üstadım kolay gelsin, sizden bir ricam olacak, çalışırken ellerinizi korumak için iş eldiveni kullanırsanız daha mutlu oluruz. verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkürler.
Kolay gelsin ben beyaz eşya tamircisiyim hayırlısıyla kendime bı araç aldım.paylaşımlarınız bayagı bı yardımcı oldu özellikle elektrik tesisatı kafamdaki bütün soru işaretlerini kafamdan sildi paylaşımlarınız için teşekkürler.iyi çalışmalar
Mert bey bu araçlar almanyadan panelvan veya camlıvan olarak geliyor iç dizayn,döşemeler koltuklar türkiyede yapılıyor, ( Argen Yapım olabilir.) Almanyadan koltuklu girişi yapılırsa yani minibüs olarak ötv si çok yüksek olduğundan panelvan ötv si ile daha ucuza geliyor. klimanın nem tahliye hortumundan yerli yapım olduğu anlaşılıyor zaten (alman öyle nalbur hortumu takmaz), (...takipteyim bende ford jumbo çift teker karavan yapıyorum.).Benim 2014 crafterım var servis işi yapıyorum yıllardır, bu araçların gergi takozu en büyük kronik arızasıdır gergi takozuna dikkat edin.birde yağ müşüürü tortu bağlayıp yağın bittiğini ikaz vermeyebilir her zaman çubuktan kontrol edin..2014 den beri crafter kullanıyorum çok keyifli araçtır hayırlı olsun.Saygılar.
Koltuklar ve camlarda made in germany yazıyor hocam nasıl Türkiyede yapılıyor 😀 Doğuş otodan "Crafter Servis" olarak çıkmış kullanma kılavuzu kitapları duruyor. Doğuş oto panelvan ithal edip burda kestirip cam açtırıyor üstüne de made in germany yazıyor olamaz herhalde 🤔
Merhaba aynı aracın sprinter modelini karavan yaptım. Kalorifer peteğinin borusu önden t yapılmıştı. Ben komple söküp direk bağladım. Motor bölümünden. İkinci olarak yerdeki alyanların en iyi sökülme yöntemi spiral taşla vida başlarını kesmek. Kendiliğinden düşecektir. O rayları aracın üst tavanında değerlendirebilirsiniz. Kolay gelsin.
Evet tavanda gunes paneli ve teras için kullanıcam rayları. Spiralle alttan kesilebilir ama altta da yine bir kanal içinde civataların ucu ve somunlar komple kanalı falan almak lazım ama aracı kanala sokmadan asfalta uzanarak yapmayı gözüm yemedi açıkçası. Bi darbeli vidalama alıp onunla çıkartıcam
@@KampRehberi Kanallarda ki alyan vidaları aracın içinden spiral ile sadece başlarını kesince alttan düşüyor. Ufak bir dokunuşla. Alltan zor olucaktır. Mazot deposunun üstünede denk gelenler var.
@@KampRehberi Merhaba spiral taş ile önce vidanın ortasını çiziyoruz.Sonra taşı sağ ve sola doğru kaydırıyoruz.sert bir zımpara yapmak gibi..Vida başı bitiyor, ve aşağı düşüyor..
Yeni karavan projesi hayırlı olsun, ilk projede olduğu gibi yine neyi neden nasıl kullandığınızı çok yönlü bilimsel anlatımla bize açıklarsanız çok iyi olur ilk projeye göre bizde beklentimizi yükselttik güzel şeyler bekliyoruz kolay gelsin😊
Teknik konularda süpersin çok dikkatli ve temiz çalışıyorsun kolay gelsin... Yalnız senin bu karavan üretimi senin gelecekte profesyonel ticari üretime geçmesini ümit ediyorum... Çok kaliteli işçilikli karavanlar için..
İlk karavan videolarınızı tamamen izledim, son derece harikaydı. Bu karavanın da mükemmel olacağını şimdiden görür gibiyim. Bizleri de bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Lütfen yeni videolar için uzun bir zaman bekletmeyin:) Kolaylıklar diliyorum
Keyifle izlenecek işini ne yaptığını bilen iyi birisin anlatımda güzel olunca keyifle takip ediyorum seni kardeşim. Sıcaklarla mücadele zor. Senin gibi dışarıda çalışanlara Allah kolaylık versin. Kocaelinden selamlar 🖖🏻
Mert bey hazır kaporta/boyaya gelmişken o içeri su alan dış plastik parça deliklerini (içerden mumlama yapılan yerler) tamamen kapattırsanız da dış plastik parçayı tekrar yapıştırarak monte ettirseniz daha sağlıklı olmaz mı ? Zira dysonla izole etseniz bile bir darbeyle veya zamanla su alabilir ve bir kere içeriden izole ettiğiniz yeri dışarıdan tekrar izole etmeniz zor olur, bence kaynakla kapattırın o delikleri rahat edin :)
@@KampRehberi Yiğit bey o mumlu kısımlar klima gider borusunun tahliye noktasına geliyor o bölum tıkama yapmayı düşünuyorsanız plastik klima gider borusunu daha uzun süre hizmet verebilecek pe pn6 yada bakır bir boru ile yeniledikten sonra araç dışına yönlendirmenizi öneririm. Asıl merak ettigim konu ilk aracınız izole ederken kullandigınız malzemelerden koku, yoğuşma problemi yaşadınız mı? Bu araçta ses ve ısı izolasyonu için hangi teknik ve malzemeleri kullanacağınızı merakla bekliyorum. Saygılarımla.
Oneriler icin tesekkür ederim. Bir önceki araçta kullandiklarimizda hicbir problem yasamadık. Bu araçta bazı değişik malzemeler kullanmayı planliyorum yapabilirsem bakalım 🤗
Kolay gelsin. 19:05 Boruları buradan birleştirmek yerine, takip edip motora en yakın yerden birleştirsen daha iyi olmaz mı? Motordan kalorifere su gidiş ve dönüş yerlerini tamamen kapatma seçeneği de var. Tabi motorun içinde su devirdaimi engellemez ise olur bu durum.
Bir işe başladığınızda hemen bitirmek istiyorsunuz. Kendininizi fazla yormayın acele etmeyin. Neşe hanıma da kolaylıklar diliyorum. Maşallahınız var. kolaylıklar dilerim.
şu tutma demirinin alyan vidası açılmadı ya; başka usta önce alyanı kırar sonra alırdı spirali saçı keserdi. gerçekten temiz işçilik. alt yapı nasıl bir nizamda olacak yaratılıcığınızı görmek için sabırsızlanıyorum.
Mert hocam selamlar. Biz de aynı şekilde Renault Master minibüsü dönüştürüyoruz. Kaloriferi söktükten sonra emin olabilmek için tüm hortumlarını sistemden çıkarma kararı aldım. Kaput bölümünde radyatör hortumlarında T bağlantılar vardı. Onları söküp yerine bakır hortum bağlantı elemanları koydum ve kalorifere giden tüm hortumları çıkardım. O sırada radyatörün tüm suyu gitti tabi ama sonradan doldurup havasını almak kolay oldu. Yaklaşık 4 aydır herhangi bir sorun çıkarmadı. Fazlalık hortumları birbirine bağlayıp fazladan hata ihtimali noktası bırakmaktansa sistemden çıkarmanı öneririm.
Yeni projeni görünce büyük bir heyecanla bekler oldum. Kolaylılar diliyorum yine ince işçilik ve detaylar bizi bekler. Fındıklı'dan selamlar... Kolay gelsin.
Slm.mert kardeşim başlamak işin yarısı şimdiden kolay gelsin. Elindeki darbeli tornavidayi görünce çocukluğuma döndüm. Benim ustamin vardi cok işlevli darbeye dayanıklı. Turkiyeye gelince ilk isim ondan bitane almak .hatıralarımi canlandırdı. Birde tavan döşemesi seninde dediğin gibi ölçü olarak çok iyi ve yerinde olsam izolasyon dan sonra marin kontra yapmadan yapabilirsen eski tavan döşemesini de kullanırsan süper olur.
Yaptığınız işçilik gerçekten bir yerde yapılan işlerden çok daha kaliteli :) severek izliyorum:)) sizden çok şey öğrendim. Özellikle güneş enerjisi için hesaplama programı çok işime yaradı 😂👍🏻 size bir sorum olacak yurtdışında satılan 5000 btu klima karavan da işimize yarar mı? Türkçe bir kaynak olmadığı için size sormak istedim yurtdışında yapanlar var verimi nedir kullanışlı mıdır? Görürseniz bilginiz varsa bizimle paylaşır mısınız ? Video konusu olursa mükemmel olur 😂 İyi çalışmalar 👍🏻👍🏻👍🏻
Merhaba tesekkurler klimanin saatlik sarfiyatini bilmek ve ona uygun aku ve gunes paneli kapasitesi kullanmak gerekir. Ev tipi klima takanlar akuden degil şebeke elektriğinden besliyor araclarindaki klimaları.
Yeni aracın hayırlı olsun tekerine taş değmesin.Tavan klimasını güneş panelleri ile besleye bilirsen hemen crafter alacağım . Zira karavan konusunda heryerin dolap ile gereksiz malzeme ile doldurmaya karşıyım gerekli ömrünü karavanda geçirmeyeceksen tabii çalışmalarınızı takdir ediyor takipteyiz .
tavandan çıkana çok şaşırdım. video yüklendiğinden beri şaşkınlığım gitmedi. heryerde şaşkın şaşkın dolanıyorum. Lütfen bi daha böyle şaşırmalı video yüklemeyin. şaşırıyorum sonra...
Yani transporteru sonuna kadar izledik. Simsi crafteri neyken ne yapacaksin gercekten merak ettim. Çıraklık eserinden ustalık eserine gidisata tanıklık ediyoruz. Herkese iyi seyirler.👏👏👏👏
Kışın araç rölantide çalısırken motor çok uzun sürede ısınıyor. Bir yandan tasarruf yapayım derken diğer yandan aşırı sarfiyat ve vakit kaybına neden oluyor ilgili sistem. Depolu olup, bir yerden bir yere giderken depodaki suyu ısıtayım yolculuk sonunda kullanayım derseniz verimli olabilir ama karavan hayatının yaşam rutinine uymuyor bu kullanım tarzı. Evlerimizden de bildiğimiz gibi en zahmetsiz (hem ilk kurulum hem kullanım) sıcak su temini ani su ısıtıcılarla oluyor (kombi ya da şofben) karavanda da bu gibi alternatifler var iken başka yöntemlere yönelmek bence pek de gerekli değil...
Boyler'e servet gömenler şofbene geçiyor artık. Her sıcak su ihtiyacı olduğunda 45dk su ısınmasinı beklemek kadar sinir bozucu birsey yok bence 😀 dedigin gibi sebeke olmadan/araç çalışmadan/beklemeden sıcak su için tek alternatifin şofben ve bu 3 madde sürekli kullanımda bıkkınlık getiriyor artık.
Tam benim karavan için düşündüğüm araca benden önce başlamışsınız. Ben bu aracın panelvan olanlarını alıp arka tarafa 2 koltuk işlettirebilir miyim? Yani aracı 4+1 karavan olarak işletebilir miyiz
Hayırlısı olsun kolay gelsin. Belki saçma bilmiyorum ama o kalorifer sistemine sulu webasto bağlansa kat kaloriferi gibi olmazmı alttan sıcak sıcak gelir gibi geliyor.
@@KampRehberi bildiğimiz kuru webastolar ortamdan havayı alıp ısıtıp sıcak olarak üfleyip ortamı ısıtırlar sulu olanlar aynı işi su ıle yapıp soğuk iklimlerde özellikle aracı daha çalıştırmadan ısıtmaya yarar ısınmaya yarar bir nevi araç kombisi gibi düşünebilirsiniz sizin petekleride düşündüğümüzde.araç kombilerinde var aslında ama sulu webasto dememin sebebi çıkması çok olduğu için daha ekonomik olduğundandır.
İyi akşamlar, uzun zamandır videoların devamını bekliyoruz. Sizin elektirik videolarınız dan gaza gelip karavana niyet aldım, en son crafter aldım ve başladım. Sizden engelleyen bir durum yok ise videoların devamını rica edeceğim birde sormak istediğim bir şey var klima aynı sizin aracınız dakika gibi başıma bela oldu taşıdınız mı
Selamlar.öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun inşallah istediginiz gibi olur.Sizin elektrik konusunda çok bilgili olduğunuzu biliyorum.karavanımda 2000w invertörüm var 220 buzdolabı kullanıcam Televizyon seciminde kararsızım 220v mu 12v alayım diye.tavsiyeniz benim için önemli selamlar
Dışarı plastikler söküp, sustaları dışarıdan yalıt, oradan şu girmesini önlersin, biz almanyada öyle yapıyoruz.. ses yalıtımı var görünüyor.. ısı ivin armaflexten şaşma derim... kolay gelsin.. ;)
Evet yeni seriye başladık çok şükür 😄 planlarını yapacağından hiç şüphem yok mert hocam. Mutlaka sen görmüşsündür ama yine de konu edeyim, tavan kaplamalarında üst pencere ce klima borusu bitiminde su lekesine benzer birşeyler vardı, onların sebebi nedir acaba
Mert bey selamlar, bir sorum olacaktı. Mitsubishi duvar tipi klima 0.75 kw güçtüketimi var, 2000 watlık invertörüm var 3 tane 195 wat Güneş paneli ve 3 adet aküm var. Klimanın çalışması için yeterli olurmu? Cevap yazıp fikrinizi söylerseniz memnun olurum. selamlar
Size özendim 2004 T5 aldım bak şimdi oldu mu ? Yalıtımını yaptım döşemeleri yeniledim tam iç mobilyaya başlayacağım siz arabayı değiştirdiniz. Kolay gelsin, hayırlı olsun. Şimdi ben ne yapayım 🤔😅
Karavancılığa başlanacak araç Transporter olmalı benim görüşüm. bunda yapım tecrübesi kazanıp karavanciliğa alışıp bir sonraki araçta eksikleri tamamlayıp yanlışları düzeltmek en temiz yöntem. Büyük aracın problemleri de büyük. Şu an transporterda hiç aklıma bile gelmeyecek potansiyel problemleri yaşamamak için 5 kat fazla plan yapıyorum. Doğru plan ve uygulama yapmanın sırrı da tecrübe kazanmış olmak. Herkese söylüyorum karavancılıktan soğumak istemiyorsanız büyük araçla başlamayın. Şimdiden kolay gelsin 😉
Mert hocam sizin gibi bir profesyonele bu şekilde iş güvenliğini çok hafife almanızı pek anlayamıyorum. Kısa şort ve terlikle güvenliği ne kadar sağlayabileceksiniz? :-))) (Eldiven, gözlük, uzun pantalon vs.) Size kolaylıklar diliyorum.
Mert bey. Almanlar bayağı kaliteli iş yapmış.İlerideki planın sanırım karavan üreten bir firma kurmak olacak. Diğer Videolarını bekliyorum. Kolay gelsin.
@@KampRehberi Tek başına olursan evet aşar. Ama diğer konusunda uzman olan iki usta ile aşmaz. Başlayanların da 20 kişi ve koca bir atölye ile başladıklarını zannetmiyorum. Honda bile 70 metre kare atölye ve iki mühendisle başlamış. Biraz fikir vereyim dedim. Sakın gaz veriyorum diye düşünme. Çünkü sen fikir olarak ufkun geniş yaptığını Almanlar gibi sağlam yapan birisin. Selamlar
Merhaba yeni projenizde kolaylıklar dilerim. Sizden çok bilgi öğreniyorum. Sizinki gibi bir araca çeki demiri taktırıp römork ile 4 - 5 metre fiber tekne çekmek teknik ve yasal olararak mümkün müdür? Ve doğada araca yıldırım düşme riski nasıl bertataf edilir? Gelecek videonuzda yada buradan cevaplayabilirseniz sevinirim.
Merhaba römork çekme konusunda yasal mevzuatı bilmiyorum muhtemelen bir problem olmayacaktır birçok çeki demiri takildigini gördüm crafterlara. Yıldırım düşmesini engelleyemezsiniz ancak tekerlekler aracın yer ile baglantisini kestiği icin yıldırım düserse Faraday kafesi etkisiyle araç içinde güvendesiniz.
Ayrıca sadece araç için değil doğada ve çadır kampında da yıldırimla ilgili bazi noktalara dikkat etmek gerekir. Ağaç altlarindan uzak durun Islak kaya/kayalık diplerinden uzak durun Yüksek gerilim hatları elektrik direklerinden uzak durun. Bunlar karavanı park edeceginiz yer için de gećerlidir.
Teşekkür ederim. Dikkat önemli tabi peki örneğin uzun süre aynı yerde kalacağım hava muhalefeti riskli bir bölgede yıldırım yükünü kaldırabilir bir mini paratöner sistemi araçta kullanılsa sizce bu sistem amacına uygun iş yapar mı?
@@halilakilkalan7656 konunun uzmanı olmadigim için bir fikir yazmam doğru olmaz. Kanalda çok değerli @Teknik Adam hocamız var kendisi belki bu konularda bilgilidir. yaptığı yorumlardan birinin altına yazarsanız müsaitse cevap verecektir. 🙏
Bilgi ve tecrübe faydası bakımından günümüz teknolojisi ile erişebildiğimiz bu platformda Harika içerikler üreten Harika bir çiftsiniz. Hoş muhabbetiniz ve anlatımlarınız çok değerli. Bizler takipçiniz olarak eşimizle dostumuzlada sizin içeriklerinizi paylaşıp, hem insanın kendi becerisiyle neler yapabildiğini göstermek hemde kanalınızı tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Allah kısmet ederse sizinkinin Türkiye’de örnek projelerden olacağından eminiz.
Merhaba bu karavan da süper olucak şimdiden belli oldu. Yeni karavanınız da birkaç üründe benden hediye olucak size. Ya ben size ulaşıcam ya siz bana. Ama mutlaka aklınızdaki bir rengi karavana katalım. Gerekli irtibatı Önder beylerden kurabiliriz. Videoları sabırsızlıkla bekliyoruz :)
@@KampRehberi Ben teşekkür ederim okadar gerekli videolar çekiyorsunuz ki kayıtsız kalmamak gerekli ellerinize sağlık. Ne zaman isterseniz mutlaka bekliyorum. Saygılar.
Merhaba, 12 köşe lokma kullanıyorsanız 6 köşe civata ve somun kafaları zorladığınızda sıyırabilir. Bu nedenle 6 köşe lokma temin etmenizde fayda var. Komple set almanıza gerek yok, 8-10-11-13-17-19 bu numaraları almanız almanız kâfi. 13 mm cıvatayı açık ağız anahtarla açamadıysanız (sıyıracak gibi olduysa) 13 mm rekor anahtarla yada 1/2 inç (12,7 mm) anahtarla (daha sıkı tutar) açabilirsiniz. Bazen sıkışmış parçaları daha rahat sökmek bazende yerine oturtmak için etrafına yada kendisine çekiçle tıklamak gerekir, bunun için tornacıda bakır yada alüminyumdan küçük bir takoz yaptırırsanız parçaya bu aparat üzerinden çekiçle tıklarsınız. Daha yumuşak olduğundan esas parça zarar görmemiş olur. Ek olarak aracınız VW ise iç 12 köşe (XZN) anahtarlara da ihtiyaç duyabilirsiniz. İyi günler dilerim... Düzeltme: Boşluk eklendi.
Çok teşekkür ediyorum hocam bilgilendirme için. İşte bazen nadiren lazım olan alet edavatları bulundurmuyoruz lazım olunca da alternatif yöntem uydurmaya çalışıyoruz. Lokmalarımın hepsi 6 köşe ama gosterdigim bazı bölgelere lokma girmiyor kapalı ağız anahtar gerekiyordu, kapalı ağızda da 13mm yokmuş bende. Neyse hallettik 🤗
@@KampRehberi Ekipman biriktirmek (hiç lazım olmayacak olsa bile) meraklı kişiler için ayrı bir keyif unsuru😄 biraz bu nedenle birazda yorum okuyanlar için işlerini görürse diye yazdım.😇 Yıldız anahtar (kapalı ağız tabir ettiğiniz) ara sıra lazım olur, hepsini alıp kalabalık yapmayayım diyorsanız sadece 8-10 ve 13-17 numaralı bu iki anahtarı alabilirsiniz.
Bu defa sana güvenip arabamı satamam. Ben senden gördüğüm için otomobilimi satarak transporter almış. içine ısı ses yalıtımı ve halı kaplamıştım. Transporteri hem taksi hemde yarı karavan olarak kullanmaya devam. :) sana kolaylıklar dilerim.
@@KampRehberi aynen, man kamyon değilde 302 otobüs alıp içini kafana göre yapma ihtimali % 70 diye düşünüyorum. Maşallah elinden bu işler geliyor. Size kolaylıklar diliyorum. Size uymam ama, Takip etmeye devam.:)
Üstad kolay gelsin aylar önce sana yine yazmıştım. Jandarma çıkması bir transit yapıyorum. Senden izlediklerimle ısı ve ses yalıtımı ile elektrik tesisatını bizzat yaptım. Alet edevat eksiğinden ötürü marangoz desteği almam gerekti. Marangozda son hafta evlenme telaşına düşünce bi süre ara verdik :)) senden görenlerin ve yapanların yorumları adlı bir video çekmek istersen anlatacağım çok hikaye var. Maalesef her yangın ve depremde olduğu gibi fırsatçılar yine karavan severleri üzecek işler ve rakamlar istiyor. İletişimde olmak isterim.
Çok sevindim işe yaramasına. Marangoz çilesi neden herkeste var ya. Yani gerçekten marangozdan sorunsuz dertsiz gelen araç olmadı allah kolaylık versin.
üstadım kolay gelsin, sizden bir ricam olacak, çalışırken ellerinizi korumak için iş eldiveni kullanırsanız daha mutlu oluruz. verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkürler.
Kolay gelsin ben beyaz eşya tamircisiyim hayırlısıyla kendime bı araç aldım.paylaşımlarınız bayagı bı yardımcı oldu özellikle elektrik tesisatı kafamdaki bütün soru işaretlerini kafamdan sildi paylaşımlarınız için teşekkürler.iyi çalışmalar
Mert bey bu araçlar almanyadan panelvan veya camlıvan olarak geliyor iç dizayn,döşemeler koltuklar türkiyede yapılıyor, ( Argen Yapım olabilir.) Almanyadan koltuklu girişi yapılırsa yani minibüs olarak ötv si çok yüksek olduğundan panelvan ötv si ile daha ucuza geliyor. klimanın nem tahliye hortumundan yerli yapım olduğu anlaşılıyor zaten (alman öyle nalbur hortumu takmaz), (...takipteyim bende ford jumbo çift teker karavan yapıyorum.).Benim 2014 crafterım var servis işi yapıyorum yıllardır, bu araçların gergi takozu en büyük kronik arızasıdır gergi takozuna dikkat edin.birde yağ müşüürü tortu bağlayıp yağın bittiğini ikaz vermeyebilir her zaman çubuktan kontrol edin..2014 den beri crafter kullanıyorum çok keyifli araçtır hayırlı olsun.Saygılar.
Koltuklar ve camlarda made in germany yazıyor hocam nasıl Türkiyede yapılıyor 😀 Doğuş otodan "Crafter Servis" olarak çıkmış kullanma kılavuzu kitapları duruyor. Doğuş oto panelvan ithal edip burda kestirip cam açtırıyor üstüne de made in germany yazıyor olamaz herhalde 🤔
@@KampRehberi camlıvan geliyor.mersedesler de aynı şekilde.
Hımmm tamamdır 👍
Araç çok temizmiş... sizin elektrik sistemi videolariniz ufkumuzu açtı. . Bütün elektrik panosunu ve sistemini kendim yaptım. Teşekkürler
Süper çok sevindim işe yaramasına 🤗🙏
Merhaba aynı aracın sprinter modelini karavan yaptım. Kalorifer peteğinin borusu önden t yapılmıştı. Ben komple söküp direk bağladım. Motor bölümünden. İkinci olarak yerdeki alyanların en iyi sökülme yöntemi spiral taşla vida başlarını kesmek. Kendiliğinden düşecektir. O rayları aracın üst tavanında değerlendirebilirsiniz. Kolay gelsin.
Evet tavanda gunes paneli ve teras için kullanıcam rayları. Spiralle alttan kesilebilir ama altta da yine bir kanal içinde civataların ucu ve somunlar komple kanalı falan almak lazım ama aracı kanala sokmadan asfalta uzanarak yapmayı gözüm yemedi açıkçası. Bi darbeli vidalama alıp onunla çıkartıcam
@@KampRehberi Kanallarda ki alyan vidaları aracın içinden spiral ile sadece başlarını kesince alttan düşüyor. Ufak bir dokunuşla. Alltan zor olucaktır. Mazot deposunun üstünede denk gelenler var.
@ Yolda Olmalı alyan vidalar kanalların alüminyumunun içine gömülü başları dısarda değil. Havşa baş vida. Nasıl kesiliyor spiral ile ?
@@KampRehberi Merhaba spiral taş ile önce vidanın ortasını çiziyoruz.Sonra taşı sağ ve sola doğru kaydırıyoruz.sert bir zımpara yapmak gibi..Vida başı bitiyor, ve aşağı düşüyor..
Yeni karavan projesi hayırlı olsun, ilk projede olduğu gibi yine neyi neden nasıl kullandığınızı çok yönlü bilimsel anlatımla bize açıklarsanız çok iyi olur ilk projeye göre bizde beklentimizi yükselttik güzel şeyler bekliyoruz kolay gelsin😊
İlk seriyi komple izledim harikaydı bu seriyide sabırsızlıkla bekliyorum. Elinize sağlık gerçekten harika bir anlatım kolay gelsin :)
Teknik konularda süpersin çok dikkatli ve temiz çalışıyorsun kolay gelsin... Yalnız senin bu karavan üretimi senin gelecekte profesyonel ticari üretime geçmesini ümit ediyorum... Çok kaliteli işçilikli karavanlar için..
Çok teşekkürler 🤗
İlk karavan videolarınızı tamamen izledim, son derece harikaydı.
Bu karavanın da mükemmel olacağını şimdiden görür gibiyim.
Bizleri de bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Lütfen yeni videolar için uzun bir zaman bekletmeyin:)
Kolaylıklar diliyorum
Süper :) çalışırken gösterdiğiniz titizliği hayranım. Ye bölümleri merakla bekliyorum.
Kolay gelsin. Güzel başladınız👏👏👏
Araç çok güzel bayıldım tertemiz gelecek videoları merakla bekliyoruz. Sağlıkla kalın...
Keyifle izlenecek işini ne yaptığını bilen iyi birisin anlatımda güzel olunca keyifle takip ediyorum seni kardeşim. Sıcaklarla mücadele zor. Senin gibi dışarıda çalışanlara Allah kolaylık versin. Kocaelinden selamlar 🖖🏻
Çok teşekkür ederim hocam, çok selamlar Kocaeli'ye 🤗🙏
Kolayliklar diliyorum
Bilginize, elinize ve emeğinize sağlık çok güzel gidiyor. kolay gelsin
Yapıp, duyduğunuz da bu güzelliğinize de ben talibim.
Ellerinize ve emeğinize sağlık.
Mert bey hazır kaporta/boyaya gelmişken o içeri su alan dış plastik parça deliklerini (içerden mumlama yapılan yerler) tamamen kapattırsanız da dış plastik parçayı tekrar yapıştırarak monte ettirseniz daha sağlıklı olmaz mı ? Zira dysonla izole etseniz bile bir darbeyle veya zamanla su alabilir ve bir kere içeriden izole ettiğiniz yeri dışarıdan tekrar izole etmeniz zor olur, bence kaynakla kapattırın o delikleri rahat edin :)
Plastik parça nasıl yapıştırılacak klipsler olmadan bir bakmam lazım oluru varsa kapattırırız teşekkürler 👍
@@KampRehberi Yiğit bey o mumlu kısımlar klima gider borusunun tahliye noktasına geliyor o bölum tıkama yapmayı düşünuyorsanız plastik klima gider borusunu daha uzun süre hizmet verebilecek pe pn6 yada bakır bir boru ile yeniledikten sonra araç dışına yönlendirmenizi öneririm. Asıl merak ettigim konu ilk aracınız izole ederken kullandigınız malzemelerden koku, yoğuşma problemi yaşadınız mı? Bu araçta ses ve ısı izolasyonu için hangi teknik ve malzemeleri kullanacağınızı merakla bekliyorum. Saygılarımla.
Oneriler icin tesekkür ederim. Bir önceki araçta kullandiklarimizda hicbir problem yasamadık. Bu araçta bazı değişik malzemeler kullanmayı planliyorum yapabilirsem bakalım 🤗
Kolay gelsin. Paylaşım için teşekkürler takipteyiz.
Kolay gelsin.
19:05 Boruları buradan birleştirmek yerine, takip edip motora en yakın yerden birleştirsen daha iyi olmaz mı?
Motordan kalorifere su gidiş ve dönüş yerlerini tamamen kapatma seçeneği de var.
Tabi motorun içinde su devirdaimi engellemez ise olur bu durum.
Evet daha iyi olacak o şekilde
Bir işe başladığınızda hemen bitirmek istiyorsunuz. Kendininizi fazla yormayın acele etmeyin. Neşe hanıma da kolaylıklar diliyorum. Maşallahınız var. kolaylıklar dilerim.
Çok teşekkürler, acelemiz yok yaz sezonu gelmeden bitsin yeter bana 🤗
Daha sık görmek isteriz. Bu kadar ara verilmez. Kolaylıklar diliyorum.
şu tutma demirinin alyan vidası açılmadı ya; başka usta önce alyanı kırar sonra alırdı spirali saçı keserdi. gerçekten temiz işçilik. alt yapı nasıl bir nizamda olacak yaratılıcığınızı görmek için sabırsızlanıyorum.
😀 ondan eminim
Mert hocam selamlar. Biz de aynı şekilde Renault Master minibüsü dönüştürüyoruz. Kaloriferi söktükten sonra emin olabilmek için tüm hortumlarını sistemden çıkarma kararı aldım. Kaput bölümünde radyatör hortumlarında T bağlantılar vardı. Onları söküp yerine bakır hortum bağlantı elemanları koydum ve kalorifere giden tüm hortumları çıkardım. O sırada radyatörün tüm suyu gitti tabi ama sonradan doldurup havasını almak kolay oldu. Yaklaşık 4 aydır herhangi bir sorun çıkarmadı. Fazlalık hortumları birbirine bağlayıp fazladan hata ihtimali noktası bırakmaktansa sistemden çıkarmanı öneririm.
Hocam çok teşekkürler evet muhtemelen en kökünden T'nin olduğu yerden çıkartacağım. Size de kolaylıklar dilerim 🙏
Yeni projeni görünce büyük bir heyecanla bekler oldum. Kolaylılar diliyorum yine ince işçilik ve detaylar bizi bekler. Fındıklı'dan selamlar... Kolay gelsin.
Fındıklı'ya da bizden selamlar çok tesekkür ederiz 🤗🙏
tebrikler üstad
ben yeni tanıdım sizi. İyi ki tanıdım :)
4 gözle yeni çalışmalarını bekliyoruz. Yaptığın işi güzel yapıyorsun. Tebrikler
Kolay gelsin sabırsızlıkla vidyolarınızı bekliyorum
Ellerinize sağlık 😊 umarım sorunsuz hemen bitirirsiniz.
Heyecanla bekliyoruz. İstanbul'da olsaydım yardıma gelirdim
hayırlı olsun Yine mükemmel bir iş çıkacak
kolay gelsin, tecrübelerini paylaşmanın keyfini tadan nadir kişilerdensiniz. biz de sizin videolarınızı izlemekten keyif alıyoruz.
teşekkürler.
Slm.mert kardeşim başlamak işin yarısı şimdiden kolay gelsin. Elindeki darbeli tornavidayi görünce çocukluğuma döndüm. Benim ustamin vardi cok işlevli darbeye dayanıklı. Turkiyeye gelince ilk isim ondan bitane almak .hatıralarımi canlandırdı. Birde tavan döşemesi seninde dediğin gibi ölçü olarak çok iyi ve yerinde olsam izolasyon dan sonra marin kontra yapmadan yapabilirsen eski tavan döşemesini de kullanırsan süper olur.
Yaptığınız işçilik gerçekten bir yerde yapılan işlerden çok daha kaliteli :) severek izliyorum:)) sizden çok şey öğrendim. Özellikle güneş enerjisi için hesaplama programı çok işime yaradı 😂👍🏻 size bir sorum olacak yurtdışında satılan 5000 btu klima karavan da işimize yarar mı? Türkçe bir kaynak olmadığı için size sormak istedim yurtdışında yapanlar var verimi nedir kullanışlı mıdır? Görürseniz bilginiz varsa bizimle paylaşır mısınız ? Video konusu olursa mükemmel olur 😂 İyi çalışmalar 👍🏻👍🏻👍🏻
Merhaba tesekkurler klimanin saatlik sarfiyatini bilmek ve ona uygun aku ve gunes paneli kapasitesi kullanmak gerekir. Ev tipi klima takanlar akuden degil şebeke elektriğinden besliyor araclarindaki klimaları.
2 adet tekli koltuğa talibim :) bu arada keşke arka kapıyı da açıp çalışsaydınız. İçerisi biraz havalanırdı en azından.
detaylı bilgileriniz için teşekkür ederiz. anlatım harika :)
Emeğinize sağlık allah utandırmasın başarılar diliyorum
Elinize emeğinize sağlık.
Parafin türevi ve Klima terleme suyu tahliyesi yalağı dual işlev olabilir mi ?
Kolay ve keyifli geçsin 🙏
Yolun açık olsun.
6 gün önce paylaştığınız video için bildirim gelmedi ama bu video için bildirim geldi 🤔 kolay gelsin 🖐
Yeni aracın hayırlı olsun tekerine taş değmesin.Tavan klimasını güneş panelleri ile besleye bilirsen hemen crafter alacağım . Zira karavan konusunda heryerin dolap ile gereksiz malzeme ile doldurmaya karşıyım gerekli ömrünü karavanda geçirmeyeceksen tabii çalışmalarınızı takdir ediyor takipteyiz .
tavandan çıkana çok şaşırdım. video yüklendiğinden beri şaşkınlığım gitmedi. heryerde şaşkın şaşkın dolanıyorum. Lütfen bi daha böyle şaşırmalı video yüklemeyin. şaşırıyorum sonra...
Biz de karavan bitti diye üzülüyordum belgesel tadında diy karavan.merakla bekliyoruz 🙋🏽♂️
tebrikler heyecanla diğer vidolarınız bekliyorum kolay gelsin
Yani transporteru sonuna kadar izledik. Simsi crafteri neyken ne yapacaksin gercekten merak ettim. Çıraklık eserinden ustalık eserine gidisata tanıklık ediyoruz. Herkese iyi seyirler.👏👏👏👏
Çok teşekkürler umarım hepimizin zevk alacağı bir yapım olur 🤗
@@KampRehberi sırtındaki yük ağır, beklentiler büyük 💪
Ellerine sağlık 👍👍
Hadi bekliyoruz kolay gelsin
merhaba kolay gelsin karavan için jenaratör uygulaması hakkında da bilgilendirme yapma şansınız olur mu
Kolay gelsin bekliyoruz merakla
19:06 hocam motordan gelen bu sıcak su sistemini kullanım suyunu ısıtmak için kullanabilir misiniz?
Kullananlar var ama ben düşünmüyorum Zekeriya hocam
@@KampRehberi mantıklı da değil. Şofben görevini görmesi için aracın çalışır vaziyette olması lazım.
Daha önce kullanan bir çifti görmüştüm. Kışın denemek lazım motor hemen ısınma yacak
Kışın araç rölantide çalısırken motor çok uzun sürede ısınıyor. Bir yandan tasarruf yapayım derken diğer yandan aşırı sarfiyat ve vakit kaybına neden oluyor ilgili sistem.
Depolu olup, bir yerden bir yere giderken depodaki suyu ısıtayım yolculuk sonunda kullanayım derseniz verimli olabilir ama karavan hayatının yaşam rutinine uymuyor bu kullanım tarzı.
Evlerimizden de bildiğimiz gibi en zahmetsiz (hem ilk kurulum hem kullanım) sıcak su temini ani su ısıtıcılarla oluyor (kombi ya da şofben) karavanda da bu gibi alternatifler var iken başka yöntemlere yönelmek bence pek de gerekli değil...
Boyler'e servet gömenler şofbene geçiyor artık. Her sıcak su ihtiyacı olduğunda 45dk su ısınmasinı beklemek kadar sinir bozucu birsey yok bence 😀 dedigin gibi sebeke olmadan/araç çalışmadan/beklemeden sıcak su için tek alternatifin şofben ve bu 3 madde sürekli kullanımda bıkkınlık getiriyor artık.
Üstat merakla video bekliyoruz haberin olsun, kalın sağlıcakla.
Abim çırak lazımı
Süper 👍 sin
Tam benim karavan için düşündüğüm araca benden önce başlamışsınız. Ben bu aracın panelvan olanlarını alıp arka tarafa 2 koltuk işlettirebilir miyim? Yani aracı 4+1 karavan olarak işletebilir miyiz
Kolay gelsin en çok merak ettiğim aracın klimasını 12 v uyarlıyacak olmanız
kamyonet almayı planlıyorum transit mantıklı geldi sizin görüşünüz nedir
Hayırlısı olsun kolay gelsin. Belki saçma bilmiyorum ama o kalorifer sistemine sulu webasto bağlansa kat kaloriferi gibi olmazmı alttan sıcak sıcak gelir gibi geliyor.
Teşekkürler, sulu webasto nedir ?
@@KampRehberi bildiğimiz kuru webastolar ortamdan havayı alıp ısıtıp sıcak olarak üfleyip ortamı ısıtırlar sulu olanlar aynı işi su ıle yapıp soğuk iklimlerde özellikle aracı daha çalıştırmadan ısıtmaya yarar ısınmaya yarar bir nevi araç kombisi gibi düşünebilirsiniz sizin petekleride düşündüğümüzde.araç kombilerinde var aslında ama sulu webasto dememin sebebi çıkması çok olduğu için daha ekonomik olduğundandır.
Videolar seri gelsin seri ☺️☺️
İyi akşamlar, uzun zamandır videoların devamını bekliyoruz. Sizin elektirik videolarınız dan gaza gelip karavana niyet aldım, en son crafter aldım ve başladım. Sizden engelleyen bir durum yok ise videoların devamını rica edeceğim birde sormak istediğim bir şey var klima aynı sizin aracınız dakika gibi başıma bela oldu taşıdınız mı
Selamlar.öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun inşallah istediginiz gibi olur.Sizin elektrik konusunda çok bilgili olduğunuzu biliyorum.karavanımda 2000w invertörüm var 220 buzdolabı kullanıcam Televizyon seciminde kararsızım 220v mu 12v alayım diye.tavsiyeniz benim için önemli selamlar
12v her zaman daha verimli olacaktır buzdolabında da TV'de de.
Dışarı plastikler söküp, sustaları dışarıdan yalıt, oradan şu girmesini önlersin, biz almanyada öyle yapıyoruz.. ses yalıtımı var görünüyor.. ısı ivin armaflexten şaşma derim... kolay gelsin.. ;)
Teşekkürler 🙏
Evet yeni seriye başladık çok şükür 😄 planlarını yapacağından hiç şüphem yok mert hocam. Mutlaka sen görmüşsündür ama yine de konu edeyim, tavan kaplamalarında üst pencere ce klima borusu bitiminde su lekesine benzer birşeyler vardı, onların sebebi nedir acaba
Bakım sırasında su aktigini soylemişti sahibi ama söktüm hep onları 😀
@@KampRehberi ama üst havalandırma penverisinde de vardı
O pencere artık yok kapattırdım 🤗
@@KampRehberi haha kökünden çözmüş mert hocam 😂
😬💪
Mert bey selamlar, bir sorum olacaktı. Mitsubishi duvar tipi klima 0.75 kw güçtüketimi var, 2000 watlık invertörüm var 3 tane 195 wat Güneş paneli ve 3 adet aküm var. Klimanın çalışması için yeterli olurmu? Cevap yazıp fikrinizi söylerseniz memnun olurum. selamlar
Malesef yeterli olmaz
Hangisini artırmam veya değiştirmem gerekir? Şimdiden teşekkür ederim seviliyorsunuz.akülerim 100 amper *3= 300 amper
Kanalda hesaplama videosu mevcut kendiniz tuketiminize gore hesabedebilirsiniz.
@@KampRehberi tamam teşekkürler.
Reis hayırlı olsun yeni projen.
Serkan abi selam, çok teşekkürler 🤗
Ruhsata işletme problemi olduğu söylenmekte. Çözümü nasıl buldunuz?
Neyin ?
çok iyi oldu bu yeni seri kolay gelsin şimdiden :D
Size özendim 2004 T5 aldım bak şimdi oldu mu ? Yalıtımını yaptım döşemeleri yeniledim tam iç mobilyaya başlayacağım siz arabayı değiştirdiniz. Kolay gelsin, hayırlı olsun. Şimdi ben ne yapayım 🤔😅
Karavancılığa başlanacak araç Transporter olmalı benim görüşüm. bunda yapım tecrübesi kazanıp karavanciliğa alışıp bir sonraki araçta eksikleri tamamlayıp yanlışları düzeltmek en temiz yöntem. Büyük aracın problemleri de büyük. Şu an transporterda hiç aklıma bile gelmeyecek potansiyel problemleri yaşamamak için 5 kat fazla plan yapıyorum. Doğru plan ve uygulama yapmanın sırrı da tecrübe kazanmış olmak. Herkese söylüyorum karavancılıktan soğumak istemiyorsanız büyük araçla başlamayın. Şimdiden kolay gelsin 😉
@@KampRehberi teşekkürler size de kolay gelsin yolunuz açık olsun.
Kolay gelsin 👍👍
Mert hocam sizin gibi bir profesyonele bu şekilde iş güvenliğini çok hafife almanızı pek anlayamıyorum. Kısa şort ve terlikle güvenliği ne kadar sağlayabileceksiniz? :-))) (Eldiven, gözlük, uzun pantalon vs.) Size kolaylıklar diliyorum.
Haklısınız 👍
@@KampRehberi Haklı olmak için sizi ikaz etmedim, ciddi bir kaza olmaması veya yaralanmamanız için hatırlatmak istedim. :)
Hocam teşekkür ediyorum uyarınız için 🙏
@@KampRehberi rica ederim. İyi pazarlar.
Hayırlı olsun,kolaylılar dilerim🤗
İkili koltukları biryerlere vermediyseniz iki tane ikili koltuğa talibim
Teşekkür ederiz sağolun ama takım halinde satmayı düşünüyoruz.
Isıtma ve sıcak su için kombi kullanmayı düşünürmüsünüz.
Valla fiyatları uygun olsa belki ama eberspracher D2L dizel ısıtıcı ve Daxom LPGli şofben rotası fiyat performans olarak en uygunu gibi duruyor.
6:00, bu durumlardaki vidaları ya darbe ile veya ısıtarak sökmeyi deneyin..
Evet darbeli vidalama (impact wrench) alacağım bir tane en temiz yöntem
takipteyim . kolay gelsin.
obsesif takıntılarınızın depreşeceği anları sabırsızlıkla bekliyorum :)
Ahahahahah 😂😂🤣
Mert bey. Almanlar bayağı kaliteli iş yapmış.İlerideki planın sanırım karavan üreten bir firma kurmak olacak. Diğer Videolarını bekliyorum. Kolay gelsin.
Bir firma kurdum zaten ama sadece elektrik kısmını yapıyorum. Komple karavan imalatı işi almak beni aşar şimdilik 😊
@@KampRehberi Tek başına olursan evet aşar. Ama diğer konusunda uzman olan iki usta ile aşmaz. Başlayanların da 20 kişi ve koca bir atölye ile başladıklarını zannetmiyorum. Honda bile 70 metre kare atölye ve iki mühendisle başlamış. Biraz fikir vereyim dedim. Sakın gaz veriyorum diye düşünme. Çünkü sen fikir olarak ufkun geniş yaptığını Almanlar gibi sağlam yapan birisin. Selamlar
Çok teşekkür ederim hocam, bakalım akıl dengi, güvenilir, maharetli, yaratıcı, yenilikçi ve titiz ustalar bulursak neden olmasın. Kısmet diyelim 🤗
Hocam inşallah işten güçten vakit bulamadığın için gelmiyordur yeni video hastalık vs yoktur umarım.
Merhaba söktüğünüz koltuklardan var mı elinizde?
Satıldı hocam 😊
Ya bende neredesiniz diyordum hiç gezilerinize şahit olmadan 2. araca gectiniz hayırlı olsun Allah güç kuvvet versin yine her dk sını takipteyiz inş
_Yangın ve Gaz sensörleri.
_Skyview
_Gelecekte ki Satış için renk tercihine dikkat
Elinize emeğinize sağlık USTA'sınız
Merhaba yeni projenizde kolaylıklar dilerim. Sizden çok bilgi öğreniyorum. Sizinki gibi bir araca çeki demiri taktırıp römork ile 4 - 5 metre fiber tekne çekmek teknik ve yasal olararak mümkün müdür? Ve doğada araca yıldırım düşme riski nasıl bertataf edilir? Gelecek videonuzda yada buradan cevaplayabilirseniz sevinirim.
Merhaba römork çekme konusunda yasal mevzuatı bilmiyorum muhtemelen bir problem olmayacaktır birçok çeki demiri takildigini gördüm crafterlara. Yıldırım düşmesini engelleyemezsiniz ancak tekerlekler aracın yer ile baglantisini kestiği icin yıldırım düserse Faraday kafesi etkisiyle araç içinde güvendesiniz.
Ayrıca sadece araç için değil doğada ve çadır kampında da yıldırimla ilgili bazi noktalara dikkat etmek gerekir.
Ağaç altlarindan uzak durun
Islak kaya/kayalık diplerinden uzak durun
Yüksek gerilim hatları elektrik direklerinden uzak durun.
Bunlar karavanı park edeceginiz yer için de gećerlidir.
Teşekkür ederim. Dikkat önemli tabi peki örneğin uzun süre aynı yerde kalacağım hava muhalefeti riskli bir bölgede yıldırım yükünü kaldırabilir bir mini paratöner sistemi araçta kullanılsa sizce bu sistem amacına uygun iş yapar mı?
@@halilakilkalan7656 konunun uzmanı olmadigim için bir fikir yazmam doğru olmaz. Kanalda çok değerli @Teknik Adam hocamız var kendisi belki bu konularda bilgilidir. yaptığı yorumlardan birinin altına yazarsanız müsaitse cevap verecektir. 🙏
Bilgi ve tecrübe faydası bakımından günümüz teknolojisi ile erişebildiğimiz bu platformda Harika içerikler üreten Harika bir çiftsiniz. Hoş muhabbetiniz ve anlatımlarınız çok değerli. Bizler takipçiniz olarak eşimizle dostumuzlada sizin içeriklerinizi paylaşıp, hem insanın kendi becerisiyle neler yapabildiğini göstermek hemde kanalınızı tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Allah kısmet ederse sizinkinin Türkiye’de örnek projelerden olacağından eminiz.
Merhaba yeni video yokmu merakla bekliyoruz :)
Kolay gelsin
Merhaba bu karavan da süper olucak şimdiden belli oldu. Yeni karavanınız da birkaç üründe benden hediye olucak size. Ya ben size ulaşıcam ya siz bana. Ama mutlaka aklınızdaki bir rengi karavana katalım. Gerekli irtibatı Önder beylerden kurabiliriz. Videoları sabırsızlıkla bekliyoruz :)
Hocam selamlar çok tesekkür ederim mailinizi şimdi gördüm çok incesiniz düşünmeniz bile yeter sizi arayacağım 🤗
@@KampRehberi Ben teşekkür ederim okadar gerekli videolar çekiyorsunuz ki kayıtsız kalmamak gerekli ellerinize sağlık. Ne zaman isterseniz mutlaka bekliyorum. Saygılar.
Merhaba Mert Bey. 2. Sezon 1. Bölüm'den sonra videolara devam etmediniz mi acaba? Yoksa ben mi bulamıyorum? Sağlıcakla.
Merhaba, 12 köşe lokma kullanıyorsanız 6 köşe civata ve somun kafaları zorladığınızda sıyırabilir. Bu nedenle 6 köşe lokma temin etmenizde fayda var. Komple set almanıza gerek yok, 8-10-11-13-17-19 bu numaraları almanız almanız kâfi.
13 mm cıvatayı açık ağız anahtarla açamadıysanız (sıyıracak gibi olduysa) 13 mm rekor anahtarla yada 1/2 inç (12,7 mm) anahtarla (daha sıkı tutar) açabilirsiniz.
Bazen sıkışmış parçaları daha rahat sökmek bazende yerine oturtmak için etrafına yada kendisine çekiçle tıklamak gerekir, bunun için tornacıda bakır yada alüminyumdan küçük bir takoz yaptırırsanız parçaya bu aparat üzerinden çekiçle tıklarsınız. Daha yumuşak olduğundan esas parça zarar görmemiş olur.
Ek olarak aracınız VW ise iç 12 köşe (XZN) anahtarlara da ihtiyaç duyabilirsiniz.
İyi günler dilerim...
Düzeltme: Boşluk eklendi.
Çok teşekkür ediyorum hocam bilgilendirme için. İşte bazen nadiren lazım olan alet edavatları bulundurmuyoruz lazım olunca da alternatif yöntem uydurmaya çalışıyoruz. Lokmalarımın hepsi 6 köşe ama gosterdigim bazı bölgelere lokma girmiyor kapalı ağız anahtar gerekiyordu, kapalı ağızda da 13mm yokmuş bende. Neyse hallettik 🤗
@@KampRehberi Ekipman biriktirmek (hiç lazım olmayacak olsa bile) meraklı kişiler için ayrı bir keyif unsuru😄 biraz bu nedenle birazda yorum okuyanlar için işlerini görürse diye yazdım.😇 Yıldız anahtar (kapalı ağız tabir ettiğiniz) ara sıra lazım olur, hepsini alıp kalabalık yapmayayım diyorsanız sadece 8-10 ve 13-17 numaralı bu iki anahtarı alabilirsiniz.
Takipteyim:)
9:45 kamera icin miknatisli bir ayak size tek olduğunuzda yardimci olabilir.
Mert Bey kolaylıklar diliyorum.Koltukları neyaptınız duruyormu.
Merhaba, duruyor hâlâ
Mert Bey tel.no göndermiştim düşmediyse gane göndereyim
söktüğün koltukları 2nci el olarak satabilirsin. hatırlatayım dedim...
Tesekkurler evet satacağım 👍
Bu defa sana güvenip arabamı satamam. Ben senden gördüğüm için otomobilimi satarak transporter almış. içine ısı ses yalıtımı ve halı kaplamıştım. Transporteri hem taksi hemde yarı karavan olarak kullanmaya devam. :) sana kolaylıklar dilerim.
😂 aman hocam yarın bunu satıp 4 çeker MAN kamyon alabilirim sen bana uyma 😀
@@KampRehberi aynen, man kamyon değilde 302 otobüs alıp içini kafana göre yapma ihtimali % 70 diye düşünüyorum. Maşallah elinden bu işler geliyor. Size kolaylıklar diliyorum. Size uymam ama, Takip etmeye devam.:)
Haydi Bismillah Kolay Gele
Hadi hayırlısı olsun
Keşke aracın boşken boy en ölçülerini yapsaydın ölçüleri kaç acaba kolay gelsin
Hanımefendi nerde ya?
İş'te 😊
🤗🙂
Mert selam dostum biliyorum çok yoğunsun ama biz bekliyoruz biliyorsundur :D
Üstad kolay gelsin aylar önce sana yine yazmıştım. Jandarma çıkması bir transit yapıyorum. Senden izlediklerimle ısı ve ses yalıtımı ile elektrik tesisatını bizzat yaptım. Alet edevat eksiğinden ötürü marangoz desteği almam gerekti. Marangozda son hafta evlenme telaşına düşünce bi süre ara verdik :)) senden görenlerin ve yapanların yorumları adlı bir video çekmek istersen anlatacağım çok hikaye var. Maalesef her yangın ve depremde olduğu gibi fırsatçılar yine karavan severleri üzecek işler ve rakamlar istiyor. İletişimde olmak isterim.
Çok sevindim işe yaramasına. Marangoz çilesi neden herkeste var ya. Yani gerçekten marangozdan sorunsuz dertsiz gelen araç olmadı allah kolaylık versin.
Aracın markası ne idi, yoksa benmi kaçırdım
Vw
👏🏼👏🏼👏🏼
Merhabalar, bir konuda fikrinizi almak üzere bir mail yönlendirdim. Videolar için teşekkürler, selamlar.
👏🏻👏🏻👏🏻👌🏻
👏👏👍👍