Abi Japon başlığıma proteinli renk canlandıran ciklet yemi veriyorum ama millet bana bunun yanlış olduğunu söylüyorlar balığın ömrü kısalır 1.02 yıl sonra ölür diyorlar balıklarıma bol proteinli vitaminli renk canlandıran yemlerden veriyorum balıklarım çok hızlı büyüyor Ve çok da güzel renkleri var ama neden zararlı olduğunu anlamadım söyleyebilir misin lütfen..?
Japon balığı yemleri genelde karbonhidrat ağırlıklıdır. Yavru balıklar için yüzde 60 ila 80 protein (3 cm altı) Yumurta geliştiren genç balıklar ve dişiler için yüzde 40 ila 60 protein, Daha yaşlı balıklar için yüzde 30 ila 40 protein içermesinde bir sakınca yoktur ancak tamamen proteinli yemler balıkların sindirim sitemlerini bozacaktır.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
Cem abi lütfen acil cevap ver japon balıklarımin birbirini kovaladı gittim sağdim 500 e yakın yumurta çıktı sonra erkek spermi ile karıştırdım neyse burayı geçeyim bunları yaptıktan sonra mavi ilaç atmadım yavrular sağ Salim çıkarmı 😢
Metilen mavisi, Japon balığı yumurtalarının mantar enfeksiyonlarına karşı korunmasına yardımcı olmak için kullanılan bir kimyasal bileşiktir. Yumurtaların sarımsı renkte olması, mantar enfeksiyonlarına karşı daha hassas oldukları anlamına gelir. Metilen mavisi, Japon balığı yumurtalarının tutulduğu suya eklenir ve genellikle 1:10.000 oranında kullanılır. Yani, 100 litre su için 0,01 litre metilen mavisi kullanılmalıdır. Metilen mavisi, Japon balığı yumurtalarının tutulduğu suya yumurtalar konulmadan önce eklenmelidir. Yumurtalar suya yerleştirildikten sonra, 24 saat içinde metilen mavisi uygulanmalıdır. Yumurtalar, tamamen kaplanana kadar 5-10 dakika boyunca metilen mavisi çözeltisi içinde bekletilmelidir.
Abi merhaba bende 1 çift melek var ama tüpçükleri hiç belli olmuyor ama yinede yumurtladilar hiç bir yavruda çikmadi hepsi mantarlaşti acaba 2 side dişi olabilirmi
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Balıklarınız, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve balıkların yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir balığın vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, iyotsuz kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. kaya tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
abi bende iki balik var biri normal japon baligi diğeri teleskop gozlu japon baligi normal japon baligi digerinden cok daha küçük olmasina rağmen büyük olana saldırıyor. zarar falan verebilir mi gözlerine? ne yapmam gerek?😞😞
Teleskop balığının gözü iyi görmez. Ayrıca yumurta gövdeli olduğu için de yavaş yüzer. Hem az görüp hem de yavaş yüzünce de diğer balıklar ile rekabet edemez. Düz gövdeli japon balıkları da zaten yumurta gövdeli japon balıkları ile bakılmaz. Ölmesi kaçınılmazdı. Geçmiş olsun.
Ayrıca akvaryum küçük olduğu zaman güçlü japon balıkları, diğerleri ölene kadar güçsüz olanları rahatsız eder. Bu yüzden de baktığın japon balığına uygun bir akvaruyumun da olması önemli. Tek bir japon balık bile baksan en az 60 litre 2 adet bakarsan da en az 95 litre akvaryumun olmalı. 200 litrede ise en fazla 5 japon balığı bakabilirsin.
Buna üzüldüm. Çünkü balık bakmak hem daha kolay hem de daha ucuz. Ancak bazı kuralları var. Bir kere hangi balığı besleyeceksen, ona uygun akvaryum alacaksın. Sayısı da önemli aldığın balıkların. Ona göre ısıtıcı, ona göre hava pompası, kum ve aksesuar tabi ki. Benim videoları da izledin mi :) Üretip, satmaya bile başlarsın :)))
Abi bende 7 tane balik var birisi çöp baliğı birisi cama yapışan balıklardan diğerleri japon. Japonlar kendi aralarından bir tane japonu seçiyolar hep onu kovalıyorlar sizce sorun nedir.
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 7 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 270 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
Bakılabilir ancak ben tavsiye etmiyorum . 6 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 235 litre olmalı. 150 litrede en fazla 4 japon balığı bakmanı tavsiye ederim. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Hocam 8 japonum var 5 senedir bakıyorum hep aynı balıklardı araya Yeni balık gelmedi akvaryumda değişmedi balıklarımdan biri hastalandı kuyruğunda siyah lekeler oldu ve diğerleri onu kovalıyor sebebi nedir ne yapmalıyım
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 8 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 300 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@@CemCelikel akvaryumum yaklaşık 200 litre filan küçük değil sıklıkla üstünden su alıp ekliyorum dip çekimi yapıyorum ve sürekli filtre çalışıyor balıklarımdan birisi hastalanınca kovalamaca başladı neden anlamadım ilaç kullandım balığım iyileşti ve artık kovalamaca yok sebebini çözemediim🤷🏻♀️
Hasta balık, diğerlerine de hastalığı bulaştırır düşüncesi ile diğer balıklar tarafından kovalanabiliyor. Bence böyle bir durum oluştu. İyileşince de bu kovalamaca bitti.
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
3 adet japon ve 1 adet vatoz olan akcaryuma yeni ve biraz büyük balık aldım 2 adet japon balığı sürekli kovalıyor ne yapabilirim neden kovalıyor acaba?
Akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda birbirlerini kovalarlar.
Benim 6japon balığım vardı yanlarına bir tane daha aldım ama boyut olarak ufak olmasına rağmen diğerleri ne karışıyor ne yapmalıyım bir tanesi de oldu kara benek ler oluctu
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
Merhaba cem bey bende oranda japon var 2 adet 10 santimlik orandaları yarı boyutundaki 4 tane orandam var ufak olanlar buyüklerin arka kuyruk arasına girip kavalıyorlar sorun nedir teşekkürler
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
90x45x55 akvaryumda 5 dişi 5 erkek metal black ribbon besliyorum akvaryumda mavi göz tül kuyruk 1 adet dişi 2 adet komando çöpçü var bu akvaryumda karides beslememde bi sakınca olurmu
Eğer yeterli miktarda bitki ve saklanma alanı varsa, yetiştirebilirsin. Karidesi her balık yer, burada ki mantık, tüketilenden çok karides yetiştirmek.
Abi merhabalar benim akvaryumumda beyaz kum var motorumda iyi ama suyun berraklığı suyu değiştirdikten ssonra bir kaç saat sürüyo sonra bulanıklaşıyor ne yapabilirim acaba?😔
Kumdan suya bir salınım varsa bunu yapar. ve bu sürekli devam edecek bir durumdur. Bu yüzden de kumu değiştirmende fayda var. Yada son bir ihtimal. Kumu çamaşır suyunda bir gün bekletip, yıka ve tekrar kullan. Belki o zaman düzelme olabilir.
Abi benim akvaryumun 100 litre akvaryumda 2 adet melek ve 2 adet fosforlu tetra 2 adet vatoz ve 2 adet lepistes var ayırıcam hangisini ayırıyım hangisi beraber yaşar?
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
abi benim 3 tane normal boy japon balığım var siyahlı balığım diyer beyaz balığı çok canını yakcak kadar değilde nerdeyse yarım saatte 2veya 3 saniye kovalıyor ama diyer turuncu balığıma bir şey yapmıyor neden yapıyorlardır
Balığı tek bırakmalısın. Başka türlü olmaz. Çünkü yer darlığında, güçlü balık her zaman zayıf balığı kovalayacaktır. Ta ki bu balığı öldürene ya da akvaryumdan atana kadar.
Assalamu aleykum Cem abi oncelikle size teşekur ederim 2 melek baliĝimi tafsiyeleriniz sayesinde iç parazit belasinden kurtadim size bir sorum var ben gunde 4 mahal bazen daha fazla yem veriyorum balik lar hepsini yiyorlar tabana inmeden bitiriyorlar baliklarde sindirim sistemi zörlanmiyormu acabo fazla yem öldururmu hastalik çikmazmi hizli buyutmek isterken zarar vermekten korkuyorum ama beslemeyi çok seviyorum cevabiniz için onceden teşekur edib size başarilar diliyorum
Senin adına sevindim. Her balık günde kendi gözü kadar yem yese doyar. Bunun dışında vereceğin yem, balıkların daha çabuk hastalanmasına sebep olur. Teşekkür ederim.
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Abi benim suyum bulanmaya başladı saatte 200 litre temizliyen küçük filitrem var ilk başlama filitrelerinden 20 litre akvaryumum var camlarımda çok yosun oluştu bu suyu bozarmı
Yanlış anlamadım değil mi? Akvaryumun boyu 70, yükseklik 30 ve eni 27 cm. Bu ölçülerdeki akvaryum yaklaşık 56-57 litre kadar. Bu akvaryum için alacağın filtre modeli en az 250 ila 300 litre su çevirme kapasitesi olan filtredir.
Yalnız şunu da eklemeden geçmemeliyim Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@@CemCelikel çok teşekkür ederim. İç hava motoru var . Balıklarım şu an küçük o yüzden 5tane koydum . Ayrı akvaryuma alacağım . Filtre model öneriniz varmı . Yanitlarınız için sağolun 🤗🙂
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
Akvaryum 2 Japon balığı için çok küçük. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95l litre olmalı.
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Akvaryum küçüldükçe, güçlü olan, güçsüz olan balığı, akvaryumdan atmaya çalışır. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Abi yeni akvaryum ve yeni filtre aldım filtreyi çalıştırınca balıklar yüzemiyor filtre model AQ605F-VOLTAGE 220-240V-FREQENCY-50-60HZ-POWER-15W-F.MAX-880L/H akvaryum cm 50-yanlamazına cm 18.5
Filtrenin hacmi, kullandığın akvaryuma göre fazla. Bu filtre saatte 880 litre çeviriyor. Buna göre akvaryumunun en az 176 litre olması gerekir. Bundan küçük bir akvaryumun varsa, balıklar savrulacaktır.
Abi ben pet shoptan alırkeen abi bana bişey olmaz istersen 20 tane koy dedi bak bu 50 cmlik içinde 30 tane var dedi bana 40 cm lik akvaryuma 10 balık koydurdu boyutları 2, 3 cm civarı bir sorun olurmu
O petshopa selam söyle. Kendi balıkları o akvaryumda kaç gün kalıyor acaba? Bence bir daha o petshopdan alışveriş yapma. 40 santim dediğin akvaryum kaç litre? Sadece bir japon balığı için 60 litrelik akvaryumun olmalı. Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 10 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 375 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Hocam 3 yıldır büyük bir akvaryumda japon besliyorum hiçbir sorun olmadı fakat yakın zamanda tüm balıklarım bir tane balığa odaklandı ve onu dövmeye başladılar sebebini anlayamadım balığım 1 ay kadar ayrı kaldı tekrar koyduğumda aynı şekilde saldırıyorlar yeni bir balıkta değil 3 yıldır beraber hepsi neden olduğunu anlayamadım yardımcı olabilir misiniz
Akvaryum muhtemelen küçük geliyor. Ya akvaryumu büyüt ya da akvaryum içerisindeki bütün balıkları çıkartıp, aksesuarların yerini değiştir. Balıklar kendilerini yeni bir akvaryuma gelmiş gibi hissetsin. Bir de öyle dene.
Abi merhaba benim 2 tane orenda birkaç tanede başka japonum var türünü bilmiyorum malesef orendalarım bütün yemleri kapıyor diğer balıklarıma yem kalmıyor baska bir yüz litrelik akvaryumuma orendaları koymalı mıyım yani ayırayım mı? B Başka bir sorum ise bana yetişkin bir beta mı önerirsiniz yoksa yavru mu
Videoda anlattığım kesik şişe yöntemini dene. Böylece yem yemeyen balıkları besleyebilirsin. Beta alacaksan da 6 aylık ile 12 aylık arasında olanlardan al.
Abi cevap verirsen cok mutlu olurum. İki tane japonum var disi ve erkek ikisi de bayagi iri. Erkek olan yem verdigimde disiyi surekli kovaliyor. Hayvan o kadar hirpalaniyor ki yorgunluktan ters donuyor ne yapmaliyim akvaryumun icini nasil bolebilirim nolur cevap ver abi ya
Muhtemelen akvaryum küçük. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda , güçlü olan güçsüz olanı kovalar.
Abi benim akvaryumumda bir balık diğerlerini hafif ısırıyor ama kovalamıyor ve biraz da korkutuyor sizce değiştirmeli miyim balığı? Akvaryum yeterince büyük ve filtre var
Direk yer ile temasını kesmek için. Sonuçta akvaryum camdan yapıldığından sert zeminin her zaman akvaryum camını çatlatma ihtimali var. Strafor bir nebze de olsa bu durumu engelliyor.
Glofish sürü balığıdır, özellikle 6 adetten az ise, kendileri ile değil, diğer balıklar ile ilgilenirler ki uzun kuyruklu balıkların kuyruklarını didiklemekte en sevdikleri hareketlerdir. Ayrıca akvaryum büyüklüğü, balık sayısına uygun değil ve küçükse de balıklar bir birlerini kovalar.
Japon balıklarının kuyruk uçlarının şeffaf renk almasının birkaç nedeni olabilir. İşte bazı yaygın nedenler ve bunların nasıl düzelebileceği: ### Nedenler: 1. **Stres**: Balıklar, su kalitesinin kötü olması, aşırı kalabalık tanklar, ani su değişiklikleri veya yanlış sıcaklık gibi stres faktörlerine maruz kaldığında renk değişiklikleri gösterebilir. 2. **Beslenme Yetersizliği**: Uygun besin maddelerinden yoksun bir diyet, renk kaybına yol açabilir. Özellikle karotenoidler gibi renk pigmentlerini destekleyen besinlerin eksikliği bu duruma neden olabilir. 3. **Hastalıklar ve Enfeksiyonlar**: Parazitler, mantarlar ve bakteriyel enfeksiyonlar balığın sağlığını olumsuz etkileyerek kuyruk uçlarının şeffaflaşmasına neden olabilir. 4. **Genetik Faktörler**: Bazı balık türlerinde genetik faktörler nedeniyle yaşlandıkça renk değişiklikleri görülebilir. 5. **Kötü Su Koşulları**: Amonyak, nitrit ve nitrat seviyelerinin yüksek olması veya pH dengesizlikleri balığın renk kaybına neden olabilir. ### Nasıl Düzelir: 1. **Su Kalitesini İyileştirin**: Düzenli su değişimleri yaparak ve su parametrelerini (pH, amonyak, nitrit, nitrat) sık sık kontrol ederek su kalitesini iyileştirin. Balıklar için uygun bir su filtresi kullanın. 2. **Balıklarınızı Stres Faktörlerinden Koruyun**: Aşırı kalabalıktan kaçının, su sıcaklığını sabit tutun ve ani değişikliklerden kaçının. 3. **Doğru Beslenme Sağlayın**: Balıklarınızın diyetini çeşitlendirerek ve renklerini destekleyen özel balık yemleri kullanarak besin ihtiyaçlarını karşılayın. 4. **Hastalıkları Tedavi Edin**: Balıklarınızda herhangi bir enfeksiyon belirtisi (örneğin, beyaz benekler, yaralar, solunum zorluğu) görürseniz, bir akvaryum uzmanına danışarak uygun tedaviyi başlatın. 5. **Genetik Faktörleri Anlayın**: Eğer sorun genetikse, bu doğal bir süreç olabilir ve müdahale gerekmeyebilir. Balıklarınızın sağlığını korumak ve renklerini geri kazandırmak için bu adımları takip edebilirsiniz. Eğer durum düzelmezse, bir veterinere danışmanız faydalı olacaktır.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
Cem abi,3 yıldır 50 litrelik bir akvaryumda baktığım japonlardan birini maalesef kaybettim dibe inemiyordu araştırdığım kadarıyla hava kesesi...Kalan japonum 12 cm civari iri bir balık çok kararsız kaldım sizce yanına yeni bir japon almalımıyım ikisi çok iyi anlaşıyorlardı...tek kalınca strese girer mi?alırsam kriterleri ne olmalı kalan japonumun cinsini bilmiyorum..
Abi 50 litreye 1 midye 1 elma salyangozu 4 japon 1 pengasus (uygun degil fakat arkadasim verdi) 1 cöpcü fazlami Filtrem olarak 1 midye 1 saatte 300 litre iç filtre 2 bambu saatte 300 litre pipo filtre var Boyutları en buyuk japon 7.5-8 cm Orta boy 6-6.5cm En küçükler 4-4.5cm Pengasus 4.5-5cm Elma salyangozu 5-5.5cm Çöpcü 4.5-5cm Midye 7.5-8cm Abi bu baliklar bu akvaryumda ne kadar durabilir yakinda 200 litre akvaryuma gecicemde
Ben yeni bir akvaryum aldım yanında havalandırma filtresi ve takılı şelale aparatı var akvaryumumun tam litresini şuan hatırlamıyorum ama su değiştirirken çeşme suyunu koyup 5 saatten fazla bekletiyorum ve kendi sularından da biraz ayırıp ekliyorum 3 tane balığım var hepsi japon bu onlar için zararlı mı doğru su değişimi nasıl olmalı
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Su değerlerin normale değerlerde kalması için akvaryum suyunu en fazla yüzde 30 ila 40 kadarı değiştirilir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamlamalısın. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştırabilirsin. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
@@CemCelikel cevap için çok teşekkürler. Ama tek balık değil birden fazla balık kovalıyor tek o balığı. Gerçi bugün olmadı ama özellikle son bir haftadır aşırı oluyor.
Japon balıklarının birbirlerini kovalaması genelde doğal bir davranıştır. Bu davranış, bir hiyerarşi oluşturmak ve besin kaynaklarını kontrol etmek için gerçekleştirilir. Bazen Japon balıkları, diğer balığı kovalayarak onu ürkütebilir veya baskı kurabilir. Bu, genellikle erkekler arasında ve çiftleşme döneminde daha sık görülür. Erkek Japon balıkları, üremek için dişi balığı kovalayabilirler. Dişi balık ise, erkeğin davranışlarını reddederse kaçabilir veya onu kovalayabilir. Bununla birlikte, bazen Japon balıklarının birbirlerini kovalamaları, stres, korku veya rahatsızlık gibi diğer nedenlerden de kaynaklanabilir. Bu durumlarda, uygun tank koşullarının sağlanması ve balıkların uyumlu bir şekilde bir arada yaşaması için gerekli önlemlerin alınması önemlidir. Özetle, Japon balıklarının birbirlerini kovalaması doğal bir davranış olabilir ve genellikle hiyerarşi oluşturmak ve üreme davranışlarıyla ilişkilidir. Ancak, bazı durumlarda stres veya rahatsızlık gibi diğer faktörlerden de kaynaklanabilir. Doğru tank koşullarının sağlanması ve uygun önlemlerin alınması, balıkların mutlu ve sağlıklı bir şekilde bir arada yaşamasına yardımcı olacaktır.
Abii ben yeni balık akdım bir tane daha vardı neyse koydum ama çok yakınlardı sonra gittim küçük balık çokk kötü kuyruk sokumu siyahlaşmış bazı yerleri kanlanmış hemen ayırdım balık iyi gibi ama napiyin söyle lütfen yaa
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
O muhtemelen su lekesidir. Gene ıslak bir bezle silinebilir. Ancak beze sakın sabun, deterjan veya buna benzer bir madde koyup, camı silme. Bir damla dahi bu temizlik maddesi suya karışırsa, balıklarını öldürür.
Yavrular iğne ucu kadar küçük olur. Hangi kepçe ile alacaksın? Bu yavrular ilk başlarda, annelerinin vücudunda ki mukustan beslenir. Serbest yüzmeye başlayınca, mikro yemler ve yumurta sarısını elinl ezerek verebilirsin.
Abi lepistes baliklarim var akvaryum 40 litre akvaryumda suan 3 disi lepistes ve 2 tane vatoz var. 5 10 dakika once fark ettim biri ölecek gibi dipte duruyor yukari cikamiyor durgun.bir yandan lepistes dogurunca hevesleniyorum ama hastalik olmada durup dururken beni lepistesten sogutuyor. Hatta bazen lepistesten baska bir balik alma aşamasina dondum ama tekrar aldim. Baliklarda ne beyaz benek ne bloat ne de ic dis parazit var neden olurler haftalik %25 30 dip cekimi yapiyorum. Cevaplarsan sevinirim
Benim de hala balıklarım ölüyor. Ancak bu hobiden vaz geçeceğim anlamına gelmiyor. Tür değiştirebilirsin. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ua-cam.com/video/gDRZSLfmkHE/v-deo.html Lepistes balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Eğer akvaryum dibinde yatar vaziyette duran bir dişi lepistes görüyorsanız, muhtemelen yavruluyordur. Eğer akvaryum dibinde bir çok lepistes varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
@@CemCelikel abi çok sağol üşenmemişsin resmen kitap yazmışsın. Bu 40 litrede 20-50 kiraz karides beslemek diger mavi melek karbon rili turuncu rili gibi diger karides türleri için geçerli mi? Ve 40 litrede kaç cüce vatoz beslenir? Teşekkürler
Japon balığının gerçek ismi "Goldfish"tir. Latince adı *Carassius auratus* olan bu balık, dünya genelinde "goldfish" yani "altın balık" olarak bilinir, çünkü yetiştirilmiş çeşitleri altın sarısı ve turuncu renklerde olabilir. Ancak bu balığın kökeni Çin'e dayanır. Çin'de binlerce yıl önce yetiştirilmeye başlayan Japon balıkları, Japonya ve diğer Asya ülkelerine de yayılmıştır. Japon balığı, halk arasında sıklıkla "gold balığı" veya "altın balık" olarak adlandırılsa da, aslında Japonya'dan ziyade Çin kökenli bir balıktır.
Japon balığı akvaryumunda Pothos ya da daha çok bilinen adı ile salon sarmaşığı, Su Sümbülü, Hint Eğreltiotu, Su mercimeği, Elodea, Anubias, Amozon Kılıcı, Java moss, Java fern, tilki kuyruğu gibi bitkiler olabilir ayrıca bu konu ile ilgili bir videom var, istersen onu da izleyebilirsin. ua-cam.com/video/Xupy3pb-tvk/v-deo.html
Abi balığımın bir gözünün üzerinde şişlik oldu, yeni farkedebildik. Aslında daha önce de vardı bir haftaya kadar fakat çok küçüktü belli olmuyordu bile normaldir dedim, bugün daha çok büyümüş, ne yapabilirim
Japon balıklarının gözlerinden birini veya her ikisini çevreleyen sıvı dolu torbalar varsa veya doğal olmayan bir şekilde çıkıntı yapıyorsa, bu bir bakteriyel enfeksiyon belirtisidir. Bakteriyel bir hastalık, antibiyotik kullanılarak tedavi edilir. Karantina akvaryumunda sık sık su değişimi yaparak ve yüksek kaliteli yem vererek iyileşme süreci hızlandırılır.
@@CemCelikel Abi benim japon balıklarım çiftleşicek yaşta değiller onlara fazlasıyla yemek vermeme rağmen birbirleriyle kavga ediyorlar. ne yapacağım? ☹️
Bir gün bu düşüncenden vaz geçersin umarım. Çünkü akvaryum kurulurken neler gerektiği, filtre temizliğinin nasıl yapıldığı gibi konulara birazcık dikkat edersen ve besleyeceğin balık hakkında bilgi edinirsen, çok rahat bakabilirsin ki, bu konuların hepsi, benim kanalımda mevcut.
Görünüşe göre balıklarınız arasında istenmeyen davranışlar olmuş. Balıkların çoğu zaman kendi doğal davranışlarını sergilediklerini unutmamak gerekir. Gelecekte benzer bir durumla karşılaştığınızda, balıkları ayırmak veya akvaryum ortamını daha iyi düzenlemek gibi alternatif çözümleri düşünmek faydalı olabilir. Daha fazla bilgi ve destek için akvaryum uzmanlarından veya profesyonel kaynaklardan yardım almak da iyi bir seçenek olabilir.
Okulumuzda bir japon baligi vardi butun baliklari öldürmüs oglumda alip eve getirdi ortamda musait olmasina ragmen bizim baliklarada saldirdi hemen ayirdim ama bayagi yara almis baliklarim
Tek bir japon balığı bile olsa, en az 60 litrelik bir akvaryumda yaşamalıdır. Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Bende 7 tane Japon 1 tane teleskop Japon var teleskop Japon hepsini kovalıyor özellikle bir Japonya taktı ne yapıcam onu da ayırmak istemiyorum yazık yanı ona da
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
@@CemCelikel teleskop japonu çıkarttım diğerler huzurlu zaten ama huzursuz olan teleskop 2 balık varkende böyleydi bu balıkta var biraz geçimsizlik şuan tek başına mecbur öyle yaşayacak akvaryum büyük aslında 1 metre kadar var
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 8 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 300 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bir birlerini kovalar ve bu kadar da uzun yaşamazlar.
Bekliyoruz abim👍
Teşekkürler.
Dilinize sağlık. Bilgilerimiz artıyor sizle❤
350 litre akvaryumym var 5 ay oldu kuralı 9adet jabon var ama son 4gündür yem verdikten sonra birbirini kovalamıya başlıyor nedir sizçe
Hocam yine bilgilendirici bir paylaşım. Emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim :)
Abi Japon başlığıma proteinli renk canlandıran ciklet yemi veriyorum ama millet bana bunun yanlış olduğunu söylüyorlar balığın ömrü kısalır 1.02 yıl sonra ölür diyorlar balıklarıma bol proteinli vitaminli renk canlandıran yemlerden veriyorum balıklarım çok hızlı büyüyor Ve çok da güzel renkleri var ama neden zararlı olduğunu anlamadım söyleyebilir misin lütfen..?
Japonlar proteini hızlı sindiremez bagirsaklarina zararli diye biliyorum
Japon balığı yemleri genelde karbonhidrat ağırlıklıdır. Yavru balıklar için yüzde 60 ila 80 protein (3 cm altı)
Yumurta geliştiren genç balıklar ve dişiler için yüzde 40 ila 60 protein, Daha yaşlı balıklar için yüzde 30 ila 40 protein içermesinde bir sakınca yoktur ancak tamamen proteinli yemler balıkların sindirim sitemlerini bozacaktır.
Aa çok teşekkürler.🫀
Çok teşekkür ederim Cem abi benim dişi japon diğer dişi japonu kovalıyordu
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Cem abi lütfen acil cevap ver japon balıklarımin birbirini kovaladı gittim sağdim 500 e yakın yumurta çıktı sonra erkek spermi ile karıştırdım neyse burayı geçeyim bunları yaptıktan sonra mavi ilaç atmadım yavrular sağ Salim çıkarmı 😢
Metilen mavisi, Japon balığı yumurtalarının mantar enfeksiyonlarına karşı korunmasına yardımcı olmak için kullanılan bir kimyasal bileşiktir. Yumurtaların sarımsı renkte olması, mantar enfeksiyonlarına karşı daha hassas oldukları anlamına gelir.
Metilen mavisi, Japon balığı yumurtalarının tutulduğu suya eklenir ve genellikle 1:10.000 oranında kullanılır. Yani, 100 litre su için 0,01 litre metilen mavisi kullanılmalıdır.
Metilen mavisi, Japon balığı yumurtalarının tutulduğu suya yumurtalar konulmadan önce eklenmelidir. Yumurtalar suya yerleştirildikten sonra, 24 saat içinde metilen mavisi uygulanmalıdır. Yumurtalar, tamamen kaplanana kadar 5-10 dakika boyunca metilen mavisi çözeltisi içinde bekletilmelidir.
Emeğinize sağlık Cem bey🤗
Teşekkür ederim.
Abi emeğine sağlık :) çok iyi olmuş :)
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Umarım faydalı olur.
Coi baliklari normal japon baligina saldirir mi 2 tane koi terör estiriyor akvaryumda surekli didikliyor ve ikiside aynı balığa yöneliyor
Akvaryum küçükse, japon balıklarının hiç şansı olmaz. Muhtemelen japon balıklarının gözlerini yiyeceklerdir.
Abi benim balıklarım filtresi açınca yüzemiyor sağ sola dağılıyorlar ne yapabilirim akvaryum ve filtresi falan yeni aldım
Akvaryum kaç litre?
Abi yeni vidyolarını zevke besliyorum her vidyonu1 kaç kez izledim abi beklemek çok zor
Teşekkür ederim :) Umarım faydasını da görüyorsundur.
Abi merhaba bende 1 çift melek var ama tüpçükleri hiç belli olmuyor ama yinede yumurtladilar hiç bir yavruda çikmadi hepsi mantarlaşti acaba 2 side dişi olabilirmi
Melek balığı ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim.
ua-cam.com/video/5a9plP7hvjw/v-deo.html
Abi lepistes hava motoru ve ısıtıcı olmadan yaşar mı?
Oda sıcaklığında yaşar ancak hava motorsuz yaşaması çok zor.
Hava motoru her akvaryumda olmalı. Lepistes balıkları 18 derece sıcaklığa kadar yaşar. Oda sıcaklığı yeterli olacaktır.
Abi lepistes yavrularını ne sıklıkla beslemeliyim
Aslında lepistes yavru bakımı ile ilgili bir videom var. Onu izlemende fayda var.
ua-cam.com/video/IAN7htpw62I/v-deo.html
Dikdortgen 20 lt akvayrumda iki japon balık yaşarmı hava motorsuz
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@@CemCelikel anladım değerli bilgileriniz için teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel hocam merhaba balıkların beyaz benek hastalığına yakalandılar ve solungaçlarına kan oturdu ne yapmalıyım
Balıklarınız, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve balıkların yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir balığın vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, iyotsuz kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. kaya tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
abi bende iki balik var biri normal japon baligi diğeri teleskop gozlu japon baligi normal japon baligi digerinden cok daha küçük olmasina rağmen büyük olana saldırıyor. zarar falan verebilir mi gözlerine? ne yapmam gerek?😞😞
guncelleme. dün aksam eve geldigimde teleskop gözlü japon baligim asiri hareketsizdi yemek verdim yemedi bende akvaryumlarini ayirdim. sabahleyin baktigimda ölmüştü☹️
Teleskop balığının gözü iyi görmez. Ayrıca yumurta gövdeli olduğu için de yavaş yüzer. Hem az görüp hem de yavaş yüzünce de diğer balıklar ile rekabet edemez. Düz gövdeli japon balıkları da zaten yumurta gövdeli japon balıkları ile bakılmaz. Ölmesi kaçınılmazdı. Geçmiş olsun.
Ayrıca akvaryum küçük olduğu zaman güçlü japon balıkları, diğerleri ölene kadar güçsüz olanları rahatsız eder. Bu yüzden de baktığın japon balığına uygun bir akvaruyumun da olması önemli. Tek bir japon balık bile baksan en az 60 litre 2 adet bakarsan da en az 95 litre akvaryumun olmalı. 200 litrede ise en fazla 5 japon balığı bakabilirsin.
@@CemCelikel tesekkurler abi asiri uzucu bi şekilde öğrenmiş oldum bi daha balik bakabilicegimi sanmiyorum😞
Buna üzüldüm. Çünkü balık bakmak hem daha kolay hem de daha ucuz. Ancak bazı kuralları var. Bir kere hangi balığı besleyeceksen, ona uygun akvaryum alacaksın. Sayısı da önemli aldığın balıkların. Ona göre ısıtıcı, ona göre hava pompası, kum ve aksesuar tabi ki. Benim videoları da izledin mi :) Üretip, satmaya bile başlarsın :)))
Bizim 2 baligimiz var biri zaten vardı yeni balık geldi ve onun peşinden sürekli gitmeye kovalamaya başladı sebebi nedir
Akvaryum kaç litre?
Abi ben koi balığı aldim sürekli japon balıklarınin kuyruğundan takip ediyor kovalıyor nedenini biliyor musun
Akvaryum küçükse, koi balığı, japon balıklarını kovalar hatta akvaryumdan atmaya çalışır veya öldürür.
Abi bende 7 tane balik var birisi çöp baliğı birisi cama yapışan balıklardan diğerleri japon. Japonlar kendi aralarından bir tane japonu seçiyolar hep onu kovalıyorlar sizce sorun nedir.
Abi bide çöp balığı hep suyun yüzeyine cıkıyor yan yatıp duruyor dokunuca devam ediyor sorun varmıdır bilgilendirirseniz sevinirim
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 7 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 270 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
Akvaryum suyunun kirli olması sonucu, pis su akvaryum dibine çöküyor. Bu da dip balığı olan çöpçü balığının hava almasını engelliyor.
@@CemCelikel abi herseylerini temizledim suyu döktüm hala aynı yüzeyde yatıyor zaten küçücük birsey korkuyorum ölür diye
Abi daha bugün yeni balık aldım 2 tane japon birbirlerini pesleyip duruyorlar neden yapıyorlardır
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
@@CemCelikel tamamdır abi teşekkürler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Japon balığı ve vatoz bakabilir miyim iç filtre - ısıtıcı ve 6japon var akvaryum 150lt
Bakılabilir ancak ben tavsiye etmiyorum . 6 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 235 litre olmalı. 150 litrede en fazla 4 japon balığı bakmanı tavsiye ederim. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Hocam 8 japonum var 5 senedir bakıyorum hep aynı balıklardı araya Yeni balık gelmedi akvaryumda değişmedi balıklarımdan biri hastalandı kuyruğunda siyah lekeler oldu ve diğerleri onu kovalıyor sebebi nedir ne yapmalıyım
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 8 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 300 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@@CemCelikel akvaryumum yaklaşık 200 litre filan küçük değil sıklıkla üstünden su alıp ekliyorum dip çekimi yapıyorum ve sürekli filtre çalışıyor balıklarımdan birisi hastalanınca kovalamaca başladı neden anlamadım ilaç kullandım balığım iyileşti ve artık kovalamaca yok sebebini çözemediim🤷🏻♀️
Hasta balık, diğerlerine de hastalığı bulaştırır düşüncesi ile diğer balıklar tarafından kovalanabiliyor. Bence böyle bir durum oluştu. İyileşince de bu kovalamaca bitti.
Merhaba 65 litrede hangi etçil balıkları besleyebilirim astronot hariç
Ve yavru olucak bunlar ileride buyutucem ne önerirsiniz
Flowehorn besle. Büyütebilirsiniz, iyi bir paraya da satabilirsiniz.
@@CemCelikel bu litrede buyurmu
Biraz bakarsın sonra 300 litreye geçersin.
@@CemCelikel tamam 👍
yeni aldigim yavru balik, baliklara saldiriyor. bi tane baligimin pullari soyulmus kabarciklar var ne yapmaliyim ?
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
@@CemCelikel anladim çok tşkler
3 adet japon ve 1 adet vatoz olan akcaryuma yeni ve biraz büyük balık aldım 2 adet japon balığı sürekli kovalıyor ne yapabilirim neden kovalıyor acaba?
Akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda birbirlerini kovalarlar.
@@CemCelikel verdiğiniz bilgi için teşekkürler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Benim 6japon balığım vardı yanlarına bir tane daha aldım ama boyut olarak ufak olmasına rağmen diğerleri ne karışıyor ne yapmalıyım bir tanesi de oldu kara benek ler oluctu
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
Abi benim balıklardan birinin yügecini diğeri yemiş düzelme imkanı varmı veya yüzgeç yenilenir mi
Etli kısmından kopmuşsa, düzelmez ancak tül kısmından kopmuşsa, eğer uygun su şartları ve besin değeri yüksek yemler ile beslersen, düzelir.
Abi benekli çöpçü balığı tek yaşarmı
Çöpçü balıkları sosyal balıklardır. En az 3 adet olmalarında fayda vardır. Ancak tek de yaşarlar.
500 litrelik bir akvaryuma sahibim içinde koi ve başka balıklar beslemek istiyorum koi için uygun mudur ?
Bu balığın sağlıklı bir ortamda 30 - 35 sene yaşadığını ve boyunun da 60 ila 90 cm kadar olabileceğini düşünürsek, 2 adet en fazla 3.
Merhaba cem bey bende oranda japon var 2 adet 10 santimlik orandaları yarı boyutundaki 4 tane orandam var ufak olanlar buyüklerin arka kuyruk arasına girip kavalıyorlar sorun nedir teşekkürler
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
90x45x55 akvaryumda 5 dişi 5 erkek metal black ribbon besliyorum akvaryumda mavi göz tül kuyruk 1 adet dişi 2 adet komando çöpçü var bu akvaryumda karides beslememde bi sakınca olurmu
Eğer yeterli miktarda bitki ve saklanma alanı varsa, yetiştirebilirsin. Karidesi her balık yer, burada ki mantık, tüketilenden çok karides yetiştirmek.
Abi merhabalar benim akvaryumumda beyaz kum var motorumda iyi ama suyun berraklığı suyu değiştirdikten ssonra bir kaç saat sürüyo sonra bulanıklaşıyor ne yapabilirim acaba?😔
Kumdan suya bir salınım varsa bunu yapar. ve bu sürekli devam edecek bir durumdur. Bu yüzden de kumu değiştirmende fayda var. Yada son bir ihtimal. Kumu çamaşır suyunda bir gün bekletip, yıka ve tekrar kullan. Belki o zaman düzelme olabilir.
Abi benim akvaryumun 100 litre akvaryumda 2 adet melek ve 2 adet fosforlu tetra 2 adet vatoz ve 2 adet lepistes var ayırıcam hangisini ayırıyım hangisi beraber yaşar?
Tetra ve lepistes, meleğin kuyruğunu yer. Tetra hem meleğin hem lepistesin kuyruğunu yer. Bilemedim.. Melek denk getirirse, hepsini yer.
@@CemCelikel hocam bir aydır sorunsuz duruyorlar ama bir sıkıntı görmedim ben daha görürsem ayırırım
Sen gene de dikkat et. Kolay gelsin..
@@CemCelikel kontrol ediyorum daha zarar vermediler birbirlerine
abi benim balığım yan yatıyo yanına gittikten sonra biraz hareket ediyo nedeni nedir tedavisi nasıl yaparım lütfen acil
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
Hocam merhaba ben japon besliyorum 2erkek 1tane dışı besliyorum yavru aldım yumurtadan bakmakta zorlanıyorum sadece 2 dışı beslesem olur mu
Olur. Tek de bakabilirsin.
abi benim 3 tane normal boy japon balığım var siyahlı balığım diyer beyaz balığı çok canını yakcak kadar değilde nerdeyse yarım saatte 2veya 3 saniye kovalıyor ama diyer turuncu balığıma bir şey yapmıyor neden yapıyorlardır
Akvaryum küçük olduğu için olabilir. Akvaryumda ki en zayıf halka beyaz balık olduğu için onu kovalıyor olabilir.
@@CemCelikel abi durumum fanus almaya yetiyo sence nasıl kovalama sorununu çözerim
Balığı tek bırakmalısın. Başka türlü olmaz. Çünkü yer darlığında, güçlü balık her zaman zayıf balığı kovalayacaktır. Ta ki bu balığı öldürene ya da akvaryumdan atana kadar.
Assalamu aleykum Cem abi oncelikle size teşekur ederim 2 melek baliĝimi tafsiyeleriniz sayesinde iç parazit belasinden kurtadim size bir sorum var ben gunde 4 mahal bazen daha fazla yem veriyorum balik lar hepsini yiyorlar tabana inmeden bitiriyorlar baliklarde sindirim sistemi zörlanmiyormu acabo fazla yem öldururmu hastalik çikmazmi hizli buyutmek isterken zarar vermekten korkuyorum ama beslemeyi çok seviyorum cevabiniz için onceden teşekur edib size başarilar diliyorum
Senin adına sevindim. Her balık günde kendi gözü kadar yem yese doyar. Bunun dışında vereceğin yem, balıkların daha çabuk hastalanmasına sebep olur. Teşekkür ederim.
ABİ BENİM JAPON BALIĞI DİĞER JAPN BALIĞININ KUYRUĞUNU YEMİŞ VE KOBALIYOR NE YAPMALIYIM
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
Abi benim japon balıgı dipte yüzüyor ne yapmam lazım
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
Hocam benim akvaryumunun santimetresi 40 ve biz iki ta ne japon balı alıcaz zisce yaşarlar mı?
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Abi benim japon balıklarım çiftleşicek yaşta değiller onlara fazlasıyla yemek vermeme rağmen birbirleriyle kavga ediyorlar. ne yapacağım? ☹️
Muhtemelen akvaryum küçük ya da balık sayısı akvaryuma göre fazla.
Abi benim suyum bulanmaya başladı saatte 200 litre temizliyen küçük filitrem var ilk başlama filitrelerinden 20 litre akvaryumum var camlarımda çok yosun oluştu bu suyu bozarmı
20 litre çok küçük bir akvaryum. Su da halihazırda bu akvaryumda çabuk bozulur. Kullandığın filtre 40 litre için uygun bir filtre.
Anlıyorum peki elyaf kullansam olurmu
Elyaf kullansan olur ancak öncelikle bakteriyel flitrasyonu oluşturmalısın. Bunu da 20 litrede oluşturman çok daha fazla zaman alacaktır.
Elyaf kullansan olur ancak öncelikle bakteriyel flitrasyonu oluşturmalısın. Bunu da 20 litrede oluşturman çok daha fazla zaman alacaktır.
@@CemCelikel anlıyorum abi pis iç filitreyi yeni elyafın üstünde yıkasam bakteriler elyafa geçermı
Merhabalar. 70 e 27 yükseklik 30 cm .pipo filtre almak istiyorum hangi boy almalıyım . 4 japon, 1 teleskop var.
Yanlış anlamadım değil mi? Akvaryumun boyu 70, yükseklik 30 ve eni 27 cm. Bu ölçülerdeki akvaryum yaklaşık 56-57 litre kadar. Bu akvaryum için alacağın filtre modeli en az 250 ila 300 litre su çevirme kapasitesi olan filtredir.
Yalnız şunu da eklemeden geçmemeliyim Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@@CemCelikel çok teşekkür ederim. İç hava motoru var . Balıklarım şu an küçük o yüzden 5tane koydum . Ayrı akvaryuma alacağım . Filtre model öneriniz varmı . Yanitlarınız için sağolun 🤗🙂
Sera L 300 Akvaryum Pipo Filtre Sünger Filtreyi öneririm ancak daha ucuz modelleri de var. Kesene uygun olanı alabilirsin.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi benim 2 tane küçük japon balığım var erkek dişiyi sürekli kovalıyor akvaryum 10 litre
Akvaryum 2 Japon balığı için çok küçük. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95l litre olmalı.
Abi benim 3japnum var 2 tanesi dişi 1 tanesi erkek dişilerden bir tanesi erkek ve diğer dişinin peşinden koşuyor ama bunun erkeğin yapması gerekmiyomu
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
Abi büyük boy melek sarı prenses ve yunus ciklet aynı akvaryum da yaşarmı acil cevap
Bence hiç deneme illaki birbirlerini telef ederler balıklar ziyan olur
@@heuse2313 ben akvaryumu kurdum napcam
@@ahmetduran1203 bence sarı prensesle,yunusları pethopçuyla değiştir tetra türleri olur,yemlede değiştirebilirsin
@@heuse2313 sordum geri deyişmiyo
Satarken, beraber yaşamayacağını neden söylememiş. Neden değişmiyor? Ayıp ama yaptığı..
Abi 2 balığım var 8 cm falan 60 litrede biri birini kovalıyor sürekli
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Akvaryum küçüldükçe, güçlü olan, güçsüz olan balığı, akvaryumdan atmaya çalışır. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Abi ben japon balıklarımı büyüdükleri için küçük akvaryumdan büyük akvaryuma aldım (1 yaşındalar) fakar sürekli yukarı çıkıyorlar neden olmuş
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@@CemCelikel abi ztn düzeldi sorun yok o yüzden
Çok sevindim. :)
@@CemCelikel yumurta verdim abi hem japonlara hem bettaya 2 saniyede yumurta diye birşey kalmadı
Çok severler. Beyazından da verebilirsin aslında.
Abi yeni akvaryum ve yeni filtre aldım filtreyi çalıştırınca balıklar yüzemiyor filtre model AQ605F-VOLTAGE 220-240V-FREQENCY-50-60HZ-POWER-15W-F.MAX-880L/H akvaryum cm 50-yanlamazına cm 18.5
Filtrenin hacmi, kullandığın akvaryuma göre fazla. Bu filtre saatte 880 litre çeviriyor. Buna göre akvaryumunun en az 176 litre olması gerekir. Bundan küçük bir akvaryumun varsa, balıklar savrulacaktır.
@@CemCelikel abi ne alabilirim
@@CemCelikel bide abi instagramın var mı abi instagramdan atayım sana
@@CemCelikel 1 dk lik video
@@CemCelikel bide abi o filtre kalsa balıklar ölürmü
Abi lepistes 4 dişi bir erkek var sıkıntı olurmu?
Olmaz. Hatta 1 erkek daha koyabilirsin.
Abi ben pet shoptan alırkeen abi bana bişey olmaz istersen 20 tane koy dedi bak bu 50 cmlik içinde 30 tane var dedi bana 40 cm lik akvaryuma 10 balık koydurdu boyutları 2, 3 cm civarı bir sorun olurmu
O petshopa selam söyle. Kendi balıkları o akvaryumda kaç gün kalıyor acaba? Bence bir daha o petshopdan alışveriş yapma. 40 santim dediğin akvaryum kaç litre? Sadece bir japon balığı için 60 litrelik akvaryumun olmalı. Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 10 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 375 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Hocam 3 yıldır büyük bir akvaryumda japon besliyorum hiçbir sorun olmadı fakat yakın zamanda tüm balıklarım bir tane balığa odaklandı ve onu dövmeye başladılar sebebini anlayamadım balığım 1 ay kadar ayrı kaldı tekrar koyduğumda aynı şekilde saldırıyorlar yeni bir balıkta değil 3 yıldır beraber hepsi neden olduğunu anlayamadım yardımcı olabilir misiniz
Akvaryum muhtemelen küçük geliyor. Ya akvaryumu büyüt ya da akvaryum içerisindeki bütün balıkları çıkartıp, aksesuarların yerini değiştir. Balıklar kendilerini yeni bir akvaryuma gelmiş gibi hissetsin. Bir de öyle dene.
@@CemCelikel ikinci bir akvaryum aldım ve balıkları ikiye ayırdım şimdi sorun ortadan kalktı çok teşekkür ederim 🥰
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Ya offf balıgımın büyük olan jabon balıgı küçük yavru olanın tuylerını hep yoldu yaraladı 😢😢😢😢
Muhteşem akvaryum iki japon balığı için çok küçük.
Abi merhaba benim 2 tane orenda birkaç tanede başka japonum var türünü bilmiyorum malesef orendalarım bütün yemleri kapıyor diğer balıklarıma yem kalmıyor baska bir yüz litrelik akvaryumuma orendaları koymalı mıyım yani ayırayım mı? B
Başka bir sorum ise bana yetişkin bir beta mı önerirsiniz yoksa yavru mu
Videoda anlattığım kesik şişe yöntemini dene. Böylece yem yemeyen balıkları besleyebilirsin. Beta alacaksan da 6 aylık ile 12 aylık arasında olanlardan al.
@@CemCelikel teşekkürler bir sorum daha bakımı kolay ve güzel görünümlü balık türleri önerir misiniz
Akvaryum büyüklüğüne gör değişir.
Abi cevap verirsen cok mutlu olurum. İki tane japonum var disi ve erkek ikisi de bayagi iri. Erkek olan yem verdigimde disiyi surekli kovaliyor. Hayvan o kadar hirpalaniyor ki yorgunluktan ters donuyor ne yapmaliyim akvaryumun icini nasil bolebilirim nolur cevap ver abi ya
Muhtemelen akvaryum küçük. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda , güçlü olan güçsüz olanı kovalar.
Abi benim akvaryumumda bir balık diğerlerini hafif ısırıyor ama kovalamıyor ve biraz da korkutuyor sizce değiştirmeli miyim balığı? Akvaryum yeterince büyük ve filtre var
Akvaryum kaç litre ve kaç balığın var?
@@CemCelikel 125-150 LT civarı 4 japon (3 tanesi küçük 1 tanesi orta büyüklük) 1 çöpçü 1 cüce vatoz 1 melek 2 tetra
@@CemCelikel küçük japonlardan birisi orta boydaki japona saldırıyordu sürekli
Akvaryum biraz küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Sanırım bu sebepten ısırıyor.
@@CemCelikel daha çok hava motoru açıkken saldirganlasiyor acaba yüzme alanlarını biraz kısıtladığı için mi
Cem abi merhaba akvaryum altına strafor koymamız sence yararlı olur mu yoksa gereksiz bir durum mu
Ben koydum. Faydalı.
Strafır ne
@@baktnolmuyorbakma..7796 İnce köpükler oluyor ya strafor deniyor onlara
@@okanfurkan974 neden koyuluyo cızmesın dıyemı
Direk yer ile temasını kesmek için. Sonuçta akvaryum camdan yapıldığından sert zeminin her zaman akvaryum camını çatlatma ihtimali var. Strafor bir nebze de olsa bu durumu engelliyor.
Abi 50-55 litre 1 erkek beta 8 neon tetra bol bitkili bakilabilirmi ?
Bakılır.
hocam merhaba benim bir sorum olucak şehir dışında 3 gün kalıcam evde kimse olmıcak 3 gün boyunca aç durabilirmi
Aç durabilirler. Zaten giderken bir kere yemle, gelince de bir kere yemle. Arada kalıyor 1 gün. Bu baliklar 15 gün bir şey yemeden durabilir.
@@CemCelikel hocam birde malum akvaryumların fiyatı çok yüksek fanusta balıklar için zararlı saklama kabı alıp onda beslesem olurmu teşekkürler
Büyük saklama kapları var. Havalandırma, filtre ve diğer aksesuarları da koyarsanız, olur.
@@CemCelikel çok saolun hocam
Moss tuzdan etkilenir.
Glofishler neden japonlari kovurki?
Glofish sürü balığıdır, özellikle 6 adetten az ise, kendileri ile değil, diğer balıklar ile ilgilenirler ki uzun kuyruklu balıkların kuyruklarını didiklemekte en sevdikleri hareketlerdir. Ayrıca akvaryum büyüklüğü, balık sayısına uygun değil ve küçükse de balıklar bir birlerini kovalar.
@@CemCelikel Japonlarin kuyruk uclari neden seffaf reng almaga basladi?🥲Ve duzelirmi acaba?
Japon balıklarının kuyruk uçlarının şeffaf renk almasının birkaç nedeni olabilir. İşte bazı yaygın nedenler ve bunların nasıl düzelebileceği:
### Nedenler:
1. **Stres**: Balıklar, su kalitesinin kötü olması, aşırı kalabalık tanklar, ani su değişiklikleri veya yanlış sıcaklık gibi stres faktörlerine maruz kaldığında renk değişiklikleri gösterebilir.
2. **Beslenme Yetersizliği**: Uygun besin maddelerinden yoksun bir diyet, renk kaybına yol açabilir. Özellikle karotenoidler gibi renk pigmentlerini destekleyen besinlerin eksikliği bu duruma neden olabilir.
3. **Hastalıklar ve Enfeksiyonlar**: Parazitler, mantarlar ve bakteriyel enfeksiyonlar balığın sağlığını olumsuz etkileyerek kuyruk uçlarının şeffaflaşmasına neden olabilir.
4. **Genetik Faktörler**: Bazı balık türlerinde genetik faktörler nedeniyle yaşlandıkça renk değişiklikleri görülebilir.
5. **Kötü Su Koşulları**: Amonyak, nitrit ve nitrat seviyelerinin yüksek olması veya pH dengesizlikleri balığın renk kaybına neden olabilir.
### Nasıl Düzelir:
1. **Su Kalitesini İyileştirin**: Düzenli su değişimleri yaparak ve su parametrelerini (pH, amonyak, nitrit, nitrat) sık sık kontrol ederek su kalitesini iyileştirin. Balıklar için uygun bir su filtresi kullanın.
2. **Balıklarınızı Stres Faktörlerinden Koruyun**: Aşırı kalabalıktan kaçının, su sıcaklığını sabit tutun ve ani değişikliklerden kaçının.
3. **Doğru Beslenme Sağlayın**: Balıklarınızın diyetini çeşitlendirerek ve renklerini destekleyen özel balık yemleri kullanarak besin ihtiyaçlarını karşılayın.
4. **Hastalıkları Tedavi Edin**: Balıklarınızda herhangi bir enfeksiyon belirtisi (örneğin, beyaz benekler, yaralar, solunum zorluğu) görürseniz, bir akvaryum uzmanına danışarak uygun tedaviyi başlatın.
5. **Genetik Faktörleri Anlayın**: Eğer sorun genetikse, bu doğal bir süreç olabilir ve müdahale gerekmeyebilir.
Balıklarınızın sağlığını korumak ve renklerini geri kazandırmak için bu adımları takip edebilirsiniz. Eğer durum düzelmezse, bir veterinere danışmanız faydalı olacaktır.
@@CemCelikel tesekkurler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Japon balığım suyun üstünde yan yatarak öldü neden olabilir?
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
Cem abi,3 yıldır 50 litrelik bir akvaryumda baktığım japonlardan birini maalesef kaybettim dibe inemiyordu araştırdığım kadarıyla hava kesesi...Kalan japonum 12 cm civari iri bir balık çok kararsız kaldım sizce yanına yeni bir japon almalımıyım ikisi çok iyi anlaşıyorlardı...tek kalınca strese girer mi?alırsam kriterleri ne olmalı kalan japonumun cinsini bilmiyorum..
Almana gerek yok. Tek başına daha mutlu olur. Hem de sana arkadaş olur.
Ye knk
Abi 50 litreye 1 midye 1 elma salyangozu 4 japon 1 pengasus (uygun degil fakat arkadasim verdi) 1 cöpcü fazlami
Filtrem olarak 1 midye 1 saatte 300 litre iç filtre 2 bambu saatte 300 litre pipo filtre var
Boyutları en buyuk japon 7.5-8 cm
Orta boy 6-6.5cm
En küçükler 4-4.5cm
Pengasus 4.5-5cm
Elma salyangozu 5-5.5cm
Çöpcü 4.5-5cm
Midye 7.5-8cm
Abi bu baliklar bu akvaryumda ne kadar durabilir yakinda 200 litre akvaryuma gecicemde
En kısa sürede al. Hatta yarın. Ancak bu pengasus zor.
@@CemCelikel abi akvaryum yaptirabilirimde evde yer yok rafı tamir etmeye calisiyorum akvaryum koymak icin
Kolay gelsin. Umarım başarılı olursun..
@@CemCelikel fakat abi tahta kaliteli saglam bi tahta degil akvaryumu taşirmi hiç bir fikrim yok
@@CemCelikel abi bu arada beta akvaryumunda(15-20L) filtre yerine 2-3 midye 6-7 bambu ve birsürü bitki kullansam olurmu?
Ben yeni bir akvaryum aldım yanında havalandırma filtresi ve takılı şelale aparatı var akvaryumumun tam litresini şuan hatırlamıyorum ama su değiştirirken çeşme suyunu koyup 5 saatten fazla bekletiyorum ve kendi sularından da biraz ayırıp ekliyorum 3 tane balığım var hepsi japon bu onlar için zararlı mı doğru su değişimi nasıl olmalı
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Su değerlerin normale değerlerde kalması için akvaryum suyunu en fazla yüzde 30 ila 40 kadarı değiştirilir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamlamalısın. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştırabilirsin. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
başkan videoda 1.40 dakikadan sonraki görüntünün aynısı mevcut akvaryumumda.. tüm balıklarım sarı japon’ımu kovalıyorlar. Bu nedir ki acaba
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
@@CemCelikel cevap için çok teşekkürler. Ama tek balık değil birden fazla balık kovalıyor tek o balığı. Gerçi bugün olmadı ama özellikle son bir haftadır aşırı oluyor.
Japon balıklarının birbirlerini kovalaması genelde doğal bir davranıştır. Bu davranış, bir hiyerarşi oluşturmak ve besin kaynaklarını kontrol etmek için gerçekleştirilir.
Bazen Japon balıkları, diğer balığı kovalayarak onu ürkütebilir veya baskı kurabilir. Bu, genellikle erkekler arasında ve çiftleşme döneminde daha sık görülür. Erkek Japon balıkları, üremek için dişi balığı kovalayabilirler. Dişi balık ise, erkeğin davranışlarını reddederse kaçabilir veya onu kovalayabilir.
Bununla birlikte, bazen Japon balıklarının birbirlerini kovalamaları, stres, korku veya rahatsızlık gibi diğer nedenlerden de kaynaklanabilir. Bu durumlarda, uygun tank koşullarının sağlanması ve balıkların uyumlu bir şekilde bir arada yaşaması için gerekli önlemlerin alınması önemlidir.
Özetle, Japon balıklarının birbirlerini kovalaması doğal bir davranış olabilir ve genellikle hiyerarşi oluşturmak ve üreme davranışlarıyla ilişkilidir. Ancak, bazı durumlarda stres veya rahatsızlık gibi diğer faktörlerden de kaynaklanabilir. Doğru tank koşullarının sağlanması ve uygun önlemlerin alınması, balıkların mutlu ve sağlıklı bir şekilde bir arada yaşamasına yardımcı olacaktır.
@@CemCelikel çok teşekkür ediyorum detaylı cevap için çok sağolun
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abii ben yeni balık akdım bir tane daha vardı neyse koydum ama çok yakınlardı sonra gittim küçük balık çokk kötü kuyruk sokumu siyahlaşmış bazı yerleri kanlanmış hemen ayırdım balık iyi gibi ama napiyin söyle lütfen yaa
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Puffer fish nasıl bakılır anlatırmısın
Onunla ilgili bir video düşünüyorum.
Akvaryum kirecini nasıl temizlerim abi benek benek
O muhtemelen su lekesidir. Gene ıslak bir bezle silinebilir. Ancak beze sakın sabun, deterjan veya buna benzer bir madde koyup, camı silme. Bir damla dahi bu temizlik maddesi suya karışırsa, balıklarını öldürür.
Teşekkürler abi
Ben teşekkür ederim.
Abi mücevher ciklet yavrularım çıktı akvaryumda 3 tane sarı prenses var yavruları almalımiyım alırsam kaçıncı gün yemlemeye başlamalıyım
Yavrular iğne ucu kadar küçük olur. Hangi kepçe ile alacaksın? Bu yavrular ilk başlarda, annelerinin vücudunda ki mukustan beslenir. Serbest yüzmeye başlayınca, mikro yemler ve yumurta sarısını elinl ezerek verebilirsin.
160 litrelik bir ciklet akvaryumuna abi kaç tane vatoz almalıyım
Bir tane yeter. Ancak şunu da söyleyeyim. 160 litre, çiklit akvaryumu için çok küçük kalır.
@@CemCelikel yok abi iki tane mücevhet ciklet var içinde
Vatoz çok kirletiyor akvaryumu. Bence 1 tane yeterli.
Abi lepistes baliklarim var akvaryum 40 litre akvaryumda suan 3 disi lepistes ve 2 tane vatoz var. 5 10 dakika once fark ettim biri ölecek gibi dipte duruyor yukari cikamiyor durgun.bir yandan lepistes dogurunca hevesleniyorum ama hastalik olmada durup dururken beni lepistesten sogutuyor. Hatta bazen lepistesten baska bir balik alma aşamasina dondum ama tekrar aldim. Baliklarda ne beyaz benek ne bloat ne de ic dis parazit var neden olurler haftalik %25 30 dip cekimi yapiyorum.
Cevaplarsan sevinirim
Benim de hala balıklarım ölüyor. Ancak bu hobiden vaz geçeceğim anlamına gelmiyor. Tür değiştirebilirsin. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ua-cam.com/video/gDRZSLfmkHE/v-deo.html
Lepistes balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Eğer akvaryum dibinde yatar vaziyette duran bir dişi lepistes görüyorsanız, muhtemelen yavruluyordur. Eğer akvaryum dibinde bir çok lepistes varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
@@CemCelikel abi çok sağol üşenmemişsin resmen kitap yazmışsın.
Bu 40 litrede 20-50 kiraz karides beslemek diger mavi melek karbon rili turuncu rili gibi diger karides türleri için geçerli mi?
Ve 40 litrede kaç cüce vatoz beslenir?
Teşekkürler
Bir tane cüce vatoz besleyebilirsin. Diğer karidesleri de besleyebilirsin.
@@CemCelikel teşekkürler abi çok sağol
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Japon balığın gerçek ismi Gold balığımı dır abi
Japon balığının gerçek ismi "Goldfish"tir. Latince adı *Carassius auratus* olan bu balık, dünya genelinde "goldfish" yani "altın balık" olarak bilinir, çünkü yetiştirilmiş çeşitleri altın sarısı ve turuncu renklerde olabilir. Ancak bu balığın kökeni Çin'e dayanır. Çin'de binlerce yıl önce yetiştirilmeye başlayan Japon balıkları, Japonya ve diğer Asya ülkelerine de yayılmıştır.
Japon balığı, halk arasında sıklıkla "gold balığı" veya "altın balık" olarak adlandırılsa da, aslında Japonya'dan ziyade Çin kökenli bir balıktır.
Jopon baliklari bitkileri ter diyorlar ama video bitkili akvaryu varr
Japon balığı akvaryumunda Pothos ya da daha çok bilinen adı ile salon sarmaşığı, Su Sümbülü, Hint Eğreltiotu, Su mercimeği, Elodea, Anubias, Amozon Kılıcı, Java moss, Java fern, tilki kuyruğu gibi bitkiler olabilir ayrıca bu konu ile ilgili bir videom var, istersen onu da izleyebilirsin.
ua-cam.com/video/Xupy3pb-tvk/v-deo.html
Abi balığımın bir gözünün üzerinde şişlik oldu, yeni farkedebildik. Aslında daha önce de vardı bir haftaya kadar fakat çok küçüktü belli olmuyordu bile normaldir dedim, bugün daha çok büyümüş, ne yapabilirim
Japon balıklarının gözlerinden birini veya her ikisini çevreleyen sıvı dolu torbalar varsa veya doğal olmayan bir şekilde çıkıntı yapıyorsa, bu bir bakteriyel enfeksiyon belirtisidir. Bakteriyel bir hastalık, antibiyotik kullanılarak tedavi edilir. Karantina akvaryumunda sık sık su değişimi yaparak ve yüksek kaliteli yem vererek iyileşme süreci hızlandırılır.
@@CemCelikel Abi benim japon balıklarım çiftleşicek yaşta değiller onlara fazlasıyla yemek vermeme rağmen birbirleriyle kavga ediyorlar. ne yapacağım? ☹️
Abi Masallah .
Teşekkür ederim :)
Abi ilk aldığımda öyleydi yarım saat geçtikten sonra yemledim ondan sonra alıştılar birbirlerine
Akvaryum yeteri kadar büyükse, alışırlar.
Abi balıkların çok sağlıklı maşallah
Eğer gerekli büyüklükte ve akvaryuma uygun miktarda balık beslersen, herkesin çok sağlıklı balıkların olabilir.
Abi maalesef ben balık beslemiyorum. Yani bıraktım
Bir gün bu düşüncenden vaz geçersin umarım. Çünkü akvaryum kurulurken neler gerektiği, filtre temizliğinin nasıl yapıldığı gibi konulara birazcık dikkat edersen ve besleyeceğin balık hakkında bilgi edinirsen, çok rahat bakabilirsin ki, bu konuların hepsi, benim kanalımda mevcut.
Balığın gözü kadar bi posta sabah bi posta da akşam beslesem olur mu
Günde bir kez yem versen yeterli.
@@CemCelikel teşekkürler ^^
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel oldum ^^ umarım daha fazla bilgilenirim sayenizde ☺️
Ben her zaman buradayım. 👍🏻
Abi ben yeni bir balık daha aldım ve diğer balıklarıma vurup duruyor bu geçermi??
Akvaryum küçükse, geçmez. Kaç balık var ve akvaryum kaç litre?
Ben bir kere dişi balığımı kovalayan erkek balığımı oldurmustum:/
Görünüşe göre balıklarınız arasında istenmeyen davranışlar olmuş. Balıkların çoğu zaman kendi doğal davranışlarını sergilediklerini unutmamak gerekir. Gelecekte benzer bir durumla karşılaştığınızda, balıkları ayırmak veya akvaryum ortamını daha iyi düzenlemek gibi alternatif çözümleri düşünmek faydalı olabilir. Daha fazla bilgi ve destek için akvaryum uzmanlarından veya profesyonel kaynaklardan yardım almak da iyi bir seçenek olabilir.
Okulumuzda bir japon baligi vardi butun baliklari öldürmüs oglumda alip eve getirdi ortamda musait olmasina ragmen bizim baliklarada saldirdi hemen ayirdim ama bayagi yara almis baliklarim
Tek bir japon balığı bile olsa, en az 60 litrelik bir akvaryumda yaşamalıdır. Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
Diyer vidyoda şimdi biti zararini orendim simide 3 balık en buyuk bali kovaliyor abi napim ben saldirmiyolar gobeginin orda yuzüyolar
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Bende 7 tane Japon 1 tane teleskop Japon var teleskop Japon hepsini kovalıyor özellikle bir Japonya taktı ne yapıcam onu da ayırmak istemiyorum yazık yanı ona da
Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
@@CemCelikel teleskop japonu çıkarttım diğerler huzurlu zaten ama huzursuz olan teleskop 2 balık varkende böyleydi bu balıkta var biraz geçimsizlik şuan tek başına mecbur öyle yaşayacak akvaryum büyük aslında 1 metre kadar var
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 8 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 300 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bir birlerini kovalar ve bu kadar da uzun yaşamazlar.
👍💯👍💯
Teşekkürler. :)
💕🐟💕🐟💕🐟💕
Teşekkür ederim :)