HLVeen sv De Meer 26 nov 2023

• Опубліковано 13 вер 2024
  • Hooglanderveen verslaat koploper sv De Meer
    Hooglanderveen heeft voor een daverende verrassing gezorgd door koploper sv De Meer met een
    2-1 nederlaag terug te sturen naar Amsterdam. De gasten hadden in de beginfase het betere van het spel en het was een wonder dat zij niet scoorden. Twee keer had een speler van sv De Meer geheel vrijstaand de bal voor het inkoppen, maar tweemaal ging de bal over het doel van Thomas Peters. In de 12e minuut leken de Amsterdammers op voorsprong te komen. Na een vloeiende aanval verscheen de linksbuiten van sv De Meer voor een leeg doel en schoof hij de bal richting het verlaten doel, maar met een uiterste krachtsinspanning wist Jurriën Ebbes de bal van de lijn te halen. Vier minuten later was het weer bijna raak. Een vrije trap van Queentino Zinhagel trof de paal. Halverwege de eerste helft kreeg Hooglanderveen meer vat op de wedstrijd. Dit resulteerde in twee goed kansen voor Danny de Graaf en Menno Bos, maar zij zagen hun inzet naast de goal belanden. In de 42e minuut kwam Hooglanderveen op voorsprong. Uit een cornerbal van Mehmet Kaya kopte Danny de Graaf de 1-0 tegen de touwen.
    In de tweede helft ging sv De Meer op zoek naar de gelijkmaker. Sergio Drenth was er dichtbij, maar zijn kopbal belande op de paal. Hooglanderveen was dichtbij de 2-0 door een dwarrelend afstandsschot van Jorin Bruins, waarop de keeper zich bijna verkeek. De 2-0 viel in de 81e minuut en het was opnieuw Danny de Graaf die op de goede plaats stond. In de 87e minuut was sv De Meer dichtbij de aansluitingstreffer, maar voor de derde maal was de paal van doelman Thomas Peters's grote vriend. Ver in blessuretijd scoorde Anthony Martinus de 2-1. Maar die kwam voor sv De Meer te laat om er nog een gelijkspel uit te slepen.
    Na drie nederlagen eindelijk weer eens een overwinning voor Hooglanderveen, behaald met een tomeloze inzet en bij vlagen goed voetbal. Een uitstekende collectieve prestatie van het hele team. Een geweldige opsteker voor de ploeg van Charles van Altena. Man of the match werd Danny de Graaf