Πώς δουλεύω το Ρελιέφ
Вставка
- Опубліковано 7 лют 2025
- Πώς δουλεύω το Ρελιέφ σε αυτό το βίντεο θα δούμε όλη την διαδικασία για το πως μπορεί κάποιος μόνος του να βάψει με ρελιέφ μια επιφάνεια. Εδώ φτιάχνουμε ένα μπάνιο με ρελιέφ μιας και είναι πολύ ανθεκτικό στην υγρασία! Στο βίντεο εξηγούνται όλα τα στάδια και ο τρόπος που εφαρμόζουμε το ρελιέφ. Το ρελιέφ για να δώσει ένα καλό μπιμπίκι πρέπει να περνιέται ατόφιο χωρίς αραίωμα έτσι όπως έρχεται στην συσκεασία του. Εάν το αραιώσουμε το μπιμπίκι θα βγεί πιο μικρό ανάλογα πως το ζητάει ο καθένας. Στην αρχή απλώνουμε είτε με ρολό είτε με σπάτουλα αλλά το σήκωμα του ρελιέφ γίνετε πάντα με ειδικό ρολό για ρελιέφ που έχει κυψέλες.
Πώς δουλεύω το Ρελιέφ
Είσαι πρωτοπόρος όπως πάντα! ❤
Ιουλιε,ευχαριστώ πολύ για την ευγένεια και την βοήθεια σου!θα ήθελα να σε ρωτήσω σε τοίχο που είναι relief πως θα βαφτεί, τι χρώμα προτείνεις και με τι βούρτσα.Σου είμαι υπόχρεος!
Μπράβο ρε μάγκα! πολύ ωραία δουλειά!
να εισαι καλα🙏
Μπράβο φίλε πολύ δυνατός
να εισαι καλα🙏
Πολύ ωραίο!!! Και 50€ το μέτρο να έπαιρνα δεν θα το έφτιαχνα ποτε
Γεια σου Ιούλιε λεβεντιά, ωραία δουλειά και πάλι!
Θέλω τα φώτα σου σε κάτι. Σκοπεύω, όταν ζεστάνει ο καιρός, να βάψω το ταβάνι του μπάνιου. Σχεδιάζω να ασταρώσω και μετά να βάψω με κάποιο χρώμα kitchen and bath (της vitex μού φαίνεται καλό, θα ήθελα να μού έλεγες ποιο θεωρείς καλύτερο από αυτά που έχεις δουλέψει). Το πρόβλημά μου είναι οτι δε γνωρίζω καλά το αστάρι σαν υλικό. Βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι και καταλαβαίνω ότι το καθένα πρέπει να έχει ιδιότητες που ταιριάζουν σε συγκεκριμένες δουλειές, οπότε πρέπει να διαλέγει κανείς σωστά. Το άλλο μου θέμα είναι ότι η επιφάνεια του ταβανιού ειναι περίεργη. Έχω την εντύπωση ότι ήταν βαμμένη με υδρόχρωμα και κάποιος, κάποια στιγμή, πήρε κι έβαψε ένα τμήμα από πάνω με πλαστικό, το οποίο μάλλον δεν ξεφλούδισε, όπως θα ήταν αναμενόμενο. Το λέω αυτό γιατί σε αλλα μέρη μού βγάζει ασπρίλα στο δάχτυλο, ενώ σε άλλα όχι. Οπότε δεν ξέρω τι να βάλω σε αυτό το ιδιόμορφο ταβάνι. Από τη μικρή έρευνα που έκανα, κατέληξα στο να περάσω κάποιο αστάρι dur διαλυτικού, ώστε να πετύχω την ισχυρότερη δυνατή ρητινοποίηση του υδροχρώματος που μάλλον υπάρχει στην επιφάνεια, ώστε να είναι ασφαλές να βάψω πάνω του, και την καλύτερη δυνατή υγρομόνωση, η οποία φαντάζομαι θα βοηθήσει και στην αποτροπή της μούχλας μαζί με το χρώμα. Εσύ τι λες, είναι καλή ιδεα; Έχεις κάποια συμβουλή για αυτήν την εργασία, κάτι που πρέπει να προσέξω ή κάποιο επιπλέον βήμα που πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ.
Φίλε να το βάψεις ξανά με ένα καλό υδροχρωμα είναι και οικολογικό χρώμα και αναπνέει η οροφή και πιο οικονομικό και δεν χρειάζεται ασταρη φυσικά αν χρειάζεται προεργασία ξισημο στοκαρισμα πρέπει να γίνουν
@@ΒασιληςΧατζηβασιλειαδης σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Από όσο έχω ψάξει κι έχω καταλάβει, το υδρόχρωμα είναι ένα φθηνό υλικό, και σε κόστος και σε ποιότητα, το οποίο χρησιμοποιούταν περισσότερο παλιά, όταν μάλλον δεν υπήρχαν πλαστικά χρώματα, και συνήθως πλέον χρησιμοποιείται σε χώρους που η χρήση τους δεν έχει υψηλές απαιτήσεις, όπως κοινόχρηστα, υπόγεια, αποθήκες, κι ίσως ακόμα κι εκεί προτιμάται ένα πλαστικό β' ή γ' ποιότητας. Το ταβάνι ενός μπάνιου ίσως να μην έχει τις ίδιες απαιτήσεις με τους τοίχους ένας διαδρόμου ή υπνοδωματίου, όμως υπάρχουν πολλοί υδρατμοί, είναι χαμηλό οπότε ενίοτε βρέχεται, και μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί πλύσιμο, αν εμφανιστεί μούχλα. Θα αντέξει το υδρόχρωμα; Έχω διαβάσει επίσης ότι δεν προσφέρει ούτε καλύτερη διαπνοή, και πως γενικά δεν υπερτερεί σε τίποτα σε σχέση με τα πλαστικά, κι ότι γενικά αυτά είναι φήμες. Αυτά βέβαια είναι πράγματα που έχω διαβάσει, και δεν μπορώ να γνωρίζω την ευστάθειά τους, ούτε κι έχω ιδιαίτερη προσωπική πείρα. Αν και, για να πω την αλήθεια, το υδρόχρωμα κι εμένα μού δίνει μια λιγότερο ικανοποιητική εντύπωση, καθώς μοιάζει σα να "πουδράρεις" τον τοίχο και η επιφάνεια που δημιουργεί δε φαίνεται να προσδίδει καμμία προστασία ή ενίσχυση. Επίσης, έχω δει πολύ λίγα υδροχρώματα ονομασμένα ως αντιμουχλικά, και συνήθως η περιγραφή τους δεν εστιάζει και τόσο σε αυτή τους την ιδιότητα. Μπορεί, βεβαίως, να κάνω λάθος σε όλα αυτά, έχω πολύ μικρή πείρα κι από τα υλικά κι από τις εργασίες. Ίσως να έχεις και δίκιο εν τέλει. Ελπίζω να δώσει κι ο Ιούλιος τη γνώμη του, ή κι όποιος άλλος φίλος επιθυμεί. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.
να κανεις αυτο ακριβως που περιγραφεις, ασαταρι vivedur, και μετα το αντιμουχλικο χρωμα καλη επιτυχια να εισαι καλα🙏
@@vapsimata-ioulios σ' ευχαριστώ για την απάντηση Ιούλιε! Ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ το vitosin της Vitex. Το είδα τελευταία και φαίνεται πολύ ενδιαφέρον υλικό. Προτείνεται για υδροχρωματισμένες επιφάνειες λέει, και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αναφέρει πως δίνει υψηλή λευκότητα, έτσι που μπορεί να να εφαρμοστεί και σκέτο σαν χρώμα, κάτι σαν 2 σε 1.
Γεια σου Φιλε Ιουλιε, παλια το '80 υπηρχε μια μηχανη σαν μυλος και έριχνες μεσα το χρωμα μαζι με λευκό τσιμέντο και γυρνώντας με το χέρι τον μύλο έπεφτε πεταχτό στον τοιχο και γινονταν ρελιεφ.
@@katselischris το ξέρω το έχω δει και αργότερα να γίνετε 👍
ιουλιε ποσο θα μπορουσουν να κοστισουν τα εργατικα γι αυτο το βαψιμο με αυτην την τεχνοτροπια?
Ωραία δουλειά! Πριν μπει το ρεφιελ θέλει αστέρι η επιφάνεια;
@@geov.1052 ναι βεβαίως, να είσαι καλά🙏🏻
🎉🎉🎉
@@tolinio4536 🙏🏻
👍🏻
@Nils2365 🙏🏻
Καλησπέρα να ρωτήσω αν μπορώ βαμμένο τοιχο που δεν μ αρέσει το στοκαρισμα να το χτυπήσω με σπυράκια σε όλο τον τοίχο να περάσω χαλαζιακο αστάρι κ ν περάσω ρελιεφ με ρόλο για τεχνοτροπία κ μετά ν τ βάψω. Θα έχω αποτέλεσμα?? Ευχαριστώ
Όχι σπυράκια αλλά με σφυρακι
εαν το χτυπησεις θα φαινονται μετα στο ρελιεφ τα μικροβαθουλωματα 👍
Το Relief στεγνώνει πολύ γρήγορα και νομίζω θέλει κομμάτι κομμάτι να περνιέται πολύ μικρές επιφάνειες με τα δύο ρολά.
@@ΠαναγιώτηςΜιχαηλίδης-ν6φ 👍
Ιουλιε ευχαριστουμε πολυ για στεγανωση τοιχου που μπαινουν νερα στο σπιτι τι υλικα προτεινεις ;για αδιαβροχοποιηση; Ευχαριστω πολυ
Εγώ είχα ρελιεφ στο ταβάνι, έκανα τοπικό μερεμετι λόγω υγρασίας αλλά δεν πέτυχα ακριβώς το ίδιο μπιμπικι...το πέρασα αραιωμένο μάλλον αυτό μπορεί να ήταν το θέμα... μετά το σοβά ...παρεντινη τρίψιμο ασταρι και ρελιεφ με ειδικό ρόλο.... αυτή είναι η σειρά.
το ρελιεφ δεν συγχωρει μερεμετια τοπικα οτι και να κανεις θα φαινεται 👍
Ιούλιε κάνε τη διαφορά. Να το λες ριλίφ με το δεύτερο ι να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
Και ρολιέφ λέει η κοπέλα εδώ.
@@aristotle_4532 👍
Αν θελουμε να κανουμε το αντίστροφο;δηλαδη αν θελουμε να αφαιρέσουμε το relief που υπήρχε;τι τεχνική εφαρμόζουμε;
@@katostaris1988 θέλει τρίψιμο καλό και στοκαρισμα για να έρθει λείο
Δηλαδή εγώ που το πέρασα όπως τον έτοιμο σοβά ( στρώσιμο με φραγκόφτυαρο και μυστρί) μπορούμε να πούμε ότι σχετικά ήταν σωστός ο τρόπος;
@@panosmakris1987 άμα το πέτυχες όπως ήθελες μια χαρά είναι
Kαι χωρις το ειδικό ρολο.. μια χαρα γινότανε....
👍
Με το ρολό γίνεσαι χάλια. Καλλίτερα να δουλέψεις με σπάτουλες και τα μπιμπίκια να τα κάνεις με χοντρές σκούπες πεζοδρομίου. Επίσης, με ακρυλικό στόκο και αστάρι νεφτιού βγαίνει πάμφθηνο.
Καλη τεχνοτροπια 👍🙏