Aşılarlarla İlgili Merak Edilenler

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 27 сер 2024
  • Eczacı Farkıyla vitamin ve mineraller, ilaçlar, besin destekleri, kozmetik ürünlerle ilgili tüm bilgiler; ve topluma koruyucu halk sağlığı için bilgilendirme ve destek amacıyla sizlerleyiz...
    Bu videoda sizlere aşılar ile ilgili merak edilen ve bilinmeyen konulardan bahsediyorum. İyi seyirler dilerim.
    -----------
    Yeni videolarımızı kaçırmamak için abone olmayı unutmayın !
    -----------
    Eczacı : E. Talip Önal
    Prodüksiyon : Lumos Ajans
    -----------

КОМЕНТАРІ • 6

  • @feridecan3911
    @feridecan3911 Місяць тому +5

    🌟🌞Son derece yararlı açıklamalar.💫Ders gibi dinledim, yararlandım. Teşekkür ederim.💗

    •  Місяць тому +1

      Çok teşekkür ederim Feride hanım sağolun🙏🙏

    • @feridecan3911
      @feridecan3911 Місяць тому

      🌈🌻

  • @diyaronar10
    @diyaronar10 Місяць тому +3

    Ben kendi hikayemi anlatayım. 3. doz biontech aşısını olduktan 10 gün sonra göz kapağı düşüklüğü şikayeti ile göz doktoruna gittim. Göz doktoru problemin göz ile alakalı olmadığını söyleyip beni Nöröloji kliniğine yönlendirdi. Yapılan bir sürü tetkikten sonra tanıyı da koymak uzun sürdü 3 hafta falan. Ama bu 3 haftalık süreçte ben sürekli daha kötüye gidiyorum. Çok çabuk yorulmalar. göz,dil,dudak,yanak kaslarını kullanmakta zaafiyet yaşıyordum. Donuk bir surat. Mimiklerimi kullanamıyordum. Sonra bana ''Myastheni Gravis'' tanısı konuldu. Bu durum bağışıklık sisteminin kendi kas hücrelerine saldırma durumu. Şimdi benim olduğum MrNA aşısı yani messenger (haberci) RNA'nın bağışıklık sitemine virüsü bağışıklık sistemine haber verip, Bağışıklık sisteminin bu virüse saldırması planlanmıştı. Aşının bize vaad ettiği şey buydu. Fakat problem şu kii Benim kas hücrelerim bağışıklık sistemine virüsmüş gibi ispiyonlanıyor ve benim bağışıklık sistemim de dost düşman ayırt etmeden saldırıyor bu hücrelere. Şimdi size soruyorum.28 sene normal çalışan, iyi bakteriyi kötü bakteriyi birbirinden ayırt edebilen bağışıklık sistemi ne oldu da bir anda şaşkın hale geldi. aşıdan sonra benim farketmeye başladığım bu semptomlar ve sonrasında yaşadığım bütün süreç sizce tesadüfle açıklanacak birşey mi ?

  • @82nisan
    @82nisan Місяць тому

    Bol bol, çeşit çeşit; sağlık önemli,üçer beşer devam edin...

  • @diyaronar10
    @diyaronar10 Місяць тому

    Ben kendi hikayemi anlatayım. 3. doz biontech aşısını olduktan 10 gün sonra göz kapağı düşüklüğü şikayeti ile göz doktoruna gittim. Göz doktoru problemin göz ile alakalı olmadığını söyleyip beni Nöröloji kliniğine yönlendirdi. Yapılan bir sürü tetkikten sonra tanıyı da koymak uzun sürdü 3 hafta falan. Ama bu 3 haftalık süreçte ben sürekli daha kötüye gidiyorum. Çok çabuk yorulmalar. göz,dil,dudak,yanak kaslarını kullanmakta zaafiyet yaşıyordum. Donuk bir surat. Mimiklerimi kullanamıyordum. Sonra bana ''Myastheni Gravis'' tanısı konuldu. Bu durum bağışıklık sisteminin kendi kas hücrelerine saldırma durumu. Şimdi benim olduğum MrNA aşısı yani messenger (haberci) RNA'nın bağışıklık sitemine virüsü bağışıklık sistemine haber verip, Bağışıklık sisteminin bu virüse saldırması planlanmıştı. Aşının bize vaad ettiği şey buydu. Fakat problem şu kii Benim kas hücrelerim bağışıklık sistemine virüsmüş gibi ispiyonlanıyor ve benim bağışıklık sistemim de dost düşman ayırt etmeden saldırıyor bu hücrelere. Şimdi size soruyorum.28 sene normal çalışan, iyi bakteriyi kötü bakteriyi birbirinden ayırt edebilen bağışıklık sistemi ne oldu da bir anda şaşkın hale geldi. aşıdan sonra benim farketmeye başladığım bu septomlar ve sonrasında yaşadığım bütün süreç sizce tesadüfle açıklanacak birşey mi ? Bu arada ben bu yorgunluk halsizlik olayını ilk dozlarda da yaşıyordum fakat yoğun çalışmanın getirdiği yorgunluk zannedip önemsemiyordum. Taa ki göz kapağı düşüklüğünü bariz bir şekilde görüp göz doktoruna gidene kadar.