Fotoğrafçılıktan Para Kazanmanın 15 Yolu | Fotoğrafçı Nasıl Para Kazanır?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 23 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 48

  • @cilginiddaacii5619
    @cilginiddaacii5619 3 роки тому +2

    Sen hangi alanda fotoğraf çekiyorsun abi

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  3 роки тому +2

      Reklam fotoğrafçısıyım dostum. www.tuncselulku.com ve www.imago-tr.com sitelerinde ticari işlerim yer alıyor

    • @cilginiddaacii5619
      @cilginiddaacii5619 3 роки тому +2

      @@TuncselUlku kaç yıldır fotoğraf ile uğraşıyorsun abi

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  3 роки тому +2

      @@cilginiddaacii5619 15 sene oldu dostum. 12 senedir kendi işim.

  • @kitap_kokusu2851
    @kitap_kokusu2851 2 роки тому +3

    1:14 ürün
    5:14 Dergi gazete bilnorda yayınlana REKLAM
    6:27 Gazetecilik /Savaş gibii 😊
    6:58 Düğün vb.
    7:26 Manzara Fotoğrafçılık 😊
    8:25 Gezi Yazarlıkta vaaaaar 😊
    8:52 Sokak fotoğrafçılık 😊

  • @alinpakar2664
    @alinpakar2664 2 роки тому +1

    Videonuz gerçekten çok iyi! konuşma şeklini beğendik

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  2 роки тому

      Çok teşekkürler çok naziksin 🙏

  • @mustafacalm3740
    @mustafacalm3740 4 роки тому +1

    Yeni kanalın hayırlı olsun Tunçsel 👏👏👏

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  4 роки тому +1

      Dostum çok teşekür ederim 🙏

  • @koraycaliskoray
    @koraycaliskoray 4 роки тому +2

    Super video olmus Tuncsel eline saglik. Bilgilendirici...

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  4 роки тому

      Koray çok teşekkürler abi🙏

  • @FevkaladeSohbetler
    @FevkaladeSohbetler 4 роки тому +2

    Müzik arkadan biraz fazla geliyor sanki... (bu arada süper video, ben fotoğraf okuyan öğrencilerimle direk paylaştım)

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  4 роки тому +2

      Dostum çok teşekkürler. Evet kurguyu yaparken standart bir kulaklıkla dinleme yapmıştım, müzik yüksek kalmış biraz. Bu arada 1 maddeyi atladım sanırım Stock Fotoğrafçılık da fotoğrafçıların para kazandığı alanlardan biri. Ama artık bir sonraki video da ekleriz onu da.

  • @yolamusic4986
    @yolamusic4986 2 роки тому +1

    Öncelikle emeğinize sağlık. Videonun benim gibi yeni başlayanlar için çok faydalı olucağını düşünüyorum. Sorduğun soruyada şöyle cevap vermek istiyorum. Tek yönde uzman olmak ve sevdiğin yönler varsa hobi gibi onlarada merak salmakta fayda var diye düşünorum. Mesela sporcusun veya doktor, öğretmensin fotoğraf hobin olabiliyor. Onun gibi bir alanda uzman olmak. Sevdiğin yönleride merak etmek boş zamanlarını değerlendirmekte fayda var diye düşünüyorum. Belki ilerde daha fazla para hazandıra bilir

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  2 роки тому

      Çok teşekkürlet katkıların için

  • @kadiraydner9843
    @kadiraydner9843 2 роки тому +1

    Merhaba,Videonuzu çok yararlı buldum Tuncsel abi ancak bir sorum olacaktı Müşteri bulma noktasında sıknıtı yaşayabiliyorum kendi çapımda kişisel işler yapıyorum önerebileceğin müşteri potansiyeli yakalama noktasında tavsiyen varmı teşekkürler.

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  2 роки тому

      Selamlar çok teşekkür ederim. En önemli konu bu gerçekten dostum. Müşteri konusunda alanına göre bir hedef grup seçip ulaşabileceğin herkese ulaşmalısın. Yani lead yaratmalısın. Bu iletişimlerin çoğunluğunun geri dönüşü hayır olacaktır. Önemli olan çok kişiye ulaşmak bu nedele. Mesela mailing yaptığını veya soğuk arama yaptığını düşünelim. Mailinglerin sadece yaklaşık %10'una geri dönüş olacak ve bunların da sadece 2'si veya 3'ü işe dönüşecek diyebilirim. Yani ulaştığın 100 kişiden sadece 2-3'ü ile iş yapabileceksin. Bu oran çok kaba taslak bir oran ama inan bana doğru. Network gruplarına grip zaman geçirmeni yeni çevrelerde arkadaşlar edinmeni öneririm. Business çok uzun soluklu bir iletişim. Sürekli yeni ağlar ve bağlantılar yaratmalısın. Uzun soluklu kaliteli ilişkiler kur dostum. Zaman geçirdiğin insanları sürekli çeşitlendir. İnan bana başka bir yolu yok.

  • @gamealot2747
    @gamealot2747 3 роки тому +1

    ne güzel özetle anlatmışsınız teşekkürler. emeğinize sağlık. Yanınızda yada şirketinizde staj yapma imkanım olur mu acaba
    Teşekkürler

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  3 роки тому

      Merhabalar çok teşekkür ederim alakana. Bir süre önce Londra’ya taşındım. İşlere burda devam ediyorum. İstanbuldaki işlerle ortağım ilgileniyor. Zaman zaman ihtiyaç oluyor ama ekibimizde 3 arkadaşımız var hali hazırda. Yoğunluğumuz Eylül ayı itibariyle biraz daha artacak. Bana info@tuncselulku.com mail adresim üzerinden iletişim bilgilerini bırakırsan sevinirim.

  • @FevkaladeSohbetler
    @FevkaladeSohbetler 4 роки тому +2

    Aslında bu portre fotoğrafı meselesini portre resmi meselesi ile birlikte ele alsak mı? fevkalade olabilir

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  4 роки тому +1

      Memnuniyetle bro. Yapalım diyorsun ortak bir bölüm. Konuşalım bunu planlayalım ;)

  • @ozgurcanturk3638
    @ozgurcanturk3638 3 роки тому +1

    Merhabalar ben Kuşadası'ndan Özgür Kuşadası'nda Kuaförlük yapıyorum Hobi olarak da Makro fotoğrafçılığı yapıyorum binlerce çektiğim kelebekler fotoğraflarım var bunları satıp para kazanmak istiyorum sizi seyrettim birtakım bilgileri aldım onu da yapmak istiyorum ama nasıl bir yol çizmem lazım macro fotoğraf çıktıktan para kazanabilir miyim ve çektiğim fotoğrafları satabilir miyim onunla bir bilgi bir site var mı sizden yanıt bekliyorum

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  3 роки тому

      Ozgür selam dostum. Bu fotoğrafları satabilmek için şu soruyu sormak gerekir. "Bu fotoğrafları kim satın almak isteyebilir?" Bu sorunun cevabına göre bir hedef kitle oluşturup o kişilere direkt ulaşmaya çalışmak ve bir sunum dosyası hazırlamak en doğrusu. Ama elbette www.istockphoto.com/ veya www.shutterstock.com/ gibi sitelerde contributor üyeliği açarak bu fotoğraflarının satılmasını da bekleyebilirsin. Bu siteler bir bak ama tatmin edici bir gelir elde etmek 2-3 seneyi alır bu platformlarda sürekli yaklaşan gündemlere özel fotoğraflar yükleyerek başarı elde edilir buralarda. Bir başka yol da bu fotoğrafların bir tipolojisi varsa kendi içerisinde bu bir sergi içeriği olabilir. Bir galeri ile anlaşıp bunların sergilenmesini ve izleyici ile buluşmasını sağlayabilirsin. Bu hem sana hem ürünlerine değer katacaktır. Şimdiler de NFT olarak satış yapmak da çok moda. Rarible.com gibi platformları da deneyebilirsin. Elbette bu fotoğrafları yarışmalarda da değerlendirmeyi düşünebilirsin. Dünyanın her yerinde makro fotoğrafçılık özelinde sayısız yarışma var. Buralara göndererek değerlendirilmesini sağlamak da bir yöntem olabilir.

  • @ccet__8964
    @ccet__8964 4 роки тому +3

    Eksiksiz konu başlıkları kasıntı sıkıcılığından uzak ve de zıpır özensizliği barındırmadan özetlenmiş. Soruna da şöyle yanıt vereyim, cidden piyasadaki konumuna göre değişir!

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  4 роки тому

      Aslında bir alanı atlamışız moruk Stock Fotoğrafçılık. iStock, shutterstock gibi platformlardan fotoğraf satışı da tam bir meslek. Neyse bir sonraki bölümde değiniriz ona da ufakça.

  • @sabrisin2450
    @sabrisin2450 Рік тому +1

    Abi doğa fotoğrafçıları nasıl para kazanır??

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  Рік тому

      Genelde ulusal ve global dergiler için çalışırlar. İşlerini gezi makaleleri ile birleştirirler. Doğa konusunda da bir niş alan seçip o konununun uzmanı olarak konumlandıran çok. Mesela sadece ender kuş türlerini bulup fotoğraflamaya çalışan kişiler var. Ya da su altı, ya da kutuplar, ya da mikro canlılar ya da çevre kirliliği vs sınırsız alt kırılım olabilir. Global yarışmalara katılıp kendilerini tanınır kılmayı çalışabilirler. Bir proje belirleyip bunu fonlayacak markarlardan sponsorluk alabilirler. Bu sektördeki markaların marka elçişi olabilirler. Kendi fine printlerini çeşitli materyallere basıp galerilerde işlerini sergileyip, sınırlı kopya satışlar yapabilirler. Aklıma bir çırpıda gelenler bunlar. Mesela Ansel Adams, Sebastiao Salgado sadece siyah beyaz film fotoğrafçılığı yaparlar. Kendi emülsyon ve baskı tekniklerini geliştiren kişiler. Taschen gibi yayın firmaları ile anlaşıp referans kitaplarını satarlar. En önemlisi bence bir tutku alanı bulmak ve üzerine özgün estetik yaklaşımını ekleyebilmek. Bunun bir manifestosu veya metni de varsa para kazanma işi bunu takip eder. Düşüncelerim bu şekilde.

  • @egemenerbala3251
    @egemenerbala3251 3 роки тому +1

    sinema öğrencisiyim canon 6 d ve tripodum var fotoğraftan para kazanmak için tercih etmem gereken en doğru yol nedir sizce

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  3 роки тому +1

      Dostum bunu yaparak ve deneyerek kendin bulmalısın. Neyi yapmaktan ve sürdürmekten hoşlanacağına karar vermelisin. Mesela tek başına çalışmaktan hoşlanıyorsan stock fotoğrafçılık iyi bir yol olabilir. Konseptler hazırlamak ve bunları yüklemek pasif gelir elde etmek herkes için bir avantaj ama uzun bir yol elbette. Makul bir gelir seviyesine ulaşmak için çok zaman harcamak gerekiyor. Her işte öyle aslında. Elbette ürün fotoğrafçılığı bir seçenek fakat ışık ekipmanları ve ek malzemeler kullanmanı gerektirir. Işığa hakim olman şart. Tek bir makinayla gün ışığında lifestyle kareler de çekmeyi seviyor olabilirsin. Etkinlik fotoğrafçılığı da bir yol olabilir. Yani kendi nişini kendin bulmanı öneririm. Asistanlık yap, bir şeyler üret, ve bunları paylaş. Sevdiğin şeyin ne olacağını keşfet. Ekipmanların bir önemi yok. Seçtiğin yol zaten gerekli ekipmanı çağıracaktır sana.

  • @ahydcapital
    @ahydcapital 3 роки тому +1

    Canon 750d makinem var. Lens ve ekipmanımı kendi tercih ettiğim alana göre dizmek istiyorum ama o alanı bulmak mesele. 😅 Fotoğrafın bir kaç alanında üretmek mi? Yoksa niş bir alana yönelmek mi? (Gezi,ürün,still life, portre, stock) mesela bu kombinasyon mümkün mü? 🤦🏻‍♂️😅

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  3 роки тому

      Dostum en zor ve en doğru sorulardan birini sordun. Niş bir alanda iş üretmek aslında çok avantajlı ilerisi için doğru yatırım bu fakat ekonomini düşünmeye çalıştığın bir sistemin içerisinde iş kaçırmamak adına her alanda üretim yapmaya başlayabiliyorsun. Keyif alıyorsan asla sorun değil istediğin her işi yap tabii ama sırf para kazanmak için sevmediğin üretimlerin içerisinde kendini buluyorsan bu yanlış bir yöntem. İnan iyi de bir iş çıkmıyor. O nedenle önerim gerçekten sevdiğin alanları belirleyip o alanda kendini tanıtmalı ve işler üretmelisin. Mesela ürün, still-life, stock elbette birleşebilir ama portre, moda mesela ayrı bir alan. Gezi de başlı başına başka bir alan bence. Elbette kendin için hepsinden istediğin kadar üretebilirsin. Sorun ve alakan için teşekkür ederim dostum.

  • @m0rbeyaz
    @m0rbeyaz 2 роки тому +1

    Harika bir mekan

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  2 роки тому

      Cok tesekkurler. Kahveye bekleriz ;)

  • @mustafamwd7776
    @mustafamwd7776 3 роки тому +1

    Merhaba yakında bölüm tercihi yapacağım fotoğrafçı olmak istiyorum, bunun için fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümünü düşünüyorum. Ancak çoğu kişi bölüme gitmeden fotoğrafçı olabilirsin diyor ve bu mesleğin gün geçtikçe önemsizleştiğini söylüyorlar, sizce dediklerinde haklılar mı ve dediğim bölüme gidip kendimi geliştirirsem iş bulma ihtimalim var mı ?

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  3 роки тому +1

      Hayal selam cok guzel bir soru. Acikcasi bir cok anlamda tartismali da bir konu. Is ve olanaklari her kosulda oldugu gibi insan kendi yaratiyor. Okulda ogreneceklerin seni piyasaya ve kosullara hazirlayamiyor maalesef. Bana sorarsan is her zaman var ama her gecen gun daha rekabetci oluyor ve asimetrik beceriler gelistirerek isini farklilastirmak cok onemli. Ben muhendislik mezunuyum ve kariyerimi universite sonrasi degistirdim. Meslek ölmüyor ama sekil degistiriyor bunu hep soyluyorum. Ben fotografcilik oku ya da okuma diyemem ama hangi isi yaparsan yap yanina eklemen gereken en onemli sey iletisim becerilerini gelistirmek olur. Kendini ve isini anlatma pratigi arttir. Yeni insanlarla tanis, network gruplarina katil, bir seyler icin gonullu ol. Surekli tecrube edin ve gozlemle. Isler burdan ortaya cikacak. Simdiki aklim olsa bir bolum degil bir okul ve cevre secerdim diyorum hep. Boyle de dusunebilirsin. Okul sana bilgi ve perspektif verecek ama isleri ve cevrendeki insanlari hep sen yaratirsin. O yuzden okul ve ıs hayatını bırbırınden ayrı dusun. Okul bir ekol verir, iş hayatı ise başka bir mücadele alanı. Kendini tanıman çok önemli. Kimileri akademisyen olmayı, kimileri büyük bir yapı da iyi bir takım arkadaşı olmayı, kimi de kendi işini yapmayı seçer. Hangi personanın senin için daha huzurlu olduğunu çözmen gerekebilir bir aşamada. Amma konuştum 😅 Umarım bir fikir verebilmişimdir. Bu benim yaklaşımım elbette ☺️

    • @mustafamwd7776
      @mustafamwd7776 3 роки тому +1

      ​@@TuncselUlku çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

  • @ercantunc5504
    @ercantunc5504 3 роки тому +1

    Vahşi yaşam ve kuş fotoğrafçılığıni atladiniz bence.

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  3 роки тому

      Haklısın bu alan da çok üretilen bir alan. Manzara veya seyahatin içerisine katılabilir gibi düşünmüştüm ama ornito foto bile başlı başına bir saha gerçekten.

  • @bekirguc4651
    @bekirguc4651 4 роки тому +1

    Arka plan fon mu gercek mi o ekipmanlar

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  4 роки тому

      Selam, gerçek. Stüdyomda softboxların ve ışık kafalarının durduğu bir alan arkası

  • @pinaralmaz
    @pinaralmaz 3 роки тому

    Ilk defa makine alıp çekim yapip para kazanmak istiyorum ucuz maliyetli olmasi da önemli öğrenciyim buna gore onerabilceginiz makine var mıdır?

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  3 роки тому

      Hangi sektörde nasıl bir iş yapmayı planlıyorsun? Ona göre bir setup kurmak mantıklık olur. Bir de makina lensler kadar ışık yatırımı yapmak da çok önemli. Daha iyi makina kötü ışık mı yoksa iyi ışık daha ortamala makina mı sorusunun cevabı hep daha iyi ışıktır ;)

  • @ekinekin7868
    @ekinekin7868 2 роки тому

    ön fonda müzik, arka fonda konuşan adam. odaklanmayı zorlaştırıyor.

  • @cemoguz2786
    @cemoguz2786 2 роки тому

    Beni Türkiyede Landscape fotografçılığıyla para kazanabileceğine inandıramazsın. Bu konuda ön yargılı olabilirim ama boşuna değil. Bu arada kim Türkiyede yaşayıp landscape den para kazanır biliyormusunuz yabancılar. Ingilizce konuşanlar yabancıya konuşanlar.

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  2 роки тому

      Ok. Kimseyi inandirmak istedigim bir sey yok tabii. Sirf bu alanda kazanan ailesini gecindiren meslektaslarim var. Reklam da cekiyorlardir, stock da ya da baska yan dallardan da kazanc elde ediyorlardir belki ama tutkusu bu olan biri icin de imkanlar yok degil. Her isin temel bir gereksinimi vardir. Ingilizce konusmaksa gerektigini dusunuyorsan, konusmali o zaman. Zira her is icin artik elzem degil mi? Ogrenmek, kaynak arastirmak icin bile cok hayati. TR’de diger baska bir yerde oldugundan daha mi zor bilmiyorum acikcasi. Bence her isin cok zorlugu var. Bu alanlar tutku isi secmek istersen zorluklar bu ama birileri bu islerden kazanc saglamayi surdurecek sonucta.

  • @cengizyilmaz1806
    @cengizyilmaz1806 7 місяців тому

    tim tadder fotoğraflarına girip bakın yapay zeka ürünlerini andıran üstünde yüzlerce işlem yapılmış gerçek fotoğraflarla ilgisi olmayan şeylerden ibaret gerçekten fotoğrafcılık böyle yapaylaştırıldıkça berbat bir hale dönüşüyor.

    • @TuncselUlku
      @TuncselUlku  7 місяців тому

      Çok yüksek teknik beceri gerektiren işler üretiyor Tim Tadder aslında. Hem prodüksiyon hem de post prodüksiyon aşamaları için de geçerli. Hep bir tipolojisi oluyor. Biraz bilimkurgu romanı okumakla, rus gerçekçiliği okumak gibi kıyaslayabilirsiniz. İkisi de iyi eserler olabilir. Ben fotoğrafçılığa da aynı şekilde bakıyorum. Kimi hikayesini aktüel şekilde anlatır, gerçek olayları fotoğraflar, kimi ise çok yüksek bir kurgu ile anlatır. Hepsi iyi fotoğrafçılıktır bunların bence.