Mare adevăr legat de egalizatoare, mă bucur că ai făcut specificația că nu pe orice invertor se merită echilibrarea. Dacă invertorul stresează 24h/zi bateria, nu ai cum să o echilibrezi, dar cu un batteryless, ai timpul de producție solară în care bateriile pot fi echilibrate. Am doar două remărci pentru tine, dar nu cu gândul să te contrazic sau să te jignesc (și eu instalez sisteme mici) 1. Invertoarele batteryless nu stresează bateriile doar noaptea, ele o fac și ziua, de fiecare dată când au nevoie (consumatori mari și producție solară mică, nori denși, orice alt motiv din care radiația solară nu ajunge la panouri suficient sau în echilibru cu consumul) 2. Egalizatoarele au o limită de curent la egalizare (trebuie avut grijă la bancul paralel, dacă are mulți amperi gen 250, e bine să iei în calcul și paralelizarea mai multor egalizatoare pentru a eficientiza timpului de egalizare) asta și în funcție de cum se va utiliza sistemul. Multă baftă, m-am abonat și am activat clopoțelul.
Bravo..bine zici.... eu nu stau in Romania...unde stau eu castig mediu 2500 de euro pe luna si tot nu reusesc sa dau atatia bani pe un sistem "la cheie", am luat panouri second hand si baterii lead acid si am o luna de zile de cand am inchis contoarul de la retea....daca vrei se poate si fara figuri ...Ps:am trecut si incalzirea apei de pe centrala pe 2 boilere...daca e gratis...sa fie primit 😁
Am înțeles de la dvs unde-i buba și unde-i hiba explicați foarte bine și foarte frumos..am luat egalizator și îl voi folosi pentru a prelungi viața bateriilor dar daca vorbim de bateryless că este easun sau este growatt sau alte firme chinezești cînd căutăm ceva pe 5kw sau mai mult mă izbesc de prețuri...enorme de altfel....
Este adevarat ca e bun si util egalizatorul Opinia mea e ca bateriile tin mult mai putin in sistem solar decit la camion. pt ca la o instalatie solara se descarca si sub 50 procente noaptea s au mai mult si la camion sta constant mai tot timpul. Trebuie inverter inteligent sa fie setat sa nu se descarce decit cit doresti tu. O baterie li ion facuta bine cu siguranta la fiecare si bms e de preferat si nu pb . Nu dai foc daca ai sigurante pe fiecare celula si oricum celula e protejata de fabricant Eu fac baterii li ion si sunt stabile deoarece testez fiecare baterie li ion in parte . Un inverter trage cam 350 500 ma in regim de asteptare asta nu ar trebui sa sperie pe nimeni ca maninca mult .Nu stiu cel de victron cit trage . Sincer incurajez pe cei interesati sa nu foloseasca baterii deloc pt ca sunt sccumpe . Din panouri bagati in inverter si gata . Pt cei ce nu stiu despre free energy sa caute pe youtube cum functioneaza tie inverter. Eu am un jaf de tie inverter 1000w si ziua am curent gratis cu doua tv mari lada frigorifica mare frigider mare si masina spalat care nu foloseste rezistenta electrica pt ca intra apa fiarta la 65 grade. Un tie inverter 1000 v din china ieftin costa 600 lei si panouri mai trebuie .cablu invertorului se baga in orice priza din casa tie invertorul sincronizeaza fazele si gata . Intrati pe youtube la average joe s au la jehu garcia sa vedeti ce proiecte minunate fac baietii astia cu li ion si ce masini electrice. Nu vreau sa supar pe nimeni sa dau cu parul eu respect opinia utilizatorului acestui canal video Bateriile costa mult si va dau batai de cap se amortizeaza greu. De ce sa cunperi baterii cind lejer injumatatesti factura fara baterii si mai ocupi si spatiu cu ele .
Aveti mare dreptate, eu am un sistem de hobby pe 24 volti, folosesc 2 baterii Caranda de 62 Ah auto, un regulator vai mama lui pwm de 20 A, 1 panou monocristalin de 250w, invertorul e fudulie. La cateva luni dupa ce a functionat am descoperit din greseala si eu egalizatorul de baterii, marca este Taico, in fine, din 2016 de cand este regulatorul se vede diferenta, fiind hobby il tin mai mreu cu becuri pe 24v led, la invertor rar, acum deloc... trebui sa schimb tranzitorii mos ca am facut experiente pe el. In fine, vroim sa spun ca un egalizator chiar functioneaza si merita achizitionat.
hi friend we are the professional manufacture of HA series equalizer with more than 10 years experience. We have many types battery equalizers Compatible with lead acid battery, lifepo4 battery, NiMH Battery, etc. taico is counterfeiting our products
bateriile auto sunt concepute pentru descarcari mari pe timp scurt iar cele solare sunt concepute sa faca descarcari mici pe timp lung . o baterie pe masina lucreaza altfel si pentru a deservi o casa e altra teaba .
Salut bateriile de camion si cele de motostivuitor sunt foarte des folosite in sistemele fotovoltaice iar ideia este alta vorbeam despre baterii de plumb si egalizatoare .
Aveam un UPS cu doua baterii in serie ... nu stiam de ce cedează repede . La măsurători una era de 13,2 v cealaltă 12 v Acum stiu ca mai tre un egalizator . Mulțumesc frumos , sper sa găsesc pe una din firme astfel de egalizatoare Cu stima !
hi friend we are the professional manufacture of HA series equalizer with more than 10 years experience. We have many types battery equalizers Compatible with lead acid battery, lifepo4 battery, NiMH Battery, etc.
Acumulatorii la camion sunt in serie 12-12 24V Si la camioane sunt probleme cu acumulatorii, cand o baterie cedeaza. Unii mai leaga consumatori de 12V si produc dezechilibru. Maxim 3 ani tin pe camioane.
Si la Dacia ai 5 baterii conectate in serie !! Depinde de la caz la caz unele camioane care vin si cu instalatie de frigo sunt echipate cu serii de baterii ,foarte multi stiu ca daca cresti tensiunea scazi grosimea cablurilor si cresti calitatea .O fi din cauza asta??
@George A. - Bateria de acumulatori la autoturisme are 12v / 2v = 6 celule, inseriate. Deci si la Dacia. Nu este rentabil si nu se pun egalizatoare pe celulele de 2V, dar e bine sa se puna egalizatoare ACTIVE (mai putin pasive) pe bateriile de 12 V inseriate ( 24V, 48 V). Cat traim, toti invatam ! ;-)
O întrebare , sper să nu deranjez ! Ce Easun să cumpăr pt . 5kw și ce baterii cu egalizator pe fiecare să iau ?! logic aș dori să am intrare pe mppt de tensiune cât mai mare ca să merg pe înseriere nu pe paralel la PFV ; binențeles să am autonomie dacă am soare să pot avea autonomie și fără acumulatori ! Sunt prea pretențios ?!
Multe chestii interesante dar multe sunt eronate sau insuficient detailate. Compararea acumalatorilor cu plumb auto cu cele cu plumb solare ,mai ales in ce priveste regimul de incarcare ,e cum ai compara mere cu pere. La auto curentul de incarcare livrat de alternator ajunge si la sute de amperi ,mai ales la camioane si utilaje agricole, ne fiind necesara egalizarea acumulatorului.Ele sunt dimensionate (concepute )pentru a asigura curent mult pe o perioada scurta de timp(pornire).Astfel cantitatea de plumb de pe placile acumulatorilor auto,este redusa, si sunt concepute pentru a avea o suprafata f mare ptr curent mare . Bateriile solare au o cantitate de plumb mai mare ,pentru a asigura inmagazinare de energie mai mare ,si nu trebuie sa asigure curent instant mare.Problema bateriilor cu plumb este perioada de timp in care ea este tinuta la incarcare .Astfel pentru a incarca o baterie plumb la suta la suta este nevoie de minim 10 ore, sau un curent ff mare de incarcare(asa cum ar da un alternator pe o masina in regim de incarcare in tensiune de constanta 13.8-14v, conditie nerealizabila de catre sistemele solare).In aceasta situatie nu este nevoie de egalizarea bateriilor .La sistemele solare curentul de incarcare este cu mult mai mic decat cel de pe auto,si este foarte greu ,(mai ales iarna si in zilele nouroase unde ai soare doar 4-6 ore) ,sa realizezi numarul de ore necesar incarcarii lor la capacitate maxima fara sa fie nevoie de egalizare . Sistemul de egalizare ,trebuie mentionat ,consuma, si nu putin ,pentru a realiza echilibrarea si mai ales la sistemele cu plumb care au randament substantial redus fata de litiu si asta chiar conteaza .De acea bateriile litiu ion sunt preferate in stocarea de electricitate ,au o perioada de incarcare substantial redusa,(in patru ore de soare sunt pline si iarna este al dracului de importanta asta ...), au randament mai bun ,ocupa spatiu mai putin, si ff important daca le ai montate in apartament nu degaja gaze letale si periculoase precum cele cu plumb.Le spun tuturor "Intreabate ,de ce nu ai baterie cu plumb la tel mobil" pentru ca ai cara o caramida si ai sta toata noaptea cu telefonul la incarcat? Problema cu instabilitatea lor este rezolvata deja de toti producatorii de acumulatori. Dezavantajul major al bateriilor litiu ion este pretul.In ultima vreme se folosesc acumulatori litiuion proveniti de la masini electrice ,cu un pret rezonabil ,si cred ca aceasta este o solutia viabila pentru sistemele solare .
Foarte utile informatiile dvs. Eu am pregatit instalatia cu un invertor offgrid marca MASTER U-POWER 3KW/24v. Sunt derutat la capitoll conductori , adica spune in manual ca de la panouri la invertor trebuie de 10mm. Am gasit cu greu si am cumparat.Iar intre baterii si invertor spune ca trebuie de 35 mm. Nu este prea gros, inteleg din explicatiile dvs. ca siguranta poate fi de 50 -70 A. Mentionez ca am 2 baterii de gel de 120A. in serie. Am sa pun si egalizator. Deci ce grosime de cablu sa pun la legatura dintre invertor - siguranta - baterii. Va multumesc anticipat.
George credema nu invertorul victron e problema . Problema e a utilizatorului care priveste bateria ca pe pulpa vacii si trag de ele si ultima picatura de soare . Si victronu si mpp merg in sistem de bara DC . Cand ai panouri suficiente invertorul nu mai apuca sa traga din baterii . Problema e ca regulatorul extern trebuie sa incarce cu max 10%din capacitate . Si catre baterii , daca nu ai multe, nu poate sa treaca cat pot panourile sa dea . Utilizatorul da la maxim incarcarea si bateriile fierb in draci invertorul trage peste 10% din valoarea bateriilor . Pe cand la invertoarele combo 2in1 panourile pot fi maximu posibil setezi cat pot bateriile si restul din panouri se duce direct catre inertor prin bara DC . Iar daca invertorul are nevoie de mai multa energie o ia din baterii.
Probabil la noile sisteme au facut acest lucru posibil , oricum au ramas in urma cu tehnologia ,si eu am doua Solax care m au costat 3600£ si din pacate nu ma voi putea bucura de ele din cauza ca sunt dependente de baterii.
@@raduabc noile pip max sunt fara baterii , ideal e sa ai si baterii ,fiindca ele iti mai netezeste varfurile din consum insa trebuie sa fii constient ca nu poti sa tragi constant de ele mai mult de 10% , plumbul cand tragi puteri mari din el gazeaza formea bule de hidrogen si oxigen la nivelul placilor care mareste rezistenta interna si micsoreaza suprafata de contact a acidului cu placile ducand astfel la desprinderea oxidului din placi si apare si cresterea temperaturii interne .
@@raduabc foarte adevarat dar cu cateva rupturi de baterii poti salva multi kwh consumati din retea . Eu am baterii auto(60bucati) , rebuturile care vin la schimb in magazine , le cumpar la pret de remat cu 10%din valoare , cand pica de tot le dau la remat si iau banii inapoi pe ele . Practic nu pierd mai nimic la bani . Daca trec 40kwh prin acea baterie practic sia scos banii , daca mai tine e pe plus .
Salut . M-ai dat peste cap ! M-ai facut sa-mi schimb optica ! Ce se intimpla ? De ceva timp cochetez cu PS si PV . Nu ca ma dau bani afara din casa dar vreau sa montez aceste sisteme in regim DIY si ca sa fac treaba asta ma informez . Pentru PS treaba i=mi este clara si am putut asimila si configura sistemul teoretic si urmeaza sa achizitionez materiale pentru construire . DAR la PV inca ma documentez pentru ca desi sunt racordat la electricitate vreau ca pe viitor sa construiesc sistemul in care sa includa si baterii si sa am curent in locuinta in regim OFF GRID si in caz de nevoie sa trag si din retea . Pentru treaba asta ma orientasem la invertoare Victron si la acumulatori LIFEPO4 . Cu acesti acumulatori treaba este clara ca sunt oarecum stabili fata de alti cu alte chimii cu litiu . La Victron mi-ai shimbat TOTAL obtica . Ar mai fi o treaba cu invertoarele ce le recomanzi cumparate de pe site-uri straine . In cazul ca se strica ceva nu am garantie si nu le pot repara pe garantie . Mai este si treaba ca nu sunt electronist sa pot identifica ce este defect si inlocuit piese electronice . Pe cind la astea ce le cumpar din romania si este adevarat ca la preturi de-mi sta inima , cel putin legea ai obliga sa ofere garantie cel putin 2 ani ca sa le pot repara pe garantie . Eu nu doresc sa se strice niciodata , dar , poate cineva sa anticipeze asa ceva ? Eu acasa mai sudez , mai am diverse masinarii cu motoare pina la 3kw monofazic si factura lunara este cam mare . Oare aceste invertoare poate suporta curentul consumat de aceste masinarii fara sa se strice sau sa intre in protectie si sa-mi taie curentul ? Dupa aceea sa pling dupa bani bagati in acest sistem care sa se dovedeasca ineficient ? Deocamdata nu am putere financiara sa am un sistem de PV off grid complect cu baterii de vreo 6- 10 kw de stocare si sa le folosesc in consum casnic si masinariile mele . Oricum astazi te-am descoperit si m-am abonat ca parca spui altceva de ceilalti .
sure we are the professional manufacture of HA series equalizer with more than 10 years experience. We have many types battery equalizers Compatible with lead acid battery, lifepo4 battery, NiMH Battery, etc.
Salut George. Am luat și eu un inverter chinezesc Emars de 5kw și nu știu dacă îi trebuie egalizator și vreau să știu când merge direct din rețea și când merge pe baterii adică sa-mi spui schema de setare. El merge cum l-am primit și seara îi bag rețeaua să nu scadă curentul în baterie. Dimineata când iese soarele îl deconectez de la rețea și merg pe el până se duce soarele iar bag rețeaua. Acum sunt la nr 1usb și la 16 cu oso
M-am uitat putin pe fisa lui si din pacate este un off-grid fara functie de battery less si nu are nici conectare in paralel, va invit pe grup sa mai discutam. facebook.com/groups/230521602014021
Buna ziua Pentru bateriile de 2 V și o instalație de 24 V și invertor de 3kw ce egalizator trebuie sa folosesc? Nu am văzut unul pentru așa baterii ori nu știu eu ce sa caut... Poate mă îndrumați dvs
buna, aflu ca am nevoie in afara de invertir si de charger batery cunne un charger soecial ptr solare? deci : Panou apoi charger , apoi vine si Regulator? apoi baterie apoi iesire in invertor? or panou, invertor Baterless si baterii? multumesc
Salutare! Mulțumesc pentru clarificarea făcută în legătură cu egalizatoarele. O întrebare va rog: am un MPP Solar 3024mxse și 4 baterii gel 100ah, legate serie paralel la 24v, 6 panouri monocristaline de 350w fiecare legate 3 in serie și apoi cu celelalte 3 in paralel. Evident că atunci când le-am achiziționat, acum un an, vânzătorul mi-a spus că nu am nevoie de egalizator. Acum întâmpin o problema grava. Bateriile se descarcă deosebit de repede la un consum foarte mic. Spre exemplu la un consum de 50-100W bateriile sunt epuizate in 5 min. Apoi ele se incarca full tot în 5 min. Le-am scos pe fiecare în parte din sistem și le-am încărcat cu un redresor special. După reinstalare in sistem s-au descărcat în același fel. S-au distrus bateriile in doar un an? Mai pot face ceva?
hi friend we are the professional manufacture of HA series equalizer with more than 10 years experience. We have many types battery equalizers Compatible with lead acid battery, lifepo4 battery, NiMH Battery, etc.
Buna ziua Dl. Apostol. Felicitari pentru ceea ce faceti! Am cumparat un invertor MPP SOLAR PIP 8048 MAX. Ce baterii ma sfatuiti sa cumpar: Un Pylontech 3,5 Kw sau 4 baterii DB solar (gel) 12V, 200 Ah fiecare, plus egalizator? Va multumesc. Cu stima Marian S.
Bună ziua ! Aș avea o întrebare... Dacă am un sistem de 24v cu două baterii trebuie să pun un egalizator de 24v sau la fiecare baterie câte unul de 12v. Mulțumesc, o zi bună vă doresc...!
Bună seara, am 12 panouri fotovoltaice de 450w half cut și un inverter EAsun de 5.5 kw, as putea lega panourile 6 in paralel și 6 in serie, sa nu depasesc 500v?
Legi in serie 6 , si la fel si celelete 6 tot in serie , si cele 2 serii le pui in paralel . Intrucit panourile de 450 W au VOC-ul de cca 49,6 volti , (open voltage) va rezulta la 6 panouri in serie : 6X49 volti .
@@simolaszlo7117 Buna ziua, panourile de 450w au voc 49,84 V și Isc 11,2A, dacă leg 2 randuri de 6 panouri in serie si după in paralel o sa am U =300v și I=22,4A, atunci Puterea va fi 6720 w, prea mult pentru inverter ( maxim 6000w)
@@radradu2086 Problema este ca va trebui sa renunti pe fiecare inseriere la cite un panou . Desi in mod uzual extrem de rar se va putea ajunge la puterea maxima debitata de panouri , totusi nu se poate exclude aceasta posibilitate .
@@radradu2086 Intrucit Inverterul , mai precis MPPT-ul din inverter admite o putere maxima de 6500 W la intrarea dinspre panouri , pentru atingerea acestei valori trebuie sa se indeplineasca mai multe conditii simultan : 1 panourile sa aiba iluminare maxima ,cer ultra senin , temperatura panourilor sa fie ideala . 2 bateriile sa fie descarcate ,,,la curu gol,,, 3 , pe invertor sa apara un consumator foarte ,,,consistent,,, Dar intrucit din meniul invertoruluzi se poate seta un curent maxim de incarcare , foarte recomandat , se cam elimina pericolul depasiri puteri maxime admisa (si implicit puterea maxima absorbita din panouri). Ultimul pericol ar fii depasirea tensiuni maxima de pe panouri , care in configuratia prezenta nu este valid .
Desi stii ca nu sunt cu Victron, esti putin in eroare cu Victron, da, e adevarat ca tensiunea trece prin baterii, dar totusi ziua bateriile se incarca, apoi incarcatoarele de la Victron ca si alte KKturi de incarcatoare au iesire speciala pentru alimentare invertor, pe care multi nu o folosesc si alimenteaza invertorul Victron direct din baterii, "strasand" bateriile. In legatura cu agalizatoarele, am folosit si eu cand eram pe plumb, sunt ok. Bafta!
Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Daca invertorul este unul hibrid genul Easun IGrid-SV-II-5KW, il pot seta pe timpul noptii sau atunci cand este inorat puternic (gen ploaie), sa treaca pe retea (Enel), sa nu traga din baterii ? Din baterii sa traga doar daca nu se poate din fotovoltaice ( fiind noapte sau ploaie) iar reteaua (Enel) este cazuta datorita furtunii, etc. Mai exact mi-as dori ca seara sa traga din retea si ziua din fotovoltaice. Din baterii sa traga doar daca nu se poate din primele 2 variante.
Bună ziua Urmăresc cu plăcere înregistrările dvs și aș avea o rugăminte la dvs: am o instalație de 3 KV pe 24 V cu un invertar MPPT PIP 3024 GK cu 2 acumulatori pe gel de 200 AH - cu cât trebuie sa fac încărcarea ? - Aș dori să măresc capacitatea de stocare și aș dori să știu daca trebuie sa pun egalizator La cele 2 ar trebui pus. Scuzați dar nu am cunoștințe și încerc să mă instruiesc putin Vă mulțumesc pentru ajutor
Alo transfera curentul adica amperi adica m-am exprimat corect ce ai ?? Tensiune= volti iar intensitate =Amperi Cind vrei sa corectezi pe altul asigurate ca stii tu mai bine ca altfel te faci de tot C....tul
@@raduabc Daca o baterie are 11v si una 13v atunci se transfera tensiunea din cea de 13v in cea de 11v pentru a le egaliza pe ambele la 12v.Deci vorbind despre volti vorbim despre tensiune nu despre curent.Amperii nu se pot transfera. Intr-o baterie de 100ah nu poti baga Amperi sa o faci de 120ah. Are 100ah si punct.Cea ce scade si creste si se poate transfera dintr-o baterie in alta sau de la o sursa externa in baterie sunt voltii adica tensiunea. Deci nu sunt eu cel care ma fac de tot c...tul ci tu esti acela.
Salut bos miam cumpărat 2inv ca ale dmv am 16 panouri de 330w 9a 36v le poty folosi pe toate pe un singur invertor? Dacă da poty să-mi explici cum te rog
Salut , am si eu o intrebare. Pe rulota am 2 baterii acid legate in paralel conectate la un controler mppt 60A si un redresor inteligent , pentru o încărcare corectă mai am nevoie de un egalizator ?
Bună ziua. Dnul GEORGE la un easun sv|| pot pune 4 baterii de cîte 220 Ah fiecare? Dar 2 bancuri în paralel adică 8 baterii a cîte 220 Ah fiecare ? Vă mulțumesc .
Bineînțeles, poți pune fără nici o problemă ! Faci două serii de câte patru baterii, apoi legi cele două serii, în paralel și aia e ! Şi obligatoriu să le pui egalizator .
Am 4bateri gri de 12V 120Ah de la J.R.H legate în serie la 24V ,și nu țin un consum de 800W nici 3 ore, sunt noi ,mai pot face ceva cu ele ? Vă mulțumesc.
we are the professional manufacture of HA series equalizer with more than 10 years experience. We have many types battery equalizers Compatible with lead acid battery, lifepo4 battery, NiMH Battery, etc.
aceste baterii(cu plumb)trebuie a fi descarcate maxim 15% astfel pot rezista mult timp, dar daca sunt descarcate sub 50%, in 50 cicluri s-au prajit, corect?
Buna seara. Am o rugaminte . Daca ai un sistem fotovoltaic pe 48 volti. Adica 4 bateri. Ieste ceva. Cind cele 4 bateri ce sint principale sint incarcate si nu am consum incasa. Sistemul sa imi incarce alte bateri automat . Sistemu fotovoltaic vreau sal montez la un salaj. Si cind nu mis acolo vreu sa scot apa cu bateriile de rezerva. Nu stiu daca mam esprimat corect. Ce vreau. Ma puteti ajuta?
Bună ziua! Dacă am 2 bancuri de baterii legate în paralel (un banc format din 2 baterii 12v, 200A=12v, 400A) apoi legate cele 2 bancuri de baterii în serie, cum se conectează la bornele bateriilor egalizatorul? Mulțumesc!
Sincer nu as vrea sa se inteleaga ca promovez bateriile de camion .aceasta ar trebui sa vina ca si ultima solutie .ne puteti contacta pe mesinger si watsapp
Multa stima,, datorita dv domnule Apostol am cumparat 2 invertoare acelasi model si va rog pt ajutor sa ma ajutati sa cumpar 2 carduri de paralel,,as dorii seria de card sau model,,multumesc
Va salut . Va urmăresc cu mare interes.Am o întrebare:am montat un egalizator că acesta pe care îl prezentați.dupa nici o ora am observat că sa încălzit f.tare și ascazut bateriile deci invertorul nu mai incarca..Unde am greșit?.deci cum se folosește ,se montează și se lasă în funcțiune sau se montează cu invertorul deconectat și se așteaptă să se egalizeze .Multumesc
Daca egalizatorul este pasiv atunci da ,el se va incalzi deoarece practic consuma bateriile mai incarcate. Se recomanda egalizatoare active care muta amperi din cele mai incarcate in cele descarcate. Nu trebuie sa te sperii ca se incalzeste (lucreaza si este normal.).
@@raduabc da mulțumesc.cred că am uitat sa va spun că după mai puțin de o ora a descărcat bateriile și invertorul a început să puie.am crezut că sa ars ceva.Cum știu daca e activ sau pasiv? Și daca e pasiv cum îl pot folosi.!? Deconectez invertorul pina se egalizeaza.? Mulțumesc mult pt sfat și timpul acordat
Întrebare Dl.Gheorghe eu am 5 bateri 12 volt paralel am nevoie deegalizatot ? Pînã sã le leg leam încorcat separat si aveau 12 volt si dupã acea leam legat paralel si invertorul meu est 12 volt offgrid? VÂ multumesc mult
Buna. La descriere la egalizatoarele astea se pot pune la 2 randuri de acumlatoare de 48v o singur egalizator? Sau nu se recomanda. La fiecare rand in serie un egalizator!multumesc
Va rog ajutati-ma cu opinia dumneavoastră cu privire la compatibilitatea următoarelor echipamente. Am un invertor marca Sunny Boy SB 1200 și 5 panouri Sharp NU-R245J5. Considerati ca acest tip de invertor este compatibil cu aceste panouri? As aprecia mult opinia dvs. pentru ca urmează sa le instalez și nu as vrea sa le stric. Mulțumesc frumos!
Buna seara, V am ascultat dar sa știți ca la camion baterii se montează in serie. Camioanele funcționează la 24V. In rest va admir, pt sfaturile de incuarajare pt toată lumea.
Stroie Aurelian . Dacă invertorul este setat pe on grid si se intrerupe reteaua, exista posibilitatea trecerii automate pe baterii, sa nu raman fara curent in casa . si ce se intampla cand revine reteaua. Ma intereseaza mult acest aspect !
@@oliveraladea Da adevarat ca pe timp de noapte daca nu ai bancuri de baterii trage din retea dar in ziua de astazi cu atita tehnologie poti programa majoritatea lor sa opereze chiar daca nu esti acasa :masina de spalat rufe se poate programa ,masina de spalat vase,uscatorul de rufe aer conditionat , pompa de caldura toate acestea consuma si se pot programa chiar daca tu nu esti acasa
Bună ziua va urmăresc cu administrație dați-mi un sfat am un sistem de 3kw instalat de un an cu invertor EES Axpert VMIII-5000-48 și panouri 310w 10buc cu Voc 40,7 și 4 baterii gel Monbat 230 Ah 12v nu am sistem de echilibrare montat pe ele iar seara uneori le aud parca ferb am mai achiziționat 6 panouri de 310w dar cu Voc 44,7 ma-am păcălit ,instalatorul ma tot evita cu toate ca el a fost de acord sa cumpăr și noile panouri, rugămintea este dacă sa cumpăr egalizator pt baterii și de care și dacă pot sa folosesc cele 6 panouri la încărcat suplimentar a bateriilor pt le ploua degeaba și ce ma sfătuiți sa cumpăr un invertor sau bms pt a conacta un alt instalator pt lucrare eu am un consum lunar de 450 kw ( hidrofor pt ca apa la rețea nu este permanenta ,boiler și restul de apartamente într-o casa obișnuită, invertor vara mia scăzut consumul la 150 kw și sunt mulțumit de el problema e consumul iarna și asa ca nu am beneficiat de plafonare mau tasat cu 1,8 lei /kw pt ca am avut 308kw media pe 2021 va mulțumesc anticipat
Sistemul meu de 2.5Kwh (7 x 350W monocristaline in serie), pe vreme cu nori (nu nori trecatori, ci vremea de acum o saptamana cand am avut 4-5 zile in care nu stiai unde e soarele) a produs 10% din capaciate, adica ~230Wh. Eu nu am suferit prea mult, pt ca le folosesc pt economie si sunt racordat la grid. Luati in calcul acest aspect si daca nu sunteti racordat la retea, OBLIGATORIU este necesar un generator.
Va salut, m-am tot uitat la filmulete si mi-a placut si bafta cu casuta din tara, dar revenind la o intrebare tehnica, ce baterii o sa folositi la casa din tara ca sa incalziti pe timp de noapte sau in zilele fara soare!
@@raduabc si eu sunt cu casa in constructie, inca nu am finalizat nici macar acoperisul, si tot ma interesez cum sa economisesc la facturi, ca na cum ati zis timpul trece vremurile din ce in ce mai greu, lasand asta deooarte de ce nu ati optat pentru un invertor mai mare fata de cele de 5kw, care consuma intre 50 - 70 w fiecare, aveti un consum de minim 150 w pe timp de noapte adica la 12 ore oe timp de noapte trebuie asigurat nimim 2kw ptr invertere? Fiecare e liber in alegerea care o face si apreciez ceea ce faceti, doar va intreb de ce ati ales modelul asta de inverter? Sunt si alte modele mai econome.
Da ce sa zic daca va uitati la data cind a fost facut acest video va dati seama ca la vremea aceia IGrid SV II 5kw era unic pe piata cu paralel si battery less ulterior au mai aparut modele era logic sa apara dar dupa ceva vreme
Dumneavoastră spuneti de baterii pe plumb si un domn din rom. posteaza ca lifepo4 sint cele mai bune si sigure la ora actuala . Nu stiu practic ce sa cumpar . Sint foarte multe pareri dupa cum spuneti. Am avut 4 baterii 200a nu au tinut mai mult de 4 ani , nu am avut mari consumatori minim de consum . Țin sa mentionez ca am avut de la inceput egalizator de baterie .Eu cred ca sint prost facute pentru România. Mulțumesc
@@raduabc de la sorgeti am avut si eu 4 buc 60 kg bucata. Tot am de la epever ,controler si invertor 1500 w . Nu am avut pentru moment nevoie de mai mare putere .
Eu am gasit de pe Amazon si AliExpress, pagina din video este AliExpress. AliExpress: es.aliexpress.com/af/lead-acid-battery-equalizer-48v.html?d=y&origin=n&SearchText=lead+acid+battery+equalizer+48v&catId=0&initiative_id=SB_20210202044322
Buna.bine explicat.vine valu de intrebari.fara rost.ținete bine.
fara alte întrebari.mulțumim de explicații
Mare adevăr legat de egalizatoare, mă bucur că ai făcut specificația că nu pe orice invertor se merită echilibrarea. Dacă invertorul stresează 24h/zi bateria, nu ai cum să o echilibrezi, dar cu un batteryless, ai timpul de producție solară în care bateriile pot fi echilibrate. Am doar două remărci pentru tine, dar nu cu gândul să te contrazic sau să te jignesc (și eu instalez sisteme mici)
1. Invertoarele batteryless nu stresează bateriile doar noaptea, ele o fac și ziua, de fiecare dată când au nevoie (consumatori mari și producție solară mică, nori denși, orice alt motiv din care radiația solară nu ajunge la panouri suficient sau în echilibru cu consumul)
2. Egalizatoarele au o limită de curent la egalizare (trebuie avut grijă la bancul paralel, dacă are mulți amperi gen 250, e bine să iei în calcul și paralelizarea mai multor egalizatoare pentru a eficientiza timpului de egalizare) asta și în funcție de cum se va utiliza sistemul.
Multă baftă, m-am abonat și am activat clopoțelul.
multumesc frumos pt explicatie !!! Dumnezeu sa va binecuvanteze !!
Multumesc, la fel!
Bravo..bine zici.... eu nu stau in Romania...unde stau eu castig mediu 2500 de euro pe luna si tot nu reusesc sa dau atatia bani pe un sistem "la cheie", am luat panouri second hand si baterii lead acid si am o luna de zile de cand am inchis contoarul de la retea....daca vrei se poate si fara figuri ...Ps:am trecut si incalzirea apei de pe centrala pe 2 boilere...daca e gratis...sa fie primit 😁
Deci se poate!!
Felicitari si multumesc frumos pt explicatie !!! Dumnezeu sa va binecuvanteze !!!
Multumesc!
Aveți perfecta dreptate.Se verifica tot ce spuneți.
Am înțeles de la dvs unde-i buba și unde-i hiba explicați foarte bine și foarte frumos..am luat egalizator și îl voi folosi pentru a prelungi viața bateriilor dar daca vorbim de bateryless că este easun sau este growatt sau alte firme chinezești cînd căutăm ceva pe 5kw sau mai mult mă izbesc de prețuri...enorme de altfel....
Este adevarat ca e bun si util egalizatorul
Opinia mea e ca bateriile tin mult mai putin in sistem solar decit la camion. pt ca la o instalatie solara se descarca si sub 50 procente noaptea s au mai mult si la camion sta constant mai tot timpul.
Trebuie inverter inteligent sa fie setat sa nu se descarce decit cit doresti tu.
O baterie li ion facuta bine cu siguranta la fiecare si bms e de preferat si nu pb .
Nu dai foc daca ai sigurante pe fiecare celula si oricum celula e protejata de fabricant
Eu fac baterii li ion si sunt stabile deoarece testez fiecare baterie li ion in parte .
Un inverter trage cam 350 500 ma in regim de asteptare asta nu ar trebui sa sperie pe nimeni ca maninca mult .Nu stiu cel de victron cit trage .
Sincer incurajez pe cei interesati sa nu foloseasca baterii deloc pt ca sunt sccumpe .
Din panouri bagati in inverter si gata .
Pt cei ce nu stiu despre free energy sa caute pe youtube cum functioneaza tie inverter.
Eu am un jaf de tie inverter 1000w si ziua am curent gratis cu doua tv mari lada frigorifica mare frigider mare si masina spalat care nu foloseste rezistenta electrica pt ca intra apa fiarta la 65 grade.
Un tie inverter 1000 v din china ieftin costa 600 lei si panouri mai trebuie .cablu invertorului se baga in orice priza din casa tie invertorul sincronizeaza fazele si gata .
Intrati pe youtube la average joe s au la jehu garcia sa vedeti ce proiecte minunate fac baietii astia cu li ion si ce masini electrice.
Nu vreau sa supar pe nimeni sa dau cu parul eu respect opinia utilizatorului acestui canal video
Bateriile costa mult si va dau batai de cap se amortizeaza greu. De ce sa cunperi baterii cind lejer injumatatesti factura fara baterii si mai ocupi si spatiu cu ele .
Bravo băiatule !!
Foarte adevărat !!! De acord până la legatul bateriei pe camion 🥺🤔 . Restul ...👍💪
Foarte bune informatii 🙋♂️🤠✌
Multumesc mult pentru explicatiile privind bateriile.
Bravo domnu george
Aveti mare dreptate, eu am un sistem de hobby pe 24 volti, folosesc 2 baterii Caranda de 62 Ah auto, un regulator vai mama lui pwm de 20 A, 1 panou monocristalin de 250w, invertorul e fudulie. La cateva luni dupa ce a functionat am descoperit din greseala si eu egalizatorul de baterii, marca este Taico, in fine, din 2016 de cand este regulatorul se vede diferenta, fiind hobby il tin mai mreu cu becuri pe 24v led, la invertor rar, acum deloc... trebui sa schimb tranzitorii mos ca am facut experiente pe el. In fine, vroim sa spun ca un egalizator chiar functioneaza si merita achizitionat.
hi friend we are the professional manufacture of HA series equalizer with more than 10 years experience. We have many types battery equalizers Compatible with lead acid battery, lifepo4 battery, NiMH Battery, etc. taico is counterfeiting our products
Foarte bine explicart multa sanatate va doresc
MULȚUMESC ENORM PENTRU SFAT !!!CHEAR M-AM ABONAT !!!
Super ca intotdeauna.Imi plac "aprecierile" realise la adresa vanzatorilor si instalatorilor ...firme in special...sanatate si pace!
bateriile auto sunt concepute pentru descarcari mari pe timp scurt iar cele solare sunt concepute sa faca descarcari mici pe timp lung . o baterie pe masina lucreaza altfel si pentru a deservi o casa e altra teaba .
Salut bateriile de camion si cele de motostivuitor sunt foarte des folosite in sistemele fotovoltaice iar ideia este alta vorbeam despre baterii de plumb si egalizatoare .
bravo si respect ....
Multumesc pentru informatii !
La multi ani cu sănatate
George imi placi , dar ei multe greseli tehnice , gen la camion bateriili sunt doua in paralel . De fapt ele sunt in serie in sistem de 24 v
Vorbeste numai tampenii!
Mocofane alea sunt baterii de 24 prostule
Prezentare foarte bună.
Aveam un UPS cu doua baterii in serie ... nu stiam de ce cedează repede . La măsurători una era de 13,2 v cealaltă 12 v Acum stiu ca mai tre un egalizator . Mulțumesc frumos , sper sa găsesc pe una din firme astfel de egalizatoare
Cu stima !
hi friend we are the professional manufacture of HA series equalizer with more than 10 years experience. We have many types battery equalizers Compatible with lead acid battery, lifepo4 battery, NiMH Battery, etc.
Acumulatorii la camion sunt in serie 12-12 24V Si la camioane sunt probleme cu acumulatorii, cand o baterie cedeaza. Unii mai leaga consumatori de 12V si produc dezechilibru. Maxim 3 ani tin pe camioane.
Folositi egalizatoare.
Stroie Aurelian : interesante comentarile dv.
victron si altele.... un bec paralel invertorului si am scapa de problema incarcarii egalizator obligatoriu
A-i spus ca la camion bateriile sunt legate în paralel:fals,sunt legate în serie,deci teoretic le trebuie și lor egalizator.
Si la Dacia ai 5 baterii conectate in serie !! Depinde de la caz la caz unele camioane care vin si cu instalatie de frigo sunt echipate cu serii de baterii ,foarte multi stiu ca daca cresti tensiunea scazi grosimea cablurilor si cresti calitatea .O fi din cauza asta??
@George A. - Bateria de acumulatori la autoturisme are 12v / 2v = 6 celule, inseriate. Deci si la Dacia. Nu este rentabil si nu se pun egalizatoare pe celulele de 2V, dar e bine sa se puna egalizatoare ACTIVE (mai putin pasive) pe bateriile de 12 V inseriate ( 24V, 48 V). Cat traim, toti invatam ! ;-)
Exact ce spui,cu bateriile pt scule,ce au balancing cell: dublează durata de viață,cel puțin!
Urmaresc cu plăcere postările dumneavoastră! Vreau sa achiziționez un invertor hibrid off grid 5,5 kw, paralel de la Easun.
O întrebare , sper să nu deranjez ! Ce Easun să cumpăr pt . 5kw și ce baterii cu egalizator pe fiecare să iau ?! logic aș dori să am intrare pe mppt de tensiune cât mai mare ca să merg pe înseriere nu pe paralel la PFV ; binențeles să am autonomie dacă am soare să pot avea autonomie și fără acumulatori ! Sunt prea pretențios ?!
Multe chestii interesante dar multe sunt eronate sau insuficient detailate. Compararea acumalatorilor cu plumb auto cu cele cu plumb solare ,mai ales in ce priveste regimul de incarcare ,e cum ai compara mere cu pere. La auto curentul de incarcare livrat de alternator ajunge si la sute de amperi ,mai ales la camioane si utilaje agricole, ne fiind necesara egalizarea acumulatorului.Ele sunt dimensionate (concepute )pentru a asigura curent mult pe o perioada scurta de timp(pornire).Astfel cantitatea de plumb de pe placile acumulatorilor auto,este redusa, si sunt concepute pentru a avea o suprafata f mare ptr curent mare . Bateriile solare au o cantitate de plumb mai mare ,pentru a asigura inmagazinare de energie mai mare ,si nu trebuie sa asigure curent instant mare.Problema bateriilor cu plumb este perioada de timp in care ea este tinuta la incarcare .Astfel pentru a incarca o baterie plumb la suta la suta este nevoie de minim 10 ore, sau un curent ff mare de incarcare(asa cum ar da un alternator pe o masina in regim de incarcare in tensiune de constanta 13.8-14v, conditie nerealizabila de catre sistemele solare).In aceasta situatie nu este nevoie de egalizarea bateriilor .La sistemele solare curentul de incarcare este cu mult mai mic decat cel de pe auto,si este foarte greu ,(mai ales iarna si in zilele nouroase unde ai soare doar 4-6 ore) ,sa realizezi numarul de ore necesar incarcarii lor la capacitate maxima fara sa fie nevoie de egalizare . Sistemul de egalizare ,trebuie mentionat ,consuma, si nu putin ,pentru a realiza echilibrarea si mai ales la sistemele cu plumb care au randament substantial redus fata de litiu si asta chiar conteaza .De acea bateriile litiu ion sunt preferate in stocarea de electricitate ,au o perioada de incarcare substantial redusa,(in patru ore de soare sunt pline si iarna este al dracului de importanta asta ...), au randament mai bun ,ocupa spatiu mai putin, si ff important daca le ai montate in apartament nu degaja gaze letale si periculoase precum cele cu plumb.Le spun tuturor "Intreabate ,de ce nu ai baterie cu plumb la tel mobil" pentru ca ai cara o caramida si ai sta toata noaptea cu telefonul la incarcat? Problema cu instabilitatea lor este rezolvata deja de toti producatorii de acumulatori. Dezavantajul major al bateriilor litiu ion este pretul.In ultima vreme se folosesc acumulatori litiuion proveniti de la masini electrice ,cu un pret rezonabil ,si cred ca aceasta este o solutia viabila pentru sistemele solare .
Foarte utile informatiile dvs. Eu am pregatit instalatia cu un invertor offgrid marca MASTER U-POWER 3KW/24v. Sunt derutat la capitoll conductori , adica spune in manual ca de la panouri la invertor trebuie de 10mm. Am gasit cu greu si am cumparat.Iar intre baterii si invertor spune ca trebuie de 35 mm. Nu este prea gros, inteleg din explicatiile dvs. ca siguranta poate fi de 50 -70 A. Mentionez ca am 2 baterii de gel de 120A. in serie. Am sa pun si egalizator. Deci ce grosime de cablu sa pun la legatura dintre invertor - siguranta - baterii. Va multumesc anticipat.
Domnule George dar spuneți și cum se montează. Felicitări pentru clipuri
Se poate pune egalizator pe baterii cu gel AGM?
Mulțumesc
George credema nu invertorul victron e problema . Problema e a utilizatorului care priveste bateria ca pe pulpa vacii si trag de ele si ultima picatura de soare . Si victronu si mpp merg in sistem de bara DC . Cand ai panouri suficiente invertorul nu mai apuca sa traga din baterii . Problema e ca regulatorul extern trebuie sa incarce cu max 10%din capacitate . Si catre baterii , daca nu ai multe, nu poate sa treaca cat pot panourile sa dea . Utilizatorul da la maxim incarcarea si bateriile fierb in draci invertorul trage peste 10% din valoarea bateriilor . Pe cand la invertoarele combo 2in1 panourile pot fi maximu posibil setezi cat pot bateriile si restul din panouri se duce direct catre inertor prin bara DC . Iar daca invertorul are nevoie de mai multa energie o ia din baterii.
Probabil la noile sisteme au facut acest lucru posibil , oricum au ramas in urma cu tehnologia ,si eu am doua Solax care m au costat 3600£ si din pacate nu ma voi putea bucura de ele din cauza ca sunt dependente de baterii.
@@raduabc noile pip max sunt fara baterii , ideal e sa ai si baterii ,fiindca ele iti mai netezeste varfurile din consum insa trebuie sa fii constient ca nu poti sa tragi constant de ele mai mult de 10% , plumbul cand tragi puteri mari din el gazeaza formea bule de hidrogen si oxigen la nivelul placilor care mareste rezistenta interna si micsoreaza suprafata de contact a acidului cu placile ducand astfel la desprinderea oxidului din placi si apare si cresterea temperaturii interne .
La nou tehnologie nu ai nevoie de baterii atita vreme cit ai si retea deoarece ele vor complecta virfurile din retea.
@@raduabc foarte adevarat dar cu cateva rupturi de baterii poti salva multi kwh consumati din retea . Eu am baterii auto(60bucati) , rebuturile care vin la schimb in magazine , le cumpar la pret de remat cu 10%din valoare , cand pica de tot le dau la remat si iau banii inapoi pe ele . Practic nu pierd mai nimic la bani . Daca trec 40kwh prin acea baterie practic sia scos banii , daca mai tine e pe plus .
De exemplu eu vreau 15 kw. Exista invertor pentru 15 kw. Ca eu vreau sa fac totul odată . Cu respect domnule George
Salut . M-ai dat peste cap ! M-ai facut sa-mi schimb optica !
Ce se intimpla ? De ceva timp cochetez cu PS si PV . Nu ca ma dau bani afara din casa dar vreau sa montez aceste sisteme in regim DIY si ca sa fac treaba asta ma informez . Pentru PS treaba i=mi este clara si am putut asimila si configura sistemul teoretic si urmeaza sa achizitionez materiale pentru construire . DAR la PV inca ma documentez pentru ca desi sunt racordat la electricitate vreau ca pe viitor sa construiesc sistemul in care sa includa si baterii si sa am curent in locuinta in regim OFF GRID si in caz de nevoie sa trag si din retea . Pentru treaba asta ma orientasem la invertoare Victron si la acumulatori LIFEPO4 . Cu acesti acumulatori treaba este clara ca sunt oarecum stabili fata de alti cu alte chimii cu litiu . La Victron mi-ai shimbat TOTAL obtica . Ar mai fi o treaba cu invertoarele ce le recomanzi cumparate de pe site-uri straine . In cazul ca se strica ceva nu am garantie si nu le pot repara pe garantie . Mai este si treaba ca nu sunt electronist sa pot identifica ce este defect si inlocuit piese electronice . Pe cind la astea ce le cumpar din romania si este adevarat ca la preturi de-mi sta inima , cel putin legea ai obliga sa ofere garantie cel putin 2 ani ca sa le pot repara pe garantie . Eu nu doresc sa se strice niciodata , dar , poate cineva sa anticipeze asa ceva ? Eu acasa mai sudez , mai am diverse masinarii cu motoare pina la 3kw monofazic si factura lunara este cam mare . Oare aceste invertoare poate suporta curentul consumat de aceste masinarii fara sa se strice sau sa intre in protectie si sa-mi taie curentul ? Dupa aceea sa pling dupa bani bagati in acest sistem care sa se dovedeasca ineficient ?
Deocamdata nu am putere financiara sa am un sistem de PV off grid complect cu baterii de vreo 6- 10 kw de stocare si sa le folosesc in consum casnic si masinariile mele . Oricum astazi te-am descoperit si m-am abonat ca parca spui altceva de ceilalti .
Salut Cristian frumos Comentariu va asteptam pe grup pentru aprofundarea subiectului.facebook.com/groups/230521602014021
Buna ziua ,am o întrebare : cu acest egalizator se pot lega în paralel baterii de capacități diferite ?
sure we are the professional manufacture of HA series equalizer with more than 10 years experience. We have many types battery equalizers Compatible with lead acid battery, lifepo4 battery, NiMH Battery, etc.
Bravo
Bună ce bms trebuie sa pun la un acumulator de 24 celule de 48v de pe un stivuitor?
Salut George. Am luat și eu un inverter chinezesc Emars de 5kw și nu știu dacă îi trebuie egalizator și vreau să știu când merge direct din rețea și când merge pe baterii adică sa-mi spui schema de setare. El merge cum l-am primit și seara îi bag rețeaua să nu scadă curentul în baterie. Dimineata când iese soarele îl deconectez de la rețea și merg pe el până se duce soarele iar bag rețeaua. Acum sunt la nr 1usb și la 16 cu oso
M-am uitat putin pe fisa lui si din pacate este un off-grid fara functie de battery less si nu are nici conectare in paralel, va invit pe grup sa mai discutam. facebook.com/groups/230521602014021
Bună ziua pot sa pun la un banc de baterii de 12 baterii de 12v 144v egalizatoare pentru un invertor hibrid growatt trifazat de 10kw
Buna ziua
Pentru bateriile de 2 V și o instalație de 24 V și invertor de 3kw ce egalizator trebuie sa folosesc? Nu am văzut unul pentru așa baterii ori nu știu eu ce sa caut...
Poate mă îndrumați dvs
In sistemele of grid în care se utilizează un invertor Conext XW+8548E de la Schneider se poate folosi un egalizator ptr bateriile cu acid
Da fara probleme.
@@raduabc Mulțumesc frumos pentru răspuns. Va doresc o zi frumoasa și binecuvantata!
Foarte bine
Bună. Am 8 baterii gel 12v 120A lnvertur Jrh 10 kw, e ceva de el sau am luat țeapa. Mulțumesc.
de cind sunt puse bateriile la camionul tau sunt puse in paralel cind ele sunt inseriate adica 24 v
buna, aflu ca am nevoie in afara de invertir si de charger batery cunne un charger soecial ptr solare? deci : Panou apoi charger , apoi vine si Regulator? apoi baterie apoi iesire in invertor? or panou, invertor Baterless si baterii? multumesc
Salutare! Mulțumesc pentru clarificarea făcută în legătură cu egalizatoarele. O întrebare va rog: am un MPP Solar 3024mxse și 4 baterii gel 100ah, legate serie paralel la 24v, 6 panouri monocristaline de 350w fiecare legate 3 in serie și apoi cu celelalte 3 in paralel. Evident că atunci când le-am achiziționat, acum un an, vânzătorul mi-a spus că nu am nevoie de egalizator. Acum întâmpin o problema grava. Bateriile se descarcă deosebit de repede la un consum foarte mic. Spre exemplu la un consum de 50-100W bateriile sunt epuizate in 5 min. Apoi ele se incarca full tot în 5 min. Le-am scos pe fiecare în parte din sistem și le-am încărcat cu un redresor special. După reinstalare in sistem s-au descărcat în același fel. S-au distrus bateriile in doar un an? Mai pot face ceva?
hi friend we are the professional manufacture of HA series equalizer with more than 10 years experience. We have many types battery equalizers Compatible with lead acid battery, lifepo4 battery, NiMH Battery, etc.
Buna ziua Dl. Apostol. Felicitari pentru ceea ce faceti! Am cumparat un invertor MPP SOLAR PIP 8048 MAX. Ce baterii ma sfatuiti sa cumpar: Un Pylontech 3,5 Kw sau 4 baterii DB solar (gel) 12V, 200 Ah fiecare, plus egalizator? Va multumesc. Cu stima Marian S.
Salut George , pot vorbi cu tine în privat pentru o informație? Mulțumesc
+4407903912974
Bună ziua ! Aș avea o întrebare... Dacă am un sistem de 24v cu două baterii trebuie să pun un egalizator de 24v sau la fiecare baterie câte unul de 12v. Mulțumesc, o zi bună vă doresc...!
Bună seara, am 12 panouri fotovoltaice de 450w half cut și un inverter EAsun de 5.5 kw, as putea lega panourile 6 in paralel și 6 in serie, sa nu depasesc 500v?
Legi in serie 6 , si la fel si celelete 6 tot in serie , si cele 2 serii le pui in paralel . Intrucit panourile de 450 W au VOC-ul de cca 49,6 volti , (open voltage) va rezulta la 6 panouri in serie : 6X49 volti .
MULTUMESC GEORGE PENTRU CEIA CE FACI AM REUSIT SA. INVAT MULTE DE CAND TE URMARESC
@@simolaszlo7117 Buna ziua, panourile de 450w au voc 49,84 V și Isc 11,2A, dacă leg 2 randuri de 6 panouri in serie si după in paralel o sa am U =300v și I=22,4A, atunci Puterea va fi 6720 w, prea mult pentru inverter ( maxim 6000w)
@@radradu2086 Problema este ca va trebui sa renunti pe fiecare inseriere la cite un panou . Desi in mod uzual extrem de rar se va putea ajunge la puterea maxima debitata de panouri , totusi nu se poate exclude aceasta posibilitate .
@@radradu2086 Intrucit Inverterul , mai precis MPPT-ul din inverter admite o putere maxima de 6500 W la intrarea dinspre panouri , pentru atingerea acestei valori trebuie sa se indeplineasca mai multe conditii simultan : 1 panourile sa aiba iluminare maxima ,cer ultra senin , temperatura panourilor sa fie ideala . 2 bateriile sa fie descarcate ,,,la curu gol,,, 3 , pe invertor sa apara un consumator foarte ,,,consistent,,, Dar intrucit din meniul invertoruluzi se poate seta un curent maxim de incarcare , foarte recomandat , se cam elimina pericolul depasiri puteri maxime admisa (si implicit puterea maxima absorbita din panouri). Ultimul pericol ar fii depasirea tensiuni maxima de pe panouri , care in configuratia prezenta nu este valid .
M-AI CONVINS. ACUM comand egalizator . Am 4 baterii gel , inv 7.2 lw - 20 panouri de 410 .
zimi si mie diferenta de meniu intre easun si bk 77729
Desi stii ca nu sunt cu Victron, esti putin in eroare cu Victron, da, e adevarat ca tensiunea trece prin baterii, dar totusi ziua bateriile se incarca, apoi incarcatoarele de la Victron ca si alte KKturi de incarcatoare au iesire speciala pentru alimentare invertor, pe care multi nu o folosesc si alimenteaza invertorul Victron direct din baterii, "strasand" bateriile. In legatura cu agalizatoarele, am folosit si eu cand eram pe plumb, sunt ok. Bafta!
Multumesc pentru sincerele opinii! Ca de obicei un profesionist..
Cum adică stresează Victron bateriile? Sunt puțin nedumerit....
Domnule George am și eu o întrebare se poate depăși cu 200w din panouri fotovoltaice fata de ce scrie in prospect la invertor. Vă mulțumesc.
Mulțumesc bădiță, mai ai un abonat-îmi pare rău că nu te-am găsit mai demult. Te pupă uncheșu'!
Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Daca invertorul este unul hibrid genul Easun IGrid-SV-II-5KW, il pot seta pe timpul noptii sau atunci cand este inorat puternic (gen ploaie), sa treaca pe retea (Enel), sa nu traga din baterii ? Din baterii sa traga doar daca nu se poate din fotovoltaice ( fiind noapte sau ploaie) iar reteaua (Enel) este cazuta datorita furtunii, etc. Mai exact mi-as dori ca seara sa traga din retea si ziua din fotovoltaice. Din baterii sa traga doar daca nu se poate din primele 2 variante.
Da se poate
La camion bateriile sint legate in serie
Salut ce părere ai despre easun de 5,6kw
Bună ziua
Urmăresc cu plăcere înregistrările dvs și aș avea o rugăminte la dvs: am o instalație de 3 KV pe 24 V cu un invertar MPPT PIP 3024 GK cu 2 acumulatori pe gel de 200 AH - cu cât trebuie sa fac încărcarea ?
- Aș dori să măresc capacitatea de stocare și aș dori să știu daca trebuie sa pun egalizator
La cele 2 ar trebui pus.
Scuzați dar nu am cunoștințe și încerc să mă instruiesc putin
Vă mulțumesc pentru ajutor
minutul 11:50 nu transfera curentu ci tensiunea. Curentul se masoara in Amperi nu in Volti.
Alo transfera curentul adica amperi adica m-am exprimat corect ce ai ?? Tensiune= volti iar intensitate =Amperi
Cind vrei sa corectezi pe altul asigurate ca stii tu mai bine ca altfel te faci de tot C....tul
@@raduabc Daca o baterie are 11v si una 13v atunci se transfera tensiunea din cea de 13v in cea de 11v pentru a le egaliza pe ambele la 12v.Deci vorbind despre volti vorbim despre tensiune nu despre curent.Amperii nu se pot transfera. Intr-o baterie de 100ah nu poti baga Amperi sa o faci de 120ah. Are 100ah si punct.Cea ce scade si creste si se poate transfera dintr-o baterie in alta sau de la o sursa externa in baterie sunt voltii adica tensiunea. Deci nu sunt eu cel care ma fac de tot c...tul ci tu esti acela.
Salut bos miam cumpărat 2inv ca ale dmv am 16 panouri de 330w 9a 36v le poty folosi pe toate pe un singur invertor? Dacă da poty să-mi explici cum te rog
Salut , am si eu o intrebare. Pe rulota am 2 baterii acid legate in paralel conectate la un controler mppt 60A si un redresor inteligent , pentru o încărcare corectă mai am nevoie de un egalizator ?
Câți volți are puterea maxima de balans egalizatorul ?
Salut am un invertor de 3000W 6000W 3 regulatoare pentru 3 stringuri panouri de 500W 4 bateri de 120 ha 12V pot pune egalizator pe ele ?
Buna ziua
Trebuie neaparat baterii noi sau pot fi folosite și cele uzate?
Mulțumesc
Bună ziua.
Dnul GEORGE la un easun sv|| pot pune 4 baterii de cîte 220 Ah fiecare?
Dar 2 bancuri în paralel adică 8 baterii a cîte 220 Ah fiecare ?
Vă mulțumesc .
Bineînțeles, poți pune fără nici o problemă !
Faci două serii de câte patru baterii, apoi legi cele două serii, în paralel și aia e !
Şi obligatoriu să le pui egalizator .
Am 4bateri gri de 12V 120Ah de la J.R.H legate în serie la 24V ,și nu țin un consum de 800W nici 3 ore, sunt noi ,mai pot face ceva cu ele ? Vă mulțumesc.
Domnul George la bateriile solar cu gel trebuie egalizatoare ?.
we are the professional manufacture of HA series equalizer with more than 10 years experience. We have many types battery equalizers Compatible with lead acid battery, lifepo4 battery, NiMH Battery, etc.
Ce părere aveți despre invertoarele de laTED 7200va 5 kw
Buna seara , cele de la Epever nu sint bune ? Intentionez sa iau un hibrid tot de la Epever .
aceste baterii(cu plumb)trebuie a fi descarcate maxim 15% astfel pot rezista mult timp, dar daca sunt descarcate sub 50%, in 50 cicluri s-au prajit, corect?
Am o intrebare. Cum egalizez un banc de baterii cu plumb cu tensiunea de 48 volti? Sant 24 baterii de cate 2 volti fiecare inseriate.
Cauta BMS JK lucreaza cu tensiuni selectabile de la 1v la 5v 24s il poti folosi li istit
Se poate lega acest egalizator la 4 serii 48+48+48+48? Ms anticipat!
Poate duce maxim 2 serii adica 8 baterii 4 si 4 daca ai 4 serii adica 16 baterii vei avea nevoie de 2 egalizatoare minim
@@raduabc multumesc f mult am gasit ieri la remat 16 buc 12 /33 ah pt ups
Buna seara. Am o rugaminte . Daca ai un sistem fotovoltaic pe 48 volti. Adica 4 bateri. Ieste ceva. Cind cele 4 bateri ce sint principale sint incarcate si nu am consum incasa. Sistemul sa imi incarce alte bateri automat . Sistemu fotovoltaic vreau sal montez la un salaj. Si cind nu mis acolo vreu sa scot apa cu bateriile de rezerva. Nu stiu daca mam esprimat corect. Ce vreau. Ma puteti ajuta?
Bună ziua! Dacă am 2 bancuri de baterii legate în paralel (un banc format din 2 baterii 12v, 200A=12v, 400A) apoi legate cele 2 bancuri de baterii în serie, cum se conectează la bornele bateriilor egalizatorul? Mulțumesc!
Și eu sunt curios !
Salut daca ami cumpar 4 baterii de camion de 200 A 12v merge la invertorul GK 5O48 48 V Ce egalizator ami trebuie multumesc mult
Sincer nu as vrea sa se inteleaga ca promovez bateriile de camion .aceasta ar trebui sa vina ca si ultima solutie .ne puteti contacta pe mesinger si watsapp
facebook.com/groups/230521602014021
Multa stima,, datorita dv domnule Apostol am cumparat 2 invertoare acelasi model si va rog pt ajutor sa ma ajutati sa cumpar 2 carduri de paralel,,as dorii seria de card sau model,,multumesc
es.aliexpress.com/item/32568194081.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.721363c0jK3oJU
@@raduabc va multumesc,,am comandat 2 bucati,,, va urmaresc cu interes,,felicitari si multa sanatate
Va salut . Va urmăresc cu mare interes.Am o întrebare:am montat un egalizator că acesta pe care îl prezentați.dupa nici o ora am observat că sa încălzit f.tare și ascazut bateriile deci invertorul nu mai incarca..Unde am greșit?.deci cum se folosește ,se montează și se lasă în funcțiune sau se montează cu invertorul deconectat și se așteaptă să se egalizeze .Multumesc
Daca egalizatorul este pasiv atunci da ,el se va incalzi deoarece practic consuma bateriile mai incarcate. Se recomanda egalizatoare active care muta amperi din cele mai incarcate in cele descarcate. Nu trebuie sa te sperii ca se incalzeste (lucreaza si este normal.).
@@raduabc da mulțumesc.cred că am uitat sa va spun că după mai puțin de o ora a descărcat bateriile și invertorul a început să puie.am crezut că sa ars ceva.Cum știu daca e activ sau pasiv? Și daca e pasiv cum îl pot folosi.!? Deconectez invertorul pina se egalizeaza.? Mulțumesc mult pt sfat și timpul acordat
Întrebare Dl.Gheorghe eu am 5 bateri 12 volt paralel am nevoie deegalizatot ? Pînã sã le leg leam încorcat separat si aveau 12 volt si dupã acea leam legat paralel si invertorul meu est 12 volt offgrid? VÂ multumesc mult
Doar bateriile legate in serie au nevoie de egalizatoare ,ale tale sunt in paralel deci nu.
La legarea in paralel trebuie egalizator?
Nu
@@raduabc merci
La baterie de lifepo4 trebue egalizator?
Ori ce tip de baterie care se conecteaza in serie are nevoie de BMS sau egalizare
Pot easun sm 4 trebuie egalizator
Buna. La descriere la egalizatoarele astea se pot pune la 2 randuri de acumlatoare de 48v o singur egalizator? Sau nu se recomanda. La fiecare rand in serie un egalizator!multumesc
Da se pot pune doua serii de baterii
Va rog ajutati-ma cu opinia dumneavoastră cu privire la compatibilitatea următoarelor echipamente. Am un invertor marca Sunny Boy SB 1200 și 5 panouri Sharp NU-R245J5. Considerati ca acest tip de invertor este compatibil cu aceste panouri? As aprecia mult opinia dvs. pentru ca urmează sa le instalez și nu as vrea sa le stric. Mulțumesc frumos!
Stiti ca acest model este doar pentru injectarea in retea?
GEORGE CE ZICI DE BATERILE ROMBAT DE120A AI INCREDERE IN ELE
Bună ziua am baterii agm mulțumesc
Buna seara,
V am ascultat dar sa știți ca la camion baterii se montează in serie. Camioanele funcționează la 24V. In rest va admir, pt sfaturile de incuarajare pt toată lumea.
La un sistem de 24 v cu doua baterii de camion trebuie egalizator?
Da trebiie egalizator de 24v
Stroie Aurelian .
Dacă invertorul este setat pe on grid si se intrerupe reteaua, exista posibilitatea trecerii automate pe baterii, sa nu raman fara curent in casa . si ce se intampla cand revine reteaua. Ma intereseaza mult acest aspect !
Totuși....daca avem inverter legat pe baterii....ce sa facem ? Sa le aruncăm?
Fereasca dumnezeu nu a zis nimeni sa le arunci . arunci un banc doua de baterii si pina la urma te hotarasti si schimbi invertorul.
@@oliveraladea Da adevarat ca pe timp de noapte daca nu ai bancuri de baterii trage din retea dar in ziua de astazi cu atita tehnologie poti programa majoritatea lor sa opereze chiar daca nu esti acasa :masina de spalat rufe se poate programa ,masina de spalat vase,uscatorul de rufe aer conditionat , pompa de caldura toate acestea consuma si se pot programa chiar daca tu nu esti acasa
camionu are 24 v adica sunt inseriate doua bateri inseriate si incarcarea se face cu 28 v
Bună ziua va urmăresc cu administrație dați-mi un sfat am un sistem de 3kw instalat de un an cu invertor EES Axpert VMIII-5000-48 și panouri 310w 10buc cu Voc 40,7 și 4 baterii gel Monbat 230 Ah 12v nu am sistem de echilibrare montat pe ele iar seara uneori le aud parca ferb am mai achiziționat 6 panouri de 310w dar cu Voc 44,7 ma-am păcălit ,instalatorul ma tot evita cu toate ca el a fost de acord sa cumpăr și noile panouri, rugămintea este dacă sa cumpăr egalizator pt baterii și de care și dacă pot sa folosesc cele 6 panouri la încărcat suplimentar a bateriilor pt le ploua degeaba și ce ma sfătuiți sa cumpăr un invertor sau bms pt a conacta un alt instalator pt lucrare eu am un consum lunar de 450 kw ( hidrofor pt ca apa la rețea nu este permanenta ,boiler și restul de apartamente într-o casa obișnuită, invertor vara mia scăzut consumul la 150 kw și sunt mulțumit de el problema e consumul iarna și asa ca nu am beneficiat de plafonare mau tasat cu 1,8 lei /kw pt ca am avut 308kw media pe 2021 va mulțumesc anticipat
Cum pot lua legătura cu tine în privat? Am trimis urmăritorii mei de pe tiktok să urmărească clipurile tale
api.whatsapp.com/send/?phone=4407903912974&text&app_absent=0
Whatsapp
Multumim!
Pt Agm trebuie pus egalizator
Salutare, ce panouri sa folosesc pentru a produce curent și pe timp noros (iarna)? Policristaline sau monocristaline?
Mono
@@robert-px8vu mulțumesc
Sistemul meu de 2.5Kwh (7 x 350W monocristaline in serie), pe vreme cu nori (nu nori trecatori, ci vremea de acum o saptamana cand am avut 4-5 zile in care nu stiai unde e soarele) a produs 10% din capaciate, adica ~230Wh. Eu nu am suferit prea mult, pt ca le folosesc pt economie si sunt racordat la grid.
Luati in calcul acest aspect si daca nu sunteti racordat la retea, OBLIGATORIU este necesar un generator.
Va salut, m-am tot uitat la filmulete si mi-a placut si bafta cu casuta din tara, dar revenind la o intrebare tehnica, ce baterii o sa folositi la casa din tara ca sa incalziti pe timp de noapte sau in zilele fara soare!
Baterii de motostivuitor 1400Ah si multe foarte multe panouri
@@raduabc si eu sunt cu casa in constructie, inca nu am finalizat nici macar acoperisul, si tot ma interesez cum sa economisesc la facturi, ca na cum ati zis timpul trece vremurile din ce in ce mai greu, lasand asta deooarte de ce nu ati optat pentru un invertor mai mare fata de cele de 5kw, care consuma intre 50 - 70 w fiecare, aveti un consum de minim 150 w pe timp de noapte adica la 12 ore oe timp de noapte trebuie asigurat nimim 2kw ptr invertere? Fiecare e liber in alegerea care o face si apreciez ceea ce faceti, doar va intreb de ce ati ales modelul asta de inverter? Sunt si alte modele mai econome.
Da ce sa zic daca va uitati la data cind a fost facut acest video va dati seama ca la vremea aceia IGrid SV II 5kw era unic pe piata cu paralel si battery less ulterior au mai aparut modele era logic sa apara dar dupa ceva vreme
@@raduabc ok, stima si mult noroc!
@@raduabc ce inverter de 5kw ati recomanda la aceasta data? Dar mai mici? Ne puteti pune un link cu unul la pret corect?
Dumneavoastră spuneti de baterii pe plumb si un domn din rom. posteaza ca lifepo4 sint cele mai bune si sigure la ora actuala . Nu stiu practic ce sa cumpar . Sint foarte multe pareri dupa cum spuneti. Am avut 4 baterii 200a nu au tinut mai mult de 4 ani , nu am avut mari consumatori minim de consum . Țin sa mentionez ca am avut de la inceput egalizator de baterie .Eu cred ca sint prost facute pentru România. Mulțumesc
Posibil, mi a mai zis cineva ca a cumparat baterii de la firma Sorgeti si lau tinut 1 an. Ce tip de invertor aveti?
@@raduabc de la sorgeti am avut si eu 4 buc 60 kg bucata. Tot am de la epever ,controler si invertor 1500 w . Nu am avut pentru moment nevoie de mai mare putere .
@@ganciuganciu7531 facebook.com/groups/230521602014021
Intra pe grup, santem pe sala!
@@raduabc mulțumesc.
Unde se gasesc egalizatoare?
Eu am gasit de pe Amazon si AliExpress, pagina din video este AliExpress.
AliExpress: es.aliexpress.com/af/lead-acid-battery-equalizer-48v.html?d=y&origin=n&SearchText=lead+acid+battery+equalizer+48v&catId=0&initiative_id=SB_20210202044322