Flimarea a fost facută cu telefonul. Nu am reușit încă să prelucrez filmul pe calculator. (Calculatorul meu nu mai face față prelucrării video). Am prelucrat filmarea pe telefon, iar calitatea video nu este foarte bună. Cel mai simplu e să vă faceți rost de subiectul de bac de pe net și urmăriți rezolvarea.
marc rus asta si voiam sa aud...credeam ca a fost schimbata programa iar ce a-ți predat dvs acum 2 ani nu are nicio treaba cu exercitiile din vara asta..va multumesc foarte mult dupa bac as vrea sa imi trimite-ti o adresa pentru a va recompensa 😂😂🏆
Mizez pe recompensa numită "răzbunarea profului de logică". Această "răzbunare" zice ceva de genul: un elev care promovează bacul la logică, va ține minte o viață întreagă se înseamnă SaP (deși, uneori, ar dori să uite).
Conversiune simplă și prin accident se poate efectua corect doar pentru o propoziție de tipul SeP. În cazul subiectului de mai sus trebuia convertită o propoziție de tipul SaP, care se poate face doar prin accident și o propoziție de tipul SiP care se poate face doar simplu. Deci, pentru modelul de mai sus, sub II C se poate rezolva doar așa cum e rezolvat. Doar dacă trebuie convertită o propoziție de tipul SeP, atunci, poate, este bine să convertești simplu și prin accident. P.S. (observatiile se aplică doar dacă e vorba de o propozitie SeP) 1. eu, atunci când am corectat la bac, am dat tot punctajul dacă un elev a convertit corect, fie că a convertit simplu, fie că a convertit prin accident. 2. abia acum am realizat că sunt profesori care s-ar putea să nu acorde întreg punctajul dacă un elev nu convertește în ambele moduri; deci, poate ar fi bine să convertești în ambele moduri. 3. Presupunând că voi corecta la bac, și că cerința la SII C nu se va schimba, eu voi voi acorda întreg punctajul pentru oricare dintre conversiunile lui SeP corecte. 4. Sunt puține sanse să-ți corectez eu lucrarea, deci convertește în ambele moduri. 5. Mă voi gândi și mă voi sfătui și cu alți profesori în această privință. (Mie, deocamdată, nu-mi pare necesară convertirea în 2 moduri...)
nu stiu care propozitie trebuie convertita intr un anumit fel,stiu sa verific validitatea lor,astfel prefer sa le fac pe ambele,si sa o aleg pe cea corecta, eram curios daca poate fi depunctat modul asta de lucru
nu vei fi depunctat. M-am uitat puțin peste bareme. Acolo, la sub IIC, scrie ceva de genul: Se acordă - câte 1 punct pentru aplicarea explicită a operaţiilor de conversiune şi obversiune, pentru a deriva conversa şi obversa corecte ale fiecăreia dintre propozițiile 1 și 2, în limbaj formal 2x2x1p= 4 puncte - câte 1 punct pentru derivarea, în limbaj natural, a conversei fiecăreia dintre propozițiile 1 și 2 2x1p= 2 puncte - câte 1 punct pentru derivarea, în limbaj natural, a obversei fiecăreia dintre propoziţiile 1 şi 2 2x1p= 2 puncte Nicăieri nu se se pomenește de conversa simplă sau prin accident. Deci, personal, nu cred că lucruruile trebuie complicate inutil.
Despre ceva teste vizuale abstracte puteti face un videoclip ? Nu de alta dar din culegere nu le inteleg, poate le inteleg de la D-voastra. Multumesc !
Nu înțeleg întrebarea. Ce înțelegi prin "test vizual abstract"? Dacă ai vreo nelămurire concretă, întreabă, și încerc să răspund. Începe prin a învăța teoria, apoi încearcă să rezolvi subiecte de bac. De filmat, nu cred că voi mai filma. Din fercire pentru mine, de anul acesta, predau la școală unde elevii nu pot să aleagă logica la bacalaureat. Așa că, nu am mai făcut pregătiri pentru bac.
Deci. Vreau sa dau la M.A.I. iar singura mea problema este rationamentul abstract sau cum i se mai spune, cea cu figuri geometrice in care ti se cere sa spui ce figura completeaza sirul sau care din figurile de mai jos difera si tot asa. Sper sa intelegi la ce ma refer.
Am înțeles la ce te referi. Din păcate, eu am pregătit doar elevi pentru a putea sustine examenul de bacalaureat la logică. Nu am pregătit niciodată elevi pentru examenul de la M.A.I sau facultatea de drept. În Cluj, cei de la Intesa se ocupă de așa ceva.
Care este a 5-a regula de corectitudine a operatiei de clasificare pe langa cea a completitudinii, a omogenitatii, a criteriului unic si a opozitiei intre clase?
Am o intrebare. Trebuie neaparat la sub 2 punctul E sa spunem de ce nu respecta legea distribuirii termenilor? Adica nu este de ajuns sa spunem doar ca nu respecta legea distribuirii termenilor?
Din punctul meu de vedere ar trebui, totuși, o minimă explicație. Adică, ar trebui să dovedești că știi despre ce este vorba în respectiva lege și de ce este ea încălcată. Minima explicație ar putea fi: "Conversiunea elevului...Xsau Y.... este incorectă pentru că nu respectă legea distribuirii termenilor. Termenul .... S sau P.....este distribuit în concluzie, dar nedistribuit în premisă"
+Maria Iuliana Mai am o întrebare . La subiectul în care ne ați dat propozițiile deja construite pentru silogism.nu ar fi o problema dacă am folosii aceleași propoziții.nu?
La diagramele Euler , daca toti B sunt A si si intreaba unii B sunt A este adevarat ? Dar in acelasi timp e adevarat si daca intreaba toti B sunt A , nu ?
Dacă pe desen este adevărat că toți B sunt A , atunci este adevărat și că unii B sunt A, și că unii A sunt B, și că unii A nu sunt B. Evident că este adevărat că toți B sunt A ( așa este desenat), dar este fals că unii B nu sunt A.
In cartea de bac recomandata de dumneavoastra am gasit modele de exercitii euler cu 5 raspunsuri adevarate si unul fals . E posibil ? Sau am gresit eu ?
Încerc - tehnologia nu mă prea ajută. Calculatorul meu e varză, camera de filmat e la școală, voi încerca să filmez mâine cu telefonul.... (și să postez de pe telefon)
La subiectul 2.C, propoziția convertită în limbaj natural ar trebui sa fie formulata astfel : ,,Daca...., atunci" ? Așa mi-a spus profesorul, și nu sunt foarte sigura daca e corect
Nu cred că ar trebui să scrii așa, nu înțeleg de ce ar trebui să scrii așa. Ești sigură că ai înțeles ce a vrut să-ți spună profesorul tău? Eventual profesorul ar fi vrut să spună ceva de genul: "Dacă propoziția dată are formula .... atunci conversa are formula ..." sau "Dacă propoziția x este .... atunci conversa este....".
Nu, chiar am fost depunctata la simulare pentru asta :) nu mai știu exact care era propoziția, dar spre exemplu, am avut o propoziție : Unele mamifere sunt carnivore. Este o propoziție de tip SIP, care convertită în limbaj formal e PIS, iar în limbaj natural ar fi ,, Unele carnivore sunt mamifere" Nu am primit deloc punctaj, deoarece nu am scris-o sub aceasta forma "Daca unele mamifere sunt carnivore, atunci unele carnivore sunt mamifere." Chiar nu mai înțeleg cum ar trebui sa scriu
scrie cum ti-e mai usor. Daca ma întrebi pe mine, atunci scrie dupa modelul meu. In acest model eu raspund punctual la fiecare cerinta a subiectului. Mie imi pare ciudat modul în care doresti sa scrii tu.
Felicitari pentru munca depusă ! Pe tot parcursul anului v.am urmarit postarile in vederea pregatirii examenului ..
Mi-ati facut viata mai usoara .MULTUMESC MULT PENTRU TOT CEEA CE FACETI !!!
Flimarea a fost facută cu telefonul. Nu am reușit încă să prelucrez filmul pe calculator. (Calculatorul meu nu mai face față prelucrării video). Am prelucrat filmarea pe telefon, iar calitatea video nu este foarte bună. Cel mai simplu e să vă faceți rost de subiectul de bac de pe net și urmăriți rezolvarea.
gasesc lectii cu dvs pentru o asemenea varianta? multumesc o zi frumoasa...AMR 7 zile pana la bac 😂😥
Nu înțeleg întrebarea. Apreciez că pentru a obține cel puțin 9 este suficient să înveți din lecțiile postate deja. Baftă la bac!!!!.
marc rus asta si voiam sa aud...credeam ca a fost schimbata programa iar ce a-ți predat dvs acum 2 ani nu are nicio treaba cu exercitiile din vara asta..va multumesc foarte mult dupa bac as vrea sa imi trimite-ti o adresa pentru a va recompensa 😂😂🏆
Mizez pe recompensa numită "răzbunarea profului de logică". Această "răzbunare" zice ceva de genul: un elev care promovează bacul la logică, va ține minte o viață întreagă se înseamnă SaP (deși, uneori, ar dori să uite).
Buna ziua , este undeva rezolvarea bac-ului care s-a dat ? Ca nu-l gasesc , ati rezolvat-o dumneavoastra?
Domn profesor,nu trebuie facute ambele tipuri de conversiune? si simpla si prin accident ? eu unul asa am fost invatat
Conversiune simplă și prin accident se poate efectua corect doar pentru o propoziție de tipul SeP.
În cazul subiectului de mai sus trebuia convertită o propoziție de tipul SaP, care se poate face doar prin accident și o propoziție de tipul SiP care se poate face doar simplu. Deci, pentru modelul de mai sus, sub II C se poate rezolva doar așa cum e rezolvat.
Doar dacă trebuie convertită o propoziție de tipul SeP, atunci, poate, este bine să convertești simplu și prin accident.
P.S. (observatiile se aplică doar dacă e vorba de o propozitie SeP)
1. eu, atunci când am corectat la bac, am dat tot punctajul dacă un elev a convertit corect, fie că a convertit simplu, fie că a convertit prin accident.
2. abia acum am realizat că sunt profesori care s-ar putea să nu acorde întreg punctajul dacă un elev nu convertește în ambele moduri; deci, poate ar fi bine să convertești în ambele moduri.
3. Presupunând că voi corecta la bac, și că cerința la SII C nu se va schimba, eu voi voi acorda întreg punctajul pentru oricare dintre conversiunile lui SeP corecte.
4. Sunt puține sanse să-ți corectez eu lucrarea, deci convertește în ambele moduri.
5. Mă voi gândi și mă voi sfătui și cu alți profesori în această privință. (Mie, deocamdată, nu-mi pare necesară convertirea în 2 moduri...)
nu stiu care propozitie trebuie convertita intr un anumit fel,stiu sa verific validitatea lor,astfel prefer sa le fac pe ambele,si sa o aleg pe cea corecta, eram curios daca poate fi depunctat modul asta de lucru
nu vei fi depunctat.
M-am uitat puțin peste bareme. Acolo, la sub IIC, scrie ceva de genul:
Se acordă
- câte 1 punct pentru aplicarea explicită a operaţiilor de conversiune şi obversiune, pentru a
deriva conversa şi obversa corecte ale fiecăreia dintre propozițiile 1 și 2, în limbaj formal
2x2x1p= 4 puncte
- câte 1 punct pentru derivarea, în limbaj natural, a conversei fiecăreia dintre propozițiile 1 și 2
2x1p= 2 puncte
- câte 1 punct pentru derivarea, în limbaj natural, a obversei fiecăreia dintre propoziţiile 1 şi 2
2x1p= 2 puncte
Nicăieri nu se se pomenește de conversa simplă sau prin accident. Deci, personal, nu cred că lucruruile trebuie complicate inutil.
De curiozitate, cum suna definitia data daca incalca regula non-circularitatii?
Politistul este politist
Despre ceva teste vizuale abstracte puteti face un videoclip ? Nu de alta dar din culegere nu le inteleg, poate le inteleg de la D-voastra.
Multumesc !
Nu înțeleg întrebarea. Ce înțelegi prin "test vizual abstract"?
Dacă ai vreo nelămurire concretă, întreabă, și încerc să răspund.
Începe prin a învăța teoria, apoi încearcă să rezolvi subiecte de bac.
De filmat, nu cred că voi mai filma. Din fercire pentru mine, de anul acesta, predau la școală unde elevii nu pot să aleagă logica la bacalaureat. Așa că, nu am mai făcut pregătiri pentru bac.
Deci. Vreau sa dau la M.A.I. iar singura mea problema este rationamentul abstract sau cum i se mai spune, cea cu figuri geometrice in care ti se cere sa spui ce figura completeaza sirul sau care din figurile de mai jos difera si tot asa. Sper sa intelegi la ce ma refer.
Am înțeles la ce te referi. Din păcate, eu am pregătit doar elevi pentru a putea sustine examenul de bacalaureat la logică. Nu am pregătit niciodată elevi pentru examenul de la M.A.I sau facultatea de drept. În Cluj, cei de la Intesa se ocupă de așa ceva.
marc rus Okay. Iti mulțumesc frumos oricum pentru răspuns si pentru indrumarea către intensa.
Care este a 5-a regula de corectitudine a operatiei de clasificare pe langa cea a completitudinii, a omogenitatii, a criteriului unic si a opozitiei intre clase?
regula celor trei elemente.
vezi ua-cam.com/video/pglC-7wbuXU/v-deo.html sau
ua-cam.com/video/nkZSNUDz4wc/v-deo.html
Multumesc!
Am o intrebare. Trebuie neaparat la sub 2 punctul E sa spunem de ce nu respecta legea distribuirii termenilor? Adica nu este de ajuns sa spunem doar ca nu respecta legea distribuirii termenilor?
Din punctul meu de vedere ar trebui, totuși, o minimă explicație.
Adică, ar trebui să dovedești că știi despre ce este vorba în respectiva lege și de ce este ea încălcată.
Minima explicație ar putea fi:
"Conversiunea elevului...Xsau Y.... este incorectă pentru că nu respectă legea distribuirii termenilor. Termenul .... S sau P.....este distribuit în concluzie, dar nedistribuit în premisă"
+marc rus Mulțumesc frumos
+Maria Iuliana Mai am o întrebare . La subiectul în care ne ați dat propozițiile deja construite pentru silogism.nu ar fi o problema dacă am folosii aceleași propoziții.nu?
+Maria Iuliana Intra la bac patratul logic în care stabilim dacă propozițiile sunt adevărate sau false ?
+marc rus Ați avut o idee geniala cu pregătirile de logica. M ați ajutat mult. Mulțumesc
Calitatea video trebuie puțin mai bună :D
Foarte tare !! calitatea video daca se poate mai buna !!
La diagramele Euler , daca toti B sunt A si si intreaba unii B sunt A este adevarat ? Dar in acelasi timp e adevarat si daca intreaba toti B sunt A , nu ?
Dacă pe desen este adevărat că toți B sunt A , atunci este adevărat și că unii B sunt A, și că unii A sunt B, și că unii A nu sunt B. Evident că este adevărat că toți B sunt A ( așa este desenat), dar este fals că unii B nu sunt A.
Dar daca Niciun A nu este B si intreaba Unii A nu sunt B , este adevarat sau fals ? Eu zic ca e adevarat .
Adevarat
In cartea de bac recomandata de dumneavoastra am gasit modele de exercitii euler cu 5 raspunsuri adevarate si unul fals . E posibil ? Sau am gresit eu ?
da, e posibil. E posibil si la bac să vină așa, deși e puțin probabil.
Ar putea pica subiectul asta la bac ?
nu . este subiectul de la bacul special.
marc rus Multumesc frumos !
Mai faceti un video pana in BAC cu rezolvarea unui subiect, asta daca este posibil :D
Încerc - tehnologia nu mă prea ajută. Calculatorul meu e varză, camera de filmat e la școală, voi încerca să filmez mâine cu telefonul.... (și să postez de pe telefon)
Calitatea imaginii e mai putin importanta, important e sa va auzim si sa ne verificam. Va multumesc, mai rar om cumsecade ca dvs.
La subiectul 2.C, propoziția convertită în limbaj natural ar trebui sa fie formulata astfel : ,,Daca...., atunci" ? Așa mi-a spus profesorul, și nu sunt foarte sigura daca e corect
Nu cred că ar trebui să scrii așa, nu înțeleg de ce ar trebui să scrii așa. Ești sigură că ai înțeles ce a vrut să-ți spună profesorul tău?
Eventual profesorul ar fi vrut să spună ceva de genul: "Dacă propoziția dată are formula .... atunci conversa are formula ..." sau "Dacă propoziția x este .... atunci conversa este....".
Nu, chiar am fost depunctata la simulare pentru asta :) nu mai știu exact care era propoziția, dar spre exemplu, am avut o propoziție : Unele mamifere sunt carnivore. Este o propoziție de tip SIP, care convertită în limbaj formal e PIS, iar în limbaj natural ar fi ,, Unele carnivore sunt mamifere" Nu am primit deloc punctaj, deoarece nu am scris-o sub aceasta forma "Daca unele mamifere sunt carnivore, atunci unele carnivore sunt mamifere." Chiar nu mai înțeleg cum ar trebui sa scriu
Dacă într-adevăr așa stau lucrurile, atunci nu cred că ai fost apreciată corect.
Deci până la urmă cum ar trebuii să o scriem?
scrie cum ti-e mai usor. Daca ma întrebi pe mine, atunci scrie dupa modelul meu. In acest model eu raspund punctual la fiecare cerinta a subiectului. Mie imi pare ciudat modul în care doresti sa scrii tu.