Omule Dragos chiar sint importante emisiunile educative..continuati fiti si mai incapatinat asa sint si eu ..credeti-ma chiar e ceva cu adevarat important !
Bună seara, felicitări Dragoș pentru emisiunile pe care le faci, eu am ales un trai minimalist de mulți ani din cauza situației financiare dar și pentru că nu dau bani pe obiecte ce nu le voi folosi niciodată😊
Zicea cineva că e foarte interesant cum în filmele SF personajele care călătoresc în trecut sunt speriate să nu facă nici cel mai mic gest de interacțiune pentru a nu schimba viitorul, iar noi azi credem că e imposibil ca orice gest pe care îl facem să poată schimba ceva... În altă ordine de idei, eu și un mic grup de cetățeni din Mediaș am început să participăm la ședințele de consiliu local. Nici o șansă să ajungem la urechile edililor, dar eu sunt un împătimit cititor de SF. Cu stimă și respect din centrul țării!
Felicitări și mulțumiri, Dragos and Company! Foarte bine punctat: cele mai multe așezări urbane nu mai au locuri în care să iasă doar să se plimbe, nu mai sunt nici locuri de joacă în proximitatea blocurilor, cele mai multe fiind transformate în parcări sau altceva. Astfel că toți sunt migrați către malls/centre comerciale unde promenada se confundă cu consumul inutil. Așa arată Omul Consumator pe plaiurile mioritice: sărac dar prezent la mall fie ploaie, fie soare.
Felicitări pentru material! Din păcate social media a avut un impact major pentru dezbinarea oamenilor formându-le o opinie despre orice lăsând realitatea de o parte, prea multă informație proasta a alterat starea de gândire a cetățenilor.
Hehe ce am gasit eu aici. Aceasta e cea mai valoroasa productie Starea Natiei chiar daca e urmarita de putini oameni, efectiv e aur. E mai buna si de cat emisiunea principala SN, deoarece la final, aici ramanem cu ceva. Mereu pun aceste podcasturi si cele de pe starea sanatatii, pe masina in drum spre bunicii mei, asa va asculta si parintii mei si imi e drag sa vad ca si ei au prins drag de aceasta productie ba chiar observ ca le-ati schimbat mentalitatea fata de anumite subiecte :))) Multumim, dimineata ii pun sa completeze formularul 230
Vă mulțumesc pentru această producție și pentru restul producțiilor de pe acest canal, vă ascult si când mă trezesc si cand mă culc si in timpul activităților in timpul zilei. Vă susțin si vă Multumesc din nou pentru calitatea si educația de care pot beneficia din aceste video clipuri, cu mult respect vă doresc cât mai multe ediții ❤.
Mulțumiri alese pentru tot ce faceți. Ați reușit să mă disciplinați. Datorită acestor emisiuni, sunt mai atent cu stilul de viață. Am corectat multe neajunsuri și încă mai am... Lupta cu cimpanzeul din mine nu-i foarte ușoară dar... dacă se vrea, se poate :)
Dragos, în legătură cu masinile din marile orase, cred că ar exista trei propuneri, folosite deja in marile metropole ale lumii. Prima dintre ele, ar fi o taxa de intrare in zona centrală a orașului, sub formă de plata zilnică sau abonament. A doua, desi poti parca pe perioade mai lungi de timp, din oră in ora trebuie sa schimbi locul de parcare. A treia, construirea unor parcari supraetajate, la intrarile importante din oras, unde fiecare sa isi poata parca masina, la un pret modic. Aceste parcari sa fie facute din fondurile adunate din taxele de intrare in centrele oraselor.
A patra, cu toate ca s-ar putea sa fie prima, punerea la punct a transportului in comun, inclusiv pentru acele parcari de la periferie. A cincea, descurajarea alimentatiei pe baza de glovo, tazz, uber si alte servicii de livrare la domiciliu. Evident, sunt motive mai importante pentru a evita comenzile de mancare, dar nu o singura data mi s-a intamplat sa vad blocaj in trafic cauzat de masini de livrari oprite pe banda intai (cu avarii ca asa e voie).
Este pamant destul. problema este ca ne-am inghesuit in cateva zone in timp ce alte zone sunt pustii… Câte blocuri de locuinte au parcari subterane? De ce nu sunt obligati proprietarii de autovehicule fara asigurare si inspectie tehnica valabila sa le scoata in afara spatiului public. Sunt solutii destule . Foarte bune emisiunile! Multumim!
printre singurele canale din romania de unde chiar ai ce invata si urmarii mai ales de la tine Dragos,citesti foarte mult si stii o gramada de chestii :))) sper sa ajung si eu la performanta ta
Bravo, Dragoș și echipei tale, pentru broadcasturi, filmulețe, satiră ( mă faci și să râd😂... deși sânt atât de grave subiectele tale și ce se întâmplă în țară), precum și emisiunile pe teme de sănătate. Cred că esti unic in RO. Eu trăiesc de 30 de ani in Belgia, ti-am descoperit emisiunile întâmplător venind acasă la părinți, la Brașov și de atunci te urmaresc de câte ori am ocazia. " Chapeaux "!... cum se spune in Franceză 😊 Pe tema "eminizarii" termenilor la profesii, mi se pare nu numai normal, dar si necesar. Cât despre masini si parcarile pe trotuare, e jale in țară 😬... deseori trebuie pur si simplu să cobori pe spațiul rutier și să te expui pericolului ca să ocolești o mașină parcata aiurea... si numai să indraznesti să protestezi sau să le ridici stergatoarele, că nu numai că te înjură, dar sânt in stare să te ia la bataie....Sa vină deștepții ăia să se parcheze așa aici, " în lumea civilizată " și dupa două-trei amenzi grase nu le mai trebuie... Solutii...să nu se permită mai mult de O mașină (max. 2)/familie, să se facă parcări subterane și sa se ia exemplul Olandei si al Belgiei ( țară vecină), unde si aici sânt peste tot drumuri și căi amenajate pt bicicliclsti. Eu de curând mi-am achiziționat o trotineta electrica si mi-e mult mai simplu pt distanțe mai mici. In plus, economisesc timp si bani si nu poluez atmosfera. Am de gand nu numai să ma înscriu, să devin abonat, dar si sa vă susțin proiectele... unde aș putea să o fac si în ce cont? Vă îmbrățișez, Mariana Pol ( Bruxelles)
Foarte bun materialul, nu renunța. Nu protestăm deoarece majoritatea avem mașină in utilizare. Eu am o mașină dată de compania pentru care lucrez, nu îmi permit una personală.
317.000 subscribers. Vad in jur si la mine schimbari in bine cu alimentatia si cu produsele cumparate. O intreaga schimbare se intampla. Speram sa fie oameni cu voce si cu cuvant la urmatoarele alegeri sa nu mai punem bagheta magica pe PSD sau PNL, sa votam altceva ca ce fac PSD si PNL am vazut ce fac. Sa fie o schimbare.
Mi-a plăcut comentariul referitor la forma feminină a profesiilor. Ideea cu adăugatul literei "ă" la finalul numelui profesiei mi se pare soluția optimă:) Astfel o să avem de exemplu "sculptoră" în loc de "sculptoriță"
Din punctul meu de vedere, oamenii ignora aspectele mentionate, merg pe pilot automat, din diverse motive. Unii sunt prea stresati de volumul de munca de la job, altii prea preocupati sa aiba o masina noua, sau mai buna ca a vecinului, o casa mai mare, etc incat nu mai au timp sa fie si cetateni. In prezent locuiesc in Atena si aici e mai rau ca in Romania, fiecare individ are masina, transportul public nefiind atat de dezvoltat. Si dupa cum am vazut oamenii si aici, nici vorba sa se problematizeze de alte aspecte in afara casei lor. Ar mai fi multe de zis aici. Referitor la podcast, voi acorda mai mult timp ascultarii pt ca imi place tare mult. Si de azi doresc sa apas si butonul de 'join'. ❤
Asta cu reducerea folosirii mașinile personale e f greu de realizat im România din 3 motive: 1)Orice proiect de "dezvoltare imobiliara" e făcut în afara orașului, fără asigurarea transportului în comun pt viitori locatari. 2)Turismul e făcut în mare proporție cu mașina personală, eu când am văzut cât fac de la Sibiu la Brașov cu CFR-ul am închiriat mașină. 3) In toate orășelele și comunele mici a dispărut autobuzul care făcea legatura cu orașul mai mare și de.mai mulți ani și angajatorii asa ca nu ai de ales, îți iei o conserva de 2000 de euro de afara și îți faci treaba pana ori te omoară ori se strica definitiv. Fără transport în comun, trenuri și autocare decente discuția e ca aia despre digitalizare: o utopie.
Sunt doua categorii de oameni care folosesc suv ul ,cei care il folosesc sa traga remorci sau circula cu masina pe camp ,deci folosesc o masina mai mare si mai puternica de nevoie ,iar cei cu suv uri luxoase le folosesc ptr status si ptr ca isi permit sa plateasca consumul,o taxa mai mare ptr parcari nu ii afecteaza cu nimic .
Sa va descriu experienta mea cu starea sanatatii... La inceput nu eram tentat sa vizionez fulmuletele de pe acest canal pentru ca ma gandeam ca a ajuns si Dragos sa dea indicatii despre sanatate... iar eu care urmaream inainte alti influenceri (medici) mai avizati (credeam atunci)... nu am ce sa vad aici. 😂 Dar, intr-o zi am decis sa urmaresc un filmulet despre intermitent fasting, si am constatat ca a fost cel mai explicit si pe intelesul tututor filmulet pe care l-am vazut pana atunci. Pe urma au urmat tot mai multe filmulete, si am apreciat de fiecare data limbajul si explicatiile foarte pe intelesul tuturor... iar in cele din urma am decis sa sprijin acest proiect cu 2% din impozitul pe profit pe 2 ani si sa urmaresc fiecare filmulet care apare, unele chiar de cate 2-3 ori, si binenteles am facut modificari majore in alimentatia mea, care s-au vazut foarte rapid. Va multumesc pentru ceea ce faceti si va rog sa continuati pe acest drum! 🤗❤
Legat de masinile din sector 6. La noi au scos acele garduri de la spatiul verde, iar vecinii tupeisti parcheaza acolo neavand gard. Parca vad cum spatiile verzi se vor transforma in locuri de parcare.
Trebuie sa invatam din nou sa reparam lucruri! Consumam atat de mult, fiindca avem impresia ca e mai ieftin sa inlocuim, decat sa reparam ! Sunt atat de multe exemple, incat am pierde zile: o macara pentru geamuri electrice, o broasca pentru usa, o simpla sita anti insecte pentru geamuri. Consumam foarte mult si pentru faptul ca nu ne informam, un exemplu banal este apa calda. Avem centrala pe gaz, si setam apa calda la 50-60 de grade. Este prea fierbinte si o racim cu apa rece. Daca o setam de la inceput la 42-43 de grade o putem folosi direct fara sa mai fie nevoie sa o racim, centrala consuma mai putin si rezista mai mult! Daca ii pui un mic ups, nu se mai arde placa de baza de la variatiile de tensiune...
Subiectul masinilor in Romania este foarte strans legat de conceptul parintilor nostri despre a trai bine sau a fi avut (sa fii instarit echivaleaza cu a avea o masina).
Statistica despre sectorul 6 si masini are consecinte vizibile, cand ne plimbam prin cartier, singura cale e direct pe strada, trotuarele sunt ocupate sau prea inguste.
Sînt două aspecte. Unu. Locurile de muncă la distanță de domiciliu. Nu există transport în comun sau este ineficient. De exemplu nu știu să existe transport între București și Ploiești. Eu stau la 20 km de București, există transport, dar face între 40 și 50 de minute. Cunosc persoane din apropierea Ploieștiului care se strâng mai mulți în mașina unuia dintre ei și fac naveta la București. Doi. Comoditatea (și nesimțirea) românului ! Păi de ce să merg pe jos, sau cu transportul în comun ? Am mașină, ce pnm ! Se miră că nu au loc de parcare sau e aglomerație, dar să renunțe la mașini, nee... Să facă autoritățile locuri de parcare ! Unde ? Luați-le pe balcoane !
Mașina chiar nu este o nevoie într-un oraș mare. Din punctul meu de vedere în orașe nu ar trebui sa existe mașini personale (ele ar trebui scoase undeva in afara orașului cu acces ușor), viteza maximă să fie limitată la 30 km/oră în oraș și folosit mijlocul de transport în comun cu prioritate. Cine dorește mașină în oraș să fie taxat ca în Singapore :))
Pentru mașini spre deosebire de dulapuri, plătim taxe și impozite. In mare parte sunt de acord cu tine, însă totuși problemele nu se rezolvă simplu punând taxe. Nu pentru toți autoturismele sunt un moft. Reducerea limitelor de viteză este o absurditate. Trebuie găsite alte soluții, practice și inteligente . Nu ne permitem toți un trai liniștit într-o mai mică viteză! Cererile către primărie s-au rezolvat cu bla bla; adică nu s-au rezolvat.
Salutare tuturor . Eu fac parte din categoria celor care NU si-au resetat nivelul de referinta. De cand ma stiu am respect pentru natura si mediul care ma inconjoara, si da , lupt cu toate resursele. As avea foarte de spus dar ma rezum doar la faptul ca chiar zilele trecute m-am ocupat de o sesizare catre administratia locala privind parcarea pe trotuar , de exemplu , spatiul pe unde eu ca pieton, am dreptul sa circul. Drept pe care soferii autotuturismelor mi-l incalca in mod abuziv , zi de zi. Si da, la modul cum ma implic si actionez pot sa ma declar CETATEAN !
O solutie ar fi crarea de parcări la marginea oraselor mari, suplimentarea mijloacelor de transport in comun care pleaca din acele parcari si crearea de retele care sa lege toate punctele orasului. Plus taxe mari pentru cine vrea sa tina masina in parcarile din oras, precum si pentru acces zilnic
Masinile ne sufoca peste tot, nu doar in Romania, din pacate. De ce nu se protesteaza? Cred ca e foarte prezent si puternic - inca - mitul ca masina individuala e un simbol al libertatii, chestie importata din Statele Unite si legata de 'American Dream'... Sa speram ca generatiile tinere vor fi in stare sa-si imagineze (si apoi sa puna in practica) un altfel de vis, o altfel de viata intr-un viitor care vine spre noi cu o viteza mai mare decat ne dam seama.
mașinile în oraș ar trebui sa fie folosite cât mai puțin, dar aici ne. lovim de celebra dilema oul sau găina. Ce sa facem mai întâi? sa atacam masinile(taxe etc) sau sa punem la punct transp în comun? Și va rog nu veniți cu marota ca nu folosește lumea transp în comun. Eu îl. folosesc zilnic si în mod clar lumea îl foloseste. Apoi mai rămâne problema 2: mașinile sunt folosite și pt deplasari în afara orașului și aici mai greu cu transp în comun ca e la nivel național, distante uriașe etc. Deci din punctul meu de vedere tot trebuie rezolvat cu niște parcări chiar dacă oamenii vor folosi mașina doar pt transport extra urban. Ma rog, soluția e greu de găsit în societatea actuala unde scara valorilor e data peste cap și profitul e scopul suprem
Exemplu concret din zona in care locuiesc, sa incercat construirea unei parcări supra etajate care sa deservească cele 4 blocuri cu 10 etaje. Toti locatarii care aveau loc de parcare de la primarie si pentru care platesc o suma derizorie s-au opus iar proiectul nu s-a concretizat.
Prezența la vot a fost de 5,7% dintre parizienii cu drept de vot. Este cea mai importantă știre pe care ai uitat-o. Și dintre ei au fost care au votat împotrivă. Ce număr de parizieni au votat pentru mărirea taxei?
Mulțumesc și Felicitări pentru toate emisiunile ❤Vă urmăresc cu mare drag!!!😘🥰😍😘❤️👍🍀🌹
Este o minune de producție, eu datorita vouă la 40 de ani m-am apucat de facultate, nici noi fără voi nu am fi ,,oameni,,!!!❤❤❤❤
Multumim pentru tot ce faceți pentru noi ascultatorii dumneavoastră fideli.❤❤❤
Multe felicitari pt ceea ce faceti!
Foarte important și adevărat ce spuneți dumneavoastra
Buna seara! Va multumim ca existati! ❤❤
Bună seara 💯💯💯
Jos palaria! Sunteti cei mai tari!
Omule Dragos chiar sint importante emisiunile educative..continuati fiti si mai incapatinat asa sint si eu ..credeti-ma chiar e ceva cu adevarat important !
Bună seara, felicitări Dragoș pentru emisiunile pe care le faci, eu am ales un trai minimalist de mulți ani din cauza situației financiare dar și pentru că nu dau bani pe obiecte ce nu le voi folosi niciodată😊
Multumim ptr tot ce faceti!!
Zicea cineva că e foarte interesant cum în filmele SF personajele care călătoresc în trecut sunt speriate să nu facă nici cel mai mic gest de interacțiune pentru a nu schimba viitorul, iar noi azi credem că e imposibil ca orice gest pe care îl facem să poată schimba ceva...
În altă ordine de idei, eu și un mic grup de cetățeni din Mediaș am început să participăm la ședințele de consiliu local. Nici o șansă să ajungem la urechile edililor, dar eu sunt un împătimit cititor de SF.
Cu stimă și respect din centrul țării!
Multumesc cu recunostinta pentru aceste materiale. M-au trezit la timp si asa acum gatesc pentru clientii mei mult mai sanatos 😊👨🍳👍
Felicitări pentru conținutul de calitate! Citesc cartea lui D. Amen, Creier sănătos, minte sănătoasă!
Mulțumim pentru această emisiune. După părerea mea, e cea mai bună și utilă dintre producțiile voastre (exceptând ce faceți la starea sănătății).
Mulțumesc și felicitări!
Felicitări! 🎉
Mult adevăr in tot ce ne. Spuneți. Multumim frumos. Mult succes.❤❤❤
Felicitări și mulțumiri, Dragos and Company! Foarte bine punctat: cele mai multe așezări urbane nu mai au locuri în care să iasă doar să se plimbe, nu mai sunt nici locuri de joacă în proximitatea blocurilor, cele mai multe fiind transformate în parcări sau altceva. Astfel că toți sunt migrați către malls/centre comerciale unde promenada se confundă cu consumul inutil. Așa arată Omul Consumator pe plaiurile mioritice: sărac dar prezent la mall fie ploaie, fie soare.
Este o minune de producție. Nu vă lăsați convinși de gura lumii. Continu-ați emisiunea. Bravo Starea Nației.
Mulțumim pentru emisiune!😊
Felicitări pentru toate emisiunile!
Felicitări pentru material! Din păcate social media a avut un impact major pentru dezbinarea oamenilor formându-le o opinie despre orice lăsând realitatea de o parte, prea multă informație proasta a alterat starea de gândire a cetățenilor.
Felicitări 🎉
Extrem de important acest podcast!😊
Bravo, așa este
Hehe ce am gasit eu aici. Aceasta e cea mai valoroasa productie Starea Natiei chiar daca e urmarita de putini oameni, efectiv e aur. E mai buna si de cat emisiunea principala SN, deoarece la final, aici ramanem cu ceva. Mereu pun aceste podcasturi si cele de pe starea sanatatii, pe masina in drum spre bunicii mei, asa va asculta si parintii mei si imi e drag sa vad ca si ei au prins drag de aceasta productie ba chiar observ ca le-ati schimbat mentalitatea fata de anumite subiecte :))) Multumim, dimineata ii pun sa completeze formularul 230
Da cu aburul....
@@niculaecimpoca1956 ?
Vă mulțumesc pentru această producție și pentru restul producțiilor de pe acest canal, vă ascult si când mă trezesc si cand mă culc si in timpul activităților in timpul zilei.
Vă susțin si vă Multumesc din nou pentru calitatea si educația de care pot beneficia din aceste video clipuri, cu mult respect vă doresc cât mai multe ediții ❤.
Felicitari!
Like la toate postările si comments ca nu va doare mana❤
Mulțumesc Dragoș, felicitări,
Mulțumiri alese pentru tot ce faceți. Ați reușit să mă disciplinați. Datorită acestor emisiuni, sunt mai atent cu stilul de viață. Am corectat multe neajunsuri și încă mai am... Lupta cu cimpanzeul din mine nu-i foarte ușoară dar... dacă se vrea, se poate :)
Mulțumim!
Da ,am ascultat ,pina la capat , si ,ce spui tu mi se pare corect !Din pacate ...cred ca mai este muuult pina departe ...
felicitări! schimbați multe cu toate producțiile dvs.🎉
❤ 219
Multumesc mult pentru emisiune
Felicitări!
Dragos, în legătură cu masinile din marile orase, cred că ar exista trei propuneri, folosite deja in marile metropole ale lumii. Prima dintre ele, ar fi o taxa de intrare in zona centrală a orașului, sub formă de plata zilnică sau abonament. A doua, desi poti parca pe perioade mai lungi de timp, din oră in ora trebuie sa schimbi locul de parcare. A treia, construirea unor parcari supraetajate, la intrarile importante din oras, unde fiecare sa isi poata parca masina, la un pret modic. Aceste parcari sa fie facute din fondurile adunate din taxele de intrare in centrele oraselor.
A patra, cu toate ca s-ar putea sa fie prima, punerea la punct a transportului in comun, inclusiv pentru acele parcari de la periferie. A cincea, descurajarea alimentatiei pe baza de glovo, tazz, uber si alte servicii de livrare la domiciliu. Evident, sunt motive mai importante pentru a evita comenzile de mancare, dar nu o singura data mi s-a intamplat sa vad blocaj in trafic cauzat de masini de livrari oprite pe banda intai (cu avarii ca asa e voie).
Super tot ce faceți voi ❤
Frumos videoclip !
Bravo
Este pamant destul. problema este ca ne-am inghesuit in cateva zone in timp ce alte zone sunt pustii…
Câte blocuri de locuinte au parcari subterane? De ce nu sunt obligati proprietarii de autovehicule fara asigurare si inspectie tehnica valabila sa le scoata in afara spatiului public. Sunt solutii destule . Foarte bune emisiunile! Multumim!
Exista legislație pentru așa ceva. O mașină fără asigurare nu are voie sa staționeze pe domeniul public. Se aplica amenzi dacă se fac sesizări.
printre singurele canale din romania de unde chiar ai ce invata si urmarii
mai ales de la tine Dragos,citesti foarte mult si stii o gramada de chestii :)))
sper sa ajung si eu la performanta ta
Succes!
Bravo, Dragoș și echipei tale, pentru broadcasturi, filmulețe, satiră ( mă faci și să râd😂... deși sânt atât de grave subiectele tale și ce se întâmplă în țară), precum și emisiunile pe teme de sănătate. Cred că esti unic in RO. Eu trăiesc de 30 de ani in Belgia, ti-am descoperit emisiunile întâmplător venind acasă la părinți, la Brașov și de atunci te urmaresc de câte ori am ocazia. " Chapeaux "!... cum se spune in Franceză 😊
Pe tema "eminizarii" termenilor la profesii, mi se pare nu numai normal, dar si necesar.
Cât despre masini si parcarile pe trotuare, e jale in țară 😬... deseori trebuie pur si simplu să cobori pe spațiul rutier și să te expui pericolului ca să ocolești o mașină parcata aiurea... si numai să indraznesti să protestezi sau să le ridici stergatoarele, că nu numai că te înjură, dar sânt in stare să te ia la bataie....Sa vină deștepții ăia să se parcheze așa aici, " în lumea civilizată " și dupa două-trei amenzi grase nu le mai trebuie...
Solutii...să nu se permită mai mult de O mașină (max. 2)/familie, să se facă parcări subterane și sa se ia exemplul Olandei si al Belgiei ( țară vecină), unde si aici sânt peste tot drumuri și căi amenajate pt bicicliclsti. Eu de curând mi-am achiziționat o trotineta electrica si mi-e mult mai simplu pt distanțe mai mici. In plus, economisesc timp si bani si nu poluez atmosfera.
Am de gand nu numai să ma înscriu, să devin abonat, dar si sa vă susțin proiectele... unde aș putea să o fac si în ce cont? Vă îmbrățișez, Mariana Pol ( Bruxelles)
Imi place foarte mult podcast-ul
Te rog nu renunța la această producție.
Și mult succes în continuare
Sper sa aveți puterea financiara,fizica și psihica astfel încât acest proiect sa fie cât mai longeviv. SUCCES!❤
Sper sa nu renunțați la acest proiect,este important pentru multi dintre abonații acestui minunat canal. Mulțumesc
mulțumim
Numai bine la toată lumea
Buna seara!
Întâi un like, apoi vizionăm!👌🏽
❤
Foarte bun materialul, nu renunța. Nu protestăm deoarece majoritatea avem mașină in utilizare. Eu am o mașină dată de compania pentru care lucrez, nu îmi permit una personală.
317.000 subscribers. Vad in jur si la mine schimbari in bine cu alimentatia si cu produsele cumparate. O intreaga schimbare se intampla. Speram sa fie oameni cu voce si cu cuvant la urmatoarele alegeri sa nu mai punem bagheta magica pe PSD sau PNL, sa votam altceva ca ce fac PSD si PNL am vazut ce fac. Sa fie o schimbare.
Mi-a plăcut comentariul referitor la forma feminină a profesiilor. Ideea cu adăugatul literei "ă" la finalul numelui profesiei mi se pare soluția optimă:) Astfel o să avem de exemplu "sculptoră" în loc de "sculptoriță"
Continuați va rog podcasturile
Din punctul meu de vedere, oamenii ignora aspectele mentionate, merg pe pilot automat, din diverse motive. Unii sunt prea stresati de volumul de munca de la job, altii prea preocupati sa aiba o masina noua, sau mai buna ca a vecinului, o casa mai mare, etc incat nu mai au timp sa fie si cetateni. In prezent locuiesc in Atena si aici e mai rau ca in Romania, fiecare individ are masina, transportul public nefiind atat de dezvoltat. Si dupa cum am vazut oamenii si aici, nici vorba sa se problematizeze de alte aspecte in afara casei lor. Ar mai fi multe de zis aici. Referitor la podcast, voi acorda mai mult timp ascultarii pt ca imi place tare mult. Si de azi doresc sa apas si butonul de 'join'. ❤
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Asta cu reducerea folosirii mașinile personale e f greu de realizat im România din 3 motive:
1)Orice proiect de "dezvoltare imobiliara" e făcut în afara orașului, fără asigurarea transportului în comun pt viitori locatari.
2)Turismul e făcut în mare proporție cu mașina personală, eu când am văzut cât fac de la Sibiu la Brașov cu CFR-ul am închiriat mașină.
3) In toate orășelele și comunele mici a dispărut autobuzul care făcea legatura cu orașul mai mare și de.mai mulți ani și angajatorii asa ca nu ai de ales, îți iei o conserva de 2000 de euro de afara și îți faci treaba pana ori te omoară ori se strica definitiv.
Fără transport în comun, trenuri și autocare decente discuția e ca aia despre digitalizare: o utopie.
Sunt doua categorii de oameni care folosesc suv ul ,cei care il folosesc sa traga remorci sau circula cu masina pe camp ,deci folosesc o masina mai mare si mai puternica de nevoie ,iar cei cu suv uri luxoase le folosesc ptr status si ptr ca isi permit sa plateasca consumul,o taxa mai mare ptr parcari nu ii afecteaza cu nimic .
Sa va descriu experienta mea cu starea sanatatii...
La inceput nu eram tentat sa vizionez fulmuletele de pe acest canal pentru ca ma gandeam ca a ajuns si Dragos sa dea indicatii despre sanatate... iar eu care urmaream inainte alti influenceri (medici) mai avizati (credeam atunci)... nu am ce sa vad aici. 😂 Dar, intr-o zi am decis sa urmaresc un filmulet despre intermitent fasting, si am constatat ca a fost cel mai explicit si pe intelesul tututor filmulet pe care l-am vazut pana atunci. Pe urma au urmat tot mai multe filmulete, si am apreciat de fiecare data limbajul si explicatiile foarte pe intelesul tuturor... iar in cele din urma am decis sa sprijin acest proiect cu 2% din impozitul pe profit pe 2 ani si sa urmaresc fiecare filmulet care apare, unele chiar de cate 2-3 ori, si binenteles am facut modificari majore in alimentatia mea, care s-au vazut foarte rapid.
Va multumesc pentru ceea ce faceti si va rog sa continuati pe acest drum! 🤗❤
👍👍👍👍
De ce nu se mai distribuie versiunea "podcast" a emisiunilor? Deobicei ascultam emisiunile in loc sa ma uit la ele (aici pe UA-cam).
Legat de masinile din sector 6. La noi au scos acele garduri de la spatiul verde, iar vecinii tupeisti parcheaza acolo neavand gard. Parca vad cum spatiile verzi se vor transforma in locuri de parcare.
Vă rooog, nu omorați acest proiect!!!!!!!!
Like și comentariu!
Trebuie sa invatam din nou sa reparam lucruri! Consumam atat de mult, fiindca avem impresia ca e mai ieftin sa inlocuim, decat sa reparam ! Sunt atat de multe exemple, incat am pierde zile: o macara pentru geamuri electrice, o broasca pentru usa, o simpla sita anti insecte pentru geamuri. Consumam foarte mult si pentru faptul ca nu ne informam, un exemplu banal este apa calda. Avem centrala pe gaz, si setam apa calda la 50-60 de grade. Este prea fierbinte si o racim cu apa rece. Daca o setam de la inceput la 42-43 de grade o putem folosi direct fara sa mai fie nevoie sa o racim, centrala consuma mai putin si rezista mai mult! Daca ii pui un mic ups, nu se mai arde placa de baza de la variatiile de tensiune...
Subiectul masinilor in Romania este foarte strans legat de conceptul parintilor nostri despre a trai bine sau a fi avut (sa fii instarit echivaleaza cu a avea o masina).
✌️
Zic să continui moșule
❤❤❤❤❤❤❤
❤❤
Statistica despre sectorul 6 si masini are consecinte vizibile, cand ne plimbam prin cartier, singura cale e direct pe strada, trotuarele sunt ocupate sau prea inguste.
Stau in Italia de 20 de ani , si , vad asemanarea publicitatii !Intr-un fel , ma bucur ....dar ....
Sînt două aspecte.
Unu. Locurile de muncă la distanță de domiciliu. Nu există transport în comun sau este ineficient. De exemplu nu știu să existe transport între București și Ploiești. Eu stau la 20 km de București, există transport, dar face între 40 și 50 de minute. Cunosc persoane din apropierea Ploieștiului care se strâng mai mulți în mașina unuia dintre ei și fac naveta la București.
Doi. Comoditatea (și nesimțirea) românului ! Păi de ce să merg pe jos, sau cu transportul în comun ? Am mașină, ce pnm ! Se miră că nu au loc de parcare sau e aglomerație, dar să renunțe la mașini, nee... Să facă autoritățile locuri de parcare ! Unde ? Luați-le pe balcoane !
Mașina chiar nu este o nevoie într-un oraș mare. Din punctul meu de vedere în orașe nu ar trebui sa existe mașini personale (ele ar trebui scoase undeva in afara orașului cu acces ușor), viteza maximă să fie limitată la 30 km/oră în oraș și folosit mijlocul de transport în comun cu prioritate. Cine dorește mașină în oraș să fie taxat ca în Singapore :))
Pentru mașini spre deosebire de dulapuri, plătim taxe și impozite. In mare parte sunt de acord cu tine, însă totuși problemele nu se rezolvă simplu punând taxe. Nu pentru toți autoturismele sunt un moft.
Reducerea limitelor de viteză este o absurditate. Trebuie găsite alte soluții, practice și inteligente
.
Nu ne permitem toți un trai liniștit într-o mai mică viteză!
Cererile către primărie s-au rezolvat cu bla bla; adică nu s-au rezolvat.
Eu ma bag la o dezbatere legată de gen ✌️
Salutare tuturor .
Eu fac parte din categoria celor care NU si-au resetat nivelul de referinta. De cand ma stiu am respect pentru natura si mediul care ma inconjoara, si da , lupt cu toate resursele. As avea foarte de spus dar ma rezum doar la faptul ca chiar zilele trecute m-am ocupat de o sesizare catre administratia locala privind parcarea pe trotuar , de exemplu , spatiul pe unde eu ca pieton, am dreptul sa circul. Drept pe care soferii autotuturismelor mi-l incalca in mod abuziv , zi de zi.
Si da, la modul cum ma implic si actionez pot sa ma declar CETATEAN !
Locul unde si eu jucam fotbal(Craiova, cartier Craiovita ) ,pe pamant si ceva iarba , este acum o parcare pt masini.
O solutie ar fi crarea de parcări la marginea oraselor mari, suplimentarea mijloacelor de transport in comun care pleaca din acele parcari si crearea de retele care sa lege toate punctele orasului. Plus taxe mari pentru cine vrea sa tina masina in parcarile din oras, precum si pentru acces zilnic
Masinile ne sufoca peste tot, nu doar in Romania, din pacate. De ce nu se protesteaza? Cred ca e foarte prezent si puternic - inca - mitul ca masina individuala e un simbol al libertatii, chestie importata din Statele Unite si legata de 'American Dream'... Sa speram ca generatiile tinere vor fi in stare sa-si imagineze (si apoi sa puna in practica) un altfel de vis, o altfel de viata intr-un viitor care vine spre noi cu o viteza mai mare decat ne dam seama.
🙏
👏👏👏
mașinile în oraș ar trebui sa fie folosite cât mai puțin, dar aici ne. lovim de celebra dilema oul sau găina. Ce sa facem mai întâi? sa atacam masinile(taxe etc) sau sa punem la punct transp în comun? Și va rog nu veniți cu marota ca nu folosește lumea transp în comun. Eu îl. folosesc zilnic si în mod clar lumea îl foloseste.
Apoi mai rămâne problema 2: mașinile sunt folosite și pt deplasari în afara orașului și aici mai greu cu transp în comun ca e la nivel național, distante uriașe etc. Deci din punctul meu de vedere tot trebuie rezolvat cu niște parcări chiar dacă oamenii vor folosi mașina doar pt transport extra urban. Ma rog, soluția e greu de găsit în societatea actuala unde scara valorilor e data peste cap și profitul e scopul suprem
Mi ar plăcea sa veniți sa filmați sectorul 6.drumul pe care a pus Ciucu sectorul mi se pare bun. Dar dureaza
💯💯💯💯💯
🎉🎉🎉
Like pentru video !
Știi, acum 2000 mii de ani cuvântul cetățean avea o semnificație deosebita față de zilele noastre....😊
Bravo dragos 😮😮😮
👏👏👏🤗❤️😘
Exemplu concret din zona in care locuiesc, sa incercat construirea unei parcări supra etajate care sa deservească cele 4 blocuri cu 10 etaje. Toti locatarii care aveau loc de parcare de la primarie si pentru care platesc o suma derizorie s-au opus iar proiectul nu s-a concretizat.
🍀
Prezența la vot a fost de 5,7% dintre parizienii cu drept de vot. Este cea mai importantă știre pe care ai uitat-o. Și dintre ei au fost care au votat împotrivă. Ce număr de parizieni au votat pentru mărirea taxei?
👌👏👍
👍
Nu închideți, eu mă ui😊