Evet, diğer hazırladığınız çalışmalar gibi çok önemli bir çalışma olmuş. Dersin ana konusu, örneklendirmelerle pratik ve kolay bir öğrenme imkanı sunuyorsunuz. Şahsen, bende emeğiniz çok. Dünya ve İnsanlık ışık saçan bilge insanlarla mesafe alıyor. Her şey için teşekkürler.
Yine eşsiz bir video, çok faydalı bir içerik. Umarım özellikle talebeler çok daha bilir kıymetinizi ve çok izleyip çalışırlar. Emekleriniz için teşekkür ediyorum, saygılarımla.
Hocam , selamlar Öncelikle Fransızca'yı iyi öğrenmek ve anlamak için çok önemli bir konuyu işlediniz. Emekleriniz için çok teşekkürler.. Videolarınızı ilgiyle takip ediyorum. Ve Fransızcamı sayenizde çok ilerlettim. Diğer izleyici arkadaşlara bir kolaylık olması açısından bu konu ile ilgili affınıza sığınarak bir ön bilgi vermek istiyorum. Fransızca çok önemli olan ve bir çok yerde kullanılan Complement Direct ( COD ) ve Complement Indirect ( COI ) konusu Türkçe ile neredeyse % 100 e yakın bir uyum sağlıyor. Türkçe'de ismin yalın hali ve İ hali COD a denk gelirken , ismin E hali ise COI de uyum sağlıyor. Fiile "Birisi " , "bir yer " , bir şey " sorularını sorduğumuzda tam cevap alabiliyorsak fiil direk fiildir ve edat almaz. ( Yalın hal ) Fiile " Birisini , " Bir yeri " , Bir şeyi " sorularını sorduğumuzda tam cevap alabiliyorsak fiili direk fiildir ve edat almaz. ( İ hali ) Fiile " Birisine ", " Bir yere " , " Bir şeye " sorularını sorduğumuzda tam cevap alabiliyorsak fiil endirek bir fiildir ve A edatı alır. ( E hali ) Örnek verecek olursak : AİMER = Sevmek BİR ŞEY sevmek, BİR ŞEYİ sevmek ( yalın hal ve İ haline ) tam cevap veriyor.. Ama E haline cevap vermiyor. BİR ŞEYE sevmek sorusuna tam cevap vermiyor. Haliyle AİMER fiili direk bir fiildir ve asla edat almaz. ASSİSTER fiili = Yardım etmek "Bir şey "yardım etmek ya da "bir şeyi" yardım etmek sorularına fiil tam cevap vermiyor.. ( yalın hal ve İ hali ) Ama " Bir şeye " yardım etmek sorusuna tam cevap veriyor. ( E hali ) Bu durum da bu fiil endirek bir fiildir ve A edatı alır.. Fiil + bir şey + Birisine ( E hali ) DONNER = BirisinE , bir şey vermek ( E hali ) haliyle A edatı alır. Hocam bu benim kendi çıkarımım idi. Eğer bir yanlışlığım varsa düzeltebilir misiniz ? Saygılarımla,..
Mehmet Bey teşekkür ederim. Çalışırken kendinize kolaylık sağlayan yöntemler bulmak faydalıdır ancak yanlışa götürme ihtimali de sakıncalı. Fiilleri aldıkları edatlar ile ezberlemek, öğrenmek en doğru yöntemdir. Aider: yardım etmek Birine yardım etmek, Aider qqn Birine bir şey yapması için yardım etmek Aider qqn à faire qqch. İyi çalışmalar, sevgiler.
Hocam cok teşekkür ederiz.. cok cok önemli bir konu anlattinız 👏👏👏harikasınız iyi ki varsınız sizin gibi fedakar ogretmenler sayesinde biz çaresizlere ışık tutuyorsunuz😊
Hocam çok önemli bir konu yokdil ve yds sinavinda boşluk doldurma sorularini yaparken fiil'in hangi edati aldığı çok önemli. Çok faydalı bir çalışma olmuş size sonsuz teşekkürler.
Hocam emeklerinize sağlık. Mevcut listenizde bir kaydırma yapsanız ve past modalların karşılıklarını fransızcada öpretseniz. Modallar genel dersi de olabilir. Çok ihtiyaç duyduğumuz bir ders. Sizden öğtenmedikçe eksik kaldığını hisse diyoruz. Ben yine de bir kaç cümle yazacağım. Doğru oluo olmadıklatı Hakkında bilgi verir misiniz ? 1)If ı had know it, ı would have come. (si je l'avais su, je serais venu.) 2) he could have gone.(il aurait pu aller) 3)they should have eaten. (ils auraient dû manger. Teşekkürler.
Modal verb konusundan bahsediyorsaniz past modal could olabilir. Fransızcada direkt olarak böyle bir mantık yok ve böyle bakmak da yanlış. Les conditionnelles, le passé antérieur de l'indicatif, le futur antérieur konularını geleceğiz zamanla. Listede kaydırma yapmayalım zira çok zamandır bekleyen konular da var, les pronoms relatifs, les prépositions relatives.. gibi. 1. Cümleniz güzel diğerleri tam oturmamış. Turkcelerini de yazabilirsiniz.
@@alparslandemirfr hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. sadece bağlaçlarla olan videonuzu izlesem yeterli mi anlatımınıza ve hiçbir detayı atlamamanıza bayılıyorum. Subjonctif derin konu anlatım olmayınca çok üzüldüm. çünkü belirli bir seviyeyi atlayınca en çok zorlanılan grammaire konusu subjonctif. Toparlayayım söylemek istediklerimi, yani sizin bağlaçlar üzerinden incelediğiniz videolar yeterli olur mu ?
Bonjour, on peut utiliser le présentatif c'est pour montrer les types des phrases comme si nous avons déjà étudié dans la vidéo 'Les types des phrases' C'est doit être.. non, c'est ... Vous pouvez regarder la vidéo 'Les présentatifs C'est et Ce sont.
hocam ayrıca bazı konuları yeni veya ilk kez izleyenler için sürekli tekrar ediyorsunuz, bu iyi birşey ancak benim gibi sizi takip eden ve birçok videonuzu izleyenler için biraz sıkıcı oluyor, bu tekrarları azaltabilir misiniz 😇
Emeginize saglik hocam.
Tsk ederim. Video yu bir kez daha seyredecegim. 👏
Nazik yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler.
Ya hocam nasıl bir güzel insansın yeminle Allah razı olsun fransızca ögrenme arzu olan seni izlemeli
Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Çok güzel ve faydalı bir video emeğinize sağlık...
Teşekkür ederim monsieur, sevgiler.
Evet, diğer hazırladığınız çalışmalar gibi çok önemli bir çalışma olmuş. Dersin ana konusu, örneklendirmelerle pratik ve kolay bir öğrenme imkanı sunuyorsunuz. Şahsen, bende emeğiniz çok. Dünya ve İnsanlık ışık saçan bilge insanlarla mesafe alıyor. Her şey için teşekkürler.
Nazik, güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Böyle yorumlar beni mutlu ediyor.
Merhaba,
harika bir video olmuş teşekkürler...
Rica ederim, iyi çalışmalar.
Teşekürler, çok faydalı, anlatımınız, sunumunuz, açıklamanız öğretici. Çalışmak gerek,
Beğenmenize sevindim, iyi çalışmalar.
Je suis vos vidéos au jour le jour..Je vous remercier..elinize,emeğinize sağlık..çok teşekkürler...
Rica ederim, sevgiler.
Teşekkürler. Çok faydalı.
Beğenmenize sevindim, iyi çalışmalar.
Cok tesekur edrim cok guzel anlatyorsunun merci hocam.
Rica ederim, sevgiler.
Hocam her video için ayrı ayrı Cook tsk ler saygilar
Rica ederim beyefendi, iyi çalışmalar.
Merhaba. Hazırladığınız videolarla bu konuda destek olmaya devam ediyorsunuz. Emekleriniz için çok teşekkür ederiz.
Rica ederim, umarım çok kişiye faydalı olur.
Emeğinize sağlık teşekkürler
Hülya Hanım rica ederim, iyi çalışmalar.
Helal olsun,Super,çok harika!..Tşk...
Teşekkür ederim, sevgiler.
Çok teşekkürler hocam elinize sağlık çok faydalı bir video oldu emeğinize sağlık
Beğenmenize sevindim, umarım çok kişiye faydalı olur.
örnek cümleler ve fiillerin farklı kullanımlarını anlatmanız çok faydalı oluyor
Sizlerden gelen konu isteklerin de beni yönlendiriyor ve çok güzel oluyor.
Harika video hocam, çok teşekkür ederiz.
Aslında gelen konu isteklerinden biri beyefendi, takipçilerin bu şekilde yönlendirmeleri de çok faydalı oluyor.
Yine eşsiz bir video, çok faydalı bir içerik. Umarım özellikle talebeler çok daha bilir kıymetinizi ve çok izleyip çalışırlar.
Emekleriniz için teşekkür ediyorum, saygılarımla.
Nazik yorumunuz için teşekkür ederim.
Hocam harika bir video yapmışsınız, çok çok teşekkür ederim.
Rica ederim Ömer Bey, sevgiler.
Hocam fiilleri bir arada hazırlamanız çok güzel oldu. Emeğinize-gönlünüze sağlık teşekkür ederim.
Rica ederim beyefendi, iyi çalışmalar.
Hocam , selamlar
Öncelikle Fransızca'yı iyi öğrenmek ve anlamak için çok önemli bir konuyu işlediniz. Emekleriniz için çok teşekkürler..
Videolarınızı ilgiyle takip ediyorum. Ve Fransızcamı sayenizde çok ilerlettim.
Diğer izleyici arkadaşlara bir kolaylık olması açısından bu konu ile ilgili affınıza sığınarak bir ön bilgi vermek istiyorum.
Fransızca çok önemli olan ve bir çok yerde kullanılan Complement Direct ( COD ) ve Complement Indirect ( COI ) konusu Türkçe ile neredeyse % 100 e yakın bir uyum sağlıyor.
Türkçe'de ismin yalın hali ve İ hali COD a denk gelirken , ismin E hali ise COI de uyum sağlıyor.
Fiile "Birisi " , "bir yer " , bir şey " sorularını sorduğumuzda tam cevap alabiliyorsak fiil direk fiildir ve edat almaz. ( Yalın hal )
Fiile " Birisini , " Bir yeri " , Bir şeyi " sorularını sorduğumuzda tam cevap alabiliyorsak fiili direk fiildir ve edat almaz. ( İ hali )
Fiile " Birisine ", " Bir yere " , " Bir şeye " sorularını sorduğumuzda tam cevap alabiliyorsak fiil endirek bir fiildir ve A edatı alır. ( E hali )
Örnek verecek olursak : AİMER = Sevmek
BİR ŞEY sevmek, BİR ŞEYİ sevmek ( yalın hal ve İ haline ) tam cevap veriyor.. Ama E haline cevap vermiyor. BİR ŞEYE sevmek sorusuna tam cevap vermiyor. Haliyle AİMER fiili direk bir fiildir ve asla edat almaz.
ASSİSTER fiili = Yardım etmek
"Bir şey "yardım etmek ya da "bir şeyi" yardım etmek sorularına fiil tam cevap vermiyor.. ( yalın hal ve İ hali )
Ama " Bir şeye " yardım etmek sorusuna tam cevap veriyor. ( E hali ) Bu durum da bu fiil endirek bir fiildir ve A edatı alır..
Fiil + bir şey + Birisine ( E hali )
DONNER = BirisinE , bir şey vermek ( E hali ) haliyle A edatı alır.
Hocam bu benim kendi çıkarımım idi. Eğer bir yanlışlığım varsa düzeltebilir misiniz ?
Saygılarımla,..
Mehmet Bey teşekkür ederim. Çalışırken kendinize kolaylık sağlayan yöntemler bulmak faydalıdır ancak yanlışa götürme ihtimali de sakıncalı.
Fiilleri aldıkları edatlar ile ezberlemek, öğrenmek en doğru yöntemdir.
Aider: yardım etmek
Birine yardım etmek,
Aider qqn
Birine bir şey yapması için yardım etmek
Aider qqn à faire qqch.
İyi çalışmalar, sevgiler.
il est évident que vous êtes un professionnel, merci👍👍👍
Merci pour votre gentillesse.
Hocam, YDS soru çözümlemeleri ile ilgili videolarınızı sabırsızlıkla bekliyorum., teşekkür ederim
Rica ederim, sevgiler.
Hocam cok teşekkür ederiz.. cok cok önemli bir konu anlattinız 👏👏👏harikasınız iyi ki varsınız sizin gibi fedakar ogretmenler sayesinde biz çaresizlere ışık tutuyorsunuz😊
Teşekkür ederim Refika Hanım, iyi çalışmalar.
Merci beaucoup professeur
Je vous en prie monsieur.
Hocam harika bi konu olmuş, emeğinize sağlık çok teşekkür ediyorum 💐
Nazik yorumunuz için teşekkür ederim.
videolarıniz çok faydalı lutfen youtube'ı bırakmayın
Devam edeceğiz, sevgiler.
hocam bu videoyu bekliyordum, Merci beaucoup 🙏
Je vous en prie monsieur.
Hocam çok önemli bir konu yokdil ve yds sinavinda boşluk doldurma sorularini yaparken fiil'in hangi edati aldığı çok önemli. Çok faydalı bir çalışma olmuş size sonsuz teşekkürler.
Rica ederim, umarım çok kişiye ulaşır ve faydalı olur.
Merci beaucoup
Je vous en prie.
Vavvv, mükemmel vidyo olmuş. Süpersiniz hocam. Teşekkür.
Rica ederim, sevgiler.
c'est super.merci beaucoup.
Je vous en prie monsieur.
Emeğinize saglik
Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Merci beaucoup maître quand c’est finit tous les sujets je voudrais contacter avec vous j’ai avancé grâce à vous bonne journée
Je vous en prie monsieur, je suis toujours prêt.
Teşekkürler hocam 😊
💙🙋♂️
👏🏻👏🏻👏🏻
Hocam emeklerinize sağlık. Mevcut listenizde bir kaydırma yapsanız ve past modalların karşılıklarını fransızcada öpretseniz. Modallar genel dersi de olabilir. Çok ihtiyaç duyduğumuz bir ders. Sizden öğtenmedikçe eksik kaldığını hisse diyoruz. Ben yine de bir kaç cümle yazacağım. Doğru oluo olmadıklatı Hakkında bilgi verir misiniz ?
1)If ı had know it, ı would have come.
(si je l'avais su, je serais venu.)
2) he could have gone.(il aurait pu aller)
3)they should have eaten. (ils auraient dû manger.
Teşekkürler.
Modal verb konusundan bahsediyorsaniz past modal could olabilir. Fransızcada direkt olarak böyle bir mantık yok ve böyle bakmak da yanlış.
Les conditionnelles, le passé antérieur de l'indicatif, le futur antérieur konularını geleceğiz zamanla. Listede kaydırma yapmayalım zira çok zamandır bekleyen konular da var, les pronoms relatifs, les prépositions relatives.. gibi.
1. Cümleniz güzel diğerleri tam oturmamış. Turkcelerini de yazabilirsiniz.
@@alparslandemirfr 2)gidebilirdi(ama gitmedi)
3)yemek yemeliydiler (ama yemediler) anlamlarını katmak istedim.
Tamamdır hocam. Takipteyiz her zaman. Bildirimler açık:)
Monsieur Cengiz, sindirerek ilerleyin, bir bina inşaa eder gibi. Temel, orta konular bitsin sonra hep ileri seviyeye yönelik konular çalışacağız.
@@alparslandemirfr Takipteyiz hocam.
Hocam ".. à qq'un " olan fiiller COI mı oluyor?
C'est sûr que oui.
hocam sadece subjonctif konu anlatımız yok muuuu??
Yds ile birleştirerek çalıştık, le subjonctif gerektiren bağlaçlar diye, ayrica bir cümle üzerinden tüm zamanlar ve kipler serisinde de geçiyor.
@@alparslandemirfr hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. sadece bağlaçlarla olan videonuzu izlesem yeterli mi anlatımınıza ve hiçbir detayı atlamamanıza bayılıyorum. Subjonctif derin konu anlatım olmayınca çok üzüldüm. çünkü belirli bir seviyeyi atlayınca en çok zorlanılan grammaire konusu subjonctif. Toparlayayım söylemek istediklerimi, yani sizin bağlaçlar üzerinden incelediğiniz videolar yeterli olur mu ?
Tşk.
İyi çalışmalar beyefendi.
Benimki Fransa'da yaşayan varsa pratik yapabiliriz. ❗
Passe Simple'ı anlatmadınız sanıyorum. Nedenini söyler misiniz? Teşekkürler
Merhaba, henüz sıra gelmedi aslında, gelen konu isteklerini not aldığım bir listem var sırayla anlatıyorum.
Bonjour Alp hocam..9 cümlede c'est une phrasse interrogatif...bu bir soru cumlesidir derken..cest doit être ' une"..n'est pas??🙄
Bonjour, on peut utiliser le présentatif c'est pour montrer les types des phrases comme si nous avons déjà étudié dans la vidéo 'Les types des phrases'
C'est doit être.. non, c'est ...
Vous pouvez regarder la vidéo 'Les présentatifs C'est et Ce sont.
Aaa,oui,je suis desolée..Je pense que je devrais reviser ce sujet de nouveau...Je vous remercier encore une fois...Je vous souhaite un bon weec-end...
hocam ayrıca bazı konuları yeni veya ilk kez izleyenler için sürekli tekrar ediyorsunuz, bu iyi birşey ancak benim gibi sizi takip eden ve birçok videonuzu izleyenler için biraz sıkıcı oluyor, bu tekrarları azaltabilir misiniz 😇
Monsieur Cem, ileri yaş grubu, yakalamaya zorlanan takipçiler de var, tekrar bu açıdan da faydalı ve gerekli oluyor.
ben de ileri yaş gurubundayım ☺️
Cem Bey inanın sınıflarımda da bu şekilde ilerliyorum, olabildiğince tekrar yapıyorum ancak her videoda da yok.
Teşekkür ederiz Alp hocam tekrar etiğiniz için Sizin yolunuzda ilerliyoruz👏🏻
Birlikte daha çok çalışacağız, çok güzel videolar hazırladım. Sevgiler.