Καθαρισμός Κλιματιστικού /Συντήρηση/ Οικονομία σε ψύξη / θέρμανση.

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 жов 2024
  • Καθαρίστε μόνοι σας απλά και οικονομικά το κλιματιστικό του σπιτιού σας. Είναι θέμα οικονομίας και υγείας
    www.texnikiekp...

КОМЕНТАРІ • 34

  • @ΤΣΩΛΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
    @ΤΣΩΛΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 3 роки тому +3

    Πιο εύκολη παρουσίαση δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Απίστευτα χρήσιμο και απλό βίντεο, ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν ίσως πιο πρακτικό εάν μιλούσατε σε κάποια σημεία.

    • @texnikiekpaideysi
      @texnikiekpaideysi  3 роки тому +3

      Ευχαριστούμε για τα σχόλια. Όσο για την ομιλία, έχουμε επιλέξει αυτό τον τρόπο , έτσι ώστε να μην χρειάζεται κάποιος να έχει ανοιχτό τον ήχο για να καταλάβει τι γίνεται.

  • @balkanguide5066
    @balkanguide5066 3 роки тому +4

    Εύγε! Σύντομος και περιεκτικός στην περιγραφή της διαδικασίας, πολύ ωραία και η μουσική της εισαγωγής. Αν και αρχάριος καθάρισα τα κλιματιστικά και έχω δει μεγάλη διαφορά, με μικρό κόστος!

    • @texnikiekpaideysi
      @texnikiekpaideysi  3 роки тому +3

      Ευχαριστούμε για την παρακολούθηση. Δες και τα άλλα βίντεο που έχουμε ανεβάσει. Θα βρεις και εκεί διάφορες λύσεις και τρόπους για άλλα καθημερινά προβλήματα

  • @panoskostopoulos1877
    @panoskostopoulos1877 3 роки тому +2

    Πολυ ωραιο βιντεακι...για μας που "πιανουν τα χερια μας"!!!

    • @texnikiekpaideysi
      @texnikiekpaideysi  3 роки тому +1

      Ναι, αν σκεφτείς τα χρήματα που γλιτώνεις κάθε φορά που κάνεις τον καθαρισμό. Δεν μιλάμε για σέρβις αν έχουμε απώλεια φρεον, αλλά αυτό είναι απλό που μπορεί να το κάνει ο καθένας μόνος του.

  • @basilottosandreas
    @basilottosandreas 3 роки тому +5

    Καλό βίντεο αλλά επιτρέψτε μου να κάνω μερικές διορθώσεις. Τα φίλτρα όταν δουλεύουμε το κλιματιστικό χειμώνα καλοκαίρι θέλουν καθάρισμα τουλάχιστον μια φορά τον μήνα και όχι ανά 3-4 μήνες αυτό είναι λάθος. Επίσης όταν πλένουμε τα φίλτρα τα πλένουμε από μέσα προς τα έξω για να φύγει πολύ πιο εύκολα η σκόνη. Και τέλος ο καθαρισμός που περιγράφετε είναι καθαρισμός που γίνεται μια φορά τον χρόνο αν το δουλεύουμε μόνο ψύξη και δυο αν το δουλεύουμε ψύξη θέρμανση και συνήθως γίνεται λίγο πριν αρχίσουμε την χρήση σε κάθε εποχή. Ευχαριστώ!!

    • @texnikiekpaideysi
      @texnikiekpaideysi  3 роки тому +2

      Καλησπέρα, ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις. Να σημειώσω ότι τα βίντεο τα οποία φτιάχνουμε έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Για τις παρατηρήσεις να σου πω ότι ο καθαρισμός έχει να κάνει με το περιβάλλον στο οποίο δουλεύει το κλιματιστικό είτε εσωτερική είτε η εξωτερική μονάδα. Άλλο Αθήνα με καυσαέριο σε κεντρικό δρόμο άλλο σε επαρχία.. κλπ. Επίσης καταλαβαίνεις ότι έχει να κάνει με το αν είναι κύρια ή συμπληρωματική θέρμανση. Το να εξηγήσουμε σε ένα σύντομο βίντεο όλες αυτές τις περιπτώσεις , χάνει την ουσία του. Το θέμα είναι να καταλάβει κάποιος την συνολική διαδικασία που μπορεί να κάνει μόνος του χωρίς την βοήθεια του ειδικού και στην συνέχεια να προσαρμοστεί στις δικές του ανάγκες. Για τα φίλτρα να συμφωνήσω ότι αν τα πλύνουμε με τον τρόπο που λες θα γίνει ευκολότερα το καθάρισμα, όπως και ότι αναφέρουμε ότι πρέπει ο καθαρισμος να γίνεται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κάθε 3 με 4 μηνες. Όσο για το καθάρισμα των "στοιχείων " από την στιγμή που θα κάνεις το έξω λόγω σκόνης που πιάνει συνέχεια καλό είναι να κάνεις και το μέσα. Ενδεικτικά να σου αναφέρω ότι στο δικό μου στο κέντρο της Αθήνας κάνω τον καθαρισμό που δείχνω ανα 2 μήνες τουλάχιστον. Καταλαβαίνεις τι γίνεται από σκόνες και καυσαέρια. Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις , ελπίζω και εγώ με τις δικές μου να σου εξήγησα το σκεπτικό. Περιμένουμε ότι άλλο και στα υπόλοιπα βίντεο. Ευχαριστούμε για την παρακολούθηση.

    • @basilottosandreas
      @basilottosandreas 3 роки тому +1

      @@texnikiekpaideysi Αρχικά να συγχαρώ για την γρήγορη και κατατοπιστική απάντηση. Προφανώς ότι ανέφερες είναι σωστό. Όλα όσα είπες είναι παράγοντες και η περιοχή και η χρήση και όλα. Εγώ απλώς ανέφερα το σύνηθες και προφανώς ανάλογα με την χρήση αλλάζει αυτό. Επίσης συμφωνώ πως θα έχανε το νόημα το βίντεο αν τα εξηγούσατε όλα αυτά απλά θεωρώ πως το σωστό είναι να ξεκαθαριστεί για παράδειγμα ότι η συχνότητα του καθαρισμού έχει να κάνει με όλα όσα προαναφέραμε. Και το λέω γιατί πολύς κόσμος δεν το ξέρει και ίσως κάποιος που το χρησιμοποιεί καθημερινά και ως κυρία πηγή θέρμανσης βλέποντας το βίντεο νομίζει για παράδειγμα ότι τα φίλτρα θέλουν καθάρισμα ανά 3-4 μήνες. Και πάλι σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σου!! Καλό βράδυ!!

    • @texnikiekpaideysi
      @texnikiekpaideysi  3 роки тому +2

      Καλή συνέχεια. Καλή παρακολούθηση στα υπόλοιπα. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας και ιδέες για νέα βίντεο.

    • @basilottosandreas
      @basilottosandreas 3 роки тому +1

      @@texnikiekpaideysi Να είστε καλά!! Θα χαρώ να δω και αλλά τέτοια βίντεο!!

  • @ΘανάσηςΒασιλόγιαννης

    Πολύ κατατοπιστικός!

  • @LoonyKal
    @LoonyKal 3 роки тому +2

    Πολύ καλό, μπράβο!

  • @iouliasth
    @iouliasth 3 роки тому +1

    Πολύ καλό!

  • @m96920
    @m96920 Місяць тому +1

    "Το φρεον ειναι αεριο κ δεν χρειαζεται ποτέ συμπλήρωμα γιατί με την παραμικρή διαροή θα ειχε φύγει ολο σε δευτερόλεπτα" μου εχει πει ο ψυκτικός, το έχ. ξανακούσει, τί ισχύει;

    • @texnikiekpaideysi
      @texnikiekpaideysi  Місяць тому

      Το φρένο έχει ανάλογα με την πίεση και διαφορετική μορφή ( στο κλιματιστικό ) Δηλαδή μπορεί να είναι αέριο υγρό και μείγμα αερίου υγρού. Ανάλογα σε ποιο σημείο έχεις διαρροή φεύγει υγρό ή αέριο. Κατά την έξοδο του στην ατμόσφαιρα γίνεται πάντα αέριο. Γιατί στην ατμοσφαιρική πίεση εξατμίζεται.
      Ναι δεν συμπληρώνεις φρεον. Το κύκλωμα πρέπει να έχει ελεγχθεί και να μην χάνει. Σε περίπτωση που υπάρχει διαρροή, πρέπει να βρεθεί, να επισκευαστεί και στην συνέχεια να γίνει πλήρωση από την αρχή η σωστή ποσότητα. Όχι συμπλήρωμα.
      Αυτό θέλει άλλη εξήγηση που δεν είναι της ώρας. 😜

  • @steliosieronymakis2480
    @steliosieronymakis2480 3 роки тому +3

    Πού δεν ριχνουμε νερο στην εξωτερικη μοναδα;

    • @texnikiekpaideysi
      @texnikiekpaideysi  3 роки тому +3

      Στην πίσω πλευρά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αποφεύγουμε όπου έχει ηλεκτρικά μέρη.

  • @ΒΑΣΙΛΗΣΓ-ν2ν
    @ΒΑΣΙΛΗΣΓ-ν2ν Рік тому +1

    Χερετε. Στην εξωτερική μονάδα εκτός πισω και πλαι που ρίχνουμε καθαριστικό η νερό, μπορούμε να ριξουμε και δτις μέσα ψύκτρες βγάζοντας το καπακι που έχει μπροστά;;;;; Σ ευχαριστώ πολύ.

    • @texnikiekpaideysi
      @texnikiekpaideysi  Рік тому

      Δεν χρειάζεται. Δύσκολο να είναι μέχρι εκεί βρώμικο. Γιατί ο αέρας έρχεται από πίσω. Αν θες με προσοχή στα ηλεκτρολογικά.

    • @ΒΑΣΙΛΗΣΓ-ν2ν
      @ΒΑΣΙΛΗΣΓ-ν2ν Рік тому +1

      Όντως το ανοιξα σήμερα και ηταν πεντακαθαρο μεσα. Εριξα πλαγια νερο. Πισω δεν μπόρεσα πρέπει να παρω εργαλείο με καμψη μπροστά να ριξω. Σ ευχαριστώ πολύ. Καλο Σαββατοκύριακο.

  • @vanelos
    @vanelos 2 роки тому +2

    Διαβάζω στο ίντερνετ και μιλαω με αρκετους τεχνικους και δεν εχω παρει σαφη απαντηση! Η εξωτερική μοναδα αρκει να καθαριστει στο πισω μερος και στο πλαι(οπου βλεπουμε ψυκτρες δηλαδη) με καθαριστικο και επειτα με νερό, η υπάρχει πρόβλημα?

    • @texnikiekpaideysi
      @texnikiekpaideysi  2 роки тому

      Όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το υγρό που είναι για τις εξωτερικές μονάδες, όπως και το αντίστοιχο για τις εσωτερικές είναι για να φεύγουν οι βρωμες που δεν μπορούν να φύγουν με το απλό νερό. Σε περίπτωση που κρίνεις ότι δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, μπορείς και μόνο με νερό να καθαρίσεις την εξωτερική σου μονάδα.

    • @vanelos
      @vanelos 2 роки тому +1

      @@texnikiekpaideysi μου λενε καποιοι απο αυτους πως απο την στιγμη που πεσει νερο ειτε στην εσωτερικη ειτε στην εξω πως ειναι παρα πολυ επικινδυνο να δωσουμε παροχη ρευμα

    • @texnikiekpaideysi
      @texnikiekpaideysi  2 роки тому

      Μετά τον καθαρισμό περιμένουμε να φύγουν τα νερά. Όταν καθαρίζουμε δεν ρίχνουμε νερά στα ηλεκτρικά μέρη. Μόνο πάνω στα στοιχεία. Εκεί δεν υπάρχει κάτι που να προκαλεί πρόβλημα. Όσο για την εξωτερική μονάδα, αν ρίξεις μόνο στο στοιχείο δεν έχεις απόλυτος κανένα πρόβλημα. Σκέψου ότι η εξωτερική μονάδα είναι εκτεθειμένη σε καιρικές συνθήκες... Βροχές κλπ. Δεν θα πάθει τίποτα , μην ανησυχείς.

    • @vanelos
      @vanelos 2 роки тому

      @@texnikiekpaideysi να πω την αληθεια την εσωτερικη φοβαμαι περισσοτερο😎, σημερα πηρα υγρο αλλα δεν το τολμησα- ακόμα-θα παρω μια ψεκαστήρα πιεσεως και βλεπουμε😀

    • @texnikiekpaideysi
      @texnikiekpaideysi  2 роки тому +1

      Μην το φοβάσαι. Και με απλό λάστιχο να το κάνεις μια χαρά θα είναι. Αν η εξωτερική μονάδα δεν είναι σε καμία περίεργη θέση που να έχει αρκετή βρώμα ρίξε μόνο νερό.