O adevărată ,, Lecțiel de ISTORIE "!!! ,,Doar Adevărul contează "!!! Pace în Lume Respect, D-lui Profesor Ioan Aurel Pop. Dumnezeu să ne mântuiască pe toți, în Numele Tatălui,al Fiului și al Sfântului Duh Amin 🙂🌲🌟🤗😇✝️💐💖🍀❤️🇹🇩🇦🇩🌍🌎🌏💞🕊️🌈🙏
De-a lungul timpului ne-am domolit in a ne exprima admirația SINCERA fata de anumite persoane cunoscute in diferite activități. Pe acest domn, deoarece e un mare domn (acest apelativ nu il folosesc des, deoarece îi dau exact sensul pe care stiu ca este menit sa-l aiba),Ioan Aurel Pop, imi da o fericire reala în a-l asculta. Evident prin ceea ce spune dar si prin felul în care o face. Simt cum imi acopăr din gropile nestiintei mele. Ma gandesc ce norocoși sunt studenții domnului profesor!🙂 Avem nevoie de acești oameni si sper sa fie mulți intre noi care își stabilesc sa urmărească astfel de modele !🌹
domnule academician , va iubesc din toata inima ... si lacrimile din final de discurs ... , care aveau sa va copleseasca , nu va aseamana decat cu cel mai frumos crestin ... din veacurile apuse , de care vorbeati ... minunat de frumos si coplesitor cuvant ... care califica usor in marea echipa de nostalgici si indragostiti pana la lacrimi de Domnul nostru Hristos Sunt coplesit ca sunt roman ... doar pentru faptul ca vorbesc aceeasi limba cu dumneavoastră. Hristos cu noi si intre noi pana la final !
Să ne trăiți întru mulți ani cu multă sănătate, Domnule Academician Ioan Aurel Pop, și să ne împărtășiți în continuare Înțelepciunile Dumneavoastră !!!
Avem în Teleorman si Oltenia oameni care folosesc pluralul în acest mod, ei sunt vorbitori nativi ai limbii noastre sfinte, si eu îi respect enorm, findcā iubesc tot ceea de e original, nealterat. Bineînteles, toti românii sunt bine inspirati de discursurile minunate ale distinsului profesor.
Domnule profesor totul este frumos ce spuneți d-voastra dar cum rămâne cu teritoriile dacice de 45la suta necucerite de romani ce limba vorbeau de vorbesc aceeași limbă explica cum se face acest fenomen.
De ce nu citiți DUMNEZEU S-A NĂSCUT ÎN EXIL de Vintilă Horia? Despre transhumanță nu ați auzit? Nici despre negustori? Și unii și alții străbăteau chiar și peste 2.000 de km. Nici despre familiile mixte? Erau multe, fiindcă romanii din familii numeroase veniseră sa-si facă un rost. Apoi, s-au refugiat mii de romani creștinați. Spre a scăpa de răstignire. În acele familii, se vorbea mult latină populară. Nu doar limba dacă
@@vioricabalteanu8564 Doamnă, alea sunt povești și atât. O limbă niciodată nu se schimbă în așa mod, și eu ca român care a fost supus rusificării instuționalizate știu mechanica alterării unei limbi. Dacă romanii erau așa tari cu romanizarea cum se face ca chiar în Italia nu li-a reușit asta? Sunt limbi italiene ca Osca sau umbra care sunt mai vechi decât latinizarea și au rămas intacte!
@@soiah nu mai scrieți aberații! Sunt italienistă, mai exact, profesor universitar doctor în acest domeniu, dar prima mea licență este în lImbă și literatură română. Ambele diplome de licență fiind cu rezultate strălucite, după cum doctorartul meu de cercetare ce se referă la aceste domenii este foarte apreciat, și în afara granițelor țării. Am predat în prestigioase universități din România, din Italia și din alte țări. Osca și umbra sunt vorbite, astăzi? De către cine și unde? De unde ați scos asemenea snoave? Ce studii superioare aveți în domeniul lingvisticii? Cu cine ați studiat lingvistica romanică, limba, literatura și civilizația italiană, când nici pe cele românești nu le cunoașteți? Unde și când v-ați susținut doctoratul în Filologie? Că nu ați iubit cartea se vede limpede din răspunsul dat îndemnului de a citi o carte de 200 de pagini, în care sunt compendiate biblioteci întregi. Penibil este că cheful de a citi, de a studia nu îl aveți, nici în prezent.
@ A durat fix 10 minute ca sa ma informez. Spuneti-ne dv. de unde ati luat informatia ca limba umbriana este mai veche decat latina? Amandoua aceste limbi au primele inscriptii in secolul 7 iHr. Cine v-a mintit ca umbriana a ramas intacta? Nu se mai vorbeste din secolul 1 dHr. Aratati-ne din ce sursa ati tras concluzia ca limba osca este mai veche decat latina? Primele inscriptii sunt de secol IV iHr. Limba osca dispare in secolul 1 iHr. Asadar, raspanditi falsuri. Am mai tot auzit prostia asta ca imperiul roman n-a reusit sa latinizeze nici macar peninsula italica, dar tot nu-mi vine sa cred ca mai sunt oameni cu astfel de argumente imprumutate de la Roxin.
Ce legatura are limba cu politica? Sunteti chiar pe de laturi cu aceasta intrebare.....si de unde povestea cu lumea "tot mai comunistoida"? Ati trait dvs.in vreun "comunism"??? Romania nu a avut niciodata un comunism adevarat! A avut bolsevism si o societate socialista ce a devenit "multilateral dezvoltata"! Ceea ce a si fost! Acum nu mai avem nici un fel de dezvoltare multilaterala....
@@adianamihaelaneacsu1006 Comunismul "adevarat" nu exista. Adica toate regimurile comuniste de pana acum nu au fost adevarate, nu? De ce? Ca nu va convine voua, pro-comunistilor? Ma faci sa rad.
un bou ca toti boii al doamne-i vaci fiu acest ionescu6748 . boule ,sunt roman ardelean nascut din parinti romani ardeleni si stiu ce limba vorbesc .Intra inapoi in vagauna de unde ai iesit sarpe veninos .
Buchie, adică literă, semn, vine din alfabetul chirilic. Literă Б (B în latină) are numele de буки. Primele litere ale alfabetului chirilic sunt: А, Б, В și se rostesc: Аз, Буки, Веди (az, buki, vedi) și a dat și denumirea abecedarului la slavoni: "азбука" (azbuca).
Salut eforturile dlui academician de a combate falsa cunoastere si chiar halucinatiile unora. Americanii ar da orice sa isi gaseasa similaritati cu Imperiul Roman, civilizatia care a schimbat lumea, iar unii dintre romani incearca sa se dezica de asta. E un fel de a ne da grav cu tesla in genunchi. Pentru ca Romania a fost creata tocmai pe ideea de latinitate. Fara aceasta credinta, ne-am dezintegra in cateva decenii.
Bună ziua! Cu tot respectul pentru atitudine și cultură, dar mai ușor cu atâta latinitate! Și superioritate a latinității asupra tuturor! Daca eram atât de subdezvoltați, nu mai ridica Traian columna și nici Constantin arcul decorat cu statui de daci supradimensionate... Atât de civilizatori au fost romanii pestriti, încât au distrus regatul dacic lăsându-l pradă migratorilor după retragere. Ne-am descurcat cum am putut și atunci, cum o facem si acum...😢
A suprapune crestinarea poporului român peste împrumutarea limbii latine de la romani este o greșeală majora chiar și pentru o persoană cu o cultura generala de nivel mediu. Părintele Dumitru Staniloae numea limba pe care o vorbeau strămoșii noștri înainte de cucerirea romana "protolatina", adică vorbeau o limbă care a existat înainte de limba latina și din care se formasera deja limbile romanice, care preced latina. Ma întreb de ce specialiștii în lingvistica și istorie din Italia, Spania sau Franța cunosc aceste lucruri și le asuma de zeci de ani și în Academia Română aceste adevăruri nu sunt acceptate? Repet, părintele Dumitru Staniloae le afirma încă din anii '60 -' 70 ai secolului XX, pe timpul comunismului. De cine se teme Academia Română, de la cine primește ordine?
Puteti sa-mi indicati care specialisti de lingvistica cunosc si asuma ca stramosii nostri (dacii? getii?) vorbeau protolatina din care se formasera limbile romanice? Va rog sa-mi indicati care sunt limbile romanice care preced latina, ca eu am invatat la scoala ca limbile romanice deriva din latina.
@@clausion Limbile romanice, care "derivă" din limba latina, nu au moștenit nici una acele caracteristici care sunt specifice numai limbii latine. Dacă mă întrebi care sunt acelea, înseamnă că nu ești informat pe subiect și nu știi despre ce este vorba.
Rusii au tradus corect "pravo-slavnic" (nu ca i-as admira pe rusi). Noi, ca de obicei, printre ele. Nu poti crede drept sau stramb, corect sau incorect, poti crede sau nu. Binenteles, de aici si derivatele, "dreptcredincios" (adica a fi catolic, de exemplu, e ceva gresit, adica crezi altceva) samd. Culmea e ca, desi e atat de evident, mai ales avand si suportul lexical slav, noi insistam pe acest sens in limba romana. Oare tot asa facem si la istorie ? Oare de ce cred eu ca da ? Ca sa nu fie (in continuare) confuzii, au si rusii cuvantul credinta, e "vera" (Вера), nu i-ar fi durut sa-l foloseasca daca era cel potrivit.
Despre influența cumană și slavă când ne vorbești dle?? Sau e rușine?? Ce fel de istoric ești?! Evitarea altor surse e fals istoric!! Dar poate asta e calea pe care a ales o și academicianul de tristă amintire Roller!! Cam așa procedezi și dta;!
Nu vă este rușine să-l tutuiți pe domnul Academician? Lipsa de educație vă descalifică total. Chiar nu știți ca într-o conferință e imposibil de cuprins tot ce ar fi de spus într-un șir de expuneri?
De ce ești selectiv?! Poate erai plecat când s-a vorbit de cumani și slavi!!! Ai vrea sa fi vorbit toată expunerea doar ce ai fi vrut să auzi tu?!?!?! Uita-l pe Djuvara, s-a băgat și el în seamă cu...cumanii lui😢😢
O adevărată ,, Lecțiel de ISTORIE "!!! ,,Doar Adevărul contează "!!! Pace în Lume Respect, D-lui Profesor Ioan Aurel Pop. Dumnezeu să ne mântuiască pe toți, în Numele Tatălui,al Fiului și al Sfântului Duh Amin 🙂🌲🌟🤗😇✝️💐💖🍀❤️🇹🇩🇦🇩🌍🌎🌏💞🕊️🌈🙏
De-a lungul timpului ne-am domolit in a ne exprima admirația SINCERA fata de anumite persoane cunoscute in diferite activități.
Pe acest domn, deoarece e un mare domn (acest apelativ nu il folosesc des, deoarece îi dau exact sensul pe care stiu ca este menit sa-l aiba),Ioan Aurel Pop, imi da o fericire reala în a-l asculta. Evident prin ceea ce spune dar si prin felul în care o face. Simt cum imi acopăr din gropile nestiintei mele.
Ma gandesc ce norocoși sunt studenții domnului profesor!🙂 Avem nevoie de acești oameni si sper sa fie mulți intre noi care își stabilesc sa urmărească astfel de modele !🌹
domnule academician , va iubesc din toata inima ... si lacrimile din final de discurs ... , care aveau sa va copleseasca , nu va aseamana decat cu cel mai frumos crestin ... din veacurile apuse , de care vorbeati ... minunat de frumos si coplesitor cuvant ... care califica usor in marea echipa de nostalgici si indragostiti pana la lacrimi de Domnul nostru Hristos
Sunt coplesit ca sunt roman ... doar pentru faptul ca vorbesc aceeasi limba cu dumneavoastră.
Hristos cu noi si intre noi pana la final !
Să ne trăiți întru mulți ani cu multă sănătate, Domnule Academician Ioan Aurel Pop, și să ne împărtășiți în continuare Înțelepciunile Dumneavoastră !!!
Frumos, emoționant, ziditor de suflete !
Excelenta prestatia dlui academician; calda, docta, deschizatoare de drumuri pt tanara generatie si nu numai.
Multumim lui Dumnezeu ca avem astfel de oameni in tara noastra!
Mare plăcere și interes pt.fiecare cuvânt auzit.Felicitări d-lui preș al Academiei Române
Respect si multumiri domnule Pop👍
Bunul Dumnezeu sa va pazeasca impreuna cu familia 🙏☺️
55yytt
Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
CU STIMA SI RESPECT PT BISERICA LUI DUMNEZEU SI PT ACADEMICIANUL. IOAN AUREL POP
Multumim d-le Academiciam ! Cine vrea sa inteleaga, intelege ! Succes in activitatea Dvs .! Felicitari si organizatorilor ! Respect !
Fară doar și poate o PERSONALITATE DE EXCEPȚIE DE O CULTURĂ INEGALABILĂ! tot RESPECTUL CUVENIT! Suntem mândri ca avem asemenea genii!
geniul perversitatii!
Avem în Teleorman si Oltenia oameni care folosesc pluralul în acest mod, ei sunt vorbitori nativi ai limbii noastre sfinte, si eu îi respect enorm, findcā iubesc tot ceea de e original, nealterat. Bineînteles, toti românii sunt bine inspirati de discursurile minunate ale distinsului profesor.
O lecție de nota zece, mulțumesc frumos !!!
Domnule Acad. prof. univ. dr. IOAN AUREL POP va multumim.
Mulțumim si ne bucuram ca suntem contemporani cu domnul profesor academician!
Respect și admirație!! 🎩❤️
Bravissimo domnule acad. Aurel Pop..👏👏👏👏👏👏
.
Domnule profesor totul este frumos ce spuneți d-voastra dar cum rămâne cu teritoriile dacice de 45la suta necucerite de romani ce limba vorbeau de vorbesc aceeași limbă explica cum se face acest fenomen.
De ce nu citiți DUMNEZEU S-A NĂSCUT ÎN EXIL de Vintilă Horia? Despre transhumanță nu ați auzit? Nici despre negustori? Și unii și alții străbăteau chiar și peste 2.000 de km. Nici despre familiile mixte? Erau multe, fiindcă romanii din familii numeroase veniseră sa-si facă un rost. Apoi, s-au refugiat mii de romani creștinați. Spre a scăpa de răstignire. În acele familii, se vorbea mult latină populară. Nu doar limba dacă
@@vioricabalteanu8564 Doamnă, alea sunt povești și atât. O limbă niciodată nu se schimbă în așa mod, și eu ca român care a fost supus rusificării instuționalizate știu mechanica alterării unei limbi. Dacă romanii erau așa tari cu romanizarea cum se face ca chiar în Italia nu li-a reușit asta? Sunt limbi italiene ca Osca sau umbra care sunt mai vechi decât latinizarea și au rămas intacte!
@@soiah nu mai scrieți aberații! Sunt italienistă, mai exact, profesor universitar doctor în acest domeniu, dar prima mea licență este în lImbă și literatură română. Ambele diplome de licență fiind cu rezultate strălucite, după cum doctorartul meu de cercetare ce se referă la aceste domenii este foarte apreciat, și în afara granițelor țării. Am predat în prestigioase universități din România, din Italia și din alte țări. Osca și umbra sunt vorbite, astăzi? De către cine și unde? De unde ați scos asemenea snoave? Ce studii superioare aveți în domeniul lingvisticii? Cu cine ați studiat lingvistica romanică, limba, literatura și civilizația italiană, când nici pe cele românești nu le cunoașteți? Unde și când v-ați susținut doctoratul în Filologie? Că nu ați iubit cartea se vede limpede din răspunsul dat îndemnului de a citi o carte de 200 de pagini, în care sunt compendiate biblioteci întregi. Penibil este că cheful de a citi, de a studia nu îl aveți, nici în prezent.
@ A durat fix 10 minute ca sa ma informez. Spuneti-ne dv. de unde ati luat informatia ca limba umbriana este mai veche decat latina? Amandoua aceste limbi au primele inscriptii in secolul 7 iHr. Cine v-a mintit ca umbriana a ramas intacta? Nu se mai vorbeste din secolul 1 dHr. Aratati-ne din ce sursa ati tras concluzia ca limba osca este mai veche decat latina? Primele inscriptii sunt de secol IV iHr. Limba osca dispare in secolul 1 iHr. Asadar, raspanditi falsuri. Am mai tot auzit prostia asta ca imperiul roman n-a reusit sa latinizeze nici macar peninsula italica, dar tot nu-mi vine sa cred ca mai sunt oameni cu astfel de argumente imprumutate de la Roxin.
@@clausion Da, o eroare, intenția a fost sa scriu,- mai vechi decât latinizarea. Aceasta informație o am din introducerea la DET.
Tutova și Covurlui sunt în zona județelor Vaslui și Galați de astăzi, nu dincolo de Prut!!!!
Da, este o scăpare.
Covurlui e azi județul Galați, nu e în Rep. Moldova
Felicitări De le Academician , Felicitări Biserica.
Doamme ... primul comentariu l am lasat .... la inceputul conferintei ... insa acum la final ... nu mai scriu decat
FARA CUVINTE
Românii e cei mai tari!
Domnule Acadician Ioann Aurel Pop va multumim din suflet.
Felicitări profesor Aurel Pop
Felicitări
De ce sunt atatea statui de daci la Roma si chiar in toata lumea!?
Fiindcă împaratul Traian i-a prețuit pe daci. Mergeți la Benevento, să-i vedeți arcul de triumf cu o bandă sugestivă dedicată dacilor!
@@vioricabalteanu8564 si de ce i-a pretuit pe daci, nu cumva se tragea din Ei!?
@@ionneacsu6748Atât de mult i-a prețuit că i-a căsăpit 😂😂😂😂😂😂😂
@@constantinvrabie3812nu ați priceput nimic.
Mai avem voie sa vb despre latinitate intro lume tot mai comunistoida ?
Ce legatura are limba cu politica? Sunteti chiar pe de laturi cu aceasta intrebare.....si de unde povestea cu lumea "tot mai comunistoida"? Ati trait dvs.in vreun "comunism"??? Romania nu a avut niciodata un comunism adevarat! A avut bolsevism si o societate socialista ce a devenit "multilateral dezvoltata"! Ceea ce a si fost! Acum nu mai avem nici un fel de dezvoltare multilaterala....
@@adianamihaelaneacsu1006 Comunismul "adevarat" nu exista. Adica toate regimurile comuniste de pana acum nu au fost adevarate, nu? De ce? Ca nu va convine voua, pro-comunistilor? Ma faci sa rad.
De ce îți pierzi timpul cu inepții?!?!
Într-o limbă, oviovi! Limba română nu trebuie masacrată, ci învățată și iubită!
Pacat, mai esti si ardelean. Ardeleni numai latina nu vorbesc si numai din romani nu se trag!?
Nu ați priceput nimic!. Și sunteți needucat, dacă tutuiți o somitate pe care nu o cunoașteți personal și nu îi sunteți prieten
@@vioricabalteanu8564 Vioric-o ai dreptate, doar pe jumatate!
@@ionneacsu6748,Ce înseamnă Vioric-o? Și cine v-a dat permisiunea adresării colocviale?
@@vioricabalteanu8564 noapte buna, fa!
un bou ca toti boii al doamne-i vaci fiu acest ionescu6748 . boule ,sunt roman ardelean nascut din parinti romani ardeleni si stiu ce limba vorbesc .Intra inapoi in vagauna de unde ai iesit sarpe veninos .
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Evviva la verità...
Buchii vine din germanul termen Buche cu umlaut!
Da! Dar este si din slava.
Buchie, adică literă, semn, vine din alfabetul chirilic. Literă Б (B în latină) are numele de буки. Primele litere ale alfabetului chirilic sunt: А, Б, В și se rostesc: Аз, Буки, Веди (az, buki, vedi) și a dat și denumirea abecedarului la slavoni: "азбука" (azbuca).
Limba noastră i o comoară !
Salut eforturile dlui academician de a combate falsa cunoastere si chiar halucinatiile unora. Americanii ar da orice sa isi gaseasa similaritati cu Imperiul Roman, civilizatia care a schimbat lumea, iar unii dintre romani incearca sa se dezica de asta. E un fel de a ne da grav cu tesla in genunchi. Pentru ca Romania a fost creata tocmai pe ideea de latinitate. Fara aceasta credinta, ne-am dezintegra in cateva decenii.
Bună ziua! Cu tot respectul pentru atitudine și cultură, dar mai ușor cu atâta latinitate! Și superioritate a latinității asupra tuturor! Daca eram atât de subdezvoltați, nu mai ridica Traian columna și nici Constantin arcul decorat cu statui de daci supradimensionate... Atât de civilizatori au fost romanii pestriti, încât au distrus regatul dacic lăsându-l pradă migratorilor după retragere. Ne-am descurcat cum am putut și atunci, cum o facem si acum...😢
Mâna pe carte!
A suprapune crestinarea poporului român peste împrumutarea limbii latine de la romani este o greșeală majora chiar și pentru o persoană cu o cultura generala de nivel mediu.
Părintele Dumitru Staniloae numea limba pe care o vorbeau strămoșii noștri înainte de cucerirea romana "protolatina", adică vorbeau o limbă care a existat înainte de limba latina și din care se formasera deja limbile romanice, care preced latina.
Ma întreb de ce specialiștii în lingvistica și istorie din Italia, Spania sau Franța cunosc aceste lucruri și le asuma de zeci de ani și în Academia Română aceste adevăruri nu sunt acceptate?
Repet, părintele Dumitru Staniloae le afirma încă din anii '60 -' 70 ai secolului XX, pe timpul comunismului.
De cine se teme Academia Română, de la cine primește ordine?
Puteti sa-mi indicati care specialisti de lingvistica cunosc si asuma ca stramosii nostri (dacii? getii?) vorbeau protolatina din care se formasera limbile romanice? Va rog sa-mi indicati care sunt limbile romanice care preced latina, ca eu am invatat la scoala ca limbile romanice deriva din latina.
Doamnă, sunteți confuză. Încetați să mai susțineți aberații despre lucruri pe care nu le cunoașteți!
@@clausionEXACT
@@clausion Sunt diferențe între gramatica limbii latine și limbile romanice. Cum de nici o limbă romanica nu a moștenit
@@clausion Limbile romanice, care "derivă" din limba latina, nu au moștenit nici una acele caracteristici care sunt specifice numai limbii latine. Dacă mă întrebi care sunt acelea, înseamnă că nu ești informat pe subiect și nu știi despre ce este vorba.
Limbile se trag de la insumetirea de la Turnul Babel. Geneza 11
Atat cat de putini erau daci, nu au fost romanizati de romani.
Încetați să mai papagaliciți sloganuri antiromânești!
@@vioricabalteanu8564 nu cunosc cuvantul acesta, probabil e latin
Dacii sunt lăudați în limba latină dunăreană Ateii ca Dv habar n-au
@@vioricabalteanu8564 M-ai cautat ,ca sa vezi ca sunt ateu?!
@@ionneacsu6748, ce bădăran! Eu nu vă permit adresarea colocvială, așadar să tutuiți vietățile din propriul anturaj!
Rusii au tradus corect "pravo-slavnic" (nu ca i-as admira pe rusi). Noi, ca de obicei, printre ele. Nu poti crede drept sau stramb, corect sau incorect, poti crede sau nu. Binenteles, de aici si derivatele, "dreptcredincios" (adica a fi catolic, de exemplu, e ceva gresit, adica crezi altceva) samd. Culmea e ca, desi e atat de evident, mai ales avand si suportul lexical slav, noi insistam pe acest sens in limba romana. Oare tot asa facem si la istorie ? Oare de ce cred eu ca da ?
Ca sa nu fie (in continuare) confuzii, au si rusii cuvantul credinta, e "vera" (Вера), nu i-ar fi durut sa-l foloseasca daca era cel potrivit.
A zis de ruși destul...
Ce sa i tot pomenească atât
Dumneata faci istorie politica.
Câte rafturi de cărți de istorie ai citit!? Sintagma 'istorie politică " N U există. Dacă da, atunci fii explicit😮
Despre influența cumană și slavă când ne vorbești dle?? Sau e rușine?? Ce fel de istoric ești?! Evitarea altor surse e fals istoric!! Dar poate asta e calea pe care a ales o și academicianul de tristă amintire Roller!! Cam așa procedezi și dta;!
Nu vă este rușine să-l tutuiți pe domnul Academician? Lipsa de educație vă descalifică total. Chiar nu știți ca într-o conferință e imposibil de cuprins tot ce ar fi de spus într-un șir de expuneri?
danconstantin, ești O barat, și mai mergi pe la școală...!
trebuie spurcat nu jignit!@@vioricabalteanu8564
De ce ești selectiv?! Poate erai plecat când s-a vorbit de cumani și slavi!!! Ai vrea sa fi vorbit toată expunerea doar ce ai fi vrut să auzi tu?!?!?! Uita-l pe Djuvara, s-a băgat și el în seamă cu...cumanii lui😢😢
exact. Djuvara era un năimit ca Lucian Boia și gureșul jurnalisrt Daniel Roxin care-i păcălește pe ignoranți. @@constantinvrabie3812