Maalämpöpumppu vuodelta 1979

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 18 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 9

  • @koskela77
    @koskela77 13 днів тому

    Ei maalämpöpumppuja eikä aurinkokennoja 70 luvulla ollutkaan. Tuo on lämpövesivaraaja.

    • @putkilassilvi-tohtorioy756
      @putkilassilvi-tohtorioy756  11 днів тому

      @@koskela77 kyllä, siinä myös lämpövesivaraaja. 1970 luvulla ei montaa maalämpöpumppua tosiaan ollut, mutta muutamia oli. Videon alun kuvanäkymässä kuvan vasemmalla ruskehtavan värinen "kaappi" on 1979 valmistettu maalämpöpumppu, johon oli kytketty vieressä oleva punainen vesivaraaja. Katolla olevat glykoli kiertoiset aurinko keräimet oli kytketty maalämpöpumupussa oleviin yhteisiin. Tässä siis nestetäytteiset keröimet, ei sähköä tuottavat. Aurinkokeräimet kerää lämmön nesteeseen.

  • @Dog_Corleone
    @Dog_Corleone Рік тому

    Upea!

  • @mikaukko
    @mikaukko Рік тому

    On ollut rajusti ainaansa edellä tuo laite.ja mikä hienointa että pystyy elvyttään maapiirin tuolla (siis peltoon haudatun putken)
    Joskus funtsaillu että mikä olisi hyöty jos aurinko kennoilla lämmittelisi porakaivoa kesät kuinka paljon saisi ns varastoitua lämpöä reikään talvea varten.Haittaahan siitä ei ole mutta hyötynä olisi kiva tietää onko kukaan kokeillut.

    • @putkilassilvi-tohtorioy756
      @putkilassilvi-tohtorioy756  Рік тому

      Auringolla lataus voi auttaa ehkä syys-lokakuussa jos on aurinkoista keliä, ja samalla lämmön tarvetta, myös keväällä kun alkaa olla jo aurinkoa keräimille, mutta vielä tarvetta lämmittää. Muutoin kesä on se aika kun maapiirit ja lämpökaivot "elpyy", ilman keräimillä lataustakin. Veikkaan, että lämpökaivoon aurinkokeräimillä ladattu lämpö nopeasti sieltä häviää, kaivossa veden vaihtuvuus on kuitenkin useimmiten kohtuu suurta, sama vesi ei sielä pysy, siinä ylimääräinen ladattu lämpökin sitten siirtyisi pitkin maan uumenen vesiä. Ehkä se paras hyöty voisi olla keväällä, jos keräimillä saisi lämpöpumpun lämmityskautta ja keruupiirin kuormitusta lyhennettyä.

  • @suomifincode
    @suomifincode Рік тому

    Mitä mieltä oot tarviiko 20mm pem putken kanssa pakko olla tukiholkit?

    • @putkilassilvi-tohtorioy756
      @putkilassilvi-tohtorioy756  Рік тому

      Muistaakseni ei tarvi. Saatto olla jopa, ettei 20 ja 25 pem putkelle saa laittaa tukiholkkia. Johtuen siitä, että niiden putkikokojen seinämävahvuudet on nii ohuet, että holkin kanssa kun kiristää liittimen, leikkaantuu putki melkein poikki.
      Ei taida tukiholkkeja kaupoissa 20 ja 25 pem putkiin ollakkaan.

  • @pontead3724
    @pontead3724 Рік тому

    Onko toiminut hyvin? Eioo aiemmin tuommosta vastaan tullut 👀

    • @putkilassilvi-tohtorioy756
      @putkilassilvi-tohtorioy756  Рік тому +1

      Viimetalven ollut pääosin pois käytöstö kylmäaineiden vähyyden takia. Nyt ei enään käy ollenkaan. Melko hyvin on muutoin toiminut. Maksimi veden lämpö mitä tuo pystyy tekeem on jotain +40c luokkaa varmaankin.