Çöpe Atma Dönüştür 🌴 Ağaçlara Doğal Fosfor Verme Deneyi

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 30 вер 2024
  • FOSFOR NEDİR
    Kimyasal yapılı ametal bir element olan fosfor ilk olarak 1669 yılında Hennig Brand tarafından keşfedilmiştir. Ürenin ısıtılması sırasındaki buharlaşma fosfor elementinin bulunmasına neden olmuştur. Gün ışığına maruz kalan fosforun enerji seviyesinde artış gözlenir. Buna karşın bu element sabit bir enerji seviyesinde kalma eğilimindedir. Karanlıkta ışıldar. Fosfor ayrıca insan vücudunda en çok bulunan elementlerden biridir. Ölen canlılarda kalan fosfor ise bakteriler tarafından kazanılır ve bu şekilde fosfor döngüsü gerçekleşmiş olur. Görünüş olarak yarı saydam ve sarı renkli bir element olan fosfor özgül ağırlık olarak 1,83 grama denk gelmektedir. Sadece 44 derecede eriyebilen özellikte olması kolay erime kabiliyetine sahip bir element olduğunu göstermektedir. Atom numarası 15 olan fosforun, periyodik cetveldeki simgesi P harfidir. Azot dışındaki birçok element ile kolaylıkla birleşme özelliğine sahiptir.
    FOSFORUN BİTKİLER İÇİN ÖNEMİ
    Bir besin elementi olarak fosfor, bitkide çok önemli bazı organik bileşiklerin yapısında bulunur. Özellikle bitkinin ilk gelişim dönemlerinde oldukça etkili olup çiçeklenme, kök gelişimi, tohum ve meyve oluşumunda önemli rol oynar. Bitkilerde yeni hücrelerin oluşmasında, dokuların büyümesinde ve bitki bünyesindeki bazı organik bileşiklerin oluşumunda görev alır. Ayrıca bitkinin yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli olan enerji metabolizmasında da fosfora ihtiyaç duyulur.
    Bitkilerin daha çok üreme organlarında bulunan fosfor, bitkinin generatif gelişmesi üzerinde çok etkilidir. Fosfor eksikliğinden en çok çiçek, meyve ve tohum zarar görür. Ayrıca fosfor noksanlığı bitkinin gelişmesini olumsuz etkiler. Fosfor noksanlığı olan bitkilerde büyüme geriler. Tahıllarda başaklanma olumsuz etkilenir. Meyve ağaçlarında sürgün ve tomurcuk oluşumu azalır. Tohum ve meyvenin kalitesi bozulur, olgunlaşma gecikir. Narenciye ve diğer meyve ağaçlarında olgunlaşmadan meyve dökümü görülür. Sebzelerde çiçeklenme azalır. Meyveler küçük ve kalitesiz olur. Bitkilerin biyokimyasal ve enerji metabolizmasında önemli rol oynayan fosfor, dokuların daha sağlam olmasını sağlayarak bitkilerin hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılığını artırır. Fosfor, bitkilerin özellikle kök gelişimini güçlendirerek toprak patojenlerine karşı bitkiyi daha dayanıklı hale getirir.
    FOSFOR NOKSANLIĞININ BELİRTİLERİ
    Fosfor noksanlığının en önemli belirtisi yaprakların normalden daha koyu yeşil renkte olmasıdır. Belirtiler önce yaşlı yapraklarda görülür. Genç yapraklar olması gerekenden daha küçük kalır. Noksanlığın uzun sürmesi halinde yaşlı yapraklarda kenarlara doğru kahverengi nekrozlar oluşur ve yapraklar canlılığını kaybederek dökülür. Meyve ağaçlarında ise fosfor noksanlığı kendini yaşlı yaprakların kızılımsı kahverengiye dönüşmesiyle gösterir. Bu durum meyvelerin olgunlaşmadan dökülmesine neden olur.
    FOSFORLU GÜBRELERİN SAĞLADIĞI YARARLAR
    Halk arasında “taban gübresi” olarak da anılan fosforlu gübreler, bitki büyümesi için olmazsa olmaz bitki besin maddelerinden biridir. Çünkü köklerin ve çiçek, meyve ve tohum gibi üreme organlarının sağlıklı bir şekilde teşekkül etmesi için fosfora ihtiyaç vardır. Köklerin gelişmesi, özellikle kurak bölgelerde bitkinin topraktaki su ve besin maddelerinden daha iyi yararlanması açısından önemlidir. Fosfor sayesinde gerçekleşen erken olgunlaşma da bitkinin yaz kuraklığı artmadan gelişmesini sağlayarak önemli verim artışı sağlar. Fosfor topraktan alınması zor bir besin elementidir. Ayrıca Türkiye’deki tarım alanlarının önemli bölümünde fosfor eksikliği vardır. Bu eksikliği gidermenin ve verimi artırmanın yolu, bitkilerin fosfor ihtiyacını doğal fosfor takviyeleri yada fosforlu gübreler yoluyla karşılamaktır. Fosforlu gübreler bitkilerin olgunlaşmasını çabuklaştırdığı gibi mahsulün kalitesini de yükseltir. Yeterli fosforu alan bitkilerin daneleri daha dolgun olur. Bitkinin kuraklığa ve hastalıklara karşı direnci artar. Verimlilikte artış sağlanır.
    FOSFORLU GÜBRELERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
    Fosforlu gübreler, ekimden hemen önce veya ekim sırasında kök derinliğine uygulanmalıdır. Ekimden çok önce veya bitki gelişmesinin ileri dönemlerinde verilen fosforlu gübreler beklenen faydayı tam olarak sağlayamaz. Meyvelerde, yaprak döküm zamanı veya hasat sonrası uygundur. Bağda ise fosforlu gübreler susuz şartlarda azot ile birlikte en geç Ocak-Şubat aylarında; sulu şartlarda ise azotun yarısı ile birlikte kış sürümünde pulluk altında verilmelidir.
    Bu videomuzda yukarıda özelliklerini ve bitkilere faydalarını anlattığımız fosforu bitkilere doğal yolla verme deneyi yaptık ve sonucunun ortaya çıkmasını bekledik. İşte size sonuçları 10 ayda ortaya çıkan bir deneyi gösteriyoruz. Siz de doğal fosfor kaynağı olarak balık artıklarını kullanabilirsiniz. Kısa sürede farkını göreceksiniz. Deniz ürünleri bitkiler için doğal fosfor kaynağıdır.
    Konu ile ilgili aklınıza takılanları bize sorabilir, yorum bölümü aracılığı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz. İyi seyirler.

КОМЕНТАРІ • 555

  • @haddock_76
    @haddock_76 4 роки тому +93

    10 aya yayılan bir video çekmek büyük saygıyı hakediyor.. sadece uygulamanın değil, sonuçlarının da gösterilmesi çok değerli. elinize emeğinize sağlık sayın hocam.

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  4 роки тому +7

      Sağolun değerli desteğiniz için 🙏🤗

    • @hsnhuseyn3264
      @hsnhuseyn3264 3 роки тому +2

      @@RENKLERVEZEVKLER hocam bu balık kafalarından olan fosfor niyetine olan gübreni sadece bir yılda bir defa mı veriyoruz?

    • @AndroindirCom
      @AndroindirCom 3 роки тому +4

      +1 kesinlikle tek diyebilirim hocamız bu konuda.👏

    • @ihsanvarol4145
      @ihsanvarol4145 3 роки тому +2

      @@RENKLERVEZEVKLER abi kendine mikrofon almayı düşündün mü çok para değil çünkü dediklerin biraz zor anlaşılıyor :C

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 роки тому +3

      @@ihsanvarol4145 Mikrofon var zaten

  • @alput
    @alput Рік тому +5

    MÜKEMMMMEEELLLL BİR VİDEOOOOOOOOO BRAVOOOOOOOOOOOOOO ALLAH GÜNAHLARINIZA KEFARET SAYSIN BAHTINIZI BASİRETİNİ AÇIK EYLESİN

  • @bozkurtvatansever1841
    @bozkurtvatansever1841 3 роки тому +35

    İnanın üniversitede böyle bilgiler verilmez orhan hocamızın diline sağlık🙏🙏

  • @melekiremkaratas6039
    @melekiremkaratas6039 4 роки тому +30

    Bütün videolarınız inanılmaz bir emek ve sabır içeriyor. Emeğinize sağlık, Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin bitkilerinize :)

  • @ÖRGÜMÜDEDİNİZ
    @ÖRGÜMÜDEDİNİZ 4 роки тому +6

    Yine çok güzel bir paylaşım emeğine sağlık

  • @MrOsmanvurucu
    @MrOsmanvurucu 4 роки тому +23

    Pazar günüde eğitimmi olur demeyin, evet olur,hemde çok güzel olur.
    .Sizi seyretmekten zevk alıyorum.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

  • @fethisutcu3208
    @fethisutcu3208 4 роки тому +11

    Hocam emeğinize hayranım suan kaç vidyo devam ediyor cekdigin maşallah belgesel bu çekimler

  • @logicalson
    @logicalson 3 роки тому +8

    16:04 Hocam süpersin yaa. MaşaAllah. Fosfor hem bitkilere ihtiyac, hem insanlara hem de kedilere. Emeginize saglik. Tebrik ediyoruz.

  • @ibrahibatmaz4765
    @ibrahibatmaz4765 3 роки тому +8

    Orhan bey sizi yaklasik 3 aydir dinliyorum mukkemmel sunumlar yapiyorsunuz kimsenin kafasinda soru isareti birakmadan anlatiyorsunuzki tekerlekli sandalyede bile aşka gelip bahcede ağaçları çelikliyorum

  • @ferhatkorpe3502
    @ferhatkorpe3502 2 роки тому +1

    Vallaha abi gerçikten emeğine sağlık güzel bir video yapıp bize böyle güzel bilgiler verdin benim domates fidelerine ilk fırsatta deneyeceğim lakin hiç büyümeyip hep aynı kalıyor ama bu yöntemi deneyeceğim inşaallah sonuç verir

  • @bozkurtvatansever1841
    @bozkurtvatansever1841 3 роки тому +11

    Allahım size uzun sağlıklı yaşam versin sizi izledikçe insana moral geliyor boyle insanlar özel insanlar bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim sevgiler saygılar

  • @yldzcalozturk4971
    @yldzcalozturk4971 4 роки тому +9

    Bilgiler için tekrar teşekkür ederiz sizin ağaç budama videomuzu ders çalışır gibiizleyerek bahçemizde budama yaptık sevgiyle kalın kolay gelsin

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  4 роки тому +1

      İnşallah bol verim alırsınız 👏🤗

    • @seldaozogul1532
      @seldaozogul1532 4 роки тому

      Bizde Orhan hocamdan öğrendik obur dalların budanması gerektiğini

  • @nevoslatarifler2167
    @nevoslatarifler2167 2 роки тому +1

    Çok faydalı bir video.Sizi tebrik ederim.5_6 sene önce diktiğim ıhlamur ağacım bir türlü büyümüyor.Ne yapmam lazım .Lütfen cevap verirmisiniz.

  • @seyyah8670
    @seyyah8670 3 роки тому +5

    Balıkta fosforun yanısıra denizden alınan azotta vardır.büyümeye bu azotta katkı sağlamıştır.

    • @mehmettemel8837
      @mehmettemel8837 3 роки тому

      Hocam et artıkları da fayda edermiemeginize saglık

  • @fatmaayaz971
    @fatmaayaz971 3 роки тому +5

    Merhabalar hocam bu balık takviyesini ağaçların altına ne kadar aralıkla koymalıyız emeğinize sağlık çok bilgilendirici olmuş

  • @meryematas5854
    @meryematas5854 2 роки тому +1

    Selamun akeykum ben antepten yazıyorum antep fıstığı ile ilgili yazıyırum fıstık fidanlarımız gelişmiyor ağaçlar fıstık vermiyor sürgünler zayıf sürgün ucu yapraklar ufak dallarda kuruma çok oluyor. Yaklaşık 5 veya 6 yıldır pisillid denilen beyaz sinek yapraklara düçar olmakta ve ağacın öz suyunu emmekte henüz çare bulamadık. Bu konuda yardımınıza ihtiyac duyuyorum. Neden derseniz sizi beğeniyle izliyorum en güzeli delilli çalışmanız yani sonucu göstermeniz.Antep fıstığında ne tür aşılama yöntemi uyar örneğin sizin yaptığınız matkap aşısı uyarmı gibi bilgilere ihiyacımız var bizim burada 6.ay gelir t göz alısı uygulanır. Bunun dıșında yongalı. Yarma. Dilcikli ingiliz vb aşılar olmazmı. Vesselam.

  • @songulcoban544
    @songulcoban544 Рік тому +1

    Hocam emeğinize sağlık birazınıda sokaktaki sevimli ponciklere ayirsaydınız.

  • @ayhaneroglu9880
    @ayhaneroglu9880 Рік тому +1

    HOCAM TARIM VE ÇİFTÇİ TV LERDE SİZE MUTLAKA Bİ SÖYLEŞİ KÖŞESİ SUNULMALI BUNU HAK EDİYOSUNUZ ALLAH GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN

  • @bosadam1453
    @bosadam1453 Рік тому +1

    Diğer nar ağacı ne üzülmüştü be yetim gibi ona yok O nar ağacını bulup gübre versem efsane olurdu hem meyvesini de alırdım

  • @Ebedi1977
    @Ebedi1977 2 роки тому +4

    Dilerim ömrünüz uzun ve sağlıklı olur.
    Çok emek vermişsiniz.

  • @sevgicicegi4965
    @sevgicicegi4965 4 роки тому +7

    Ben de patates soğan Salatalık meyce kabuklarını ve çay çöplerini hiç çöpe atmıyorum Günlük biriktirip bahçemdeki ağaçların topraklarına veriyorum

  • @helenealan4381
    @helenealan4381 4 роки тому +22

    Severek izliyorum sizi ,Allah sağlıklı uzun ömür versin sizlere ,çok yararlı bilgiler veriyorsunuz .Teşekür ederim.

  • @aynurkayabeyoglu7540
    @aynurkayabeyoglu7540 10 місяців тому +1

    Orhan bey çok güzel ve güvenli bilgiler veriyorsunuz.Emeginize yüreğinize sağlık.IYI KI VARSINIZ.sagolun varolun

  • @DrSerdarKuruca
    @DrSerdarKuruca 3 роки тому +8

    Tebrikler . 10 ay bekleyip sonuçları tek video da göstermek harika

  • @ahmetyigit1745
    @ahmetyigit1745 3 роки тому +5

    Allah sizden razı olsun değerli insan sen güzel yerlere layıksın sağlıklı günler dilerim.

  • @Ustanin_elinden
    @Ustanin_elinden 8 місяців тому +2

    Hocam hakinizi helal edin çok emek veriyorsunuz

  • @aliihsankoc4734
    @aliihsankoc4734 2 роки тому +3

    Gerek konu hakimiyeti gerekse Türkçenin akıcı olarak kullanılması ve gerekse söylenenlerin kolayca anlaşılmasını sağlayan ses tonuyla zevkle izlediğim bir kişisiniz. Tebrik ediyor bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum.

  • @yasemininanc5231
    @yasemininanc5231 Рік тому +1

    Saksimiza koyacagimiz kilcik yada balik basi saksida kurtlanma yapip cicegin koklerine zarar verirmi?

  • @opheliaqueen1551
    @opheliaqueen1551 3 роки тому +3

    Ben çiçeklerime (Midye kabuğunu toz haline getirip vermiştim baya işe yaradı)

    • @zeynepsar1129
      @zeynepsar1129 3 роки тому

      Çok mantıklı ben de evdeki çiçekler için ne yapabilirim diye düşünüyordum:)

  • @carpedieemcarpedieem4169
    @carpedieemcarpedieem4169 4 роки тому +6

    Teşekkürederiz . Çok güzel ve hassas konularda bilgi sahibi oluyoruz. Lütfen vaz geçmeyin .

  • @Adiyamanliyiyor
    @Adiyamanliyiyor 4 роки тому +2

    Hay maşallah

  • @Hsv953
    @Hsv953 Рік тому +1

    Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler. Doğal fosfor bol olarak başka hangilerini önerirsiniz !

  • @ebuozbek
    @ebuozbek 4 роки тому +9

    Hem bize hem çevreye faydalı bilgiler teşekkürler.

  • @Adiyamanliyiyor
    @Adiyamanliyiyor 4 роки тому +2

    Fosfor candır

  • @yusufaksen6979
    @yusufaksen6979 10 місяців тому +2

    Helal. Emeğine sağlık bu platformda gördüğüm en bilgilendirici bitki yetiştirme kanalı yaptığınız deney çok bilgilendirici saolun. Emeğinizin kaeşılığını almanız dileğiyle....

  • @sinanyildirim2496
    @sinanyildirim2496 4 роки тому +6

    Çevre için hayvanlar için insanlar için çok faydalı bir bireysiniz iyiki varsınız kolay gelsin hocam.

  • @AydnTufekcioglu
    @AydnTufekcioglu 3 роки тому +4

    Özellikle asit ve kireçli topraklarda fosfor eksikliği görülür. pH 4 ün altına düşmüşse fosfor demir ve alüminyum fosfat halinde çöker ve alınamaz. Yine pH 8.5 ün üstüne çıkınca da fosfor kalsiyum fosofat halinde çökelir ve alınamaz. Bu durumlarda fosfor takviyesi gerekir. DAP gübresi iyi bir fosfor kaynağıdır.

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 роки тому +2

      Kıymetli hocam değerli katkılarınız için çok teşekkür ederiz 🙏🤗

    • @mehmetsakar6125
      @mehmetsakar6125 3 роки тому +1

      Hocam değerli bilginiz için teşekkürler,ben doğal gübre tercih ediyorum.dap için doğaal diyebilirmiyiz.

    • @AydnTufekcioglu
      @AydnTufekcioglu 3 роки тому +1

      @@mehmetsakar6125 DAP doğal olmaz, suni gübredir.

  • @murattomur2216
    @murattomur2216 4 роки тому +6

    İyi haftasonları üstad çok faydalı bilgiler ağzına sağlık sevgiler selamlar🙋‍♂️👍

  • @dilshodjondilshodjon6013
    @dilshodjondilshodjon6013 2 роки тому +2

    Merhaba hocam nasılsınız sizi Özbekistan'dan takip edeceğiz.Tüm tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim. 🇹🇷🤝🇺🇿

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  2 роки тому +1

      Allah razı olsun. Kardeş ülke Özbekistan’a kucak dolusu selamlar sevgiler gönderiyorum 🤗👏

  • @idrisyorulmaz4319
    @idrisyorulmaz4319 2 роки тому +1

    Emegine saglik kardesim cok istifade ediyoruz..

  • @Adiyamanliyiyor
    @Adiyamanliyiyor 4 роки тому +2

    Afiyet olsun

  • @alidogmaz4178
    @alidogmaz4178 4 роки тому +6

    Çok güzel olmuş Orhan bey eline ve diline sağlık bahçesi verimsiz olan Karadeniz’li bir arkadaş anlatmıştı çöpe atılacak bir kamyon hamsiyi bahçesine döktürmüş ve bahçe harika olmuş bir müddet koktuğunu söyledi normal olarak

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 роки тому +1

      Kokusuna katlanırsan güzel ve verimli bir bahçe sahibi olabilirsiniz 👌🤗

  • @irfancetinylmaz8020
    @irfancetinylmaz8020 4 роки тому +5

    Hocam çelikleme yöntemiyle dağa taşa ağaç mı diktiniz :)

  • @rdvanozkan9511
    @rdvanozkan9511 2 роки тому +1

    Vavvvv aradaki farka abi helal olsun on ay boyunca bir deney yapmak harika bir iş 28 yaşındayım ve organik tarıma yönelmek istiyorum geçen yıllarda da izliyordum şimdi yine izliyorum harikasın abi👏👏🌟👏🎉🥳👏👏

  • @muhammetsimsek5702
    @muhammetsimsek5702 Рік тому +1

    Orhan hocam emeğine yüreğine sağlık kıymetli bilgilerin için çok teşekkür ederiz.

  • @huseyinerdur2660
    @huseyinerdur2660 Рік тому +2

    İşiniz rast gitsin .Kolaylıklar dilerim

  • @meryemhasural119
    @meryemhasural119 3 роки тому +4

    Allah razı olsun çok güzel bilgiler veriyorsunuz, bütün videolarınız çok güzel faydalı Allah işinizi gücünüzü rast getirsin

  • @Adiyamanliyiyor
    @Adiyamanliyiyor 4 роки тому +2

    Seneye inşallah meyve verirler narlar

  • @nurrahmapurnama5299
    @nurrahmapurnama5299 3 роки тому +5

    Ciddi emek vermişsiniz Allah razı olsun.

  • @fundamiral
    @fundamiral 4 роки тому +3

    Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Yine güzel bir video olmuş. Emeklerinize sağlık.
    Size bir sorum olacak. İlkbaharda saksıma 2 küçük balık kafası gömdüm. Birkaç hafta sonra topragımda bir sürü beyaz kurt yada solucan olduğunu fark ettim. Saksı toprağını değiştim. Bunların fidelerime zararı olurmuydu?

  • @Nesli.T.1986
    @Nesli.T.1986 Рік тому +1

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

  • @adem1898
    @adem1898 3 роки тому +2

    Bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, aslında tüm gıda artıklarının zannedersem gübre olarak kullanılabilir, milletin çoğu bilinçsiz ve müsrif olduğu için gıda artıklarının çöpe gitmesine neden oluyorlar, yemek artıklarını çöpe atacaklarına dışarıda yaşayan hayvanlara da verilebilir, ama ne yazık ki çoğu insanlarımız çok merhametsiz olduğu için Allah'ın bize yardımcı olarak bahşettiği canlıları hiç düşünmüyorlar

  • @fezabaydur2821
    @fezabaydur2821 4 роки тому +2

    Muğla’da bahçemde ilaç verdiğim limon ağaçları daima hasta. Yaprakları büzüşüyor, siyah oluyor filan.
    Hiç ilaç vermediğimiz ağaçlar gayet sıhhatli. Bol bol meyve veriyor her sene, ceviz, muşmula, nar, defne vs.
    İlaç vermek ağaçlara zarar veriyor galiba

  • @seldaozogul1532
    @seldaozogul1532 4 роки тому +3

    Hocam evde haşladığımız tavuğun kemiklerini buzdolabına poşete koyup bahçemizde gittiğimizde ağacın dibine gömsek olur mu

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  4 роки тому +5

      Kemiğin toprakta çözünmesi çok uzun zaman alır ve çok etkili olmaz. Ama imkan varsa kemikleri bir kırıcıdan geçirtip un haline getirirseniz en etkili en doğal gübre elde etmiş olursunuz. İçinde hem fosfor hem potaysum hem de kalsiyum vardır.

  • @zekiyldrm6066
    @zekiyldrm6066 3 роки тому +4

    Orhan bey hayırlı işler diliyorum..

  • @cahideesen1785
    @cahideesen1785 4 роки тому +5

    Çok faydalı videonuz için teşekkürler 👍

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  4 роки тому

      🙏🙏

    • @cahideesen1785
      @cahideesen1785 4 роки тому

      @@RENKLERVEZEVKLER sukulent ve kaktüslerde de az miktarda uygulanabilir mi? Yavaş büyüyorlar çünkü.

  •  3 роки тому +3

    Esas biz teşekkür ederiz. Bu kadar değerli videoları izlemek büyük bir şans bizim için.

  • @huriyebulut
    @huriyebulut 2 роки тому +1

    Yüreğinize sağlık uzun süredir aradığım cevabı buldum. Emeginiz için zamanınız için teşekkür azdır.sizde Allah emanet olun. Yeni keşfettim kanalınızı. Lütfen değerli bilgileriniz ve deneyleriniz paylaşmaya devam edin. Ben paylaşımda yapacağım. Çok ama çok sağolun...

  • @mustafakosebey
    @mustafakosebey 4 роки тому +5

    Zeytin icin hangi taban gubresi önerirsiniz kompoze olarak

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  4 роки тому +2

      3/18 yada 4/15 uygundur

    • @mustafakosebey
      @mustafakosebey 4 роки тому +3

      @@RENKLERVEZEVKLER teşekkür ederim;hic gocunmadan her soruma cevap veriyorsunuz hakkınızı helal ediniz lütfen.

  • @serifeunal5062
    @serifeunal5062 4 роки тому +4

    Sizin tarifinize gore çiçek toprağı hazirladim ama hertaraf sinek oldu bas edemiyorum sigarakulu de koydum🙃

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  4 роки тому +2

      Demekki malzemeleri biraz fazla abartmışsınız. Sağlık olsun. Küçük sinekleri yok etmek için raid sineksavar kullanın. Toprağın üzerine bir iki fıs sıkın. Gerekirse bir gün ara ile tekrarlayın. Küçük sineklerin kökünü kurutun 👌

    • @haka5444
      @haka5444 3 роки тому

      Gübreye bitki ekmeden bir gün derin dondurucuya koyun

  • @yasemincan4812
    @yasemincan4812 Рік тому +1

    Elinize sağlık. Çok bilgilendirici olmuş. Böyle uzun soluklu çalışmayı bir videoda paylaşmanız, sonucunu da göstermeniz çok güzel.

  • @serminuzumer8652
    @serminuzumer8652 3 роки тому +3

    Anlattiklariniz harika fikirler yureginize emeğinize sağlık Orhan bey tek başınıza bitki akademisi gibisiniz Ben balık artıklarını kova ile alıp evsel atiklarima karıştırıyordum şimdi ağaçların diplerine de koyacağım üzerine biraz kükürt ekmeği düşünüyorum çünkü köstebek var bahçede fındık çurufu koymuştum evvelki sene bir kayısı agacimı kurutular inşallah kaçarlar...sağlıkla kalın.

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 роки тому

      Teşekkürler sağolun. Evet kükürt kokusu nedeniyle birçok zararlıya karşı doğal kovucudur 👌

  • @ceyhununnotas279
    @ceyhununnotas279 4 роки тому +3

    Harika adamsın hoca...Yararlı bilgilerinden dolayı teşekkürler...Adanadan selamlar.

  • @kamurandere5438
    @kamurandere5438 3 роки тому +2

    Sayın Hocam emeğinize sağlık . 1500 e yakın 15 yaşında zeytin ağacım var , hala verimi artırılması durumunda bilgilerinize ihtiyacım var tabiki ☺️ akabinde 1500 kök kütdiken limon ektim , limon konusunda zeytine göre tecrübesizim pek takibi o yüzden, yüzde on fire verdim damla sulama sistemi döşediğim halde . Yüzde onluk fireyi yakın zamanda tekrar toprakla buluşturmayı düşünüyorum . Bu arada ( geçen yıl toptan 7 tl ye aldığım fide şimdi 20 civarına yakın olmuş 😅😂🤣) bütün mekanizmam hazır holderinden traktörüne sırt pompasından balık parçasına kadar ☺️ balık avcılığımda iyi sayılır 🤓 zeytin ağaçlarında kazancımız bilgi dağarcığımız içerisinde söz konusu oluyor ama bazen iş koşulları farklı durumlar söz konusu olduğunda iş işten geçmiş oluyor 😞 sayın Hocam sizden ricam limon fidesinin meyve verinceye kadar yani ticari anlamda getirisi olana kadar neler kullanılmalı hangi dönemde ne verilmeli , zararlılarla mücadelesi için hangi dönemde ne yapılmalı ? Bütün videolarınızı inanırmısınız not alarak izliyorum ama sadece naranciye için maddeler halinde yada mevsimsel ilkbahar yaz sonbahar kış şeklinde neler yapılmalı maddeliyebilirseniz çok sevinirim . Adana merkez çukurova bölgesindeyim . Eğer cevap vermezseniz Çukurova üniversitesine girip ziraat mühendisliği okuyacağım ki ömrüm yetmez hem öğretmenlik yap hem bahçeye tarlaya bak hemde oku ☺️ ziraat mühendisleri hocalarımın ellerinden öğrencilerinde gözlerinden öperim , şaka bi yana ama bana aylık bir madde yıllık 12 madde yaz yeter bana Hocam 👍 bide susuz olan yerlerde su durumunu sağlamak anlamında denk gelirseniz çakma vurduran birine , bununla ilgili bir videoda hazırlarsanız tadından yenmez gibime geliyor . Sevgilerimle, İlker DERE seyhan /ADANA ÖĞRETMEN Mektup gibi oldu ama Hocam ☺️ annemle mailimizi beraber kullandığımız için ismimi direk yazma gereği hissettim 😊 cevaplarınızı bekliyorum Hocam saygılar ellerinizden öperim .

  • @yalcinbekarslan8357
    @yalcinbekarslan8357 4 роки тому +5

    Güzel bilgiler veriyorsunuz. 👏

  • @pompeima
    @pompeima 3 роки тому +1

    Bu islem sadece disaridaki bitkiler icin uygulanilabilir salon bitkilerinde kullanilamaz cünkü koku yapar dogrumuyum hocam??

  • @serkangumussoy68
    @serkangumussoy68 3 роки тому +10

    Muhteşem. Ülke ekonomisinede büyük katkı sağladınız bu video ile. Tebrikler.

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 роки тому +3

      Boşu boşuna çöpe atılan birçok şey mutlaka bir işe yarar. Yeter ki bilinçli olalım ve doğru yerde kullanalım 👌🙏

  • @Fatih16673
    @Fatih16673 4 роки тому +2

    Hocam üç adet kiraz ağacım var senenin ortasında yapraklar sarardı bunun sebebi nedir yanında 2 adet daha kiraz var onlar yepyeşil

  • @gizemgizo
    @gizemgizo 3 роки тому +2

    abim keske ozet de gecsen, bir video mesela detayli bilgi bi video ozet net bilgiler olsa keske

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 роки тому

      Önce temel bilgi ve uygulama videolarını tamamlayıp ondan sonra kısa kısa bilgi ve uygulama videolarına geçeceğiz

  • @MuhammedAli-mk2pg
    @MuhammedAli-mk2pg 4 роки тому +1

    Merhaba Abi Civcivler İçin Aldığım Yem Hala Var Ve Artık Civcivler Yok Civciv Yemini Yetişkin Tavuklara Vermeyi Düşünüyorum Yem Çoktandır Var Yetişkin Tavuklar Horoz Genç Tavuk Ferik Orta Boy Civcivler Çok Yerlerse Zarar Verebilir Mi? Cevaplarsan Sevinirim

  • @ebrusahan5311
    @ebrusahan5311 3 місяці тому

    Ben ısırgan otu gübresini (azotu) fazla verdim sanırım domateslerim olan çiçeklerini döktü yeni çiçekte gelmiyor 😢fosformu vermem gerekir acaba, fosfor ise doğal yöntem olarak acil olarak nasıl yapabilirim🤷

  • @sevgicicegi4965
    @sevgicicegi4965 4 роки тому +2

    Teşekkür ederim size
    Bide bisey sormak istiyorum
    Istanbul da oturuyoruz Üzüm çubuğu 'ndan üzüm asmadi yetiştirmek istiyorum Bugünler de çelik alıp eksem tutar mı acaba?
    Ilkbahar da ektiğim tuttu

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  4 роки тому

      Asmalar yapraklarını döksünler ve sadece kuru bir dal haline gelsinler. O zaman çubuk kesip köklendirme yapabilirsiniz. Sonbahar ile erken ilkbahar arası bu işlem rahatlıkla yapılabilir.

    • @sevgicicegi4965
      @sevgicicegi4965 4 роки тому

      @@RENKLERVEZEVKLER çok teşekkür ederim

  • @sevilbg810
    @sevilbg810 3 роки тому +2

    Yazik ya ,biz balikciyiz hem bahcemiz var hep atiyoruz baliklarin kafalarini kedi de bikti artik😃.Cok faydali bir bilgi ,teşekkur ederim

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 роки тому +1

      Lütfen balık artıklarını artık çöpe atmayın 👍

  • @adnboyk1705
    @adnboyk1705 3 роки тому +3

    Ellerinize sağlık, Allahu Teâlâ hayırlı uzun ömürler versin

  • @nescafegold7501
    @nescafegold7501 3 роки тому +5

    Sizi izlemek bilgilenmek bana huzur veriyor..emeginize, yureginize sağlık.allah razi olsun..sevgiler saygilar 👏🤗👏👏😊

  • @mustafademiroglu4784
    @mustafademiroglu4784 3 роки тому +2

    A101 den 4 gül fidanı almıştım. 4 ünüde ayrı saksılara dikmiştim. Önceki dönemlerde bir saksının içine balık kafası atmıştım. Şimdi 4 gülden birisi diğerlerine nazaran aşırı büyüdü. Diğer üçüde yavaş büyüyor.

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 роки тому +3

      Demekki neymiş doğal fosfor bitkilerin hızlı büyümesini sağlıyormuş 🤗

    • @mustafademiroglu4784
      @mustafademiroglu4784 3 роки тому +1

      Aslında bu fosforun bu kadar etkili olabileceğini tahmin etmemiştim. Çünkü. Bu nisan ayında diktiğim tüplü güllerin 3 tanesi şimdiye kadar 10 santim büyüdü. Daha öncesinden balık kafası atmış olduğum saksıdaki gül ise 40 cm büyüdü. Çok eskiden Rum çifçilerin aşırı avlanan balıkları fındık bahçelerine toprağa döktüğünü okumuştum. Bu videoyu izleyene kadar 40 cm büyüyen gülün neden diğerlerine nazaran bu kadar çok büyüdüğünü bu video sayesinde öğrenmiş oldum.Ben bir öğretmenim. Sizin videolarınızı da çok beğeniyorum. Gerçekten çektiğiniz videolar çok eğitici. 👏👏👏

  • @asdfasdfsadfdsafs
    @asdfasdfsadfdsafs Рік тому

    Yaptığınız çalışma cidden çok değerli bir çalışma Teşekkür ederim paylaşım için. Sizlere bir sorum olacak balıkları kompost yapma deneyiminiz oldumu?

  • @AskinAskin-y2x
    @AskinAskin-y2x 2 місяці тому

    Ya ne saygi duyulacak adamsin.Herseyi acikacik anliyorum her videonuzu

  • @silamutsuz1047
    @silamutsuz1047 2 роки тому +1

    beğen butonuna hemen basıyorum çünkü sen bütün güzellikleri hak ediyorsun hocam çok değerli bir insansın sağol

  • @ilknurergisi6998
    @ilknurergisi6998 3 роки тому +1

    Slm ben mersinden alıç bahçesi sahibiyim bunu denemek isterim öncelikle hocayla telefonda görüşmek isterim

  • @muratturk2405
    @muratturk2405 3 роки тому +4

    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

  • @salatalikyetistirme6652
    @salatalikyetistirme6652 4 роки тому +2

    abi Helal olsun çok güzel videolar yapiyon ☺☺👍👍👌👍👌👍👋

  • @gifdogan4686
    @gifdogan4686 6 місяців тому

    Harika bilgiler veriyorsunuz kıymetli hocam. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.

  • @huseyinsahinoglu8824
    @huseyinsahinoglu8824 2 роки тому

    Hocam iyi geceler. Ben bahçeyi sürmeden önce bolca hayvan gubresini döküyorum. Daha sonra sebzelere ayrıca gübre vermek gerekir mi. Teşekkürler.

  • @koraytayfunsenoglu1394
    @koraytayfunsenoglu1394 Місяць тому

    Bir video için 4 ay ay uğraşan adama saygı duyulur umarım bu emeklerin karşılığını alırsınız selamlar

  • @hustur9989
    @hustur9989 2 роки тому

    Bende bu tür maddeleri öncelikli hayvanlara vermeyi tercih ediyorum ama başka kalıntılar olursa cevizlere gömerim...

  • @gulsengur4653
    @gulsengur4653 2 роки тому

    Kiraz ağacım çok yüksek meyva toplamıyor aşının üstünden kessem olurmu aralık ayında kesilmesi uygun olurmu bilgi verirseniz memnun olurum hayırlı günler

  • @kudretkzlkaya8470
    @kudretkzlkaya8470 2 роки тому

    Mrhb dostum,toprakta fosfor eksikliğini nasil olçeriz,dediniz ya,fazla verilmez diye,eger olurda toprakta yeterince fosfor var vede ben yukle4sem fazla olabilir,ondan sordum tsk ederim.

  • @efegaydan2707
    @efegaydan2707 Рік тому

    Bir yerde tek fidan fosfor takviyesi yapılan yerde iki fidan var tabiki farklı dolgunlukta görünecek 😊

  • @mnagultekin9022
    @mnagultekin9022 4 роки тому +4

    Çok güzel paylaşım için teşekkür ederim abicim🤗🤗

  • @kemalakyurek5708
    @kemalakyurek5708 Рік тому

    Elime çiçeklerime koymak için koyun gübresi geçti veren abi tam yanmamış gübre içine yanmıs iki üç avuç kireç katıp karıştır bir hafta poşette dursun kullanıma hazır demiş doğru bir yöntemmi bilgilendirirseniz sevinirim bit pire gelir mi gübreden hangi ölçüde katmalıyım

  • @юксел-ж5п
    @юксел-ж5п 5 місяців тому

    Emeğine yüreğine sağlık üstadım başarılarınızın devamını dilerim

  • @PakizeAbaza
    @PakizeAbaza Рік тому +1

    Çok faydalı bilgiler teşekkürler

  • @Nesli.T.1986
    @Nesli.T.1986 Рік тому

    Zeytin ağacı için fosfor potasyum azot nasıl veriliyor ne zaman doğal olarak nasıl veririm anlatırmısınız zahmet olmazsa

  • @Adiyamanliyiyor
    @Adiyamanliyiyor 4 роки тому +1

    Merhaba

  • @caPcuPsaydam1
    @caPcuPsaydam1 3 роки тому +2

    Ellerinize sağlık harika video yine,bir ağaca kaç gram atmalıyız 13 yaşındaki ağaçlara örnek?

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  3 роки тому +2

      10-15 yaşlarındaki ağaçların diplerine 2 kilo civarında bir balık artığı gömebilirsiniz.

  • @hamdiyeozdogan3345
    @hamdiyeozdogan3345 4 роки тому +2

    Cok faydali cekim olmus, sagolun.Evdeki mutfaktaki sebze atiklarini bahceye topraga karistiriyorum, bunlarida agac diplerine gomebilirmiyiz?

    • @RENKLERVEZEVKLER
      @RENKLERVEZEVKLER  4 роки тому

      Evet toprağa gömün mutlaka faydası olacaktır.

  • @oguzhan8917
    @oguzhan8917 4 роки тому +4

    abi çok iyisin ya

  • @abdullahataseven9806
    @abdullahataseven9806 4 роки тому +2

    Sizi samimi buluyorum
    Bilgilendirilermenizden dolayı müteşekkirim

  • @aidamammadova4222
    @aidamammadova4222 3 роки тому +2

    Evdə çiçək açması gecikən çiçəklərə doğal nə verə bilərik mùmkùnsə açıqlardız🇦🇿🇹🇷