Sulu Sistem Şömine Nedir ? Nasıl Yapılır ? Nasıl Kullanılır ?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 лис 2019
  • Bu videomuzda Sulu Sistem Şömine eve kuruluşundan nasıl yakıldığına camı nasıl temizlenirden nasıl ısı ayarı yapılıra kadar tüm bilinmeyenlere cevap bulabilirisiniz.
    Saygılarımla;
    Nezih GENÇ
    İyi Seyirler.

КОМЕНТАРІ • 713

  • @nezihgenc
    @nezihgenc  3 роки тому +28

    Şömineyi yapan firma
    Taş devri şömine İstanbul
    Yetkili Gökhan bey : +90 (533) 483 10 75

  • @mustafasar1072
    @mustafasar1072 4 роки тому +15

    Abi negüzel ağzına sağlık öylebir anlattınki şu kış havada şomine hayelim oldu👍👍👍

  • @faruk579
    @faruk579 4 роки тому +6

    Paylaşımı yararlı ve iyi niyetli buldum, beğendim. Nezih Beyi tebrik ederim. Ama bazı çekincelerim var; katkı olur ümidiyle paylaşayım:
    .
    1- Başlıktaki “Sulu Sistem Şömine” tanımlaması yanıltıcı. Doğrusu: “Şömineli kalorifer sistemi” olmalı. Tıpkı “Katı yakıtlı kat kaloriferi” ya da “Mazotlu kalorifer sistemi” gibi. Burada da şömine, kalorifer sisteminin ısı kaynağı olarak kullanılmakta.
    .
    2- Kuruluş maliyeti bakımından cazip değil. Önceki yılın fiyatlarıyla 30 000 TL ilk yatırım bedeli çok fazla. Şöyle ki: 100 - 150 m2 bir evin radyatörleri 3 000 - 5 000 TL arası, borular 1 500 - 2 000 TL, işçilik 2 000 - 3 000 TL civarında olup bu kısım toplamı (makine hariç): 6 500 - 10 000 TL civarındadır. Harcanan 30 000 TL’den bu masrafları çıkarsak, kalan 20 000 - 24 000 TL şömine için harcanmış gibi oluyor ki, bu çok fazla!..
    .
    3- İşletme (kullanım) maliyeti çok yüksek. 5 Ton odun x 700 TL/Ton = 3 500 TL bir sezon yakıt gideri. 2 500 kCal / kg meşe odunu hesabı üzerinden kullanılan toplam enerji miktarı ise: 5 000 Kg odun x 2 500 kCal/kg = 125 000 000 kCal'dır. Benzeri bir yakıtla karşılaştırmak gerekirse, ithal kömür üzerinden eşdeğer karşılığı: 125 000 000 kCal / 6000 kCal/kg ≈ 2 000 kg (2 Ton) kömür.
    Ederi ise: 1000 TL/Ton x 2 Ton = 2 000 TL. Odun / Kömür maliyetleri oranı: 3 500 / 2 000 = 1,75 katı. Yani, odun kömüre göre % 75 daha maliyetli. Not: Odun ve kömür yakan sistemlerin (şömine, soba, kazan, vs.) her ikisinde de % 25 - % 35 arası, yani birbirine yakın, verimde kayıplar olmakta, gerçek (yararlı) ısıtma kalorileri açısında bakıldığında...
    .
    4- Kullanım kolaylığı (ya da sistemin işletilme güçlüğü, meşakkati) bakımından: Isınmada kullanılan bazı enerji temin araçlarını kolaydan zora doğru sıralamak gerekirse, herhalde şöyle söylenebilir: Klimalar, ısı pompaları > Sıvı veya gaz yakıtlı kombiler (LPG, LNG, NG, vs.) > Katı yakıtlı kazanlar (otomatik yüklemeli, programlı kömür, odun, pelet, vs.) > Kovalı kömür, odun, pelet sobaları > ve nihayet (odun yakılan) şömineler...
    .
    Şömine tecrübem: Yaklaşık 15 yıldır Fransız malı, çok iyi dizayn edilmiş, 150 kg pik döküm şömine kullanıyorum, ikincil ısınma kaynağı olarak. Sürekli ana ısıtıcı olarak kullanmanız halinde, her 2-3 saatte bir 3-5 Kg. lık kütükler atmanız gerekiyor. Odun nem oranına bağlı olarak % 10 civarında kül kalmakta. Şömineyi her gün temizlemeniz gerekir. Camda oluşan isin/kurumun temizlemesi bir bela! Temizlemezseniz, ateşi göremezsiniz, keyif alamazsınız. Köydeki bağ evimin inşaatına başlarken, şömineler ve Türk ocakları üzerine yapılmış bir akademik çalışmadan (tezden) çok yararlanmıştım... Burası, detaya girmek için çok uygun bir zemin değil...
    .
    Bir sistemin konforu, başka bir ifadeyle kullanım rahatlığı/kolaylığı, olabildiğince insan müdahalesine gerek kalmadan, kendiliğinden sorunsuz çalışmasıdır. Bunu örneklemek gerekirse, bir doğalgaz kombisini ele alalım. Yakıt temini için bir çaba göstermeniz gerekmiyor; sistem doğal gaz şebekesine doğrudan bağlı. Atık gaz için uğraşmıyorsunuz, çünkü sistem atık gazı güvenli bir şekilde doğaya bırakıyor. Verimlilik oranları çok yüksek, iyi yakıyor, maliyete olumlu katkı sağlıyor. Çalışma esnasında müdahale etmeniz gerekmiyor, çünkü haftalık-günlük-saatlik program yapabiliyorsunuz. Dışarıda havanın çok kötü veya iyi olması sorun yaratmıyor; çünkü içeride doğru konumlandırılmış ayarlı termostat ile sıcaklık düzeyini kontrol altında tutuyorsunuz. Ayrıca radyatörler üzerine yerleştirilmiş termostatlar, enerji tasarrufuna katkı sağlıyor. Kombi üzerindeki üç yollu vana, dönüş suyu sıcaklığını kontrol ederek brülörün gereksiz yanmasını önlüyor, vs. vs... İşte maksimum konfor bu!.. Bu arada, konfor ile lüksü birbirine karıştırmayalım! Konfor; rahatlık, hayatı kolaylaştırmak demek, lüks ise; daha fazla harcamak, gösteriş ve şatafat demek; belki daha fazla konforu satın almak demektir.
    .
    Şimdilerde katı yakıtlı otomatik kazanlar da konfor açısından oldukça iyi. Otomatik yükleme, kül boşaltma, yanma şiddetini ayarlayacak termostat gibi bileşenler sisteme entegre edilebiliyor.
    .
    Üzerinde çayımızı, çorbamızı kaynattığımız kovalı, üstten yanmalı sobalar bile, en azından 8-10 saat hiç müdahale etmeden, yüksek hassasiyetle kontrol edilerek kullanılabilmekte... Yeter ki, dikkat edilsin, kurallara uyularak yakılsın.
    .
    Bu videoda ne yazık ki, sistemi oluşturan bileşenler etraflıca tanıtılmadığından, şu ifadelerimde eksiklikler veya yanlışlıklar olabilir:
    .
    - Şömine yanma hızını (Kg odun / saat) otomatik olarak ayarlayacak bir otokontrol düzenek (oda termostatı, yanma haznesinde sıcaklık ve hava girişini kontrol edecek termostat ve elektro-mekanik aç-kapa sistemleri) mevcut değil. Dolayısıyla bu işleri kullanıcının kendisi duruma bakarak manuel olarak yapmak zorunda. Bu durum; sürekli takip etmeyi, fazladan zaman ve emek harcamayı gerektirir. Ayrıca sağlıklı bir ayar yapmanız pek de kolay değil. Şömine ön yüzünde bu ayarlar için kullanabileceğiniz hepi topu 3 kumanda noktası var. Sağ üstteki levye (kol), içeri-dışarı hareketi ile boru çıkışındaki klapeyi açıyor veya kapatıyor. Alt ortadaki sürgü, özellikle ilk yanmada, daha fazla hava girişi sağlıyor. Esas hassas ayar, sağ ortadaki kapak açma-kapama kolu üzerinden yapılıyor. Tam kapatıldığında hava girişi kesiliyor ve şömine sönmeye başlıyor. Çok açtığınızda, aşırı kuvvetli yanma oluyor, odun aleve alev yanarken, ısının önemli bir kısmı bacadan gökyüzüne savruluyor. Verimli yanma için öyle hassas bir ayar yapmalısınız ki, odunlar alev alev yanmasın, ama odun yüzeyleri kırmızı kor halinde kalsın! Bu yapılabilir, ancak günlük yaşam rutini içinde, bir gözünüzün şömine üzerinde olması gerek...
    .
    Sonuç olarak, şömine (odun) destekli bir kalorifer sistemi; kuruluş maliyeti, işletme giderleri, konfor gibi unsurlar açısından birinci (ana) ısınma sistemi olarak tercih edilmemelidir. Şömine, elbetteki bir eve keyif ve mutluluk katar, ama ısınma açısından diğer sistemlerin yerini alacak teknik üstünlüklere ve avantajlara sahip değildir.
    .
    Diğer alternatif ısınma araçlarına (ısı pompaları, klimalar, güneş ve rüzgar enerjileri, diğer petrol ürünleri, LPG, vs.) girmiyorum; her birinin artıları ve eksileri var.
    .
    Farkındayım; uzun bir yorum oldu!.. Video ile ilgili de değinmediğim bazı hususlar kaldı. Onları da belki sonra ekleyebilirim. Nezih Beye tekrar teşekkür ediyorum; cesurca, güzel bir paylaşım yapmış...

    -

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +2

      Far Han Üstad belliki konumuzda çok deneğim araştırma uygulama gibi bir çok konuda deneğim var.
      Öncelikle şunu belirtmeliyim videoda belirtiyorum bu şömineyi eve yaptırırken ne kolay olsun, ne ucuz olsun nede az yakar ısınalım gibi hiç bir düşüncem olmadı odak noktam şömine olsun ben ateşi göreyim evdeki petekler vasıtası ile her nokta ısınsın amaç buydu ve amacımı yaşıyorum şunu belirteyim odun taşımak, kül boşaltmak, camı temizlemek benim için iyi bile oldu en azından hareket eder oldum yoksa göbek aynen devam 😀 konu bu kadar ilgi göreceğini bile farkında değildim başka bir yorumda yazdım beni insanlar karavan ile tanıtlar karavan videolarım 3 - 5 bin izlenirken şömine 80 bin şaka gibi hatta arayıp bayilik isteyenler var .
      Kısaca
      Ben şömine zevkini yada eziyetini 48 yaşında tanışan biriyim .
      Konu benim için bu evet yüksek maliyet ödedim farkındayım 900 km uzaktan geldiler ve eve kurdular tabiki istanbul fiyatı olmayacak .
      Bende parasını havaya sıkan yada atan biri değilim .
      Bu arada eşim için yakmak bayağı meşakkatli olduğundan birde sisteme entegre yeni mazotlu kat kaloriferi kurdurdum eve onuda yakında çeker atarım .
      Saygılarımla ;
      İlginize alakanıza sabırla kaleme aldığınız yorumunuza sonsuz teşekkür ederim.
      Nezih Genç

    • @faruk579
      @faruk579 4 роки тому +1

      @@nezihgenc 👍 Teşekkürler... 😊

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому

      Far Han 🙏

    • @eforzanorth8819
      @eforzanorth8819 4 роки тому

      Böyle bilgilendirici olduğu müddetçe sorun değil zaten benim de aradığım şey bu

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому

      eforza north 🙏

  • @karakartal7867
    @karakartal7867 4 роки тому +3

    Merhabalar Nezih bende cok tesekkürler ederim yorumlarima nazik yanitlariniz icin selamlar hürmetler hepinize

  • @yasarenginkoymen8449
    @yasarenginkoymen8449 4 роки тому +10

    Hayırlı olsun, çok güzel , güzel günlerde kullanın. Selamlar.

  • @mesutmesut1868
    @mesutmesut1868 3 роки тому +1

    Güzel bir tanıtım olmuş şömineyi daha verimli kullanmak için sulu sistem güzel bir ürün olmuş.ağzınıza sağlık bilgilendirdiğiniz için

  • @yigit.elibol
    @yigit.elibol 2 роки тому +3

    Merhaba, çok güzel video olmuş ancak dairelerde kullanılan bacalar şömineler için uygun değildir şömine bacasının ev inşaat halindeyken özel yapılması gerekir ve en az 22cm çapında olmalıdır aksi taktirde tütme duman kaçırma olasılığı yüksektir.

  • @mornangel1599
    @mornangel1599 3 роки тому +4

    Oğlum mühendis.Öylee bakarken yanıma geldi.Oglum bundan istiyorum dedim,güldük ,işi yok biraz acıklı güldük.Çok güzel olmuş,elinize sağlık,keyifle izledim.Güzel bir uygulama,yazliğima yapabilirim galiba.Araştiracam.iyi fikir.Teşekkürler.

  • @sahintezcan5813
    @sahintezcan5813 3 роки тому +1

    Çok başarılı anlatım olmuş elinize sağlık sağlıklı günlerde kullanın

  • @mahin61
    @mahin61 3 роки тому +4

    Abi yemin ediyorum üretici bile bu kadar anlatmıyor ağzına sağlık

  • @yavuzyurdakadim5630
    @yavuzyurdakadim5630 4 роки тому +21

    Akıllını keyfe dönüştüren adamları seviyorum. Sende onlardan bir tanesisin Nezih kaptan...

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +2

      Yavuz YURDAKADİM çok teşekkür ederim yavuz abicim

  • @yahmk3978
    @yahmk3978 3 роки тому +1

    Bilgiler için teşekkürler.

  • @atlasmavi4584
    @atlasmavi4584 3 роки тому +2

    Sobalar yanma için evdeki havayı kullanır. Eve hava girişi olması için bi yerler açık olmalı. Bi yerlerin açık olması demek eve soğuk hava girmesi demek. Aslında sobalar yapılırken dumanın çıkışı için baca olduğu gibi içeriyede direk sobanın alt kısmından bağlantılı hava giriş bacası konmalı bence. Tıpkı doğalgaz kombileri gibi. Bu şekilde ev içerisinde soba tepmelerinden duman ve isten etkilenme olayı sona erer. Tabi ki kullanılacak sobaya yakıt ekledikten sonra içeriyle tamamen ilişiği kecek sızdırmaz contalarının olması gereklidir.

  • @sinanatmaca5989
    @sinanatmaca5989 2 роки тому

    Sistemi çok beğendim güle güle kullanın.

  • @IGUNES-pv7yw
    @IGUNES-pv7yw 4 роки тому +5

    Mükemmelsiniz nezih bir anlatış. Evim olsa ilk yapacağım faaliyet şömine olacak. Teşekkürler Nezih bey👍

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому

      ismail güneş ilginize alakanıza ben teşekkür ederim 🙏

  • @sir3174
    @sir3174 3 роки тому +1

    Anlatım güzel olmuş.

  • @GoksellerinTurku
    @GoksellerinTurku 3 роки тому +4

    Emeğinize sağlık. Konu hakkında bilinçlendirdiğiniz için. Umarım bu keyif yaygınlaşır. Hep düşündüğüm şeydi. Demek ki akılın yolu birmiş.

    • @bubuk_bubuk3545
      @bubuk_bubuk3545 2 роки тому +1

      Yapan firma bilgilerini görmek istiyorum

  • @ercanerdem1588
    @ercanerdem1588 2 роки тому

    Teşekkürler böyle bir şömine araştırıyordum sağolasın.

  • @necdetsoyturk3184
    @necdetsoyturk3184 4 роки тому +6

    Son zamanlarda izlediğim en keyifli, faydalı video.üstelik ''ömrümüzden çalmadan'' :)

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому

      necdet soytürk 🙏🙏🙏

  • @durakcelik4279
    @durakcelik4279 3 роки тому

    Abi teşekkürler bilgiler için. Güle güle kullanın

  • @semanurpeksen7167
    @semanurpeksen7167 Рік тому +1

    Çok teşekkür ederim uzun zamandır böyle video arıyordım emeğinize sağlık

  • @serdengecti87
    @serdengecti87 4 роки тому +3

    adamın 'hası'sın be. Harika bir fikir ve dizayn 👍👍👍👏👏👏

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +1

      Abdulnasır öncü çok teşekkür ederim ☺️ iltifatınız için adamlık çok göreceli insan oldukmu bana çok yeter yinede çok teşekkür ederim.

  • @umutboz
    @umutboz 4 роки тому +4

    UA-cam videoları konusunda çok amatördü fakat sunumu harikaydı. Adam kendini geliştirdi ve kral oldu. Nezih Genç, başarılarınızın devamını diliyorum. Büyüksün.

  • @serkangultekin5937
    @serkangultekin5937 3 роки тому

    Çok güzel olmuş şık duruyor

  • @muratsalihakinci1199
    @muratsalihakinci1199 4 роки тому +2

    Keyifle kullan .Şömine kış gecelerinin müthiş keyfi.

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому

      MURAT SALİH AKINCI 🙏

  • @kerimgumus252
    @kerimgumus252 3 роки тому +4

    Nezih bey, hayranlıkla izledim videonuzu. Çok teşekkür ederim. İnanın birçok video izledim sözüm ona bu işi yapan üretip satan adamlar sizin kadar açıklayıcı bilgi vermedi. tekrar teşekkürler. güzel günlerde huzurlu ve mutlu sımsıcak bir yuva dilerim. Nasib olursa bende bu tarz bir şömine düşünüyorum. Evim köyde Çok şükür odun sıkıntımız yok, bunun sayesinde kömüre de ihtiyacımız olmayacak hayırlısıyla

  • @dogadayemek1220
    @dogadayemek1220 3 роки тому

    Güzel bir çalışma

  • @altugilhan7421
    @altugilhan7421 4 роки тому

    Çok güzel bilgilendirici video olmuş üstad sağol 👍🏼👍🏼👍🏼

  • @yecoskunsux
    @yecoskunsux 4 роки тому +12

    Çok hoş bir video olmuş. Benim de boyle bir hayalim var

  • @elifguzelyurt6227
    @elifguzelyurt6227 3 роки тому +3

    Bizim oralarda ocak başı derlerdi çocukluğumda her evde bir ocak başı vardı şimdi eskiler lüks oldu

  • @cemilesagr6669
    @cemilesagr6669 3 роки тому +3

    Bizim gecmişimiz köye dayalı her ne kadar dogal gazımizda olsa odun çıtırtısinı özledik

  • @darkblackexodus
    @darkblackexodus 4 роки тому

    Ben benzerini kullandim, markasi Stovax idi. Ingiliz mali ve cok cok kaliteli idi. Somine olayi ayri keyifli. Gazli ve elektrikli olanlari da mevcut. Bacaniz yoksa elektrikli olanlari tavsiye ederim, ortam cok guzel oluyor calistiginda...

  • @meryemozogul8398
    @meryemozogul8398 3 роки тому

    Çok beğendim👍🏼👍🏼

  • @tgyytb
    @tgyytb 4 роки тому +4

    mükemmelmiş kardeşim valla iyi ki gördüm bu videoyu hep böyle bişeyler düşünüp duruyordum vallahi ....

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +1

      Tayfun YÜKSEL Yardımcı olabildiyse ne mutlu bana 👍

  • @kyky8231
    @kyky8231 3 роки тому +1

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler

  • @murategin8570
    @murategin8570 4 роки тому +1

    Çok Beğendim güzel günlerde kullanın

  • @keremasc2962
    @keremasc2962 2 роки тому

    Çok güzel bir sistem olmuş güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Herhangi bir proje v.s çizdirmeye gerek yok sanırım.

  • @AllahsizAdam
    @AllahsizAdam 4 роки тому +12

    Videoyu izlemeden 2 gün önce projesini kendimin çizdiği sulu sistem şöminemi faliyete geçirdim.
    Benim şansım şömineyi yaptığım duvarın hemen arkasından ve şöminenin altından geçen mevcut kombinin borularıydı, 20 şer cm 2 boruyla sisteme paralel girdim, kombinin devirdaim motorunu ve göstergelerini kullanıyorum. Elektronikçi olduğum içinde kolayca birkaç okus pokus yapabildim 😉

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +1

      Zafer Zafer 👍

    • @hakanyldrm1839
      @hakanyldrm1839 Рік тому +1

      Abi dediğin projeyi bende yapmaya uğraşıyorum ama kombi olayina aklım basmıyor yardımcı olur musun

    • @AllahsizAdam
      @AllahsizAdam Рік тому

      @@hakanyldrm1839 Hakan yarın bypass ameliyatına gireceğim, toparlamam 10 günü bulur, ayrıntılı çizer birşekilde yollarım kardeşim 🙋
      Ama ana mantık şu, şömineye bir su kazanı ilave et, en yukarıya 1genleşme deliği aç, kazanın 1 girişi 1 çıkışı olsun, bunu mevcut kalorifer sistemine bağla ve devirdaim motoruyla döndür suyu, ben şömineye 1 termostat ve buna bağlı hava motoru da bağladım, ateşin harı otomatik artıp azalıyor

    • @hakanyldrm1839
      @hakanyldrm1839 Рік тому +1

      @@AllahsizAdam abi çok geçmiş olsun teşekkür ederim takıldığım yerde sana danışırım sen iyi ol öncelikle

  • @caglaraktas2259
    @caglaraktas2259 4 роки тому +1

    Usta on numarasin
    Sanki evde karsilikli muhabbet ediyor gibi dinledim

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому

      Caglar Aktas 🙏 okuduğum şu ana kadar en güzel yorum, ne mutlu bana 🙏

  • @atihun2820
    @atihun2820 2 роки тому

    Mükemmel adasın kardeşim. Bende baya bir video izledim en mantıklısı bu geldi. Aynısını hatta biraz daha gelişmişini yapmayı düşünüyorum elektrik fiyatları aldı başın gitti. Yıl 2022 ocak ayındayız ve normal bir evin elektrik parası 1000 tl geliyor ve iyi bir şekilde de ısınamıyoruz.

  • @skrtas
    @skrtas 4 роки тому

    en kisa zamanda bende yaptircam bu cok başka bi keyif ilk defa bi videoyu sonuna kadar izledim eline emegine saglik hocam

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому

      şükrü taş beğendiğinize sevindim, isteğiniz gönlünüzce olsun 👍

  • @somineozsanatsomine6892
    @somineozsanatsomine6892 3 роки тому +1

    Hayrlı olsun

  • @palio78ful
    @palio78ful 2 роки тому

    Merhaba anlatım için teşekkürler, camdaki is için 'domol' marka fırın temizleyici kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim, ayna gibi yapıyor.

  • @ugurkutlu7593
    @ugurkutlu7593 4 роки тому +1

    faydalı bilgiler, teşekkürler

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому

      ugur kutlu Çok teşekkür ederim 🙏

  • @KlimaForumu
    @KlimaForumu 3 роки тому +2

    Tanıtım güzel olmuş.Sektör adına tanıtım için teşekkür ederiz.
    Ama bu işi yapan biri olarak bir kaç uyarıda bulunmak isterim.
    1.Öncelikle şömine standart daire bacasına kurulmaz. Min 180 mm gik çıkan ve üst akil baca gerekir. Evlerdeki baca çağ 130 mm dir ve blr kaç daireye bağlı olabiliyor.
    2.olarak tesisat bağlantısı göremedik. Bu tarz Manuel kazanlar kesinlikle açık imbisat sistemi olması gerekir. Açık imbisat için detaylı inceleme yapılabilir.
    3.Beni size ve kullanıcılara nacizane tavsiyem pompanın çalışma ısısını 40 derece üstüne almayın, Manuel kazanlarda ısı hızla artabilir. Biz bu ısı kontrol işini Açıkcası müşteriye bırakmıyoruz. Manuel ısı termostatı takıp 35 dereceye set edip bırakıyoruz.
    4.Böyle Manuel sistemler için biz kesintisiz güç kaynağı öneririz. Olası elektrik kesintisinde pompanızı 2 saat kadar çakılır vaziyette tutmayı sağlasın.
    5. Uygulamada ısı odası için, gaz beton örmek yerine, alçıpan kullanmak daha pratik hızlı ve gönyeli iş olur.
    Tekrar tanıtım videonuz için sektör adına teşekkür ederiz.
    Bu arada sizin kazan Kratki marka mı (çokta ucuz değildir :) )

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  3 роки тому +1

      Bilgiler için çok teşekkür ederim .
      Malum kullanıcı olarak bu cihazı yaptırma karrarı aldığımda bilgiye ulaşamadım ve benim gibi hisseden şömine tutkunlarına dilim döndüğünce anlatmak istedim bir çok şey öğrendim sizin gibi değerli insanlardan ne mutlu banaki beni insanlar karavan duayeni olarak tanırlarken en çok izlenen videom şömine videom oldu .
      Yazdıklarınızın cevapları bazıları bende var bazıları yok .
      O yüzden konuyu çok uzatmayayım .
      Tekrar yorumunuz için teşekkür ederim.🙏

    • @KlimaForumu
      @KlimaForumu 3 роки тому +1

      @@nezihgenc karavan klimaları konusunda da destek oluruz her daim.

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  3 роки тому

      İlginçmiş görüşelim İnstagram nezih genç iletişime geçin lütfen .

  • @erkinkalyoncu7446
    @erkinkalyoncu7446 4 роки тому +1

    Çok güzel olmuş güle güle kullanın

  • @tolgas1482
    @tolgas1482 3 роки тому +1

    Şöminede ateş söndüğü zaman evin içi buz gibi olur. Gece söndü sabaha kadar donarsınız. sabah kalktınız yanıp ısınana kadar buz gibi oturursunuz.
    Benim aklıma şöyle bir çözüm geldi şu an..Mevcut kombi kalorifer boru tesisatını şömine içerisinden sarmal şeklinde geçirip, kombiyi 30 dereceye ayarlayıp hem kombi termostatından ve devir daim pompasından faydalanılır hem de şömine söndüğü zaman kombi otomatik devreye geçeceği için sabah sıcak eve kalkarsınız.. Size de sadece zevkine yakmak kalır. Yani kazanlı sisteme vs gerek kalmaz...sadece tesisatı boruları biraz uzatacaksınız..:)

  • @turgutbigis1415
    @turgutbigis1415 3 роки тому +1

    Elinize sağlık çok güzel olmuş benimde böyle bir şöminem var yapacaktım âmâ çok fiyat söylediler vaz geçmiştim. Isı göstergenizde harika bizde kuluçka makinasında kullandık EMKO marka. Güle güle kullanın 😀👍

  • @Coz_TR
    @Coz_TR 4 роки тому +4

    Süper 👍

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +1

      teşekkür ederim . beğendiğinize sevindim.

  • @nesetylmaz4739
    @nesetylmaz4739 4 місяці тому

    Nezih abi güzel video

  • @oguzhanguctekin4231
    @oguzhanguctekin4231 4 роки тому

    Nezih bey ağzınıza sağlık çok güzel anlatmışsınız fakat o hazineyi nereden aldınız baca kontrolü olması çok mantıklı bilgi verebilirmisiniz şimdiden teşekkürler keyifli günler

  • @ahmed101088
    @ahmed101088 4 роки тому +49

    Mum gibi yanmasi gerekmiyomu? Yukardan asagi dogru. Alman sömine saticidan öyle görmüstüm videosunda. Adam kalin odunlarin üstüne citalari yerlestirip öyle yakiyodu. Bu sekilde yanarsa duman olusumu hem daha az hemde enerji tassarufu oluyo. Iyi günlerde kullanin hayirli olsun!

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +20

      kesinlikle haklısınız bende bu videoyu yükledikten sonra bir takipçimin yorumu aynen dediğiniz gibiydi bende o yorumdan sonra öyle tutuşturuyorum ve çok verimli yanıyor .

    • @seyitalicelik5077
      @seyitalicelik5077 4 роки тому +35

      Ahmed Özbek kamp vs durumunda bahsettiğin sistem ateş yakmayı yapıyoruz daha uzun yanıyor ve ıslak odun var ise altta kuruyor. Genel bir bilgi olsun kenarda belki birisi okur ihtiyaç duyar dener

    • @mehmetsozeren7439
      @mehmetsozeren7439 3 роки тому

      @@seyitalicelik5077 odunlar mum gibi yanarsa görsel olarak daha güzel olur ama hızlı yandığı için çabuk ve tasarrufsuz olur yatay olduğu zaman daha yavaş ve tasarruflu olur

    • @m.hurbakan
      @m.hurbakan 3 роки тому

      Teşekkür ederim. Bu bilgi gerçekten önemliydi

    • @selmasapankaya6191
      @selmasapankaya6191 3 роки тому +1

      Fiyat ne kadar tuttu.

  • @Dolunay1oglak
    @Dolunay1oglak 4 роки тому +1

    Ağzınıza sağlık :) bundan daha iyisi nasıl olur

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому

      Rihna Lin Çok teşekkür ederim 🙏

  • @mels9696
    @mels9696 3 роки тому

    Güzel faydalı olmuş teşekkür ederim benimde şöminem var fakat sulu sistem değil.şömine camını neyle temizlediniz

  • @xbruce1
    @xbruce1 4 роки тому +1

    Güzel video güzel anlatım, şömine yanarken duvardaki prizler ısınmıyormu? peteklerden belki sıcaklık geliyordur ama şömine kendi etrafını fazla ısıtmıyor galiba,

  • @beratescobar6850
    @beratescobar6850 3 роки тому +2

    Abim şömine yapım aşamasındaki fotoları ödevimde kullanıcam üni okuyorum. Bilgin olsun. Hadi kendine iyi bak.

    • @beratescobar6850
      @beratescobar6850 3 роки тому

      Abi parke üzerine şömine yapılması , malzemede gaz beton kullanılması ve mermer üstüne şömine yerleştirilmesi sakat iş hatali yapım benden söylemesi. Allah korusun deprem olsa evin havaya uçar o işe çok güvenme. Ödevde de hatalı işler diye kullandım. Keşke gülek diye yazmis olsaydım çok ciddiyim.Kendini yanındakileri düşün. Usta "yaparız karışma bende" der ama sonra atv habere çıkarsın durup dururken evi yanan ya da patlayan diye .Benden söylemesi bir daha yazayım kendini ve yanındakileri düşün.

  • @LUCIFER-pv5eg
    @LUCIFER-pv5eg 4 роки тому

    Hayırlı olsun cok güzel olmuş yakmak temizlemek biraz meşakkatli ama tabi oda işin eğlencesi

  • @allahadavet1313
    @allahadavet1313 3 роки тому

    güel şömüne odalarıda ısıtyormuşsun artıları çok ne diyelim keyfine çıkar :D

  • @OTTOMANNIA
    @OTTOMANNIA 3 роки тому

    Üstad çok güzel video olmuş. Evde kullanılacak sıcak su ihtiyacınıda giderebiliyormu?

  • @hellobabyy
    @hellobabyy 3 роки тому +1

    abi çok güzel olmuş hayırlı olsun .peteklere boru sistemi nasıl gidiyor hiç bir boru gözükmüyor .acaba var olan peteklere uygulanır mı .

  • @tarbaris
    @tarbaris 4 роки тому +1

    Tesisat hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Ne gibi güvenlik öğeleri tesisatta ve şömine üzerinde yer alıyor. Dediginiz gibi ülkemizde bu konuda bilgi çok az. Bu şömine neticede katı yakıtlı boylerdir ve riskli bir sistemdir. Açık sistem (open vented ) olarak bu işi bilen bir mühendis tarafından tasarlanmalı, projesine göre yine işi iyi bilen su tesisatçısı tarafından uygulanmalı. (Aynen eski sistem kömür kazanı montajı yapar gibi). Kapalı sistem (basınçlı) kesinlikle uygulanmamalıdır zira kod ihlalidir ve hayati risk barındırır.

  • @ahmetadak2995
    @ahmetadak2995 4 роки тому

    Nezih bey merhaba bu verimli bilgilendirme için teşekkür ederim sizden ricam aldığınız ürünün marka ve modelini söylüyebilirmisiniz.

  • @motorollax
    @motorollax 3 роки тому +2

    Tek dez avantajı kömür kayamamanız (sıkıştırılmış talaştan oluşan odunlar var ama kömürün yerini tutmuyor). Gece sönüyor maalesef. Ben sönmemesi için ağızına kadar doldururdum (benimki sizinkinden biraz daha büyüktü). Kömür kullandığınızda ise ön camı çatlatıyor (tecribe ile sabit) ve su haznesi ile pompa kömürün vereceği ısıya dayanabilirmi onuda bilmiyorum. Odun sarfiyatı ise bayağı büyük. Ben yanlış hatırlamıyorsam 4/5 + - ton civarında odun yakıyordum. Ama keyfi çok başka..
    Tutuşturmalık bezde devamlı mozatla uğraşmamak için bezleri ağzını kapatabileceğiniz bir kaba koyup üstüne çekebilecekleri kadar mazot döküp kabın ağzını kapatın. Böylelikle her zaman hazırda beziniz olur.
    Bu arada odunları alttan değil üst ten yakarsanız daha uzun süreli yanarlar. Hata odunlar ne kadar büyük parça kesilirse o kadar iyi olur. Yapabiliyorsanız tomruk olarak atın. Tomruk nasıl yakılır anlatırdım ama uzun olur... Kısaca avcıların yaktığı şekilde yakarsanız yanma süresi oldukça uzar. Tomrukların üstten içi oyulup ateş içinde yakılır....vs.vs.vs.

  • @zkrybldn
    @zkrybldn 3 роки тому

    Baca temizliği hakkında bilgi verebilir misiniz?

  • @grcnaltn
    @grcnaltn 3 роки тому +1

    Nezih Bey merhaba,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Trakya yaşıyorum Lüleburgaz'da,köyüme dubleks ev yapıp bu sistemden kurmak istiyorum.Alt üst toplam 130m2 yapmayı düşünüyoruz.Sizce bu evi bu şömine sistemi ile ısıtabilirmiyiz ve soğuk havalarda ısınabilmek için 24 saatte ortalama nekadar odun tüketmemiz gerekecektir?

  • @burakkuraner
    @burakkuraner 3 роки тому +1

    Cok keyıflı bılgılendırıcı bır paylasım olmuş emeğinize sağlık , sistem devırdaım motoru için elektırıge ihtiyac duyuyor , elektrık kesıntısı durumunda temel olarak mutlaka akü yahut jenerator gıbı harici bir güç kaynagı gerekli anladıgım kadarıyla, petekleri ıptal ederek kullanılması saglıklı ve mumkun gozukmuyor su kazanınn ısınarak basıncının artıcagını dusundugumuzde, tabı baskaca bır emnıyet sıstemı eklenmemişse, , elektırıkten bagımsız sade ce şömine olarak kullanabılmenın bır yontemi mevcutmu sıstemi , cunku somınemızı yaktık bolcada doldurduk uykuya daldık ve elektırıkler kesıldı , kazan devır yapmaz ıse tehlıkeli olucak doğrumu anlıyorum, bırdenyakıt sarfıyatı m2 evın konumu ( guney cephe kuzey cephe, arakat mustakıl vs belırterek dogal gaza gore yahut elektrıksel klıma vs sıstemlere gore bır kıyaslama degerlendırme yapabılırsenız keyıfle ızlerız tekrar tesekkur ederim

  • @metinreis2058
    @metinreis2058 2 роки тому

    çok faydalı buldum.köydeki evim için böyle bir şey arıydum aradığımı buldum çok teşekkür ederim. merak ediyorumda belki garip gelicek ama kömür kullanılabiliyor mu şöminede?.

  • @naimkara7152
    @naimkara7152 Рік тому

    Süper şömine

  • @dlgmakina4155
    @dlgmakina4155 Рік тому +1

    Dağ evime dusunuyorum fakat 1 kwa lik güneş panelim var. ısı pompası vs gibi elektirikle çalışan ekipmanlarının sarfiyatı ne kadardır ? Bilgi verebilir misiniz ?

  • @cihanyazc8579
    @cihanyazc8579 3 роки тому

    Nezih bey faydalı bilgiler için teşekkürler ikikatlı bir ev için de bu sistem kullanılabiliyormu iki katada devirdaim yapabiliyormu acaba bu konu bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim teşekkürler

  • @musasahin96
    @musasahin96 4 роки тому +1

    Görünüş hos ve fiyatida aslinda uygun ama. Dediginiz gibi meşakkatli :) kul bosalt odun tasi

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +1

      AYŞE KOÇ aynen dediğiniz gibi .

    • @hayaletyannda3021
      @hayaletyannda3021 4 роки тому +1

      Pelet al tavsiye ederim..

    • @hayaletyannda3021
      @hayaletyannda3021 4 роки тому +1

      Pelet al.. mesakat yok.. kül yok gibi

    • @biroltosun
      @biroltosun 4 роки тому +1

      AYŞE KOÇ İşleyen Demir pas tutmaz. Kül sorunu için ise bu iş için tasarlanmış elektrik süpürgesi var .

  • @bet9498
    @bet9498 4 роки тому +7

    Nezih Hocam olumsuz yorumlara kibarliginizdan hicbir sey kaybetmeden verdiginiz cevap stilinizi takdir etmek icin bu yorumu yazmayi gerek gordum, sizin gibisi az bulunur bu zamanda 😊👏👏👏👏
    Bu arada iceriginizi cok guzel ve faydali buldum. Yeni bir aboneniz daha oldu 🙋‍♂️
    Maldivlerden selamlar...

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +5

      Bet çok teşekkür ederim sonuçta ana not düşmek ve bunu sizlerle paylaşıyorsam olumlu olumsuz tüm yorumlara cevap vermek zorunda hissediyorum sonuçta ticaretini yapmıyorum kaygılarım yok ve bir çok şeyde yorumlardan öğrendim .
      Taktir edilmek kadar eleştirilmekte güzel uzmanlık alanım karavan olmasına rağmen bir şömine videom 70 bin yaklaşan izlenmesi benim için ayrı bir deneyim .
      Çok teşekkür ederim ilginize umarım kanalımda iyi vakit geçirirsiniz .
      Muğla’dan selamlar .

  • @7979881
    @7979881 3 роки тому

    Usta harika birşey. Bunu Trabzonda yaptırtabilirmiyim.

  • @ersinvarol2030
    @ersinvarol2030 4 роки тому +1

    Merhaba; Sizi Adria Karavan tanıtımlarından tanıyorum. O videolarınızı da zevkle izledim. Bu video da harika olmuş. Düşünüyordum, şimdi karar verdim. İlk fırsatta yaptıracağım. Bu arada İstanbul'dan oralara gimek çok akıllıca. Okuyan çocuklarım olmasa bir gün durmam buralarda...

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому

      Ersin Varol teşekkür ederim 🙏 inşallah en Kısa sürede gönlünüzce olur her şey .

  • @Hector_B.C1184_
    @Hector_B.C1184_ 4 роки тому

    Evimin Garaj + 1. kat + 2. katlarını bu sisteme yakın bir sistemle 5 yıldır ısıtıyorum. hem garajda hem de 1. katta şömine var. garajdaki şömine büyükçe. 1. kattaki daire modeli. çok soğuk günlerde garajı yakıyorum.
    sisteme gelirsek; benim su kazanımdan çıkan sıcak su peteklere değil yerden ısıtma sistemine pompalanıyor. bu büyük evlerde şart bana göre. minimum yakacaktan maksimum enerjiyi sağlama ve koruma olarak tek geçerim.
    yerden ısıtma sistemini UA-camdan video izleyip bir iki önemli noktası için ustalardan bilgi alarak kendim yaptım.
    ancak şömine konusu çok iyi araştırılmalı. ben çok araştırmadan yaptırıp değerinin 2 katı para verdim ilk şömineye.
    yıl boyunca yakıt olarak 2 ton meşe ve mobilya fabrikasının yarı işlenmiş- işlenmemiş atık oldunlarını ( çam- meşe- kavak- ceviz vs. ) kullanıyorum. ( 1000 TL civarı )
    yakıtın tutarı çok aşırı saçma gelebilir ama yerden ısıtma sistemini deneyimleyenler için aşırı normal hatta düşürülebilir bir tutardır bu.
    saygılar. daire içi gördüğüm en güzel çalışmalardan biri olmuş.

  • @melihtarkansereflisan2843
    @melihtarkansereflisan2843 4 роки тому

    Merhabalar Nezih Bey...öncelikle maliyetlerden söz edebilir misiniz ? sanırım ben kaçırmışım o kısmı...mesela kendisi ne kadar , işçilik ne kadar , kalorifer haricinde sıcak su olarak da bağlanılıp kullanılabiliyor mu ? 45 derecede bir kış ortalama kaç ton meşe odunu ister , kömür ile sanırım çalışıyordur...Şimdiden teşekkürler iyi günlerde kullanın...

  • @nezifhancar8745
    @nezifhancar8745 4 роки тому

    Bilgi için teşekür ederim

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому

      nezif hancarı 🙏

    • @nezifhancar8745
      @nezifhancar8745 4 роки тому +1

      Nezih GENC
      Bir sorum olcak ortalama fiyatı ne acaba bir aylık ortalama dogal gaza 500 gidiyo

    • @nezifhancar8745
      @nezifhancar8745 4 роки тому +1

      Maliyeti size kaça patladı

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +1

      nezif hancarı geçen sene 5 ton odun yaktın yaklaşık doğal gaz maliyetidir hatta geçiyordur ama keyfi paha biçilmez .

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +1

      nezif hancarı komple eve kurulum ve petekler hepsi 30000 TL maal oldu.

  • @zeynepuslu4491
    @zeynepuslu4491 3 роки тому

    Keşke petek sistemine nasıl bağlandığını ve maliyetini de anlatsaydınız. Şömine çok güzel sistemde çok güzel tek eksik ilk başta dediklerim

    • @KlimaForumu
      @KlimaForumu 3 роки тому +1

      Şu an 2021 fiyatları ile radyatör hariç 24 - 25 bin TL maliyet var bu sistemin.

  • @triyandafilistriyandafilis2531
    @triyandafilistriyandafilis2531 3 роки тому

    Ozman bende guzel bir bilgi paylaşayım arkadaşlar soba camınızı temiedikden sonra markası fark etmez camasir yumusaticisini bir peceteye dokup surun sonra kuri pecete ile tekrar silin soba camınızın is tutmasini bir nebze önleyecektir geciktirecektir.onemli birsry daha elinizi yıkayıp kurulamadan sakın kızgın sobanın camına su sıçratmayın( 1 damla bile) direk patlıyor ve damperli olduğu icinde pahalı .👍

  • @hesapdunyasi
    @hesapdunyasi 3 роки тому

    Üstadım harika anlatmışsın merak ettiğim nokta buna şu borularını bağlayacağız o borular peteklere şu verecek ama şu an kombine bu borulara bağlı olması sorun olur mu yani istediğim zaman istediğimi kullanmak için bilgi verirseniz sevinirim

  • @alper3450
    @alper3450 4 роки тому +5

    Merhabalar, İyi günlerde kullanın inşallah. Evinizi büyüklüğünü bilmiyorum ancak tahmin ediyorum aylık ısınma maliyeti kış aylarında ortalama 1000 Tl oluyordur. Ne kadar meşe odunu harcıyorsunuz evinizin büyüklüğüne göre söylerseniz, kendi evinine yaptırmak isteyenler için faydası olur. İyi günler dilerim.

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +4

      alper kurdak Muğla merkezi 650 metre rakım istanbul havasından çok farklı değil tüm koş boyunca max 5 ton odun yakıyoruz .

  • @Decrypt_Symbol
    @Decrypt_Symbol 4 роки тому +3

    Abi kanalını tesadüfen buldum ve video çok hoşuma gitti. Eline sağlık güzel bir sistem olmuş. Benim merak ettiğim evi doğal gazla aynı sürede ısıtıyor mu? Birde tecrübelerine dayanarak doğalgazla bu sistem arasında avantajları ve dezavantajları nelerdir paylaşırmısın?

    • @biroltosun
      @biroltosun 4 роки тому +1

      murat Xxc ısınmanın yanı sıra adam şöminenin ve odun ateşinin 🔥 görsel efektinden ve zevkinden de faydalanıyor. İşin bir de bu boyutu var.

  • @yurtbeysutciftligi
    @yurtbeysutciftligi 2 роки тому

    Nezih bey çok güzel bir çok video izledim ancak sizin şömine daha zevkli sadece şunu merak ediyorum sıcak banyo mutfak ta da kullanılabiliyor mu

  • @h.huseyinsalman9031
    @h.huseyinsalman9031 4 роки тому

    Hocam acaba maliyeti ne kadar birde son koyduğunuz odunlar ne kadar süre ısınma sağlıyor. Teşekkür ederim iyi günler.

  • @servettoruk
    @servettoruk 4 роки тому

    Merhaba şömine hazneniz 13 cm iç çapı olan sobalarımızı bağladığımız standart bacaya mı bağlandı ? Hazne markası nedir ?

  • @nazoleylo
    @nazoleylo 4 роки тому +2

    Merhabalar. Çok güzel bir sistem kurmuşsunuz. Güle güle kullanın. Bir konuda bilginizi düzeltmek istedim. Isı pompası kombi gibi çalışan ama gaz yerine elektrik harcayan bir sistem değil aslında. Klimanın elektrik harcayarak içerideki havadan dışarıya ısı taşıması gibi, dışarıdaki havadan veya topraktan ısıyı içeri taşıyan sisteme ısı pompası deniyor. Elektrik bir yakıt gibi değil de, ısı aktarma işini sağlamak için kullanılıyor.

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +1

      Ilker yıldırım bilgi için çok teşekkür ederim mutlaka dediğiniz gibidir ama bendede şöyle bir bilgi var komşumda ısı pompası ve evde zemin ısıtıcı değil normal Petek var çok ta iyi bir marka kuruldu eve söylediğimiz gibi havadan topraktan ısıyı aktaran bir şey olsa her halde elektrik faturası çok düşük olmalı ama komşumda böyle değil gayet güzel ve bol bol fatura geliyor .

  • @nilgunicen7422
    @nilgunicen7422 Рік тому +1

    Merhaba videonuz çok yararlı oldu ben de yaptırmak için piyasada araştırma yaptığımda sistemin çok arıza verdiğini kesinlikle önermediklerini söyleyenler olunca kafam karıştı siz uzun zamandır kullanıyor olmalısınız şimdiki kullanım tecrübenizi de paylaşabilir misiniz.

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  Рік тому +1

      5 kış hiç bir problem yok . Full şömine ile ısınıyoruz .

    • @nilgunicen7422
      @nilgunicen7422 Рік тому

      @@nezihgenc Çok teşekkür ederim

  • @yusufkultur2012
    @yusufkultur2012 3 місяці тому

    Çok yalın anlatım olmuş, yüreğinize sağlık Nezih bey. Yalnız anlatımda küçük eksiklikler var. Mesela evinizin kaç m2 ve kaç odası var? Ve tüm odalar ısınabiliyor mu?

  • @yamyam4861
    @yamyam4861 3 роки тому

    İyi gunlerde kullanin yapturmis oldugunuz bu sistemi hangi firmaya yaptirdiniz bilgulendirirsenizz memnun olurum

  • @ziyadrms8489
    @ziyadrms8489 3 роки тому

    Hocam mazotlu beze dikkat edelim özellikle tutusturma anında mazotun elinize bulasmamasina dikkat edin...

  • @m.r.p6283
    @m.r.p6283 4 роки тому +7

    Pişirme gözü ve dışardan besleme olmalı

  • @zeyneperguven7059
    @zeyneperguven7059 4 роки тому

    Şöminenizi hangi firmadan aldınız, su basan pompa evin dışında mı?

  • @Kumtanesi193
    @Kumtanesi193 4 роки тому

    Süper

  • @ezgikazanc2115
    @ezgikazanc2115 3 роки тому

    Merhabalar videonuzu çok beğendim. Size Bi sorum olucak. 80 m2 müstakil evimize bu sistemden kurmak istiyoruz. Bize hangi markaları tavsiye edersiniz. Kaliteli ve fiyatı makul olursa seviniriz

  • @muratbudak9078
    @muratbudak9078 2 роки тому +1

    Abi güle güle kullanın . Aklıma birşey takıldı ; gece uyurken ısıyı nasıl tutuyorsunuz yani saat başı kalkıp odunmu atılıyor ?

  • @hamdiakcay4908
    @hamdiakcay4908 2 роки тому

    Güzel sistem elinize sağlik.kazanin eksilen suyunu nasil takviye ediyorsunuz

  • @cepnail
    @cepnail 3 роки тому

    Nezih abi selamlar seni karavanda takip ediyordum birde somine videosunda gorunce sasirmadim degil. Bende somine vardi eski evden cikma ama suan apartman dairesinde oturuyorum en ust katta oturmam avantaj tabi ama soba deliginden versem alt katlara koku yaparmi diye merak ediyorum

  • @carewmultimedia
    @carewmultimedia 4 роки тому +4

    Video için teşekkürler fakat bu biraz zengin işi olmuş.Biz kıt kanaat geçinenler için uygun değil. 30bin verip birde oduna aylık diğer alternatiflere göre daha fazla para verip iyi bir ısınma da sağlayamamak aşırı lüks :) Bize soba üstü kestane müstehak gibi duruyor :)

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому +1

      Uğur Demirci hayattaki her şey gönlünüzce olsun .

    • @mertcetin3476
      @mertcetin3476 3 роки тому +1

      Aynı mantıkta çalışan sulu sobalarda mevcut
      www.prity.com.tr/Kalorifer-Soba/Somineli-Kaloriferli-Soba-Modelleri

  • @tiviturquaz9490
    @tiviturquaz9490 3 роки тому +2

    Kombi'de entegre edilebiliyormu sisteme, tembel zamanlarımızda kombiye geçmek için.

  • @speedslayer5521
    @speedslayer5521 4 роки тому +5

    Resmen hipnotize olmus gibi sonuna kadar izledim....
    Abi 30.000 tl çok fazla bee !
    Rabbim size mutlu huzurlu kullanmak nasip etsin...

    • @nezihgenc
      @nezihgenc  4 роки тому

      Çok teşekkür ederim ne güzel bir dua dır allah hepimize gönlümüze göre ve hayırlı olanı versin .