Barış Özcan'dan buraya gelen kitle 1 sene boyunca nebuch'a '':D, hayır, ilgilenmiyorum, görüşmüyorum, insanları eğitme kaygısı gütmüyorum'' açıklaması yapmak zorunda bırakacak gibi :D
İlericiliği dinleştirmek şuan bu kültürdeki insanların olduğu cyber punk durumunda hissetmemesi için yapılan bir eylem gibi duruyor. En büyük teknolojik hayalimizin şarjı günlerce dayanan Iphone olmasını kabullenmek istemiyoruz belki de. Fakat bu durum değişecek gibi olmadığı içinde ilerlemek için kurtarıcılar arıyoruz. Örnek olarak Elon Musk. İlerleyişin dinleşmesine yol açıyor bu arayış haliyle.
Günümüz insanlarından farklı düşünen bireyleri gördükçe nedense seviniyorum.Toplum gerçekten koyunlaşma(uyutulma) yönünde adım adım ilerlerken bazı uyarıcılarının olması beni mutlu ediyor.Tebrik ederim seni videolarından ötürü :)
Hayati sistemi evreni hatta inanmak kavramini dahi sorgularim bu seklde dusunen nadir insanlardan oldugumu biliyorum. Bahsettigin kısır döngüde hareket eden, kendinden sonra gelen neslide bu carka hapseden bir toplumda yasiyoruz. Inan seni cok iyi anliyorum ve videonun bir kisminda bir kac kez aciklamaya calistigin konuyu. Bu arada 70 bine gelene kadar neden hic videolarina karsilasmadim inanamiyorum.
Uzun bir süredir felsefeyle uğraştım düşündüğüm konuları çok tutarlı eleştirip kafamda yıktım ama sadece yıktım .Benim için yansımaları iyi olmadı,arkadaşlara tavsiyem yıktıkları fikir binalarını malzemelerini bilerek nasıl yapıldığını bilerek ve ne yapmak istediklerini bilerek yenisini inşa etmeleri ve acele etmemeleri kesinlikle felsefe sadece bu şekilde melankoliden çıkıp faydacı olur. Öteki türlü yavaş yavaş intihar biçimi..
@@sametbasaran8933 İnanç. Gerçeğe olan inanç. O zaman gerçeğin ne kadar uzakta göründüğünün, her şeyin ne kadar karmaşık gelmesinin pes ettirecek bir anlamı kalmaz, azim verir. Bir de sevgi. Kaybetsen bile gam yemezsin o zaman.
@@sametbasaran8933 ay pardon soruna cevap olmamış bana da sormadın zaten ama acelecilik konusunu ben de anlıyorum çünkü işin içine girinceher şeyden öğrenmek istiyorsun, o yüzden bence ilk başta birkaç alandan temel bilgi vs. diyerek gitgide derinleşmek. Böylece bir konunun içinde diğer konulardan habersiz bir şekilde kaybolmayız ve kendimizi yavaş yavaş tatmin oluruz. Temel oturttuktan sonra da yavaş yavaş kendi ilgimizle ilgili yerde derine inebiliriz.
Transhumanizmde benzer kaotik süreçleri destekliyor aslında. insanı insan yapan manevi değerlere vurulan kırbaç gibi bir şey. Sanırım bu konuda fazla animistim ve bunu seviyorum. Bence ilerlemek için, eşiği geçmek için dışarıdan birbirimizi anlamak yerine içeriden birbirimizi anlamanın yollarına bakmalıyız. Bir birey kendini anladığında, tüm insanlığı anlayacaktır. İyi seneler.
videonun ilk dakikasına yorumum bir çocuk sorusuyla: neden kaybettiğin bir şeyi hep baktığın son yerde bulursun? çünkü bulduktan sonra aramana gerek kalmaz. ayrıca "hedefe varan, hayatı ıskalar." diye bir söz de var.
Tuvalet teknolojisine değindiğin kısımla alakalı daha önce düşünme imkanım olmuştu. Şöyle bir sebebi de olabilir bunun, örnek vererek anlatacağım: aşırı mahremiyete ihtiyaç duyulan, mahremiyetin olduğu bir mekan tamam ama sonrasında konuşulması da pek iyi karşılanmıyor; hepimiz temizleniyoruz misal tuvaletimizi yaptıktan sonra ama en yakınındaki insanın bile nasıl temizlendiğini ya çok sonra öğrenirsin ya da hiç bilmezsin. Avrupalılar gibi sadece tuvalet kağıdı ile silenler var, taharet musluğunu açıp iyice ıslattıktan sonra silenler var ve eliyle yıkayan insanlar var ama kimin nasıl yaptığını tahmin etmek bile zor çünkü üzerine konuşulmuyor. üzerine konuşulmayan bir mekanın sıkıntıları da pek dile getirilmiyor gibime geliyor. tabi ki teknolojisinin gelişmesine çok engel değil ama öte taraftan işliyor ve yavaş bir teknoloji de gelişiyor hiç değilse kilit sorunları olan kamusal alanların tuvaletleri için. sadece paylaşmak istedim, bir eleştirim yok yoksa bu konuyla alakalı yine de.
Bu konuyu konuşurken söyleyeceğimiz şeyler bu kadar keskin olmamalı. Eğer keskin olacaksa bu konuları çevreleyen diğer konular hakkında daha derin bilgilerle hareket edilmeli.
Sanatsal düşlediklerimizin bizi geleceğe ne kadar yakın tabirleri yansıttığını görürsek belki de gelecekte teknoloji istenilen noktalara ulasamıcak(faydacılıktan dolayı olduğunu düşünüyorum mail varken uçan postacıya ne gerek var gibi) ama sanat duraksız devam edecek
Peki şöyle diyebilir miyiz? Çin diğer ülkelere oranla siber-punk ı aşmış veya aşmaya daha meyilli bir ülkedir. Teknolojini kullanıldığı alanların çeşitliliği, kullanıcı teknolojisinin sürekli olarak yenilenmesi olsun bu durum ürettikleri teknolojinin siber-punk barajını aşmaya dönük olduğunu gösterebilir mı?
Mevcudun en üst teknolojisinin insanlara sunulmamasi veya aralıklar ile parça parça sunulmasının nedeni, toplumsal kültür kadar belki daha fazla etki eden parametre olan kapitalizm/pazarlama olarak düşünüyorum. Mevcut teknolojinin en ust segment teknoloji urunleri eger insanlara bir kerede sunulursa satilacak ve pazarlayacak "yeni" kavrami ortadan kalkacagi icin mevcut sistem bir cikmaza girecektir. Bunun yani sira toplumsal kulturun teknolojik gelismeye ve kabule yonelik etkisi tartisilmaz ancak bunu 300 yil oncesi gibi degerlendirmek yanlis olur. Şuan gelinen noktada toplumlarin yuzlerce yilda edindikleri kulturu birkac on yil icerisinde kokten degistirebilecek urunler var. Bunlardan en etkilileri sosyal ve klasik medya. Eğer kültürleri bu yönde değiştirmek istemiyorsa bu gucun sahipleri ki istemedikleri ortada bu yine ilk soyledigim pazarlama, surekli satilabilirlik dolayisi ile mevcut sistemi korumaya yonelik bir iştir.
Makina öğrenimiyle başlayan bölüm bana "idiocracy" filmini hatırlattı filmdeki gibi otomatikleşme sonucu insanların üretimi bırakması düşünmeyi bırakması sonucu zekalarının gerilemesiyle sonuclanmasindan endişeleniyorum film ne kadar absürt komedi olsa bile altindaki distopia ürkütücü ve makine öğreniminin kontrolden çıkması halinde böyle bir gelecek bizi bekliyor olabilecek olmasi...
videoyu izlemek kadar yorumları okumak da ayrı eğlenceli farklı fikirleri savunan insanları görmek mutlu ediyor ayrıca teknolojinin dinleşme konusu sanırım homo sapiens kitabında geçiyordu
ilk başladığında vlog'unu sozlukte promote ediyordun, o zamanlar kimse yoktu vlog olaylarinda. 5 sene sonra alakasiz bir sekilde denk gelip de 71K aboneye ulasmis oldugunu gorunce tebrik etmeden gecmek istemedim. basarilar.
Sylvester stallone nin eski bir filmi vardı. Gelecekte geçiyordu. Ana karakter uyutuluyor, donduruluyor ve gelecekte tekrar uyandırılıyordu. Orda kadının biri tuvalet kuralıyla ilgili ana karaktere "ne yani.temizlik için 3 dişli deniz kabuğunu kullanmayı bilmiyor musun" diye soruyordu. Gelecekle ilgili hayallerimiz ve düşüncelerimiz sadece şuan elimizdekilere göre şekillenmek zorunda kalıyor ve bu da gerçek anlamda ilerlemeyi engelliyor. Bin yıl önce yaşamış bir insan bugünün teknolojisiyle bunların yapıldığını gördüğünde şaşırıcağı gibi bizde bin yıl sonrasının teknolojisiyle yapılacak şeylere şaşırıcaz. Ama o teknolojiyi o şekilde kullanmamızın sebebi de zaten senin de bahsettiğin gibi; kültür.
biliyorum video konusu olarak öneri ve tavsiye almiyosun ancak ben video için değil de bi bakman için tavsiye ediyorum.. true detective dizisinin ilk sezonunda rust cohle adinda bir karakter var oldukça ilginç düşüncelere sahip. diziyi izlemişsindir belki de bilmiyorum ama illa izlemen de gerekmiyor quote'lerine bakabilirsin. teşekkürler videolarin için
Videolarını izlerken anlattığın şeyler hakkında ben de düşünceler üretiyorum ve videolarından zevk alma sebebim bu. Ama bazen kesmeleri üst üste ve hızlı oluyor, algılama ve düşünce için zaman kalmıyor kafa karıştırıyor. Konuşmalarında organik boşluklar bıraksan daha iyi olur gibi geldi bana.
İnsanların bir ibadet gibi görmeden insanlık olarak gelişmek için aksiyon alabilmesi gerekiyor. Bu aksiyonu almak kişinin teknolojiye bir kullanıcı olarak değilde bir üretici ya da en azından bir geliştirici olarak bakmasını sağlayacaktır. Peki bu nasıl olacaktır? Dinler yüce amacı hissetmek için var, bireycilik kişisel bir amaç için. İki hayat görüşünün dışında bir görüş oluşturulması gerekiyor ki insanlar kendine veyahut yüce bir varlığa tapınmak için bu eylemleri almasın. Ben bu iki hayat görüşünün kültürel olarak geri kalmışlıkla ve bunun getirdiği güncel olamama hissiyle bağdaştını düşünüyorum. Kanımca bu noktada iş bilim insanlarına düşüyor. İlgisiz olduğumuz konular bizim ilgi noktamız olmalı tabi isyan çıkaracak noktaya gelmeyecek şekilde. Simüle edilerek. Şuanda yaşadığımız yaşamın bu kadar kolay elde edilmediğini hissetmeliyiz. Temel ihtiyaçların standart şeklinde giderilmesinin sorumluluğunda olmalıyız ve bunun için her insan bilim dünyasında "rutin" şeklinde yardımı olmalı ve bu rutinlerin getirilerini görmeli. Böyle olunca insanların ilgi noktası belki insanlığın akılcı şekilde gelişmesine biraz daha kayabilir. Tabii bu rutinler kişisel rutinler olacak. Bir de ek olarak topluca yapılacak "rutinler" olacak. Ve bunlar çok kolay yapılabilir şeyler elimizde fotoğraf çekmekten fazlası olan ıphone'lar var.
Elitist kısımlar var olmalı ki bilim ve teknoloji gelişsin. Sınıfsal ayrımı zekice yapılmış toplumlar gelişmeye daha açıklar zanlimca. Bu sayede toplumun kokusmus kulturunu absorbe etmedigi yeni nesiller doğacak ve ilerleme sağlanacak.
Merhaba, birkaç noktayı genişletmek adına karşıt fikir belirtmek isterim. Bahsettiğin gibi insanlığın temelinde ya da amacında teknolojik bir ilerleme isteği olmadığını düşünüyorum, teknoloji de temelde alet yapımı yani hayatta kalma şansını artıran bir etmen gibi. Bunun "primat beyinli" insanların zihnindeki yansımasının fazlası olduğunu düşünmüyorum. İnsanların da düşünmesi için bir sebebi yok bence, yumurta kapıya dayanınca birşeylerin değişme sebebi de budur belki, yani teknolojinin asli görevini yerine getirmesi. Bir diğeri de kültürün yani insan topluluğunun teknolojiyi tutuyor oluşu, buna şöyle karşı çıkmak istiyorum, insanın toplumda bir yer etme isteği, özel biri olma isteği ya da ifade edemedim tam kendimi ama şöyle söyleyeyim, insandan egosunu aldığımız zaman sanmıyorum ki temel ihtiyaçları dışında güç sarf etsin, bilim insanlarını toplumdan ayıran şey aslında toplumun tam kendisi gibi yani, ayrışmaya farklılaşmaya çalışan insanların sanat yerine sayılarla kendini ifade edip o alanda birşeyler yapabileceğini hissetmesi ve sonrasında toplumun da "gazıyla" yapmaya devam etmesi. Toplum içinde güçlenmek isteyen insanların icadı gibi teknoloji. Ve yine bir bilgelik uğruna değil, ilkel güdülerin devamı niteliğinde sanki. O yüzden sosyal statü simgesi iPhone bilmem nerede üretilen yeni nesil tomografi makinesinden daha önemli. Çünkü tomografi makinesini yapan adamın da asıl talebi, ihtiyacı, yapma sebebi sosyal statü, iPhone bunun kolay hali. Sadece birkaç kelime etmek istedim, video için çok teşekkürler.
Dünya batan bir gemi. Lütfen hayatınızı güzel ve anlamlı yaşayın. Ölümü kucaklayacak bireyler olmadıkça dünyanın içine etmekten başka bir şey yapamayacağız.
Elimizdeki imkanın en iyisini düşündüğümüz için uçan bisikletler yok Mesela "100 yıl sonra uçan ayakkabılar üretilir diye düşünürüz ama halbuki tıpkı posta örneğinde olduğu gibi elektronik yolla ışınlanarak gideceğimiz yere gideriz" Sadece elimizdeki malzemelerden en iyisini düşündüğümüz için o resim çizilmiştir. Bence, ha nebuch.. :)
Annem dahil olmak üzre pekçok tanıdığım yazar var doğan abi ve babam yüzakı yayinevinin kurucularindan biri,dilersen kitaplarinin yayimlanmasi konusunda iletisime gecebilirim
Abi biraz tuhaf olacak ama yalnızca el parmaklarını gördüğüm zaman bizden biri olduğun hissi geliyor. Onun dışında insan gibi görünen ama olmayan bir şeymişsin gibi oluyor. Ben seni seviyorum; iyisin, güzelsin, adamsın.
1. Seviye uygarlığa ulaşamadan filtreye takılan bir gezegen görüyoruz. -Dünya Ama ümitsizliğe kapılmamak lazım elon abi marsa yuva yapacak. Müdür sen konuş ya bol bol video çek anlat bu tarz konuları.
Peki biri kalkıp tuvalet teknolojisini geliştirse bu rağbet görür mü? Ben gelişen teknolojinin birçok alanda kullanılabileceği halde eski geleneklerin devam ettirildiğini görüyorum. Bu alanlarda yenilikçi icatlar-ürünler tutulur mu yoksa geleneksel yapı devam mı eder? Ben işin biraz daha ekonomik yönüyle ilgileniyorum.
usta bilerek yaptigin bir sey mi bilmiyorum ama videolarinin arasindaki sesler cok farkli oluyo bazen normal geliyo bazen bass cok dusuk gibi oluyo, bi de kulaklikla dinliyorum ben mesela senin sesin neredeyse tamamiyla sol kulakliktan geliyo haberin olsun
İyi seneler. Video ile ilgili teknik bir rahatsızlığımdan bahsetmek istiyorum. Kulaklıktan dinliyorum ve sesin çoğu sol kulaklıktan geliyor. Epey rahatsız edici oluyor. Bilmiyorum bilerek mi böyle düzenlediniz. Belirtmek istedim.
Sizinle, bir süredir kafamı meşgul eden bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. Bu düşünce aklıma sizin türünüzü sınıflandırmaya çalışırken geldi ve anladım ki sizler aslında memeliler sınıfına dahil değilsiniz. Bu gezegendeki tüm memeliler, yaşadıkları çevre ile içgüdüsel olarak bir denge kuruyorlar. Ama siz insanlar öyle değilsiniz. Bir bölgeye yerleşiyorsunuz ve çoğalıyorsunuz, tüm doğal kaynakları tüketene kadar çoğalıyorsunuz. Canlı kalabilmenizin tek yolu başka bir bölgeye yayılmak. Bu gezegende bu şekilde yaşamını sürdüren bir organizma daha var. Ne olduğunu biliyor musunuz? Virüsler. İnsanlar hastalıktır. Bu gezegenin kanserleri. Sizler vebasınız. Ve bizler de bunların ilacıyız. ⚜AJAN SMİTH⚜
Çok hoş bir kanal. Çok hoş düşünceler . Ama ne olur videoları biraz kısalt 😔 insan 15 dakikalık video görünce 15 dakikam yok diyor ama mesela 12 dakika 59 sn olsa daha bir izlenebilirmiş gibi geliyor . İzlemek ve faydalanmak istiyorum. Teşekkürler ☺️
Siber punk akımının amacı da bu değil mi? Kalitesiz yaşam Yüksek teknoloji mottosu, Buda bizi Tuvaletlerin gelişmemesi ama aynı zamanda yeni çıkan bir Apple ürününü satın almak için sabahın köründe sıraya girmemize götürüyor.k
Bide japon tuvaletlerine bakın orta çağdan kalmamış :D peki neden hala soğuk klozet taşına oturuyoruz çünkü onu ısıtacak teknolojiye, fotoğraf beğenmeye yarayan telefonlar kadar ilgi göstermediğimizden ua-cam.com/video/JiqNZHOqjoE/v-deo.html
Barış Özcan'dan buraya gelen kitle 1 sene boyunca nebuch'a '':D, hayır, ilgilenmiyorum, görüşmüyorum, insanları eğitme kaygısı gütmüyorum'' açıklaması yapmak zorunda bırakacak gibi :D
İlericiliği dinleştirmek şuan bu kültürdeki insanların olduğu cyber punk durumunda hissetmemesi için yapılan bir eylem gibi duruyor. En büyük teknolojik hayalimizin şarjı günlerce dayanan Iphone olmasını kabullenmek istemiyoruz belki de. Fakat bu durum değişecek gibi olmadığı içinde ilerlemek için kurtarıcılar arıyoruz. Örnek olarak Elon Musk. İlerleyişin dinleşmesine yol açıyor bu arayış haliyle.
güzel bir açıklama olmuş
@@burakdolas2820 Yeni dinler yeni mesihleri doğuruyor.
Günümüz insanlarından farklı düşünen bireyleri gördükçe nedense seviniyorum.Toplum gerçekten koyunlaşma(uyutulma) yönünde adım adım ilerlerken bazı uyarıcılarının olması beni mutlu ediyor.Tebrik ederim seni videolarından ötürü :)
Nedense dizi gibi görmeye başladım bu kanalı. Eski sezonlardaki en yoğun olan sezon fon müziğini bir kere de olsa kullanılacağı umuyorum.
Hayati sistemi evreni hatta inanmak kavramini dahi sorgularim bu seklde dusunen nadir insanlardan oldugumu biliyorum. Bahsettigin kısır döngüde hareket eden, kendinden sonra gelen neslide bu carka hapseden bir toplumda yasiyoruz. Inan seni cok iyi anliyorum ve videonun bir kisminda bir kac kez aciklamaya calistigin konuyu. Bu arada 70 bine gelene kadar neden hic videolarina karsilasmadim inanamiyorum.
Ses odaklanmamı engellese de her zamanki gibi başarılı bir video olmuş, teşekkürler.
Hayranlıkla ve şaşkınlıkla izliyorum.süpersin.Seni görünce Gençler'e güvenim artıyor.
Uzun bir süredir felsefeyle uğraştım düşündüğüm konuları çok tutarlı eleştirip kafamda yıktım ama sadece yıktım .Benim için yansımaları iyi olmadı,arkadaşlara tavsiyem yıktıkları fikir binalarını malzemelerini bilerek nasıl yapıldığını bilerek ve ne yapmak istediklerini bilerek yenisini inşa etmeleri ve acele etmemeleri kesinlikle felsefe sadece bu şekilde melankoliden çıkıp faydacı olur. Öteki türlü yavaş yavaş intihar biçimi..
Ben genelde çok acele ediyorum. Bu konua onerin var mi? Ve dikkatini bir konu uzerinde odaklama konusunda.
@@sametbasaran8933 İnanç. Gerçeğe olan inanç. O zaman gerçeğin ne kadar uzakta göründüğünün, her şeyin ne kadar karmaşık gelmesinin pes ettirecek bir anlamı kalmaz, azim verir. Bir de sevgi. Kaybetsen bile gam yemezsin o zaman.
@@sametbasaran8933 ay pardon soruna cevap olmamış bana da sormadın zaten ama acelecilik konusunu ben de anlıyorum çünkü işin içine girinceher şeyden öğrenmek istiyorsun, o yüzden bence ilk başta birkaç alandan temel bilgi vs. diyerek gitgide derinleşmek. Böylece bir konunun içinde diğer konulardan habersiz bir şekilde kaybolmayız ve kendimizi yavaş yavaş tatmin oluruz. Temel oturttuktan sonra da yavaş yavaş kendi ilgimizle ilgili yerde derine inebiliriz.
Yanda Tag ları okuyunca kanalın sahibinin zekasını anlayabiliyorsunuz, adam sırf tag lar ile mesaj yollamış, helal olsun.
Hakikaten çok faydalı oldu bu kanal. Buna benzer kanal bilenler varsa ve yazarlarsa çok sevinirim ❤️
Baba kanalını çok seviyorum kalburüstü insanlara hitap ediyorsun umarım emeğinin karşılığını fazlasıyla alırsın
Günün cumartesi olduğunu sen video atınca öğrendim 😊 her şekilde ogretiyosun😊😊
Transhumanizmde benzer kaotik süreçleri destekliyor aslında. insanı insan yapan manevi değerlere vurulan kırbaç gibi bir şey. Sanırım bu konuda fazla animistim ve bunu seviyorum. Bence ilerlemek için, eşiği geçmek için dışarıdan birbirimizi anlamak yerine içeriden birbirimizi anlamanın yollarına bakmalıyız.
Bir birey kendini anladığında, tüm insanlığı anlayacaktır. İyi seneler.
Mimlerin bizlere çelme takmadığı senelere.iyi seneler
Video başlığını görünce birden mutlu oldum
Vıdeo' nun ıcı dopdolu gercekten supersın dostum, basarılar
videonun ilk dakikasına yorumum bir çocuk sorusuyla: neden kaybettiğin bir şeyi hep baktığın son yerde bulursun? çünkü bulduktan sonra aramana gerek kalmaz. ayrıca "hedefe varan, hayatı ıskalar." diye bir söz de var.
Paylaşımın UA-cam'a geldiği zaman one piece'e yeni bölüm gelmiş hissi veriyor :-)
Duygulandım, şu dağınık saçları, büyük dişlerini özlemişim
Nebuch, sen muhteşemsin !!
Tuvalet teknolojisine değindiğin kısımla alakalı daha önce düşünme imkanım olmuştu. Şöyle bir sebebi de olabilir bunun, örnek vererek anlatacağım: aşırı mahremiyete ihtiyaç duyulan, mahremiyetin olduğu bir mekan tamam ama sonrasında konuşulması da pek iyi karşılanmıyor; hepimiz temizleniyoruz misal tuvaletimizi yaptıktan sonra ama en yakınındaki insanın bile nasıl temizlendiğini ya çok sonra öğrenirsin ya da hiç bilmezsin. Avrupalılar gibi sadece tuvalet kağıdı ile silenler var, taharet musluğunu açıp iyice ıslattıktan sonra silenler var ve eliyle yıkayan insanlar var ama kimin nasıl yaptığını tahmin etmek bile zor çünkü üzerine konuşulmuyor. üzerine konuşulmayan bir mekanın sıkıntıları da pek dile getirilmiyor gibime geliyor. tabi ki teknolojisinin gelişmesine çok engel değil ama öte taraftan işliyor ve yavaş bir teknoloji de gelişiyor hiç değilse kilit sorunları olan kamusal alanların tuvaletleri için. sadece paylaşmak istedim, bir eleştirim yok yoksa bu konuyla alakalı yine de.
Bu konuyu konuşurken söyleyeceğimiz şeyler bu kadar keskin olmamalı. Eğer keskin olacaksa bu konuları çevreleyen diğer konular hakkında daha derin bilgilerle hareket edilmeli.
Düşünmeye çalışıyoruz, o halde sadece yok değiliz. İlerlemeye ve gelişmeye çalışıyoruz, o halde sadece ilkelleşme durumundan kurtulabiliyoruz.
döngüsel olarak sezon çıkarman, döngüsel olarak yazman ve video çekmen çok mantıklı =)
tam da dün matrix izlemiştim güzel denk geldi
Çevremde senin gibi biri olsun da konuşalım, birbirimize bir şeyler katalım çok isterdim
Ben de isterdim
Su Aten çok güzel olur du
Hesap ver konusalim
Sen kendine katmalısın bilgi çağındayız herşey bir internet erişimi kadar uzak
@@CAN66696 her dusundugun seyi hicbir kaygi gutmeden paylasabildigin insan bulmak kadar guzeli yok. Oyle insanin eksikligini yasiyorum..
Güzel bir video olmuş ellerine sağlık...
Bu youtube senin gibilerle dolu olsa keske
Sanatsal düşlediklerimizin bizi geleceğe ne kadar yakın tabirleri yansıttığını görürsek belki de gelecekte teknoloji istenilen noktalara ulasamıcak(faydacılıktan dolayı olduğunu düşünüyorum mail varken uçan postacıya ne gerek var gibi) ama sanat duraksız devam edecek
Peki şöyle diyebilir miyiz? Çin diğer ülkelere oranla siber-punk ı aşmış veya aşmaya daha meyilli bir ülkedir. Teknolojini kullanıldığı alanların çeşitliliği, kullanıcı teknolojisinin sürekli olarak yenilenmesi olsun bu durum ürettikleri teknolojinin siber-punk barajını aşmaya dönük olduğunu gösterebilir mı?
Bazı yerleri anlamak için gerçekten tekrar tekrar dinleyip irdelemek lazım.
Mevcudun en üst teknolojisinin insanlara sunulmamasi veya aralıklar ile parça parça sunulmasının nedeni, toplumsal kültür kadar belki daha fazla etki eden parametre olan kapitalizm/pazarlama olarak düşünüyorum. Mevcut teknolojinin en ust segment teknoloji urunleri eger insanlara bir kerede sunulursa satilacak ve pazarlayacak "yeni" kavrami ortadan kalkacagi icin mevcut sistem bir cikmaza girecektir. Bunun yani sira toplumsal kulturun teknolojik gelismeye ve kabule yonelik etkisi tartisilmaz ancak bunu 300 yil oncesi gibi degerlendirmek yanlis olur. Şuan gelinen noktada toplumlarin yuzlerce yilda edindikleri kulturu birkac on yil icerisinde kokten degistirebilecek urunler var. Bunlardan en etkilileri sosyal ve klasik medya. Eğer kültürleri bu yönde değiştirmek istemiyorsa bu gucun sahipleri ki istemedikleri ortada bu yine ilk soyledigim pazarlama, surekli satilabilirlik dolayisi ile mevcut sistemi korumaya yonelik bir iştir.
Muazzam
O zaman iyi seneler
Makina öğrenimiyle başlayan bölüm bana "idiocracy" filmini hatırlattı filmdeki gibi otomatikleşme sonucu insanların üretimi bırakması düşünmeyi bırakması sonucu zekalarının gerilemesiyle sonuclanmasindan endişeleniyorum film ne kadar absürt komedi olsa bile altindaki distopia ürkütücü ve makine öğreniminin kontrolden çıkması halinde böyle bir gelecek bizi bekliyor olabilecek olmasi...
sömürü düzeni, karsıliksız para basarak değer satın alma,kulluk kölelik,kural dayatma gibi konularla ilgilide fikir paylaşabilirmisin acaba?
videoyu izlemek kadar yorumları okumak da ayrı eğlenceli farklı fikirleri savunan insanları görmek mutlu ediyor ayrıca teknolojinin dinleşme konusu sanırım homo sapiens kitabında geçiyordu
ilk başladığında vlog'unu sozlukte promote ediyordun, o zamanlar kimse yoktu vlog olaylarinda. 5 sene sonra alakasiz bir sekilde denk gelip de 71K aboneye ulasmis oldugunu gorunce tebrik etmeden gecmek istemedim. basarilar.
Sylvester stallone nin eski bir filmi vardı. Gelecekte geçiyordu. Ana karakter uyutuluyor, donduruluyor ve gelecekte tekrar uyandırılıyordu. Orda kadının biri tuvalet kuralıyla ilgili ana karaktere "ne yani.temizlik için 3 dişli deniz kabuğunu kullanmayı bilmiyor musun" diye soruyordu. Gelecekle ilgili hayallerimiz ve düşüncelerimiz sadece şuan elimizdekilere göre şekillenmek zorunda kalıyor ve bu da gerçek anlamda ilerlemeyi engelliyor. Bin yıl önce yaşamış bir insan bugünün teknolojisiyle bunların yapıldığını gördüğünde şaşırıcağı gibi bizde bin yıl sonrasının teknolojisiyle yapılacak şeylere şaşırıcaz. Ama o teknolojiyi o şekilde kullanmamızın sebebi de zaten senin de bahsettiğin gibi; kültür.
Iyi seneler. Bu sene de youtube'dan "Whoa" irkilmesiyle çıkmamı sağlaman dileğiyle
biliyorum video konusu olarak öneri ve tavsiye almiyosun ancak ben video için değil de bi bakman için tavsiye ediyorum.. true detective dizisinin ilk sezonunda rust cohle adinda bir karakter var oldukça ilginç düşüncelere sahip. diziyi izlemişsindir belki de bilmiyorum ama illa izlemen de gerekmiyor quote'lerine bakabilirsin. teşekkürler videolarin için
Videolarını izlerken anlattığın şeyler hakkında ben de düşünceler üretiyorum ve videolarından zevk alma sebebim bu. Ama bazen kesmeleri üst üste ve hızlı oluyor, algılama ve düşünce için zaman kalmıyor kafa karıştırıyor. Konuşmalarında organik boşluklar bıraksan daha iyi olur gibi geldi bana.
İnsanların bir ibadet gibi görmeden insanlık olarak gelişmek için aksiyon alabilmesi gerekiyor. Bu aksiyonu almak kişinin teknolojiye bir kullanıcı olarak değilde bir üretici ya da en azından bir geliştirici olarak bakmasını sağlayacaktır. Peki bu nasıl olacaktır?
Dinler yüce amacı hissetmek için var, bireycilik kişisel bir amaç için. İki hayat görüşünün dışında bir görüş oluşturulması gerekiyor ki insanlar kendine veyahut yüce bir varlığa tapınmak için bu eylemleri almasın. Ben bu iki hayat görüşünün kültürel olarak geri kalmışlıkla ve bunun getirdiği güncel olamama hissiyle bağdaştını düşünüyorum. Kanımca bu noktada iş bilim insanlarına düşüyor. İlgisiz olduğumuz konular bizim ilgi noktamız olmalı tabi isyan çıkaracak noktaya gelmeyecek şekilde. Simüle edilerek. Şuanda yaşadığımız yaşamın bu kadar kolay elde edilmediğini hissetmeliyiz. Temel ihtiyaçların standart şeklinde giderilmesinin sorumluluğunda olmalıyız ve bunun için her insan bilim dünyasında "rutin" şeklinde yardımı olmalı ve bu rutinlerin getirilerini görmeli. Böyle olunca insanların ilgi noktası belki insanlığın akılcı şekilde gelişmesine biraz daha kayabilir. Tabii bu rutinler kişisel rutinler olacak. Bir de ek olarak topluca yapılacak "rutinler" olacak. Ve bunlar çok kolay yapılabilir şeyler elimizde fotoğraf çekmekten fazlası olan ıphone'lar var.
Elitist kısımlar var olmalı ki bilim ve teknoloji gelişsin. Sınıfsal ayrımı zekice yapılmış toplumlar gelişmeye daha açıklar zanlimca. Bu sayede toplumun kokusmus kulturunu absorbe etmedigi yeni nesiller doğacak ve ilerleme sağlanacak.
++++
Merhaba, birkaç noktayı genişletmek adına karşıt fikir belirtmek isterim.
Bahsettiğin gibi insanlığın temelinde ya da amacında teknolojik bir ilerleme isteği olmadığını düşünüyorum, teknoloji de temelde alet yapımı yani hayatta kalma şansını artıran bir etmen gibi. Bunun "primat beyinli" insanların zihnindeki yansımasının fazlası olduğunu düşünmüyorum. İnsanların da düşünmesi için bir sebebi yok bence, yumurta kapıya dayanınca birşeylerin değişme sebebi de budur belki, yani teknolojinin asli görevini yerine getirmesi.
Bir diğeri de kültürün yani insan topluluğunun teknolojiyi tutuyor oluşu, buna şöyle karşı çıkmak istiyorum, insanın toplumda bir yer etme isteği, özel biri olma isteği ya da ifade edemedim tam kendimi ama şöyle söyleyeyim, insandan egosunu aldığımız zaman sanmıyorum ki temel ihtiyaçları dışında güç sarf etsin, bilim insanlarını toplumdan ayıran şey aslında toplumun tam kendisi gibi yani, ayrışmaya farklılaşmaya çalışan insanların sanat yerine sayılarla kendini ifade edip o alanda birşeyler yapabileceğini hissetmesi ve sonrasında toplumun da "gazıyla" yapmaya devam etmesi. Toplum içinde güçlenmek isteyen insanların icadı gibi teknoloji. Ve yine bir bilgelik uğruna değil, ilkel güdülerin devamı niteliğinde sanki. O yüzden sosyal statü simgesi iPhone bilmem nerede üretilen yeni nesil tomografi makinesinden daha önemli. Çünkü tomografi makinesini yapan adamın da asıl talebi, ihtiyacı, yapma sebebi sosyal statü, iPhone bunun kolay hali.
Sadece birkaç kelime etmek istedim, video için çok teşekkürler.
Dünya batan bir gemi. Lütfen hayatınızı güzel ve anlamlı yaşayın. Ölümü kucaklayacak bireyler olmadıkça dünyanın içine etmekten başka bir şey yapamayacağız.
Başkan kendime daha yeni geldim ama bu durumlara hiç böyle bakmadım çok teşekkür ederim
Abi çok güzel konuşuyon ağzına sağlık. Ama sonda beynim yandı😀
Elimizdeki imkanın en iyisini düşündüğümüz için uçan bisikletler yok
Mesela
"100 yıl sonra uçan ayakkabılar üretilir diye düşünürüz ama halbuki tıpkı posta örneğinde olduğu gibi elektronik yolla ışınlanarak gideceğimiz yere gideriz"
Sadece elimizdeki malzemelerden en iyisini düşündüğümüz için o resim çizilmiştir. Bence, ha nebuch.. :)
Annem dahil olmak üzre pekçok tanıdığım yazar var doğan abi ve babam yüzakı yayinevinin kurucularindan biri,dilersen kitaplarinin yayimlanmasi konusunda iletisime gecebilirim
bir şey sormak istiyorum acaba videoları önceden çekip depolayıp sonra mı yayınlıyorsun yoksa çektikten kısa süre sonra mı yayınlıyorsun
arkaplandaki müzik bahsettiğin yapay zekanın bestelediği şarkı mı ? bölüm için çok güzel olmuş öyleyse
Sanada İyi seneler ...
emeğine sağlık doğan :)
Abi biraz tuhaf olacak ama yalnızca el parmaklarını gördüğüm zaman bizden biri olduğun hissi geliyor. Onun dışında insan gibi görünen ama olmayan bir şeymişsin gibi oluyor. Ben seni seviyorum; iyisin, güzelsin, adamsın.
1. Seviye uygarlığa ulaşamadan filtreye takılan bir gezegen görüyoruz.
-Dünya
Ama ümitsizliğe kapılmamak lazım elon abi marsa yuva yapacak.
Müdür sen konuş ya bol bol video çek anlat bu tarz konuları.
Özledik kardeş.
Adam güzel konuşuyor ama her videosunu izlediğimde uykum geliyor
Ve aradığımı buldum. Lütfen bana bu konu ile ilgili bir kitap önerir misiniz?
Keşke videolarında seri üretime geçsen. Kalitenin fazla esnemeyeceğinden eminim.
Peki biri kalkıp tuvalet teknolojisini geliştirse bu rağbet görür mü? Ben gelişen teknolojinin birçok alanda kullanılabileceği halde eski geleneklerin devam ettirildiğini görüyorum. Bu alanlarda yenilikçi icatlar-ürünler tutulur mu yoksa geleneksel yapı devam mı eder? Ben işin biraz daha ekonomik yönüyle ilgileniyorum.
Hoş geldin.
usta bilerek yaptigin bir sey mi bilmiyorum ama videolarinin arasindaki sesler cok farkli oluyo bazen normal geliyo bazen bass cok dusuk gibi oluyo, bi de kulaklikla dinliyorum ben mesela senin sesin neredeyse tamamiyla sol kulakliktan geliyo haberin olsun
bakış açımı biraz daha genişletiğin için teşekkürler
İyi seneler. Video ile ilgili teknik bir rahatsızlığımdan bahsetmek istiyorum. Kulaklıktan dinliyorum ve sesin çoğu sol kulaklıktan geliyor. Epey rahatsız edici oluyor. Bilmiyorum bilerek mi böyle düzenlediniz. Belirtmek istedim.
İnsanların değişmesini beklemek doğru mudur?
bu video güzel
güzel...
bizim ülkedede köprü yol yapılınca ohohohoh diyoruz, iphone x çıkıyo wowowow diyoruz ama bunlar teknoloji değilki.
Uctun be kardes
üstat be
Sizinle, bir süredir kafamı meşgul eden bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. Bu düşünce aklıma sizin türünüzü sınıflandırmaya çalışırken geldi ve anladım ki sizler aslında memeliler sınıfına dahil değilsiniz. Bu gezegendeki tüm memeliler, yaşadıkları çevre ile içgüdüsel olarak bir denge kuruyorlar. Ama siz insanlar öyle değilsiniz. Bir bölgeye yerleşiyorsunuz ve çoğalıyorsunuz, tüm doğal kaynakları tüketene kadar çoğalıyorsunuz. Canlı kalabilmenizin tek yolu başka bir bölgeye yayılmak. Bu gezegende bu şekilde yaşamını sürdüren bir organizma daha var. Ne olduğunu biliyor musunuz? Virüsler. İnsanlar hastalıktır. Bu gezegenin kanserleri. Sizler vebasınız. Ve bizler de bunların ilacıyız.
⚜AJAN SMİTH⚜
Abi rica etsem arka fondaki müzikleri eski sezonlardaki türde eklesen Videoyu boğuyor çünkü...
Müzik yüzünden anlayamıyorum
What Ever müziğin sesi yüksek değil mi ?
Yeminle bünye alışmış gerilim müziklerine
sen nasıl bir kralsın ya
Sonuç olarak "hayallerimiz, gelişmemize engel oluyor" diyebilir miyiz ?
Tabi; gelişim olumlu mudur, olumsuz mudur ? Sorusunu da tartışmak gerekiyor burda.
Çok iyidi
Ölümsüzlük mü? Ölümsüzlük öldü. Ölüm hala yaşıyor.
DÜŞÜNCELERİMİ sabitleştirmemde çok faydan oldu burdan selamlıyorum seni.
Kultur iphone uretimi kadar hizli olsaydi, bizden geriye bir sey kalir miydi
"Barış Özcan" yorunlarını takmana gerek yok, kalite aynı. Yani hala üçüncü izleyişimde anlam verebileceğim kalitede :)
Sadece 6 yıl olmuş ve şu anda 13:38 de dediklerin maalesef yaşaniyor...
Çok hoş bir kanal. Çok hoş düşünceler . Ama ne olur videoları biraz kısalt 😔 insan 15 dakikalık video görünce 15 dakikam yok diyor ama mesela 12 dakika 59 sn olsa daha bir izlenebilirmiş gibi geliyor . İzlemek ve faydalanmak istiyorum. Teşekkürler ☺️
Konuyla alakalı kitap, makale vs. kaynak önerebilir misin?
Mustafa Kemal Kesici Asimov un kitabı var bu resimlerle alakalı
abi çok kaliteli birisin ama lütfen mikrofon al
Dostum bir kafede buluşma ayarla 1 saat konuş biz dinleyelim
Özetle, Gamers Makes Rockets :)
Bu da neydi böyle
Siber punk akımının amacı da bu değil mi? Kalitesiz yaşam Yüksek teknoloji mottosu, Buda bizi Tuvaletlerin gelişmemesi ama aynı zamanda yeni çıkan bir Apple ürününü satın almak için sabahın köründe sıraya girmemize götürüyor.k
Güzel bir beyin fırtınası olmuş.
Müzikleri nerden buluyorsun varsa link falan verebilirmisin
Bide japon tuvaletlerine bakın orta çağdan kalmamış :D peki neden hala soğuk klozet taşına oturuyoruz çünkü onu ısıtacak teknolojiye, fotoğraf beğenmeye yarayan telefonlar kadar ilgi göstermediğimizden ua-cam.com/video/JiqNZHOqjoE/v-deo.html
Öff şimdi bir sene sonra atarsın diğer videoyu :D
muzik konuya dalmami engelliyor kafami dagitiyor
Kendini bir tık uzaktan mı çeksen acaba? Tam ekran yapınca evin içinde gibi oluyorsun da. :)
Seni görmekten rahatsız değilim bu arada, yanlış anlaşılma olmasın. Bazen kısa açıklama yapınca yanlış anlayıp alınanlar oluyor.
Video çekileli bir sene olmuş ya. Benim ki de laf :)
Değişmişsin nebuch
Sanırım dawkins okuyup çok etkilenmişsin.
sanırım videolarımda yenisin.
3 boyutlu köprü yapılsın
:)
Beyler burada olanlar olarak bir oluşum oluşturalım sayımız çok az sahip çıkalım kendimize 👊