Beci sau pivnita - deosebiri, avantaje, dezavantaje, caracteristici

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 3 жов 2024
  • Stii care sunt deosebirile intre beci, pivnita si subsol? Stii la ce trebuie sa atragi atentia cand te gandesti sa construiesti un beci sau o pivnita? Stii care sunt cele mai bune materiale de constructiei a unui beci sau pivnite? Raspunsurile le gasesti in acest video.
    Website: enciclopediaco...
    Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
    Facebook: / enciclopediaconstructi...

КОМЕНТАРІ • 108

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +12

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
    Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
    Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
    Multumesc pentru înțelegere!

  • @robertl4522
    @robertl4522 3 роки тому +1

    M-am îndrăgostit cu canalul asta, am dat subscribe pt termenul de boarfe ♥️

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Va multumim, sper cele peste 200 video-uri si cele care vor urma sa va fie de folos )))

    • @robertl4522
      @robertl4522 3 роки тому +1

      @@EnciclopediaConstructiilor sunt mai mult decât o sa folosesc într-o viață, dar sunt bine venite :)
      Spor in continuare și mult succes!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@robertl4522 Multumesc, deasemenea!

  • @constantincanciuc7863
    @constantincanciuc7863 2 роки тому

    Regionalisme... am întâlnit regionalisme și doar în cadrul județului Botoșani. În zona Darabani, oamenii folosesc anumiți termeni necunoscuți în zona Trușești. Până nu demult nu exista atâta „turism” profesional, oamenii lucrau doar în zona lor, așa că regionalismele zonei s-au păstrat. Oricum ar fi, eu prefer și adopt să adaug niște explicații, sau să cer mai multe detalii, atunci când discutăm despre o noțiune anume. Eu personal, nu pot decât să mă bucur atunci când aflu termeni noi, având în principiu, mult drag pentru românism sau moldovenism în general! Bucurii și pace să avem, cu toții! Doamne ajută!

  • @ciupaciup5402
    @ciupaciup5402 4 місяці тому +1

    Bună ziua, mi as dori să mă ajutați cu un răspuns. Îmi doresc un beci cu demisol (4 m adâncime) sub casa. Cum recomandați dvs beciul, sub casa sau in exteriorul casei? ( Sub foișor etc.) Mulțumesc

  • @klauscosmin
    @klauscosmin 4 роки тому +10

    In romana de dincoace de Prut (ca să zic așa) beciul e departat de casa, pentru depozitare alimente in general, pivniță e sub casa pentru depozitat alimente și asemănătoare (pivnițele de han) iar subsolul este partea de construcție cel puțin parțială sub pământ, dar care nu are neapărat rol de depozitare ci altceva (subsol tehnic cu țevi, subsol/demisol locuibil, subsol garaj etc).
    Și da, e mai ieftin beciul daca ai teren, altfel ești limitat doar la pivniță/subsol

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +2

      Va multumesc ca ati concluzionat cele mentionate in video, intr-un comentariu scurt, clar si cuprinzator.

    • @daniellozba6552
      @daniellozba6552 4 роки тому +1

      Beciul bunicilor mei era facut din piatra (gresie taiata) cu plafonul boltit (pentru rezistenta si prevenirea condensului), iar podeaua nu avea: doar argila, un pamant galben bine compactat. Da, exista si o adancitura in pamant in dreptul aerisirii (pentru scurgerea picaturilor de condens, presupun). Probabil pentru fi ferit de panza freatica, bolta beciului era situata deasupra nivelului solului, acoperita cu un strat consistent de pamant... Iar pentru hidro si termoizolare (cred), au construit si "un acoperis" deasupra intrarii beciului (care mentionez ca era inclinata): un fel de magazie cu usa spre nord...

  • @constantincanciuc7863
    @constantincanciuc7863 2 роки тому +1

    Sugerez că orice încăpere, ar trebui să aibă o minimă ventilație, apoi, nu aș admite un beci/ pivniță, sau orice altă denumire, fără un drenaj oportun. Beciul l-aș face doar într-o zonă cu pantă, sau să-i pot face un drenaj funcționale. O altă idee, e interesantă soluția cu beciurile prefabricate, dar doar în condițiile în care execuția se face astfel încât să nu existe riscul de a fi ridicat de apa freatică.. în principiu se calculează o prindere serioasă de un radier, coroborat cu o acoperire suficientă cu pământ. Dacă e prefabricat, bine, dar dacă nu, eu personal, nu aș admite beci decât de beton armat B400, evident, cu drenaj.
    ..
    Având în vedere împingerea pământului, deși îmi plac, nu pot „înghiți” pereți subterani cu cărămidă/ bolțari.. în principiu, mi-am dat disertația în stabilitatea versanților, am avut suficiente proiecte de fundații mai delicate, încât să realizez că un beci cu cărămidă, s-ar admite doar pe baza unui calcul de rezistență, și respectând principiul rezemării simple. M-aș asigura ca principiul rezemării simple să poată fi păstrat în cazul seismului. Având în vedere că pe la noi, prin România, cât observ eu, nu se mai respectă nicio tradiție în contrucții, îmi asum că un meseriaș care să respecte principii fundamentale greu mai găsești. Sunt foarte rari oamenii care lucrează pe șantierele caselor, care chiar să poată pricepe, să fi avut măcar un curs de statică sau rezistență...
    ..
    Cred că ultimul meu proiect de locuință va fi al meu, nu mai vreau să lucrez pentru privați. Sunt sătul de dureri de cap. În concluzie, mie mi-ar plăcea oricare dintre variante, dar frumos spunea cineva: construcția unei case nu începe pe șantier, ci la proiectant. Dacă s-ar face toate cu respectarea unor minime și fundamentale principii, toate ar fi bune. :)
    ..
    Inclusiv legile și normele tehnice sunt foarte bune, măcar de-ar fi respectate, tare bine ar fi! Bucurii să aveți!

  • @constantintanase9125
    @constantintanase9125 2 місяці тому

    Beton armat ( monolit) 25 cm grosime izolat pe exterior cu membrana bituminoasă, lipit membrană cu flacără, 5 cm polistiren extrudat și membrana cramponată x 3 găuri de aerisire cu țeavă de 160. Sper să nu am umiditate 🙏🙏

  • @nicasirbu259
    @nicasirbu259 3 роки тому

    Buna ziua, as avea o intrebare, care tip de pardosea credeti ca este cea mai binevenita? din pamint (lut), sau beton monolit. Multumesc anticipat.

  • @dorinaciocea6293
    @dorinaciocea6293 4 роки тому +6

    Informatii utile, ca de obicei! Multumesc!

  • @cristiantopoloaga1144
    @cristiantopoloaga1144 Місяць тому

    Foarte bune expicatii.astept urmatorul video

  • @costisordorin5785
    @costisordorin5785 11 місяців тому +1

    Informații si idei foarte utile . Mulțumim !

  • @cristianbitu6191
    @cristianbitu6191 4 роки тому +5

    Interesante informații, multumim! Tineți-o tot asa!

  • @DemoNiq
    @DemoNiq 4 роки тому

    am inteles ca betonul armat e preferinta ta... dar nu ai mentionat niciun argument. De ce este mai bun? care sunt proprietatile care-l recomanda? cum sta cu umezeala? cu mucegaiul?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Daca o sa fi-ti atent, o sa intelegeti ca am enumerat sumar ceva argumente, atat direct cand am mentionat de el, cat si indirect vorbind in intreg video. Aditional despre un beci din beton-armat o sa vorbesc in video urmator.

  • @mihaelleibovici9551
    @mihaelleibovici9551 4 роки тому +4

    Linba rusă este foarte culturată. Dela Volga pînă la Don davai ceas davai palton...

  • @gheorghenicau2514
    @gheorghenicau2514 2 роки тому

    Bună.Asa este și în română' foarte mare diferență între pivniță și beci!

  • @BrainSatisfied
    @BrainSatisfied 4 роки тому +1

    Multumesc pentru ceea ce faci! Am o mica intrebare. Care crezi ca sunt cele mai bune tipuri de ferestre si tamplarii? (in afara de tamplarie din lemn) doresc sa imi pun la o casa noua geamuri tripan, dar sunt nehotarat la tamplarie, sunt prea multe oferte.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Cu placere. Orientati-va pentru tamplariile eficiente energetic pentru case pasive, ca pana la urma conteaza eficienta lor, nu cate randuri de sticla au. Ideal eu cred ca sunt acelea din lemn, insa la exterior cu placaj de aluminiu.

  • @irinakudrea1170
    @irinakudrea1170 Рік тому

    Un numar de telefon va rog

  • @monicamarcu1962
    @monicamarcu1962 4 роки тому +1

    Mulțumim!
    informațiile prețioase și greu de găsit .

  • @melentinaaysil5666
    @melentinaaysil5666 3 роки тому

    Multumim pentru informații.
    Sunt absolut necesare pentru noi cei care nu ştim nimic despre calitatea unei constructii.
    Deasemenea aş vrea să întreb dacă pot găsi disponibil un constructor de încredere în domeniu.
    M-ar interesa aproximativ pentru luna mai .
    Frontul de lucru;România -zona Iaşi.
    Multumesc!
    Spor în toate şi gânduri bune!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Cu multa placere. Din pacate nu va putem ajuta pentru zona de Romania in prezent, oferim servicii la moment doar in Republica Moldova. Din luna mai incepem constructia primei case pasive premium din tara, atentia va fi asupra acestui proiect pe care la fel il postam online. Sanatate!

  • @bogdanstancu6252
    @bogdanstancu6252 3 роки тому

    Pai ce facem, reinventam apa calda ?
    Beciul, numit și pivniță sau zemnic, este un spațiu construit aflat sub nivelul solului și care este o încăpere anexă a unei gospodării. Este un loc care are caracteristici speciale și stabile de umiditate, căldură și lumină solară. Pentru aceste calități deosebite, beciurile au fost folosite încă din antichitate pentru a păstra hrana timp mai îndelungat și pentru păstrarea unor băuturi precum vinul sau socata.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Asa si? Ce nu e bine in video? Exista si mici deosebiri, daca e o noutate pentru dvs, mai studiati intrebarea. Ca din prima dvs intrebare am inteles ca sunteti indignat de ceva, insa din a doua parte a comentariului ati confirmat ce am mentionat si in video acesta si urmatorul tot despre beci.

  • @marianacozma1801
    @marianacozma1801 4 роки тому +1

    Buna ziua , eu am un beci din beton sub casă si intradevar cartofii încolțesc după două luni , ceapa nici nu o tin in beci ca incolteste imediat , ce este fier am observat ca rugineste , pe jos am pământ pentru ca am considerat ca asa este bine într-un beci , intrebarea mea este ce pot face pentru ca alimentele sa nu mai incolteasca , mentionez ca încă nu am izolat casa , multumesc anticipat !!!!?????

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Buna ziua. Va multumesc pentru comentariu si intr-un fel experienta dvs care confirma cele mentionate in acest video. In principal la dvs problema este ca trebuie sa termoizolati casa fara punti termice, insa in acelasi timp trebuie sa taiati din punct de vedere termic casa de pivnita de sub casa. Ar trebui o inspectie la fata locului, analiza planului casei, a multor alte variabile, insa in 2 cuvinte sumare: termoizolati fie tavanul, fie pardoseala de la parter, folosind si o scara termoizolanta in pivnita, posibil sa va ajute, insa niciodata 100%. Dupa cum am zis in video - pivnita e sub casa si are dezavantajele sale fata de un beci aparte de casa.

    • @marianacozma1801
      @marianacozma1801 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor va multumesc din suflet pt sfaturi întotdeauna utile 🙏🙏🙏🙏🙏🙏

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Cu placere.

    • @daniellozba6552
      @daniellozba6552 4 роки тому

      Nu doar termoizolare... Din video am inteles ca si panza freatica dauneaza. Deci o hidroizolare totala era necesara, dar cum pe jos are pamant....

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      @@daniellozba6552 Daca exista panza freatica, desigur ca aduce si ea un aport semnificativ ce trebuie luat in calcul. Iata de ce pentru a aplica o buna hidroizolatie pe jos recomand placa de beton-armat.

  • @mihaicozma8564
    @mihaicozma8564 3 роки тому

    Video-uri pline de inspirație și informații folositoare.
    Intenționez sa construiesc un beci din beton armat, însă am o mare nelămurire: prin hidroizolație corespunzătoare, folie cu crampoane si drenaj, tin apa nedorită la distanță, însă cum fac cu umiditatea necesară unei bune funcționări a unui beci pentru conservarea fructelor si legumelor ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +2

      Multumesc frumos. Umiditatea se rezolva prin ventilatie, am vorbit de acest lucru in video urmator dupa acesta privind constructia unui beci.

  • @valermartincrisan9887
    @valermartincrisan9887 3 роки тому

    Bine, interesant materialul, pentru unii,pentru altii, nu. Lipsesc anumite date tehnice, precum temperatura optima in beci sau camara,ventilatia si altele,f importante, fara de care nu-si are rostul...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Multumesc de comentariu, insa imi pare rau ca nu ati urmarit normal tot video, am specificat clar ca urmeaza si urmatorul video cu un exemplu de constructie, unde taman se vorbeste de ventilatie, constructie si alte aspecte foarte importante. Vizionare placuta!

  • @nutoatepopoarelepermithoti5847
    @nutoatepopoarelepermithoti5847 3 роки тому

    nu am inteles de ce boltarii din beton au nota 2 si betonul nota 5... nu e acelasi material, nu absoarbe betonul apa la fel ca si boltarii?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Si alte materiale au in componenta ciment, insa in final nu sunt aceleasi materiale. Boltarii de beton si un zid de beton-armat = sunt 2 materiale si comportamente absolut diferite! Am creat doua videouri si despre boltari (fortan), va recomand sa le vizionati!

  • @adriansandu2583
    @adriansandu2583 3 роки тому

    Sau ca in engleza, "root cellar" pentru beci, "basement" pentru subsol.

  • @B.Ruslan1978
    @B.Ruslan1978 3 роки тому

    Круто,
    Всё внятно. Vreau niște murături din beci și cu un ulcioraș de vin roșu.

  • @bogdanmandru451
    @bogdanmandru451 2 місяці тому

    EU IS DE LINGA IASI- 12 Km S PI LA NOI S MAI ZICE S ZAMNIC.

  • @paulcoman7237
    @paulcoman7237 3 роки тому

    La ardelenii se spune pivniță noi asa spunem la Sibiu acest cuv e popular

  • @Dr_V
    @Dr_V 4 роки тому

    Ehe, daca tii cont si de regionalisme in Romania sunt cel putin 10 cuvinte diferite pentru o asemenea incapere, dar cred ca ai subliniat corect diferentele principale intre notiunile de beci si pivnita. Problema e ca fiind incaperi utilitare variatia este mult mai mare decat la cele de locuit, fiecare le construieste cum ii tuna si uneori rezultatul e mai dificil de clasificat. De exemplu beciul meu de la casa de vacanta nu e sub casa, dar este sub o magazie (atat subsolul propriu-zis cat si intreaga lui rampa de acces), iar peretii beciului (care este din beton armat) se aliniaza si se continua direct cu fundatia magaziei de deasupra. Cum clasifici asa ceva? Eu ii zic beci pentru ca magazia in cauza este tot o anexa, neincalzita si nelipita de casa, dar majoritatea prietenilor mei il numesc pivnita doar pentru ca are o cladire deasupa :)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Va multumesc frumos pentru comentariul si intelegerea dvs. In principiu este greu sa delimitezi clar un beci de o pivnita, aici deja tine si de regionalisme, si de uzantele in folosire si de cum vede fiecare persoana situatia. Dintr-un punct de vedere un beci aparte de casa care are o anexa deasupra, tot beci e, insa din alt punct de vedere parca are elementele deja de pivnita de la subsolul cladirii putin. Anyway, indiferent cum ii zicem, principalul sa ne slujeasca fara probleme cat mai multi ani. Sanatate!

    • @daniellozba6552
      @daniellozba6552 4 роки тому

      E beci! Magazia e anexa, nu e incalzita permanent, are rolul mai mult de a proteja beciul (hidro si termo). Aceeasi solutie au ales-o si bunicii mei...

  • @calu3215
    @calu3215 4 роки тому

    Beci au oamenii acasă, iar pivniță au comercianții, e mai mare, are mai multe încăperi, uneori chiar mai multe nivele

  • @florina535
    @florina535 4 роки тому +1

    În zona Moldovei din RO, la țară, i se mai zice "zămnic" .

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Interesant, multumesc de informatie.

    • @viorelpopescu4990
      @viorelpopescu4990 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor interesant nu stim daca mai sint persoane care cunosc semnificatia cuvintului zamnic asa este si in zona mea batrinii i-l mai folosesc inca

    • @2010madalin
      @2010madalin 3 роки тому

      Acesta este un regionalism...

    • @olegburca
      @olegburca 3 роки тому +1

      vine din slavă, zima - înseamnă iarnă, respectiv zimnik înseamnă o încăpere unde se păstrează produse peste iarnă.

  • @gabrielgherman2562
    @gabrielgherman2562 4 роки тому

    La noi, mulți folosesc camera hidroforului pe post de beci. O fac anume mai mare.

  • @dumicimelinda8036
    @dumicimelinda8036 3 роки тому

    Salut, daca terenul este în panta și doar 1/3 din pereți sunt sub pământ, pot folosi beton monolit și cărămidă pentru a ridica o pivniță locuibila? Sau trebuie doar un singur tip de material pentru pereții de exterior? Mulțumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua. Pivnita locuibila? In ce sens? Pivnita e pivnita, spatiul locuibil e spatiu locuibil.

    • @dumicimelinda8036
      @dumicimelinda8036 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor terenul este în panta, 1/3 este demisolul sub pământ, restul este înafara. Întrebare este astfel, daca partea 1/3 pot sa o fac din beton cu cofrag iar 2/3 sa o zidesc. Problema este a punților de căldură / termice ... Am și o poza dacă îți pot trimite

    • @dumicimelinda8036
      @dumicimelinda8036 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Este full locuită

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@dumicimelinda8036 O poza m-ar ajuta, trimiteti-o prin mesaj paginii noastre de Facebook.

  • @cgeorge2k9
    @cgeorge2k9 3 роки тому

    Inca o data, respect! Si multe multumiri.

  • @cassiusoctopus2017
    @cassiusoctopus2017 4 роки тому +1

    👏Bun material.

  • @miagy420
    @miagy420 4 роки тому +1

    Va multumesc 👍

  • @gabigabi1864
    @gabigabi1864 4 роки тому

    Super, astept video despre subsol. Ca vreau sa fac casa, si pt ca trebuie sa torn o fundatie de 1.80,ma gandesc sa o torn de 2 m de fundatie si sa fac subsol? Dar mai astept informati de la tine

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +2

      Dupa cum am zis, video viitor va fi despre constructia unui Beci, care conform acestui video este o constructie aparte de casa, nu la subsol. Oricum partial informatiile din video viitor va pot fi de folosi si dvs.

    • @viorelpopescu4990
      @viorelpopescu4990 4 роки тому +1

      @@EnciclopediaConstructiilor sincer nu as opta pentru subsal la casa Sint multe motive si char daca terenu permite tot nu e bine mai ales in camerele locuite vafi frig iarna orce izolatie vei incerca

    • @romanitzadrag-fyu617
      @romanitzadrag-fyu617 4 роки тому

      @@viorelpopescu4990 Dar nu e asa, azi rezolvi usor asta. In subsol e mai cald iarna pt ca e partial ingropat si emana caldura pamantul. Trebuie doar sa ii pui ferestre si usi termopan, poti si obloane daca asa ai chef.

    • @DemoNiq
      @DemoNiq 4 роки тому +1

      @@romanitzadrag-fyu617 ala nu mai e subsol daca ii pui ferestre... e demisol

  • @cristialexro4916
    @cristialexro4916 4 роки тому

    In Romania se mai cheamă și zămnic

  • @valentintanase4948
    @valentintanase4948 4 роки тому

    Total de acord cu ultima varianta

  • @takatszsolt6753
    @takatszsolt6753 4 роки тому

    Informatii foarte utile! Multumesc!

  • @elenabeza4432
    @elenabeza4432 3 роки тому

    Multumesc

  • @huhosthugost839
    @huhosthugost839 4 роки тому

    Buna ziu vam lasat la un video un comentariu
    Este vorba de ferestre pozitionare

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua, nu vad nici un comentariu nou de al dvs in ultimile ore la nici un alt video, si nici in categoria Spam sau Retinute pentru examinare.

    • @huhosthugost839
      @huhosthugost839 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor la acest video
      Am zidarie din bloc ceramic 25 cm o sa vina o tencuiala interior 2cm exterior 2 cm plus 15 cm de vata bazalica
      Ami puteti spune unde ai fi poziționare corectă

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Acela este canalul meu de Patreon, unde abonatii pot dona de-o cafea ))) La fel nu vad vreun mesaj acolo. Anyway, vata bazaltica pozitionati-o la exterior.

  • @andreim838
    @andreim838 4 роки тому +1

    Foarte bun materialul, multumim!
    Ce parere ai despre ingroparea in pamant a unui container metalic si folosirea lui pe post de beci? Va necesita hidroizolatie exterioara sau niste stalpi de rezistenta?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Cu placere. Eu personal nu mi-as face un beci din containere metalice sau din plastic, ci as merge pe beton-armat, piatra sau caramida. Cred ca si containerul metalic ar avea nevoie de o structura de rezistenta daca tot este ingropat in pamant.

    • @viorelpopescu4990
      @viorelpopescu4990 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor nu este problema rezistentei numaidecit dar rugina va face ca rapid beciul tau sa se surpe orce fel de izolatie hidrofuga pa metal cedeaza la esterior la interior egdasiea e mai periculoasa si nu ai vopsea sa reziste nici ce pa baza da ulei

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +2

      @@viorelpopescu4990 Merci pentru comentariu, in principiu aveti dreptate, chiar si constructiile din metal sau lemn, au fundatii tot din beton-armat.

    • @romanitzadrag-fyu617
      @romanitzadrag-fyu617 4 роки тому

      @@viorelpopescu4990 Fabrica Emet poate oferi solutii de impermeabilizare si a metalului si a betonului. Rasinile epoxidice si este inca o alta categorie de rasini....si nici mucegaiul nu face casa buna cu rasinile...

    • @viorelpopescu4990
      @viorelpopescu4990 4 роки тому +1

      @@romanitzadrag-fyu617 Nu va contrazic ca fabrica respectiva produce astfel de rasini Eu sint contra ingroparii orcarui corp metelic in pamint si mai ales a unui container pa post de pivnita Sa va argumentez de ce; Containeru esre deja un produs deja executat vopsit etc ,ori ptru al folosi ptru situatia prezentata nu e posibil impermibializarea lui exterioara si interioara orcit am vrea noi sa ne dam ghebosi nu e posibila si totusi sa spunem da ,la lucrarile de montare e imposibil sa nu se degradeze o portiune din lucrare la exterior care o data ingropat la revedere colac si luminare rugina is-i va face da cap La interior de asemene prin manipulari ne atente ajungem la acelas rezultat fara sa mai spun ca nu putem impemibializa peste tot orcit am dori noi da se poate face ceia ce spuneti printro scufundare in rasina si mentinerea sub presiune a continutuli pret de ceva minute solutie cu totul ne viabila intr-un caz particular Cit priveste la interior astfel de constructie este total ne indicata un alt aspect i-l prezinta gazele produse de putrefactie ale unor legume sau fructe sint un real accelerator ptru rugina si nu in ultimul rind igienizarea unei astfel e constructii e greu de facut Altfel stau lucturile intr-o constructie din beton s-au caramida In primul rind aceste pivnite este recomandat ca vara sa ramina goale si deschise ptru aerisire spoirea cu var alb este o reala necesitate deci igienizare mult mai eficienta si distrugerea sporilor ciupercilor de putregai , mucegai etc

  • @moghysorinel9883
    @moghysorinel9883 4 роки тому +1

    Pivnita e ca un beci sub casa , subsol e pe toata casa ...