Hayata Dair Konuşmalar | Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 гру 2023
  • ▌Hayata Dair Konuşmalar | Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar | 12 Kasım 2023▐
    Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Hayata Dair Konuşmalar” programında hayat hikâyelerini, başarı ve başarısızlıklarından edindikleri tecrübeleri paylaşan konuklar, gençlerin soruları eşliğinde sohbetlerini gerçekleştiriyorlar.
    Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar kimdir?
    6 Kasım 1946 yılında İstanbul’da doğdu. Şair ve yazar Abbas Sayar’ ın oğludur. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1968’de mezun oldu. Mezun olduğu fakülteye 1975’te araştırma görevlisi olarak girdi. İngiltere’de Birmingham Üniversitesi Ekonomi Bölümünde yüksek lisans yaptı (1970-72). İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doktorasını yaptı (1976), doçentliğe (1980) ve profesörlüğe (1988) yükseldi.
    Çalışmalarını 1982’den sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim üyesi olarak sürdürdü. Aynı fakültenin İktisat Tarihi Anabilim Dalı başkanlığını yaptı. Makaleleri Tarih ve Toplum, Toplum ve Bilim, Türkiye Günlüğü, Toplum ve Ekonomi, Dergâh, Türk Yurdu gibi dergilerde yayımlandı. Uzmanlık alanı iktisat teorisi ile iktisat tarihidir. Özellikle 1986 yılında yayımlanan Osmanlı İktisat Düşüncesinin Çağdaşlaşması adlı eseri bu alandaki önemli bir yayınıdır.
    Hocalarına olan minnet borcunu ödemeye çalıştığını belirttiği ilk eseri A. Süheyl Ünver: Hayatı Şahsiyeti ve Eserleri 1898-1986 (1994) çalışmasını Bir İktisatçının Entelektüel Portresi: Sabri F. Ülgener çalışması izledi (1998). Esas ilgi alanı “İktisat Teorisi” ile tarihi birleştiren çalışmalardır. İktisadî yapıları incelerken iktisat teorisi ve zihniyet tahlilleri arasındaki ilişkilere önem verir. Bu yönüyle hocası olan Sabri Ülgener’ in takipçisidir. Kitap ve makaleleri çeşitli dergilerde yayınlanır ve ilgiyle takip edilir. Ahmed Güner Sayar, öğrenciliği sırasında ve sonrasında İstanbul’un sanat ve kültürle yoğrulmuş seçkin muhitlerinde bulunur. Her biri abidevi niteliğe sahip şahsiyetlerin halkalarına dâhil olur ve kendini yetiştirmeye devam etmektedir.
    ► Instagram: / turing1923
    ► Twitter: / turing1923
    ► Linkedin: / turing1923
    ► Facebook: / turing1923
    ► Soundcloud: / turing1923
    ► Podcast: anchor.fm/turing1923
    ► İnternet sitemize gitmek için (TTOK): www.turing.org.tr/
    Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu 6 Kasım 1923’te Cumhuriyetimizin ilk sivil toplum kuruluşu olarak “Türk Seyyahin Cemiyeti” adıyla kurulmuştur. Derneğimiz, yurdumuzun tarihi ve tabii güzelliklerinin tanıtılması ve yaşatılması, yol emniyeti ve yardımı, otomobil yarışları ve turizmin geliştirilmesi konularında hep ilklerle tanınmaktadır. Turing 90. yılından itibaren de özellikle motokuryelerin eğitim donatımları ve gençlere yönelik kültür sanat etkinlikleri ile farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki TTOK, 1930 yılından bu yana uluslararası seyahat belgeleri düzenlenmesinde tek yetkili kurum olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
    #ahmedgünersayar #hayatadairkonuşmalar #konferans #turing

КОМЕНТАРІ • 3

  • @sadisunel5764
    @sadisunel5764 7 місяців тому

    Güzel bir konferanstı. Ahmed Güner hocayı, kendi ifadeleriyle tanımış oldum.Sağolun.

  • @sencer7391
    @sencer7391 4 місяці тому

    Hocama rabbim uzun ömür versin. Osmanlı iktisat tarihinde kendisi bir okul gibidir.

  • @fatmazehrakeskin4829
    @fatmazehrakeskin4829 7 місяців тому +1

    Slm. Teşekkürler Turing böylesi güzel değerli insanlarımızı tekrar tekrar izlemek isteriz. saygı ve sevgiler...