Haastattelut status quon kyseenalaistamisesta noin yleisesti herättää oman mielenkiinnon, mutta oli muutoinkin ajatuksia herättävä haastattelu. Tämmösiä vaan lisää 👍🏻
@@MrCastleJohnny Osa hänen kritiikistään ei ollut uniikkia, mutta jos yhdistää hänen markkinataloudellisen toiminnan preferenssit ja sen miten asiat Suomessa on jo tovin rullanneet niin kaksi melko erilaista maailmaa.
0:55 jos kannattaa tasa-arvoa niin mikset kirjottanut sitä sinne? monet minä mukaan lukien näkee feminismin nykyään kaikkena muuna kun tasa-arvona niin sen kirjoittaminen sinne profiiliin saattaa antaa ihmisille väärän kuvan sinusta. :)
Twitterin merkkirajalla on tehokkaampaa sanoa "feministi"(9) kuin "tasa-arvon kannattaja"(21). Jos kommunistit tärvelee jonkun termin, niin sitä pitää liberaalien puolustaa ja käyttää itsestään, jotta niin ei kävisi. Mitäs minä mahdan sille, että jotkut ymmärtää termit kulttuurisodan poterosta käsin eivätkä tutustu niiden todelliseen merkitykseen.
@@aarneleinonen5756 en nyt tiedä mitä tohon sanoisi mutta haluan sanoa sen että musta noi teidän valtion menojen leikkaukset vaikuttaa tosi hyvältä ja se on mielestäni hyvin tärkeä tavoite että leikataan niitä ns. turhia menoja. 🙂
@@aarneleinonen5756 ehkä mä juutuin tossa vähän turhan pikkusiin asioihin kun kuitenkin tästä sun kommentista voin päätellä että meillä vaikuttaisi olevan melko samanlaiset ajatukset tästä vaikka ehkä käytämmekin eri sanoja niiden ajatuksien kommunikointiin. 🙂
@@aarneleinonen5756 "todellista" feminismiä puolustavat kaverit menee kyllä nykyään samaan kastiin "oikeaa" sosialismia puolustavien tyyppien kanssa. Näyttö siitä, että se tuhoisa intersektionaalinen paska on sisäänrakennettu ominaisuus eikä mikään hyvän idean pilaamaan tulleiden kommunistien mukanaan tuoma juttu alkaa olla siinä määrin kiistatonta, että turha sitä on enää kierrellä.
Ei voi muuta sanoa, kun hattua nostaa. Tunti täyttä asiaa ja täysin perusteltua. Jatkossa linkkaan tämän jakson jokaiselle joka kehtaa väittää että ei löydy leikattavaa - tai että se vaihtoehto on lapset, vanhukset, koulutus ja terveydenhuolto kuten sos. medioissa usein aiheena on
Aki jo vastasikin, mutta äänestämisellä on merkitystä. Jos ei muuta, niin muut puolueet pelästyvät ja muuttavat politiikkaa. Jos liberaali on eduskunnassa paasaamassa markkinaliberalismia, niin kyllä se muutos alkaa. Voi olla nopeakin kun valtion velkaantuminen täytyy laittaa kuriin.
@@htwt ei vielä. Ehdokasilmoittautuminen auki ja ehdokkuutta pohtivat kerää rohkeutta vielä tässä vaiheessa. Koitetaan tietysti saada sulle äänestettävää, jos et ittelles halua antaa ääntä.
Tuossa noin 50 minuutin kohdalla kun puhuttiin, että kannattaisi antaa esim. ranskalaisten tuottaa meille ruokaa, sen sijaan, että täällä maksettaisiin tukia ja viljeltäisiin. Onhan se varmasti tehokkaampaa Ranskan ilmastossa muutenkin maatalous. Siinä tulee vaan se ongelma, jos tule isompi globaali kriisi, ja jos silloin ei olla suunnilleen omavaraisia ruuan suhteen, niin saattaa nälkä tulla jossain vaiheessa, jos pellot kasvaa metsää ja lihaakaan ei saa kun ulkomailta. Saahan sitä tietysti pettuleipää tehtyä männyn nilastakin, mutta taitaa olla siinä ravintoarvot aika huonot.
Se on just toi kohta missä yltiöliberaaleilla lähtee usein laukalle vähän joka suuntaan, riippumatta minkä suunnan liberaali on. Kriisiajattelu ei jotenkin istu helposti yhteen idealismin kanssa. "Armeijat pitää lakkauttaa ettei tule sotaa" tyylinen ajattelu. Itse olen ehdottomasti arvoliberaali, mutta koitan harjoittaa ajattelussani jonkinlaista "pragmaattista optimismia" - rakennetaan tasa-arvoa ja ideaalia, tietoisena siitä että kaikki voi aina jossain vaiheessa mennä vituiksi.
Hei! Kiitos mielenkiintoisesta pätkästä👏😁💪. Toimin oman kyläni "kyläasiamiehenä" ihan talkoo pohjalta ja talkoo hengessä🛠🤗. Järkätään aktiviteettejä ja tapahtumia kyläläisille. Onhan toi iha käsittämätöntä, että yhteisöllisyyden kehittäminen ja naapuruussuhteiden parantaminen, siitäki pitäisi maksaa ja hakea kunnalta tai MMM tukieurosia. Hävetkää, jotka hakee, ei muuta😅.
Kaikki nuo läänitykset, kunnat, kuntayhtymät jne. vanhat järjestelyt on vielä osittain toiminnassa, sen takia voi olla joskus vaikea päätellä/muistaa kuka maksaa palkkaa minnekin ja kelle valtion tuet menee. Nuo kyläasiamiehet on kyläyhdistysten palkollisia. Yhdistyksiä on 19kpl.
Mulle olis ihan sama minne mun ruumis huitastaan. Polttohautaus mahdollisimman halvalla ja tuhkat sitten minne vaan. Eli todellakin ymmärrän tuon kilpailutuksen.
6:13 Olipa mukava kuulla tuo jonkun muun sanomana. Olen itse tätä ajatusta muutamaan kertaan tarjoillut ja saanut vähän kuin näpeilleni. Hämmästyttää, miten kokoomuslaisina profilotuneet ovat vallan sokeutuneet ja jopa kieltävät nykytilan.
Noi tukihommat on vähän samaa sarjaa Veikkauksen tukien kanssa. Ihan pokkona on tuettu mm. joidenkin ratsastusharrastuksia isolla rahalla. Aika kohtuuton kohdistus mielestäni kun samaan aikaa joku seura saa saman tai pienemmän rahan joka jaetaa koko seuran toimintoihin. Poliitikot ovat iät ja ajat ohjailleet ilmaista rahaa omiin ja tuttujen kytköksiin. Mielestäni on markkinamekanismin rapauttamista jakaa tukia aloille joilla on kilpailua. Ei ole valtion tehtävä tekohengittää aloja jotka eivät ole kriittisiä yhteiskunnan toiminnan kannalta. Samalla ohjaillaan kilpailuasetelmaa haluttuun suuntaan.
Vaikken ihan kaikesta samaa mieltä olekaan, suunta on täysin oikea. Vielä kun saataisiin päättäjien joukkoon myös joku, joka näkee asiat samalla tavalla.
Olen itsekin joskus pohtinut jonkinlaisen yhdistyksen perustamista vain siksi, että voisin sluibata rahat valtiolta. Jäi tekemättä, mutta riittänee syyksi lakkauttamaan kaltaiset tuet.
Kun Itämeri tulee Naton sisäjärveksi, niin voidaan lopettaa 89 miljoonan tuki risteilyaluksille. Artikla 5 pitää ne meidän käytössämme, jos vähän vaaditaan.
Se käsittääkseni ole mitään tukea, vaan tässä palautetaan maksetut sotu-maksut. Valtion kassaan ei tule yhtään lisää massia jos nämä tuet lopetetaan. Laivat vaan liputetaan muualle, niin kuin on kaikki rahtilaivat liputettu jo. Sosialismi on syöpä.
Älä hämäänny. Kyse oli siitä, että onko parempi verottaa euro sadalta ja jakaa se yhdelle vai sitten verottaa satanen yhdeltä ja jakaa se sadalle. Ajatus siitä, että onko hyvä verottaa sadalta euro ja antaa se yhdelle, kun parempi on, jos sadalla on se euro käytettävissä. Harha oli siinä, että verottamalla puututtaisiin omaisuuteen...
Kuulostaahan tuo maakuntalentojen 40M€ tuki isolta kun tyhjät koneet lentelee, mutta kun sitä vertaa n. 330M€ kuntien tukeen HSL:lle, se ei tunnu enää niin suurelta. Todella usein nimittäin myös bussit ja lähijunat sahailee tyhjänä lähiöissä.
On uskomatonta että, päivittäiskaupan duopolille ei tehdä mitään suomessa. No markkinat voivat muuttua nopeasti jos joku uusi teknologia/palvelu tulee. Silloin aika monta hehtaari hypermarketti voi olla moninkertaisesti liian suuria. Miksi ruokakauppa pitää olla hehtaarin kokoinen? Ainut selitys on, että halutaan rakentaa oma ketju niin suureksi, että uusia toimijoita ei mahdu markkinoille.
Avoimesti suhtautuu maahanmuuttoon, eikä se kyllä lisää monien suomalaisten hyvinvointia, kallista ja syrjäyttää suomalaisia positiivisen diskriminaation takia. En äänestä.
Onkohan tää leikkauslista löydettävissä jostakin? Kovasti kiinnostaisi perehtyä mihin raha hallituksen kirstusta virtaa. Budjettiesityksestä ei selviä kuin suuret linjat.
Hyvä jakso. Jossain alataajuuksilla kohtuullisen ärsyttävä resonanssi joka kuuluu erityisesti vieraan puhuessa, ens kerralla pikku equtus ja hyvä tulee.
Puuttuu kyllä kokonaan oikealta vaihtoehto. Sekä liberaali että konservatiivinen...liekö ohjelman ensimmäinen ei-vasuri vieras. Vaikka arvoissa hyvin paljon eriää omista, mieluummin äänestäisin oikeistoliberaalia kuin vaikka nuivaa sosdem (ps) tai liberaalia keskustavasemmistoa (kok). Valitettavasti pienpuolueiden miltei mahdotonta saada edustajia Arkadianmäelle. Kuten sanoi, ovat tekemässä Kokoomuksesta ei-vasemmistolaista, joka hieno, itseasiassa loistava asia.
onhan ohjelmassa ollut useampia kokoomuslaisia ja paljon yrittäjiä yms eli jos luulet että pelkkiä vassareita niin olet varmaan katsonut jonkun yhden jakson jossa sattui olemaan vassari
Fiksua puhetta ilman ymmärrystä nykyajan demokratiasta. Ei ongelmana ole se etteikö järkevät tyypit tietäisi miten tämä uppoava sosialismin laiva korjattaisiin, vaan ongelma on se että 51% Suomen tyhmimmistä määrää kaikesta. Tukien minkäänlainen poisto ei saa tyhmiltä kannatusta. Enemmänkin nyt pitäisi miettiä että miten tästä barbaarisesta demokratiasta päästään seuraavalle tasolle missä kasa idiootteja ei enää päättäisi mitä muiden rahoilla tehdään. Demokratia on nykyään sitä että kaksi sutta ja yksi lammas saavat yhdessä äänestää että mitä syödään. Jammusedällä ja Einsteinillä on demokratiassa sama äänestysvoima. Sairasta.
Kaverihan puhuu pelkkää asiaa! Erikoinen ristiriita toki siinä että haaveena on markkinaehtoisuus, mutta ulkoisen habituksen perusteella kaveri ei ole panostanut omaan markkina-arvoonsa kauheasti... No vaatteet on helppo vaihtaa, parturissa käydä ja muutaman esiintymiskurssin jälkeen tässä olisi loistava rahaministeri! Haastattelussa jäi itselle mietityttämään että mihin nämä eu-rahat pitäisi sähköbussien sijaan kuluttaa, niitä kun ei budjetista taida voida kokonaan leikata ellei sitten palauteta takaisin EUlle?
Miksi juuri 5 itsehallintoaluetta, kun eikö 1 riittäisi, joka olisi koko Suomi? Tässä ajan takaa sitä, kun monesti olen kuullut väitteen, että pääkaupunkiseutu elättää muuta Suomea. Eihän se niin mene, vaan suurien yhtiöiden pääkonttorit sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, jolloin niiden tulos näyttäisi olevan tehtynä siellä, vaikka todellisuudessa se tehdään kaikkialla muualla, esim. isot metsäyhtiöt.
HV-alueet, elyt, riket, maakuntien liitot... niiden yhdistäminen olisi fiksua. 5 alueella ei tarvittaisi alueellisia tulonsiirtoja niiden välillä, vaan veropohja riittäisi palveluiden hoitamiseen. Tätä selviteltiin 2015 alkaen aluejakoja pohtiessa ja tutustuin tähän aluevaaliohjelmaa hahmotellessa. Valitettavasti Keskusta ollut kummassakin hallituksessa, joten alueita on enemmän kuin ne itsenäisesti selviäisivät.
Teesit on siis selvästi itsenäistymisen puolesta ja eroon EU sta. EU keskittää kaiken. Kunnista päästiin eroon keskittämällä hommat hyvinvointi alueiksi. Kyllä, paljon hyviä juttuja. Mitä lähempänä ihmisiä ja asiat päätetään sen parempi. Yle ei tarvitse pitää uutistoimintaa koska se on selkeä propagandalaitos. Se voisi tehdä suomalaista kulttuuria, elokuvia jne.
Oon kyllä eurofederalisti, mutta vain kansanäänestysten kautta ja kahden kastin EU:lla. Suomen on syytä pysyä tiukasti EU:n sisimmässä piirissä. Pienenä avotaloutena kauppaunioni sopii hyvin.
Tossa 50min kohdilla selitetään että ois vaan hyödyksi suomalaisille jos ruokakin tuotettas halvemmalla ulkomailla ja tuota tänne (ja voitot ulkomaille), vaikka just on ollu 3 vuotta erilaisia kriisejä joissa nää tuotantoketjut katkeaa tai hidastuu ja rajaa on osittain tai kokonaan kiinni :D On nää ideat ihan kivoja että maksettas vähemmän veroja kaikkeen paskaan ja jotain aloja vois vapauttaa (Suomen sisällä), mutta ei tää liberalismi oikeen kanna kun kaikilta löytyy aina ne asiat mitkä on se "mutta" jota pitää säännöstellä. Ei oo koskaan ollut mallia missä kaikki saa tehdä mitä haluu eikä sellanen ole mikään ihanne edes.
Ei sitä ruokaa tehdä ilman öljyä ja kaasua, joista Suomi tulee aina olemaan täysin muista riippuvaisia. Ilman ulkomaankauppaa Suomella ei ole mahdollisuutta pitää hengissä mykistä väestöä.
Eihän noi ole toisiaan pois sulkevia toimenpiteita. Esimerkiksi peltoa voi pitää kesannolla enemmän, jotta se jopa tuottaisi paremmin tulevaisuudessa. Ns valtio voisi maksaa omavaraisuus reservistä, jonka voi ottaa käyttöön heti, jos näyttää siltä, että kriisi on vuoden sisällä tulemassa eli keväällä tulisi tietää, että onko loppuvuodesta tulossa ruokakriisiä, jotta ns reservipeltoa voi ottaa pikaisesti käyttöön. Itseasiassa maaperä köyhtyy yksivuotisilla kasveilla, mikä edellyttää peltojen kesannolla oloa välillä. Esimerkiksi magnesiumia ei saa lopputuotteeseen yhtä paljoa kuin sata vuotta aikaisemmin, koska maaperä on köyhtynyt niin pahasti. Asian korjaaminen vaatisi juurikin kesannointia pidempään. Ulkomaan tuonnilla voi nostaa peltopinta-alan kesannointia, jotta maaperä parantuisi nykyisestään. Kriisin ollessa ovella olisi hyvinvoiva reservi pelto pinta-alaa jota ottaa käyttöön. Tosin maaseutua ollaan ajamassa alas, eikä valtio ole ainakaan helpottamassa asiaa kannusteillaan / rajoituksillaan / byrokratialla.
Suomessa ei ole oikeistopuoluetta? Perussuomalaiset ovat selvästi siirtyneet oikeammalle keskeltä ja se on hyvä asia. Toki monet irvileuat nimittävät perussuomalaisia jopa äärioikeistolaisiksi.
@@normiukkeli3739 PS on johdonmukaisesti ja suunnitelmallisesti peräänkuuluttanut talouden priorisointia: Turhat menot pois, asiat tärkeysjärjestykseen ja vasemmistolaiselle valtion paisuttamiselle stoppi. Suosittelen vahvasti tutustumaan puolueen linjauksiin iltapäivälehtien otsikkoja syvällisemmin 👍🏻
Aarne Leinoselle sellaiset terveiset, että valtiolle ja yhteiskunnalle ei todellakaan ole sama asia, tuotetaanko terveyspalvelut julkisesti vaiko palvelusetelilä. Syy on seuraava: jotta markkinamekanismi toimisi yksityisissä terveyspalveluissa, tarvitaan laajaa päällekkäisyyttä tarjonnassa. Mutta se taas vaatii moninkertaisen määrän työvoimaa sekä muita resursseja kuten kiinteistöjä jne. . Mutta kuten tiedämme terveysalalla on nykyisellään valtava työvoimapula, eikä soveltuvista kiinteistöistäkään ole esimerkiksi maakunnissa ylitarjontaa. Tästä syystä palvelusetelit johtavat yhtäältä niukan työvoiman epätehokkaaseen käyttämiseen ja toisaalta siltikään markkinamekanismi ei toimi, kuten mehiläisen ja terveystalon vallitsevasta duopolista tiedämme. Yhteiskunnassa on sektoreita, jotka on kansantalouden kannalta tehokkainta hoitaa kokonaan julkisesti. Tällaisia aloja ovat terveydenhuolto sekä koulutus.
Tuli mieleen, että vuosittainen ajosuorite on about vakio. EIkö kannattaisi myös kansallistaa huoltsikat jotta saatasiin eliminoitua tarpeeton ja vaarallisen tuhlaileva kilpailu? Muillakin vaikeasti yksityistyneillä aloilla tehdään kaikenlaista päällekkäistä hommaa, kuten tarjouslaskentaa, mikä ei millään opilla tuota mitään konkreettista hyvää. Samat ukot vois valmistaa traktoreita Siilinjärvellä
Tämä on täysin totta. Odotan myös innolla sitä, milloin liberaalipuolue alkaa muutenkin varjobudjetissaan "purkamaan" terveydenhuollon rahoitusrakenteita. Uskon, että kyllä sieltäkin #leikattavaalöytyy. Vaikeaa kuvitella, että nykyisen kansainvälisestikin arvostellun ja terveyseroja kasvattavan päällekkäisen palvelutarjonnan rahoittaminen verovaroin ja -helpotuksin olisi valtion ydintehtävä. Ehkä pienpuolueilla voisi tosiaan olla suuria puolueita enemmän "uskallusta" tuoda tämän tapaisia asioita analyyttisesti julkiseen keskusteluun? Ps. Toivoisin muutenkin löytäväni aiheesta rehellistä asiantuntijadebattia, mutta asiallisia podcastejä terveydenhuollon rakenteista on vaikea löytää. Keskustelu jää twitterhuutelun tasolle. Voi toki olla vaikeaa löytää keskustelijoita poliittisesti näin herkästä aiheista...
Mutta kuka korjaa osingot ja voitot kun valtio on julkinen toimija? Kokoomuksessa me haluamme että sinunkin terveyspalveluista osa virtaa meidän oligarkkien taskuun.
@@tatutuominen6623 sarkasmisi ei nyt osu, koska (bensiininkään) vähittäiskaupassa ei vallitse koko yhteiskuntaa uhkaava työvoimapula. Kilpailu ja markkinamekanismi on todellakin tervetullut niille aloille, joilla se ihan oikeasti tuottaa tehokkaimman lopputuloksen. Terveydenhuolto ei valitettavasti suomessa ole sellainen ala.
@@Kanava-pq6ld tässä muuten olisikin Puheenaihe-podcastin äijät erittäin mielenkiintoinen aihe. Työterveyshuollon sponsorointi jää jostakin syystä liberaalipuolueellakin sokeaksi pisteeksi - valtio pakottaa yritykset lappamaan terveysjäteille rahaa ja ylläpitää samalla työvoimaa tuhlailevaa päällekkäistä rakennetta. Terveysjäteillä on niin paljon valtaa, ettei niitä juuri uskalleta julkisuudessa kritisoida. Puheenaihe-podcast voisi olla se virkistävä poikkeus.
Jokin kulttuurillista historiaa ylläpitävä nyanssi saattaa tarvita rahaa, kun harrastajia on kovin vähän. Menköön se valtion tai kunnan tuella. En esim. harrasta kansantansseja, mutta soisin niiden säilyvän.
Mutta jos ihmiset ei itse halua ylläpitää perinteitään, miksi niitä pitää väkisin ylläpitää? Perinteitä syntyy ja kuolee, ne jotka ihmiset kokee arvokkaimpina jää.
Täh? Jos jollekin asialle ei ole kysyntää omaehtoisesti, niin miksi ihmeessä kaikkien tulisi tekohengittämällä rahoittaa sitä? Keksin kyllä omassa elämässäni parempia käyttökohteita rahalle kuin työntää sitä tyhjänpäiväisiin asioihin, sama kuin heittäisi rahaa roskiin
Olin viime vai edellis vaaleissa äänestämässä liberaalipuoluetta mutta heidän Facebookissa tuli silloin julkaisu jossa kertoivat että sukupuolenvaihdosleikkaukseen pitäisi kuulua myös silikonirintojen kustannukset koska ihmisoikeus
Ei välttämättä kannata sanoa, että maiden puolustamista ei voisi yksityistää. Tilanteessa, jossa asevelvollisuus järjestelmää on ylläpidetty propagandalla ja väkivallalla reilut 100 vuotta Suomessa ei edes ajatus yksityisestä armeijasta ole saanut mahdollisuutta. Tulevaisuuden maailmassa yksityisten armeijoiden merkitys kasvaa. Tyypillisesti niitä käytetään kiertämään valtioarmeijoiden vaikeaa toimeenpanemista ja kansainvälistä oikeutta. Jos pakkotyön käyttäminen kiellettäisiin sotilasmarkkinoilla voisi palkka-armeijan tai jopa usean yksityisen armeijan palkkaaminen olla houkutteleva ajatus. Valtio on markkinahäirikkö.
Reaalituloissa de facto jäänyt pohjoismaista ja bkt:ssa yhtä suuri ero Norjaan kuin Portugaliin. Ollaan siis VIELÄ Portugalia edellä. Typerää maksaa verot Suomeen kun voi kiertää laillisesti ja lahjoittaa haluamiinsa kohteisiin PALJON enemmän kuin ko. tahot saisivat vaikkapa veropotista.
Hyviä kysymyksiä ja todella hyvä haastateltava. Hieno jakso. Toivon Liberaaleille paljon näkyvyyttä ja menestystä (kuten myös puheenaihe podcastille).
Olipa pitkästä aikaa hyvä poliittinen vieras. Perustelut loistavia ja minä otan teidät huomioon äänestysvalinnoissani.
Erittäin fiksu kaveri tämä Liberaalipuolueen edustaja. Toivottavasti pääsee vielä päättämään asioistamme.
Pitää vaan muistaa äänestää. 👍✂
Haastattelut status quon kyseenalaistamisesta noin yleisesti herättää oman mielenkiinnon, mutta oli muutoinkin ajatuksia herättävä haastattelu. Tämmösiä vaan lisää 👍🏻
Status quon mielistelyä ainakin itse kuuntelin tältä SM-liigan selostajan asuun pukeutuneelta.
@@MrCastleJohnny Osa hänen kritiikistään ei ollut uniikkia, mutta jos yhdistää hänen markkinataloudellisen toiminnan preferenssit ja sen miten asiat Suomessa on jo tovin rullanneet niin kaksi melko erilaista maailmaa.
Tsemppiä libeille! Hienoa, että Aarne otettiin vieraaksi 😊
0:55 jos kannattaa tasa-arvoa niin mikset kirjottanut sitä sinne? monet minä mukaan lukien näkee feminismin nykyään kaikkena muuna kun tasa-arvona niin sen kirjoittaminen sinne profiiliin saattaa antaa ihmisille väärän kuvan sinusta. :)
Twitterin merkkirajalla on tehokkaampaa sanoa "feministi"(9) kuin "tasa-arvon kannattaja"(21). Jos kommunistit tärvelee jonkun termin, niin sitä pitää liberaalien puolustaa ja käyttää itsestään, jotta niin ei kävisi. Mitäs minä mahdan sille, että jotkut ymmärtää termit kulttuurisodan poterosta käsin eivätkä tutustu niiden todelliseen merkitykseen.
@@aarneleinonen5756 okei. :)
@@aarneleinonen5756 en nyt tiedä mitä tohon sanoisi mutta haluan sanoa sen että musta noi teidän valtion menojen leikkaukset vaikuttaa tosi hyvältä ja se on mielestäni hyvin tärkeä tavoite että leikataan niitä ns. turhia menoja. 🙂
@@aarneleinonen5756 ehkä mä juutuin tossa vähän turhan pikkusiin asioihin kun kuitenkin tästä sun kommentista voin päätellä että meillä vaikuttaisi olevan melko samanlaiset ajatukset tästä vaikka ehkä käytämmekin eri sanoja niiden ajatuksien kommunikointiin. 🙂
@@aarneleinonen5756 "todellista" feminismiä puolustavat kaverit menee kyllä nykyään samaan kastiin "oikeaa" sosialismia puolustavien tyyppien kanssa. Näyttö siitä, että se tuhoisa intersektionaalinen paska on sisäänrakennettu ominaisuus eikä mikään hyvän idean pilaamaan tulleiden kommunistien mukanaan tuoma juttu alkaa olla siinä määrin kiistatonta, että turha sitä on enää kierrellä.
Olipa virkistävää kuunnteltavaa ja pelottaa samalla kuulla miten rahaa heitetään kaikkeen turhaan. Kiva haastattelu.
Ei rahaa heitetä turhaan, se on piilopuoluetukea. Miksi muuten yli 80% kehitysavusta jää suomeen, ootkos ajatellut.
Uskon että tässä on päästy raapaisemaan ainostaan jäävuoren huippua. En usko että edes 25% valtion budjetista on perusteltua
Ei voi muuta sanoa, kun hattua nostaa. Tunti täyttä asiaa ja täysin perusteltua. Jatkossa linkkaan tämän jakson jokaiselle joka kehtaa väittää että ei löydy leikattavaa - tai että se vaihtoehto on lapset, vanhukset, koulutus ja terveydenhuolto kuten sos. medioissa usein aiheena on
Täydellistä talouspolitiikka! Miten tämä saadaan käytäntöön? Suomi on konkurssissa ennen kuin Liberaalipuolue on kasvanut tarpeeksi suureksi :(
Kun saamme sen yhden kansanedustajan seuraavissa vaaleissa, se säikäyttää kokoomuksen tekemään jotain asialle.
Aki jo vastasikin, mutta äänestämisellä on merkitystä. Jos ei muuta, niin muut puolueet pelästyvät ja muuttavat politiikkaa. Jos liberaali on eduskunnassa paasaamassa markkinaliberalismia, niin kyllä se muutos alkaa. Voi olla nopeakin kun valtion velkaantuminen täytyy laittaa kuriin.
@@aarneleinonen5756 Onko teillä satakunnassa ehdokasta jota äänestää?
@@htwt ei vielä. Ehdokasilmoittautuminen auki ja ehdokkuutta pohtivat kerää rohkeutta vielä tässä vaiheessa. Koitetaan tietysti saada sulle äänestettävää, jos et ittelles halua antaa ääntä.
Tuossa noin 50 minuutin kohdalla kun puhuttiin, että kannattaisi antaa esim. ranskalaisten tuottaa meille ruokaa, sen sijaan, että täällä maksettaisiin tukia ja viljeltäisiin. Onhan se varmasti tehokkaampaa Ranskan ilmastossa muutenkin maatalous. Siinä tulee vaan se ongelma, jos tule isompi globaali kriisi, ja jos silloin ei olla suunnilleen omavaraisia ruuan suhteen, niin saattaa nälkä tulla jossain vaiheessa, jos pellot kasvaa metsää ja lihaakaan ei saa kun ulkomailta. Saahan sitä tietysti pettuleipää tehtyä männyn nilastakin, mutta taitaa olla siinä ravintoarvot aika huonot.
Se on just toi kohta missä yltiöliberaaleilla lähtee usein laukalle vähän joka suuntaan, riippumatta minkä suunnan liberaali on. Kriisiajattelu ei jotenkin istu helposti yhteen idealismin kanssa. "Armeijat pitää lakkauttaa ettei tule sotaa" tyylinen ajattelu. Itse olen ehdottomasti arvoliberaali, mutta koitan harjoittaa ajattelussani jonkinlaista "pragmaattista optimismia" - rakennetaan tasa-arvoa ja ideaalia, tietoisena siitä että kaikki voi aina jossain vaiheessa mennä vituiksi.
Hei! Kiitos mielenkiintoisesta pätkästä👏😁💪. Toimin oman kyläni "kyläasiamiehenä" ihan talkoo pohjalta ja talkoo hengessä🛠🤗. Järkätään aktiviteettejä ja tapahtumia kyläläisille. Onhan toi iha käsittämätöntä, että yhteisöllisyyden kehittäminen ja naapuruussuhteiden parantaminen, siitäki pitäisi maksaa ja hakea kunnalta tai MMM tukieurosia. Hävetkää, jotka hakee, ei muuta😅.
Kaikki nuo läänitykset, kunnat, kuntayhtymät jne. vanhat järjestelyt on vielä osittain toiminnassa, sen takia voi olla joskus vaikea päätellä/muistaa kuka maksaa palkkaa minnekin ja kelle valtion tuet menee. Nuo kyläasiamiehet on kyläyhdistysten palkollisia. Yhdistyksiä on 19kpl.
Mulle olis ihan sama minne mun ruumis huitastaan. Polttohautaus mahdollisimman halvalla ja tuhkat sitten minne vaan. Eli todellakin ymmärrän tuon kilpailutuksen.
Mitäs vittua? Sisäelimet käyttöön ja loput koiranruokamarkkinoile, vai oletko itsekäs paska.
Hyvä lisä noi aikamerkit aikajanalla! Muutenki hyvä jakso ja avasi uusia ajatuksia.
Asiaa, täytyy seuraavissa vaaleissa harkita kokoomuksen sijaan liberaalipuoluetta. 👍
Hieno jakso, asiallista pohdintaa.
6:13 Olipa mukava kuulla tuo jonkun muun sanomana. Olen itse tätä ajatusta muutamaan kertaan tarjoillut ja saanut vähän kuin näpeilleni. Hämmästyttää, miten kokoomuslaisina profilotuneet ovat vallan sokeutuneet ja jopa kieltävät nykytilan.
Samat setit. Ihmiset pystyy tänä päivänä yllättämään tyhmyydellään yhä useammin.
Noi tukihommat on vähän samaa sarjaa Veikkauksen tukien kanssa. Ihan pokkona on tuettu mm. joidenkin ratsastusharrastuksia isolla rahalla. Aika kohtuuton kohdistus mielestäni kun samaan aikaa joku seura saa saman tai pienemmän rahan joka jaetaa koko seuran toimintoihin. Poliitikot ovat iät ja ajat ohjailleet ilmaista rahaa omiin ja tuttujen kytköksiin. Mielestäni on markkinamekanismin rapauttamista jakaa tukia aloille joilla on kilpailua. Ei ole valtion tehtävä tekohengittää aloja jotka eivät ole kriittisiä yhteiskunnan toiminnan kannalta. Samalla ohjaillaan kilpailuasetelmaa haluttuun suuntaan.
Vaikken ihan kaikesta samaa mieltä olekaan, suunta on täysin oikea. Vielä kun saataisiin päättäjien joukkoon myös joku, joka näkee asiat samalla tavalla.
HAHAHAH!!! Kauan saat odottaa
@@nikkes33 Ennen on olut liberaaleja eduskunnassa ja muistan ajan kun oli jopa sitoutumattomia. No sitten tuli tämä korruptio.
Ei siinä muu auta, kuin äänestää eduskunnan ulkopuolelta ehdokasta, joka niistä puhuu.
Kun kuuntelee, niin pitäisi olla Suomen suurin puolue! Mutta (vapaa tiedotus🙄)
Olen itsekin joskus pohtinut jonkinlaisen yhdistyksen perustamista vain siksi, että voisin sluibata rahat valtiolta. Jäi tekemättä, mutta riittänee syyksi lakkauttamaan kaltaiset tuet.
Loistavaa asiaa.
Kun Itämeri tulee Naton sisäjärveksi, niin voidaan lopettaa 89 miljoonan tuki risteilyaluksille. Artikla 5 pitää ne meidän käytössämme, jos vähän vaaditaan.
Se käsittääkseni ole mitään tukea, vaan tässä palautetaan maksetut sotu-maksut. Valtion kassaan ei tule yhtään lisää massia jos nämä tuet lopetetaan. Laivat vaan liputetaan muualle, niin kuin on kaikki rahtilaivat liputettu jo. Sosialismi on syöpä.
1:05:03 Jos verottaa 100e ja jakaa sen muille niin seuraavaa satasta ei välttämättä enään synny. Tämä jäi häiritsemään. 😃 Hyvä jakso!
Älä hämäänny. Kyse oli siitä, että onko parempi verottaa euro sadalta ja jakaa se yhdelle vai sitten verottaa satanen yhdeltä ja jakaa se sadalle. Ajatus siitä, että onko hyvä verottaa sadalta euro ja antaa se yhdelle, kun parempi on, jos sadalla on se euro käytettävissä. Harha oli siinä, että verottamalla puututtaisiin omaisuuteen...
Kaikki ulkomaantuki pois ja suunnataan se oman kansan puolelle.
Kuulostaahan tuo maakuntalentojen 40M€ tuki isolta kun tyhjät koneet lentelee, mutta kun sitä vertaa n. 330M€ kuntien tukeen HSL:lle, se ei tunnu enää niin suurelta.
Todella usein nimittäin myös bussit ja lähijunat sahailee tyhjänä lähiöissä.
Kerrankin hyvää ajattelua valtion toiminnasta.
tätä on odotettu. :)
Perus demokratian ongelma että haetaan fiktiivisen "enemmistön" etuja, eikä tasapuolisesti kaikkien vapauksia niinkuin vapaissa markkinoissa
On uskomatonta että, päivittäiskaupan duopolille ei tehdä mitään suomessa. No markkinat voivat muuttua nopeasti jos joku uusi teknologia/palvelu tulee. Silloin aika monta hehtaari hypermarketti voi olla moninkertaisesti liian suuria. Miksi ruokakauppa pitää olla hehtaarin kokoinen? Ainut selitys on, että halutaan rakentaa oma ketju niin suureksi, että uusia toimijoita ei mahdu markkinoille.
Tässä on hyvin käsitelty yritystukia. Suomessa ei ole korruptiota ja hyvä veli systeemejä, koska yritystuet ovat laillisia sekä takaavat toimintaa.
Aloitin kuuntelemaan ja odotan innolla montako euroa löytyi leikattavaa maahanmuutosta ja monikulttuurista.
Avoimesti suhtautuu maahanmuuttoon, eikä se kyllä lisää monien suomalaisten hyvinvointia, kallista ja syrjäyttää suomalaisia positiivisen diskriminaation takia. En äänestä.
Tämä herätti kyllä monia milenkiintoisia kysymyksiä, hieno jakso.
Onkohan tää leikkauslista löydettävissä jostakin? Kovasti kiinnostaisi perehtyä mihin raha hallituksen kirstusta virtaa. Budjettiesityksestä ei selviä kuin suuret linjat.
Muistaakseni sanoivat julkaissevansa täyden listan myöhemmin syksyllä. Yksittäisiä leikkauskohteita voi nyt seurata twitterissä ainakin.
Hyvä jakso. Jossain alataajuuksilla kohtuullisen ärsyttävä resonanssi joka kuuluu erityisesti vieraan puhuessa, ens kerralla pikku equtus ja hyvä tulee.
Shrimptech Enterprises!
Why don't you have a little Comic Sans!
Puuttuu kyllä kokonaan oikealta vaihtoehto. Sekä liberaali että konservatiivinen...liekö ohjelman ensimmäinen ei-vasuri vieras. Vaikka arvoissa hyvin paljon eriää omista, mieluummin äänestäisin oikeistoliberaalia kuin vaikka nuivaa sosdem (ps) tai liberaalia keskustavasemmistoa (kok). Valitettavasti pienpuolueiden miltei mahdotonta saada edustajia Arkadianmäelle.
Kuten sanoi, ovat tekemässä Kokoomuksesta ei-vasemmistolaista, joka hieno, itseasiassa loistava asia.
onhan ohjelmassa ollut useampia kokoomuslaisia ja paljon yrittäjiä yms eli jos luulet että pelkkiä vassareita niin olet varmaan katsonut jonkun yhden jakson jossa sattui olemaan vassari
Ei ole tainnut yksikään kuntaliitos tehny säästöjä. Ei ainakaan kukaan ole koskaan näin tuonut esille. Et miten meni, niinku omasta mielestä?
Fiksua puhetta ilman ymmärrystä nykyajan demokratiasta. Ei ongelmana ole se etteikö järkevät tyypit tietäisi miten tämä uppoava sosialismin laiva korjattaisiin, vaan ongelma on se että 51% Suomen tyhmimmistä määrää kaikesta. Tukien minkäänlainen poisto ei saa tyhmiltä kannatusta. Enemmänkin nyt pitäisi miettiä että miten tästä barbaarisesta demokratiasta päästään seuraavalle tasolle missä kasa idiootteja ei enää päättäisi mitä muiden rahoilla tehdään. Demokratia on nykyään sitä että kaksi sutta ja yksi lammas saavat yhdessä äänestää että mitä syödään. Jammusedällä ja Einsteinillä on demokratiassa sama äänestysvoima. Sairasta.
Demokratia on ihan hyvä hallintomuoto. Tarvitsee vain rinnalleen valistuksen.
Kaverihan puhuu pelkkää asiaa! Erikoinen ristiriita toki siinä että haaveena on markkinaehtoisuus, mutta ulkoisen habituksen perusteella kaveri ei ole panostanut omaan markkina-arvoonsa kauheasti... No vaatteet on helppo vaihtaa, parturissa käydä ja muutaman esiintymiskurssin jälkeen tässä olisi loistava rahaministeri! Haastattelussa jäi itselle mietityttämään että mihin nämä eu-rahat pitäisi sähköbussien sijaan kuluttaa, niitä kun ei budjetista taida voida kokonaan leikata ellei sitten palauteta takaisin EUlle?
Tiihosen Ossilla Vapauden liitto r.p. olisi tähän teemaan myös sanottavaa. Suosittelen ottamaan haastateltavaksi.
Ei taida Puheenaihe olla ainakaan vielä Tokentubessa.
Ero on siinä, ettei Ossia ota kukaan muutamaa salaliittohörhöä lukuunottamatta tosissaan
@@kirjoittajajoni Ero mihin?
@@nettijuntti muihin Puheenaiheen vieraisiin
@@kirjoittajajoni Ja se kertoo jostai muusta kuin kanavan yksipuolisuudesta? Onko Tuomas Malinenkin salaliittoteoreetikko?
Miksi juuri 5 itsehallintoaluetta, kun eikö 1 riittäisi, joka olisi koko Suomi? Tässä ajan takaa sitä, kun monesti olen kuullut väitteen, että pääkaupunkiseutu elättää muuta Suomea. Eihän se niin mene, vaan suurien yhtiöiden pääkonttorit sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, jolloin niiden tulos näyttäisi olevan tehtynä siellä, vaikka todellisuudessa se tehdään kaikkialla muualla, esim. isot metsäyhtiöt.
HV-alueet, elyt, riket, maakuntien liitot... niiden yhdistäminen olisi fiksua. 5 alueella ei tarvittaisi alueellisia tulonsiirtoja niiden välillä, vaan veropohja riittäisi palveluiden hoitamiseen. Tätä selviteltiin 2015 alkaen aluejakoja pohtiessa ja tutustuin tähän aluevaaliohjelmaa hahmotellessa. Valitettavasti Keskusta ollut kummassakin hallituksessa, joten alueita on enemmän kuin ne itsenäisesti selviäisivät.
Suomen valtiolta kyllä onnetonta rahan tuhlausta ties mihin viiking linen paskakippoihin. GJ!
valinnanvapaus pelittää. pakottaminen on vähä siinä ja siinä
Teesit on siis selvästi itsenäistymisen puolesta ja eroon EU sta. EU keskittää kaiken. Kunnista päästiin eroon keskittämällä hommat hyvinvointi alueiksi. Kyllä, paljon hyviä juttuja. Mitä lähempänä ihmisiä ja asiat päätetään sen parempi. Yle ei tarvitse pitää uutistoimintaa koska se on selkeä propagandalaitos. Se voisi tehdä suomalaista kulttuuria, elokuvia jne.
Oon kyllä eurofederalisti, mutta vain kansanäänestysten kautta ja kahden kastin EU:lla. Suomen on syytä pysyä tiukasti EU:n sisimmässä piirissä. Pienenä avotaloutena kauppaunioni sopii hyvin.
Mitäs hyötyä Suomelle on EU sta ollut? Riittää kun keksit edes yhden asian? 😉
Tossa 50min kohdilla selitetään että ois vaan hyödyksi suomalaisille jos ruokakin tuotettas halvemmalla ulkomailla ja tuota tänne (ja voitot ulkomaille), vaikka just on ollu 3 vuotta erilaisia kriisejä joissa nää tuotantoketjut katkeaa tai hidastuu ja rajaa on osittain tai kokonaan kiinni :D
On nää ideat ihan kivoja että maksettas vähemmän veroja kaikkeen paskaan ja jotain aloja vois vapauttaa (Suomen sisällä), mutta ei tää liberalismi oikeen kanna kun kaikilta löytyy aina ne asiat mitkä on se "mutta" jota pitää säännöstellä. Ei oo koskaan ollut mallia missä kaikki saa tehdä mitä haluu eikä sellanen ole mikään ihanne edes.
Ei sitä ruokaa tehdä ilman öljyä ja kaasua, joista Suomi tulee aina olemaan täysin muista riippuvaisia. Ilman ulkomaankauppaa Suomella ei ole mahdollisuutta pitää hengissä mykistä väestöä.
Eihän noi ole toisiaan pois sulkevia toimenpiteita. Esimerkiksi peltoa voi pitää kesannolla enemmän, jotta se jopa tuottaisi paremmin tulevaisuudessa. Ns valtio voisi maksaa omavaraisuus reservistä, jonka voi ottaa käyttöön heti, jos näyttää siltä, että kriisi on vuoden sisällä tulemassa eli keväällä tulisi tietää, että onko loppuvuodesta tulossa ruokakriisiä, jotta ns reservipeltoa voi ottaa pikaisesti käyttöön. Itseasiassa maaperä köyhtyy yksivuotisilla kasveilla, mikä edellyttää peltojen kesannolla oloa välillä. Esimerkiksi magnesiumia ei saa lopputuotteeseen yhtä paljoa kuin sata vuotta aikaisemmin, koska maaperä on köyhtynyt niin pahasti. Asian korjaaminen vaatisi juurikin kesannointia pidempään.
Ulkomaan tuonnilla voi nostaa peltopinta-alan kesannointia, jotta maaperä parantuisi nykyisestään. Kriisin ollessa ovella olisi hyvinvoiva reservi pelto pinta-alaa jota ottaa käyttöön. Tosin maaseutua ollaan ajamassa alas, eikä valtio ole ainakaan helpottamassa asiaa kannusteillaan / rajoituksillaan / byrokratialla.
Joko puoluetta kutsuttu rasistiseksi ja natseiksi? Älykäs keskustelu vaatisi sitä🤔🤪. Voimia sinne
Kartellien estäminen vähän myöhässä, mitä Suomeen tulee :D
Suomessa ei ole oikeistopuoluetta? Perussuomalaiset ovat selvästi siirtyneet oikeammalle keskeltä ja se on hyvä asia. Toki monet irvileuat nimittävät perussuomalaisia jopa äärioikeistolaisiksi.
En taloudellisella akselilla kyllä kutsuisi persuja oikeistolaisiksi.
@@normiukkeli3739 PS on johdonmukaisesti ja suunnitelmallisesti peräänkuuluttanut talouden priorisointia: Turhat menot pois, asiat tärkeysjärjestykseen ja vasemmistolaiselle valtion paisuttamiselle stoppi. Suosittelen vahvasti tutustumaan puolueen linjauksiin iltapäivälehtien otsikkoja syvällisemmin 👍🏻
Tätä Liberaalipuoluetta tarvitaan. (Paitsi ruohon vapauden kannatus pois.)
Aarne Leinoselle sellaiset terveiset, että valtiolle ja yhteiskunnalle ei todellakaan ole sama asia, tuotetaanko terveyspalvelut julkisesti vaiko palvelusetelilä.
Syy on seuraava: jotta markkinamekanismi toimisi yksityisissä terveyspalveluissa, tarvitaan laajaa päällekkäisyyttä tarjonnassa. Mutta se taas vaatii moninkertaisen määrän työvoimaa sekä muita resursseja kuten kiinteistöjä jne. . Mutta kuten tiedämme terveysalalla on nykyisellään valtava työvoimapula, eikä soveltuvista kiinteistöistäkään ole esimerkiksi maakunnissa ylitarjontaa. Tästä syystä palvelusetelit johtavat yhtäältä niukan työvoiman epätehokkaaseen käyttämiseen ja toisaalta siltikään markkinamekanismi ei toimi, kuten mehiläisen ja terveystalon vallitsevasta duopolista tiedämme.
Yhteiskunnassa on sektoreita, jotka on kansantalouden kannalta tehokkainta hoitaa kokonaan julkisesti. Tällaisia aloja ovat terveydenhuolto sekä koulutus.
Tuli mieleen, että vuosittainen ajosuorite on about vakio. EIkö kannattaisi myös kansallistaa huoltsikat jotta saatasiin eliminoitua tarpeeton ja vaarallisen tuhlaileva kilpailu? Muillakin vaikeasti yksityistyneillä aloilla tehdään kaikenlaista päällekkäistä hommaa, kuten tarjouslaskentaa, mikä ei millään opilla tuota mitään konkreettista hyvää. Samat ukot vois valmistaa traktoreita Siilinjärvellä
Tämä on täysin totta. Odotan myös innolla sitä, milloin liberaalipuolue alkaa muutenkin varjobudjetissaan "purkamaan" terveydenhuollon rahoitusrakenteita. Uskon, että kyllä sieltäkin #leikattavaalöytyy. Vaikeaa kuvitella, että nykyisen kansainvälisestikin arvostellun ja terveyseroja kasvattavan päällekkäisen palvelutarjonnan rahoittaminen verovaroin ja -helpotuksin olisi valtion ydintehtävä. Ehkä pienpuolueilla voisi tosiaan olla suuria puolueita enemmän "uskallusta" tuoda tämän tapaisia asioita analyyttisesti julkiseen keskusteluun?
Ps. Toivoisin muutenkin löytäväni aiheesta rehellistä asiantuntijadebattia, mutta asiallisia podcastejä terveydenhuollon rakenteista on vaikea löytää. Keskustelu jää twitterhuutelun tasolle. Voi toki olla vaikeaa löytää keskustelijoita poliittisesti näin herkästä aiheista...
Mutta kuka korjaa osingot ja voitot kun valtio on julkinen toimija? Kokoomuksessa me haluamme että sinunkin terveyspalveluista osa virtaa meidän oligarkkien taskuun.
@@tatutuominen6623 sarkasmisi ei nyt osu, koska (bensiininkään) vähittäiskaupassa ei vallitse koko yhteiskuntaa uhkaava työvoimapula. Kilpailu ja markkinamekanismi on todellakin tervetullut niille aloille, joilla se ihan oikeasti tuottaa tehokkaimman lopputuloksen. Terveydenhuolto ei valitettavasti suomessa ole sellainen ala.
@@Kanava-pq6ld tässä muuten olisikin Puheenaihe-podcastin äijät erittäin mielenkiintoinen aihe. Työterveyshuollon sponsorointi jää jostakin syystä liberaalipuolueellakin sokeaksi pisteeksi - valtio pakottaa yritykset lappamaan terveysjäteille rahaa ja ylläpitää samalla työvoimaa tuhlailevaa päällekkäistä rakennetta. Terveysjäteillä on niin paljon valtaa, ettei niitä juuri uskalleta julkisuudessa kritisoida. Puheenaihe-podcast voisi olla se virkistävä poikkeus.
Vankilalla kannattanee edelleenkin uhata jos ei osallistu yhteisiin kuluihin.
Jokin kulttuurillista historiaa ylläpitävä nyanssi saattaa tarvita rahaa, kun harrastajia on kovin vähän. Menköön se valtion tai kunnan tuella. En esim. harrasta kansantansseja, mutta soisin niiden säilyvän.
Mutta jos ihmiset ei itse halua ylläpitää perinteitään, miksi niitä pitää väkisin ylläpitää? Perinteitä syntyy ja kuolee, ne jotka ihmiset kokee arvokkaimpina jää.
Täh? Jos jollekin asialle ei ole kysyntää omaehtoisesti, niin miksi ihmeessä kaikkien tulisi tekohengittämällä rahoittaa sitä? Keksin kyllä omassa elämässäni parempia käyttökohteita rahalle kuin työntää sitä tyhjänpäiväisiin asioihin, sama kuin heittäisi rahaa roskiin
Liian vasemmistolainen , ei vakuuta.
Puoluekokouksessa nähdään
Olin viime vai edellis vaaleissa äänestämässä liberaalipuoluetta mutta heidän Facebookissa tuli silloin julkaisu jossa kertoivat että sukupuolenvaihdosleikkaukseen pitäisi kuulua myös silikonirintojen kustannukset koska ihmisoikeus
Oon aika varma että tälläistä postausta ei ole.
Ei välttämättä kannata sanoa, että maiden puolustamista ei voisi yksityistää. Tilanteessa, jossa asevelvollisuus järjestelmää on ylläpidetty propagandalla ja väkivallalla reilut 100 vuotta Suomessa ei edes ajatus yksityisestä armeijasta ole saanut mahdollisuutta.
Tulevaisuuden maailmassa yksityisten armeijoiden merkitys kasvaa. Tyypillisesti niitä käytetään kiertämään valtioarmeijoiden vaikeaa toimeenpanemista ja kansainvälistä oikeutta.
Jos pakkotyön käyttäminen kiellettäisiin sotilasmarkkinoilla voisi palkka-armeijan tai jopa usean yksityisen armeijan palkkaaminen olla houkutteleva ajatus. Valtio on markkinahäirikkö.
Niin suurin tarjoaja sitten valloittaa maan tarjoamalla enemmän kuin toinen pystyy.
@@eskpetri Nato?
Suomessa ei ole ruoka kallista, jos verrokiksi otetaan pohjoismaat. Edullisin pohjoismaa.
Ja köyhin. Kaukana muista.
Reaalituloissa de facto jäänyt pohjoismaista ja bkt:ssa yhtä suuri ero Norjaan kuin Portugaliin. Ollaan siis VIELÄ Portugalia edellä. Typerää maksaa verot Suomeen kun voi kiertää laillisesti ja lahjoittaa haluamiinsa kohteisiin PALJON enemmän kuin ko. tahot saisivat vaikkapa veropotista.
Mutta suomalaisten palkat tulee jälkijunassa verrattuna muihin Pohjoismaihin! Ulkosuomalaisena tiedän aika tarkkaan mitä kaverit tienaavat!