Bine ca te-am prins,apropo cind voi vedea si eu ca politia romana,isi va face treaba de a amenda carutele ce acustic fac galagie la ore nedeterminate de ziua in general,si care circula pe drumurile publice,de tip E79 sau DN76 ,nu numai DC268 ,si acele drumuri nu au instalate pe marginea drumului semne aditionale cu semnul Claxon ,sau de.Animale ? ( uneori conducatorii acestor vehicule sunt animale,behaie mai ceva ca Politia cind trece Coloana Oficiala😁....)
Multumim! N-ar fi rau sa vedem pe viitor si cateva informatii despre obligatiile administratorului drumului public si ce probleme exista cand acesta nu-si face treaba.
Buna seara timate Polițist am și eu o antrebare vreau să cumpăr un tractoras mic de putere capacitatea lui este de 15 ca-i .se poate conduce fara carnet de șoferi an comună pe șosea
Om de nota zece, mulțumim pentru explicații, un om exemplu pentru toți polițiștii, respect,respect,respect. Am avut multe nelămuriri și prin d-voastră am rezolvat și am învățat multe din legile în viguare.
Salut! Am un tractor de 25 de cai care prin constructie nu depaseste 15 km h. Ar fi interesant un vlog despre astfel de tractoare pt ca sunt foarte multe!
Foarte tare acest videoclip, am cautat acum pe instagram, si chiar acum vreo 9 luni v-am intrebat despre acest subiect. Ma bucur ca in sfarsit am vazut vlogul, din greseala, desi credeam ca sunt la zi cu toate vlogurile dvs. :D Multumesc
Salut adi am cumpărat un motocultor de 12 cp, diesel, pot sal înregistrez la primărie? Aștept răspuns de la tine, ești un foarte bun ghid. Doamne ajuta
Bună ziua Sa trăiți domnu Tavi Am o întrebare legata de remorcile tractate de tractor agricol pot circula cu ele pe drumurile publice fără sistem de semnalizare, doar cu număr galben și o tablită cu inscripția fără semnalizare, în această categorie ar mai intra și balotieră sau Mig gunoi etc toate acestea sunt fără dispozitiv de semnalizare din construcție. Mulțumesc
Salut....am o întrebare...am cumpărat o e-scuter nou ...direct la reprezentanta...am primit și civ din partea RAR..... întrebare mai trebuie ITP (este nou)...sau pot înscris direct la primăria.....?? Mulțumesc de răspuns
În primul rând, Felicitări pe ce faci! 👏🏻 👏🏻 Dacă măcar jumătate dintre polițiștii din România ar avea pregătirea și caracterul tău, am trăi într-o altă lume. Și-acum, la subiect: ce facem cu un scuter Electric (2 roți și șezut) care prinde 30km/h, care nu vine cu CIV? 🤷🏻♂️ Se înscrie sau nu la primărie? Mulțumesc anticipat! 👍🏻
Buna ziua! Nu stiu daca sa mai pus intrebarea. De exemplu eu locuiesc intr-un sat de langa Oradea. Sa zicem ca circul cu un moped. Am voie cu el pe centura Oradea sau pe DN?
Felicitări d-le polițist , va mulțumim mult ptr toate informațiile date , as vrea sa va intreb daca mai avem voie pe drumurile publice cu animalele însoțite și duse de lanț. Va mulțumesc și ne bucuram f mult ca avem si astfel de oameni cu multa răbdare și care au pe D-zeu .
2 роки тому
Este voie, cu respectarea regulilor din codul rutier
Buna ziua, am o intrebare referitoare la un tractor inregistrat la primarie, numarul de inregistrare se poate pune in fata pe bara? sau doar in spate? intreb deoarece pe spate n-are suport pentru numar. Multumesc.
Salutare Tavi. Avem și noi la firmă o automacara Krupp, o dihanie de vreo 30 de tone poate mai mult care e operată de un coleg cu permis bce. În marș nu atinge mai mult de 30kmh. O anvelopă a ei, nu o roată, e mai grea ca un matiz. Dacă ai o lucrare la Oradea, la voi, să spunem, să mergă în marș e imposibil trebuie suită pe trailer, lucru care scumpește lucrarea spre imposibil de profit. Însă am citit mai multe mesaje adresate ție cu privire la subiectul deschis de tine. Că te țin căruțele pe loc cu 10kmh, că un tractor cu remorcă care adună sacii de gunoi din poartă în poartă și stai după el că din față e coloană, că mai găsești un autobuz care nu intră în alveolă în stație deși ar putea, că mai găsești un tractor cu remorcă tip vidanjă lăsat cu botul în drum, că etc. sunt pe drum și fiecare trebuie să muncească și să trăiască. Însă din commeturile pe care le-am citit am observat și alte situații pe care vreau să le aduc în discuțiile tale. OFFTOPIC. CE FACEM CU BICICLIȘTII CARE UMBLĂ BEȚI, FĂRĂ NICIUN SISTEM DE SEMNALIZARE, NOAPTEA PE CEAȚĂ ÎNTRE DOUĂ LOCALITĂȚI RURALE? Intri pe contrasens ca să-i scapi. CE FACEM CU CĂRUȚAȘII CARE ÎȘI OMOARĂ CAII DIN CAUZA SUPRAÎNCĂRCĂRII CĂRUȚEI? CE FACEM CU TROTINETIȘTII CARE TRAVERSEAZĂ CĂLARE CU 35 KMH PE TRECERE CÂND FACI DREAPTA ȘI EI AU ROȘU? lA FEL CU BICICLIȘTII CARE NU PRICEP CĂ UNA E SĂ FII PIETON ȘI ALTA BICICLIST. Scuze pentru majuscule dar ia în calcul că am scăpat de multe necazuri cu dobitoci din ăștia.
Bună domnule Tavi , ce ziceți de turmele de oi care au traversat dunărea la podul de la Cernavodă pe autostradă blocînd circulația pe tot sensul de mers .Asta numai la noi am mai văzut , deci nu numai în SUA este țara tuturor posibilități dar și la noi. Mulțumesc.
Foarte interesant video-ul, dar am o intrebare cu care m-am confruntat recent. Caz concret, DRPCIV a refuzat sa imi elibereze autorizatie de circulatie provizorie (numere rosii) pentru un moped nou cumparat de la dealer (cu toate actele in regula). De ce am cerut numere rosii? Pentru ca in sectorul 5 dureaza 1 luna si ceva eliberarea numerelor galbene. Cei de la DRPCIV sustin ca e ilegal si daca dealer ul elibereaza numere rosii din cele primite in alb. Caraghios e ca acum 2 ani am primit numere rosii pentru un alt moped second-hand de data asta, culmea tot de la DRPCIV.
Buna ziua. Puteti face un vlog si despre drepturile cetateanului in interactiunile cu politia, fie ea de circulatie sau de ordine publica? De exemplu perchezitia corporala. Suntem obligati sa scoatem si sa aratam tot ce avem in buzunare sau putem sa refuzam (nu sa ne opunem, doar sa spunem ca nu suntem de acord). Alt exemplu, putem cere sa ni se aduca la cunostinta motivul legitimarii, etc.. Multumesc anticipat pentru informatie!
Bravo! Mulțumim mult pentru efort. As avea o întrebare: Ce trebuie să facă un cetățean străin cu drept de ședere temporară în legătură cu carnetul de conducere?
Foarte bun vlogul! Nu gasesti niciunde informatii despre circulatia cu numere galbene pe drumurile publice! Am sunat la rar,politie si primarie si fiecare prezenta varianta lui;ba ca ai voie sa circuli 50 km in jurul localitatii, Ba ca ai voi sa circuli numai in judet,etc. Nimic clar! Multumesc de info!
Tavi foarte bun vlogul și interesant dar cum rămâne cu cei care conduc trotinete electrice și circulă pe sosea fac parte din trafic sunt un pericol nu cunosc indicatoarele ar trebui făcut un curs de legislație rutiera cel puțin .?
2 роки тому+1
legea nu ii obligă la curs. Trebuie sa ne conformăm
Salut, minutul 6:44, dacă aș fi administratorul canalului, aș extrage conjuncția 'că' ( care nu se aude foarte clar, dar am suspiciuni rezonabile că s-a folosit aici) din fața cuvântului 'care'.
2 роки тому
Mulțumesc pentru observație. Îmi mai scapă unele erori sau balbe. Incerc sa acord mai multa atenție 🤗
Bună ziua, mă puteți ajuta cu un răspuns la o întrebare: Ai voie să tratctezi o căruță înregistrată, cu un tractor agricol înregistrat? Iar dacă nu, cu ce e mai sigura căruța tractata de cal decât tractata de tractor?
Aici ne întâlnim cu o situație controversată, după părerea mea : cine /ce face diferența între căruță și remorcă? O căruță, pentru a putea fi tractată de un tractor, trebuie modificată, ii trebuie un sistem de prindere. Interesul utilizatorului, în acest caz, este ca acea căruță să fie cât mai mare, cât mai solidă, pentru a putea căra cât mai mult. Din start, acea căruță are rolul de a înlocui remorca, și din cauza lipsei permisului necesar remorcii / asigurării, ITP-ului... Nimeni nu folosește căruța, azi după tractor, mâine...după cal.
2 роки тому+2
Nu ai voie sa tractezi o căruță cu autovehicule. E destinata a fi tractată de animale
Bună seara am o întrebare am un scuter electric cu pedale care prinde 24 km la oră vreau sal înregistrez la primărie mai trebuie făcute și alte documente sau este valabil numai numele de la primărie
Bună ziua, la @5:50 Cum rămâne cu bicicletele electrice? De ce le-ați exclus din enumerația de la articolul 12, dacă în lege formularea este "bicicletele și trotinetele electrice"? Sa înțelegem din lege ca trotinetele electrice, la fel ca bicicletele, pot fi conduse pe drumurile publice? Lipsa atributului "electrice" după "biciclete" lasă loc de interpretare și poate genera confuzie. Mulțumesc :)
2 роки тому+1
in lege există definiție clară pentru bicicletă și bicicleta electrica.
bicicletă - vehiculul prevăzut cu două roți, propulsat prin forța musculară, cu ajutorul pedalelor ori manivelelor. Sunt asimilate bicicletei vehiculele cu pedale cu pedalare asistată echipate cu un motor electric auxiliar cu puterea nominală continuă mai mică sau egală cu 250 W, a cărui asistare este întreruptă atunci când ciclistul încetează să pedaleze sau este redusă progresiv pe măsură ce viteza vehiculului crește, fiind întreruptă complet înainte ca viteza vehiculului să atingă 25 km/h, precum și bicicletele cu motor, astfel cum sunt prevăzute în Regulamentul (UE) nr. 168/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 ianuarie 2013 privind omologarea și supravegherea pieței pentru vehiculele cu două sau trei roți și pentru cvadricicluri;
@@LotharKrupka În prezent orice vehicul „eco” , electric sau nu, trezește un oarecare interes pentru fiecare din noi. Fie că ești fan al lor sau ești împotrivă, un lucru e cert: vehiculele „eco” (de orice fel) și-au asigurat o poziție puternică pe piață și plănuiesc să o consolideze. Cu un portofoliu foarte mare de produse, mai mult sau mai puțin reglementate, poate fi foarte dificil să faceți alegerea corectă. Din punct de vedere al reglementărilor tehnice și al utilizării lor pe drumurile publice, vă putem ajuta noi. Pentru a evita neplăceri cauzate de amenzi contravenționale (sau penale, după caz), accidente sau răniri, vă recomandăm să acordați interes reglementărilor în vigoare privind omologarea vehiculelor, admiterea și menținerea lor în circulația pe drumurile publice. Astăzi vă prezentăm un nou Q&A despre alt produs des întâlnit: BICICLETA, în toate formele ei 1. Ce este bicicleta? Conform OUG 195/2002 cu modificările completările și aprobările ulterioare și a Regulamentului (UE) nr. 168/2013, bicicleta este vehiculul prevăzut cu două roţi, propulsat prin forţa musculară, cu ajutorul pedalelor ori manivelelor. 2. Câte tipuri de biciclete sunt? Având în vedere progresul tehnologic, nu putem anticipa cu ce noutăți ne va surprinde tehnologia. Sunt asimilate bicicletei și vehiculele cu pedale cu pedalare asistată echipate cu un motor electric auxiliar cu puterea nominală continuă mai mică sau egală cu 250 W, a cărui asistare este întreruptă atunci când ciclistul încetează să pedaleze sau este redusă progresiv pe măsură ce viteza vehiculului creşte, fiind întreruptă complet înainte ca viteza vehiculului să atingă 25 km/h, precum şi bicicletele cu motor. 3. Care este diferența între bicicleta cu pedalare asistată și bicicleta cu motor? Conform definițiilor de la Art. 2 și Anexa I din Regulamentul (UE) nr. 168/2013 avem următoarele deosebiri: - Bicicleta cu pedalare asistată este echipată cu un motor electric auxiliar în timp ce bicicleta cu motor este dotată cu un mod de propulsie auxiliar (nu neaparat electric!). - Motorul electric al bicicletei cu pedalare asistate are o puterea nominală continuă mai mică sau egală cu 250 W, în timp ce bicicleta cu motor are mod de propulsie a cărui putere nominală sau netă continuă maximă este mai mică sau egală cu 1000 W. - Motorul electric al bicicletei cu pedalare asistată întrerupe atunci când ciclistul încetează să pedaleze sau este redus progresiv pe măsură ce viteza vehiculului creşte, fiind întrerupt complet înainte ca viteza vehiculului să atingă 25 km/h în timp ce bicicleta cu motor întrerupe asistarea în momentul în care vehiculul atinge 25 km/h.
Bicicletă cu motor poate fi considerată și o bicicletă cu motor cu trei sau patru roți care corespunde criteriilor tehnice enumerate în Anexa I din Regulamentul (UE) nr. 168/2013. - În timp ce bicicleta clasică sau bicicleta cu pedalare asistată nu necesită omologare, bicicleta cu motor trebuie să dețină omologare și poate fi comercializată DOAR cu certificat de conformitate emis de producător și/sau CIV (Carte de Identitate a Vehiculului) eliberat de Registrul Auto Român, după caz, deși este exceptată de la înregistrare/înmatriculare în vederea circulației pe drumurile publice. 4. Bicicleta se supune omologării? După cum spuneam mai sus, doar bicicleta cu motor (categoria L1e-A) se supune omologării, conform prevederilor Art. 6, alin (1), (2) din O.G. 78/2000 cu modificările, completările și aprobările ulterioare și a Art. (2) din Regulamentul (UE) nr. 168/2013. La achiziționarea unei biciclete cu motor, vânzătorul este obligat să vă înmâneze, odată cu vehiculul, COC emis de producător și CIV eliberat de Registrul Auto Român în cazul omologării de tip UE sau doar CIV în cazul omologărilor individuale. 5. Bicicleta trebuie înregistrată/înmatriculată? NU. Atât timp cât respectă specificațiile tehnice specifice definiției de bicicletă, aceasta este exceptată de la obligativitatea înregistrării/înmatriculării în vederea circulației pe drumurile publice. 6. Am nevoie de RCA pentru a circula cu bicicleta pe drumurile publice? Această întrebare este aplicabilă și în cazul trotinetelor electrice, însă, momentan, nu există prevederi legale privind obligativitatea acestor vehicule de a deține asigurare obligatorie pentru răspundere civilă. Pentru mai multe informații privind acest aspect vă recomandăm să vă adresați autorităților abilitate privind asigurarea obligatorie pentru răspundere civilă. 7. Cu ce viteză poate circula o bicicletă? Aici depinde... de forța musculară a biciclistului în cazul celor acționate doar prin pedalare, sau cu viteza maximă constructivă (Atenție! Nu limitată!) de 25 km/h în cazul bicicletelor cu pedalare asistată sau cele cu motor. În cazul în care identificați vehicule care vizual pot fi asimilate unor biciclete, dar conform specificațiilor tehnice ale producătorului, acestea au viteza constructivă mai mare de 25 km/h, vă recomandăm să vă informați temeinic asupra obligativității de a omologa, înregistra sau înmatricula vehiculul și a altor obligații stabilite în vederea circulației pe drumurile publice, întrucât acestea pot corespunde unei alte categorii de vehicul. 8. Este nevoie de permis de conducere pentru bicicleta cu motor? NU. Bicicleta cu motor nu necesită deținerea unui permis de conducere, întrucât din acest punct de vedere legislația circulației pe drumurile publice o asimilează cu bicicleta.
Salut am achizitionat o motosapa rotark de 7cp si o remorcuța mică,pot sa circul pe drumuri comunale către si inapoi de unde am de lucrat pamantul ,arat,frezat ?
Va salut am o intrebare se poate omologa la registrul auto roman o remorca de motocultor pentru a putea fi inregistrata la primarie si folosita ulterior pentru a fi tractata de un atv inmatriculat bineinteles multumesc anticipat si multumesc si pentru vlogurile pe care le faceti pe intelesul tuturor
Buna seara. Un ATV integistrat la primarie, cu ITP si Asigurare valabila nu are voie sa circule pe DN sau in orasul Sibiu(fiind Muicipiu) dacă acolo am resedinta? Trebuie sa il transport in remorca din curte pana in afara Municipiului?
Salutare și mulțumesc pentru timpul care îl pui la dispoziție în folosul nostru. Am o remorcă de până la 750 kg, pot să o înregistrez la primărie și să o tractez cu autoturismul personal, pe drumurile publice ? Mulțumesc
2 роки тому+2
salut.nu poți. daca e remorca auto trebuie Înmatriculata la SRPCIV
@ presupun ca nu mai ai acte pe remorca, sau ai făcut-o artizanal și e înregistrată la Primărie cu nr galben, cum poate avea asigurare, pe ce? Nu are cod sasiu! Asa cum a fost intrebarea: - se poate tracta o asemenea remorca de o masina gen Passat?! Menționez ca remorca de 500-750 kg are în dotare și instalația electrica corespunzătoare!!
2 роки тому+3
@@LEPADATUSEBASTIAN sunt interzise remorcile artizanale
Bună ziua domnule Perța, am o remorcuța mică de 300kg. Pe care am înscriso la primărie și am nr. Galbene am făcut asigurare și o mai folosesc tractată da autoturism . E legal?
Salut, mersi de informatie. Dar am o nelamurire. Am inregistrat un atv la primarie si doamna de la primarie a scris in talon la observatii Circula pe baza orasului unde l-am inregistrat. Dar tu spuneai ca nu este limita in sensul asta. S-ar putea sa ma opreasca cineva si sa agate in observatia asta? Mersi!
Bună seara doresc sa știu dacă am voiesa conduc o mașină electrica cu limitare de vitezaa la 25 km care scrie în cartea tehnica este pe 4 roti și cu volan va multumesc!
Salut . Detin un motocultor de 11 cp si îl folosesc în deosebi la transportul agricol .Sa pot sa l conduc fara o avea probleme este in regula sa l înmatriculez la primărie? Mulțumesc!
Buna ziua, daca sunt persoana cu handicap locomotor si posed un triciclu electric, cum pot circula daca nu detin acte la el fiind cumparat second hand. Va multumesc !
am mai scris despre asta și anume motocultoare . datorită unei legi aiurea gândită eu , posesor de motocultor, conform legii nu pot să mi lucrez terenul de la câmp . cum fac , închiriez o platformă/ trailer, ori zbor până acolo?? menționez faptul că nu am permis de nici o categorie și nici licență de pilot. cred că totuși se poate face ceva în acest sens, poate și cu ajutorul dvs. cu limitare de kilometri, știu și eu acolo 10-15 km în jurul localității de domiciliu, Nr de înregistrare, lumini de noapte, vesta reflectorizanta, etc. vă mulțumesc anticipat și aștept răspuns dacă se poate
Salutări Tavi cred că pe foarte mulți ar interesa conducerea buldo excavatoare deoarece nu există nici un video concret despre obligatiile de conducere se poate cu tr sau cu c sau cu b+atestat isctr sau cv de genul și foarte important tractor cu masă sub 3,5se poate conduce cu b? Cred că poți crea un video frumos și interesant pentru mulți
Domnu Tavi am și eu o întrebare, dacă am în Germania un moped și este înregistrat acolo, am voie să circul cu el și în România? Acolo la mopede nu se face ITP, doar asigurare. Așa mi sa spus de la firma de asigurare cum că este voie să circuli și în România. Aștept răspuns, mulțumesc anticipat
Bună ziua.daca locuiesc în același județ și schimb cartea de identitate pe o alta adresa pe care o dețin trebuie sa schimb certificat masina și permis?
Pentru ce vehicule vreți să fac vloguri separate cu privire la documentele necesare pentru conducerea pe drumurile publice?
Ar fi bun un vlog despre conducerea tractoarelor agricole
Carute. E plin de ele si prin orase de vehicule cu tractiune balegatoare care blocheaza traficul!
Tractoare
Pt Vehicul gen elicopter ce nu se atinge cu soseaua atunci cind circula deasupra ei😁.In curand v-om vedea cat mai multe de genul...
Bine ca te-am prins,apropo cind voi vedea si eu ca politia romana,isi va face treaba de a amenda carutele ce acustic fac galagie la ore nedeterminate de ziua in general,si care circula pe drumurile publice,de tip E79 sau DN76 ,nu numai DC268 ,si acele drumuri nu au instalate pe marginea drumului semne aditionale cu semnul Claxon ,sau de.Animale ? ( uneori conducatorii acestor vehicule sunt animale,behaie mai ceva ca Politia cind trece Coloana Oficiala😁....)
Multumim!
N-ar fi rau sa vedem pe viitor si cateva informatii despre obligatiile administratorului drumului public si ce probleme exista cand acesta nu-si face treaba.
o sa fac
Corect!
Perfect adevarat! Cei care au in custodie drumurile publice de ce nu-si fac treaba?
Buna seara timate Polițist am și eu o antrebare vreau să cumpăr un tractoras mic de putere capacitatea lui este de 15 ca-i .se poate conduce fara carnet de șoferi an comună pe șosea
Om de nota zece, mulțumim pentru explicații, un om exemplu pentru toți polițiștii, respect,respect,respect. Am avut multe nelămuriri și prin d-voastră am rezolvat și am învățat multe din legile în viguare.
Mulțumesc pentru informații chiar credeam că se poate înscrie orice fel de mașină pe primărie
Salut! Am un tractor de 25 de cai care prin constructie nu depaseste 15 km h. Ar fi interesant un vlog despre astfel de tractoare pt ca sunt foarte multe!
Da ar fi interesant, mai ales ca s-a schimbat legea.
Este foarte important pentru noi toți cei care avem ,utilaje agricole. Mulțumesc.
Felicitări pentru emisiunile realizate, foarte educative ,mult succes în continuare și la cât mai mulți abonați.
Foarte tare acest videoclip, am cautat acum pe instagram, si chiar acum vreo 9 luni v-am intrebat despre acest subiect. Ma bucur ca in sfarsit am vazut vlogul, din greseala, desi credeam ca sunt la zi cu toate vlogurile dvs. :D Multumesc
Mulțumim. Te aștept cu vlog despre înscrisul / înmatriculatul atv-ului! Respect!😁👍
Multă sănătate și fericire alături de cei dragi. Succes.
...mulțumim frumos de ajutor...
Salut adi am cumpărat un motocultor de 12 cp, diesel, pot sal înregistrez la primărie? Aștept răspuns de la tine, ești un foarte bun ghid. Doamne ajuta
Bună ziua
Sa trăiți domnu Tavi
Am o întrebare legata de remorcile tractate de tractor agricol pot circula cu ele pe drumurile publice fără sistem de semnalizare, doar cu număr galben și o tablită cu inscripția fără semnalizare, în această categorie ar mai intra și balotieră sau Mig gunoi etc toate acestea sunt fără dispozitiv de semnalizare din construcție.
Mulțumesc
Âmi place emisiunea dtr ,, și să o țineți
Tot așa că este de bun augur mulțumesc !
Salut....am o întrebare...am cumpărat o e-scuter nou ...direct la reprezentanta...am primit și civ din partea RAR..... întrebare mai trebuie ITP (este nou)...sau pot înscris direct la primăria.....?? Mulțumesc de răspuns
În primul rând, Felicitări pe ce faci! 👏🏻 👏🏻 Dacă măcar jumătate dintre polițiștii din România ar avea pregătirea și caracterul tău, am trăi într-o altă lume.
Și-acum, la subiect: ce facem cu un scuter Electric (2 roți și șezut) care prinde 30km/h, care nu vine cu CIV? 🤷🏻♂️ Se înscrie sau nu la primărie?
Mulțumesc anticipat! 👍🏻
Buna ziua! Nu stiu daca sa mai pus intrebarea. De exemplu eu locuiesc intr-un sat de langa Oradea. Sa zicem ca circul cu un moped. Am voie cu el pe centura Oradea sau pe DN?
Salut si felicitari, va rog ceva detalii despre circulatia si inmatricularea ateveurilor. multumesc.
Felicitări d-le polițist , va mulțumim mult ptr toate informațiile date , as vrea sa va intreb daca mai avem voie pe drumurile publice cu animalele însoțite și duse de lanț.
Va mulțumesc și ne bucuram f mult ca avem si astfel de oameni cu multa răbdare și care au pe D-zeu .
Este voie, cu respectarea regulilor din codul rutier
o remorca inregistrata la primarii pot fii tractae si cu autoturisme pe drumurile publice ?
Multumim frumos de informatii
Mulțumesc de informație.
Buna ziua,
am o intrebare referitoare la un tractor inregistrat la primarie, numarul de inregistrare se poate pune in fata pe bara? sau doar in spate? intreb deoarece pe spate n-are suport pentru numar.
Multumesc.
Salut tavi ce ne poti spune despre noua licenta de transport 2022. Pentru autoutilitare care sunt in posesia persoanelor fizice.. multumesc
Salutare domnule, Buldoexcavator înscris la primăria se poate conduce cu TR?
Multă sănătate stimate domn de la Maramureș felicitări
Salutare Tavi.
Avem și noi la firmă o automacara Krupp, o dihanie de vreo 30 de tone poate mai mult care e operată de un coleg cu permis bce.
În marș nu atinge mai mult de 30kmh.
O anvelopă a ei, nu o roată, e mai grea ca un matiz.
Dacă ai o lucrare la Oradea, la voi, să spunem, să mergă în marș e imposibil trebuie suită pe trailer, lucru care scumpește lucrarea spre imposibil de profit.
Însă am citit mai multe mesaje adresate ție cu privire la subiectul deschis de tine.
Că te țin căruțele pe loc cu 10kmh, că un tractor cu remorcă care adună sacii de gunoi din poartă în poartă și stai după el că din față e coloană, că mai găsești un autobuz care nu intră în alveolă în stație deși ar putea, că mai găsești un tractor cu remorcă tip vidanjă lăsat cu botul în drum, că etc. sunt pe drum și fiecare trebuie să muncească și să trăiască.
Însă din commeturile pe care le-am citit am observat și alte situații pe care vreau să le aduc în discuțiile tale.
OFFTOPIC.
CE FACEM CU BICICLIȘTII CARE UMBLĂ BEȚI, FĂRĂ NICIUN SISTEM DE SEMNALIZARE, NOAPTEA PE CEAȚĂ ÎNTRE DOUĂ LOCALITĂȚI RURALE? Intri pe contrasens ca să-i scapi.
CE FACEM CU CĂRUȚAȘII CARE ÎȘI OMOARĂ CAII DIN CAUZA SUPRAÎNCĂRCĂRII CĂRUȚEI?
CE FACEM CU TROTINETIȘTII CARE TRAVERSEAZĂ CĂLARE CU 35 KMH PE TRECERE CÂND FACI DREAPTA ȘI EI AU ROȘU?
lA FEL CU BICICLIȘTII CARE NU PRICEP CĂ UNA E SĂ FII PIETON ȘI ALTA BICICLIST.
Scuze pentru majuscule dar ia în calcul că am scăpat de multe necazuri cu dobitoci din ăștia.
Bună domnule Tavi , ce ziceți de turmele de oi care au traversat dunărea la podul de la Cernavodă pe autostradă blocînd circulația pe tot sensul de mers .Asta numai la noi am mai văzut , deci nu numai în SUA este țara tuturor posibilități dar și la noi. Mulțumesc.
Salut. Din păcate se mai întâmplă...
Raspunsul aici 7:04 , poti merge pe oriunde
Sa fii sănătos și numai BN dar sa ne spui și despre tractoare și mari și cele mici de 15cp de gradina
Foarte interesant video-ul, dar am o intrebare cu care m-am confruntat recent. Caz concret, DRPCIV a refuzat sa imi elibereze autorizatie de circulatie provizorie (numere rosii) pentru un moped nou cumparat de la dealer (cu toate actele in regula). De ce am cerut numere rosii? Pentru ca in sectorul 5 dureaza 1 luna si ceva eliberarea numerelor galbene. Cei de la DRPCIV sustin ca e ilegal si daca dealer ul elibereaza numere rosii din cele primite in alb. Caraghios e ca acum 2 ani am primit numere rosii pentru un alt moped second-hand de data asta, culmea tot de la DRPCIV.
Salut. Ai facut vlogul referitor la atv.uri? Nu l.am gasit, daca da...lasa.mi te rog un link. Mersi
Buna ziua. Puteti face un vlog si despre drepturile cetateanului in interactiunile cu politia, fie ea de circulatie sau de ordine publica? De exemplu perchezitia corporala. Suntem obligati sa scoatem si sa aratam tot ce avem in buzunare sau putem sa refuzam (nu sa ne opunem, doar sa spunem ca nu suntem de acord). Alt exemplu, putem cere sa ni se aduca la cunostinta motivul legitimarii, etc.. Multumesc anticipat pentru informatie!
Foarte bine și didactic. Bravo.
Bravo! Mulțumim mult pentru efort.
As avea o întrebare: Ce trebuie să facă un cetățean străin cu drept de ședere temporară în legătură cu carnetul de conducere?
Salut. Poti face un video despre ce biciclete electrice este vorba ca se inregistreaza?
Fain episod!
Respect! 👏
Salut daca vr sa înscriu un scuter de 49 la primărie trebuie dus la itp sau rar ?
Buna ziua am o remorcuta inregistrata la primarie o pot tracta cu masina pe drumurile publice si pe ce distanta ,va multumesc.
Ești cel mai tare!felicitări!
Mulțumesc frumos Tavi .Am un tractor agricol și nu știam distanța la care mă pot deplasa.
Este nevoie de rovinieta pentru moped (scooter)?
Va salut domnule tavi ce pot sa fac daca nu mi se mai vede seria motorului .
... Tăvișor dragă... sântem alături te tine... penytu că ești binevoitor cu poporu... mulțumim frumos și multă sănătate....!!!!!👍👍👍✨️✨️✨️
Itp-ul se poate face pentru o remorcă la o stație obișnuită?
Foarte bun vlogul!
Nu gasesti niciunde informatii despre circulatia cu numere galbene pe drumurile publice!
Am sunat la rar,politie si primarie si fiecare prezenta varianta lui;ba ca ai voie sa circuli 50 km in jurul localitatii,
Ba ca ai voi sa circuli numai in judet,etc.
Nimic clar!
Multumesc de info!
nu ai voie pe autostrada si pe strazile unde este interzis circulatia lor
Buna, aveti un link cu articolul, care interzice accesul tractoarelor in municipiu?
Felicitări!👍
❤Mulțumesc frumos Dle Politist!!!❤❤❤❤❤❤🎉🎉🎉🎉😊
Tavi foarte bun vlogul și interesant dar cum rămâne cu cei care conduc trotinete electrice și circulă pe sosea fac parte din trafic sunt un pericol nu cunosc indicatoarele ar trebui făcut un curs de legislație rutiera cel puțin .?
legea nu ii obligă la curs. Trebuie sa ne conformăm
Buna,daca am un peridoc de barca,pot obține numere la primarie ? Mulțumesc
Tavi daca scot limitatorul de la moped sa fuga mai tare pot pati ceva daca ma opreste politia ?
Salut, minutul 6:44, dacă aș fi administratorul canalului, aș extrage conjuncția 'că' ( care nu se aude foarte clar, dar am suspiciuni rezonabile că s-a folosit aici) din fața cuvântului 'care'.
Mulțumesc pentru observație. Îmi mai scapă unele erori sau balbe. Incerc sa acord mai multa atenție 🤗
Bună ziua, mă puteți ajuta cu un răspuns la o întrebare: Ai voie să tratctezi o căruță înregistrată, cu un tractor agricol înregistrat? Iar dacă nu, cu ce e mai sigura căruța tractata de cal decât tractata de tractor?
Aici ne întâlnim cu o situație controversată, după părerea mea : cine /ce face diferența între căruță și remorcă? O căruță, pentru a putea fi tractată de un tractor, trebuie modificată, ii trebuie un sistem de prindere. Interesul utilizatorului, în acest caz, este ca acea căruță să fie cât mai mare, cât mai solidă, pentru a putea căra cât mai mult. Din start, acea căruță are rolul de a înlocui remorca, și din cauza lipsei permisului necesar remorcii / asigurării, ITP-ului...
Nimeni nu folosește căruța, azi după tractor, mâine...după cal.
Nu ai voie sa tractezi o căruță cu autovehicule. E destinata a fi tractată de animale
se poate circula cu o remorca cu numere galbene agatata la un autoturism ? Multumesc!
Bună seara am o întrebare am un scuter electric cu pedale care prinde 24 km la oră vreau sal înregistrez la primărie mai trebuie făcute și alte documente sau este valabil numai numele de la primărie
Bună ziua, la @5:50 Cum rămâne cu bicicletele electrice? De ce le-ați exclus din enumerația de la articolul 12, dacă în lege formularea este "bicicletele și trotinetele electrice"? Sa înțelegem din lege ca trotinetele electrice, la fel ca bicicletele, pot fi conduse pe drumurile publice? Lipsa atributului "electrice" după "biciclete" lasă loc de interpretare și poate genera confuzie. Mulțumesc :)
in lege există definiție clară pentru bicicletă și bicicleta electrica.
@ Mulțumesc pentru răspuns :) Unde putem găsi online de descarcat ultima versiune a Codului Rutier, actualizat cu ultimele Ordonanțe de Urgență?
bicicletă - vehiculul prevăzut cu două roți, propulsat prin forța musculară, cu ajutorul pedalelor ori manivelelor. Sunt asimilate bicicletei vehiculele cu pedale cu pedalare asistată echipate cu un motor electric auxiliar cu puterea nominală continuă mai mică sau egală cu 250 W, a cărui asistare este întreruptă atunci când ciclistul încetează să pedaleze sau este redusă progresiv pe măsură ce viteza vehiculului crește, fiind întreruptă complet înainte ca viteza vehiculului să atingă 25 km/h, precum și bicicletele cu motor, astfel cum sunt prevăzute în Regulamentul (UE) nr. 168/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 ianuarie 2013 privind omologarea și supravegherea pieței pentru vehiculele cu două sau trei roți și pentru cvadricicluri;
@@LotharKrupka
În prezent orice vehicul „eco” , electric sau nu, trezește un oarecare interes pentru fiecare din noi. Fie
că ești fan al lor sau ești împotrivă, un lucru e cert: vehiculele „eco” (de orice fel) și-au asigurat o
poziție puternică pe piață și plănuiesc să o consolideze.
Cu un portofoliu foarte mare de produse, mai mult sau mai puțin reglementate, poate fi foarte dificil
să faceți alegerea corectă. Din punct de vedere al reglementărilor tehnice și al utilizării lor pe
drumurile publice, vă putem ajuta noi. Pentru a evita neplăceri cauzate de amenzi contravenționale
(sau penale, după caz), accidente sau răniri, vă recomandăm să acordați interes reglementărilor în
vigoare privind omologarea vehiculelor, admiterea și menținerea lor în circulația pe drumurile
publice.
Astăzi vă prezentăm un nou Q&A despre alt produs des întâlnit: BICICLETA, în toate formele ei
1. Ce este bicicleta?
Conform OUG 195/2002 cu modificările completările și aprobările ulterioare și a Regulamentului (UE)
nr. 168/2013, bicicleta este vehiculul prevăzut cu două roţi, propulsat prin forţa musculară, cu
ajutorul pedalelor ori manivelelor.
2. Câte tipuri de biciclete sunt?
Având în vedere progresul tehnologic, nu putem anticipa cu ce noutăți ne va surprinde tehnologia.
Sunt asimilate bicicletei și vehiculele cu pedale cu pedalare asistată echipate cu un motor electric
auxiliar cu puterea nominală continuă mai mică sau egală cu 250 W, a cărui asistare este întreruptă
atunci când ciclistul încetează să pedaleze sau este redusă progresiv pe măsură ce viteza vehiculului
creşte, fiind întreruptă complet înainte ca viteza vehiculului să atingă 25 km/h, precum şi bicicletele
cu motor.
3. Care este diferența între bicicleta cu pedalare asistată și bicicleta cu motor?
Conform definițiilor de la Art. 2 și Anexa I din Regulamentul (UE) nr. 168/2013 avem următoarele
deosebiri:
- Bicicleta cu pedalare asistată este echipată cu un motor electric auxiliar în timp ce bicicleta cu
motor este dotată cu un mod de propulsie auxiliar (nu neaparat electric!).
- Motorul electric al bicicletei cu pedalare asistate are o puterea nominală continuă mai mică sau
egală cu 250 W, în timp ce bicicleta cu motor are mod de propulsie a cărui putere nominală sau netă
continuă maximă este mai mică sau egală cu 1000 W.
- Motorul electric al bicicletei cu pedalare asistată întrerupe atunci când ciclistul încetează să
pedaleze sau este redus progresiv pe măsură ce viteza vehiculului creşte, fiind întrerupt complet
înainte ca viteza vehiculului să atingă 25 km/h în timp ce bicicleta cu motor întrerupe asistarea în
momentul în care vehiculul atinge 25 km/h.
Bicicletă cu motor poate fi considerată și o bicicletă cu motor cu trei sau patru roți care corespunde
criteriilor tehnice enumerate în Anexa I din Regulamentul (UE) nr. 168/2013.
- În timp ce bicicleta clasică sau bicicleta cu pedalare asistată nu necesită omologare, bicicleta cu
motor trebuie să dețină omologare și poate fi comercializată DOAR cu certificat de conformitate emis
de producător și/sau CIV (Carte de Identitate a Vehiculului) eliberat de Registrul Auto Român, după
caz, deși este exceptată de la înregistrare/înmatriculare în vederea circulației pe drumurile publice.
4. Bicicleta se supune omologării?
După cum spuneam mai sus, doar bicicleta cu motor (categoria L1e-A) se supune omologării,
conform prevederilor Art. 6, alin (1), (2) din O.G. 78/2000 cu modificările, completările și aprobările
ulterioare și a Art. (2) din Regulamentul (UE) nr. 168/2013.
La achiziționarea unei biciclete cu motor, vânzătorul este obligat să vă înmâneze, odată cu vehiculul,
COC emis de producător și CIV eliberat de Registrul Auto Român în cazul omologării de tip UE sau
doar CIV în cazul omologărilor individuale.
5. Bicicleta trebuie înregistrată/înmatriculată?
NU. Atât timp cât respectă specificațiile tehnice specifice definiției de bicicletă, aceasta este
exceptată de la obligativitatea înregistrării/înmatriculării în vederea circulației pe drumurile publice.
6. Am nevoie de RCA pentru a circula cu bicicleta pe drumurile publice?
Această întrebare este aplicabilă și în cazul trotinetelor electrice, însă, momentan, nu există
prevederi legale privind obligativitatea acestor vehicule de a deține asigurare obligatorie pentru
răspundere civilă. Pentru mai multe informații privind acest aspect vă recomandăm să vă adresați
autorităților abilitate privind asigurarea obligatorie pentru răspundere civilă.
7. Cu ce viteză poate circula o bicicletă?
Aici depinde... de forța musculară a biciclistului în cazul celor acționate doar prin pedalare, sau cu
viteza maximă constructivă (Atenție! Nu limitată!) de 25 km/h în cazul bicicletelor cu pedalare
asistată sau cele cu motor.
În cazul în care identificați vehicule care vizual pot fi asimilate unor biciclete, dar conform
specificațiilor tehnice ale producătorului, acestea au viteza constructivă mai mare de 25 km/h, vă
recomandăm să vă informați temeinic asupra obligativității de a omologa, înregistra sau înmatricula
vehiculul și a altor obligații stabilite în vederea circulației pe drumurile publice, întrucât acestea pot
corespunde unei alte categorii de vehicul.
8. Este nevoie de permis de conducere pentru bicicleta cu motor?
NU. Bicicleta cu motor nu necesită deținerea unui permis de conducere, întrucât din acest punct de
vedere legislația circulației pe drumurile publice o asimilează cu bicicleta.
Salut am achizitionat o motosapa rotark de 7cp si o remorcuța mică,pot sa circul pe drumuri comunale către si inapoi de unde am de lucrat pamantul ,arat,frezat ?
Va salut am o intrebare se poate omologa la registrul auto roman o remorca de motocultor pentru a putea fi inregistrata la primarie si folosita ulterior pentru a fi tractata de un atv inmatriculat bineinteles multumesc anticipat si multumesc si pentru vlogurile pe care le faceti pe intelesul tuturor
Va salut cu moto cultor și remorcuta făcută de mine e semnalizate nu pot circula în comuna nu merg cu el la oraș ? 🤔🤨
Pentru buldoexcavator ce fel de categorie este necesar sa circulăm pe drumurile publice?
Salutare. Am o remorcuță, as vrea sa o INREGISTREZ la primărie. Pot sa o tractez cu o mașină înmatriculată ?
Buna seara. Un ATV integistrat la primarie, cu ITP si Asigurare valabila nu are voie sa circule pe DN sau in orasul Sibiu(fiind Muicipiu) dacă acolo am resedinta? Trebuie sa il transport in remorca din curte pana in afara Municipiului?
Vezi ce omologare ai la el. Daca este tractor nu ai voie cu el in municipiu
@@LudereRo nu e tractor, e "masina autopropulsata pentru lucrari"
Cam da
Salutare și mulțumesc pentru timpul care îl pui la dispoziție în folosul nostru.
Am o remorcă de până la 750 kg, pot să o înregistrez la primărie și să o tractez cu autoturismul personal, pe drumurile publice ?
Mulțumesc
salut.nu poți. daca e remorca auto trebuie Înmatriculata la SRPCIV
@ Mulțumesc
@ presupun ca nu mai ai acte pe remorca, sau ai făcut-o artizanal și e înregistrată la Primărie cu nr galben, cum poate avea asigurare, pe ce? Nu are cod sasiu! Asa cum a fost intrebarea: - se poate tracta o asemenea remorca de o masina gen Passat?! Menționez ca remorca de 500-750 kg are în dotare și instalația electrica corespunzătoare!!
@@LEPADATUSEBASTIAN sunt interzise remorcile artizanale
@@LEPADATUSEBASTIAN 500-750 kg???
Bună ziua! Un tractor nou cu carte rar, se poate inscrie la primarie?
Bună ziua domnule Perța, am o remorcuța mică de 300kg. Pe care am înscriso la primărie și am nr. Galbene am făcut asigurare și o mai folosesc tractată da autoturism . E legal?
Deci cu numere galbene, ai interzis doar pe autostrada si pa national europeana?
Felicitări!
La scutere electrice trebuie asigurate obligatoriu dacă nu depășește 25 km pe oră?
Salut.
O intrebare numere rosi pentru ATV eliberează politia?
Va salut cu respect, daca am pierdut o placuta de inmatriculare, pot circula pana la recuperarea celei pierdute !??
Salut, mersi de informatie. Dar am o nelamurire. Am inregistrat un atv la primarie si doamna de la primarie a scris in talon la observatii Circula pe baza orasului unde l-am inregistrat. Dar tu spuneai ca nu este limita in sensul asta. S-ar putea sa ma opreasca cineva si sa agate in observatia asta? Mersi!
Bună seara doresc sa știu dacă am voiesa conduc o mașină electrica cu limitare de vitezaa la 25 km care scrie în cartea tehnica este pe 4 roti și cu volan va multumesc!
Să Trăiți "Bine ,Domnule Polițai !
Te salut! Da poți oriunde, ok! In legislația rutieră scrie că limita minima de viteza pe drumul public este de 30km/h, deci ai voie cu ulajelor lente?
Pentru vehiculele ce nu depășesc 25 km oră cu număr de primarie se poate face RCA?
Salut . Detin un motocultor de 11 cp si îl folosesc în deosebi la transportul agricol .Sa pot sa l conduc fara o avea probleme este in regula sa l înmatriculez la primărie? Mulțumesc!
Trotinetele cu motor pe benzina cu sa gen Goped care nu depasesc 25 km, trebuiesc inscrise ?
Bună ziua ,dacă am un buldoexcavator cu număr galben eliberat de primărie pot conduce cu permis categoria B?
Buna ziua, daca sunt persoana cu handicap locomotor si posed un triciclu electric, cum pot circula daca nu detin acte la el fiind cumparat second hand. Va multumesc !
am mai scris despre asta și anume motocultoare . datorită unei legi aiurea gândită eu , posesor de motocultor, conform legii nu pot să mi lucrez terenul de la câmp . cum fac , închiriez o platformă/ trailer, ori zbor până acolo?? menționez faptul că nu am permis de nici o categorie și nici licență de pilot. cred că totuși se poate face ceva în acest sens, poate și cu ajutorul dvs. cu limitare de kilometri, știu și eu acolo 10-15 km în jurul localității de domiciliu, Nr de înregistrare, lumini de noapte, vesta reflectorizanta, etc. vă mulțumesc anticipat și aștept răspuns dacă se poate
Pot sa conduc un triciclu care nu depaseste viteza de 25 km la ora intrun sat ma refer la cel cu remorcuta si cabina Hercules va multumesc dmn Tavi
Multumim mult .
Căruțele pot fi tractate de către tractoarele agricole pe drumurile publice?
Salutări Tavi cred că pe foarte mulți ar interesa conducerea buldo excavatoare deoarece nu există nici un video concret despre obligatiile de conducere se poate cu tr sau cu c sau cu b+atestat isctr sau cv de genul și foarte important tractor cu masă sub 3,5se poate conduce cu b? Cred că poți crea un video frumos și interesant pentru mulți
Dar un kxd enduro poate fi inmatriculat pe primarie?Viteza maxima 90km/h,deci se poate circula pe autostrada?
Dacă am o motocicleta de 49cc pot s-o înscriu la primărie ,chit ca are carenaj de motor si viteze?
Domnu Tavi am și eu o întrebare, dacă am în Germania un moped și este înregistrat acolo, am voie să circul cu el și în România? Acolo la mopede nu se face ITP, doar asigurare. Așa mi sa spus de la firma de asigurare cum că este voie să circuli și în România. Aștept răspuns, mulțumesc anticipat
Eu am văzut mopede din Iana Jud Vaslui ca circula prin Bucuresti acum câteva zile. Ți se pare normal??
Am o remorca după mașină înmatriculată pe primărie! Am dreptul de circulație pe drumurile publice, am nevoie de asigurare și itp?
Respect.Daca pot circula cu motociclul pe benzina pe pista de biciclete .Multumesc.
Bună ziua.daca locuiesc în același județ și schimb cartea de identitate pe o alta adresa pe care o dețin trebuie sa schimb certificat masina și permis?
Bună ziua.pentru o remorca de 500 kg artizanala cu număr galben de la primărie pot circula pe drumuri județene.
Daca am o caruta inregistrata la primarie, pot sa o trag dupa masina si sa ies din localitare?
Daca am un ATV varianta cu numere galbene (tractor t3b) pot merge pe drumuri naționale și municipii?
Buna ziua Cu triciclu electric se poate circula pe drumurile publice Dar cu bicicletele electrice Ce conditii trebuie sa indeplineasca Multumesc
Ai salut mi.am achizitionat un scuter electri uare cum asi putea circula cu el .trebuie la R.A.R SI PERMIS.
DOAR CA NU AM CATEGORIA "A"??
daca ai un piagio ciao cu pedale inscris la primarie poti circula fara permis?
Tractoarele mici care prin construcție nu depășesc viteza de 15 la oră . Ai nevoie de permis pentru a circula in localitate ?
Vă salut. Pot inregistra la primarie un ATV 149 cmc 7kw???. Fostul proprietar l-a avut inregistrat la primarie. Atv.u are CIV rca. Itp. Ms