Yapay Zeka: Kaç Kişi İşini Kaybedecek?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 12 вер 2024
  • Google Türkiye bir yapay zeka raporu hazırlayarak önümüzdeki 10 yıl içinde yapay zekan yüzünden Türkiye'de yalnızca %4'lük bir kitlenin işini kaybedeceğini söyledi. Google Türkiye direktörü de ‪@fatihaltayli‬ kanalında bunu açıkladı. Ben raporu incelediğimde bu %4'ün nasıl hesaplandığını ya da hangi mesleklerin gidici olduğunu anlayamadım. Daha gerçekçi bir yaklaşımla ve GPT-4 hesaplamasıyla çok daha fazla oranda bir işsizlik olacağını, milyonlarca kişinin işini kaybedeceğini öngörebiliriz.

КОМЕНТАРІ • 84

  • @albei-pd2dc
    @albei-pd2dc 3 місяці тому +1

    hocam vizyonunuzla bizi de geliştirdiğiniz için teşekkür ederim

  • @memetkara2117
    @memetkara2117 3 місяці тому +5

    Hocam, özellikle TÜİK rakamların ele alırken (ve genel değerlendirmelerinizde) çok önemli bir iktisadi yasayı görmezden geliyorsunuz: Evet, soyut bakarsak, toplumsal açıdan, eğer bir teknolojinin üretimi için harcanan emek miktarı, makinenin kullanımı yoluyla tasarruf edilen emek miktarından küçükse ve teknoloji işi kolaylaştırıyorsa, söz konusu teknolojinin kullanımı avantajlıdır, bu doğru. Ama kapitalizmde yaşadığımızı unutuyorsunuz. Kapitalizmde yatırım kararlarını patronlar karar veriyor. Ama patronlar için tayin edici olan ne toplumsal emekten tasarruf ve ne de işçiler için işin kolaylaştırılmasıdır, tam tersine ücretlerden tasarruftur. Bundan dolayı patronlar için teknoloji kullanımının bir sınırı vardır. Bu sınır, bir teknolojinin, bir makinenin fiyatıyla onun yerini aldığı işçilere ödenen ücret miktarı arasındaki farktır. İşçinin ücreti ne kadar düşükse, kapitalistin bir teknolojiyi, bir makineyi yerleştirme çabası da o kadar zayıftır. Buna ilişkin ABD'de yayınlanan Barrons dergisinde işçi ücretleriyle robot kullanımı arasındaki ilişkiyi gösteren bir alıntı yapmak istiyorum:
    “…Dünya çapında artan işçilik maliyetleri, robot ekonomisine ivme kazandırıyor. Çin'deki fabrika ücretleri 2007'den bu yana ikiye katlandı ve bu da robotları montaj hattı işleri için daha ekonomik hale getirdi. ABD'de birçok eyalet ve bölgede asgari ücretler artıyor. Kaliforniya'daki bir Fast Food Konseyi'nin bu yıl fast-food çalışanları için minimum 22 $ belirlemesi bekleniyor. Washington, D.C.'de restoranlar 2027'de saatte en az 16,10 dolar ödemek zorunda kalacak.
    ‘Tüm bu insanlara saatte 16 dolar nasıl ödeyebilirsin? Ödeyemezsin.’ diyor Washington’daki Steak N Egg Diner restoranının sahibi Osman Barrie. Bu restoranda “Servi” isimli bir robot yemekleri yakındaki mutfaktan masalara taşıyor. Barrie, bu cihazı, robotun reklamını yapan Pepsi'nin sübvansiyonu ile ayda 639 dolar ödeyerek Bear Robotics adlı bir şirketten kiralıyor. İnsanlar tepsilerine yemek tabakları yerleştiriyor, tuş takımındaki bir düğmeye basıyor ve onu bir masaya gönderiyor.”
    Buna saatlerce örnek verebilirim. Mesela ABD'de önemli bir sendikal örgütlenmenin yaşandığı Amazon da otomasyon çalışmalarını hızlandırdı.
    Türkiye'ye gelince, ücretlerin yerlerde süründüğü bir ortamda, ucuza insan çalıştıran patronları teknoloji kullanmaya iten nedenler daha az. Tabii ki, eninde sonunda teknolojinin gelişimiyle, yapay zekanın yeni yeni alanları fethetmesiyle bunların maliyeti de düşecek ve yapay zeka işçilerin yerini alacaktır. Ama bu, sizin TÜİK rakamlarını ele alırken yaptığınız gibi, soyut akıl yürütmeyle (örneğin, tarımda veya otel sektöründe yapay zeka nedeniyle bu sektörde çalışanların payının düşmesinin kaçınılmaz olduğunu söylemeniz gibi) ortaya konmamalıdır. Yapay zekanın ne kadar sürede, hangi sektörde, ne kadar işçiyi işinden edeceğini aşağı yukarı kestirebilmek için:
    1) Bu sektördeki işçilerin ücretlerine ve çalışma saatlerini bilmek
    2) Yapay zekanın getireceği ve işçileri yerinden edecek yeni teknolojilerin maliyetini bilmek
    ve bu ikisini karşılaştırmak gerekir diye düşünüyorum.

    • @yagzsoylu8653
      @yagzsoylu8653 2 місяці тому

      Emin ol yapay zekanin maliyeti cok cok.daha az olacaktir

    • @EnesAy-mv9vx
      @EnesAy-mv9vx 2 місяці тому

      Masa başı işler çok önceden düşer, robot işine gireceksek bunun yedek parçası tamiri lojistiği tamir yapacak yerleri parçasının tedariği.... liste uzar gider, ayrıca robotlarla yapacağın bir iş tek düze ve sıradan olmalı kaldıki sanayide zaten böyle işler pek kalmadı kalanlar da maliyet kurtarmıyor

    • @EnesAy-mv9vx
      @EnesAy-mv9vx 2 місяці тому

      Ayrıca insanlar şunu farkedemiyor, kapitalist bir düzende yaşıyoruz, diyelimki maşabaşı işleri yapay zekayla sildik, mavi yaka işleride robotlarla sildik, en temel noktayı kaçırıyorsunuz. ÜRETİLEN MALLAR KİME SATILACAK? en temel soru bu arkadaşlar, ürünler alet edevatlar cihazlar hatta yazılımlar insan kullanımı için üretilir ve pazar oluşur. Kime satacaksın herkes işsiz kalınca, toplumun şuan %10 u gitsin bakın %10 tarihde görülmemiş krizler yaşar dünya. Bunun iki olası sonu ve çözümü var. Ya insan neslini azaltacaklar ve sadece %5-%10 łuk bir kesime hizmet edilecek ya da bu tür yenilikler hiç olmaması gereken fazladan refah alanları açacak

  • @talhahersey1382
    @talhahersey1382 3 місяці тому +1

    Teşekkür ederim video için bilgiler için

  • @unalakbay2940
    @unalakbay2940 3 місяці тому +3

    hocam tarih tekrar eder bu topraklara matbaa 300 yıl geç geldi. bence yüzde 4 bile çok iyimser bi rakam.

  • @levon5491
    @levon5491 3 місяці тому +2

    Merhaba hocam emekli bir yazılımcı olarak sizi ilgiyle izliyorum geçenlerde internette bir yazılımcının yaptığı videoya denk geldim eski bir pc oyununu kendisi 1.5 saatte az hatayla kodlarken yapay zeka uygulaması 55 saniyede 0 hata ile kodladı ve çalıştırdı yazılımcıları da bir tehlike bekliyor bu çok açık

    • @yavuzgokmen1588
      @yavuzgokmen1588 3 місяці тому

      Mesleğimizin en fazla 10 yılı var

    • @erenyenici758
      @erenyenici758 3 місяці тому

      O hangi video paylaşabilir misiniz

    • @levon5491
      @levon5491 3 місяці тому

      @@erenyenici758 video şuydu ua-cam.com/video/Lc87lXSjPG8/v-deo.html

    • @user-dl8bd8hm4c
      @user-dl8bd8hm4c Місяць тому

      ​@@levon5491 yapay zeka internette olan veriyle çalışır sen mesela yapay zekaya GTA yaptirmaya kalkarsan muhtmelen yapamaz cünkü elinde veri yok ama sen klasik bir oyun yapıyorsan bunu insandan daha kısa sürede yapar

  • @EnesAy-mv9vx
    @EnesAy-mv9vx 2 місяці тому +1

    Hocam şimdi size bir soru sormak istiyorum ve bence aslında en önemli konu ve soru bu fakat kimse nedense ne buna dikkat ediyor ne de bununla alakalı konuşuyor. Önümüzde bir devrim var ve bu devrim gelecek. Diyelim ki yapay zeka geldi ve işler kolaylaştı ve bazı kişiler işsiz kaldı(%10 bile korkunç bir rakam ekonomi için), robot teklonojisi de gelişti ve mavi yaka işler ya da zanaat işlerinde kişiler işsiz kaldı. Peki ya sonra kapitalizmin hakim olduğu bir devirde yaşıyoruz. Bu ürünler kime satılacak veya kaç kişi bu ürünleri alacak alım gücüne sahip olacak. Bu son cümleden anladınız bence ne kadar sıkıntılı olduğunu. EKONOMİLER BATAR arkadaşlar hiç şakası yok bu işin, ya yeni alanlar açılıp bu insanlar istihdam edilecek ya çalışma saatleri düşürülüp insanlar daha refahlı çalışacaklar ya da insan nesli azaltılacak

  • @p.c.336
    @p.c.336 3 місяці тому

    İzleyicilerin bir kısmı görüşlerinizi acımasız bulabilir ama bence iyi niyetli ve mantıklısınız.
    Devlet dairelerindeki yolsuzlukları, beleşçilikleri, verimsizlikleri insanlar anlasa, kimse itiraz etmez dediklerinize (kendisi de yolsuz veya beleşçi olanlar hariç)
    Ben yapay zeka konusunda iyimserim. Getirebileceği verimlilik, vereceği zarardan daha az olacak gibi.
    Ama şöyle bir handikapı var: herkes daha önce yapılmış şeyleri kullanmak isterse kim özgün içerik üretecek? Belki bunun cevabı da "yapay zeka" ama o zaman da insanlığın geleceği tehlikede demektir.

  • @MrCarburettor
    @MrCarburettor 3 місяці тому +1

    Hocam Faith Altayli ya olan saygim da cok büyük ama bu teknik konularada bilgisi eksik oldugundan, anlatilanlar havada kaliyor. Sizin teknik detay olarak altini doldurmaniz gercekten harika! Secilen konuklarla ilgili yorumlariniz da tam yerinde!!

    • @tier1turks
      @tier1turks 3 місяці тому

      Eski Maklube yiyen değil mi o ? Neden bu kadar birilerine saygi duyma peşindesiniz.

  • @BahadrOzturkDesign
    @BahadrOzturkDesign 3 місяці тому

    Hocam merhaba, META'nın açık kaynaklı yapay zekası olan LLAMA'nın bu konuda çalışanlar ve yatırım yapmak isteyenler açısından potansiyeli hakkında bilgi verebilir misiniz?

  • @talhahersey1382
    @talhahersey1382 3 місяці тому

    Teşekkür ederim gerçekten güzel video olmuş 19:00

  • @dadyoff4934
    @dadyoff4934 3 місяці тому +1

    Hocam makalelerinizde en çok atıf alan yayınınızın dna analizleri ile ilgili olduğunu gördüm. Ben de genetiğe ve biyoinformatiğe meraklı bi tıp öğrencisiyim. Umarım ileride yolumuz kesişir

    • @oguz_ergin
      @oguz_ergin  3 місяці тому +8

      Kayahan'ın dediği gibi: "Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz".

    • @dadyoff4934
      @dadyoff4934 3 місяці тому

      @@oguz_ergin teşekkürler hocam")) biyoloji ve bilgisayar geleceği şekillendirecek. Çalışmaya devam !

    • @etc966
      @etc966 3 місяці тому

      @@dadyoff4934Merhaba! Ben de bu alanlara takıntılı bir biyoloji öğrencisiyim. Biyoinformatikte kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz? Tavsiyeleriniz var mıdır?

    • @MuhammedYldz-lx6bw
      @MuhammedYldz-lx6bw 3 місяці тому

      @dadyoff4934 hocam makalelerinineredwn gordugunuz , okudunuz Oğuz hocanın makalelerinin hangi konularda oldugunu merao ediyorum lutfen yardimci olun ?

  • @sekerlersekeri
    @sekerlersekeri 3 місяці тому +2

    Böyle bomboş yöneticiler ve toplum ile bu devrime yakalanmak üzücü oldu.

  • @p.c.336
    @p.c.336 3 місяці тому

    Bence insanlar daha çok fiziksel işlere yönelmek zorunda kalacak. Masabaşı işleri, eğitim, danışmanlık işleri, call center vs diplere inecek.
    Belki 20-30 sene sonra fiziksel işlerde de ciddi düşüşler beklenebilir.

  • @dogalozgurtarim
    @dogalozgurtarim 3 місяці тому

    Hocam öncelikle devletten başlayarak haftalık çalışma süreleri 20 saate düşürülmeli hemen.

  • @gta5onlineshorts
    @gta5onlineshorts 3 місяці тому

    gercek raporun altinda mi yoksa sizin ovdugunuzun altinda mi gercekligini kontrol ediniz bazi seyleri uydurabilir kendi arastirmanizi yapiniz vs yazdigini gordugunuzde her sey cok net olacak

  • @murato8711
    @murato8711 3 місяці тому

    Milyonlarca insanı işsiz bırkan değil bu insanları işte tutan hükümet başarılıdır. O kadar üretime ihtiyaç yoksa o üretimin ihraç edilmesi ile nüfusu çalışır durumda tutmak mümkün olur.

  • @GezginDeneyci
    @GezginDeneyci 3 місяці тому

    hocam lütfen karanlık tema kullanın gözlerim acıyor

  • @talhahersey1382
    @talhahersey1382 3 місяці тому

    Teşekkür ederim

  • @gremlinmurphy4823
    @gremlinmurphy4823 3 місяці тому

    Hocam cok kisi isini kaybedecek . Peki bu insanlar ne yapacak ? Acmi kalacak?

  • @onurkaraduman-pw8ok
    @onurkaraduman-pw8ok 3 місяці тому +6

    hocam Peter Thiel( bildiğim kadarıyla cognition aı ilk yatırımcısı aynı zamanda ) böyle söylemiş :Yapay zeka, matematik yeteneği olan insanlar için kötü bir haber olmakla beraber, toplum güçlü sözel yeteneğe sahip insanların lehine değişecektir. hocam farklı düşünen iki kesim var, sizin de yakın olduğunuz kesim daha çok avukatlık gibi sözel mesleklerin gideceğini düşünüyor. bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz

    • @potansiyel7021
      @potansiyel7021 3 місяці тому +4

      hepsi gidecek. zaman meselesi. asıl sorulması gereken şey şu: hangileri daha önce gidecek?

    • @muhammedeminkaya5784
      @muhammedeminkaya5784 3 місяці тому +1

      Yok hocam asıl sorulması gereken soru şu :ne gibi yeni meslekler çıkacak kendimizi nasıl adapte edicez her mesleğin bir evrimi olacaktır.

    • @goktugcakmak
      @goktugcakmak 3 місяці тому

      Yapay zeka ve robotlar ne yapamayacakki yeni meslek diye merak ediyorsunuz?
      Asıl olabilecek olan şey AGI olursa tarihteki en zeki yaratık olma özelliğimizi kaybedeceğiz. Köpekleri gerektiği için uyutmaya karar veren bizler için artık, daha üstün bir karar vericinin varlığı konusu endişe vermeli.

    • @sekerlersekeri
      @sekerlersekeri 3 місяці тому +1

      ​@@muhammedeminkaya5784meslek evrimi olmaz zoru yapan yapay zeka kolayın kolayca üstesinden gelecektir.

    • @-Engineering01-
      @-Engineering01- 3 місяці тому

      Saçma sapan düşünceler bunlar, gelsin bana yeni ürettiğim bir dil için sıfırdan tamamen compiler yazsın sonra matematikçilerin işini elinden almasına geliriz.
      Webci crudcu mobilci tayfa gidecek şu vasat işler yapanlar yok mu senelerdir, dediğim gibi gelsin benim opengl realtime oyun motorumu vulkana çevirip çoklu platform desteği eklesin, gelsin yapsın ben her türlü parayı vermeye ragziyim yapay zekaya.

  • @mubarhackk
    @mubarhackk 3 місяці тому

    Benim yorum niye siliniyor anlamadim

  • @sonmezz
    @sonmezz 3 місяці тому

    Ya sizin dediğiniz olaylara daha 50 yıl var hocam acele ediyorsunuz.

  • @mehmetelmas
    @mehmetelmas 3 місяці тому

    Yüzde 4 az değil bence. Ayrıca tüm sektörler yapay zekaya %100 adapte olacak diye bir şey yok. Benim çalıştığım yazılım şirketi bize copilot bile almadı ben kendi imkanlarımla yapay zekayı kullanıyorum. İstesek alırlar mesele o değil de demek istediğim yapay zekanın ülkemizdeki etkisi çok da büyük değil. Herkesin dilinde ama aksiyon alma konusunda çok da agresif değiliz.

    • @-Engineering01-
      @-Engineering01- 3 місяці тому +1

      Hocam isteyin bence hangi çağda yaşıyoruz, copilotsuz bir gün dusunemiyorum

    • @mehmetelmas
      @mehmetelmas 3 місяці тому

      @@-Engineering01- Baktım şirketin alacağı yok ben aldım.

    • @tier1turks
      @tier1turks 3 місяці тому

      ​@@-Engineering01-bir işe yaramıyor

  • @elTIRco
    @elTIRco 3 місяці тому

    Hakikaten o hanımefendinin dediğinden ben de bir şey anlamadım. Sanırım düşüncelerini tam olarak aktstmakta güçlük çekti.

  • @4toista
    @4toista 3 місяці тому +1

    Hocam çok mu iddia tahmini yapar gibi konuşuyorsunuz? Üzgünüm ama bir profesör dinliyormuşum gibi gelmiyor bana. 🤷🏻‍♂️

    • @Glorfindel92
      @Glorfindel92 3 місяці тому

      Bu ne saçma yorum hahaha 😂

    • @4toista
      @4toista 3 місяці тому

      @@Glorfindel92 bilimde ‘ama oranlar bu kadar olmaz ya’ gibi bir yorumu kabul etmez. Bilim adamı böyle konuşmaz. Bu tür yorumlar okeye dönerken konuşulur genelde. 🤷🏻‍♂️

    • @delidivane1616
      @delidivane1616 3 місяці тому

      ​@@4toistayüzde 4ün temellendirmemişler diyor işte.

  • @-Engineering01-
    @-Engineering01- 3 місяці тому

    Benim korkum işsiz kalan milyonlar ne yapacak ? Sokakta bir birine mi yanlayacak millet ben anlamadım

  • @gugildak12
    @gugildak12 3 місяці тому

    yerli linux Pardus'un yediği sabotajı biliyor musunuz? Eski pardusta yerli yazılımlar için pisi paket deposu vardı). B.gates Türkiye'ye geldikten sonra yerli pardusun geliştirmesi durdu. Yenisi Debian tabanlı. Zaten şahsi kanaatim Türkiyenin kendi yapay zeka gpt sini geliştirmesi yönünde.Tübitak sitesinde yapay zeka bölümü var.

  • @cetintopal9218
    @cetintopal9218 3 місяці тому

    Şuan piyasa da olmayan mimar mühendis yapay zekalar var 2 dakikada inşaat mühendisi mimarların işini yapıyor gelecek insan için zor olacak sirketler için kolay

    • @EnesAy-mv9vx
      @EnesAy-mv9vx 2 місяці тому

      Kardeşim peki sana bir soru birçok insanı işsiz bıraktın birçok işi de yapay zeka ile yaptın malı kime satacaksın 😅

    • @cetintopal9218
      @cetintopal9218 2 місяці тому

      @@EnesAy-mv9vx parayı faize koyup hicbisi yapmadan yiyenlere satarız 😃

  • @Baki-qc3re
    @Baki-qc3re 3 місяці тому

    Snapdragon x elite vidyosu güzel olur.

  • @cemalgok4950
    @cemalgok4950 3 місяці тому

    Ya sürekli bahsediliyor öğretmenler işini kaybedek diye fakat katılmıyorum öğretmenlik bilgi aktarımından çok dah fazlası özellikle başarılı eğitimciler gereksiz bilgi aktarımı yapmaz zaten yapay zeka kasiyerlerin baristların yerini alır kesin ama öğretmenlik doktorluk vs. Şuan için değil çünkü işin içine duyggusal zeka giriyor marifet duygusal zekayı taklit etmek değil ona sahip olmak

    • @delidivane1616
      @delidivane1616 3 місяці тому

      İyi öğretmen dediğin en fazla öğretmenlerin yüzde 10udur

    • @cemalgok4950
      @cemalgok4950 3 місяці тому

      @@delidivane1616 evet o konuda haklisiniz malesef

    • @zehragul1469
      @zehragul1469 2 місяці тому

      Öğretmenler daha çok bir şey öğretmekten ziyade çalışan ebevnlerin çocuklarına iş çıkış saatine kadar bakıcılık yapıyor o yüzden bence de işlerini kaybetmezler :D

    • @cemalgok4950
      @cemalgok4950 2 місяці тому

      @@zehragul1469 haksız ve acımasız bir yorum olmuş doğru değil tabii ki

  • @YtKullanıcısı-mg
    @YtKullanıcısı-mg 3 місяці тому

    Abi bu restoranlardaki robot olayında 1 robot 22.000 tl
    Büyük retorant 10 çalışan olsa
    Asgari ücretlilerle aylın 180.000 tl gider olur 10 robot alîrsa 220.000 tl robot ücreti aylık 50.000 tl elektrik gideri olsa çok daha karli

    • @gokhankeles8998
      @gokhankeles8998 3 місяці тому

      Insan çalışanlardan vergi alan devlet robotları vergisiz bırakır mı?

    • @YtKullanıcısı-mg
      @YtKullanıcısı-mg 3 місяці тому

      @@gokhankeles8998 bırakmaz ama yinede 20k maaş + vergimi
      5k maaş + vergimi

    • @EnesAy-mv9vx
      @EnesAy-mv9vx 2 місяці тому

      Robotun yedek parçası donanımı yazılımı vs vs emin ol kurtarmaz

    • @user-dl8bd8hm4c
      @user-dl8bd8hm4c Місяць тому

      ​@@EnesAy-mv9vx bu teknoloji şuan yeni ve ilerde ucuzluyacağını da düsünmek lazım

  • @Glorfindel92
    @Glorfindel92 3 місяці тому

    Bu ülke çok geri kalıyor 🤨

  • @canserkanayhan3203
    @canserkanayhan3203 3 місяці тому +2

    Nasıl yani hocam işletmelerin verimliliği arttığı sürece birilerini aç sefil kalmasının bir önemi yok mu? :) Tamam dünyaya kapitalist sistem hakim biz de dafakto kabul ediyoruz da sıradan insanlara ne olacak? Köpekler gibi onları da mı itlaf edeceğiz mesela? "Arkadaşlar işsiz güçsüz sokaklarda yaşayan sefil insanlar ciddi bir tehdit, barınakla kısırlaştırma ile çözülecek bir sorun değil bu, tek çare uyutmak sokakta gezemez olduk" mu denilecek mesela?

  • @senol222
    @senol222 3 місяці тому

    Sende abartma en 20 sene bunlar icin

    • @faridmehtizadeh9678
      @faridmehtizadeh9678 3 місяці тому

      ​@Cleanoxygenforeveryone 2 yıl içinde bu kadar gelişme görmenin sebebi daha önce planlı şekilde açıklanması. Tabii ki daha hızlı ya da daha yavaş olabilir gelişme süreci. Sadece bunu hiç kimse bilmiyor, yapay zeka startupının içindeyim, yaptığımız model her zaman bize dakik bir cevap vermiyor. Örneğin: 2+2=4 diye eğitsekte her kullanımda saçmalama olasılığı mevcut şu anlık.

    • @techn9ne632
      @techn9ne632 3 місяці тому

      biri şu arkadaşa harmonik gelişmeyi açıklasın.

    • @senol222
      @senol222 3 місяці тому

      @@techn9ne632 ben heteroyum🤣

    • @delidivane1616
      @delidivane1616 3 місяці тому

      20 sene önce google yoktu bu ülkede. Öyle düşün bir de

  • @jcroca
    @jcroca 3 місяці тому +1

    hocam, ben ispanyolim, 11:27 dakikada Spanya konumu tam bir uydurmadır (saçmalık diyerdim ama kaba olmak istemiyorum) tebrik ediyorum sizinle türkçe ve yapay zekayi öğreniyorum

    • @potansiyel7021
      @potansiyel7021 3 місяці тому +2

      eğer sen yazdıysan bu satırları tebrik ederim, çok güzel öğrenmişsin. istanbula, izmire.... bekleriz. burada görecek çok şey var.

    • @jcroca
      @jcroca 3 місяці тому

      @@potansiyel7021 evet ben yazdım, türkce anlamak ve yazmak kolayca yapabilirim ama konuşmak....farklı bir şey, çok teşekkür ederim elbette gidicem, ocakta Antalyaya yakın bir üniversiteye ziyaret edicem 😄