Це відео не доступне.
Перепрошуємо.

Avantajele acoperiselor plate din PVC, TPO, EPDM. De ce am ales o astfel de membrana hidroizolanta?!

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 лют 2022
  • Acoperisele plate de tip terasa hidroizolate cu membrane noi de tip PVC, TPO, EPDM, castiga tot mai mult teren fata de acoperisele hidroizolate cu membrane bituminoase, si in ultimii ani datorita multiplelor sale caracteristici pozitive, chiar reusesc sa convinga tot mai multi beneficiari sa aleaga un acoperis plat, fata de unul clasic in panta din tigla metalica, ceramica, tabla faltuita, sindrila bituminoasa, tigle din beton etc, avand si un pret foarte accesibil, cu garantii si perioade de exploatare care ating chiar si 50 ani. Detalii in video!
    - Fii parte în Comunitatea noastra: www.youtube.co... (subscribe)
    - Facebook: / enciclopediaconstructi...
    - Website: enciclopediaco...
    - Servicii: premiumhouse.md/
    - Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
    - Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
    Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
    Copyright © 2022 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

КОМЕНТАРІ • 83

  • @livia-mt5yw
    @livia-mt5yw 2 роки тому +5

    Este unul dintre episoadele din care mi-am luat notite. Multumesc !

  • @costelripa
    @costelripa 2 роки тому +9

    Eu am acest acoperiș plat (placa de beton), și am pus TPO de la sika+polistiren expandat cu densitate de 150 făcut pe comanda la austrotherm! Acest polistiren a fost calculat în asa fel încât sa nu mai torn sapa de pantă! Sa plecat de la o grosime maxima de 20cm și sa ajuns undeva pe la 15 în zona de scurgeri! Este făcut de 2 ani! Am primit o garanție de 5 ani la montaj și 10 sau 15 la membrana, nu-mi amintesc sigur! Una peste alta eu sunt f, foarte multumit! Grosimea polistirenului am ales-o după un sfat primit de la dvs,pentru care va mulțumesc! Sănătate

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому +1

      Multumim de informatie!

    • @stefansimoc6542
      @stefansimoc6542 2 роки тому

      Salut..interesat ,asa urmeaza sa fac si eu aoperisul si as vrea evitarea şapei..pe.cine sa contactez ?
      Direct pe ei pe site?
      Multumesc

    • @livia-mt5yw
      @livia-mt5yw 2 роки тому +1

      @Costel Ripa In cazul in care sunteti tanar, e ok. Pentru cei care peste 10-15 ani vor fi pensionari sau similar, cei care nu mai pot sa produca, nu este fericit, deoarece orice suprafete de acest gen expuse soarelui, imbatranesc, devin rigide si fragile. Polistirenul daca nu este XPS devine in timp gaunos. Un acoperis pe viata presupune masuri in plus, asa cum a mentionat si Valentin. Solutia adoptata de dvs nu va trece proba timpului pe termen lung, numai pe termen mediu.

    • @costelripa
      @costelripa 2 роки тому

      @@stefansimoc6542 da, pe site! Va îndruma ei spre o firma autorizata și agreata de ei!

    • @costelripa
      @costelripa 2 роки тому

      @@livia-mt5yw depinde și de cine a fost executat, dacă sau respectat toți pașii! Cât despre polistiren, este complet ascuns de razele solare, iar cel extrudat nu este recomandat în astfel de aplicații, și oricum, terasa nu este circulabila, acesta fiind singurul fapt care ar putea deteriora polistirenul! Știu un astfel de acoperiș care are 20 ani fără nici o intervenție! Și dacă ar fi asa cum spuneți dvs, ok, în 10-15 ani schimbi doar membrana!

  • @domc724
    @domc724 2 роки тому +3

    Tot respectul si admiratia pentru efortul si informatile de pe durata tuturor vlogurilor ce le faci aici.
    Multumim.

  • @mariandanielpirvoni3311
    @mariandanielpirvoni3311 2 роки тому +2

    Bună dimineața. Vă urmăresc cu drag din Norvegia.
    Vă apreciez foarte mult timpul dumneavoastră care îl folosiți să ajutați prin videourile care le faceți

  • @mihailbruma5681
    @mihailbruma5681 2 роки тому +2

    Urmăresc cu plăcere toate videourile tale şi tot mai mult mă conving ca mulți "meşteri" în construcții îs meşteri în " ".

  • @Eduard.Popa.
    @Eduard.Popa. 2 роки тому +1

    BCAul ăla arată foarte bine cum a fost pus,
    Alegerea acoperişului plat și a soluţiei de acoperire este EXCELENTĂ
    Bravo !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Multumim frumos de feedback!

    • @theminizaurus9
      @theminizaurus9 2 роки тому

      se vede ca omul stie ce face ;) si ca este informat...da. tre sa i multumim ca ne mai invata si pe noi astia puturosii cate cv :D

  • @ilieviorel132
    @ilieviorel132 2 роки тому

    Sănătate și numai bine

  • @spinuvladislav8588
    @spinuvladislav8588 2 роки тому

    Valentin noroc,mă numesc Vlad urmăresc vlogurile tale cu plăcere.am și un prieten foarte bun în Rusia care tot privește canalul tău, și am așa o
    rugăminte dăi o salutare din partia ta terog!!! Îl chiamă Andrei Bersenev🙂🙂terog!!

  • @yoraul5157
    @yoraul5157 2 роки тому +1

    Am ales sa merg pe EPDM cumparata local de la fabrica Hertalan din Baia Mare. Membrana este de 1.5mm grosime si am dat pe ea 2100 de euro cu tot cu adezivi si accesorii(3 scurgeri, 3 mansete pentru deflectoare, doua mansete pentru colt exterior). Am venit dintr-o singura bucata ~150m2 si am montat-o singur, am lipit-o doar de atic. Pe toata suprafata acoperisului o sa vina anul acesta doua straturi de geotextil dens 400gr/m2 si pietris sort pentru a reflecta razele solare si a proteja membrana, iar pe atic o sa vina o tabla (capac de atic) care se intoarce si in interior si in exterior pe fatada. Nu am garantie pentru ca am montat-o singur dar produsul e garantat minim 50 de ani de exploatare. Dupa 6 luni arata perfect si nu am nicio infiltratie, deci isi face treaba cu brio.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Multumim frumos pentru comentariu si exprienta dvs. Sub membrana ce sandwich aveti?

    • @yoraul5157
      @yoraul5157 2 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Peste sapa de beton armata(tavanul) am turnat o emulsie bituminoasa ca si aia folosita la drumuri, de ~20 mm apoi a venit termoizolatia eps taiat in panta(15-35cm) care sa lipit in emulsia intarita dar inca lipicioasa. Peste termoizolatie am o sapa slab armata de ~6cm si apoi o membrana bituminoasa de hidroizolatie de 4mm fara strat superior abraziv(intermediara). Aticul e izolat cu XPS de 50mm si este hidroizolat cu membrana lichida(cauciuc lichid) nu cu membrana bituminoasa ca si restul acoperisului. Stratul final EPDM 1.5mm este intr-o singura bucata si acopera tot acoperisul inclusiv aticul si se intoarce peste fatada vreo 20-30mm urmand sa fie acoperita de capacul aticului. Am si 3 deflectoare pentru a elimina eventuala umiditatea din sandwich dar si tevi pvc puse sub atic pentru a elimina o posibila infiltratie de apa, tevile astea sunt pe fatada si trec pe sub atic pana sub EPS si sunt cam la 3 m distanta pe fiecare fatada. Inainte sa montez epdm-ul aveam infiltratii si pe ultima teava pvc din partea din spate unde nivelul e cel mai scazut, curgea apa tot timpul cand ploua. De cand am epdm nu mai curge apa prin teava dar le pastrez pentru ventilatie si "peace of mind".

    • @mihaiachim5299
      @mihaiachim5299 2 роки тому

      Pe fostul magazin Ambient din Baia Mare este pusa membrana de EPDM de 17 ani si nu e protejata cu nimic iar deocamdata arata bine... poti umbla pe ea fara sa iti faci griji ca o sa se rupa si privita de aproape nu prezinta semne de imbatranire ;)

    • @yoraul5157
      @yoraul5157 2 роки тому

      @@mihaiachim5299 Acoperirea se face cu pietris nu doar pentru a o proteja de UV, cat si pentru a reduce temperatura acoperisului vara, fiind neagra se incinge foarte tare vara, pietrisul reflecta caldura si reduce temperatura. Membranele PVC si TPO sunt albe de obicei si nu au problema supraincalzirii la fel ca si EPDM.

    • @yoraul5157
      @yoraul5157 2 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Ti-am trimis un email cu poze cu acoperisul meu hidroizolat cu epdm.

  • @teofilcioara2899
    @teofilcioara2899 2 роки тому

    Sa nu uitam de grindina si furtuni care ar putea afecta, avaria mult mai repede un acoperis inclinat cu tigla, tabla, sau sindrila.
    Cred ca si protectia la incendiu e un avantaj...
    Mulțumim de informatiile pe care ni le dai!

  • @danielladariu9264
    @danielladariu9264 2 роки тому

    Salur frate ... cum este atmosfera la tine? .. asteptam postarile tale ... sper sa fie totul bine

  • @laurentiupascariu5743
    @laurentiupascariu5743 2 роки тому

    Va salut..urmaresc acest canal miunat plin de informatii utile..am nevoie de ajutor cu un sfat...doresc sa izolez placa armata peste parter...casa e pe plan parter si atit sus avind pod inalt folosit doar pentru depozitare...vreau sa pun pe placa polistiren expandat si deasupra placi de osb sa pot calca fara sa stric polistirenul...darrrrr....cibd sa facut casa pe tavan in casa sa pus polistiren extrudat de 2 cm grosime.....acu e rau sau bine treaba e facuta...Va intreb daca pot face izolatia asa in pod fara sa apara mucegai.....va multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Pentru consultatii individuale, contactatile cu mesaj privat pe pagina de facebook sau emailul din descriere, multumesc!

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim5299 2 роки тому

    Stiu mai multe acoperisuri terasa cu membrana epdm - benzinarii (Petrom); si un centru comercial cu acoperis de peste 1000 MP vechi de @17 ani la care am acces destul de des si care se prezinta extrem de bine; fara fasii de membrana dezlipita ... iar taieturile din membrana cauzate de alte acoperisuri cazute pe el dupa furtuni mai mari se repara repede cu costuri minime ... Singura mentenanta care se face la el este curatarea golurilor de scurgere a apei de pluviale. Membrana este pusa peste izolatie de vata bazaltica ....

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Multumim frumos pentru informatii! Deci ati avea incredere in membrana EPDM?

    • @mihaiachim5299
      @mihaiachim5299 2 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Da; + îmi place ca poți sta noapte vara pe ea - dacă ai vata bazaltică sub ea e ca o saltea …
      dar asta nu înseamnă ca celelalte soluții nu sunt bune; fiecare are avantaje și dezavantaje …

  • @stromtrooper7118
    @stromtrooper7118 2 роки тому

    Construiti si in Romania?

  • @Saltim-mv1gm
    @Saltim-mv1gm 2 роки тому

    Salut, ce faci la interior? Presupun ca nu vei alege varianta din rigips astfel micsorezi interiorul . Tencuiala?

  • @andreiperlog5828
    @andreiperlog5828 2 роки тому +2

    pe unde se scurge apa

    • @ruskiipareni5881
      @ruskiipareni5881 2 роки тому

      Sunt diferite tipuri de scurgeri spre exemplu la casa mea apa se scurge prin piloni adica scurgerile sunt in interiorul coloanelor de pe colturile casei!!!!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому +1

      Prin guri pluviale, burlane si jgheaburi.

  • @ruskiipareni5881
    @ruskiipareni5881 2 роки тому

    Domn valentin buna ziua si totusi la care varianta ati ramas ptru dvs?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Buna ziua, vom merge pe unul din cele 3 materiale, deja cu care anume, vedem cand facem lucrarea.

  • @danutc9043
    @danutc9043 2 роки тому

    👍

  • @mariandanielpirvoni3311
    @mariandanielpirvoni3311 2 роки тому

    Ce părere ai de izolarea acoperișului la interior cu spuma poliuretanica și nu cu vată minerala?

    • @utzdeac
      @utzdeac 2 роки тому

      Avand placa de beton?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Nu am o parere buna despre termoizolarea la interior cu nici un material, decat daca nu exista alte solutii de termoizolare la exterior!

    • @livia-mt5yw
      @livia-mt5yw 2 роки тому

      @ M Pirvoni Cred ca v-ati referit la izolarea sarpantelor din lemn. Va veti lamuri din fisele produselor. Comparati coeficientii. Daca solutiile tip PIR/PUR au un lambda mai performant decat vata, in schimb vata are o durata de viata mai mare. Mai departe trebuie sa corelati cu coeficientul de transfer termic U, care este in relatie cu grosimea. Veti afla avantaje si dezavantaje la orice produs. Insumati +/urile cu -/urile si alegeti.

  • @ddavid5249
    @ddavid5249 2 роки тому

    Nu e adevarat ca majoritatea acoperisurilor plate sunt mai ieftine, mai durabile, mai usor de intretinut, sau mai rezistente in timp. E chiar mai usor sa dai buleala la acoperisul plat, si multi au si patit-o, e plin de dovezi in jur sau pe net. Stiu ca meseria de avocat e despre ce poti demonstra nu despre ce sti, dar recomand sa nu induceti populatia in eroare si urmaritorilor sa ceara pareri avizate de la specialisti. Puteti sa luati ca dovada felul cum se construieste majoritar, adica in sistem clasic, mult mai simplu, ieftin si rapid decat prezentati dvs. (nu are nevoie nici macar de placa beton sau lemn) plus mai lipsit de stres si de buleli de executie. In schimb pregatirea la acoperisul plat nu e joaca de copii cum se poate face la clasic, la cel plat nu poti sari peste etape si nu poti gresi nimic, este crucial si nu poti repara local asa usor. Deocamdata structura acoperisului plat (mai ales cu placa de beton) nu se face mai rapid decat sarpanta, in clip ati bagat exagerat o mansardare. Erau mult mai bune si corecte clipurile despre materiale dinaintea acestor despre construire, cat despre constructie nu trebuie sa va justificati alegerea schimband realitatea, spuneti ca asta va placut nu ca e mai roz (sunt oameni care o patesc si nu-i despagubiti dvs.) decat cealalta varianta si gata! Succes in constructie!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому +5

      Nu suntem deacord cu comentariul dvs, chiar credem ca pe alocuri vorbiti prostii, si iata cateva motive:
      1) Acest video este despre avantajele membranelor PVC, TPO, EPDM si acoperisele plate hidroizolate cu acestea. Haideti veniti cu statistici ca "multi au si patit-o, e plin de dovezi in jur sau pe net"!!! Poate incurcati cu acoperisele bituminoase, care da... aici avem aceeasi pozitie: sunt mai problematice si sunt o duzina de exemple. Insa concret despre PVC, TPO, EPDM, unde e plin de dovezi in jur? Deci VORBITI PROSTII!
      2) Ce are avocatura cu constructiile in cazul dat? Personal eu (Begu Valentin) am studii in mai multe domenii, proiectul Enciclopedia Constructiilor are 4 ani si ceva, peste 200 video-uri in care am expus o duzina de informatii, cunostinte, experiente, analize... Toate acestea sunt despre "ce poti demonstra nu despre ce sti"??? Noi in orice video venim cu informatia ce o avem, chiar daca unora nu le place. Deci IAR VORBITI PROSTII.
      3) Un acoperis plat se face in 2 zile si are o tehnologie si executie mai simpla si rapida, un acoperis clasic in panta ia minim o saptamana. Costurile la acoperis plat la cheie includ membrana de vapori, sapa (si nu in toate cazurile) si ultima membrana hidroizolanta. Termoizolatia in ambele cazuri e inclusa. Tavan din beton la fel se poate face in amebele cazuri, deci nu e ceva doar pentru acoperisele plate si nu e corect sa o includem doar la acoperisele plate. Plus chiar daca avem tavan din lemn la acoperise inclinate, asa putem avea si la plate in unele cazuri. Pe cand in cazul acoperiselor clasice sunt o duzina de alte materiale, incepand de la cosoroaba, hidroizolarea sub ea, ancore pentru sustinerea ei, capriori, sipci, contrasipci, coama, asterneala si invelitoarea care mai are o duzina de suruburi si alte elemente in dependenta de tipul ei. Am explicat costurile in video, iesi mult mai ieftin mereu cu asa acoperis. Cereti oferte din piata si o sa vedeti, nu comentati aiurea doar ce credeti dvs. Deci afirmatia dvs "adica in sistem clasic, mult mai simplu, ieftin si rapid decat prezentati dvs" este complet nejustificata. Deci IAR VORBITI PROSTII!
      In concluzie: merci de parere, poate o fi utila unor abonati ce o vor citi, nu si pentru noi. Noi suntem in domeniu de ceva ani, stim preturile, am asistat de n ori la montaj acoperise plate si clasice, am fost de n ori pe acoperise plate si terase cand era vorba de mentenanta, asa ca nu e vorba de realitatea schimbata, e vorba de adevar deoarece asa stau lucrurile. Asta dvs doriti sa vedeti realitatea anume cum vreti dvs, insa nu e chiar asa. Va place asa? Poftim, e treaba dvs, nu ne deranjeaza. Sanatate!

    • @mihaiachim5299
      @mihaiachim5299 2 роки тому

      Nu stiu nici un acoperis cu membrana PVC, TPO, EPDM cu probleme ;) si eventualele avarii suferite din cauze externe se remediaza rapid si usor ;)
      Avariile sunt cauzate de alte acoperisuri clasice pe care le favorizati dumneavoastra luate de vand si aruncate peste cele plate....
      si un acoperis plat fata de altul construit pe grinzi de lemn nu are sanse daca cumva este luat de vant sa cada peste o parcare cu masini (de preferat scumpe de zeci de mii de euro fiecare ) la care sa le produca daune majore ..... + daca un acoperis clasic pica peste ceva oameni si in omoara platesti daune mai mari decat casa daca un avocat iti dovedeste vinovatia..... Eu nu as promova niciodata un acoperis clasic desi isi are si el locul si rostul lui in functie de caz ...
      Oricum consider ca nu exista un acoperis unic ideal ...

  • @cristianvataselu3036
    @cristianvataselu3036 2 роки тому

    dureaza o saptamana sa schimbi tabla ? cu fabricarea ei cu tot poate :))

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      O membrana descrisa in acest video oricum se monteaza mai rapid decat orice invelitoare de acoperis plat.

    • @ddavid5249
      @ddavid5249 2 роки тому

      idem si la tigla de orice fel... dar ce mai conteaza cat exageram?

  • @adioancea7124
    @adioancea7124 2 роки тому

    Eu prefer cu panta la 9m 20-30 cm panta suficient nu o sa mai ai treaba niciodată cu apa sau zăpada ..

  • @victorfriptu3668
    @victorfriptu3668 4 місяці тому

    Buna spoate un numar de telefon

  • @mihailbruma5681
    @mihailbruma5681 2 роки тому

    Ştiu o instituție de stat care în 10 ani au facut acoperişul de 3 ori şi de fiecare dată "firma" au dau garanție 10-15 ani. Imi apare o întrebare "это как товарищи"?🤑

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Nu stiti cine a facut acoperisul? Sau ce membrana au folosit? Sau care este institutia?

    • @ddavid5249
      @ddavid5249 2 роки тому

      sunt si persoane fizice care s-au ars, peste tot in lume sunt probleme cu acoperisul plat daca nu se lucreaza profi si nu au cunostintele necesare.

  • @silviusilviu5861
    @silviusilviu5861 2 роки тому +1

    Ai rupt stilul cu reclamele, nu va mai saturati sa

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Puteti reformula comentariul!? Nu am inteles mesajul!

    • @livia-mt5yw
      @livia-mt5yw 2 роки тому +1

      @ Silviu Pentru noi, cei care avem tangenta cu bransa constructiilor si proiectarii sunt studii comparative nepretuite pe care le gasim de-a gata de la Valentin, nu mai investim noi timp ca sa le efectuam. Nu vi se adreseaza numai dumneavoastra ci si noua. Pentru mine acest episod este unul dintre cele mai valoroase.

    • @ddavid5249
      @ddavid5249 2 роки тому +2

      @@livia-mt5yw pare ca sunteti un "cont" apropiat, gen sotia... multa bafta in domeniul constructiilor, dar daca ati inlocuit studiile cu youtubeul inseamna ca suntem pierduti, macar uitati-va la un youtuber cu diploma cum e soflete de unde se plagiaza la greu

    • @silviusilviu5861
      @silviusilviu5861 2 роки тому

      @@ddavid5249 Ma jur ca exact asta am vrut sa zic inainte sa citesc comentariul tau "Posibil sa fii sotia sau o apropiata". DECI numai din cauza nervilor nici nu am terminat acel comentariu. Ati omorat lumea cu reclamele, asta am vrut sa zic. Am senzatia ca mai mult ma uit la reclame decat la ceea ce ma intereseaza pe mn. Si foarte bine punctat David. Cautati si documentati-va la oameni cu studii daca tot o faceti pe youtube. Eu intrasem dintr-o simpla curiozitate, nici nu m-am uitat la tot clipul, numai pe sarite. Numai bn rau la nimeni!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому +4

      Atat domnul D David, cat si Silviu Silviu - AVETI AVERTIZARE DE LA NOI, data viitoare va stergem comentariile si va blocam!
      Voi aveti ceva probleme cu voi insiva daca credeti ca un comentariu ce include o multumire este din partea unui cont apropiat. Legat de dnul Soflete, ne cunoastem cu dumnealui, ambii invatam unii de la altii pe langa incercarea de a progresa, dorim sa aducem continut de valoare si publicului, sa educam cumva oamenii sa fie mai informati si sa ia decizii corecte, iar contructiile sa fie mai calitative. E adevarat ca pe UA-cam poti vedea orice, insa noi nu ne pozitionam ca amatori, ci ca specialisti si companie de constructii, impartasind si din informatiile ce le avem. La fel voi aveti o problema ori de vedere, ori de auz, ori de cap daca vedeti macar o singura reclama in video. Unde naiba ati vazut o reclama in acest video? NU S-A MENTIONAT ABSOLUT nici un producator, nici o firma, nici o companie de montaj! NIMIC! Si in final, orice analiza o facem, mereu venim cu avantaje si dezavantaje, acest video e doar despre avantaje, despre minusuri si atentionari va fi video viitor.
      Ori intrati in esenta, comentati respectuos si faceti parte dintr-o comunitate unde abonatii au ce invata nu doar din video-urile noastre, ci si din comentariile voastre, ori va blocam! Merci!