Foarte frumoase și utile clipurile. Întrebările fiicei dvs sunt foarte bine venite. O echipa de nota 10. La mai multe clipuri. P.s. Mi-ar placea sa vad cat mai multe soluții naturiste, fara chimicale
Foarte interesante si aceste informații!! Așteptăm rețetele....acum chiar am luat aminte la tot. Mulțumesc frumos pt video ,vă susțin cu mult drag in continuare.
Va multumim! Foarte explicit videoclipul. Ca o sugestie, poate ar fi bine sa includeti in descriere denumirea tuturor produselor folosite si eventual linkuri spre acestea.
Buna ziua! Imi spuneti va rog, cum se aplica argila Kaolin direct pe frunze, ca insecticid.? Se dizolva doar in apa? In ce perioada a anului se aplica ?
Ce tare e taticul tau! Cate probleme am cu livada din gradina pe care nu am mai tunso de atatia ani de zile…musai sa invat , din ce zona a judetului Bihor sunteti ?
Nu am gasit adjuvantul Ovipron, cei de la magazin mi-au dat Spraygard (adjuvant pelicular_flacoane de 10 ml), sustinand ca e la fel de ok. Citind prospectul si pentru a realiza aceasta solutie de varuit pomii cu Teracalco, nu inteleg/nu stiu cat adjuvant Spraygard (ml) sa pun in cei 6 L de apa , pentru a nu dauna cumva pomilor ! Ma puteti lamuri/ajuta ? Multumesc frumos.
Am văzut in alt videoclip ca ati folosit Midos Oil. Aici folositi Ovipron. Nu sunt ambele adjuvante? Se poate folosi Midos Oil si in cazul de fata cu varuirea?
In mod normal, furnicile nu ataca butasii de zmeura. Ce pot face e sa duca colonie de paduchi pe frunze. E atacata zmeura dvs.? Au dus paduchi? Eu nu am intalnit.
Vă salut din Anglia urmăresc cu mare drag videoclipurile DV în curând voi fii acasă pe pământ Romînesc și aș vrea să plantez câțiva pomi în luna Aprilie se mai pot planta ?întrebarea nr 1și dacă primăvară se mai pot văruii pomii astai întrebarea nr 2 vă VĂ ÎNBRĂȚİȘEZ CU DRAG ȘI MULT RESPECT Dumnezeu să vă binecuvînteze pe DV și CAMERAMANUL DV
Multumim. In aprilie e riscant sa mai plantati, asteptati pana la toamna. Iar varuirea este foarte indicat sa o faceti primavara. Numai bine si Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Mulțumim pentru explicații. O întrebare. Varul ați spus ca nu este recomandat pomilor pana in 3 ani. Calciul poate fii folosit pentru pomi pana in 3 ani? Multumesc.
Mulțumim mult ,faceți echipă bună (tată -fică ) ,foarte bine explicat și dacă d-voastră ați testat produsele și au dat rezultat voi pune și eu rapid în practică ,doar să se oprească ploaia.
Mult respect pentru ajutorul ce ni-l oferiti prin aceste postari! O lamurire daca ati putea sa-mi oferiti; produsul ,, kaolin clay" ce l-ati folosit in filmuletul cu zugravirea pomilor, eu l-am gasit doar in farmacii la 100 g pachetul/punguta si era prezentat ca destinatie de utilizare pentru masti faciale. Oare este acelasi produs dar cu dubla destinatie de utilizare, iar daca nu, atunci unde as putea sa-l gasesc? Multumesc frumos si Domnul sa va dea putere de munca si multa sanatate!
Sigur ala nu e calciu pur, calciul este un metal si in forma pura este argintiu, dar expus la aer se innegreste repede prin oxidare spontana. Varul stins e hidroxid de calciu [Ca(OH)2], nu stiu exact ce ai cumparat tu pe post de "calciu pur" dar tot o sare trebuie sa fie, posibil carbonat [CaCO3]. Eu prefer sa pun gips (ipsos) in loc de aracet, cam un cancioc la galeata de 10 litri, face suspensia de var mai "cremoasa" (mai usor de dat cu bidineaua) si nu e deloc toxic nici pentru oameni si nici pentru pom (e doar sulfat de calciu, se foloseste chiar ca fertilizator in zonele cu deficit de calciu in sol). Iar pentru cine are probleme cu iepurii sau caprele o solutie alternativa este sa pui pur si simplu pe sol langa trunchi un rahat de caine. Nu glumesc, o fi putin scarboasa treaba dar nici un ierbivor nu se apropie de asa ceva, chiar si vacile evita rahatul de caine, e instinctul natural de evitare a pradatorilor.
@@gabrielaela9684 OK, am cautat, e doar oxid de calciu (cunoscut popular ca var nestins). Imediat ce-l amesteci cu apa se transforma in hidroxid, adica var "stins", exact acelasi lucru cu varul de constructii care costa 15 lei sacul de 20Kg. Sintagma "calciu pur" e simpla vrajeala comerciala, baietii vand pur si simplu var obisnuit reambalat in galetuse de 2Kg la pret de peste 20 de ori mai mare (decat cel la sac, vrac e si mai ieftin). Sunt uimit ca o asemenea magarie are succes, chestiile astea se invata la chimie in ciclul gimnazial.
@@gabrielaela9684 Ca pur este Ca. :) "Calciul este un element chimic având simbolul Ca. Este al 5- lea cel mai abundent metal din scoarța terestră. Există mulți compuși naturali care conțin calciu în compoziția lor. Calciul are multe aplicații ca metale, ioni de calciu și minerale purtătoare de calciu. Carbonatul de calciu este carbonatul de calciu având formula chimică CaCO 3 . Este un compus alcalin care formează hidroxid de calciu atunci când reacționează cu apa. Principala diferență între calciu și carbonat de calciu este că calciul este un element chimic, în timp ce carbonatul de calciu este un compus chimic." :) Insa la final, amestecat cu apa, obtii acelasi var stins, cum bine zice Vladimir.
Va intreb daca se poate folosi vopsea lavabila pt coaja pomului . Eu am avut un pom mancata coaja si am dat var + insecticid+ ardei iute macinat si nu au mai venit.
Bună ziua, există vreo limită de vârstă a pomului pentru văruire? Sunt comentarii care spun că primii tineri nu se văruiesc. Eu am pomi plantați anul trecut în toamnă, alții în anul 3 iar alții mai bătrâni. Am cumpărat Terracalco și plănuiesc să-i dau împreună cu un insecticid și un adjuvant. Mulțumesc
Bună. Uitându mă la alt video v-am întrebat de var la pomi și mi-ați spus că aveți video. Am căutat l-am găsit. Decât nu am reușit să dau. La ce temperatura se poate face? Mulțumesc. Sănătate multă
Smochinul are varsta de aproape 20 ani si a crescut ca o tufa mai multe tulpini ,sunt mai groase ,sa le tai si sa las doar 1 ,acum sa le tai ,este bine ,multumesc .
De ce doriti sa il taiati? Nu are rost sa il faceti copac. Doar il rariti, sa patrunda lumina soarelui. Primavara trebuie sa il rariti. Multi si-ar dori asa tufa bogata :)
Un rahat de caine pus pe pamant in apropierea trunchiului. E putin scarbos sa manipulezi excremente, dar poate fi mutat cu o lopata si dupa cateva zile nu mai pute sesizabil (pentru oameni), iar ulterior fertilizeaza solul la fel ca orice balegar. Toate ierbivorele evita instinctiv excrementele pradatorilor. Alternativ poti tine un caine liber prin livada. Nu trebuie sa fie ditamai dulaul, doar sa nu se teama de capre si sa-si apere energic teritoriul, cam orice potaie de la talia unui cocker spaniel in sus poate face treaba asta, chiar si un maidanez cules de pe strada. Unii maidanezi sunt chiar mai harnici decat cainii de rasa, dupa ce a facut foamea o viata-ntreaga devine "zmeu" in curtea in care capata zilnic de mancare si un cotlon in care poate dormi la adapost, important e doar sa-l atragi in curtea ta cu mancare, nu sa-l iei cu forta de pe strada.
Am o intrebare ? In loc de aracet nu pot pune vopsea pe baza de apa ca nu e toxica, si poti so procu ri mai ieftin. Eu am incercat la stropit via cu zeama bordeleza si nu o spala ploaia asa usor.si vad ca ajuta.
putem varui pomii acum in iunie? noi nu am avut timp sa facem aceasta operatiune pana acum dar parca nu pot sta asa pana la toamna. pomii sunt dd anul 3 si nu au fost varuiti niciodata!
Vreau sa specific ca nu este nicio reclama in acest clip (desi nu ar fi nicio problema sa facem in viitor reclama unor produse bune, testate). Am mentionat anumite produse pentru ca sunt bune, le-am folosit si am vrut sa le recomand.
Daca se poate menționa produsele cele mai naturale și cât mai eficiente pentru pomi. Că fiecare suntem interesați să avem primii sănătoși și roditori. Că anul trecut la mine caisul in al doilea an de rod după ce a înflorit sa uscat complect. Piersici și un nectarine fiind în același loc sau uscat pe jumătate vertical și cealaltă jumătate a făcut rod că nu au fost bune de consum. Ori de la o boală ori că vecinul fiind invidios. Sa ocupat el cu stropitul. Asta e. Sănătate multă la toți vă doresc
Nu cred ca e vreo diferenta intre var (CaO daca e var nestins, Ca(OH)2 daca e pasta) si acel "calciu pur", care nu e de fapt elementul Ca, metal alcalino-pamantos care reactioneaza cu apa violent producand hidroxid de calciu si hidrogen. Din uscarea varului rezulta carbonat de calciu, probabil si acel calciu pur e de fapt carbonat de calciu. Deci nu e nicio diferenta in afar pretului, probabil
Am cautat produsul si producatorul spune ca ar fi oxid de calciu, CaO, adica var nestins. Devine var in momentul reactiei cu apa, are aceeasi valoare chimica.
Dragule confunzi calciu cu sodiu(Na).....sodiul este metal argintiu ....si reactioneaza cu apa din aerul atmosferic ....el fiind pastrat in petrol ca sa reziste....😊😊....
Să trăiți ! Adjuvantul nu formează o peliculă pe scoarța pomului nelăsând dăunători sa mai respire ? Așa știu ...deaceea se prepara cu insecticid ... insecticid omoară dăunători și adjuvantul sau uleiul formează acea pelicula care nu mai lasă să respire
Altoiul se culeg si se altoiesc intr-o vita care deja e acolo, se culeg cel mai bine la jumatatea lui noiembrie. Se lasa o zi intr-un vas cu apa, cu partea groasa in apa, dupa ce se scoate, se lasa 3 ore sa se usuce partea exterioara. Se impacheteaza in nailon si se pune la frigider. Sa aiba altoiul intre 3-5 ochiuri. Portaltoiul nu se culege. Succes.
Buna dimineata,am in gradina o mica livada cu 40 pomi ,12 nuci ,dar la nuci au pornit din portaltoiu,unde a fost altoiti sper ca va spun bine,cum a plecat ,de la nodul care se vede.multumesc!
@@ingrijireapomilor2657 Dupa cateva ploi,tulpina varuita oricum nu ramane alba,alba...Apa care se scurge de pe pom nu e limpede ca lacrima!Am pus sulfat de cupru si eu am fost multumita!
Mulțumesc pentru videoclip și pentru informații. O seară frumoasă!
Cu drag. Multumim si noi.
Excellllent!
Spor mult si multa sanatate!!
Multumim frumos.
foarte utile videoclipurile dvs. Mulțumim pentru informatii!
Sa va fie de folos :)
Multumesc mult .....Domnul Isus sa va binecuvinteze
Cu drag. Si pe dvs.
Multe multumiri.Cu drag si respect.
Multumim :)
ce relatie frumoasa aveti! multumesc frumos pentru tot ce postati aici!
Multumim ca ne urmariti :)
Foarte frumoase și utile clipurile. Întrebările fiicei dvs sunt foarte bine venite. O echipa de nota 10. La mai multe clipuri.
P.s. Mi-ar placea sa vad cat mai multe soluții naturiste, fara chimicale
Multumim :) Da, si eu incerc sa merg cat se poate pe solutii bio.
@@ingrijireapomilor2657 !
Mulțumim pentru aceste sfaturi utile! 🙏💐🇷🇴
Multumim si noi ca urmariti.
Va multumesc frumos pt sfaturi!Sa aveti sanatate maxima!
Multumesc, la fel.
Foarte interesante si aceste informații!! Așteptăm rețetele....acum chiar am luat aminte la tot. Mulțumesc frumos pt video ,vă susțin cu mult drag in continuare.
Multumim frumos :) La ce retete va referiti?
iui ce informaci bune multumesc frumos sanatate multa va doresc,.😀🌳🍩☕
Multumim si noi. Numai bine :)
Mulțjmim frumos, o seară plăcută!
Multumim.
Noi va multumim pentru explicatiile complete,deosebit de frumos prezentate !
Va rugam sa distribuiti si altora.
Multumesc mult !.....Domnul ~ sa va ajute💕💕
Multumim.
Foarte interesant, Mulțumim pentru informați 🤗🙏🙏❤️
Multumim si noi ca ne urmariti :)
Urmăresc cu interes explicațiile d-voastră.Multumesc.
Multumim frumos.
Deci pot sa dau acum in luna martie? Rețeta am înțeles-o.
Mulțumesc
F interesant. Multumesc
Sa va fie de folos :)
Mutumim ecipa tata-fica sunteți foarta drăguți si utili 🤗😘👍
Multumim.
Bine de stiut. Multumesc.
Cu drag.
Va multumim! Foarte explicit videoclipul. Ca o sugestie, poate ar fi bine sa includeti in descriere denumirea tuturor produselor folosite si eventual linkuri spre acestea.
Multumim.
Mulțumesc ! De mare ajutor !
Ne bucuram.
Mulțumesc mult.
Cu drag.
Frumos explicat va multumim.fiti binecuvantat.chiar ca ma intereseaza materialul dv.
Multumesc, ma bucur ca e de folos.
Multumesc de sfaturi
Cu placere :)
Mulțumesc mult
Cu drag.
Mulțumesc!
Sa fie de folos!
Buna seara, am un smochin cu multe crengi stufos, vreau sa l tai si sa l formez ca un ponm? Multumesc frumos!
Lasati un singur trunchi, cel mai bine dezvoltat, si pe el se vor forma crengile ca la orice pom. Apoi veti conduce coroana prin taieri.
Buna ziua! Imi spuneti va rog, cum se aplica argila Kaolin direct pe frunze, ca insecticid.? Se dizolva doar in apa? In ce perioada a anului se aplica ?
Se aplica cand pomul este in vegetatie, direct pe frunze. 50 gr la 1 litru de apa.
Buna ziua ! Multumim pentru sfaturi ! Teracalco este bun ? Sa fiti SANATOSI !
Da, foarte bun. Multumim.
Se poate pune zeama bordeleza sau champ77 in var? Ajuta? Cat se pune la 10 litri pe langa cele 3 kg de var?
Varul se da mai mult pentru a respinge razele soarelui.
Super, mulțumesc.
Sa fie de folos :)
Ce tare e taticul tau! Cate probleme am cu livada din gradina pe care nu am mai tunso de atatia ani de zile…musai sa invat , din ce zona a judetului Bihor sunteti ?
Multumim. Suntem destul de aproape de Oradea.
👍👍👍
Multumim.
Mulțumesc mult pentru retetele date
Sa va fie de folos.
Foarte bine
Multumim.
Nu am gasit adjuvantul Ovipron, cei de la magazin mi-au dat Spraygard (adjuvant pelicular_flacoane de 10 ml), sustinand ca e la fel de ok. Citind prospectul si pentru a realiza aceasta solutie de varuit pomii cu Teracalco, nu inteleg/nu stiu cat adjuvant Spraygard (ml) sa pun in cei 6 L de apa , pentru a nu dauna cumva pomilor ! Ma puteti lamuri/ajuta ? Multumesc frumos.
Nu cunosc acel produs. Daca vi se pare prea mult, puneti numai jumate.
Da, ok, o sa pun jumatate, preventiv ! Multumesc.
Am văzut in alt videoclip ca ati folosit Midos Oil. Aici folositi Ovipron. Nu sunt ambele adjuvante? Se poate folosi Midos Oil si in cazul de fata cu varuirea?
Da, puteti folosi. E adjuvant.
@@ingrijireapomilor2657 Nu inteleg legatura dintre ulei horticol si adjuvant.
Mulţumim frumos pentru sfaturi,dar va rog spune-ţine dacă se pot da şi nucii?
Pace şi paza Celui de Sus să fie cu dv.
Da, linistit puteti da. Multumim.
@@ingrijireapomilor2657 Mulţumesc frumos!
Multumim frumos.
In cazul in care se foloseste var praf, cat se pune la 10L de apa?
Am spus in clip cantitati :)
Bv.
@@vasilebacila1856 Multumesc.
MULȚUMIM DL. PROFESOR...
Nu ma consider, mereu invat. Numai bine!
Vara, acum in iulie, se pot varui ciresii si visinii (care sunt deja culesi ) cu reteta completa-inclusiv insecticidul? Multumesc
Da, puteti varui daca nu ati varuit in primavara si dati cu insecticid. Spor.
🙏🙏🙏🙏😘😘😘😘😘😘😘
:)
😃😃😃😃👍👍👍👍👍
Multumim.
putem pune praf Zeolit in loc de Kaolin? este tot o roca.
Nu stiu, nu am lucrat si nu va pot recomanda.
Bună seara, va rog sa îmi dați soluția pentru eliminarea furnicilor de la butașii de zmeură. Mulțumesc.
In mod normal, furnicile nu ataca butasii de zmeura. Ce pot face e sa duca colonie de paduchi pe frunze. E atacata zmeura dvs.? Au dus paduchi? Eu nu am intalnit.
@@ingrijireapomilor2657 am plantat de curând și am văzut furnici la baza butașului de zmeură , o să urmăresc, mulțumesc pentru răspuns.
Salut. Daca doar ce am plantat acuma ceva pomi, care sunt anul 3 pe rod, ii pot da cu var și să le fac ceva tratamente? Mulțumesc.
Din al treilea an se poate da :)
Vă salut din Anglia urmăresc cu mare drag videoclipurile DV în curând voi fii acasă pe pământ Romînesc și aș vrea să plantez câțiva pomi în luna Aprilie se mai pot planta ?întrebarea nr 1și dacă primăvară se mai pot văruii pomii astai întrebarea nr 2 vă VĂ ÎNBRĂȚİȘEZ CU DRAG ȘI MULT RESPECT Dumnezeu să vă binecuvînteze pe DV și CAMERAMANUL DV
Multumim. In aprilie e riscant sa mai plantati, asteptati pana la toamna. Iar varuirea este foarte indicat sa o faceti primavara. Numai bine si Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Ce proportii se folosesc la varuirea cu var pasta. Multumesc.
Am spus in clip.
Va rog să îmi spuneți dacă pot da cu var pomii fructiferi acum in luna martie 2022. Am var pastă. Ce sa mai adaug in var.
Da, puteti. Respectati ce am indicat in clip.
Bună seara . Catalpa globular si Salcamul globular se dau cu var ? Multumesc mult
Sincer, nu stiu.
@@ingrijireapomilor2657 ok ...multumesc
@@corneliadragomir2239 Cu placere.
Mulțumim pentru explicații. O întrebare. Varul ați spus ca nu este recomandat pomilor pana in 3 ani. Calciul poate fii folosit pentru pomi pana in 3 ani? Multumesc.
Pana in 3 ani nu se da cu nimic, doar se invelesc cu hartie ca sa ii protejam de razele solare.
Mulțumim mult ,faceți echipă bună (tată -fică ) ,foarte bine explicat și dacă d-voastră ați testat produsele și au dat rezultat voi pune și eu rapid în practică ,doar să se oprească ploaia.
Multumim :)
Cu drag, si spor la munca.
@@ingrijireapomilor2657 Mulțumesc !
Mult respect pentru ajutorul ce ni-l oferiti prin aceste postari!
O lamurire daca ati putea sa-mi oferiti; produsul ,, kaolin clay" ce l-ati folosit in filmuletul cu zugravirea pomilor, eu l-am gasit doar in farmacii la 100 g pachetul/punguta si era prezentat ca destinatie de utilizare pentru masti faciale.
Oare este acelasi produs dar cu dubla destinatie de utilizare, iar daca nu, atunci unde as putea sa-l gasesc?
Multumesc frumos si Domnul sa va dea putere de munca si multa sanatate!
Da, e argila alba. Puteti gasi la magazine online.
Mulțumesc frumos!
Mulțumim pt informații.. Pentru varuitul de primăvară se poate repeta aceeași rețetă?
Da.
Sigur ala nu e calciu pur, calciul este un metal si in forma pura este argintiu, dar expus la aer se innegreste repede prin oxidare spontana. Varul stins e hidroxid de calciu [Ca(OH)2], nu stiu exact ce ai cumparat tu pe post de "calciu pur" dar tot o sare trebuie sa fie, posibil carbonat [CaCO3].
Eu prefer sa pun gips (ipsos) in loc de aracet, cam un cancioc la galeata de 10 litri, face suspensia de var mai "cremoasa" (mai usor de dat cu bidineaua) si nu e deloc toxic nici pentru oameni si nici pentru pom (e doar sulfat de calciu, se foloseste chiar ca fertilizator in zonele cu deficit de calciu in sol).
Iar pentru cine are probleme cu iepurii sau caprele o solutie alternativa este sa pui pur si simplu pe sol langa trunchi un rahat de caine. Nu glumesc, o fi putin scarboasa treaba dar nici un ierbivor nu se apropie de asa ceva, chiar si vacile evita rahatul de caine, e instinctul natural de evitare a pradatorilor.
Este calciu pur, Terra Calco. Cautati și dvs.
@@gabrielaela9684 OK, am cautat, e doar oxid de calciu (cunoscut popular ca var nestins). Imediat ce-l amesteci cu apa se transforma in hidroxid, adica var "stins", exact acelasi lucru cu varul de constructii care costa 15 lei sacul de 20Kg. Sintagma "calciu pur" e simpla vrajeala comerciala, baietii vand pur si simplu var obisnuit reambalat in galetuse de 2Kg la pret de peste 20 de ori mai mare (decat cel la sac, vrac e si mai ieftin). Sunt uimit ca o asemenea magarie are succes, chestiile astea se invata la chimie in ciclul gimnazial.
@@Dr_V E carbonat de calciu, nu oxid. Urmariti si asta: ua-cam.com/video/_0GH6hRl1W0/v-deo.html
Am lucrat cu var multi ani, am testat si varul si calciul pur. Se vede diferenta.
@@gabrielaela9684 Ca pur este Ca. :) "Calciul este un element chimic având simbolul Ca. Este al 5- lea cel mai abundent metal din scoarța terestră. Există mulți compuși naturali care conțin calciu în compoziția lor. Calciul are multe aplicații ca metale, ioni de calciu și minerale purtătoare de calciu. Carbonatul de calciu este carbonatul de calciu având formula chimică CaCO 3 . Este un compus alcalin care formează hidroxid de calciu atunci când reacționează cu apa. Principala diferență între calciu și carbonat de calciu este că calciul este un element chimic, în timp ce carbonatul de calciu este un compus chimic." :) Insa la final, amestecat cu apa, obtii acelasi var stins, cum bine zice Vladimir.
Cati ml de insecticid zebra ati utilizat la cei 6L de apa ? Insecticidul zebra este de un singur fel ? Multumesc.
Se pun 2 ml la 6 l de apa.
Va intreb daca se poate folosi vopsea lavabila pt coaja pomului .
Eu am avut un pom mancata coaja si am dat var + insecticid+ ardei iute macinat si nu au mai venit.
E mai bine sa se dea cu mastic cupric decat cu lavabila, e mai sanatos pentru pom.
In perioada asta pot taia la pomii?
Taierile drastice se fac doar pana cand frunzele sunt verzi.
Ok multumesc....
la mine pomii au un an de cand sunt plantati dar aveau deja 1-2 ani can i-am cumparat. Pot sa-i dau cu var? sunt destul de robusti.
Doar cand pomul are 3 ani.
Unde găsim calciu pur și caolinul ?
Calciul pur se gaseste la magazinele fitosanitare iar caolinul l-am gaist numai pe internet.
Mulțumesc pentru clip, dar am și o întrebare: cât timp trebuie să stea varul în apă înainte de a-l întinde pe pomi?
Minim o jumatate de ora. Dar sa amestecati foarte bine.
@@ingrijireapomilor2657 Mulțumesc!
Bună ziua, există vreo limită de vârstă a pomului pentru văruire? Sunt comentarii care spun că primii tineri nu se văruiesc. Eu am pomi plantați anul trecut în toamnă, alții în anul 3 iar alții mai bătrâni. Am cumpărat Terracalco și plănuiesc să-i dau împreună cu un insecticid și un adjuvant. Mulțumesc
Pomii nu se pot varui decat dupa ce au trei ani. Insa se pot inveli in hartie alba ca sa respinga razele solare.
Se poate inlocui insecticidul din reteta cu Insecto-fungicid ecologic Bioprotekt ?
Da, sigur.
Cu calciu pomi tineri plantați din toamnă se pot face in primul an? Mulțumesc
Nu, doar din al treilea an.
@@ingrijireapomilor2657 multumesc
Cam cate grame de Mospilan ar trebui pus la 8L de apă?
Va rog sa urmariti cantitatile din clip.
Cu ce poti da ,in afara de bidinea ca sa varuiesti mai repede ? S.ar putea cu ceva pulverizator sau pistol de vopsit? A facut cineva cu asa ceva?
Da, se poate.
Felicitări
De unde se poate procura Caolin?
Mulțumesc frumos
Numai online daca comandati. Eu nu am gasit decat asa. Numai bine!
Încă nu am avut timp să văruiesc pomii fructiferi, vă rog să îmi spuneți dacă îi mai pot vărui și dacă temperatura trebuie să fie cu plus .
Da, puteti varui. Cat timp nu e inghetat, e in regula.
Și primavara se pune insecticid în varul pt pomi?
Da.
Bună ziua! Dacă am stropit pomii cu ulei si insecticid mai pot stropi pomii cu var?
Da, linistit mai puteti varui.
Bună. Uitându mă la alt video v-am întrebat de var la pomi și mi-ați spus că aveți video. Am căutat l-am găsit. Decât nu am reușit să dau. La ce temperatura se poate face? Mulțumesc. Sănătate multă
ua-cam.com/video/GGEuJPehOmc/v-deo.html aici puteti vedea :)
Varul si calciul merg impreuna sau foar separat. Am si var ai calciu.. acum in toamna sa dau cu var sau cu calciu?
Nu, ori una ori alta.
Smochinul are varsta de aproape 20 ani si a crescut ca o tufa mai multe tulpini ,sunt mai groase ,sa le tai si sa las doar 1 ,acum sa le tai ,este bine ,multumesc .
De ce doriti sa il taiati? Nu are rost sa il faceti copac. Doar il rariti, sa patrunda lumina soarelui. Primavara trebuie sa il rariti. Multi si-ar dori asa tufa bogata :)
Buna ziua! La data aceasta este bine de văruit?
Da, de acum se pot varui.
Dar pt capre de la vecini ca sa nu le punem otrava ce putem face ca sa scapam de ele repet in afara de otrava multumesc
Un rahat de caine pus pe pamant in apropierea trunchiului. E putin scarbos sa manipulezi excremente, dar poate fi mutat cu o lopata si dupa cateva zile nu mai pute sesizabil (pentru oameni), iar ulterior fertilizeaza solul la fel ca orice balegar. Toate ierbivorele evita instinctiv excrementele pradatorilor.
Alternativ poti tine un caine liber prin livada. Nu trebuie sa fie ditamai dulaul, doar sa nu se teama de capre si sa-si apere energic teritoriul, cam orice potaie de la talia unui cocker spaniel in sus poate face treaba asta, chiar si un maidanez cules de pe strada. Unii maidanezi sunt chiar mai harnici decat cainii de rasa, dupa ce a facut foamea o viata-ntreaga devine "zmeu" in curtea in care capata zilnic de mancare si un cotlon in care poate dormi la adapost, important e doar sa-l atragi in curtea ta cu mancare, nu sa-l iei cu forta de pe strada.
Va recomand sa lasati un caine in apropiere, sa le latre.
@@ingrijireapomilor2657 8m
Am o intrebare ? In loc de aracet nu pot pune vopsea pe baza de apa ca nu e toxica, si poti so procu ri mai ieftin. Eu am incercat la stropit via cu zeama bordeleza si nu o spala ploaia asa usor.si vad ca ajuta.
Unii au dat cu vopsea, dar e mult mai bun aracetul. E special pentru lemn. Si nu e asa daunator ca vopseaua. Numai bine.
Nu am inteles bine, care sunt perioadele de varuire , si daca se poate varui si acum in mai
Da, se poate. Am specificat ca si toamna, si primavara. :)
putem varui pomii acum in iunie? noi nu am avut timp sa facem aceasta operatiune pana acum dar parca nu pot sta asa pana la toamna. pomii sunt dd anul 3 si nu au fost varuiti niciodata!
Sigur ca da.
@@ingrijireapomilor2657 multumesc mult pentru raspunsurile la intrebarile mele
Vreau sa specific ca nu este nicio reclama in acest clip (desi nu ar fi nicio problema sa facem in viitor reclama unor produse bune, testate). Am mentionat anumite produse pentru ca sunt bune, le-am folosit si am vrut sa le recomand.
Daca se poate menționa produsele cele mai naturale și cât mai eficiente pentru pomi. Că fiecare suntem interesați să avem primii sănătoși și roditori. Că anul trecut la mine caisul in al doilea an de rod după ce a înflorit sa uscat complect. Piersici și un nectarine fiind în același loc sau uscat pe jumătate vertical și cealaltă jumătate a făcut rod că nu au fost bune de consum. Ori de la o boală ori că vecinul fiind invidios. Sa ocupat el cu stropitul. Asta e. Sănătate multă la toți vă doresc
De obicei explicați extrem de bine. Dar domnul Ghibu ne spune că este strict interzisa varuirea pomilor fructiferi....
Eu il ascult pe domnul Ghibu si nu am auzit asa ceva. Ce motiv logic ar fi? Si daca a zis, sunt alti specialisti care indica.
O idee ar fi fost ca inainte sa îi varuiesti sa fi facut tratamentul de iarna tulpinilor
Da, asa e.
Nu cred ca e vreo diferenta intre var (CaO daca e var nestins, Ca(OH)2 daca e pasta) si acel "calciu pur", care nu e de fapt elementul Ca, metal alcalino-pamantos care reactioneaza cu apa violent producand hidroxid de calciu si hidrogen. Din uscarea varului rezulta carbonat de calciu, probabil si acel calciu pur e de fapt carbonat de calciu. Deci nu e nicio diferenta in afar pretului, probabil
Am cautat produsul si producatorul spune ca ar fi oxid de calciu, CaO, adica var nestins. Devine var in momentul reactiei cu apa, are aceeasi valoare chimica.
Corect. Reclama e sufletu' comertului, asa se fac bani din ignoranta cumparatorului.
Dragule confunzi calciu cu sodiu(Na).....sodiul este metal argintiu ....si reactioneaza cu apa din aerul atmosferic ....el fiind pastrat in petrol ca sa reziste....😊😊....
@@danieldragota2985 Nu confund, si calciul e tot un metal din aceeasi categorie. E adevarat, mai putin reactiv decat sodiul.
@@danieldragota2985 Puteti cauta reaction between Calcium and water, exista videoclipuri, e adevarat ca nu e atat de violenta reactia ca la sodiu.
La cât timp pot varuii pomii saditi în prim 2019
Peste 3-4 ani este indicat
Multumezc
Pomii tineri nu se varuiesc, doar din al treilea an.
Să trăiți ! Adjuvantul nu formează o peliculă pe scoarța pomului nelăsând dăunători sa mai respire ? Așa știu ...deaceea se prepara cu insecticid ... insecticid omoară dăunători și adjuvantul sau uleiul formează acea pelicula care nu mai lasă să respire
E putin, nu prea formeaza, sau una foarte slaba. Dar e bine sa punem ca sa stea varul, sau calciul, bine lipit pe scoarta.
Când se culege altoiul? când se culege portaltoiul la vița de vie?
Altoiul se culeg si se altoiesc intr-o vita care deja e acolo, se culeg cel mai bine la jumatatea lui noiembrie. Se lasa o zi intr-un vas cu apa, cu partea groasa in apa, dupa ce se scoate, se lasa 3 ore sa se usuce partea exterioara. Se impacheteaza in nailon si se pune la frigider. Sa aiba altoiul intre 3-5 ochiuri. Portaltoiul nu se culege. Succes.
@@ingrijireapomilor2657 mulțumesc pentru răspuns. Multă sănătate.
@@FlorinDonald Cu placere.
@@FlorinDonald Multumesc :) Si dvs.
Să trăiți îmi puteți spune vă rog frumos dacă pot folosi rețeta recomandată de dumneavoastră în această lună aprilie 2022 ?
Sigur.
@@ingrijireapomilor2657 vă mulțumesc frumos pentru răspuns
@@mihaelaradovici4720 Cu drag.
Buna dimineata,am in gradina o mica livada cu 40 pomi ,12 nuci ,dar la nuci au pornit din portaltoiu,unde a fost altoiti sper ca va spun bine,cum a plecat ,de la nodul care se vede.multumesc!
Nu lasati niciodata lastarii porniti de jos, cum apar trebuie taiati penru ca mananca seva pomului. Multumesc pentru comentariu.
Nu e nociv să dai cu var pe pomi?
Se pare ca nu. Daca are peste 3 ani, nu.
cand este bine sa varuim copacii?
Primavara si toamna.
O intrebare, va rog - este recomandat si pentru alun?
Va multumesc!
Daca aveti alun tip pomisor, cu trunchiul mai gros. In rest, nu.
Da, e tip pomisor. Multumesc mult.
In Serbia am vazut ca adauga in var, piatra vanata!
E un tratament bun, dar deja sunt produse care sunt mult mai bune si mai rentabile.
Primăvara se folosește aceiași soluții, și am înțeles că la pomii tineri nu este nevoie să îi varuim în primii 2 ,3 ani.Mulțumesc
Da, e adevarat cu pomii tineri, in primii 2 ani. Si puteti aceleasi solutii primavara.
Am cautat pe internet cantitatea fiolei de insecticid Zebra. Este de 2 ml. Deci puneti 2ml la 6 l de apa da?
Da, 2 ml la 6 l.
Deci la 6l de apa se pune 2 kg de calciu?
Da :)
La livezile mari nimei nu face asa ceva. Pt. asa ceva exista stropirea de toamna si de primavara pe baza de ulei (adjuvant) + insecticid + fungicid.
Eu fac clipuri pentru gradini, nu pentru livezi mari.
Nu se poate pune în soluția de calciu și un champ sau o soluție pe baza de cupru
Se poate.
Bună ziua sulfat de cupru câte gr se pune la tot ce ați preparat acolo
Am pus în apă întâi piatră vânătă și apoi var ! Am greșit?
Nu, insa nu va fi asa alb varul. Nu recomand. Mai dati inca o mana, sa fie alb si sa respinga razele soarelui.
@@ingrijireapomilor2657mulțumesc frumos.
@@ingrijireapomilor2657 Dupa cateva ploi,tulpina varuita oricum nu ramane alba,alba...Apa care se scurge de pe pom nu e limpede ca lacrima!Am pus sulfat de cupru si eu am fost multumita!
Voiam să-i văruiesc și eu acum primăvară dar vecinul mi_a zis sa nu-i mai văruiesc că le termina scoarța Ce părere aveți?
Varul protejeaza scoarta, daca este intr-o concentratie normala. Dar nu varuiti pomi sub 3 ani.
La a doua soluție la 6 l de apa ați omis cantitatea de calciu pur
Din greseala, terracalco la galeata mica e de 2 kg.
Mulțumesc !
Emisiuni frumoase în continuare !
Numai bine !
Acest calciu se numește Tera calco.
Da.