Yusuf kendi sitende Linux'a başlangıç/geçiş diye bir rehber hazırlayabilir misin? Bu tarz videolarını rehberin içine koyup detaylı bilgi olarak yönlendirebilirsin bence.
Benim için önemli olan, indirdiğin paketin, bütün gereksinimlerini beraberinde getirmesi. Çünkü offline bir bilgisayara yüklediğimde, sorunsuz çalışabilme konforunu sunmalı. Bu yüzden AppImage...
İşim görülsün de gerisi pek önemli değil gibi düşündüğümden ve çok derin linux bilgisine sahip olmadığım için genelde varsayılan mağazalardan yükleme yapıyorum. Flatpak ve snap sadece isim olarak duydum nasıl kullanacağımı da tam bilmiyorum. Synaptic, ubuntu mağazası ve terminali kullanıyorum genelde ,hafif dağıtımlar tercih ediyorum. Bodhi, trisquel mini, lxle gibi
flatpakin dosyaları home klasörüne kurmasını pek sevmedim. özellikle home klasörü için ayrı bir partition açınca can sıkabilir. normal paket yöneticileri gibi davransa daha güzel olabilirdi
@@retrogalaksi opensuse ve fedora package managerleri olmasına rağmen birbirleri ile uyuşmuyor diye duydum. açıkçası alman malı olmasının ev aleti vb dışında bir önemi yok. debian da baya stabil mesela.
@@asd-ge9lppensuse kde kullan ben çok araştırdım hem rolling release olması hem yast sistemi çok güzel üstelik güncellemeden önce test ediyorlar ki sıkıntı çıkarmasın diye o yüzden bence daha stabil üstelik ubuntu debian tabanlı ki debian valvein oyun çıkarması gibi 5 yılda falan anca yeni güncelleme yapıyor sorun şu evet çok stabil ama debian ile birlikte genellikle paketleri de eski olduğu için ubuntu debian temeline yeni linux kerneli çıkarıyor(tofaşa supra motoru takmak gibi) direkt o paket uyumsuzluk çıkarıp sistemin stabilitesini yok edebiliyor ama dediğim gibi tumbleweed rolling release olduğu için(direkt bir şeye güncelleme gelince sisteme güncelleme getiriyorlar ve test te ettikleri için stabil oluyor) en iyi distro opensusedir hani sırf stabilite amacında da değil her yönde en iyisidir change my mind da derim insanlara
Debian kullanıyorum,obs studio için bir eklenti kurmak istedim,kurmak istediğim eklenti obs sürüm 28'den düşük versiyonlarda çalışmıyor uyarısı verdi, debian depoları malum en güncel olmaz,obs studio resmi sayfası uygulamanın en güncel sürümünü indirmek için ilk sırada flatpake yönleririyor bu sebeple flatpakten obs studio indirdim. Buraya kadar sıkıntı yok, kurmak istediğim eklentinin geliştiricisi deb paketi de yapmış ama flatpak ile kurulan obs studioya bu deb paketini entegre edemedim. zip paketleri gibi geliştiricinin diğer dosyaları da eklentiyi kurmaya yardımcı olmadı, ya da ben beceremedim, uzun uzadıya başka yollarla eklentiyi obs eski sürüme bir şekilde ekleyebildim ve işimi hallettim ama flatpak ile kurduğumuz uygulamaya, kullandığımız dağıtıma ait bir paketi entegre etmenin yolu var mı bulamadım. Herkesin böyle ihtiyaçları doğar mı o da ayrı tabi. Yine de bu bir sorun bana göre.
Flatpak nispeten sorunsuz bir sistem ama ne indirmeye kalksam 1 gb'den daha küçük boyutta olmuyor :) Basit emülatörler bile 1 gb, 2 gb boyutlarda geliyor.
bütün paketler izole olduğu için büyük oluyor yerin varsa flatpak kullanmak en iyisi dediğim gibi izole oldukları için biri bozulunca diğerleride çöp olmuyor ve telefonda izin vermek gibi izin verip engelliyebiliyorsun ki çok iyi(flatsealdı uygulamanın ismi büyük ihtimalle) eksileri artıları var ama immutable sistem kullanacaksak gelecekte büyük ihtimalle flatpakte önemli olacak çünkü ben çoğu immutable sistemde sadece flatpak kullanıldığını gördüm
Uygulamaları Snap üzerinden kullanıyorum. Flatpak'a göre daha hızlı güncelleme alıyorlar ve kurulumları daha sorunsuz (linux mint üzerinde) Flatpak paketlerinin daha hızlı yeni versiyonları almasını sağlayabilirlerse güzel olacaktır. Updatelerin geç geldiği konusunda senin bir tecrüben var mı? Varsa paylaşır mısın?
Selamlar ; Açıkcası ben 3 tane uygulama kullanıyorum Mattermost Desktop, BlackBox Terminal, AnyDesk. Açıkcası Flatpak uygulama arşivini genişlettikce kullanılır diye düşünüyorum
Ben hâlâ Flatpak sevmiyorum. Uygulamalar temalara hâlâ uymuyor. Komut satırı araçları için uygun değil. Uygulama eklentileri kurulamıyor. Örneğin Minecraft'a optifine yüklemek mümkün değil. Optifine'ın flatpak paketini beklemek gerekiyor. VSCode terminalime bile erişemiyor, sh programını kullanıyor. Ben LURE kullanmayı tercih etmek istiyorum. Bahsettiğin otomasyon scriptlerini bir kere yazıyorsun ve her zaman çalışıyor. Ancak şu an çok bilinmiyor. Geleceğin paket yöneticisi o olmalı bence.
Aynen kaynağından uzaklaşma fikri bana da hoş gelmiyor ki zaten distro geliştiricileri gerekli paketleri oluşturup kendi mağazasına ekliyor (pisi vs. gibi distrolar) Diğer paketler lazım olmuyor. Olsa bile github var. Derleyip kurarsın olur biter.
@@akustikruyaofficial derleyip kurma işi de Linux'un en büyük kolaylığını yok ediyor. Ben bunun için LURE öneriyorum ancak o da daha çok yeni ve paket sayısı çok az.
@@herkesicinlinux Ama en özgür kurulumu da derleyip kurarak sağlıyorsun. Nasıl derleyip kuracağınız size bırakılıyor. Ama zaten gerekte yok. Debian ve Arch linux çoğu paketi bünyesinde barındıyor. Ancak Venom linux,exherbo linux gibi yeni distrolarda bu paket bulamama sorunu yaşıyorsunuz. Yoksa bir arch ya da debian kullanıcının flatpaka gerek duyacağını pek zannetmiyorum. Flatpak ile kendi paket yöneticisi arasında kalsam ben şahsen kendi mağazasını seçerim. LFS handbook paket yöneticisinin tanımı yaklaşık şöyle:" Bir paketin kurulumunu güncellemesini ve kaldırılması gibi işleri üstlenir." Bunu kendi paket yöneticisi de yapıyor. Ayrıca root olması ne gibi problem onu da anladım. Yusuf İpek'in bu söylemi saçma geldi bu mantığa göre linux distrosunun kendisi de mi güvensiz? Arch'ın aur indirmesi mesela root izni ile değil normal kullanıcı olarak indiriyorsun. Adamlar zaten bunun üzerine düşünmüş.
Yani şimdi yanlış anlamayın ama... İnsanları linuxa geçirmek çok zor. Örneğin daha bugün endeavor os denemek istedik, iyi güzel hoş da şu nvidia sürücüsünü halledemedik. Sitede sürekli nvidia installer tarzında komutlar yazmakta, deniyoruz sürekli hata alıyoruz. Yok paket bulunamadı yok yükleme olmuyor... Elimizde nvidia ile alakalı sürücünün dosyası da var onu da açamıyoruz.. Linux dünyası insanları zora koşmayı neden bu kadar seviyor anlamıyorum. Çift tıkla bir şeyi kurmak bu kadar mı zora sokulur. . Em basit bir sürücü güncellemesi altı üstü. Uzun süre kişisel bilgisayarımda bodhi/win7 dual, sparky/win7 dual, lxle/atlasos dual kullandım. Hiçbirinde sürücü kaynaklı sorun yaşamadım. Ama linuxun genel sorunları insanı çileden çıkartıyor. Basit bir rar dosyasını bile sıkıntısız açamıyorum bazen misal. Basit bir rar dosyası için bile terminalde uğraşmak da istemiyorum. Ha bu sorunumu peazip programıyla çözdüm ama iki kere taktığım usbde bozulma sıkıntısı yaşadım. Denk mi geldi bilmiyorum ama firmware ya da çip sıkıntısına soktu 2 usbmi. Windowsta hiç böyle olmuyordu. Adam gibi diski 32 gb ve 120gb~ ayırdım 32lik yere windows 7 kurdum oh çektim. Oyun da oynuyorum günlük işlerimi de yapıyorum. Kullndığım programların açık kaynak olmasına da dikkat ediyorum. Belki günün birinde tekrar linux hataları macerasına devam ederim bilemiyorum. Ara ara live linux kullanıyorum bu arada çok da uzak kalmamak için.
Öncelikler son kullanıcı iseniz ve sadece film izlemek vs. için linux kullanıyorsanız açık kaynak driverlar kurulu geliyor zaten.Ekstra birşey yapmanıza gerek yok. Ama illa kapalı kaynak driver kullanacaksanızda arch wiki var orada adım adım anlatıyor zaten ama bizim milletimizde okuma alışkanlığı pek yok ne yazık ki. Nasıl bir pc aldığında bir kullanma kılavuzu ile geliyorsa her distronunda bir kullanma kılavuzu var. Neden bu kadar zor, sorusunun cevabı ise çünkü sizi özgür bırakıyor. "İlla bu güncellemeyi yapacaksın bu driverı kuracaksın mavi ekran verse bile yapacaksın" dayatması yok. Bu yüzden de zor geliyor. Ama bununla birlikte bilgisayarınızı en performanslı ve özgür tasarımınızla kullaniyorsunuz. Eğer hiçbir şeyi sizi bırakmadan kendi yapsa özgür olmazdınız değil mi? 😉 rar çıkarma kısmına gelirsek unrar -x dosya.rar komutuyla daha hızlı şekilde yapabilirsiniz. Rar uygulamasını açmak dosyayı bulmak çıkar yapmak uzun süruyor. Peazip kullanan arkadaşlarım var ve hiç sorunla karşılaşmadı ayrıca. Ben de linux distroları varken sürekli çöken mavi ekran veren ve size kendi isteklerini dayatan windows neden kullanıyorlar anlamıyorum.
@@selahaddin-dogan knk linuxda yeniyim birşey sormak istiyorum kali kurdum dün kasiyordu driver felan yuklememiz gerekiyor mu yoksa pcden dolayi mi kasiyor veya en iyi performans veren linux nedir?
@@twickk driver kurmam gerekiyor mu cünkü windows 10 da performansım iyiydi linux daha hızli stabil dediler arkadaşima sordugumda degisiyor dedi kali kasitrabilir demisti
Yusuf kendi sitende Linux'a başlangıç/geçiş diye bir rehber hazırlayabilir misin? Bu tarz videolarını rehberin içine koyup detaylı bilgi olarak yönlendirebilirsin bence.
Çok teşekkürler. Nitelikli bir video olmuş. Doyurucu bilgilerle iyi bi içerikti
Yusuf, çok güzel izah ediyorsun konuları. Devam et, kardeşim. Eline sağlık.
Benim için önemli olan, indirdiğin paketin, bütün gereksinimlerini beraberinde getirmesi. Çünkü offline bir bilgisayara yüklediğimde, sorunsuz çalışabilme konforunu sunmalı. Bu yüzden AppImage...
Hocam ağzına sağlık başarılar
Üstadım ağzına sağlık ❤
flatpak candır gerisi heyecan
katılmıyorum ama flatpaklar bence de çok güzel
Kali linuxda (terminalda ) tool çalıştırırken (msfvenom gibi toollar) veya CTF çözerken biligsayarın sesi gidiyor yada hışırtı oluyor. Kali linuxu kapatıp windowsa geçince sorun olmuyor. Sebebini bilen varsa yardım etse sevinirim. Debian kullanıyorum(Yada debian dağıtımıyla aynı(benzer) olan dağıtım önerirmisiniz). Kaliye ayırdığım Ram 4 İşlemci 3.
Sistemim 512GB SSD, 16 Ram, Ekran kartı 4 GB
İşim görülsün de gerisi pek önemli değil gibi düşündüğümden ve çok derin linux bilgisine sahip olmadığım için genelde varsayılan mağazalardan yükleme yapıyorum. Flatpak ve snap sadece isim olarak duydum nasıl kullanacağımı da tam bilmiyorum. Synaptic, ubuntu mağazası ve terminali kullanıyorum genelde ,hafif dağıtımlar tercih ediyorum. Bodhi, trisquel mini, lxle gibi
ilgilenmedigin icin tesekkur ederim!!!
Önemli bir noktaya değinmişsiniz.
Kendi flatpak paketini oluşturma vidyosu güzel olurdu🙂
Fedora 41'de Brave tarayıcıyı sadece flatpak ile kurabildim. Keşke a'dan z'ye bütün uygulamalar flatpak kütüphanesinde olsa da uğraşmasak.
flatpakin dosyaları home klasörüne kurmasını pek sevmedim. özellikle home klasörü için ayrı bir partition açınca can sıkabilir. normal paket yöneticileri gibi davransa daha güzel olabilirdi
@@retrogalaksi programların dağınık olması hoş olmuyor, öte yandan paket yöneticisi ile uygulamaları ve gerekmeyen bağımlılıkları silinebilir.
@@retrogalaksi kanal içi yorumlarını okudum da opensuse ve ubuntu arasında kaldım. stabil, sorun çıkarmayacak bir distro istiyorum, hangisi daha iyi?
@@retrogalaksi opensuse ve fedora package managerleri olmasına rağmen birbirleri ile uyuşmuyor diye duydum. açıkçası alman malı olmasının ev aleti vb dışında bir önemi yok. debian da baya stabil mesela.
👍
@@asd-ge9lppensuse kde kullan ben çok araştırdım hem rolling release olması hem yast sistemi çok güzel üstelik güncellemeden önce test ediyorlar ki sıkıntı çıkarmasın diye o yüzden bence daha stabil üstelik ubuntu debian tabanlı ki debian valvein oyun çıkarması gibi 5 yılda falan anca yeni güncelleme yapıyor sorun şu evet çok stabil ama debian ile birlikte genellikle paketleri de eski olduğu için ubuntu debian temeline yeni linux kerneli çıkarıyor(tofaşa supra motoru takmak gibi) direkt o paket uyumsuzluk çıkarıp sistemin stabilitesini yok edebiliyor ama dediğim gibi tumbleweed rolling release olduğu için(direkt bir şeye güncelleme gelince sisteme güncelleme getiriyorlar ve test te ettikleri için stabil oluyor) en iyi distro opensusedir hani sırf stabilite amacında da değil her yönde en iyisidir change my mind da derim insanlara
Debian kullanıyorum,obs studio için bir eklenti kurmak istedim,kurmak istediğim eklenti obs sürüm 28'den düşük versiyonlarda çalışmıyor uyarısı verdi, debian depoları malum en güncel olmaz,obs studio resmi sayfası uygulamanın en güncel sürümünü indirmek için ilk sırada flatpake yönleririyor bu sebeple flatpakten obs studio indirdim. Buraya kadar sıkıntı yok, kurmak istediğim eklentinin geliştiricisi deb paketi de yapmış ama flatpak ile kurulan obs studioya bu deb paketini entegre edemedim. zip paketleri gibi geliştiricinin diğer dosyaları da eklentiyi kurmaya yardımcı olmadı, ya da ben beceremedim, uzun uzadıya başka yollarla eklentiyi obs eski sürüme bir şekilde ekleyebildim ve işimi hallettim ama flatpak ile kurduğumuz uygulamaya, kullandığımız dağıtıma ait bir paketi entegre etmenin yolu var mı bulamadım. Herkesin böyle ihtiyaçları doğar mı o da ayrı tabi. Yine de bu bir sorun bana göre.
Flatpak nispeten sorunsuz bir sistem ama ne indirmeye kalksam 1 gb'den daha küçük boyutta olmuyor :) Basit emülatörler bile 1 gb, 2 gb boyutlarda geliyor.
bütün paketler izole olduğu için büyük oluyor yerin varsa flatpak kullanmak en iyisi dediğim gibi izole oldukları için biri bozulunca diğerleride çöp olmuyor ve telefonda izin vermek gibi izin verip engelliyebiliyorsun ki çok iyi(flatsealdı uygulamanın ismi büyük ihtimalle) eksileri artıları var ama immutable sistem kullanacaksak gelecekte büyük ihtimalle flatpakte önemli olacak çünkü ben çoğu immutable sistemde sadece flatpak kullanıldığını gördüm
Teşekkürler..
Uygulamaları Snap üzerinden kullanıyorum. Flatpak'a göre daha hızlı güncelleme alıyorlar ve kurulumları daha sorunsuz (linux mint üzerinde) Flatpak paketlerinin daha hızlı yeni versiyonları almasını sağlayabilirlerse güzel olacaktır. Updatelerin geç geldiği konusunda senin bir tecrüben var mı? Varsa paylaşır mısın?
kralsın reisssss
Selamlar ; Açıkcası ben 3 tane uygulama kullanıyorum Mattermost Desktop, BlackBox Terminal, AnyDesk. Açıkcası Flatpak uygulama arşivini genişlettikce kullanılır diye düşünüyorum
Selam Yusuf sen fedora Kulaniyorsun Gordumkadariyla hic sorun yasadin mi fedorayla nasil bir os stabil mi ?
Ben hâlâ Flatpak sevmiyorum. Uygulamalar temalara hâlâ uymuyor. Komut satırı araçları için uygun değil. Uygulama eklentileri kurulamıyor. Örneğin Minecraft'a optifine yüklemek mümkün değil. Optifine'ın flatpak paketini beklemek gerekiyor. VSCode terminalime bile erişemiyor, sh programını kullanıyor. Ben LURE kullanmayı tercih etmek istiyorum. Bahsettiğin otomasyon scriptlerini bir kere yazıyorsun ve her zaman çalışıyor. Ancak şu an çok bilinmiyor. Geleceğin paket yöneticisi o olmalı bence.
Aynen kaynağından uzaklaşma fikri bana da hoş gelmiyor ki zaten distro geliştiricileri gerekli paketleri oluşturup kendi mağazasına ekliyor (pisi vs. gibi distrolar) Diğer paketler lazım olmuyor. Olsa bile github var. Derleyip kurarsın olur biter.
@@akustikruyaofficial derleyip kurma işi de Linux'un en büyük kolaylığını yok ediyor. Ben bunun için LURE öneriyorum ancak o da daha çok yeni ve paket sayısı çok az.
@@herkesicinlinux Ama en özgür kurulumu da derleyip kurarak sağlıyorsun. Nasıl derleyip kuracağınız size bırakılıyor. Ama zaten gerekte yok. Debian ve Arch linux çoğu paketi bünyesinde barındıyor. Ancak Venom linux,exherbo linux gibi yeni distrolarda bu paket bulamama sorunu yaşıyorsunuz. Yoksa bir arch ya da debian kullanıcının flatpaka gerek duyacağını pek zannetmiyorum.
Flatpak ile kendi paket yöneticisi arasında kalsam ben şahsen kendi mağazasını seçerim. LFS handbook paket yöneticisinin tanımı yaklaşık şöyle:" Bir paketin kurulumunu güncellemesini ve kaldırılması gibi işleri üstlenir." Bunu kendi paket yöneticisi de yapıyor. Ayrıca root olması ne gibi problem onu da anladım. Yusuf İpek'in bu söylemi saçma geldi bu mantığa göre linux distrosunun kendisi de mi güvensiz? Arch'ın aur indirmesi mesela root izni ile değil normal kullanıcı olarak indiriyorsun. Adamlar zaten bunun üzerine düşünmüş.
Appimage harika
pisi paket yöneticisinin neden bırakıldığı ile alakalı bir video hazırlayabilirsin
Yusuf flatpak üzerinden indirdiğim uygulamalar menüde görünmüyor. Arch tabanlı bir dağıtımdayım yardımcı olabilir misin
Fedoraya flatpak için mi geçtiniz
knk bana inanmassında sen 500 400 abonedeyken youtube wanced hesabıydı ismim belki hatırlarsın😄
baya değişmişsin 😘
S.a Yusuf nasil iletisime gecebilirim srninle yardim lazim pisi linux yuklemede sorun yasiyorum.
Vscode için 1gb depenicy kurdum 😎🤙🤙
Yani şimdi yanlış anlamayın ama... İnsanları linuxa geçirmek çok zor. Örneğin daha bugün endeavor os denemek istedik, iyi güzel hoş da şu nvidia sürücüsünü halledemedik. Sitede sürekli nvidia installer tarzında komutlar yazmakta, deniyoruz sürekli hata alıyoruz. Yok paket bulunamadı yok yükleme olmuyor... Elimizde nvidia ile alakalı sürücünün dosyası da var onu da açamıyoruz.. Linux dünyası insanları zora koşmayı neden bu kadar seviyor anlamıyorum. Çift tıkla bir şeyi kurmak bu kadar mı zora sokulur. . Em basit bir sürücü güncellemesi altı üstü.
Uzun süre kişisel bilgisayarımda bodhi/win7 dual, sparky/win7 dual, lxle/atlasos dual kullandım. Hiçbirinde sürücü kaynaklı sorun yaşamadım. Ama linuxun genel sorunları insanı çileden çıkartıyor. Basit bir rar dosyasını bile sıkıntısız açamıyorum bazen misal. Basit bir rar dosyası için bile terminalde uğraşmak da istemiyorum. Ha bu sorunumu peazip programıyla çözdüm ama iki kere taktığım usbde bozulma sıkıntısı yaşadım. Denk mi geldi bilmiyorum ama firmware ya da çip sıkıntısına soktu 2 usbmi. Windowsta hiç böyle olmuyordu. Adam gibi diski 32 gb ve 120gb~ ayırdım 32lik yere windows 7 kurdum oh çektim. Oyun da oynuyorum günlük işlerimi de yapıyorum. Kullndığım programların açık kaynak olmasına da dikkat ediyorum. Belki günün birinde tekrar linux hataları macerasına devam ederim bilemiyorum. Ara ara live linux kullanıyorum bu arada çok da uzak kalmamak için.
işte bu yüzden linux casual kullanıcılar için iyi değil.
Öncelikler son kullanıcı iseniz ve sadece film izlemek vs. için linux kullanıyorsanız açık kaynak driverlar kurulu geliyor zaten.Ekstra birşey yapmanıza gerek yok. Ama illa kapalı kaynak driver kullanacaksanızda arch wiki var orada adım adım anlatıyor zaten ama bizim milletimizde okuma alışkanlığı pek yok ne yazık ki. Nasıl bir pc aldığında bir kullanma kılavuzu ile geliyorsa her distronunda bir kullanma kılavuzu var.
Neden bu kadar zor, sorusunun cevabı ise çünkü sizi özgür bırakıyor. "İlla bu güncellemeyi yapacaksın bu driverı kuracaksın mavi ekran verse bile yapacaksın" dayatması yok. Bu yüzden de zor geliyor. Ama bununla birlikte bilgisayarınızı en performanslı ve özgür tasarımınızla kullaniyorsunuz. Eğer hiçbir şeyi sizi bırakmadan kendi yapsa özgür olmazdınız değil mi? 😉
rar çıkarma kısmına gelirsek unrar -x dosya.rar komutuyla daha hızlı şekilde yapabilirsiniz. Rar uygulamasını açmak dosyayı bulmak çıkar yapmak uzun süruyor. Peazip kullanan arkadaşlarım var ve hiç sorunla karşılaşmadı ayrıca.
Ben de linux distroları varken sürekli çöken mavi ekran veren ve size kendi isteklerini dayatan windows neden kullanıyorlar anlamıyorum.
Videoyu izlemeden yazmak istedim. Bence Lure Flatpak'tan daha iyi olabilir. Lure hakkında video çekebilirsin kral.
abi bedrock linux ile bir video yaparmısın
70 paketten fazla 😎
Bi uygulama indircem uygulama 250mb bağımlılıkları 2,5gb şu bağımlılık çok gıcık!
Bende diyorum bazı uygulamalar neden iki saate iniyor
@@pmeo
Mağaza ram kullandığı için arayüzü falan Terminal den indirince daha hızlı iniyo ben o yüzden Terminalden indiriyom
@@selahaddin-dogan knk linuxda yeniyim birşey sormak istiyorum kali kurdum dün kasiyordu driver felan yuklememiz gerekiyor mu yoksa pcden dolayi mi kasiyor veya en iyi performans veren linux nedir?
@@bmodshowcases hepsi aynı
@@twickk driver kurmam gerekiyor mu cünkü windows 10 da performansım iyiydi linux daha hızli stabil dediler arkadaşima sordugumda degisiyor dedi kali kasitrabilir demisti
flatpak super bisey
Flatpak'in sistemle entegrasyonunu begenmiyorum.
Flatpak tek başına hepsini ezer...
ilk