היי לירן! במצב הראשוני (לפני החיבור) המטען עליו היה נטראלי והוא הורכב משני חלקים: חלק חיצוני חיובי: קיו-אפס חלק פנימי שלילי: מינוס קיו-אפס לאחר החיבור: מטען היה יכול לנוע מהחלק החיצוני לקליפה החדשה B בעוד המטען הפנימי נשאר לשמור שהשדה במוליך יישאר אפס. אפשר לחשוב על השאלה כאילו חיבור B הגדיל את השטח החיצוני של המוליך, מה שאיפשר למטען פחות להצטופף עליו וכעת יכול להתרווח עם המקומות החדשים שיש לו בקליפה B
היי. ב5:45 אמרת שסך המטען בסוף שווה למטען בR3 ועוד המטען בB. אבל יש גם את המטען הפנימי Q0 במרכז המעגל, הוא לא נעלם. למה הוא לא נחשב בחישוב המטען הכולל הסופי במשוואת שימור המטען?
היי נועה שאלה נהדרת!!! אם הבנתי נכון שאלת אותי איך ידעתי מה הפוטנציאל ב- 3R שמחשבים פוטנציאל של קליפה זה ממש לא משנה מה קורה בפנים. אם היא עבה או לא. מה שחשוב בסוף זה כמה מטען יש בפנים. אסביר בכמה מילים אבל אם את באמת רוצה לחדד את זה מוזמנת לראות את ההרצאה שעשיתי בנושא, הנה הקישור: ua-cam.com/video/VOFEJoc8jPE/v-deo.html חישוב הפוטנציאל שהשתמשתי נובע מהוכחה של להביא מטען מהאינסוף עד לקליפה עצמה. כמה אנרגיה אני אשקיע? U אמצא אותה לפי הגדרה של עבודה כנגד הכוח האלקטרו סטטי. ואותה אחלק במטען בוחן שניסיתי להביא V=U/q זו ההגדרה. שימי לב שזה לא משנה אם הקליפה היא עבה או לא אלא כמה מטען יש בתוכה. מקווה שעזרתי נועה! המון בהצלחה!
ב 5:40 אמרת שיש פה הבדל? תוכל להסביר מה ההבדל בין מוליך נטרלי לבין קליפה נטרלית? וגם בדקה 4:58 תיקנת את עצמך ואמרת לא קליפה אלא כל המוליך. מה ההבדל? מה קרוה בכל מקרה?
היי! יכול להסביר שוב למה ב5:16 רשמת שמטען הקליפה הוא קיו אפס? הרי שהיא מוליכה ונוגעת בקליפה הפנימית, שבה יש גם מינוס קיו אפס, אז סך המטען עליה אינו 0?
היי לירן!
במצב הראשוני (לפני החיבור)
המטען עליו היה נטראלי והוא הורכב משני חלקים:
חלק חיצוני חיובי: קיו-אפס
חלק פנימי שלילי: מינוס קיו-אפס
לאחר החיבור: מטען היה יכול לנוע מהחלק החיצוני לקליפה החדשה
B
בעוד המטען הפנימי נשאר לשמור שהשדה במוליך יישאר אפס.
אפשר לחשוב על השאלה כאילו חיבור
B
הגדיל את השטח החיצוני של המוליך, מה שאיפשר למטען פחות להצטופף עליו וכעת יכול להתרווח עם המקומות החדשים שיש לו בקליפה
B
היי רון, ב 7:51 משנה לנו אם המטען מפולג בכל הכדור או רק על הקליפה, או שבכלל שהכדור מוליך למעשה זה לא משנה ובסוף המטען יתפלג על הקליפה בלבד?
אליפות
אש!
היי. ב5:45 אמרת שסך המטען בסוף שווה למטען בR3 ועוד המטען בB. אבל יש גם את המטען הפנימי Q0 במרכז המעגל, הוא לא נעלם. למה הוא לא נחשב בחישוב המטען הכולל הסופי במשוואת שימור המטען?
היי:) יכול להסביר למה ב8:12 אמרת שהפוטנציאל בקליפה השמאלית הוא Q_3R*K/R - למה אפשר להתעלם מזה שהקליפה עבה והקליפה הפנימית?
היי נועה שאלה נהדרת!!!
אם הבנתי נכון שאלת אותי איך ידעתי מה הפוטנציאל ב-
3R
שמחשבים פוטנציאל של קליפה זה ממש לא משנה מה קורה בפנים.
אם היא עבה או לא. מה שחשוב בסוף זה כמה מטען יש בפנים.
אסביר בכמה מילים אבל אם את באמת רוצה לחדד את זה מוזמנת לראות
את ההרצאה שעשיתי בנושא, הנה הקישור:
ua-cam.com/video/VOFEJoc8jPE/v-deo.html
חישוב הפוטנציאל שהשתמשתי נובע מהוכחה של להביא מטען מהאינסוף עד לקליפה עצמה.
כמה אנרגיה אני אשקיע?
U
אמצא אותה לפי הגדרה של עבודה כנגד הכוח האלקטרו סטטי.
ואותה אחלק במטען בוחן שניסיתי להביא
V=U/q
זו ההגדרה.
שימי לב שזה לא משנה אם הקליפה היא עבה או לא
אלא כמה מטען יש בתוכה.
מקווה שעזרתי נועה!
המון בהצלחה!
ב 5:40 אמרת שיש פה הבדל? תוכל להסביר מה ההבדל בין מוליך נטרלי לבין קליפה נטרלית?
וגם בדקה 4:58 תיקנת את עצמך ואמרת לא קליפה אלא כל המוליך. מה ההבדל? מה קרוה בכל מקרה?
היי
שאמרתי כל המוליך ולא הקליפה. כי פחדתי שתחשבו שהכוונה קליפה רק לחלק החיצוני ביותר. הכוונה שלי בלהגיד מוליך היא *לכל הקליפה העבה הזאת*.
היי רון ^_^
לא הבנתי במשוואת שימור מטען מה הצבת ב Q ההתחלתי, במיוחד למה שיהיה לנו Q0??
היי אפשר לצרף את השניה בסרטון?
@@Ron_Bessler היי, זה התחיל מ 5:21.