تحولات بین المللی و آینده ایران، دکتر سریع القلم
Вставка
- Опубліковано 8 лют 2025
- سریع القلم : چرا ایران راحت تحریم می شود؟چطور فساد ریشه کن می شود؟
سخنرانی ۱ دی ماه ۱۳۹۸
محمود سریع القلم، استاد دانشگاه شهید بهشتی دیروز اول دی ماه در دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی این دانشکده به سخنرانی درباره «تحولات بین المللی و آینده ایران» پرداخت. او در خلال سخنرانی خود یک راهکار را برای مسائل و مشکلات کنونی اقتصاد ایران ارائه داد؛ راهکاری که به نظر او هم در برابر تحریم ها پاسخ می دهد و هم راهکاری برای مقابله با فساد است.
وی گفت: دولت ترامپ سه روز چند نفر در ترکیه را تحریم کرد. اما اردوغان آمریکا را تهدید کرد که اگر تحریم ادامه پیدا کند چند بانک آمریکایی در ترکیه بسته خواهد شد. به این ترتیب ترامپ تحریم ها را پس گرفت. ما ایرانی ها روزی دو سه بار تحریم می شویم چون ارتباط جهانی نداریم. اگر ارتباط جهانی داشتیم و با بانک های جهانی، شرکت ها و ... همکاری می کردیم به تا این حد راحت تحریم نمی شدیم.
سریع القلم ادامه داد: اگر از من بپرسند با فساد در ایران چه کار کنیم می گویم هرچقدر ایران با دنیا بیشتر کار کند فساد در ایران کمتر می شود. اصلا لزومی ندارد سالی چند کنفرانس برگزار کنیم چند نفر کارشناس و مسئول درباره علل فساد، تاریخ فساد و روش های مبارزه با فساد برگزار کنیم و در آخر همه یک کیف بگیرند و بروند. اگر می خواهید فساد و اختلاس ها در ایران تمام شود، سیستم بانکی ایران را جهانی کنید تا شفاف شود که اگر یک نفر یک دلار جابجا کند مشخص شود چه ساعتی و از کجا به کجا منتقل کرده است. آن موقع ببینید برای فساد چه اتفاقی می افتد. وقتی یک کشور با دنیا ارتباطی ندارد در داخل آن هر اتفاقی می افتد.
خاطره محمود سریع القلم از آرزوی بیل گیتس برای داشتن یک شعبه از کمپانی اش در ایران
بزرگترین مشکل ایران را «دانش» می دانم
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: با این مقدمه می خواهم بگویم که من به عنوان کسی که در این رشته کار کرده ام و بیشتر توجه خودم را روی مسائل بین المللی گذاشته ام، بزرگترین مشکل ایران را «دانش» می دانم. طی 30 سال گذشته چقدر ما سعی و خطا کرده ایم و چقدر تئوری های مختلف را تست کرده ایم و چقدر فراز و نشیب داشته ایم تا به اینجا برسیم و همچنان هم در حال تست کردن هستیم. در حالی که مسائل جهانی هستند و راه حل ها هم جهانی هستند. یعنی اگر ما با دنیا کار کنیم، راحت به بسیاری از راه حل ها می رسیم.
وی افزود: در دنیا می گویند که اگر شما می خواهید با آلودگی هوا برخورد کنید، یکی از الزاماتی که روی سیاستگذار و مجری هست این است که آن شهر را بین المللی کند. یعنی اگر در شهر تهران 250 هزار نفر خارجی زندگی می کردند، ما آلودگی هوا نداشتیم. چون تهران بین المللی و آبروی می شد. صدها نویسنده، خبرنگار، کارآفرین، متخصص هوش مصنوعی و غیره اینجا کار می کردند و در تصمیم گیری های ما اثر می گذاشت. راه حل ها جهانی هستند؛ فقط کافی است که ما با این جهان تعامل و تبادل داشته باشیم.
ریشه آشوب های 18 کشور بی عدالتی اجتماعی است
سریع القلم با بیان اینکه در آمریکا نزدیک به 70 درصد ثروت کشور دست 10 درصد جامعه است افزود: برای یونان این رقم نزدیک 38 درصد و جمهوری برای اسلواکی حدود 32 درصد است. این نشان می دهد که جهانی شدن افزایش ثروت و تمرکز ثروت انجام می دهد. در جوامعی که این درصد بالاتر است، مشکل عدالت بیشتر است. شما در خود آمریکا هم می بینید که الان تمام مناظره های جناح های چپ و راست آمریکا حول عدالت اجتماعی است. بنیان اجتماعی دموکراسی داشتن یک طبقه متوسط است. این آینده بهتری را برای چین می تواند متصور باشد.
چرا ترامپ در اولین سفر خارجی خود سنت شکنی کرد؟
60 میلیون دلار شهریه 360 هزار دانشجوی چینی در آمریکا
اگر ترامپ یک دوره دیگر بماند بازارهای بیشتری برای شرکت های آمریکایی پیدا می شود
نمی شود یک کشور بگوید نیروگاه هسته ای می خواهم و در عین حال بگوید می خواهم اسرائیل را نابود کنم
اروپایی و آمریکا به خاطر همکاری های بانکی و صنعتی خود با ترکیه این کشور را تحمل می کنند
چرا ایران راحت تحریم می شود؟
اگر می خواهید فساد و اختلاس ها در ایران تمام شود، سیستم بانکی ایران را جهانی کنید تا شفاف شود
باید فکرمان بین المللی شود
ما نتوانستیم برای خود مزیت نسبی تعریف کنیم
اقتصاد ملی ما در خیابان باب همایون نیست بلکه در وزارت خزانه داری آمریکاست
یک مسئول سیاست خارجی آمریکا گفت ما دنبال تغییر رژیم در ایران نیستیم
اکثریت جامعه دنبال روش های مدنی برای تغییر و تحول در کشور هستند
تا بین المللی نشویم اتفاقی نمی افتد
وی با بیان اینکه فهم جهان زبان های خارجی می خواهد ادامه داد: با ترجمه نمی شود زندگی کرد. یک ایراد اساسی که در راهروهای قدرت کشور ما وجود دارد این است که افراد قابل توجهی زبان خارجی نمی دانند و ارتباط شان با جهان قطع است.
سریع القلم در پایان سخنرانی خود گفت: اگر ما بین المللی نشویم در همین فرایند سعی و خطا ادامه خواهیم داد و مشکلات بر روی همدیگر انباشته خواهد شد. آینده ایران در گروِ بین المللی شدن و کار کردن با جهان است. آنجاست که اعتماد به نفس ما زیاد می شود. اگر ما بومی فکر کنیم رشد نمی کنیم. اگر من ایرانی دانشگاهی خودم را با شاخص های داخل کشور بسنجم از خودم راضی می شوم اما زمانی می فهمم ضعف دارم که در کنفرانسی شرکت کنم و ببینم که یک استاد هلندی در عرض سه دقیقه یک تئوری مهم را مطرح کرده است. یک کشور با مقیاس های بین المللی می تواند خود را نقد کند ، نه در فضاهای بسته داخلی. به قول مرحوم آدام اسمیت تا رقابت نباشد هیچ اتفاقی نمی افتد.
گزارش این سخنرانی را در خبرگزاری جماران بخوانید:
www.jamaran.ir...