Interesant și în același timp terifiant cum anumite descoperiri pot aduce mari distrugeri omenirii. Toate aceste informații trebuie să conștientizeze omenirea de puterea distructivă a fuziunii și fisiunii atomilor. Trebuie să fim conștienți de evoluția tehnologiei și să o folosim cu responsabilitate în beneficiul nostru fără a ne afecta mediul înconjurător care este intr-un echilibru destul de sensibil. Felicitări domnule Presură. Propun un video despre concentrația de CO2 din atmosferă și efectele acestuia asupra omenirii.
Dl. Presură nu a amintit de un mare efect pozitiv al existenței unor asemenea arme devastatoare: efectul lor de disuasiune, adică "de a descuraja un eventual adversar să angajeze ostilitățile". Este foarte probabil că tocmai acestui efect îi datorăm lunga perioadă de (relativă) pace de după războiul din 1939-45, când URSS nu putea să spere o victorie fără ca să fie total distrusă în cazul unui război nuclear (strategia MAD, "mutually assured destruction", distrugere reciprocă garantată). Acest efect disuasiv a funcționat deja de la început, prin bombele de la Hiroshima și Nagasaki (august 1945), în urma cărora Japonia a capitulat. Se apreciază că au fost evitate astfel numeroase victime: cel puțin câteva sute de mii de militari Aliați (SUA, Anglia, Canada etc.) şi multe milioane de civili şi militari japonezi.
Eu vreau un episod despre ceea ce se face in Geneva. Chiar mai mult decat simpla accelerare, ce altceva se mai face, ce s-a descoperit, si bineintele si despre potentialele riscuri de care am tot auzit
Un videoclip despre: Inteligenta artificiala mai puternica decat intreaga rasa umana. In scenariul in care inteligenta artificiala este scapata de sub control, ce s-ar intampla?
Domnule Cristian Presură, felicitări! Mă uit la materiale prezentate de Dvs., cum se spune, "ca mâţa-n calendar"! Studiile mele sunt filologice şi niciodată nu am priceput o iotă din ce înseamnă fisiunea şi, fuziunea nucleară, dar felul atât de plăcut în care vorbiţi, mă face să vă ascult cu plăcere. Mulţumesc şi succes!
O expunere extrem de interesantă prezentata de un om competent!!! S-a descoperit la Mohenjodaro urmele îngrozitoare ale unui oraș distrus de o explozie atomică din perioada antedeluviana!!!! Ar fi interesant sa comentați si problema acceleratorului! Va multumim💐🙋♀️
Extraordinar de bine explicat si de limpede! Daca tot ne aflam la subiectul bombelor atomice, ce părere aveti despre teoria teraformarii lui Marte prin bombardarea atomica la poli?
Cat de "responsabil" poate fi un om de stiinta care creaza asa ceva in scop militar (distructiv)? Cunoscand natura umana ma bucur ca ati precizat un lucru: sa ne fereasca destinul ca asemenea tehnologie sa cada in mana unui regim autoritar sau iresponsabil (care din pacate mai exista si in prezent). Un vechi proverb chinez spune "Nu conteaza inteligenta cat conteaza intelepciunea!" Omului modern, din pacate, ii cam place sa se joace de-a Dumnezeu si nu stiu cat mai e capabil sa aprecieze paradisul in care traieste numit TERRA :( ...si il cauta pe Marte :)
Au facut-o ca sa-i linisteasca pe japonezi si ca sa nu apuce nemtii sa o faca primii. O coalitie corecta ar fi fost Germania, UK, Sua contra Rusiei. Si-au dat seama tarziu cine le e inamicul adevarat.
Pe bunica-meu din partea mamei tot Sirbu il chema, si cred ca mai degraba decat despre Bomba Atomica, nu neaparat la un accelerator de particule s-ar fi gandit, cat poate la un accelerator al productivitatii mintii umane. Dar nenea de mai sus, ca sa nu-i zic "Nepoate", ca-s mai batran ca el, ar trebui sa remarce ca atata vreme cat tot nu ne vine sa compunem o bomba nucleara, asta se intampla pentru ca din totdeauna cu totii ne-am dorit o viata sau o societate mai frumoasa, si d'aia nicicand nu vom da cu vreo bomba. Pe un singur motiv. Celui ce mai tot timpul ii vine sa distruga vesnic va fi inconjurat de o lume cu atat mai aspra si sumbra, pe cat celui ce nu-i vine sa atace e inconjurat mai tot timpul de o chemare in alta parte de o lume cu atat mai buna. Ne vom separa de ei. Nu stiu cum vom reusi, dar in cele din urma vom invinge. Treaba-i alta. Din pricina acestei ciume de a da cu diverse bombe, oare cati din noi o sa mai piara?? Ca doar e clar ca nu-i obligatoriu sa piara oameni pe deplin vinovati de ceva. Ci o multime de confrati de-ai nostri complet aiurea. Exact asa. Si asta ma taie grozav la inima. (Apropo, crezi ca il prinde pa comentator ideea cu acceleratorul asta de particule?? Mi-e teama ca nu intelege nimic. Eu mai poate. Stii de ce? Nu cred ca termenul "Gaurii Negre" ii mareste deloc ponderea asa cum ai vrea. Parca mai mult ti-ar anihila textul.)
Salutare domnul Cristian ! Am dat peste ceva interesant pe rețelele astea internautice. Bateriile cu diamante și deșeuri nucleare, care cică ar dura 28000 de ani fără încărcare. Cred că ar ieși un video interesant. Cu respect !
Vrem si CERN. Ce mai fac oamenii acolo ca nu mai zice nimeni nimic. Ceva legat de plasma si reactoarele cu plasma ar fi interesant. Multumim Cristi si echipei!
O chestiune : Să zicem că în viitor navele spațiale ar putea călătorii cu o viteză mai mare ca viteza luminii- știind că sunt miliarde de stele planete și alte corpuri prin spațiu- . În timpul accelerării navetei pe o distanta x către o anumita destinație aleatorie, nu s ar putea ciocni cu unul dintre acele corpuri?
Nu stiu dar nimeni nu a spus cat oxigen sa ars la tote testele si n cat timp a fost recuperat. ( ore tote aceste experimente au contribuit si ele la poloarea la care a sa ajuns azi pe planeta noastra. ar fi interesnt sa stim cu cat la % a ajutat gradul de poluare. Va multumes !
Salut Cristian, foarte bun conținutul, am revenit la el in contextul actual deși l-am mai asculta. Ar fi de interes probabil pentru mulți un episod cu ce impact ar avea declanșarea unui război nuclear cu arsenalul existent in momentul de fata, ce capacități de distrugere ca si suprafață, daca ar rămâne supraviețuitori si asa mai departe. O abordare macro a impactului. mersi
Până la urmă realizez că jocuri video precum Fallout sunt bazate pe teorii științifice. Acei "ghouls" ar fi un rezultat direct. Oricum chiar și povestea jocului spune asta. Ajungi să te gândești că într-o oarecare măsură este posibil. Aplauze domnule!
Am si eu o intrebare: Electronul de afla intr-o superpozitie cuantica si avem pozat acest lucru in care vedem "norul" acela de electron in care sd poate afla oricunde, de ce nu am putea vedea asta si la un obiect mai mare si in momentul in care am observa se colapseaza la una dintre pozitii? De ce nu se intampla asa si la electron si am reusit sa pozam superpozitia?
Ce puteti spune despre experimentul Montauk, Philadelphia si despre calatoria in timp ca efect al unui camp magnetic puternic (asa era descris experimentul)? Ps. Apreciez video-urile dvs!
Proiectul Montauk este o teorie a conspirației care susține că [...] v. ro.wikipedia.org/wiki/Proiectul_Montauk Deci este o aiureală, nu este nimic de discutat.
@@alexleibovici4834 Aha, recunosc că nu am găsit surse prea credibile privind exp. Montauk, dar nu ajunsesem la wikipedia. Totuşi exp. Philadelphia, aşa cum este prezentat, ar putea fi posibil?
@@artemismary6579 > nu ajunsesem la wikipedia Eu *_încep_* cu Wiki (prefer în engleză, deoarece este mai solidă, mai controlată. > exp. Philadelphia Wiki: "experiment militar în care o navă ar fi trebuit să fie făcută invizibilă". "Povestea este în general considerată o invenție (păcăleală, aberație)"
@@artemismary6579 La întrebarea dacă "ar putea fi posibil"? În orice caz, în prezent nu există o asemenea tehnologie, deci treaba nu este deloc simplă. Dacă va exista în viitor? Posibil... deşi va avea probabil costuri mari şi nu știu dacă va merita efortul... în comparație cu atingerea acelorași obiective prin cu totul alte metode decât camuflarea.
@@alexleibovici4834 nu stiu exact, domnul presura vorbea despre acclererator si intreba "audienta" daca se vrea un video pe aceasta tema. era un comentariu de confirmare, daca doriti.
@@matei-razvanobogeanu1851 OK, am înțeles, ați vrut doare să confirmați că doriți un video "pe această temă", dar nu știți precis despre ce temă este vorba...
buna ziua !....dvs. ati luat in calcul explozia unei singure bombe fie ea si cea mai puternica .....dar daca ar exploda mai multe sau foarte multe ?....daca ar incepe un razboi atomic fiecare parte ar lansa multe bombe .....apoi ati spus ca bombele cu hidrogen nu emit prea multe radiatii periculoase dar daca vor fi detonate multe bombe atomice clasice,cu fisiune si care sunt si mult mai puternice decat cele doua stiute pana acum ???
Aș vrea un video care știu sigur ca nimeni nu vrea să spună sau să facă un clip la ce este bun așa ceva să construiești ceva care doar distruge dece nu construim ceva care aduce benefici la scară mare gen o navă spațială care să se deplaseze cu viteze măcar apropiate la ce este bună o bamba cu atâta energie care distruge
As dori o prezentare in care sa vad masuratori/calcule. Sa trec de cunoasterea empirica, inteleg ca scopul acestei serii nu este de a explica detaliat, dar as dori sa vad ceva putin mai "concret". Btw apreciez #seriacool.
Bună ziua. Aș vrea și eu o întrebare: Dacă descompunem apa în hidrogen și oxigen, folosindu-se gazul obținut la motoare cu ardere internă, ,,acea apă descompusă mai întoarce înapoi în natură?? sau,, dispare .?
Ar mai fi de subliniat și un *_mare efect pozitiv_* al existenței unor asemenea arme devastatoare: efectul lor de disuasiune, adică "de a descuraja un eventual adversar să angajeze ostilitățile". Este foarte probabil că tocmai acestui efect îi datorăm lunga perioadă de (relativă) pace de după războiul din 1939-45, când URSS nu putea să spere o victorie fără ca să fie total distrusă în cazul unui război nuclear (strategia MAD, "mutually assured destruction", distrugere reciprocă garantată). Acest efect disuasiv a funcționat deja de la început, prin bombele de la Hiroshima și Nagasaki (august 1945), în urma cărora Japonia a capitulat. Se apreciază că au fost evitate astfel numeroase victime: cel puțin câteva *_sute de mii_* de militari Aliați (SUA, Anglia, Canada etc.) şi *_multe milioane_* de civili şi militari japonezi.
daca tot vorbiti de responsabilitatea fizicienilor , de ce sut ei de acord sa reeze astfEl de arme care chiar pun in pericol viata pw Terra ,IN TOTALITATEA EI. adica nu este mai moral sa refuze din start participarea la astfel de proiecte ? in rest ,inca un material bun prezentat frumos si clar specific dvs. multumim
Apreciez ceea ce faci. Poate e întrebare prosteasca, dar nu știu răspunsul, e posibil sa se folosească fuziunea sau fisiunea pentru a deplasa mai repede un mijloc de transport? Ai putea face un video de trecutul și viitorul mijloacelor de transport, de la motorul p aburi, la rachete hipeloop și altele?
@@quirina_antonina > Spune asta egiptenilor și nubienilor de acum 10 000 de ani, și apoi spune-o japonezilor și americanilor de acum 70 de ani. Nu am înțeles ce vrei să spui. Eu am afirmat că "Odată cu avansarea științei și tehnicii crește capacitatea omului de a rezista la distructivitatea NATURII". De ce această afirmație a mea *_este dezmințită_* de evenimentele (neprecizate) la care te referi?
@@quirina_antonina Cu ușurință se poate observa rolul și importanța, științei sau a educației într-o societate civilizată. Doar o ființă umană fără educație poate oferii haos si distrugere in jurul său.
@@quirina_antonina "Spune asta egiptenilor și nubienilor de acum 10 000 de ani, și apoi spune-o japonezilor și americanilor de acum 70 de ani." Sper ca esti constient de cat non-sens este in "fraza" asta.
Ati putea face un videoclip ca acesta în care sa vorbit despre generatorul de la Geneva?
salut Edi!
Si eu astept acest episod
daaaaaa vrem
care/ce generator de la Geneva?
@@ciprianpopa1503 e un fel de accelerator electromagnetic....mai bine zis un laborator imens unde studiaza electroni...fotoni...etc
Interesant și în același timp terifiant cum anumite descoperiri pot aduce mari distrugeri omenirii. Toate aceste informații trebuie să conștientizeze omenirea de puterea distructivă a fuziunii și fisiunii atomilor. Trebuie să fim conștienți de evoluția tehnologiei și să o folosim cu responsabilitate în beneficiul nostru fără a ne afecta mediul înconjurător care este intr-un echilibru destul de sensibil.
Felicitări domnule Presură.
Propun un video despre concentrația de CO2 din atmosferă și efectele acestuia asupra omenirii.
Dl. Presură nu a amintit de un mare efect pozitiv al existenței unor asemenea arme devastatoare: efectul lor de disuasiune, adică "de a descuraja un eventual adversar să angajeze ostilitățile".
Este foarte probabil că tocmai acestui efect îi datorăm lunga perioadă de (relativă) pace de după războiul din 1939-45, când URSS nu putea să spere o victorie fără ca să fie total distrusă în cazul unui război nuclear (strategia MAD, "mutually assured destruction", distrugere reciprocă garantată).
Acest efect disuasiv a funcționat deja de la început, prin bombele de la Hiroshima și Nagasaki (august 1945), în urma cărora Japonia a capitulat. Se apreciază că au fost evitate astfel numeroase victime: cel puțin câteva sute de mii de militari Aliați (SUA, Anglia, Canada etc.) şi multe milioane de civili şi militari japonezi.
Da, ar fi super sa faci un videoclip despre acceleratorul de particule de la Geneva. Foarte tare!
In sfirsit, un om capabil si o fizica explicata pe intelesul tuturor
Dle fizician,
Multumim pentru explicatiile stiintifice!
Un video despre experimentul de la Geneva
Super !! Vrem și generatorul de la Geneva 😅
Da! Un video despre generatorul de la Geneva! ✌️
Ăă
Mulțumim!
Mulțumim pentru susținere.
Eu vreau un episod despre ceea ce se face in Geneva. Chiar mai mult decat simpla accelerare, ce altceva se mai face, ce s-a descoperit, si bineintele si despre potentialele riscuri de care am tot auzit
Un videoclip despre: Inteligenta artificiala mai puternica decat intreaga rasa umana. In scenariul in care inteligenta artificiala este scapata de sub control, ce s-ar intampla?
Multumim! O sugestie pentru un nou episod: stabilirea vechimii unui obiect folosind Carbon 14
Ar fi genial.
Domnule Cristian Presură, felicitări! Mă uit la materiale prezentate de Dvs., cum se spune, "ca mâţa-n calendar"! Studiile mele sunt filologice şi niciodată nu am priceput o iotă din ce înseamnă fisiunea şi, fuziunea nucleară, dar felul atât de plăcut în care vorbiţi, mă face să vă ascult cu plăcere. Mulţumesc şi succes!
O expunere extrem de interesantă prezentata de un om competent!!!
S-a descoperit la Mohenjodaro urmele îngrozitoare ale unui oraș distrus de o explozie atomică
din perioada antedeluviana!!!! Ar fi interesant sa comentați si problema acceleratorului!
Va multumim💐🙋♀️
Pe lângă temperatura foarte mare, fuziunea mai are nevoie si de o presiune imensa.
Foarte interesant, multumim domnule profesor.👍👋👋👋
Daa, normal ca vrem sa știm și despre acceleratorul de particule! 🙋
Bun material.
Bomba cu neutroni si actiunea neutronilor asupra fiintelor vii.
Un follow-up al acestui video ar fi de bun augur.
Multumim frumos Maestre !
Mă așteptam să vorbiți despre ce s-ar întâmpla cu Pământul în cazul unui război nuclear, dar oricum foarte informativ clipul, felicitări
Abea asteptam un clip de genul. Super clipul
Felicitãri Domnule Profesor , privesc cu plãcere fiecare video informativ , pãrerea mea este cã ar trebuii sã aveți propria emisiune informativã 🌌💜
Extraordinar de bine explicat si de limpede! Daca tot ne aflam la subiectul bombelor atomice, ce părere aveti despre teoria teraformarii lui Marte prin bombardarea atomica la poli?
Sunteți un om de știință felicitări și mult succes
Cat de "responsabil" poate fi un om de stiinta care creaza asa ceva in scop militar (distructiv)? Cunoscand natura umana ma bucur ca ati precizat un lucru: sa ne fereasca destinul ca asemenea tehnologie sa cada in mana unui regim autoritar sau iresponsabil (care din pacate mai exista si in prezent). Un vechi proverb chinez spune "Nu conteaza inteligenta cat conteaza intelepciunea!" Omului modern, din pacate, ii cam place sa se joace de-a Dumnezeu si nu stiu cat mai e capabil sa aprecieze paradisul in care traieste numit TERRA :( ...si il cauta pe Marte :)
Au facut-o ca sa-i linisteasca pe japonezi si ca sa nu apuce nemtii sa o faca primii. O coalitie corecta ar fi fost Germania, UK, Sua contra Rusiei. Si-au dat seama tarziu cine le e inamicul adevarat.
Aș dorii într-un episod să vorbiți despre acceleratorul de particule de la Geneva
O mica corectie: deuteriul are 1 neutron (fiind format din 1 proton + 1 neutron), iar tritiul are 2 neutroni (fiind format din 1 proton + 2 neutroni).
Minunat realizat. Și explicația legată de difuzie prin efectul Compton. Mi-nu-nat
Felicitări, domnule Cristian
felicitari pentru tot ce faceti !
Ne puteți explica, într-un video, cum a fost posibilă, salvarea astronauților de pe Apollo 13?
ar fi minunat să faceți un videoclip despre teoria acceleratorului de particule ce ar ,, putea" creea o gaură neagră
Pe bunica-meu din partea mamei tot Sirbu il chema, si cred ca mai degraba decat despre Bomba Atomica, nu neaparat la un accelerator de particule s-ar fi gandit, cat poate la un accelerator al productivitatii mintii umane. Dar nenea de mai sus, ca sa nu-i zic "Nepoate", ca-s mai batran ca el, ar trebui sa remarce ca atata vreme cat tot nu ne vine sa compunem o bomba nucleara, asta se intampla pentru ca din totdeauna cu totii ne-am dorit o viata sau o societate mai frumoasa, si d'aia nicicand nu vom da cu vreo bomba. Pe un singur motiv. Celui ce mai tot timpul ii vine sa distruga vesnic va fi inconjurat de o lume cu atat mai aspra si sumbra, pe cat celui ce nu-i vine sa atace e inconjurat mai tot timpul de o chemare in alta parte de o lume cu atat mai buna. Ne vom separa de ei. Nu stiu cum vom reusi, dar in cele din urma vom invinge. Treaba-i alta. Din pricina acestei ciume de a da cu diverse bombe, oare cati din noi o sa mai piara?? Ca doar e clar ca nu-i obligatoriu sa piara oameni pe deplin vinovati de ceva. Ci o multime de confrati de-ai nostri complet aiurea. Exact asa. Si asta ma taie grozav la inima. (Apropo, crezi ca il prinde pa comentator ideea cu acceleratorul asta de particule?? Mi-e teama ca nu intelege nimic. Eu mai poate. Stii de ce? Nu cred ca termenul "Gaurii Negre" ii mareste deloc ponderea asa cum ai vrea. Parca mai mult ti-ar anihila textul.)
Puteți crea o prezentare despre producerea industrială a diamantelor sintetice?
Ceausescu facuse o fabrica
@@radudebu5551 păi de-aia întreb: cum e de fapt tehnologia,
apoi "strategia" industrială românească post-revoluție... altă poveste
Pamantul nu il poate distruge,dar tot ce inseamna viata DA...
Salutare domnul Cristian ! Am dat peste ceva interesant pe rețelele astea internautice. Bateriile cu diamante și deșeuri nucleare, care cică ar dura 28000 de ani fără încărcare. Cred că ar ieși un video interesant. Cu respect !
Vrem si CERN. Ce mai fac oamenii acolo ca nu mai zice nimeni nimic. Ceva legat de plasma si reactoarele cu plasma ar fi interesant.
Multumim Cristi si echipei!
Clonarea ar fi un subiect interesat :))))
Da, ar fi fain, dar implica multa biologie, totusi.
O chestiune : Să zicem că în viitor navele spațiale ar putea călătorii cu o viteză mai mare ca viteza luminii- știind că sunt miliarde de stele planete și alte corpuri prin spațiu- . În timpul accelerării navetei pe o distanta x către o anumita destinație aleatorie, nu s ar putea ciocni cu unul dintre acele corpuri?
Tu chiar esti un om informat !!
profesore, explica te rog si functionarea bombei cu neutroni, arma nucleara zisa si curata...
Nu stiu dar nimeni nu a spus cat oxigen sa ars la tote testele si n cat timp a fost recuperat. ( ore tote aceste experimente au contribuit si ele la poloarea la care a sa ajuns azi pe planeta noastra. ar fi interesnt sa stim cu cat la % a ajutat gradul de poluare. Va multumes !
Am căutat special informații despre armele nucleare. Multumim frumos.
Da vrem sa vedem ce mai face reacorul de la Geneva acum dar si in urmatorii 10 ani si cam cand se va finaliza cercetarile acolo ce se va face cu el .?
În Groapa Marianelor presiunea ar fi suficienta??
Fireste! Si pe mine intereseaza subiectul despre, ,,Generatorul de la Geneva si gaura neagra".
Domnule Cristian,va rog frumos daca vreti sa faceti un clip despre gaurile negre...ce se intampla cu tot ce intra acolo?...
Bunăziua, dom' Presură puteți ca în episodul următor să spuneți și definiția secundei atomice😉
Experimentul Philadelphia. 😁
Salut Cristian, foarte bun conținutul, am revenit la el in contextul actual deși l-am mai asculta. Ar fi de interes probabil pentru mulți un episod cu ce impact ar avea declanșarea unui război nuclear cu arsenalul existent in momentul de fata, ce capacități de distrugere ca si suprafață, daca ar rămâne supraviețuitori si asa mai departe. O abordare macro a impactului. mersi
Foarte bine
As dori un videoclip în care să vorbiți despre călătoria în timp în viitor și în trecut
Te rugam , ajuta poporul Român !
Domnule Cristian , faceți un video despre ceasurile atomice ?
Ați citit deja ce este în Wikipedia şi în referințele date acolo?
Până la urmă realizez că jocuri video precum Fallout sunt bazate pe teorii științifice. Acei "ghouls" ar fi un rezultat direct. Oricum chiar și povestea jocului spune asta. Ajungi să te gândești că într-o oarecare măsură este posibil. Aplauze domnule!
Am si eu o intrebare: Electronul de afla intr-o superpozitie cuantica si avem pozat acest lucru in care vedem "norul" acela de electron in care sd poate afla oricunde, de ce nu am putea vedea asta si la un obiect mai mare si in momentul in care am observa se colapseaza la una dintre pozitii? De ce nu se intampla asa si la electron si am reusit sa pozam superpozitia?
Esti cel mai tare Cristi
Iubesc intro-ul🤩
Buna dimineața.Live?nice 🤩🤩
Ce puteti spune despre experimentul Montauk, Philadelphia si despre calatoria in timp ca efect al unui camp magnetic puternic (asa era descris experimentul)?
Ps. Apreciez video-urile dvs!
Proiectul Montauk este o teorie a conspirației care susține că [...] v. ro.wikipedia.org/wiki/Proiectul_Montauk
Deci este o aiureală, nu este nimic de discutat.
@@alexleibovici4834 Aha, recunosc că nu am găsit surse prea credibile privind exp. Montauk, dar nu ajunsesem la wikipedia. Totuşi exp. Philadelphia, aşa cum este prezentat, ar putea fi posibil?
@@artemismary6579
> nu ajunsesem la wikipedia
Eu *_încep_* cu Wiki (prefer în engleză, deoarece este mai solidă, mai controlată.
> exp. Philadelphia
Wiki: "experiment militar în care o navă ar fi trebuit să fie făcută invizibilă". "Povestea este în general considerată o invenție (păcăleală, aberație)"
@@alexleibovici4834 De acord cu tine, insa nu imi raspunde la intrebare :)
@@artemismary6579 La întrebarea dacă "ar putea fi posibil"?
În orice caz, în prezent nu există o asemenea tehnologie, deci treaba nu este deloc simplă. Dacă va exista în viitor? Posibil... deşi va avea probabil costuri mari şi nu știu dacă va merita efortul... în comparație cu atingerea acelorași obiective prin cu totul alte metode decât camuflarea.
Aș dori să văd despre gaura neagra improbabilă.
Ce se întâmplă în Triunghiul Bermudelor, dincolo de orice mit? Exista în realitate o distorsiune spațiu-timp acolo?
Ba da ce bine vorbești omule mai convins sa te susțin:)
ateptam video cu generatorul de la Geneva si teoriile gen fecebook :)
Ce este GENEZA?? 🤔 🙏 🙏 🙏
As vrea sa stiu despre experimentul de la acceleratorul de particule din Geneva!
Care experiment?
Ați citit deja ce este în Wikipedia şi în referințele date acolo?
@@alexleibovici4834 nu stiu exact, domnul presura vorbea despre acclererator si intreba "audienta" daca se vrea un video pe aceasta tema. era un comentariu de confirmare, daca doriti.
@@matei-razvanobogeanu1851 OK, am înțeles, ați vrut doare să confirmați că doriți un video "pe această temă", dar nu știți precis despre ce temă este vorba...
Nu sunt documentat pe tema. Doar am aflat titlul temei si mi s a parut interesantă.
buna ziua !....dvs. ati luat in calcul explozia unei singure bombe fie ea si cea mai puternica .....dar daca ar exploda mai multe sau foarte multe ?....daca ar incepe un razboi atomic fiecare parte ar lansa multe bombe .....apoi ati spus ca bombele cu hidrogen nu emit prea multe radiatii periculoase dar daca vor fi detonate multe bombe atomice clasice,cu fisiune si care sunt si mult mai puternice decat cele doua stiute pana acum ???
o voce in genul doamnei de la teleenciclopedia :)
👍👏👏
Super
Acest video e un fel de terapie bazata pe fizica.
fa te rog un videoclip despre viata de dupa moarte sau daca mai exista ceva dupa ce omul moare!!
Chiar crezi ca exista cineva care poate sa dea sugestii pertinente cu privire la subiectul solicitat?
@@ciprianpopa1503 cneva a facut un live din viata de apoi, deci se poate
@@brb4903 "cneva a facut un live din viata de apoi, deci se poate" pai atunci indica cine e acel "cneva" si s-a rezolvat "problema".
@@ciprianpopa1503 evident eram sarcastic...
Aș vrea un video care știu sigur ca nimeni nu vrea să spună sau să facă un clip la ce este bun așa ceva să construiești ceva care doar distruge dece nu construim ceva care aduce benefici la scară mare gen o navă spațială care să se deplaseze cu viteze măcar apropiate la ce este bună o bamba cu atâta energie care distruge
👍🥂😉
Eu aș vrea să știu cum funcționează centrala de la Cernavodă.Știu că se zice că tot procesul este realizat cu ,,apă grea”.
As dori o prezentare in care sa vad masuratori/calcule. Sa trec de cunoasterea empirica, inteleg ca scopul acestei serii nu este de a explica detaliat, dar as dori sa vad ceva putin mai "concret". Btw apreciez #seriacool.
Domnule fizician as vrea sa stiu daca o bomba atomica poate fi oprita sau distrusa inainte de a exploda . va multumesc .
Bună ziua.
Aș vrea și eu o întrebare:
Dacă descompunem apa în hidrogen și oxigen, folosindu-se gazul obținut la motoare cu ardere internă, ,,acea apă descompusă mai întoarce înapoi în natură?? sau,, dispare .?
Ce s-ar întâmpla dacă o bomba ar exploda în antarctica, ar schimba clima?
Parca spuneti Capra cu trei iezi, dar
Omenirea se va sfirsii...
Abia acum vorbiți,? Să de-a dracii an voi! Unde a ajuns omul numai praf a făcut; ce face bun? Nimic :
Ar mai fi de subliniat și un *_mare efect pozitiv_* al existenței unor asemenea arme devastatoare: efectul lor de disuasiune, adică "de a descuraja un eventual adversar să angajeze ostilitățile".
Este foarte probabil că tocmai acestui efect îi datorăm lunga perioadă de (relativă) pace de după războiul din 1939-45, când URSS nu putea să spere o victorie fără ca să fie total distrusă în cazul unui război nuclear (strategia MAD, "mutually assured destruction", distrugere reciprocă garantată).
Acest efect disuasiv a funcționat deja de la început, prin bombele de la Hiroshima și Nagasaki (august 1945), în urma cărora Japonia a capitulat. Se apreciază că au fost evitate astfel numeroase victime: cel puțin câteva *_sute de mii_* de militari Aliați (SUA, Anglia, Canada etc.) şi *_multe milioane_* de civili şi militari japonezi.
vreeeeeeeeeeeeem generatorul de le Geneva !!!!! va rugaaaaaaaaam !!
Omul nu era in stare sa creeze fericire! Oamenii sunt rai! Vom pieri ca niste idioti!
Dacă se întamplă ceva cu planeta, aflăm peste 60 de ani. Asta dacă mai suntem în viață!
Domnule Cristian, la ce inaltime trebuie sa ne aflam ca sa nu mai fim atrasi de gravitatia pamantului? practic sa nu ne mai invartim cu pamantul.
m-am linistit ca oamenii de stiinta sunt responsabili ................................
Se poate strecura eroare
Ador video urile de 30 min , super tare clipul , te întreci pe zi ce trece.
11:18Ce ai pățit la gât?
hikkie
daca tot vorbiti de responsabilitatea fizicienilor , de ce sut ei de acord sa reeze astfEl de arme care chiar pun in pericol viata pw Terra ,IN TOTALITATEA EI. adica nu este mai moral sa refuze din start participarea la astfel de proiecte ? in rest ,inca un material bun prezentat frumos si clar specific dvs. multumim
Apreciez ceea ce faci. Poate e întrebare prosteasca, dar nu știu răspunsul, e posibil sa se folosească fuziunea sau fisiunea pentru a deplasa mai repede un mijloc de transport?
Ai putea face un video de trecutul și viitorul mijloacelor de transport, de la motorul p aburi, la rachete hipeloop și altele?
cea mai puternica arma este mass media. Reveniti-va!
E bine să știm ce ne așteaptă dacă Putin se hotărăște să apese butonul atomic, care este alb, nu roșu !
*J A P O N I A A AAA*
Semnez like-ul numărul 999 😎
Intrebare nelegata de fizica, ce ati patit la gat ?
O singura explozie nucleara dar dacă sunt mai multe?
Deci potem sa le folosim sa ne jucam liniștiți..ati vazut unde este schimbarea climatica,poluarea, bolile si cine le provoaca .prieteni nostri
Salut
Ai putea face un video despre programul HARP si daca este mit sau adevarat?
Odată cu avansarea științei crește distructivitatea omului sau odată cu distructivitatea omului avansează știința
Odată cu avansarea științei și tehnicii crește capacitatea omului de a rezista la distructivitatea NATURII.
@@alexleibovici4834 Spune asta egiptenilor și nubienilor de acum 10 000 de ani, și apoi spune-o japonezilor și americanilor de acum 70 de ani.
@@quirina_antonina
> Spune asta egiptenilor și nubienilor de acum 10 000 de ani, și apoi spune-o japonezilor și americanilor de acum 70 de ani.
Nu am înțeles ce vrei să spui.
Eu am afirmat că "Odată cu avansarea științei și tehnicii crește capacitatea omului de a rezista la distructivitatea NATURII".
De ce această afirmație a mea *_este dezmințită_* de evenimentele (neprecizate) la care te referi?
@@quirina_antonina Cu ușurință se poate observa rolul și importanța, științei sau a educației într-o societate civilizată. Doar o ființă umană fără educație poate oferii haos si distrugere in jurul său.
@@quirina_antonina "Spune asta egiptenilor și nubienilor de acum 10 000 de ani, și apoi spune-o japonezilor și americanilor de acum 70 de ani." Sper ca esti constient de cat non-sens este in "fraza" asta.