve anlatıminiz çok önemli.Bizleri bilğilendirdiğiniz ıçin teşekkür ederim.
Güzel ve yararlı bilgiler için teşekkürler..
Samimi bir insan olduğunuz için Kutluyorum. 👍👍
Bu bilgi herkese yayılması lazım emeğine sağlık
Amma zor be abicim.. valla hevesim kırıldı..
Çok iyi açıklamalar olmuş. Teşekkürler...
Trafikten çekilmiş araç hurda değildir. Arkadaş orda hatalı bilgi verdi. Aracın trafikten çekilmesi ayrı bir olay hurdaya ayrılması ayrı bir olaydır. Aracı trafikten çektiğiniz takdirde sigorta,muayene, MTV vergilerin tümünden muaf olursunuz. Eğer hurdaya ayırırsaniz o aracı hurda müdürlüğüne teslimi gerekir. Zaten kullanamazsınız. Tebliğ ve tebellüğ belgesi size imzalatıp adres beyan edilir ve o adreste aracın kalması gerekir. Saygılar
Çok güzel aydınlatıcı bir video olmuş,teşekkür ederiz
Yararlı bir video. Emeğinize sağlık
Ben bizim köyde mağara buldum orayı ev gibi yapsam otursam ruhsat isterler mi? 😄
😂😂😂👏👏
Hiç kimseye bahsetme den döşe ve kullan 😁
Çok teşekkürler mükemmel öneri gerçekten bilgi çok güzel
Tarlada kamp çadırıyla kalacam artık, bune ya her şeye ruhsat. 😄😞
Verği alacak ya bizim ortak
Uygun bütçede ruhsat iskan verseler zaten itiraz eden olmaz da çok yuksek rakamlar insani sovduruyor
Kısacası Türkiyede ev sahibi olmak zor hepsi paraya dayalı.
Yanlis bilgi. Cekme belge hurdaya donusmez hala bir tasit vasfinda kalir hatta sigortasi odenmedigi taktirde devlet arazisi veya karayoluna park edemez ve tekrar trafige cikabilir. Hurda belge asla trafige donusu olmayan rubsattir. Saygilar.
kardeşim ağzına yüreğine sağlık harika bir video olmuş
Harika bilgilendirmeler için teşekkürler
Çok faydalı bilgiler teşekkürler 👏🏼
Sağol üstad iyi oldu bu bilgi emeğine sağlık
Videoyu izlerken gördüğüm fotolardan büyük keyif aldım. Aynı sorun bende de var imarsız yerim var sağına soluna herkes bir ev tipi kondurmuşlar. Tabiki kaçak ama ben yapamıyorum. Bu kaçak yapıların çoğu imar barışı kapsamından sonra yapıldı. Az umursamaz bir kişiliği olan pat diye evi konduruyor. Belediye ceza kesip parayı alıyor. Bazen bu yapılarla ilgili ifşa olursa medya da yıkım kararı alıp göstemelik (zannımca) yıkıyorlar. Herkes bir yolunu bulmuş. Ben bulamadım Allah kahretsin bu sistemi sebep olanları.
Afedersin siktri boktan sistem, sonuna kadar haklısın, aklıma doğuda bir ilde şehrin göbeğinde apartman üzerine villa kondurmuş kişi geldi,, Türkiye öyle bir ülke ki, geçen hobi bahçesini vali kafaya takıp yerle bir etti evleri şimdi yeni vali ses çıkarmıyor...olan yıkılan vatandaşa oldu, hukukun guguk olup zorba ve mafyaya özellikle makamlı devlet büyükleri!! Ne işlemez ortamda, bu ülkenin kafalarının resete ihtiyacı olduğunu, Rönesans gibi bu kafaları giyotınde gövdeden ayırmakta mı olacak biliyorum
Kaçak eve izin ver sonra ruhsat ver imar barışı adı...işte bunu yapanların kellesini istiyorum diyen yok ....Türkiyede valilere, mevzuata takılmayın = kanunu takmayın diyen bir tayyibin başbakanı var....gerisini sen düşün
Kusura bakma doluyum kafanı ağrıttım,,,saygılarımla
Merhabalar. Yan yana plakalı iki tır dorsesi üzerine 150 metrekare civarı platform kurup onun üzerine tek ya da çift katlı ruhsat gerektirmeden prefabrik ev kondurmak mümkün olur mu?
merhaba malesef ruhsat gerektirir
Mehmet arkadaşım güzel paylaşım teşekkürler bilmeni istediğim bir şey var iki arkadaş imarsız bir tarla aldık o kaçak olarak evi yaptı sonra yapı kayıt belgesi aldı ben kanuna uygun davrandım yerim hala boş duruyor kulübe koymama dahi izin yok bunun adeleti nedir açıklar mısın ?
Birde bunu hazine arazisine yapıp milli emlakdan arsayıda rayiç bedelden alarak bedavaya getirenler var. İmar affının savunulacak hiç bir yanı yok malesef. Haklısınız
@ Teşekkürler Mehmet bey 👍
Adalet nerde var
Beyefendi bil bilgi bu kadar net ve açık anlatılabilir di. Sonsuz teşekkürler.
Faydali bir video olmuş, teşekkürler. Ben bir süredir arastiriyorum.
Herhangi bir konut için arazinin en az 5 dönüm olmasi ve kadastral yolu olmasi gerekiyor. Sorularima gelince :
Zeytinlikler için kimi hic bir durumda yapilamaz diyor, ama kanun maddesini bulamadim.
İmarin olmadığı bazi yerlerde bir sürü konteynır ev görüyorum, ceza gelebilir deniyor, yikim karari neredeyse hic gelmiyor. Cezalar nasil ki? Sanirim göze aliyorlar..
@ Teşekkürler.
Sanıyorum bu sadece Türkiye'de var. Ülkemi çok seviyorum ama, herşeye de çok karışıyor, yazıktır günahtır
Bence ev güvenli ve izinli olmak koşulu ile 1. Sınıf tarım hariç*hayvancılık yapılabilecek en az*3000 mt üstü yolu olan yada 2. Parsellere ucuz ruhsat verilmeli. İkamet şartı getirilmeli. Konteynır yapılara şehir içi hariç izinsiz . Olmalı bildirim yeterli. Olmalı. Bu bir temmeni tabiki. O yasak bu yasak. Kendi arazini kullanamamak saçmalık.
İmar Müdürlüğünde çalışıyorum. Gerçekten çok iyi anlatmışsın tebrik ederim.
Teşekkür ederim selamlar
Abi bana yardımcı olabilirmisin
?
@@onurdundar5304 onur abi köyde arsamiz var koy eviydi yıkıldı abi ben buraya tekerlekli kendim tiny house yapsam sorun yaşar miyim
@@dogalyasamadonus2750 evet onun içinde izin alman gerekir. Eğer taşıt kategorisinde ona trafikle ilgili bir ruhsat alırsan o zaman sıkıntı yok. Videoda da zaten bu konuda açıklama var tekrar izle.
Harika bilgilendirici bir videoydu❤
Ruhsat gerektirmeyen diye bir şey yok malesef. Tekerlekli ev bile yapsan trafik tescili alman gerekiyor 😊
Her türlü parayı götürüyolar diyosun
@@abcdneden Aynenn öyle... Uydu'dan takip ediyorlar.
Tescil i nerede kullanacağını iyi bilen arkadaş
Muz cumhuriyetin de mi?
@@arifkaraman7892malesef
Evi yapmak malzeme işçilik düşünmeyin arkadaşlar sadece devlete vereceğiniz evrak paralarını hesaplayın eğer ödeme imkanınız varsa sıkıntı yok demekdir verdiğiniz vergi kadar da maliyetiniz olur eve
Ruhsat demek ,haraç demektir
Biz koyun oldukça çok güderler. Sorgulamıyoruz, karşı çıkmıyoruz, hakkımızı arıyacak stk lara baskı yapmıyoruz... Kuzu kuzu, bir de haksızlığa davar gibi hak vererek mezbahanın yolunu tutuyoruz.
İkisini. Birden vermek zorunda kaldığımda oldu:) belediye de dana pazarlığı gibi pazarlıkta ettim . Herkes duyuyordu :)
@@aliyealis9456 stk olarak hangisine baş vurmalıyız.
Mağara ya da ruhsat almak gerekiyor mu acaba? 🤔
Kardeşim helal olsun bu kadar net ancak anlatılır
Belediyeler rant kapisi olmuş kardeşim Allah millete kolaylik versin
vatandaşı düdükleyen düdükleyene sistem tamamen bizi soymaya çalışıyor o kadarda vergi ödüyoruz bir kuruşuda bize dönmüyor cidden halimiz duman
Haraç eşkiya gibiler
Haraç eşkiya gibiler
Çoookkk güzeller iyiki sana danıştım dağ ol kurumun en iyi elamanı
Konteyner ev ile betonarme ev ruhsat harcı maliyeti arasında fark varmidir
Mesela Konteyner için zemin etüdü gerekirmi
merhaba hangi tarz yapı yaparsanız yapın yapılan işlemler ve ruhsat harçları tamamen aynı.
@ Teşekkür ederim
Yani milyonluk villa ya da 10 bin liralık konteynara da aynı ruhsat maliyeti ödeyeceğiz
İnsanoğlundan başka hiçbir canlı barınak sorunu yaşamaz.
Sistem diyorki kâfir sistemi benim istediğim gibi yaşayacaksın para kazanacaksin couklarini yetiştirecek din yiyecrkdin içeceksin
Yararlı ve doğu bilgi için teşekkürler.
Benim ruhsatli imarli evim ve bahcem var evin bahcesine ahsaptan bungalov gibi kucuk ev yapmak istesem yine ruhsat mi almam lazim?
Bitişik nizam olan bir arsam var. Yan parseldeki evle omuz omuza vermek gerekiyor . Ön arka diğer cephede belli boşluk koyma zorunluluğu var. Şimdi bu yan parselimdeki arsa ile birleşip inşa yapmak Zorunda mıyım. Yoksa o tarafa da boşluk koyup dört tarafı açık yapabilir miyim
Merhaba boşluk bırakamazsınız. 3 tarafınız serbest bir tarafınız kör duvar olacak
Ev yapmakla bitmiyor ki.evin ruhsatını almadım diyelim,elektrik su kanalizasyon birsuru işi var...
slm...emeginize saglik..cok aciklayici olmus...bu mobil evleri kendi tarlamizizda yasal olarak kiraya verebilirmiyiz acaba
merhaba tiny house u karavan olarak düşünüyorsanız şirket kurup karavan kamping işletme ruhsatı almanız lazım. ev olarak düşünüyorsanız yapı ruhsatı almanız lazım. sonuç olarak yasal olarak hem evet hem hayır :)
@ tesekkur ederim
Dayı sende benim kafadansın Kutahyadan selamlar. Ben direk römorklu yapılanlardan almak istiyorum ruhsatlı plakali olanlardan. 20 kadar olsa kiraya verebilirim.
Bilgiler için çok teşekkür ederim bir sorum olacak yuz metre kare arsam var çekme karavanla yaşamak için ne gibi tedbir almaliyim
Köpek kulübesinde yaşıycam başkan onada yapı ruhsatı lazım mı ?
Köpek kulübesini dik nefes alacak vaktin olmadan başına dikelir bu devlet. Kendi vatandaşını silkelemketen başka hiçbir şey beceremiyor.
İyi Günler İmarlı Bir Arsada 6 Kişi Ortağız.Arsa 900 metre Herkesin 150 metre yeri var.Kat irtifak tapusu ile yerlerimizde belli.Kendi yerimize belediyeden izin veya ruhsat alıp konteyner veya bungolev koyabilirmiyiz.
Arsa imarli , belesiyeden izin alip koyabilirsiniz , elektrik su ve kanalizasyinda baglatabilirisiniz ,
Elinize emeğinize sağlık. Son derece bilgilendirici bir video hazırlamışsınız. çardak tarzı etrafı açık yapılar hangi sınıfa giriyor? Çardak için de ruhsat şartı varmıdır?
Merhaba normalde çardak, kamelya tarzı yapılarında mimari projesine işli olması gerekiyor.
@
Hobi Bahçemize müstakil bir çardak yaptık. İmar yok. Mimari projesine ekleyeceğimiz başka herhangi bir yapı da yok. Betonsuz, ahşap çardak ve kamelyalar yapı sınıfına girer mi? Ruhsat ya da izin alınabiliyor mu?
Tekerlekli dorse üzerine konteyner ev koysak, sonra da dorseyı trafikten çeksek ne olur? Araç sınıfı değişip yapı sınıfına sokup ruhsat veya benzeri işlem yapmak zorunda kalır miyiz?
+1
Kardeşim selam benim 275 metre kare tapulu imar izni olmayan yola sıfır cephe bir arsam var.ben bu arsama tinyhause koyabiliyormiyum plakalı ruhsatlı belediye ruhsat ister mi.ayrica bu arsanın etrafını 1 metre yüksekliğinde taş duvar çevirebilir miyim malum yol kenarı olduğu için millet eline ne geçiyorsa yoldan geçerken arsama atıyor çöplük oldu resmen temizlemekte biktim
Normalde bahçe duvarı ruhsata tabi diye biliyorum. Tiny house konusunda belediye ile görüşmeniz lazım. büyük ihtimal istemeyeceklerdir.
O zaman imarli arsama karavandami koyamam..Elektirik su crkemem?..Imari arsaya su getirilmesi onemli..Illakide kuyu actirmak getekiyor?
Bilgilerinize tesekkur ederim
Ruhsat alinmadan iki tas ust uste konulmaz beki nasil oluyorda kacak evler yapiliyor hatta hisseli yerlere ev yapiliyor
Mehmet bey herseyi cok iyi anlatmissiniz çok teşekkür ediyorum sadece cekme belgesi çıkarttığımiz tiny house' u cekme belgesini çıkarttıktan sonra rahatça tarlamiza koyabilir miyiz kanuna göre, onu tam anlayamadım?
merhaba yasal olarak hayır. Sadece bazı tiny house kullanıcılarının uygulamada yaptığı bir tercih
Merhaba Mehmet bey.aydınlattığınız için çok teşekkür ederim sağolasın.kadastro yoluna 38 mt çepheli.3. derece sit olan tarlama bungalov ahşap ev tesisi yapmak istiyorum..fakat belediye müsade etmiyor..ne yapmalıyım..
3.derece sitlere anıtlardan izin alarak ev yapabiliyorsunuz ama yeriniz arsa olmadığı için köy evi yapabilirsiniz onunda belirli şartları var şu an aklımda değil. belediyeye tarlama ekip biçerken dinlenmek için bağ evi yaptırmak istiyorum diye sorarsanız yönlendirirler.
Rusvet vermen para yedirmen gerek
merhaba...bisey sormak istiyorum 10 donum tarlamizin ustune 5 6 bungalov yaptirip kucuk bir ciftlik konaklama yeri acmak istiyorum fakat tarla vasfindaki bu yere de bungalov koyup turizm amacli kullanabilmem icin izlemem gereken yol nedir..cok fazla bilgi kirliligi var ve acikcasi nereden baslamam gerektiginide bilmiyorum...konuyla alakali bilgisi olanlarinda goruslerini alabilirim...tesekkurler
Merhaba yasal olarak yapamazsınız. Yerinizin tarla değil turizm imarlı arsa olması gerekir
Çevre mühendislik firmasına sorun birde benimde aklımda vardı vazgeçtim yeri almadan önce ben bir bakayım demişti çevre mühendisi arkadaşım
Bu düşüncelerine burada yani UA-cam de çare bulamazsın burada sana kafayı yedirtirler
Konteyner koymak için tek tapulu arsa mı ğerekiyor müşterek tapuyada konteyner koymak yasalmı bilgi verirseniz sevinirim
Malesef konteyner eve imarlı arsaniz dahi olsa izin verilmiyor..Dolayısı ile ruhsadda alamazssiniz..Bende yeni öğrendim.
en cok sevdikleri is,sade vantandastan vergi almak,ve keyf cayi icmek
Her ülkede bu böyle maalesef.. saçma şeyler için vergi isteniyor. Hatta eskiden Avrupa'da bir tuğla için bile vergi kesiliyordu
Ayrica balikesir/gomec/dursunlu koyunde de yarim donume yakin imarli bir arsam var sanirim su an koy yeri olmasi sebebiyle vergisi de yok
Acaba oraya yaptirmak mi mantikli olur?
Köy yeri olması sebebi ile mi yoksa tapuda arsa yazmıyor diye mi vergisi yok. Bildiğim kadarı ile arsadan vergi alınıyor tarla, bahçe vb. Den alınmıyor
@ elimdeki tapuda imarli arsa yaziyor
Mehmet bey imara kapalı arsam var bulunduğum belediyeden bahçe suyu aboneliği aldım bahçe olarak kullanıyorum bu arsaya güneşten yağmurdan korunmak ve malzeme koymak için tahtadan neye müsaade var
merhaba resmi olarak hiçbirşey yapamazsınız ama köy yerleşik alanlarında tarlaya bir bağ evi depo tarzı birşey yapmak istiyorsanız belirli şartları sağlamanız durumunda yüzde 5 imarı aşmadan ruhsat alarak yapabiliyorsunuz. belediyeye danışmanızda fayda var.
Teşekkürler 👍
Merhabalar benim anlamadığim bir konu var beni aydinlatabilirseniz memnun olurum simdi benim 685 mtkre tarlam var kuru marjinal tarim arazisi diye geciyor tapuda ben bu yerin etrafini resmi yoldan cevirtirip fidan dikmek istiyorum ama yerimin basinda durmak istiyorum kanuni olarak ruhsat vs alarak ev yapabiliyormuyum teşekkurler video ve bilgilendirmeleriniz icinde tesekkurler yeni abone oldum takipteyim.🤚
Ülkede kanunu Cumhurbaşkanı takmıyor. Vatandaş niye taksın. Hazine arazisimemleketin insanlarınındir. Yasal olarak da hakkı vardır. Adı üzerinde hazine arazisi..
Ruhsatlı plakalı iken yerine konulduktan sonra trafikten Çekme belgesi alınan mobil ev sıkıntı olur mu? Çekme belgesi alırken plakayı geri istiyorlar ruhsat kalıyor ama üzerinde trafikten çekildiği işlenik oluyor. Diğer bir seçenek de trafikten çektirmemek o zaman da trafik sigortası yaptırmak ve muayene cezalı duruma düşmek olası.
Merhaba bulent bey. Plakalı da plakasız da olsa belediyenin insiyatifinde ceza kesmek. İmar yönetmeliği bu konuda biraz yoruma açık kalmış. Ceza kesildikten sonra anca mahkeme dava açılırsa son kararı veriyor.
İyi güzel diyorsunuzda benim tarlamın kadostro yolu var ve köy yerleşim sınırları içerisinde kalıyor.Hissedarin 1 tanesi imza vermediği için tarlada hiç bir işlem yapamıyorum bende kaçak olarak konteyner koyucam mecburen
2 kata imarlı bir arsa üzerine prefabrik yapılamaz diye bir durum söz konusu mudur? Bazı yerler için prefabrik yapılması yasak deniyor. Doğruluğu nedir bunun? Var mıdır böyle bir şey?
Belediyeden yapı Ruhsatı alarak yaparsanız yapabilirsiniz. Ruhsat almadan yapamazsınız
@ Bir belediyenin fen işleri çalışanı 30 yıl önce çıkan kanunda burda prefabrik yapılmasına izin verilmiyor diyor da bunun için sorma ihtiyacı duydum.
@ teşekkür ederim
Hocam merhabalar bir sorum olucak videodaki tüm bilgileri biliyorum ve hepsine katılıyorum şimdi benim sorum şu benim arsama 3 tane tiny house ( mobil ev ) koyup içer den bileştirmek istiyorum hepsi çekme belgeli olcak su elektrik bağlatmayacam kuyu var elektrik kendim üreticem fosoptik açtırabilirim , 3 mobil ev koydum diye birşey derlermi birde arsa şehir merkezinde imar var inşaat izni yok bu sebeple betonarme yapı yapamıyorum çarem bu fikriniz önemli benim için iyi çalışmalar
Merhaba çekme belgeli tiny houselarda da sıkıntı yaşayabilirsiniz. Çünkü kullanım amacının dışına çıkmış oluyorsunuz. Kaba tabirle bir hurdayı ev amacıyla kullanıyorsunuz. Belediyeye danışmanızı öneririm.
@ anladım teşekkür ederim hurda da olsa ev olarak kullandıkmı belediye sıkıntı yapabilir ,ceza yazsa cezaya razıyız da kaldır derse sıkıntı peki iyi günler.
Merhaba kanalımız yeni keşfettim bilgilendirme için teşekkür ederim. Benimde bir sorum olacak bahsettiğiniz bu trafik plakalı dorseler inde fiyatları uçuyor bir tarlam var araştırayım dedim en düşük 70 binden başlıyor benmi yoksa yanlış anladım?
Aynen öyle. Ruhsatlı bir Mobil eve sahip olmak ucuz birşey değil.
Eski bir kamyon şasesi bulup, onun üzerine ev yapın.Kimse engel olamaz. Ama mutlaka trafik ruhsatlı veya çekme belgeli olmalı.
Merhaba peki bu tekerlekli araç için geçici olarak aldığımız plaka ve ruhsatı iptal ettikten sonra hurda olunca yerinde sabit bir yapı olarak kullanıldığında bn bunun için artık herhangi bir belge almadan yaşayabiliyormuyum yani
O2 belgeli Romork alıp kendi başıma baştan sonra kendi tasarlayacağım tiny house u yukseklık , en ve tonaj sınırlarına bağlı kalarak kendım yapmak istiyorum..O2 Belgesı dısında alınması gereken herhangi bir belge varmıdır ? Bilen arkadaslar yazarsa sevınırım...
Abi bir Arsa aldık tapuda eski ev geçiyor fakat elektrik su yok numara taşı da yok bunu belediyeden nasıl temin edebiliriz izlenecek yol nelerdir rica ediyorum bana yardımcı olursanız çok memnun kalırım Allah şimdiden razı olsun
Merhaba belediye arşivinde dosyasını bulabilecek misiniz bir sorun. Yapının kayıtlı olduğuna dair ordan evrakları çıkabilir. onun dışında bir bilgim yok açıkçası.
@ benim burada sizlere anlatmak istediğim konu numarataj ve elektrik su nasıl bağlarım Onu anlatmanızı rica etmiştim.
Bilgiler için çok teşekkür ederim.yolu olan imar alanı dışındaki köy alanı dışında bulunan 3500 metrekare den büyük tarla ve bağ bahçe geçen tapuda yapı izni alabilirmiyiz taş yığma yapı yapılabilir mi metrekare olarak 30+30metrekare bilgi verirseniz memnun olurum.
Aman kimseye inanmayın mutlaka ruhsat alın
Çekme belgeli eski tip uzunyol otobüsü tekerlekleri üzerinde. Buna da ruhsat gerekirmi.bilginiz varsa cevaplarmısınız
Mehmet bey 1.300 dönüm yol üstünde tarlam var sekiz yıldır bekliyorum. Buyıl herşey ektim. Belediye tarım arazisi diyor. Izin vermiyor. Çok zorluk çekiyorum. Komşulardan konteynır koyanlar var. Çok kararsız kaldık..sonra başkalarına af çıkıyor biz yine bekliyoruz.
Ne deseniz haklısınız. Malesef türkiyede durum böyle. Kanuna uyarsınız imar affı çıkar, kanuna uymazsınız para cezası ve yıkım kararı çıkar.
Merhaba 438m2 kadastro yoluna cephe köyde bir tarlam var kamelya yapmak istiyorum nelere dikkat etmeliyiz şartları nedir
Merhaba malesef kamelyada ruhsata tabi
4 tarafı açık 6 m2 yi geçmeyecek şekilde yapabilirsiniz
@@Alpaslan.s.77 Çok teşekkür ederim dikkate alıp cevapladiginiz için bende o kadar yapıp içine çadır koymak niyetindeyim
Selam kardesim, benim bir yol kenari tarlam var,oraya konteyner,ev düsünüyorum, tabiki. Bir tane deyil, bir kac tane, önce hangisini tavsiye eder. Ve hangisi daha uygun fiyat olarak, ic anadolu icin
Belediyenin en büyük gelir kalemi harçlar. Ruhsat harcından asla vazgeçmez
Cekme belgesi aracı hurdaya çıkarmaz gecici olarak trafikten men olur muayne olup tekrar trafiğe çıkabilir ,.......
250 m2 arsa olarak geçiyorsa mafakatname varsa bağevi yapabilirmiyiz
Belediyeye danışmanızda fayda var.
Ekolojik ev diye geçen çuval evler içinde gereklimi ruhsat teşekürler güzel paylaşim olmus👍🏼
merhaba, çuval evin ruhsat gerekliliği ile ilgili hiçbir fikrim yok :) ama elektrik su bağlatamaz
@ teşekürler 🙏
Net anlatim 👏
farzı misal arazime küçük bir ev yaptım 60 70m2 bir şey ruhsat almadım. Ne gibi sorun(lar)la karşılaşabilirim...
Merhaba ucu açık. Para cezası, mühürleme, yıkım kararı, imar kanuna aykırı görüntü kirliliği sebebi ile 5 yıl hapis cezasına kadar gidiyor.
@ soyle dusunuyorum da kendi arazin var ve o araziden elde ettigin malzemelerne kendine bir yasam alani kuruyorsun para vermiyorsun diye o yasam alanini kafana yikiyorlar, ne kadar etik bunu herkes dusunsun suistimalden bahsetmiyorum bu sekilde empati kurun suistimal edenlere uygulanmasindan yana karsi degilim desteklerimde, en azindan her sey parayla olmamali.
Bi cack olmuyor ypanın yanına kar kalıyor
Bir de ruhsat gerektirmeyen hayvancılık evi gibi durumları anlatsanız süper olurdu çünkü bi youtuber’i izledim babasıyla ahşap üçgen ev yaptı ve izinli ruhsat yok istisna bilmem neden yararlandık diyordu elektriğe kadar çektirdi.
Bakıcı evi adı altında başvuru yapıyorlar ancak önce ahırı yapmanız gerekiyo daha sonra evi yapmalısınız ahır içinse minimum 300 m2 altı olamaz
Mehmet Bey imarsız arsaya ağırlığı 750 kg’ın altında olan bir çekme karavan koysak sıkıntı olurmu acaba?
Merhaba 750kilo altı araç ruhsatı dahi gerekmiyor diye biliyorum.
@ evet gerekmiyor . Yani konulabilirmi.
@@alperendemir8330 Onun için de O1 belgesi almak gerekiyor.
İyi günler köyümüzde hisseli arsamız var arsa tek parsel ve amcamın evi var ondan dolayı beton ev yapamıyoruz acaba tek parsele o evin yanında prefabrik ev yapabilir miyiz sorun olur mu ?
bazen tek parça arazide 2.evi bitişik çatı istiyorlar.mahalle statüsümü köymü.yola cephesi de önemli.ama hisseliye bazen çok zor bütün hissedarlar yazı vermeli ilk başta.tabi yetkili kurum yapabilirsiniz derse
plakalı evi trafikten çektiğimizde hurdaya çıkmaz. ruhsatlı çekme belgeli araç sınıfına girer. bu durumdada belediye yapı ruhsatı gerekirmi. gerekirse hem trafikten hem belediyeden ruhsatlı olur. belediye ruhsatı için müracaat etmeden önce yapıyı sökmelimiyiz. zira dediğinie göre yapı inşaatı başlamadan ruhsata müracaat edebiliyoruz...
Milli emlak ile hisseli bir arsam var 25/13 hissem etrafindaki 3 tarafta duvarlari olan munferit yapilar var sadece yol tarafi acik. Her sene yukseldigi icin satin alma durumum olmadi.
Buraya prefabrik ev yapip oturabilirmiyim?
Merhaba,kanalınızi tesadüfen gördüm,açıklayici bilgiler için teşekkurler ..Bu arada birşey sormak istiyorum hisseli arsaya ev yapılmaz deniliyor ama diger hisse sahiplerinin arsaya onceden ev yapmış oldugunu gordum birisi prefabrik digeride 3 katlı.2 evin arasinda sanirim 135 m2 satılik hisseli arsa var ama izin yok diye almak istemedim,buraya bahsettiginiz tiny hause eve izin olurmu?
Bildiğim kadarı ile imar affında 3.kişilere ait olan yerlerde geçici 16.madde uygulanamıyor. Hisseli yerlerde de 3.kişi hakkı söz konusu olduğundan yasaya aykırı bir uygulamadır. Düşünün hissedarınız arsanın en güzel yerine bir ev yaptı ve sizi arkadaki kötü yere itti. Ama yetkililer gelir elde etme amaçlı bu gibi durumlarda alırsın yaparsın gibi yanlış yönlendirmelde bulanabiliyorlar. Dava açılırsa yapı kayıt belgesini kaybedebilir.
@ teşekkür ederim Mehmet bey 👍🙏
Cadir haric hepsi yasal izin gerektiriyor sanirim. Cadir da boyle bir durum yok diye biliyorum.
Mehmet bey, mobil evler için DSİ den kuyu açma izni almak gerekir , eğer kuyudan su çıkarsa elektrik bağlanabilir dediniz. Kuyu suyunun - elektrikle nasıl bir bağlantısı var anlayamadım. Birde kişi mobil evi ruhsattan düşürüp hurdaya çevirdiği zaman belediye huzursuzluk çıkarmaz mı?
suyu dalgıç pompa ile basmak için elektrik izni ve aboneliği veriliyor...yani aslında sadece kuyuya elektrik almış oluyorsunuz...düşük kw lı da olsa bu elektrik bir mobil evin enerji ihtiyacını karşılar....ikinci sorunuza gelince...bu konu yaygınlaşırsa muhtemelen idareler sıkıntı yaratmaya başlayacaklar...aslında araç park etmiyorsunuz...yerleşim yapıyorsunuz diye....bildiğiniz gibi hoby bahceleri konusu benzer sebeple yasaklandı....ya da gelecekte...idareler böyle bir ihtiyacın karşısında duramayıp....pandemi koşullarının da insanlar üzerindeki etkisini görüp (MİNİMAL ALANLARDA BİREYSEL YAŞAMA ARZUSU ) ...bu tarz yaşama uygun mevzuatları hazırlayacaklar....
İzin almak gerekiyorda izin şartları nedir sabit bungalow için
belediyeye ile görüşüp dilekçe vermeniz lazım.
Ellerinize Emeğinize Sağlık
Emeğinize sağlık.Müsadenizle bir sorum olacak size.Acaba geleneksel yurt(moğol yurdu,yörük çadırı) için de ruhsat gerekebilir mi? Artık bu çadırlarında modern versiyonları yapılabiliyor.Yeni versiyonlarında yurt toprak zemine değil ayaklar üzerine kurulduğu için ruhsat isterler mi?
Merhabalar. İzmirde bir belediyeye bunu danıştığımda "DOME" tarzı çadırlar için ruhsat istedikleri ve ceza kestiklerini söyledi. Süpermarketlerde satılan standart bez çadırlar için ruhsat istemiyorlarmış.
Normal bir konteynerin altına römork koyup plaka alsak olurmu acaba
Konteyner karayolu standartlarına göre konteyner genişliği çok fazla. Muayeneden gecemezsiniz
İyi çalışmalar elinize sağlık olsun
Selamlar, tır dorsesi üzerine konteyner ev düşünüyorum. konuda bahsettiğiniz mobil evlerde bu mevzuata giriyor mu.teşekkürler
Tekerlekli dorsenizi Trafik'e tescil ettirdiğinizde hiç bir ruhsat almanıza gerek yok.
I pray that may God give me big house for my children .. Very beutifil houses
Emeğinize sağlık ne güzel evler 💕
Karavan için herhangi bir ruhsat izin gerekir mi