Mooie, heldere vlog! Heel interessant, die theorie van Hillis Miller, en het idee dat we zonder verhalen zombies zouden zijn. Twee vragen: 1) Werd non-fictie ook meegenomen in het onderzoek naar leesmotivaties, of alleen fictie? Als non-fictie werd meegenomen, waren de leesmotivaties anders voor die categorie? 2) Zou status niet een veel belangrijkere motivatie zijn dan mensen durven toe te geven? Ik gok dat er heel wat mensen de DWDD-stickerboeken meepakken om mee te kunnen praten op het familiefeestje of borrel.
1. Ja, non-fictie werd ook meegenomen. Het ging om de vraag: Leest weleens boeken voor plezier in de vrije tijd? Linkje naar het GfK-onderzoek (M43) staat in de beschrijving. 2. Ja, dat zou je wel kunnen aannemen. Sterker nog, daar moet je denk ik zelfs vanuit gaan. Alleen is het vervelende van lezersonderzoeken, dat je vooral onderzoekt welk beeld mensen van zichzelf hebben. En status past vermoedelijk lastiger in dat beeld dan ontspanning en ontwikkeling.
Wat een fantastische, bomvol informatie zittende, video's. Ik ben op je filmpjes gekomen door mijn Nederlands docent, Milenka Janssen. Het valt me op dat je jezelf een beetje in het midden houdt als het om onderzoeken gaat. Je zegt bijvoorbeeld steeds, ''onderzoeken wijzen uit dat...'' en ''volgens deze wetenschapper...'' Ben je er niet van overtuigd dat lezen voornamelijk voordelen heeft betreffende de sociale en algemene ontwikkeling? Als je ooit op zoek bent naar een boek waarbij je als lezer meegezogen wordt in het verhaal en daardoor ook niet meer stopt met lezen tot het uit is, dan moet je ''De Vlamberken'' van de Noorse schrijver Lars Mytting eens lezen. Met vriendelijke groet, Felix
Mooie, heldere vlog! Heel interessant, die theorie van Hillis Miller, en het idee dat we zonder verhalen zombies zouden zijn.
Twee vragen:
1) Werd non-fictie ook meegenomen in het onderzoek naar leesmotivaties, of alleen fictie? Als non-fictie werd meegenomen, waren de leesmotivaties anders voor die categorie?
2) Zou status niet een veel belangrijkere motivatie zijn dan mensen durven toe te geven? Ik gok dat er heel wat mensen de DWDD-stickerboeken meepakken om mee te kunnen praten op het familiefeestje of borrel.
1. Ja, non-fictie werd ook meegenomen. Het ging om de vraag: Leest weleens boeken voor plezier in de vrije tijd? Linkje naar het GfK-onderzoek (M43) staat in de beschrijving.
2. Ja, dat zou je wel kunnen aannemen. Sterker nog, daar moet je denk ik zelfs vanuit gaan. Alleen is het vervelende van lezersonderzoeken, dat je vooral onderzoekt welk beeld mensen van zichzelf hebben. En status past vermoedelijk lastiger in dat beeld dan ontspanning en ontwikkeling.
er staan wel tieten in
op minuut 3:06
Die had je blijkbaar nodig.
@@Vlogboek iw zieke comback euhm
je bent staar ze me je 130 likes euhm
Haha die sokken van de zombies op 6:55
wedden da man 3:05 bedoelt
Wat een fantastische, bomvol informatie zittende, video's. Ik ben op je filmpjes gekomen door mijn Nederlands docent, Milenka Janssen. Het valt me op dat je jezelf een beetje in het midden houdt als het om onderzoeken gaat. Je zegt bijvoorbeeld steeds, ''onderzoeken wijzen uit dat...'' en ''volgens deze wetenschapper...'' Ben je er niet van overtuigd dat lezen voornamelijk voordelen heeft betreffende de sociale en algemene ontwikkeling?
Als je ooit op zoek bent naar een boek waarbij je als lezer meegezogen wordt in het verhaal en daardoor ook niet meer stopt met lezen tot het uit is, dan moet je ''De Vlamberken'' van de Noorse schrijver Lars Mytting eens lezen.
Met vriendelijke groet,
Felix
Dank Felix en ja, ik ga het liefst uit van onderzoeken en niet van particuliere, vaak overgesimplificeerde aannames.
Blub
buble hupies
Leuke serie.
Ga ik gebruiken in mijn les! 👍🏼
er staan wel tieten in in 3:05
Ik ben verslaafd aan je videos, echt heel goed in elkaar gezet.
omda er borsten in komen zeker in 3:05