Het lijkt me vooral iets voor wijken met een warmtenet of appartementen. En als het systeem zijn nut bewezen heeft dat het nog verder verfijnd gaat worden voor individuele woningen. Mensen die inzoomen op de nadelen van iets nieuws moeten beseffen dat dit niet de ultieme oplossing is, maar gewoon een verbetering tov een ander product en zo blijft alles vernieuwen en verbeteren. Ik word in ieder geval ook heel blij van deze nieuwtjes en blij dat er mensen echt bezig zijn met de toekomst.
Ik heb begrepen dat dit anders is dan Flamco Flextherm Hoeveel is het rendement dan hoger van deze zoutbatterij is dat bekend of wat is het voordeel van deze zoutbatterij t.o.v de Flamco Flextherm. Ik zie heel veel overeenkomsten.
Een Flextherm kan 10 kWh aan energie opslaan. De meneer uit deze video pretendeert genoeg energie op te kunnen slaan voor de winter. Ik ben zelf ook erg benieuwd of dit waar gemaakt kan worden.
Dit is een mooie techniek en er zitten los van het vinden van de optimale zoutsponsjes helemaal geen nieuwe technieken in. Ventilatoren zijn bepaald geen raket wetenschap en ik zie ook niet in waarom je daar nog radiatoren, waterpompen en warmtewisselaars bij nodig hebt? Dat is onnodig complex. Gewoon de warme lucht via ventilatiebuizen in huis pompen, kleppen om de warmtebehoefte te regelen per ruimte, nog een fijnstof en pollen-filter erin en klaar. Maar inmiddels ziet het er naar uit dat we zomer en winter lage electriciteitstarieven zullen hebben dankzij de energietransitie met enorme over-producite van zon en windenergie (zie laatste blog van Martien Visser) en dus is het prima om met lucht-lucht warmtepompen van de nieuwe generatie goedkoop van het gas te gaan. Alleen wanneer het onder het vriespunt wordt, neemt de efficientie erg af en dat is nog maar zelden het geval. Wat me daarom vooral zorgen baart (let op: sarcasme volgt) is dat onze milde winters waar we zo hard CO2 en methaan voor de atmosfeer ingepompt hebben omslaat in drie Elfstedentochten per jaar wanneer de oceaancirculatie instort. Dat moment lijkt akelig dichtbij volgens prof. Rahmstorf. Het is zelfs mogelijk (wederom sarcasme alarm) dat niet alleen de volgende generaties, maar ook mijn oude botten dat al gaan merken.
A rough calculation. For any kg of K2CO3 reacting with water vapor you should be able to recover approx 0.2 kWh of energy. With a house consuming 24 kWh/day of energy you should need 120 kg of salt. This just for a single day. I think this in not the real way to go. In my country (Italy) the winter season lasts 120 days. That means 14 ton of salt. Hmmmmm.......maybe I misscalculated, but this would be too much a salt reservoir.
De vraag is hoeveel droog zout er nodig is om de winter door te komen. Als dat miner dan 2 m3 is, dan is het misschien nog wel interessant om je eigen zonne overschot in de zomer te gebruiken voor regeneratie. Ik ben echter bang dat we hier veel meer van nodig hebben, dan zitten we weer vast aan een koopman en een transporteur die het graag komen leveren en weer ophalen. Dat zullen ze zeker niet gratis doen... Wanneer de consument er financieel wijzer van kan worden heeft het kans van slagen. Anders wordt het waarschijnlijk al snel te duur.
Hier kun je natuurlijk heel slim mee om gaan. Er zouden bijvoorbeeld speciale airco’s gebouwd kunnen worden die in de zomer bij het koelen de warmte die ze verplaatsen in een zoutbatterij stoppen. Dan heb je in de zomer je huis lekker koel en kun je in de winter gratis verwarmen.
Daarom helpt de overheid een handje mee. Voorstel is om iedereen te verplichten om spaargeld boven de E10.000,- te laten investeren in verduurzaming van de woning. VERPLICHT dus! Fijn is dat de overheid altijd een handje mee helpt.... De vernieling in wel te verstaan want dat is niet de manier om te verduurzamen. Aangezien er nu veel situaties zijn waarbij het niet rendabel is voor mensen met de huidige oplossingen en mogelijkheden. Ontwikkeling en betere oplossingen zijn hard welkom, maar id realistisch gezien moeten we dan gewoon de marktwerking zijn werk laten doen en dan worden of willen mensen vanzelf wel naar een zuiniger beter product.
Als we weer een energie crisis krijgen, dan zul je zien, dat dit soort oplossingen snel en in korte tijd kunnen worden gerealiseerd, uiteindelijk is een batterij aansluiten niet zo moeilijk. Als het voor 50% werkt, dan is het al rendabel. Voor elektriciteit is de Natrium batterij al behoorlijk ver. Allemaal een zaak van kostprijs en vraag en aanbod.
Er worden nu ook systemen uitgerold waarmee warmte wordt opgeslagen met silica zand. De overtollige energie overdag wordt gebruikt om het op te warmen en kan 's nachts weer worden gebruikt. Dit gebeurt overigens op grote schaal en zal niet worden gebruikt als thuisaccu.
Misschien eerst even een eenvoudig sommetje maken over hoeveel energie je per m3 kan opslaan. Energiedichtheid veel lager dan b.v. een Li batterij. Hopelijk ben je dan nog steeds blij :)
Klopt. Maar werkt net anders en is nog behoorlijk kostbaar. De opslagcapaciteit is ook nog niet genoeg om de winter door te komen. Bij de zoutbatterij doen ze die claim wel
Inderdaad, thermische batterijen (warmteopslag) op basis van PCM technologie is al in de markt beschikbaar. Onder andere van Flamco inderdaad die ze overigens gewoon inkoopt bij Sunamp en dan onder eigen merk op de markt brengt😉
Je moet er ook rekening mee houden als je het vocht er uit haalt dat heel veel energie kost dit haal je niet in de winter pv panelen dit product bijna het zelfde als flamco flex thermo batterij zit ook zout in en water verwarming element het is er al
De PCM techniek van flamco werkt net even anders. De capaciteit die zijn kunnen opslaan is ook minder dan dat ze bij de zoutbatterij claimen. Maar we gaan het meemaken. Ik ben benieuwd
Zeker heel mooi techniek dit techniek gebruiken ze ook al groot vat in de grond zout deze wordt verwarmt met de warmtepomp deze ook ontwikkeld Eindhoven deze heeft op slag van 450 kw aan ernery je kan overdag je warmtepomp winter dit vat verwarmen en paar dagen kouder is pak hij zijn warmte weer terug win win hij is net zo groot als 4 regentonnen dat valt wel mee en hij zit in de grond je heb er geen last van
Moeten we niet n beetje omdenken? Met de kachel en vervolgens de CV zijn we gewend geraakt aan een lokale oplossing achter elke voordeur. Maar het land bestaat vooral uit woonwijken met rijtjes huizenblokken. Dus moet we ook kijken naar opties om per groep van woningen oplossingen te implementeren. Veel minder installaties kan het process enorm versnellen. Maar ja, wie vertrouwt er z'n buurman? Nou, dat doen de mensen met stadsverwarming toch net zo. Food for thought
Het bedrijf Cellcius is al vaker in de media geweest. De claims van Joey zijn erg sterk. Het bedrijf Cellcius gelooft zelf in elk geval niet meer in thuis installatie. De claim van Joey dat je met een accu van 400 kilo je hele huis de hele winter kunt verwarmen wordt nergens ondersteund en lijkt zelfs misleidend. Ik hoop natuurlijk dat ik het fout heb.
Interessant al heb je er niks aan in een huis, waar geen op water gebaseerd warmte-afgifte systeem zit. Een stroom-accu met een capaciteit van 5000 kWh voor zeg 750 euro zou wat zijn. Gedurende de zomer opladen met een zonnepaneel en in de winter je warmtepomp of ir-verwarming van stroom voorzien. Zal nog wel even duren.
Ik vraag me zeer af of deze claims waar zijn. Paar units van 20 kilogram en je kan se winter door?? & Daar komen we nu pas achter?! Volgens mij heeft deze vent gewoon subsidie nodig om door te knutselen. Vind het een sterk verhaal...
2062 🤣, sorry maar jou glazenbol uitspraak is echt kansloos! Toch maar is snel in exponentiële groei verdiepen! Gelukkig hebben wij een water-water warmtepomp waarin wij dit haarfijn kunnen integreren! 🥰. Ipv zo als een lucht-water of lucht lucht unit waarin deze zoutwater accu absoluut niet geïntegreerd kan worden! 🥴
Hij wil alleen maar zeggen dat het nog een poos kan duren voordat een systeem als dit gemeengoed wordt. Lijkt me ook logisch. Ik word blij van dit soort nieuwe technieken en hoop dat er nog veel zullen volgen. Zou er graag een willen installeren over een aantal jaar.
@@comep9702022 een nieuwe techniek hoeft alleen maar een goed momentum te hebben en volgends mij was daar vandaag al een onderdeel van in het nieuws! 🥳 dat ze in Utrecht weer gas aansluitingingen willen maken bij nieuwbouw 🤯😵😵💫🤣
Ik verwarm nu met Airco's, maar wacht nu wel even om mijn CV uit mijn huis te slopen. Heb wel het idee dat het een vrij kostbaar systeem gaat worden.
Volgend jaar hier een nieuwe cv. Naast de airco
Het lijkt me vooral iets voor wijken met een warmtenet of appartementen. En als het systeem zijn nut bewezen heeft dat het nog verder verfijnd gaat worden voor individuele woningen.
Mensen die inzoomen op de nadelen van iets nieuws moeten beseffen dat dit niet de ultieme oplossing is, maar gewoon een verbetering tov een ander product en zo blijft alles vernieuwen en verbeteren.
Ik word in ieder geval ook heel blij van deze nieuwtjes en blij dat er mensen echt bezig zijn met de toekomst.
al deze info is al in de orginele video behandeld dus een linkje en verwikzing had de video een stuk korter kunnen maken.
hoe is t met je installatie in je kast buiten? al klaar?
Ik heb begrepen dat dit anders is dan Flamco Flextherm Hoeveel is het rendement dan hoger van deze zoutbatterij is dat bekend of wat is het voordeel van deze zoutbatterij t.o.v de Flamco Flextherm. Ik zie heel veel overeenkomsten.
Een Flextherm kan 10 kWh aan energie opslaan. De meneer uit deze video pretendeert genoeg energie op te kunnen slaan voor de winter. Ik ben zelf ook erg benieuwd of dit waar gemaakt kan worden.
Dit is een mooie techniek en er zitten los van het vinden van de optimale zoutsponsjes helemaal geen nieuwe technieken in. Ventilatoren zijn bepaald geen raket wetenschap en ik zie ook niet in waarom je daar nog radiatoren, waterpompen en warmtewisselaars bij nodig hebt? Dat is onnodig complex. Gewoon de warme lucht via ventilatiebuizen in huis pompen, kleppen om de warmtebehoefte te regelen per ruimte, nog een fijnstof en pollen-filter erin en klaar.
Maar inmiddels ziet het er naar uit dat we zomer en winter lage electriciteitstarieven zullen hebben dankzij de energietransitie met enorme over-producite van zon en windenergie (zie laatste blog van Martien Visser) en dus is het prima om met lucht-lucht warmtepompen van de nieuwe generatie goedkoop van het gas te gaan. Alleen wanneer het onder het vriespunt wordt, neemt de efficientie erg af en dat is nog maar zelden het geval. Wat me daarom vooral zorgen baart (let op: sarcasme volgt) is dat onze milde winters waar we zo hard CO2 en methaan voor de atmosfeer ingepompt hebben omslaat in drie Elfstedentochten per jaar wanneer de oceaancirculatie instort. Dat moment lijkt akelig dichtbij volgens prof. Rahmstorf. Het is zelfs mogelijk (wederom sarcasme alarm) dat niet alleen de volgende generaties, maar ook mijn oude botten dat al gaan merken.
A rough calculation. For any kg of K2CO3 reacting with water vapor you should be able to recover approx 0.2 kWh of energy. With a house consuming 24 kWh/day of energy you should need 120 kg of salt. This just for a single day. I think this in not the real way to go. In my country (Italy) the winter season lasts 120 days. That means 14 ton of salt. Hmmmmm.......maybe I misscalculated, but this would be too much a salt reservoir.
Thank you for the input
De vraag is hoeveel droog zout er nodig is om de winter door te komen. Als dat miner dan 2 m3 is, dan is het misschien nog wel interessant om je eigen zonne overschot in de zomer te gebruiken voor regeneratie.
Ik ben echter bang dat we hier veel meer van nodig hebben, dan zitten we weer vast aan een koopman en een transporteur die het graag komen leveren en weer ophalen.
Dat zullen ze zeker niet gratis doen...
Wanneer de consument er financieel wijzer van kan worden heeft het kans van slagen. Anders wordt het waarschijnlijk al snel te duur.
Ik ben ook benieuwd naar de definitieve versie
Hier kun je natuurlijk heel slim mee om gaan. Er zouden bijvoorbeeld speciale airco’s gebouwd kunnen worden die in de zomer bij het koelen de warmte die ze verplaatsen in een zoutbatterij stoppen. Dan heb je in de zomer je huis lekker koel en kun je in de winter gratis verwarmen.
Flamco Flextherm E9 is al lang op de markt Dus dit is niet nieuw en kan je nu al kopen.
Is een systeem gebaseerd op PCM. Dit is iets anders
Daarom helpt de overheid een handje mee. Voorstel is om iedereen te verplichten om spaargeld boven de E10.000,- te laten investeren in verduurzaming van de woning. VERPLICHT dus!
Fijn is dat de overheid altijd een handje mee helpt.... De vernieling in wel te verstaan want dat is niet de manier om te verduurzamen. Aangezien er nu veel situaties zijn waarbij het niet rendabel is voor mensen met de huidige oplossingen en mogelijkheden.
Ontwikkeling en betere oplossingen zijn hard welkom, maar id realistisch gezien moeten we dan gewoon de marktwerking zijn werk laten doen en dan worden of willen mensen vanzelf wel naar een zuiniger beter product.
Dank je voor je input!
Als we weer een energie crisis krijgen, dan zul je zien, dat dit soort oplossingen snel en in korte tijd kunnen worden gerealiseerd, uiteindelijk is een batterij aansluiten niet zo moeilijk. Als het voor 50% werkt, dan is het al rendabel. Voor elektriciteit is de Natrium batterij al behoorlijk ver. Allemaal een zaak van kostprijs en vraag en aanbod.
Wat is het elektriciteitsverbruik bij vries dagen ten opzichte van een warmtepomp?😊
Hoe groot is zo een zoutbatterij voor een gemiddeld huis?😊
Ik verwacht ook een behoorlijke machine. Maar ben zeker benieuwd
Er worden nu ook systemen uitgerold waarmee warmte wordt opgeslagen met silica zand. De overtollige energie overdag wordt gebruikt om het op te warmen en kan 's nachts weer worden gebruikt. Dit gebeurt overigens op grote schaal en zal niet worden gebruikt als thuisaccu.
Dank je voor je input
Misschien eerst even een eenvoudig sommetje maken over hoeveel energie je per m3 kan opslaan. Energiedichtheid veel lager dan b.v. een Li batterij. Hopelijk ben je dan nog steeds blij :)
Vraag het aan de wetenschapper en kijk even de video van de Universiteit van Nederland
@@instappenvanhetgasaf.4374natuurkundige wetten blijven geldig. U heeft al eerder aangegeven hier niet voldoende bij stil te staan.
Inderdaad wat is het rendement. Met lithium batterijen zit je boven de 90% volgens mij.
Ik heb gewoon chinese lifepo batterij. Net als zon en wind goedkope slavenarbeid.
Flamco zoutboiler heeft al zoiets !
Klopt. Maar werkt net anders en is nog behoorlijk kostbaar. De opslagcapaciteit is ook nog niet genoeg om de winter door te komen. Bij de zoutbatterij doen ze die claim wel
Inderdaad, thermische batterijen (warmteopslag) op basis van PCM technologie is al in de markt beschikbaar. Onder andere van Flamco inderdaad die ze overigens gewoon inkoopt bij Sunamp en dan onder eigen merk op de markt brengt😉
Je moet er ook rekening mee houden als je het vocht er uit haalt dat heel veel energie kost dit haal je niet in de winter pv panelen dit product bijna het zelfde als flamco flex thermo batterij zit ook zout in en water verwarming element het is er al
De PCM techniek van flamco werkt net even anders. De capaciteit die zijn kunnen opslaan is ook minder dan dat ze bij de zoutbatterij claimen. Maar we gaan het meemaken. Ik ben benieuwd
Zeker heel mooi techniek dit techniek gebruiken ze ook al groot vat in de grond zout deze wordt verwarmt met de warmtepomp deze ook ontwikkeld Eindhoven deze heeft op slag van 450 kw aan ernery je kan overdag je warmtepomp winter dit vat verwarmen en paar dagen kouder is pak hij zijn warmte weer terug win win hij is net zo groot als 4 regentonnen dat valt wel mee en hij zit in de grond je heb er geen last van
Moeten we niet n beetje omdenken? Met de kachel en vervolgens de CV zijn we gewend geraakt aan een lokale oplossing achter elke voordeur. Maar het land bestaat vooral uit woonwijken met rijtjes huizenblokken. Dus moet we ook kijken naar opties om per groep van woningen oplossingen te implementeren. Veel minder installaties kan het process enorm versnellen. Maar ja, wie vertrouwt er z'n buurman? Nou, dat doen de mensen met stadsverwarming toch net zo. Food for thought
Dank je voor je input!
Het bedrijf Cellcius is al vaker in de media geweest. De claims van Joey zijn erg sterk. Het bedrijf Cellcius gelooft zelf in elk geval niet meer in thuis installatie. De claim van Joey dat je met een accu van 400 kilo je hele huis de hele winter kunt verwarmen wordt nergens ondersteund en lijkt zelfs misleidend. Ik hoop natuurlijk dat ik het fout heb.
We gaan het zien. Ik ben ook benieuwd
Interessant al heb je er niks aan in een huis, waar geen op water gebaseerd warmte-afgifte systeem zit.
Een stroom-accu met een capaciteit van 5000 kWh voor zeg 750 euro zou wat zijn. Gedurende de zomer opladen met een zonnepaneel en in de winter je warmtepomp of ir-verwarming van stroom voorzien.
Zal nog wel even duren.
Haha waarschuw even wanneer je er eentje ziet. Dan koop ik er gelijk 2👍
Ik vraag me zeer af of deze claims waar zijn. Paar units van 20 kilogram en je kan se winter door?? & Daar komen we nu pas achter?! Volgens mij heeft deze vent gewoon subsidie nodig om door te knutselen. Vind het een sterk verhaal...
Ben ook benieuwd
2062 🤣, sorry maar jou glazenbol uitspraak is echt kansloos! Toch maar is snel in exponentiële groei verdiepen!
Gelukkig hebben wij een water-water warmtepomp waarin wij dit haarfijn kunnen integreren! 🥰. Ipv zo als een lucht-water of lucht lucht unit waarin deze zoutwater accu absoluut niet geïntegreerd kan worden! 🥴
Hij wil alleen maar zeggen dat het nog een poos kan duren voordat een systeem als dit gemeengoed wordt. Lijkt me ook logisch.
Ik word blij van dit soort nieuwe technieken en hoop dat er nog veel zullen volgen. Zou er graag een willen installeren over een aantal jaar.
@@comep9702022 een nieuwe techniek hoeft alleen maar een goed momentum te hebben en volgends mij was daar vandaag al een onderdeel van in het nieuws! 🥳 dat ze in Utrecht weer gas aansluitingingen willen maken bij nieuwbouw 🤯😵😵💫🤣
Tegen de tijd dat dit gemeengoed is, liggen wij waarschijnlijk al tussen 6 planken.
@@rsport2053 jij moet ook nog even terug les economie krijgen exponentiële groei! Curven! 😉 dan gaat er een wereld voor je open! 🥳
We gaan al de ontwikkeling op de voet volgen.