Inkjetler incir ağacı gibidir. Ucuz gibi görünür görünür ama masrafları bitmez. Ev yada iş farketmez her zaman en ekonomik ve sorunsuz çözüm laser yazıcıdır. Akmaz kokmaz, yıllarca kullanma fişe tak sorunsuz çıktı alırsın.
@@ErkinOrdulu Her gece 2'de çıktıya ihtiyacınız oluyorsa haklısınız. Alın tabi. Benim bugüne kadar hiç gece 2'de çıktı almam gerekmedi. En acil olarak sabaha teslim etmem gereken belgeler oldu. Orada da etrafınızda düzgün kırtasiye/baskı merkezi varsa sorunsuz hallediyorsunuz.
@@arizali_ her gece 2 de ihtiyaç olmuyor.. bazen 21:00 da ihtiyaç oluyor ki bu durum sıkça başa geliyor zira çocuklar ödevlerini bu saate bitirebiliyor. Okullar sabah saat 07:30 da derse başlıyor. Şu aralar gün bile ağarmamış oluyor. O saatte dükkanını açan kırtasiyeyi bulursak dediğin gibi çıktı alırız. Lafı uzattım ama evde yazıcı şart azizim. Yazıcınında sorunsuzu masrafsızı makbul malum. Selametle
Çok çıktı alanlara da basit bir lazer yazıcı almalarını tavsiye ederim. Samsung M2020 lazer yazıcı kullanıyoruz yıllardır memnunuz. Orijinal tonerler pahalı muadil tonerler iyi iş görüyor.
Güzel bir inceleme olmuş Levent bey. Teşekkürler. 2-3 sene önce evde kullanmak için Brother'ın SP 111'ini aldım. Bu yazıcıda doldurma bir yazıcı. Çok memnunum. Çocukların ödevelerini filan basıyorum. Çok ideal. 2-3 kere filan doldurdum. Tabi doldurma mekanizması bu kadar ciks değil :) Biraz daha manuel. Bir şişeden depoya dolduruyorsunuz. Basit ve etkili bir yöntem. İşyerinde de yine HP lazer yazılarımız var. Çok eski modeller (2015). Onların tonerlerini tonerciye doldurtuyorum. Adamla sürekli çalıştığımdan dolu toner'i getirip boş toner'i alıyor. 2-3 doldurumda bir drum ları da değiştiriyor. Ama işte birini çağııp ona hallettiriyorum.
2 роки тому+2
Erinmeden sırf video çekip bizi bilgilendirmek için 2500 sayfa yazdırmanız gerçekten takdire şayan. Ben uğraşmazdım açıkçası. Teknoseyir'in farkı bu işte.
Hocam sizin de söylediğiniz gibi bu tiplerde OPC drum zamanla eskiyor ve basılan sayfanın kenarında siyah lekeler oluşuyor. Normalde kartuşta oluyordu o parça. Zamanı gelince de yedek parçalar zor bulunuyor. Bu cihazı alacak arkadaşlar tamburun yedeğini de yakın zamanda alsın.
Deneyimli olarak paylaşalım Inkjet kartuş, likit dolumlular ilk sunumlarından çok çok sonra rahat alınabilir ve işletilebilir duruma geldiler. Lazer dolumlular henüz çok yeni mantıklı bir ekonomi oluşması için yine çok uzun bir döneme ihtiyacı var belki 5-8-10 yıl kadar. Bilinmeyen sektörde birçok parametrenin değişmesi, üretimin yaygınlık yönünde oturması gerekiyor. Şuan MFP olan olmayan ve modellerine göre 8 ila 20 bin TL civarı maliyetleri var. 2500 sayfalık dolum tank ise 500 TL civarı fiyatlar görülüyor. Bunlar henüz çok yüksek rakamlar mukayeseli maliyetlerde mantıklı değil. Ör düşük segmentte bulamazsınız belki ama 900 TL'a 25k sayfa kapasiteli toner var mevcutta. Ink tank'lılarda olduğu gibi bu lazer tank'lı cihazların da işletimi muhtemelen sabit toner değişimliler gibi olmayacaktır bu deneyim yayıldıkça zaman içerisinde öğrenilir. Nedenleri aslında teknike girmeden basit kaynak yapıyı dışarıya açtığınızda (kolay dolum vs) dış etkilere açık hale geliyor, kapalı devrenin malzeme, baskı hammaddesi yönünden avantajlarını kaybediyorsunuz. Bu tercihli ve kontrol altında tutulması gereken demek olarak insanlara yansır. Kapalı likit kartuşlarında raf ömrü yüksek fakat açıldıklarında değil, kapalı lazer tonerlerin raf ömrü çok çok daha yüksektir ancak cihaz içerisine takıldığında değil özellikle ortamda normallik yoksa nem, rutubet, elektrostatik vs toner tozu etkilenir. Hemen farketmezsiniz fakat bu kısa vadede yazıcının hareketli parçalarında kendini göstermeye başlar. Birinin ben yıllardır kullanıyorum gibi bir referansı doğru yaklaşım değil zamanla görülür herkes kendi şartlarına göre değerlendirme yapmalı. Benzer fikri başlarda likit tanklılarda yürüttü insanlar sayısını bilemeyiz şahıs ve küçük ofisler binlerce cihazı çöpe atmak zorunda kaldı likit hattı kurudu vs vs. Basit referanslar verelim ayda sadece bir kaç adet çıktı ihtiyacınız varsa, birkaç ay hiç çıktı almadan cihaz yatacaksa likit kartuşlulara kesinlikle girmeyin ev ortamında mutlaka kuruma yapar, işletmeyi öğrenmek zorunda kalırsınız. Haftada birkaç sayfa alıyorsanız kesinlikle işinizi en ekonomik, uzun vadeli yöntemle görür. Henüz yeni bu lazer tank'lılarda da benzer bir yaklaşım şimdilik güdebilirsiniz 10-12 ay boyunca 5 bin sayfa çıktı almayacaksanız şimdilik piyasasını gözlemek yerinde olabilir.
Yazıcı işi tamamen ihtiyaca yönelik alınmalı. Örneğin ben sınıfımda kullanmak için brother hl1111 modelini 9 yıldır kullanıyorum şimdiye kadar 122 bin baskı aldım. Hâlâ çalışıyor. Ama bu sene kızım q Sınıfa başladı evde hem siyah beyaz baskı almak hem de renkli etkinlikler için epson ecotank L3252 aldım. Çok baskı için lazer az baski için renkli tanklı modeller. Ama lazerde brother modellerini öneririm. Çok sağlam ,doldurma maliyeti ucuz
2 yıldır HP neverstop 1200W kullanıyorum ve bir sorunla karşılaşmadan gün aşırı kullandığımı söyleyebilirim. Bu yeni model de benim kullandığım modele oldukça benzemekte. Çoğu özellikleri aynı olsada iki taraflı otomatik yazdırması bu yeni modeli daha kullanışlı hale getirmiş. kendi deneyimime dayanarak, yazıcıya ihtiyacı olanlar bu yazıcıyı düşünebilirler.
@@seyfulislam4265 Benim kullandığım drum büyük bir ünite şeklinde elle kolayca sökülüp takılabilecek şekilde. 20.000 sayfalık drum ömrü var. İlk satın aldığınızda 5.000 sayfalık bir toner ile dolu bir şekilde geliyor. 20.000 sayfayı doldurunca söküp yenisi almak gerekiyor. Şuan ben 20.000 sayfa yazdırmadığım için fiyatları hakkında bir bilgim yok fakat drum ın birçok yerde satıldığını biliyorum.
@@seyfulislam4265Neverstop un drum ı biraz pahalı.drum aldığında 5bin sayfa basılacak şekilde dolu geliyor.biraz kullanım amacına bağlı düz yazı yazdıracaksan 5bin sayfanın üstüne çıkar...
Fotokopi makinelerindeki sistemi lazer yazıcıya uyarlamışlar. Bu sistem fotokopi makinelerinde yıllardır kullanılırken, lazer yazıcılara daha yeni düşündürücü...
çok şık bir yazıcı olmuş, siz de güzel bir inceleme yapmışsınız. poşetle dolan ricoh yazıcılar vardı. hp bu işi temiz yapmış tabi pahalı bir sistem. ofis için de ev için de ideal.
Canon pixma g2420 modeli 20.000'de çipini değiştirmek gerekiyor. Hp de bu tür şeyler yapıyor diye hatırlıyorum. Bu hp'nin çipi de belirli bir baskıdan sonra değiştiriliyor mu?
peynir etten pahalı hale geldi. özellikle peynir incelemesi bekliyorum. mekanik hisli klavyeler gibi peynir hisli ama peynir olmayan maddeler çokça bulunuyor.
Anladığım kadarıyla, yazıcılardaki sorun, düzenleyici bir üst standardın olmaması; o yüzden yazıcı şirketleri istediği gibi itekliyor müşterilere. Bakın, eski matbaa makineleri, ne kadar eski olursa olsun, bakımını yaptıktan sonra çalışıyor. Çünkü onların bir standartı var. Ama yazıcılar, bu teknolojiye rağmen (!), geleceğe taşınamıyor. Atık oluyor. Planlı eskitme işte... daha ne olsun?
Eski matbaa makineleri devri bitiyor malesef. Matbaacılık sektöründe uzunca bir süredir dijitale yönelme var çünkü matbaa ve makinesini işletme masrafları ağırlaştı ve ayrıca uzmanlık isteyen işlemler var. Yetişmiş eleman sıkıntısıda tuzu biberi yani. Planlı eskitme tabirini kullandığınızdan "neden" bunun gerekli olduğunu bildiğinizi umuyorum. Planlı eskitme kavramını hayatımızdan çıkartsak büyük ihtimalle hiç bir teknolojik gelişme yapılamaz diye düşünüyorum..
@@vedatkeles8354 Teknolojinin ilerlemesi başka, alınan bir ürünün kısa süre içinde kullanılamaz hale getirilmesi(!) başka. 20 yıllık mars keşif aracı hala Win98 kullanıyormuş mesela. Eğer yazıcı şirketlerinin elinde olsaydı; her 2-3 senede bir bilgisayarları yenilemek için yenisini gönderiyor olurlardı! İkincisi ne teknolojisinden bahsediyorsun? 30 sene önce de fotokopi-çıktı aynı idi; şimdi de üç aşağı beş yukarı aynı. 30 sene önceki fotokopi ile bugünkü fotokopiyi yan yana koysan, uzmanı dışında kimse aradaki farkı anlamaz. Bizim evde hala +50 senelik dikiş makinesi var. Hala çalışıyor. Yazıcının ömrü kısa değil mi? Hadi teknoloji ürünü olsun. Televizyon, 10 yıl kullanılabiliyor. 10 yıl kullanabildiğin yazıcı var mı? Bu kesinlikle rasyonel değil. Hiç kusura bakmayın.
Standartlar pek tabi ki var hem de çok sağlam çünkü ana iş modeli kurumsala hizmet sunmak üzere sizin yok diye algılamanızın sebebi o standartların son kullanıcıya çok pahalı olması ve sanılan kadar son kullanıcı ve giriş seviyede ihtiyaç, gelir potansiyeli yüksek değil. Son 20 yıl boyunca kişi/kağıt oranı yükselmiyor aksine sürekli düşüyor. Verdiğiniz örnekte tutmuyor zaten matbaa makinesi dediğiniz şey kurumsal bir ürün, makine ev kullanıcıları onu da işletemez. Bilgisayar, cep telefonlarıyla karıştırıyorsanız karıştırmayın yazıcıya varlık gerekleri, üretim olarak denk bir son kullanıcı ürünü neredeyse yok mutfak eşyalarına ancak yakındır siz bir kattle'ı da genellikle 5 yıl kullanamıyorsunuz. Biz kurumsal da maliyet, oranlar çalışırken ileri teknoloji elektronikler arasında en yüksek maliyetli birim olarak çalışıyoruz yazıcıları enerji sarfiyatları ve bakım ihtiyaçları nedeniyle. Neredeyse asansör, elektronik ısıtıcılarla oranlayarak tabloluyoruz size bilmediğinizden basit geliyor herhalde yazıcıların çalışma mekaniği. Pek tabi son kullanıcı ihtiyacın oranlamasını da yapamıyor "benim yazıcıya çok ihtiyacım oluyor diyene baktığınızda yıllık 2000 sayfa bile yapmıyor ekseriyetle. Baskı merkezlerinde büyük ölçekli cihazlar aylık 40k-60k-120k kopya adetleriyle çalışıyor şirketlerde de sektörlerine göre daha az kopyalarla orta-büyük ölçekli cihazlar üreticilerine asıl parayı kazandıran cihazlardır. Kaldı ki kurumsal da baskı adetleri üzerinden anlaşma yapar müşteri HP, Xerox gibi üreticisinden bana 20 adet MFP ver diye satın alım yapmaz ör 4k $'lık yazıcının fiziksel maliyeti önemsizleşir bu alanda ve öyle sanıldığı gibi de 4k'lık cihazı küçülterek 100$ 'lık yazıcı yapamıyorsun öyle bir iş bilimi yok. Bilmeyince örnekelrde ona göre oluyor tabi aylık 22-30k kopya ile 7 yıl cihaz işlettim. Sahada illa ki 10-12 yıl çalıştırılan cihaz bulunabilir fakat gerçekçi değil bu üretim ürünü EndOfLife oluyor üretici EOL yapmak zorunda çünkü işletim sistemi değişiyor bütün yazılım anlayışı değişiyor o kadar zamanda. İşe öyle bir değişim ihtiyacı olmayan baskı makineleri fiziksel ömrü olan parçaları değiştirilererk 10-20 yıl kullanılıyor. Velhasıl o basit gördüğünüz kutu gibi toner arka planında basit bir birim değil bunu en iyi piyasada alalade ellerde dolum yaptırdığınızda cihazların nasıl bozulduğu ve ömür kaybettiğine dair detay bilirseniz anlasınız. Evet planlı eskitme kapital bir sonuç, son kullanıcının işine gelmeyen bir süreç fakat üretici bu ve sayılmayan sebeplerle planlı eskitme uygulamak zorunda. Dediğimiz gibi HP, Canon, Epson, Samsung'un hedefi evler değil gelir modeli belli şirketler ve çok sıkı bir rekabet var markaların arasında. Kaldı ki kağıtsız geçişten dolayı son 10 yıl da şirketlerin de maliyeti artmış durumda çok daha az yazıcı çok daha yüksek maliyetlere üretilip çok daha az kağıt tüketiliyor artık bunlar da maliyetin paylaşımına pek tabi ki yansıyor. Uzay sanayii projeleri milyar dolarlık, argesi 10+ yıl süren nispeti olmayan projeler. Bir yazıcıyı arge'si 1.5 milyar $'a mal edip 4 milyar insana satarak kâr elde edemezsiniz. Bilmeyince belki inanmayacaksınız satın aldığınız milyon adet üretilen otomobil sınıflarından üreticilerin birim başı kârı 500 ila 3500 $. O kadar karmaşık dayanıklı sanayi üretiminden öyle 20k para kazanmıyor adamlar. Teknoloji dolayısıyla varlık maliyetleri devasa arttığından birim başı kârlılık yetmiyor üretene dolayısıyla 50 yıldır bilipte yapmadıkları hardcore planlı eskitme yapmak zorunda kaldılar ve odaklarını değiştirdiler modellerini birim satma üzerine değil toplam servis dahil satış ve 4 yıllık birim üzerinden kârlılık üzerine evrimleştirdiler.İşte aldığın 50$ lık yazıcıya da böyle bakmak zorundasın.
@@istar. Bir yığın laf kalabalığı... Anlattığı hiç bir şey yok. Ben sonuca bakarım. Teknolojinin bu noktaya geldiği zamanda; hangi kullanıcı olursa olsun; bu kadar dayanıksız ürünleri kaktırmak ahlaki değil. Kaynaklarımız tükeniyor. Onları daha verimli kullanmalıyız. Şirketler de yazıcı diye "çöp" üretmemeliler. Üretiyorlarsa da; ürettikleri, üretecekleri teknolojiyi kutup ayıları kovalasın.
@@davutsakalli Çıkarımsal laflar ve sonuç algısı hakikati izale etmez gerçekler detaylarda saklıdır çoğu zaman. Ekonomi, kapitalin ahlakla da bir ilgisi yok hiçbir zaman olmamış. Konu teknoloji ve kaynaklar ise şayet bu ürünlerin baştan üretilmemesi gerekiyor :) yani sen şikayetini niye üretiliyor üzerine kurmuyorsun iyisi çok pahalı niye dandiği üretiliyor şeklinde kuruyorsun.:) İyisi var ama sana yok demiş olduk bu da değişenler nedeniyle demek istedik. İnsanlar yorumlarda çocuklarının ödevlerini basamamaktan şikayet etmiş eh bu zaten teknolojik olamamakla ilgili absürt kalma durumu değil mi :) iş dünyasında dijital dönüşüm diye birşey var uzun zamandır. Finalde devletler, yasalar bazı insan alışkanlıkları teknoloji vs laflılık adı altında güncellenmediği için var bu ürünler halen. Bir zamanlar daktilo da vardı artık yok. Geçmişteki kadar dünyada gazete, dergi basılmıyor fakat devletler ve insanlar halen bazı evrağı kağıt üstünde görmek istiyor lüzumlu mu detaylı düşünülürse değil. Sonuçta kağıtta okyanus sularından üretilmiyor. 2022 yılındayız yerine de alternatif bir malzeme gelmedi hani.:)
Inkjetler incir ağacı gibidir. Ucuz gibi görünür görünür ama masrafları bitmez. Ev yada iş farketmez her zaman en ekonomik ve sorunsuz çözüm laser yazıcıdır. Akmaz kokmaz, yıllarca kullanma fişe tak sorunsuz çıktı alırsın. Tanklı yazıcılar her ne kadar cazip görünseler de tamamen sorunsuz bir deneyim sunamazlar. Kafanın donmaması için düzenli olarak çıktı almanız gerekir. Mürekkep tankları, boruları vs. bir ton sıkıntı verme ihtimali bulunan durumlar var. Eğer senede 1000 lerce çıktı almıyorsanız tanklı yazıcı almanıza gerek yok. Laser yazıcı alın sayfa başı maliyetiniz 15 kr değil de 30 kr olsun ama sorunsuz çıktı alın kafanız rahat olsun.
Hp bu doldurma tanklarını atıyorum 10 sene piyasada bulabileeksiniz diyor mu ? veya bu dolum girşi standart olucak değişmiyecek ne kadar süre değişmiyecek.?
Lazer için tonerleri yada inkjet için kartuşları piyasada olacak diyor mu? Doldurulabilir de olsa değiştirilebilir de olsa aynı sorun var gibi geliyor bana.
HP Smart Uygulaması garabeti olmasa düşünülebilir. Tarama yapmak için Windows ortamında Cloud hesabına giriş yapmanız gerekiyor. Bağlı yazıcıyı ikide bir görmüyor. IOS işletim sistemi üzerinden uygulama olmaksızın stabil bir biçimde hem baskı hem de tarama yapmaya olanak tanıyor.
Hp Pavillon serisi bir dizüstü ve Hp 3in1 yazıcı sahibi olmuş biri olarak söylüyorum sakın ha. Dizüstümün serisinde meğer kronik aşırı ısınma problemi varmış ve yetkili servisi halledemedi. Acayip derecede kasıyordu. Yazıcımın ise tarayıcısı ses yapıyordu. Mürekkep kartuşunun birini orjinal olduğu halde tanımadı. Zaten kartuş dünya para bir de tanımayınca seve seve 1 tane daha aldık. Eğer her gün çıktı almayacaksanız mürekkep donduğu için temizleme yapmak gerekiyor. Kısacası eğer arada bir çıktı alıyorsanız yazıcıdan uzak durun ama özellikle HP den.
hp nin yazıcıları oldukça iyi ve kullanışlı ama biz yinede baskılama için brother ı tercih ediyoruz, çip olayı yok adamlar rahat bırakıyor yazıcıyı bozma da ne kullanıyorsan kullan diyor :)
@@girdap_0 hl-1211W tercih edebilirsiniz toneri chipsizdir ve istediğiniz gibi basit bir şekilde dolum yapabilirsiniz. Wifi özelliği sayesinde bilgisayara bağlı olması da gerekmez. Ama siyah baskıdır. Renkli baskı için tanklı epson modellerini tercih edebilirsiniz lakin sürekli çıktı almıyorsanız bir süre sonra tıkanma kuruma yapabilir yazıcıyı sürekli açık bırakmanız gerekir (kendi bakım yapıyor kurumasın diye)
Tanklı mürekkepli yazıcıların geldiği noktada bu yazıcılar tutmaz. Tanklı mürekkepli yazıcılar hem ucuz hem de renkli. Zaten yazıcı eskiyene kadar parasını 10 kere çıkarmış oluyor.sadece eski sistem kartuşlu yazıcılara karşı olan haklı önyargıdan dolayı çok kıymeti bilinmiyor şu an. Özellikle epson yazıcılar orijinal mürekkeple kullanıldığında ev kullanıcısı kolay kolay Eskitemez.
Lazer yazıcılar gerçekten lazerle yazar ama tabi bu sizin lazerden ne anladığınıza bağlı.. Lazer markalama işi yapıyorum.. Sanırım sizin beklentiniz benim şu an kullandığım lazer markalama. 20w Fiber diye tabir edilen bir cihaz. Materyali yüksek sürat ve güç ile yakarak yada deforme ederek markalama yapıyor. Lazer ışını yine görünmüyor. Şu an videoya konu Lazer yazıcılar da lazer ışını kullanıyor. Lazeri kullanan 10-15 farklı cihaz mevcut. Pek çoğunda lazer ışığını göremezsiniz yada hiç muhattap olmazsınız..
3 inkjet yazıcı aldım 3üde çöp oldu. 1 lazer yazıcı aldım 2015’den beridir kullanıyorum. 2800 sayfa bastım şuana kadar. 100 gr toz doldurdum sadece tonere. Sürekli kullanmayacaksanız mürekkepli yazıcı almayın kuruyor donuyor kartuş çöp oluyor. Toner sıfır sıkıntı sürekli baskı alan birisi değilim eski yazıcılarım dolu kartuşları donup çöp olduğu için onlarıda emekli etmiştim.
Bu ürün tam yan toner sanayinin aradığı şey. Bu sayede kendi korsan tonerlerini veya yan marka tonerlerini basit arge ile paketleyip satabilecekler. Orijinal toner 300 TL iken muadil toner 75 TL olur. Çip derdi de ortadan kalktığına göre HP kendi kalesine gol attı.
çözülmez tambur dahili olduğu için sıkıntı çıakrtır zamanlar, toner kartuşlu olanların içinde oluyor o tambur, o yüzden böylesi uzun vadede ne getirir görecegiz?.
Kuru havası olan şehirlerde yaşayanlar için lazer yazıcıdan başka bir çözüm yok ne yazık ki, fakat bu toner tankı sorun yaratır mı bilemedim, keza bunların mürekkepli tanklıları bozuluyor...
154X (W1540X) toner dolum setini alırsanız bu dolum ortalama 5bin sayfa sağlayacaktır size. Cihazın üzerindeki Drum ömrü ise 50.000 sayfa civarında. Baskı ihtiyacınıza göre gerekli hesaplamayı yaparsanız ev ofis kullanımınız için uygun olabilir. Yoğun baskı alıyorsanız eğer bu model toplam maliyet olarak size daha pahalı olabilir. # 50.000 sayfa hesabı. 2R7F5A Yazıcı = 10.500 TL W1540X Toner = 660 TL x 9 adet = 5.950TL ------------------------------------------------ 50.000 Sayfa basıldığında = 16.400 TL (Adet başına 0.328 Kuruş, kağıt hariç) Bundan sonra Drum / Imagining Kit 'in değişmesi lazım. Bunun kodunu, nasıl değişeceğini ve nereden satın alabileceğinizi HP teknik desteğe satın almadan önce sorun. Hatta telefonda şöyle deyin, "Ben bu yazıcıdan aldım, 10 kez dolum yaptım artık dolduramıyorum, içerisindeki drum unitesini nasıl değiştirebiliriz, nasıl kullanır hale getirebiliriz?" Ellerinden geldiğince yardımcı olacaklardır. Ben bu kit satılmıyor, değişmiyor diye biliyorum, yazıcı da ömrünü tamamlamış ve kullanılmaz olacak diye biliyorum.
Bu arada kağıtlar boşa gitmesin diye deneme baskılarını bir STK için yapmanız çok ince düşünce, Teknoseyir'e de bu yakışır.
Çok inkjet eskitmiş biri olarak vardığım sonuç şu: arada sırada çıktı alan bir ev kullanıcısı için en ekonomik çözüm köşedeki kırtasiye.
Inkjetler incir ağacı gibidir. Ucuz gibi görünür görünür ama masrafları bitmez. Ev yada iş farketmez her zaman en ekonomik ve sorunsuz çözüm laser yazıcıdır. Akmaz kokmaz, yıllarca kullanma fişe tak sorunsuz çıktı alırsın.
Gece 2'de çıktıya ihtiyacınız olduğunda bol şanslar dilerim.
@@ErkinOrdulu Her gece 2'de çıktıya ihtiyacınız oluyorsa haklısınız. Alın tabi. Benim bugüne kadar hiç gece 2'de çıktı almam gerekmedi. En acil olarak sabaha teslim etmem gereken belgeler oldu. Orada da etrafınızda düzgün kırtasiye/baskı merkezi varsa sorunsuz hallediyorsunuz.
@@arizali_ her gece 2 de ihtiyaç olmuyor.. bazen 21:00 da ihtiyaç oluyor ki bu durum sıkça başa geliyor zira çocuklar ödevlerini bu saate bitirebiliyor. Okullar sabah saat 07:30 da derse başlıyor. Şu aralar gün bile ağarmamış oluyor. O saatte dükkanını açan kırtasiyeyi bulursak dediğin gibi çıktı alırız. Lafı uzattım ama evde yazıcı şart azizim. Yazıcınında sorunsuzu masrafsızı makbul malum. Selametle
Çok çıktı alanlara da basit bir lazer yazıcı almalarını tavsiye ederim. Samsung M2020 lazer yazıcı kullanıyoruz yıllardır memnunuz. Orijinal tonerler pahalı muadil tonerler iyi iş görüyor.
Güzel bir inceleme olmuş Levent bey. Teşekkürler.
2-3 sene önce evde kullanmak için Brother'ın SP 111'ini aldım. Bu yazıcıda doldurma bir yazıcı. Çok memnunum. Çocukların ödevelerini filan basıyorum. Çok ideal. 2-3 kere filan doldurdum. Tabi doldurma mekanizması bu kadar ciks değil :) Biraz daha manuel. Bir şişeden depoya dolduruyorsunuz. Basit ve etkili bir yöntem.
İşyerinde de yine HP lazer yazılarımız var. Çok eski modeller (2015). Onların tonerlerini tonerciye doldurtuyorum. Adamla sürekli çalıştığımdan dolu toner'i getirip boş toner'i alıyor. 2-3 doldurumda bir drum ları da değiştiriyor. Ama işte birini çağııp ona hallettiriyorum.
Erinmeden sırf video çekip bizi bilgilendirmek için 2500 sayfa yazdırmanız gerçekten takdire şayan. Ben uğraşmazdım açıkçası. Teknoseyir'in farkı bu işte.
Hocam sizin de söylediğiniz gibi bu tiplerde OPC drum zamanla eskiyor ve basılan sayfanın kenarında siyah lekeler oluşuyor. Normalde kartuşta oluyordu o parça. Zamanı gelince de yedek parçalar zor bulunuyor. Bu cihazı alacak arkadaşlar tamburun yedeğini de yakın zamanda alsın.
Fiyatı 11.000 TL ürünün. 7-8 bin liraya duplex çıktı veren laser yazıcılar var. Kalan 3-4 bin lira ile 5-6 yıllık toner alınır.
Sizin belirttiğiniz yazıcılar multifunctional mı? Tarama, fotokopi, adf, çift taraflı baskı özelliği var mı?
Levent hocamın donanım anlattığı güzel günler geri geldi. Nihayet nerd oluişumuzun tadını çıkarabiliyoruz :).
Ürünle ilgim olmamasına rağmen sonuna kadar izlettirecek bir anlatım. Emeğinize sağlık.
Deneyimli olarak paylaşalım Inkjet kartuş, likit dolumlular ilk sunumlarından çok çok sonra rahat alınabilir ve işletilebilir duruma geldiler. Lazer dolumlular henüz çok yeni mantıklı bir ekonomi oluşması için yine çok uzun bir döneme ihtiyacı var belki 5-8-10 yıl kadar. Bilinmeyen sektörde birçok parametrenin değişmesi, üretimin yaygınlık yönünde oturması gerekiyor. Şuan MFP olan olmayan ve modellerine göre 8 ila 20 bin TL civarı maliyetleri var. 2500 sayfalık dolum tank ise 500 TL civarı fiyatlar görülüyor. Bunlar henüz çok yüksek rakamlar mukayeseli maliyetlerde mantıklı değil. Ör düşük segmentte bulamazsınız belki ama 900 TL'a 25k sayfa kapasiteli toner var mevcutta. Ink tank'lılarda olduğu gibi bu lazer tank'lı cihazların da işletimi muhtemelen sabit toner değişimliler gibi olmayacaktır bu deneyim yayıldıkça zaman içerisinde öğrenilir. Nedenleri aslında teknike girmeden basit kaynak yapıyı dışarıya açtığınızda (kolay dolum vs) dış etkilere açık hale geliyor, kapalı devrenin malzeme, baskı hammaddesi yönünden avantajlarını kaybediyorsunuz. Bu tercihli ve kontrol altında tutulması gereken demek olarak insanlara yansır. Kapalı likit kartuşlarında raf ömrü yüksek fakat açıldıklarında değil, kapalı lazer tonerlerin raf ömrü çok çok daha yüksektir ancak cihaz içerisine takıldığında değil özellikle ortamda normallik yoksa nem, rutubet, elektrostatik vs toner tozu etkilenir. Hemen farketmezsiniz fakat bu kısa vadede yazıcının hareketli parçalarında kendini göstermeye başlar. Birinin ben yıllardır kullanıyorum gibi bir referansı doğru yaklaşım değil zamanla görülür herkes kendi şartlarına göre değerlendirme yapmalı. Benzer fikri başlarda likit tanklılarda yürüttü insanlar sayısını bilemeyiz şahıs ve küçük ofisler binlerce cihazı çöpe atmak zorunda kaldı likit hattı kurudu vs vs. Basit referanslar verelim ayda sadece bir kaç adet çıktı ihtiyacınız varsa, birkaç ay hiç çıktı almadan cihaz yatacaksa likit kartuşlulara kesinlikle girmeyin ev ortamında mutlaka kuruma yapar, işletmeyi öğrenmek zorunda kalırsınız. Haftada birkaç sayfa alıyorsanız kesinlikle işinizi en ekonomik, uzun vadeli yöntemle görür. Henüz yeni bu lazer tank'lılarda da benzer bir yaklaşım şimdilik güdebilirsiniz 10-12 ay boyunca 5 bin sayfa çıktı almayacaksanız şimdilik piyasasını gözlemek yerinde olabilir.
Yazıcı işi tamamen ihtiyaca yönelik alınmalı. Örneğin ben sınıfımda kullanmak için brother hl1111 modelini 9 yıldır kullanıyorum şimdiye kadar 122 bin baskı aldım. Hâlâ çalışıyor. Ama bu sene kızım q
Sınıfa başladı evde hem siyah beyaz baskı almak hem de renkli etkinlikler için epson ecotank L3252 aldım. Çok baskı için lazer az baski için renkli tanklı modeller. Ama lazerde brother modellerini öneririm. Çok sağlam ,doldurma maliyeti ucuz
HP 530'u hem evde hem işte kullanıyorum. Küçük isletme olarak benim ihtiyaçlarıma ve öğretmen eşimin işlerine ideal oluyor.
Ürün tanıtımı yapılıyor ama ne ürünün fiyatı ne de toner fiyatı belli. Gerçekten bravo HP'ye...
2 yıldır HP neverstop 1200W kullanıyorum ve bir sorunla karşılaşmadan gün aşırı kullandığımı söyleyebilirim. Bu yeni model de benim kullandığım modele oldukça benzemekte. Çoğu özellikleri aynı olsada iki taraflı otomatik yazdırması bu yeni modeli daha kullanışlı hale getirmiş. kendi deneyimime dayanarak, yazıcıya ihtiyacı olanlar bu yazıcıyı düşünebilirler.
hocam drum işi nasıl oluyor bilginiz var mı?
@@seyfulislam4265 Benim kullandığım drum büyük bir ünite şeklinde elle kolayca sökülüp takılabilecek şekilde. 20.000 sayfalık drum ömrü var. İlk satın aldığınızda 5.000 sayfalık bir toner ile dolu bir şekilde geliyor. 20.000 sayfayı doldurunca söküp yenisi almak gerekiyor. Şuan ben 20.000 sayfa yazdırmadığım için fiyatları hakkında bir bilgim yok fakat drum ın birçok yerde satıldığını biliyorum.
@@seyfulislam4265Neverstop un drum ı biraz pahalı.drum aldığında 5bin sayfa basılacak şekilde dolu geliyor.biraz kullanım amacına bağlı düz yazı yazdıracaksan 5bin sayfanın üstüne çıkar...
Fotokopi makinelerindeki sistemi lazer yazıcıya uyarlamışlar. Bu sistem fotokopi makinelerinde yıllardır kullanılırken, lazer yazıcılara daha yeni düşündürücü...
çok şık bir yazıcı olmuş, siz de güzel bir inceleme yapmışsınız. poşetle dolan ricoh yazıcılar vardı. hp bu işi temiz yapmış tabi pahalı bir sistem. ofis için de ev için de ideal.
HP geçen senelerde şırınga dolumlu bir lazer yazıcı çıkarmıştı (Neverstop serisi diye biliyorum), bu yazıcıyla farkı neler acaba...
Canon pixma g2420 modeli 20.000'de çipini değiştirmek gerekiyor. Hp de bu tür şeyler yapıyor diye hatırlıyorum. Bu hp'nin çipi de belirli bir baskıdan sonra değiştiriliyor mu?
türkiyenin alım gücü sebebiyle.
yakında peynir,zeytin incelemesi gelirse çok izlenir.(özellikle levent abi ne anlatsa izleniyor)
👍
+"
peynir etten pahalı hale geldi. özellikle peynir incelemesi bekliyorum. mekanik hisli klavyeler gibi peynir hisli ama peynir olmayan maddeler çokça bulunuyor.
HP günümüze yakışır bir ürün çıkartmış. tasarım sade ve modern. gerçekten yenilikçi diye buna derim.👍
Anladığım kadarıyla, yazıcılardaki sorun, düzenleyici bir üst standardın olmaması; o yüzden yazıcı şirketleri istediği gibi itekliyor müşterilere. Bakın, eski matbaa makineleri, ne kadar eski olursa olsun, bakımını yaptıktan sonra çalışıyor. Çünkü onların bir standartı var. Ama yazıcılar, bu teknolojiye rağmen (!), geleceğe taşınamıyor. Atık oluyor. Planlı eskitme işte... daha ne olsun?
Eski matbaa makineleri devri bitiyor malesef. Matbaacılık sektöründe uzunca bir süredir dijitale yönelme var çünkü matbaa ve makinesini işletme masrafları ağırlaştı ve ayrıca uzmanlık isteyen işlemler var. Yetişmiş eleman sıkıntısıda tuzu biberi yani. Planlı eskitme tabirini kullandığınızdan "neden" bunun gerekli olduğunu bildiğinizi umuyorum. Planlı eskitme kavramını hayatımızdan çıkartsak büyük ihtimalle hiç bir teknolojik gelişme yapılamaz diye düşünüyorum..
@@vedatkeles8354 Teknolojinin ilerlemesi başka, alınan bir ürünün kısa süre içinde kullanılamaz hale getirilmesi(!) başka. 20 yıllık mars keşif aracı hala Win98 kullanıyormuş mesela. Eğer yazıcı şirketlerinin elinde olsaydı; her 2-3 senede bir bilgisayarları yenilemek için yenisini gönderiyor olurlardı! İkincisi ne teknolojisinden bahsediyorsun? 30 sene önce de fotokopi-çıktı aynı idi; şimdi de üç aşağı beş yukarı aynı. 30 sene önceki fotokopi ile bugünkü fotokopiyi yan yana koysan, uzmanı dışında kimse aradaki farkı anlamaz. Bizim evde hala +50 senelik dikiş makinesi var. Hala çalışıyor. Yazıcının ömrü kısa değil mi? Hadi teknoloji ürünü olsun. Televizyon, 10 yıl kullanılabiliyor. 10 yıl kullanabildiğin yazıcı var mı? Bu kesinlikle rasyonel değil. Hiç kusura bakmayın.
Standartlar pek tabi ki var hem de çok sağlam çünkü ana iş modeli kurumsala hizmet sunmak üzere sizin yok diye algılamanızın sebebi o standartların son kullanıcıya çok pahalı olması ve sanılan kadar son kullanıcı ve giriş seviyede ihtiyaç, gelir potansiyeli yüksek değil. Son 20 yıl boyunca kişi/kağıt oranı yükselmiyor aksine sürekli düşüyor. Verdiğiniz örnekte tutmuyor zaten matbaa makinesi dediğiniz şey kurumsal bir ürün, makine ev kullanıcıları onu da işletemez. Bilgisayar, cep telefonlarıyla karıştırıyorsanız karıştırmayın yazıcıya varlık gerekleri, üretim olarak denk bir son kullanıcı ürünü neredeyse yok mutfak eşyalarına ancak yakındır siz bir kattle'ı da genellikle 5 yıl kullanamıyorsunuz. Biz kurumsal da maliyet, oranlar çalışırken ileri teknoloji elektronikler arasında en yüksek maliyetli birim olarak çalışıyoruz yazıcıları enerji sarfiyatları ve bakım ihtiyaçları nedeniyle. Neredeyse asansör, elektronik ısıtıcılarla oranlayarak tabloluyoruz size bilmediğinizden basit geliyor herhalde yazıcıların çalışma mekaniği. Pek tabi son kullanıcı ihtiyacın oranlamasını da yapamıyor "benim yazıcıya çok ihtiyacım oluyor diyene baktığınızda yıllık 2000 sayfa bile yapmıyor ekseriyetle. Baskı merkezlerinde büyük ölçekli cihazlar aylık 40k-60k-120k kopya adetleriyle çalışıyor şirketlerde de sektörlerine göre daha az kopyalarla orta-büyük ölçekli cihazlar üreticilerine asıl parayı kazandıran cihazlardır. Kaldı ki kurumsal da baskı adetleri üzerinden anlaşma yapar müşteri HP, Xerox gibi üreticisinden bana 20 adet MFP ver diye satın alım yapmaz ör 4k $'lık yazıcının fiziksel maliyeti önemsizleşir bu alanda ve öyle sanıldığı gibi de 4k'lık cihazı küçülterek 100$ 'lık yazıcı yapamıyorsun öyle bir iş bilimi yok. Bilmeyince örnekelrde ona göre oluyor tabi aylık 22-30k kopya ile 7 yıl cihaz işlettim. Sahada illa ki 10-12 yıl çalıştırılan cihaz bulunabilir fakat gerçekçi değil bu üretim ürünü EndOfLife oluyor üretici EOL yapmak zorunda çünkü işletim sistemi değişiyor bütün yazılım anlayışı değişiyor o kadar zamanda. İşe öyle bir değişim ihtiyacı olmayan baskı makineleri fiziksel ömrü olan parçaları değiştirilererk 10-20 yıl kullanılıyor. Velhasıl o basit gördüğünüz kutu gibi toner arka planında basit bir birim değil bunu en iyi piyasada alalade ellerde dolum yaptırdığınızda cihazların nasıl bozulduğu ve ömür kaybettiğine dair detay bilirseniz anlasınız. Evet planlı eskitme kapital bir sonuç, son kullanıcının işine gelmeyen bir süreç fakat üretici bu ve sayılmayan sebeplerle planlı eskitme uygulamak zorunda. Dediğimiz gibi HP, Canon, Epson, Samsung'un hedefi evler değil gelir modeli belli şirketler ve çok sıkı bir rekabet var markaların arasında. Kaldı ki kağıtsız geçişten dolayı son 10 yıl da şirketlerin de maliyeti artmış durumda çok daha az yazıcı çok daha yüksek maliyetlere üretilip çok daha az kağıt tüketiliyor artık bunlar da maliyetin paylaşımına pek tabi ki yansıyor. Uzay sanayii projeleri milyar dolarlık, argesi 10+ yıl süren nispeti olmayan projeler. Bir yazıcıyı arge'si 1.5 milyar $'a mal edip 4 milyar insana satarak kâr elde edemezsiniz. Bilmeyince belki inanmayacaksınız satın aldığınız milyon adet üretilen otomobil sınıflarından üreticilerin birim başı kârı 500 ila 3500 $. O kadar karmaşık dayanıklı sanayi üretiminden öyle 20k para kazanmıyor adamlar. Teknoloji dolayısıyla varlık maliyetleri devasa arttığından birim başı kârlılık yetmiyor üretene dolayısıyla 50 yıldır bilipte yapmadıkları hardcore planlı eskitme yapmak zorunda kaldılar ve odaklarını değiştirdiler modellerini birim satma üzerine değil toplam servis dahil satış ve 4 yıllık birim üzerinden kârlılık üzerine evrimleştirdiler.İşte aldığın 50$ lık yazıcıya da böyle bakmak zorundasın.
@@istar. Bir yığın laf kalabalığı... Anlattığı hiç bir şey yok. Ben sonuca bakarım. Teknolojinin bu noktaya geldiği zamanda; hangi kullanıcı olursa olsun; bu kadar dayanıksız ürünleri kaktırmak ahlaki değil. Kaynaklarımız tükeniyor. Onları daha verimli kullanmalıyız. Şirketler de yazıcı diye "çöp" üretmemeliler. Üretiyorlarsa da; ürettikleri, üretecekleri teknolojiyi kutup ayıları kovalasın.
@@davutsakalli Çıkarımsal laflar ve sonuç algısı hakikati izale etmez gerçekler detaylarda saklıdır çoğu zaman. Ekonomi, kapitalin ahlakla da bir ilgisi yok hiçbir zaman olmamış. Konu teknoloji ve kaynaklar ise şayet bu ürünlerin baştan üretilmemesi gerekiyor :) yani sen şikayetini niye üretiliyor üzerine kurmuyorsun iyisi çok pahalı niye dandiği üretiliyor şeklinde kuruyorsun.:) İyisi var ama sana yok demiş olduk bu da değişenler nedeniyle demek istedik. İnsanlar yorumlarda çocuklarının ödevlerini basamamaktan şikayet etmiş eh bu zaten teknolojik olamamakla ilgili absürt kalma durumu değil mi :) iş dünyasında dijital dönüşüm diye birşey var uzun zamandır. Finalde devletler, yasalar bazı insan alışkanlıkları teknoloji vs laflılık adı altında güncellenmediği için var bu ürünler halen. Bir zamanlar daktilo da vardı artık yok. Geçmişteki kadar dünyada gazete, dergi basılmıyor fakat devletler ve insanlar halen bazı evrağı kağıt üstünde görmek istiyor lüzumlu mu detaylı düşünülürse değil. Sonuçta kağıtta okyanus sularından üretilmiyor. 2022 yılındayız yerine de alternatif bir malzeme gelmedi hani.:)
Valla Levent abi Allah razı olsun bende acaba kağıtları boşa mı bastılar diye üzülmüştüm onu bile düşünmüşsünüz :)
Inkjetler incir ağacı gibidir. Ucuz gibi görünür görünür ama masrafları bitmez.
Ev yada iş farketmez her zaman en ekonomik ve sorunsuz çözüm laser yazıcıdır. Akmaz kokmaz, yıllarca kullanma fişe tak sorunsuz çıktı alırsın.
Tanklı yazıcılar her ne kadar cazip görünseler de tamamen sorunsuz bir deneyim sunamazlar. Kafanın donmaması için düzenli olarak çıktı almanız gerekir. Mürekkep tankları, boruları vs. bir ton sıkıntı verme ihtimali bulunan durumlar var.
Eğer senede 1000 lerce çıktı almıyorsanız tanklı yazıcı almanıza gerek yok. Laser yazıcı alın sayfa başı maliyetiniz 15 kr değil de 30 kr olsun ama sorunsuz çıktı alın kafanız rahat olsun.
Yazıcı sektörü çöp üreten bir sektör.
Umarım bu ürün denildiği gibi tam tersidir.
Teşekkürler bu güzel inceleme için.
Hp bu doldurma tanklarını atıyorum 10 sene piyasada bulabileeksiniz diyor mu ? veya bu dolum girşi standart olucak değişmiyecek ne kadar süre değişmiyecek.?
Lazer için tonerleri yada inkjet için kartuşları piyasada olacak diyor mu? Doldurulabilir de olsa değiştirilebilir de olsa aynı sorun var gibi geliyor bana.
Baskı Çıkışıdamı 600 dpi çünki 1990 lardaki lazer jetler bile 1200 dpi idi ?
yazıcılar değil tonerler ve parçaları daha pahalı. canon CRG serisi tonerlerin muadilinden 4 renk alınca bi yazıcı alınıyor.
HP Smart Uygulaması garabeti olmasa düşünülebilir. Tarama yapmak için Windows ortamında Cloud hesabına giriş yapmanız gerekiyor. Bağlı yazıcıyı ikide bir görmüyor. IOS işletim sistemi üzerinden uygulama olmaksızın stabil bir biçimde hem baskı hem de tarama yapmaya olanak tanıyor.
Bir de renkli olaymış.
İşte gerçek kullanım testi böyle olur!
Hp Pavillon serisi bir dizüstü ve Hp 3in1 yazıcı sahibi olmuş biri olarak söylüyorum sakın ha. Dizüstümün serisinde meğer kronik aşırı ısınma problemi varmış ve yetkili servisi halledemedi. Acayip derecede kasıyordu. Yazıcımın ise tarayıcısı ses yapıyordu. Mürekkep kartuşunun birini orjinal olduğu halde tanımadı. Zaten kartuş dünya para bir de tanımayınca seve seve 1 tane daha aldık. Eğer her gün çıktı almayacaksanız mürekkep donduğu için temizleme yapmak gerekiyor. Kısacası eğer arada bir çıktı alıyorsanız yazıcıdan uzak durun ama özellikle HP den.
Üst alıcı önlü arkalı fotokopi ve tarama yapıyor mu acaba?
Aylardır sohbetlerde istenen ürün
Levent abi arada gömlek değiştirmiş :D
Epson bu işten çekileceğim demesinden sonra iyi gider bu video. Hp işi biliyor :))
Lazer yazıcılar çok avantajlı Kyocera kullanıyorum toner masrafı çok çok düşük
10.200 tl civarı bir fiyatı var. Pahalı gibi geldi. Sadece tank sistemi bu yazıcıya bu fiyata çıkarmamalı.
tanklı inkjet canon kullanıyorum. gayet memnunum.
hp nin yazıcıları oldukça iyi ve kullanışlı ama biz yinede baskılama için brother ı tercih ediyoruz, çip olayı yok adamlar rahat bırakıyor yazıcıyı bozma da ne kullanıyorsan kullan diyor :)
Merhaba brother markasının hangi yazıcısını önerirsiniz acaba
@@girdap_0 ne amaçla kullanacağınıza göre değişir
@@hayatibebek evde kullanmak için alacağım chipsiz bir model arıyorum
@@girdap_0 hl-1211W tercih edebilirsiniz toneri chipsizdir ve istediğiniz gibi basit bir şekilde dolum yapabilirsiniz. Wifi özelliği sayesinde bilgisayara bağlı olması da gerekmez. Ama siyah baskıdır. Renkli baskı için tanklı epson modellerini tercih edebilirsiniz lakin sürekli çıktı almıyorsanız bir süre sonra tıkanma kuruma yapabilir yazıcıyı sürekli açık bırakmanız gerekir (kendi bakım yapıyor kurumasın diye)
Ben smart tank 519 aldim, oldukca memnunum. Lasere bakalim
Merhaba. Smart tank modelinde mürekkep donması gibi bir sorunla karşılaştınız mı, sık baskı yapmadan uzun süre kalabiliyor mu yazıcı?
Tanklı mürekkepli yazıcıların geldiği noktada bu yazıcılar tutmaz. Tanklı mürekkepli yazıcılar hem ucuz hem de renkli. Zaten yazıcı eskiyene kadar parasını 10 kere çıkarmış oluyor.sadece eski sistem kartuşlu yazıcılara karşı olan haklı önyargıdan dolayı çok kıymeti bilinmiyor şu an. Özellikle epson yazıcılar orijinal mürekkeple kullanıldığında ev kullanıcısı kolay kolay Eskitemez.
İncelemede baskının boşa gitmemesi adına derneğin baskısını yapma detayı güzel düşünülmüş şık bir hareket. Teşekkürler.
Sizden sonra sipariş verdim lakin google playda uygulama çok hangisi
hocam merhabalaroncelıkle butcem 40bın tl kıtap basmayı amaclıyorum renklı sekılde yaklasık 10bın sayfa dublex baskı yapmayı planlıyorum dk da 30 sayfa ıle 50 sayfa arası hız benım ısımı gorur hangı yazıcı almalıyım tavsıye edersenız cok mutlu olurum
Lazer yazıcıların lazer ile yazdığını sanan çocukluğum... Bir gün gerçek olsa :D
Lazer yazıcılar gerçekten lazerle yazar ama tabi bu sizin lazerden ne anladığınıza bağlı.. Lazer markalama işi yapıyorum.. Sanırım sizin beklentiniz benim şu an kullandığım lazer markalama. 20w Fiber diye tabir edilen bir cihaz. Materyali yüksek sürat ve güç ile yakarak yada deforme ederek markalama yapıyor. Lazer ışını yine görünmüyor. Şu an videoya konu Lazer yazıcılar da lazer ışını kullanıyor. Lazeri kullanan 10-15 farklı cihaz mevcut. Pek çoğunda lazer ışığını göremezsiniz yada hiç muhattap olmazsınız..
@@vedatkeles8354 mürekkepsiz safi lazer teknoloji olan bir yazıcı düşüncesiydi :)
Enteresan bir yenilik
3 inkjet yazıcı aldım 3üde çöp oldu. 1 lazer yazıcı aldım 2015’den beridir kullanıyorum. 2800 sayfa bastım şuana kadar. 100 gr toz doldurdum sadece tonere. Sürekli kullanmayacaksanız mürekkepli yazıcı almayın kuruyor donuyor kartuş çöp oluyor. Toner sıfır sıkıntı sürekli baskı alan birisi değilim eski yazıcılarım dolu kartuşları donup çöp olduğu için onlarıda emekli etmiştim.
Renklisi varmi
PDF alıp yolluyor mu acaba
Bu ürün tam yan toner sanayinin aradığı şey. Bu sayede kendi korsan tonerlerini veya yan marka tonerlerini basit arge ile paketleyip satabilecekler. Orijinal toner 300 TL iken muadil toner 75 TL olur. Çip derdi de ortadan kalktığına göre HP kendi kalesine gol attı.
Emegıne saglık ustad.
merhaba, öncelikle teşekkürler. sorum, bu yazıcı baskıyı alt haznede bulunan kağıdın üst tarafınamı, alt tarafınamı yapıyor.
@Tesla News izledim.
Cok ince bir dusunce degil mi hayır kurumunun belgelerini basmak
Renkli olmaması, double adf özelliğinin olmaması sorundur
Bu aletin renkli olanı çıkarsa yazıcı işi kökten çözülür.👍
onunda fiyatı 20 bin olur :D
çözülmez tambur dahili olduğu için sıkıntı çıakrtır zamanlar, toner kartuşlu olanların içinde oluyor o tambur, o yüzden böylesi uzun vadede ne getirir görecegiz?.
Ağzına sağlık
eski usul ag kablosu ethernet ne demek? yaziciya fiber mi koysunlar
o kısımda mantarlamış amca :D
bu yazıcıyı alıp 5000 sayfa bassanız zaten fiyatını çıkarıyor güzel yazıcıya benziyor ama tabi ki ofis öncelikli
MUAZZAM BİR CİHAZ OLMUŞ MUAZZAM. HP YE HELAL OLSUN RESMEN BİR DEVRİM OLMUŞ. İNŞALLAH BİRGÜN ALABİLİRİM.
Ne incelese hakkıyla inceleyen kanal
Levent abiyi dinlemek için geldim
hp nin çantası bile alınmaz :D
Hocam umarım uzun sürelerden beri yazıcılarla olan kötü olan aranızı bu yazıcıyla düzeltirsiniz🤣👍
Renklisi hanhi model
Geçti Bor'un pazarı...
👍
Kuru havası olan şehirlerde yaşayanlar için lazer yazıcıdan başka bir çözüm yok ne yazık ki, fakat bu toner tankı sorun yaratır mı bilemedim, keza bunların mürekkepli tanklıları bozuluyor...
10 bin tl :)
Dolum yapamıyorum herkesin yaptığı kilit yerinde n oynamıyor
çok pahalı be Levent abimbe 10bintl verilmez buna
bu gün itibariyle 10.295 tl :) cıx kalsın , bana çok geldi. Ben eski teknolojiyle devam edeyim.
👏👏👏
2453 Ekonomi Modeli ⚰️
👍👍
dolum işine firmalar da göz dikti
Bu bir yorumdur
1.5 hızda izliyorum hala yavaş
HP Pişmanlıktır arkadaşlar :)
Problemli bir sistem
Eski sistemler daha sorunsuz
çip krizi olmasaydı bu işe girmezdi hp vs yazıcı firmaları.
Dank farrik
154X (W1540X) toner dolum setini alırsanız bu dolum ortalama 5bin sayfa sağlayacaktır size. Cihazın üzerindeki Drum ömrü ise 50.000 sayfa civarında. Baskı ihtiyacınıza göre gerekli hesaplamayı yaparsanız ev ofis kullanımınız için uygun olabilir. Yoğun baskı alıyorsanız eğer bu model toplam maliyet olarak size daha pahalı olabilir.
# 50.000 sayfa hesabı.
2R7F5A Yazıcı = 10.500 TL
W1540X Toner = 660 TL x 9 adet = 5.950TL
------------------------------------------------
50.000 Sayfa basıldığında = 16.400 TL (Adet başına 0.328 Kuruş, kağıt hariç)
Bundan sonra Drum / Imagining Kit 'in değişmesi lazım. Bunun kodunu, nasıl değişeceğini ve nereden satın alabileceğinizi HP teknik desteğe satın almadan önce sorun. Hatta telefonda şöyle deyin, "Ben bu yazıcıdan aldım, 10 kez dolum yaptım artık dolduramıyorum, içerisindeki drum unitesini nasıl değiştirebiliriz, nasıl kullanır hale getirebiliriz?" Ellerinden geldiğince yardımcı olacaklardır. Ben bu kit satılmıyor, değişmiyor diye biliyorum, yazıcı da ömrünü tamamlamış ve kullanılmaz olacak diye biliyorum.
her türlü kayarlar usta :) hp bu uzak durmalı.