SO Soest Hooglanderveen 19 mrt 2023

• Опубліковано 17 вер 2024
  • SO Soest maakt einde aan succesreeks Hooglanderveen
    Na vier overwinningen leed Hooglanderveen in de derby tegen SO Soest een onnodige 2-1 nederlaag. Met name in de eerste helft speelde Hooglanderveen inspiratieloos, in een laag tempo en leed het veel onnodig balverlies.
    Na twee minuten legde de scheidsrechter de bal al op de stip, nadat Thomas Peters de rechtsbuiten van SO Soest onreglementair onderuithaalde. Bart Hooft schoot SO Soest op voorsprong. In de zesde minuut ging Rick Voortman goed door over links. Hij legde de bal perfect terug op Jason Eilbracht, maar helaas schoot de rechtervleugelspeler de bal over.
    SO Soest kreeg daarna ook nog diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar Thomas Peters stond steeds op de goede plaats. Rick Voortman was net voor rust dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot miste precisie.
    Direct na rust kreeg Hooglanderveen opnieuw een domper te verwerken. Bas Epskamp liet vanaf 16 meter Thomas Peters kansloos. Trainer Charles van Altena probeerde met verse wissels, de van een zware blessure teruggekeerde Mehmet Kaya en de 18 jarige Björn van der Greft (speler van de JO18-1), de bakens te verzetten. In de 67e minuut had Jason Eilbracht de 2-1 op zijn schoenen, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van SO Soest. In de 73e minuut legde de scheidsrechter de bal wederom op de stip. Nu in het voordeel van Hooglanderveen, na een handsbal van een verdediger van SO Soest. Marc Hessels wist wel raad met dit buitenkansje.
    In de resterende tijd gooide Hooglanderveen alles op de aanval, maar het resulteerde niet in uitgespeelde kansen. SO Soest maakte een einde aan de succesreeks van Hooglanderveen en op basis van het spelbeeld van de hele wedstrijd verdienden zij de overwinning.