VW recunoaste ca a dat-o in bara cu motoarele TSI? 😫😫😫
Вставка
- Опубліковано 4 лют 2025
- 🔧LINK GEBO TOOLS: www.gebotools.ro
🐴 🦄 DEVINO MEMBRU: bit.ly/3gp3wjt
👕🧢🧦 SHOP Coasta de Est - www.coastadeest...
Azi avem o distributie de TSI. Dar surpriza: nu e pe lant ... e pe curea, si e primul pe care il facem ...
🔧De aici ne luam noi scule:
www.gebotools.ro
⚙️ Sistemul de editare este asigurat de:
www.pcgarage.ro
💡 Sunt binevenite in permanenta ideile si sfaturile voastre!
📧 Pentru colaborari: contact@coastadeest.ro
🎵 Muzica este asigurata de:
bogdantodor106
🏭Vrei sa ne faci o vizita sau sa ne trimiti ceva?
Strada Lanternei, nr 89, sector 2, Bucuresti
📡 Ne poti gasi si aici:
Web: www.service-au...
Facebook: / coastadeest
Instagram: / coastadeest
Pinterest: / coastadeest
TikTok: vm.tiktok.com/...
Discord - / discord
🎥 Filmat si editat de Rares Kowalski:
/ raz.j.kowalski
/ rareskowalski
#vw #tsi #motoare
Daca vreti, va dau ceva din casa. Lucrez la fabrica de VW Polo din Pamplona -Spania, si tin sa va spun ca motivele schimbarii sunt cu totul altele fata de cele la care v-ati gandit voi. S-a facut trecerea asta nu neaparat din cauza costurilor cat mai ales pt viteza de productie si usurimea in executia montajului , bineinteles ca si costurile sunt putin mai reduse . In acelasi timp reduce zgomotul motorului. Iar in ceea ce tine de timpul de exploatare , cureaua e gandita sa reziste vreo 10 ani fara sa sufere deteriorari, ca sa compenseze cu durata de viata a lantului, care dupa statistici trebuie sa reziste cat durata de viata medie a unei masini, care culmea este de aprox 10 ani sau 200-240k de km. Pt alte detalii va raspund la intrebari cu placere.
Sal am o jetta hybrid si are 192000km si nu am schimbat distributia la ea niciodată .Motorul termic are 120000 si 70000 electricul .Cam cand sr trebuii sa schim distributia la 10 ani ?Pompa de apa am schimbato la reprezentanta si am zis sa schimbe si cureaia de la ea dar nu au schimbato,pe factura nu apare.In rest masina fara probleme duar consumabile.
pai viteza plus montare rapida = reducere costuri
10 ani auzisem la Audi ca e in regula , la VW ma gandeam ca e mai putin
Referitor la perioada de exploatare poate totusi nu crapa motorul pana in 240.000
Zic si eu pentru mai multi prieteni:)
@@stely2007 ce an? Esti multumit in general de ea?
@@georgepopa1682 2014 da foarte multumit
Sincer va spun ca sunt posesorul unei Skoda Octavia 2 1.8 tsi 160 cp din 2010 iar acum 2 ani a sărit lanțul de la punct in Italia și cum costurile sunt foarte mari in Italia am trimis-o acasă in România pe platforma . Surpriza mare a fost intinzatorul făcut praf deci problema mare la lanț a fost o greșeală a fabricii cu intinzatorul . Motor desfăcut bucatele și schimbat cam tot pentru ca supapele le-am găsit îndoite . Părerea mea e ca au trecut pe curea ca au avut cam multe plângeri cu intinzatoarele iar costurile sunt mult mai mici la curea fata de lanț . Sunteți de apreciat pentru ceea ce faceti și sa o țineți tot asa . Respect Coasta de est !!!
Salutare.
Îmi doresc din suflet acest organizator de scule pentru că m-ar ajuta enorm la aranjarea sculelor pentru că el țin împrăștiate și mereu nu găsesc ce am nevoie.imi place mecanica, sunt in clasa 9 și în viitor mi-aș dori sa îmi deschid un service.
Detin o versiune a acestui motor pe o octavia 3, din 2014, cea de 77kW, cod motor CJZA. Eu cred ca au facut aceasta schimbare pentru a reduce zgomotul creat de motor, pentru a micsora numarul de piese si a reduce diversitatea, deoarece pun pariu ca rolele intindere si ghidare se potrivesc si pe 1.0 si pe 1.2 si pe 1.4.
Ma gandesc ca si pe parte de uleiuri sunt mai putin pretentioase, neavand lant si intinzator hidraulic.
Eu ma bucur ca si-au dat seama de greseala si au luat masuri in aceasta privinta.
Sa trecut de la distributie pe lant la cea pe curea care este mult mai ieftin de produs si in plus este mai ieftina ca piesa OE, este mai usoara si are o frictiune mai mica decat cea a unui lant clasic. Keep up the good work ! ✌️👍
Am un prieten care are un golf 6 1.4 tsi 122cp si o are de la 150k km pe școală, acum are 200k km si nu a avut probleme cu ea, i a mâncat 0.5l ulei intre schimburi cei drept, dar doar atât.
Mai are un passat din 2012, tot 1.4 tsi 125 cp si o are de la 170k km, tot pe școală, a făcut peste 100k km cu ea pe școală si plus ce a mers el, acum are 330k km si nu a avut deloc probleme cu ea si uimitor, nici nu papă ului, deci se pune problema si cine o întreține si cum are grijă de ea, nu doar cât de bună e mașina:)))
Personal sunt puțin sceptic atunci când vine vorba de TSI. Adică fug de diesel pentru a scăpa de posibile probleme și complicații, inclusiv turbina, și îmi iau TSI care are turbină... Deocamdată am o mașină cu motor pe benzină, 2l, motor aspirat.
Consider că sunt mai puține șanse de a avea probleme, asta dacă mașina nu a fost bătaie de joc pentru primul proprietar și o iei deja terminată.
Îmi place vibe-ul vostru, spor la treabă băieți!
Aşa fac toate fabricile de maşini.La un anumit timp mai schimbă ceva la un model.Peste cîtva timp să vedeți că o să scoată iar cu distribuție pe lanț şi tot aşa din varii motive.Fiind ceva nou la oameni l-i se pare puțin diferit acum la început,dar în timp o să devină foarte uzuală şi acest tip de distribuție.P.S. Foarte mişto calele de blocare a distribuției.Vă salut şi baftă în continuare .
Pe vremuri, cand aveam Oltcit, schimbam curelele de distributie(Pirelli) la 50000 de km sau maxim 5 ani. Am ramas surprins cand am auzit ca o curea de ditributie imersata in ulei se schimba peste 100000 de km!!!! Stau si ma intreb.....oare bucatile de cauciuc care se desprind din acea curea de distributie nu ajung prin canalele de ungere, pe care le infunda, in acest fel distrugand motorul, ma refer la PSA si Ford????? Sa traiasca marketingul foarte agresiv al nemtilor, pe mine nu m-au convins masinile lor! Succes si spor la treaba echipei CoastadeEst.
Părerea mea este că au renunțat la lanț din mai multe motive:
1. Costuri de reparație mai mici.
2. Lanțul când se uzează produce uzura dinților de la axa cu cama și pinion defazor, un pinion defazor era foarte scump.
3. Prețul de manopera pentru o distribuție pe curea va fi mai mic, fata de distributia pe lanț.
4. Mulți posesori din gama VAG au avut probleme cu distribuția la FSI și asta i-au făcut sa își schimbe marca, atunci au realizat și ei ca au pierderi de clienți.
5. Am auzit multi cu 1.6 fsi care au avut distributia sărită 3-4 dinți,mașină pornea la sfert dar nu trăgea, au schimbat anumiti senzori degeaba,problema era distributia.
Am lanț pe un motor de mazda,nu zice nimic și a ajuns la venerabila vârstă de 148 de mii de km. Un kit complet de distributie ,cu lanturi, roti dințate si ce mai are pe acolo ajunge la 1500 de lei, plus manopera. Având în vedere că duce minim 150 de mii de km eu zic că merită toți banii
Poveste e in felu următor...era odată ca niciodată intr o parcare doi ingineri de la vw unul avea distribuția pe lanț iar celalat pe cureaua. Erau in mașini si vorbeau de pe geam unul cu celalat
(inginer cu distribuție pe curea):
-Iti bate lanțul
(inginer cu distribuție pe lanț):
-NU TE AUD
(inginer cu distribuție pe curea):
-Iti bate LANTUL
(inginer cu distribuție pe lant)
-NU TE AUD CA-MI BATE LANTUL
....
Bine..toată discuția a fost in germana dar asa spune legenda si a doua zi când s-a întors inginerul la uzina a schimbat schiță de proiectare, punând distribuție pe curea.
Eu cred că cei de la VW au renunțat la curea in primul rand pentru a reduce costurile de producție. Credeți că le pasă lor că era stricăcioasă distribuția aia? Eu mă îndoiesc. Văd chestia asta ca pe o strategie de a creste profitul prin faptul că ți dau un motor puțin mai fiabil și ajunge mult mai apreciat decât cel precedent și în același timp ei și reduc costurile, deci ies pe plus 100% și mai dau și bine in ochii oamenilor care le cumpără, care probabil zic : " uite dom'le, au văzut că se strica extrem de repede, le-au schimbat, le pasa de noi"
Cureaua de distributie pe goful 7 din clip nu este chiar o curea conventionala. Este o curea armata cu fibre de kevlar si teflon. Kevlarul este folosit in industria aeronautica si la vestele antiglont, prin rusia a schimbat cineva curueaua la un golf 7 1.4tsi la 240k si nu arata prea rau asa ca putea sa o mai tina inca 3- 4ani fara probleme
Poate ţine cureaua dar te poate lăsa întinzătorul calitatea vag lasă de dorit dacă te documentezi poţi găsi şi ceva motoare mai reuşite .
Content super interesant de fiecare data ceea ce face canalul sa fie unul dintre cele mai bune din Romania, probabil singurul de acest fel. Urmaresc zilnic cateva episoade de ale voastre si ma “tin in priza” de la inceput pana la sfarsit.
Baietii sunt haiosi, iar Vālica e ce trebuie acolo in service. La cat mai multe videoclipuri si la cat mai multi subscriberi. Va salut de la Iasi! 😊
Va salut eu cred ca au renunțat la vechiul lanț și au trecut la curea:
1. O nouă platforma de asamblare a motoarelor.
2. Noi cerințe din partea clienților nemți.
3. Problemele cu uleiul și distribuția care s-au schimbat pe garanții și au dus la costuri mari pentru gama vag.
4. Fiabilitate, costuri mici și rezistenta in condiția de exploatare normala a motorului.
Va salut cu respect!
Au trecut pe curea din 2 mari motive: 1 vosturile reduse fata de lant, un timp mai rapid de montare in fabrica, deci motoare mai multe esti de pe bamda la sf zilei 2.fiabilitatea: stiind ca dupa un anumit nr de km au probleme cu pres de ulei implict cu ungerea lantului si intinderea lui care e tot pe pres de ulei , timp mai lung la montare, si cel mai important clienti nemultumiti - vamzari scazute. Spor la șoroafe
Au schimbat distribuția ,de pe lant pe curea , din cauza glumelor cu "Ti-a căzut lantul".
au schimbat distributia din cauza asta,esti vreun finantier sa stii tu tiate astea sau doar din documentatie
Salutare baieti , eu cred ca au trecut pe curea pentru faptul ca nu se justifica sa puna lant pentru ca cei mai multi posesori oricum nu prea schimba lantul si scopul lor este ca masinile sa vina sa faca schimburile in reprezentanta , astfel si pentru ei este mai usor de lucrat cu o distributie pe curea . Masinile din ziua de azi fac oricum destul de multi km si au considerat ca pun ei un nr de km pentru schimbul de curea si daca masina il face in scurt timp iar ajung la ei pt schimb . E strict parerea mea. Apreciez continutul pe care il faceti si va urmaresc cu drag . Toate cele bune!
un al motiv ar fi ca cele cu distributia pe lant sunt mult mai pretentioase la intretinere, la ulei, la cat de des se face revizia si la exploatare... curelele noi folosesc un material foarte dur si sunt foarte rezistente, pe langa asta nu depind de ulei nici de patine sau alte piese. e win win
Eu sunt fost posesor de EA888 1.8tsi cod motor BYT. Am avut toate problemele legate de acest motor mai puțin consumul de ulei datorat bine cunoscutei probleme cu pistoanele si segmentii de proasta calitate. Am schimbat distributia pt ca intinzatorul hidraulic dadea semne de oboseala. Am schimbat supapa PCV blocata care imi baga presiune in carterul motor si la o perioada a cedat si simmering-ul de vibrochen. Am schimbat pompa de apa de axul balansier al motorului. Probleme cu depunerile de calamina pe supape din cauza injecției directe. In rest un motor foarte placut la condus dar cum spunem cei din IT…l-au testat in productie 🤣
Un mic sfat pe viitor, sa se verifice șuruburile de la variator, au un defect de fabricație se slăbesc șuruburile, iar pompa de apa se întinde, are un mic locaș cu imbus de 10, se întinde la 30nm. Multa bafta în continuare, faceți o treaba minunată!
Da nu a aratat in clip cum tensionează cureaua de la pompa de apa
Cei de la Volkswagen au considerat ca au dat greș destul cu distribuțiile pe lanț și au zis sa încerce sa des greș și cu altceva 😂
@oarga oarga dap
@oarga oarga Toyota nu a dat greși lol
@oarga oarga mai bine să se strice pedala de accelerație decât să rămâi în drum...
Dau gres toti prostii ce schimba uleiul la 15-25k km. Distributia pe lant nu o duce bine cu uleiuri long life, nici macar in occident la condus pe autostrada asa multi km, d-apai la noi.... A fost o decizie buna sa treaca pe curea. Fara schimbari de ulei la 10k km max, nu treci de 200-300k cu distributia pe lant decat daca se aliniaza stelele.
Valica e capul acolo în Service, iese la rampa atunci când întâmpină ceilalți probleme.
Cei de la Volkswagen au trecut de la distribuția pe lanț la cea pe curea în primul rând datorită costurilor mai mici, dar și din pragmatism cureaua de distribuție fiind mai des schimbată față de lanț, ceea ce implică costuri mai mari pentru client și venituri mai mari pentru Volkswagen (în cazul în care clientul cumpără piesele originale). Astfel, dacă costul cu producerea unei distribuții pe lanț era mai mare față de cea pe curea, acum costurile sunt mai mici dar și veniturile mai mari prin schimbarea mai des a curelei și tuturor peiselor în momentul schimbării distribuției.
Salut,fsi,tsi acelasi tip de probleme la distributiile pe lant,in special intinzatorul hidraulic,care iarna cand e uleiul rece intinde lantul dupa 3-5min,acesta trepideaza roade patinele ,uzeaza dintii la pinioane si inevitabil urmeaza decalarea(daca ai noroc)sau ruperea lantului.Problemele pot aparea si daca nu se respecta norma de ulei recomandata,strica variatorul si pot aparea acelasi tip de probleme.Bafta.
Cea mai recentă generație de benzină (EA211) și motorină (EA288) a fost proiectată având în vedere conceptul modular MQB. Acestea sunt concepute astfel încât configurația motorului să fie identică în întreaga gamă, aceeași poziție a cutiei de viteze, același traseu de evacuare și același aspect etc. Acest lucru înseamnă că toate modelele viitoare vor accepta gama completă de motoare fără nicio reproiectare sau adaptare a șasiului. Toate sunt modele cu curea de distribuție și au multe caracteristici de design inovatoare, de exemplu, galeria de evacuare este integrată în chiuloasă. Acestea sunt complet noi și nu împărtășesc nimic din motoarele mai vechi TSI cu lanț. În cele din urmă, pe măsură ce modelele sunt înlocuite, de ex. fabia este următorul, motoarele vor fi înlocuite cu aceste noi modele. Octavia mk3 utilizează aceste motoare noi, mk 2 folosește motoarele pe lanț mai vechi.
Zic în felul următor, în primul rând vorbim despre un prejudiciu de imagine făcut motorizări de 1.2 cu probleme avute la distrubuția pe lanț și celelalte, unul dintre motive acesta ar fi, mâna în mână cu partea de costuri pentru fabricarea mașini trecerea la curea este și pentru a scoate din zona "danger" motorizarea aceasta!
Când venea un client sa cumpere golf 6 și i se propunea motorizarea de 1.2.
Client. "Dar motoarele astea din ce știu au probleme cu lanțul, am citit pe un forum"
Vânzător "Din fericire problema a fost remediată și s-a trecut la distribuție pe curea".
Sunt conștient că foarte puțini dintre posesorii de permis știu ce e, cum funcționează și la ce ajută distrubuția dar mna, asta e punctul meu de vedere. :)) Doamne ajută
Distribuția pe lanț s-a folosit până prin anii 80 pe mașini deoarece cureaua de distribuie folosita azi nu este din cauciuc ci din compozite cu substanțe sintetice care nu fuseseră descoperite pe atunci. Deși lanțul era o metodă foarte durabila, aceasta nu era eficienta în sensul că nu era elastic și dacă se întindea, el nu-și mai revenea. Automat trebuie folosit un întinzător hidraulic acționat de un pistonaș. Aici doream să ajung "Problema distribuție lanț "VolksWagen".Aceștia s-au confruntat cu această problema la motoarele "TSI"(întinzătoarele nu funcționau cum trebuie): La prima cheie dată întinzătorul nu funcționa și lanțul flamba liber acesta căpăta uzură. După căteva sute de porniri cu lanț slăbit la un moment dat acesta se rupea sau se întindea în așa hal încât motorul nu mai funcționa corect.
Așa că pentru silențiozitate și eficiență s-a trecut pe curele (Cred).
Sunteți tari si cu multe provocări pe care le depășiti cu ușurință.
Am eu 1.4 TSI ce sa i faca acu sa il arunc? Eu am cumparat Seat Leon nou in 2009 cu 1.4 tsi, merge si acum perfect, i am schimbat anu trecut distributia la 115000 de km pt linistea mea pt ca tot aud ca se rupe, la reprezentanta au zis ca era ok....
consider ca au renuntat la distributia pe lant din cauza problemelor pe care le au avut, le ceda lantul/patinele inainte de termen, iar clientul lua de buna situatia in care nu trebuia sa-si faca griji de distributie pana la 250 000 km. Asa cu distributia pe curea, va merge mai des in service pentru verificare curelei de distributie si eventual pentru schimb ... sau poate ca considera ca pana la urma clientii lor ar trebui sa bage doar carburant nu si ulei la fiecare alimentare :))
referitor la distributiile pe lant din ce stiu erau probleme cu intinzatoarele ,si durata de viata a unei distributii pe lant este influentata mult de calitatea uleiului ,si na au vazut ca au gresit am revenit inapoi la curea ,care e mult mai rapid de montat si vorba voastra costuri de productie si referitor la curele ..parerea mea e ca tehnologia a mai avansat si curelele rezista cu usurinta 150k
Salutări! Motivele schimbării distribuției de la lanț pe curea pot fi mai multe: costurile, cele pe curea sunt mai silențioase, nu necesită așa mult timp pentru montare-demontare, iar cel mai important e că multe motoare VAG TSI sunt problematice în zona lanțului. Eu personal prefet distribuțiile pe curea. Baftă băieți și cât mai multe mașini!
Parerea mea este ca cei de la vw au trecut pe distributie pe curea pentru a oferi o simplitiate motoarelor si pentru ca ele nu necesitau o distributie pe lant. Un motor de 85 de cai nu poate sa rupa cureaua, comparativ cu unul de 300 de cai ipotetic vorbind. Distributia pe lant era un "overkill" care era oricum si mai prost din punct de vedere al fiabilitatii.
S-a trecut de la distribuția pe lanț la cea de pe curea fiind motivul in care aceasta respectivă pe curea fiind mai uzabila ( reparat mai des ) pe lângă cea pe lanț care durează mai mult
Automat costurile diferă lanț-curea, dar și timpul pe care ti-l oferă una pe lanț este mai de durată
Așadar și prin urmare părerea mea fiind și posesor de vw golf ( x model ) lanțul are +2 vieți in aceste 2 cazuri
Mulțumes !
Edit scurt: VW nu trece anii in care poate fi schimbată deoarece când a fost produs nu au știut exact rata de schimbare, de aceea nici voi nu ați găsit
Au avansat ăștia de la Vw...au pus mult mai multe curele și figuri pe acolo...am învățat în timp sa facem din lucruri simple...lucruri mai complicate...oare la ce ajuta?
A fost un video interesant, il memorez pentru ca am si eu o asemenea masina. Cu siguranta au vrut sa rezolve din probleme, sa nu mai fie critici! Ce-i de ras: EA211 cu 1,2L, 4 cilindrii nu s-a deosebit de precedenta (EA111), oamenii n-au stiut diferenta, a fost o investitie nereusita pentru compania VAG. Mai bine renuntau la 1,2 si gata. Eu sunt multumit ca am un motor fortat rezonabil, de 1,2 in 4, cu un consum mediu de 5,66 l/100km pe 4 ani si 35.000 km, care nu consuma decat 2-300 ml ulei/ schimb!
Sunt consilier service la Volkswagen. S-a trecut la curea pentru ca e mai fiabila și mai simpla. Costurile de producție sunt mai mici, iar aluminiul are o caracteristica foarte importanta, disiparea căldurii foarte rapida. Iar costurile în garanție sunt suportate într-adevăr de unitatea care a reparat autoturismul, însă apoi toată cheltuiaia e decontata de Volkswagen.
Acest motor papa ulei?
Detin un 1.5 TSI 2019 si va spun sincer ca daca distributia nu era pe curea nu cumparam TSI din grupul VAG.
Parerea mea este asa cum ati spus si vou ca motivele trecerii de la lant la curea sunt 2:
1) problemele cunoscute la nivel global cu ruperi de lant si intinderea acestuia cu mult inainte de cat era garantat ca va tine
2) productia unei masini cu distributie pe curea nu cred ca este neaparat mai ieftina. Ma uit la noile modele Dacia cu motoarele de 1l si distributie pe lant.
Îmi place de Vali a ca vrea sa formeze oameni și nu e genul care nu arata, care nu mai lucrează la masina când e cineva pe lângă el. Nu de alta, sa nu " fure" cineva meseria 🥴
Au renuntat din cauza costurilor este 1.2tsi masina de buget pe ea888 gen 1/2/3 si recent si gen 4 pe mk8 gti au ramas la lant. Eu am un 2.0tsi gen 1 pe gti si am schimbat distributia originala la 210mii de km deoarece pe vcds am vazut ca s-a intins lantul dar masina inca mergea si nu se auzea la rece am pus piese originale si am observat ca au schimbat codurile si modelul de lant ma astept ca lantul nou sa tina la fel de mult daca nu si mai bine. Intr-adevar au fost probleme cu intinzatorul si lantul pe ea888 gen 1 dar aceste piese au fost updatate si chiar si asa o masina ingrijita nu are treaba la ce va asteptati de la 1.2tsi care il au majoritatea de nu stiu ce e aia diesel/benzina au pus curea sa scada costurile intrucat sunt motoare simple pentru oameni simpli.
Bun, bine ca aveti trusa, vin si eu daca ma primiti exact cu asa ceva si cu masina identica peste 2 ani!
Salutare baieti si felicitari pentru continutul pe care il faceti!
P.S.: Costi, tine minte, cuplul de strangere se masoara in Newton-metri(N*m)!!!!
Schimbarea a survenit din trei motive:
1: daca ar fi rămas pe lanț, inseamna ca distribuția se schimba mai rar => mai puține vizite la Coasta de est => salariul lui Alin mai mic
2: distribuția pe curea se schimba mult mai ușor, asa ca bătrânica din Germania, si-o poate schimba singurica în fata blocului! Poate, foarte putin asistata de către medicul care a condus masina doar o data pe luna !
3: in Germania nu mai exista "fer" pentru confecționarea lanțurilor
Am cumpărat scule de la gebo și sunt bune și preț bun . Bravo meseriașii .
Ai cumparat chei dinamometrice? ...sunt mediocre, mnoh.... un producator care isi scuza calitatea scazuta a produselor in spatele pretului.
Sunt curios @CoastaDeEst foloseste dinamometrice Gebo??? nu creeeed!!!!
Care dinamometrice sunt mai bune...de la ce marca?
Legat de G13 .. sa facut vreo actualizare ( schimbare ) .. pt evitarea problemelor cu pompa.. Și radiatoare ? ?
Eu cred ca s-a trecut de pe lanț pe curea datorită costurilor de producție , greutatea scăzând greutatea scade și consumul de carburant și asta însemna mai putine noxe deci scade poluarea și se reduce și din zgomotul motorului (oarecum) 😀. Dar principalul factor zic zic ei ca se reduce poluarea.
“O echipa de cercetători britanici”🙈au descoperit că, devreme ce mașinile din UK nu mai pot fi înmatriculate in Romanica, fapt care a dus ca mașinile cu motoare pe lanț sa fie preferatele bombardierilor (cei cu lanțuri cât tubulara de 13, purtate peste tricou) cei de la VW au decis să revină la clasicele curele și să lase rivalii altei mărci asociată deja cu această categorie de boși, fiind și acesta un alt mod mai fin de viziune de marketing oportuna pe termen îndelungat ... 😏 Spor in toate băieți!💪
Salut! După părerea mea, reluarea curelei este datorata faptului ca inginerul de la vw care a făcut tranziția înapoi a deținut un vw cu distribuția pe lanț și s-a saturat de problemele pe care le-a avut cu mașina.
Glumesc, cum zicea un băiat mai sus, costuri/timp reduse, fiabilitate un pic mai mare, dar fiind prima varianta de tsi cu distribuția pe curea, nu as baga mana în foc pentru 10 ani sau 240k km totuși, nu e lanț :))) . Mai bine mergem pe regulile străvechi cu 5 ani sau 60k km pentru ca nu costa o avere toată operațiunea asta și în plus, stai liniștit la drum și fără emoții. Succes tuturor!
1. mult mai fiabile motoru
2 costuri de producție mult mai mici
3. nu ii mai înjura asa mult mecanicii :))
4.ii mult mai accesibil un kit de distribuție pe curea decât unu pe lanț
Parerea mea ca din ambele motive, si fiabilitate si costuri.
Adica kit-ul initial de distributie pe lant avea probleme de fiabilitate, si era clar ca trebuiau sa il inlocuiasca.
Doar ca aveau de ales sa puna alt kit tot pe lant, care sa fie fiabil, sau sa puna unul pe curea.
L-au ales pe cel pe curea din motive de costuri.
Salutare la toata lumea 🙂
Pun si eu o intrebare aici poate a avut cineva problema care o am si eu la un Audi A4 B7 1.9 tdi 116 cp 2005 si ma poate ajuta 🙂
Gasesc zilnic picaturi de ulei pe langa surubul de la baie' precizes ca Nu curge pe la surub! Scurgerea vine mai de sus spre in fata gen sub cureaua de distributie! Nici de la turbo nici egr nici capac culbutori !! Eu banieisc ca sub cureaua' de distributie sau accesorii..este pompa de ulei acolo ??
Multumesc anticipat !!🙂
Din cauza costurilor de productie s-a trecut la curea. Ulei mai putin, mecanism mai simplu, costuri reduse. Nu se pune problema la o masina, dar cand scoti 800 de masini la fiecare 24h pe poarta fabricii se aduna o suma imensa. Eu eram suparat ca vw nu pune un senzor in lichidul de frana ce sa te atentioneze cand trebuie schimbat. Costa sa zicem 7$ pentru o masina, dar la 800 de masini avem deja 5600$.
Eu cred ca s-a revenit la distributia pe curea din cauza fiabilitatii, cum ati zis si voi. Chiar daca se spune ca distributia pe lant e mai rezistenta si mai durabila, cea mai mare problema este calitatea materialelor din care este facut, deoarece toti producatorii vor sa iasa la un cost cat mai mic. In cazul in care un lant cedeaza, vor exista mai multe daune. Pe scurt, cureaua este cea mai buna varianta la momentul actual, din toate punctele de vedere. Mai bine schimbi o curea la 60k si circuli linistit.
Eu conduc un golf 1.4 tsi , cavd ea111 , 160 cp din anul 2012 . Am cumparat o la 60k , acum are 140k , nu am schimbat decat consumabile => ulei si filtre la fiecare 10k , ulei motul sau liqui moly , bujii si bobine si cam atat . Motorul a mers si merge impecabil , fiind dsg vede linia rosie destul de des . Experienta mea in 80k de km si 4 ani cu acest motor este una f buna , un motor f bun si f placut la condus . Intradevar e pretentios , trebuie ingrijit , daca mergi 30k de km cu ulei castrol ca asa scrie in manual ... dupaia comentezi ca tsi e motor prost
Au schimbat distributia pe lant, ca sa ramana doar problema cu , consumul de ulei. Sa mai poate vinde masini, in continuare... ca daca urmeaza sa dispara diesel, iar motoarele VAG pe benzina , consuma si ulei, si probleme la distributie, etc....disparea VAG cu totul
sunteti super buni.spor si sanatate.
Eu zic ca au trecut la curea deoarece cand erau pe lant le confundau cu bicicletele si era vorba aia din popor cu :" Ti s-a urcat lantul pe coarne"
Bine ati venit in garajul Coasta! Locul unde sunt mai multe VAG uri decat in fabrica in care sunt produse! 🔧 #dasauto 😍
😄😄😄😄😄
Pe lanț au fost probleme care cu uleiul, zgomot și multă muncă .
Pe curea costuri mici și timp mai scurt la montare și demontare.
De vina cica sunt materialele de slaba calitate ale unor constructori care produc piese pentru masinile VW. Au fost descoperite probleme de intindere a lantului dupa un numar de km si exista posibilitatea ca lantul sa sara de pe pinioane. Sau lantul se rupe si cauzeaza o distrugere totala a motorului in timpul mersului.
Pentru a scapa de aceasta problema VW a decis sa renunte la motoarele cu distributie pe lant in favoarea unei distributii pe curea ,care este mult mai ieftin de produs insa care ofera o anduranta mult mai mica decat un lant clasic.
Aceasta problema obliga proprietarului sa schimbe kit-ul de distributie pentru a nu distruge motorul. Acest kit, pentru masinile VW ,costa undeva la 150 de euro.
VW a declarat ca distributia pe curea este mai ieftina ca piesa OE, este mai usoara si are o frictiune mai mica decat cea a unui lant clasic.
Ca o parere personala, spun ca motoarele cu distributie pe curea sunt propulsoare mult mai costisitoare la intretinere. Ma refer aici la modul general,nu doar in cazul masinilor VW.
Cred ca sa trecut la curea ca să păstreze lanțurile pentru biciclete 😁😁
Abia astept aceasta premiera coasta de est si chiar sunt curios care este diferenta intre o curea si un lant de distributie ca si rezistenta
Sa trecut la distribuție pe curea pentru a scurta din lungimea totala a motorului fără anexe... minim 15% din costul total de producție sa economisit pentru a fi competitiv standardelor impuse E5/E6 E6T SI E7 (deșeurile în productie se calculează și se plătesc!) favorizând clientul per total.
A trecut la crea pentru ca cele cu lant aveau probleme iar cureaua este si mai silentioasa decat lantul, si pentru a mai aparea pe piata modele noi de cule pentru a mai castiga ceva si cei cu sculele!
Au spus cei de la Volkswagen ”Unde poti sa pui curea e pacat sa pui lant”
Eu pot spuna ca sunt cel mai norocos posesor de vw tiguan 1.5 tsi 150 cp,am cumparat masina cum 3 saptamani de noua direct de la reprezentanta si in drum spre casa(30km pana acasa) a inceput sa scotă fum si sa fluiere cand o acceleram am crezut ca este o optiune noua de la vw pt masinile noi😂😂😂 in ultimi 6 km mi-a aparut epc si ulei scazut….pana aici toate ‘bune’,ajung acasa prezint masina familiei ,si cand am intrat in casa am sunat la ei sa le apun ce sa intamplat bine inteles ca prieteni mei nu lucreaza decat de la 10-17,a dou zi am sunat din nou la ei au spus ca nu au idee ce sa intamplat si ca imi trimite o platforma si o masina de schimb cat fac ei verificarea,trec 2,3 zile nu primesc nici un telefon,a 4-a zi ma suna si imi spun ca este cutia si turbina strica au spus ca mai dureaza 3 zile pana primesc aprobare de mai sus sa le schimbe ,in fine toate bune si frumose luni ma suna sa imi apunca ca ies cu masina in proba si la ora 12 sa ma duc sa imi ridic masina,eu fericit ca ma pot bucura de masina mea nou,ajung acolo aștept timp de 20 de minute ca nu se intorsesera din plimbare mecanici cu ea si ajung si imi spune ca nu imi da masina ca si motorul este bulit si trebuie sa il schimbe(deci saptamana viitoare iau masina ) sper sa nu mai fie si altcineva asa ghinionist ca mine…
Cat ai dat pe masina? Cum sa se strice in km aia? Cere banii inapoi si ia Tucson!
@@sorinr649 45 de mii ma costat masina cu toate optiunile….
Wow, probabil este cu multe optiuni la banii respectivi.
Sper sa nu mai aveti alte probleme dupa reparatie. Ma gandesc ca nu va dau banii inapoi..
@@sorinr649 c-am tot ce se putea pune pe un tiguan nou,bani nu ii da inapoi repara masina de la 0 de vineri pot spune ca o sa fiu din nou popesorul unui tiguan 😂😂
vw au trecut din nou de la distributie pe lant la cea pe curea, pentru ca cei de la GEBO TOOLS sa vanda o noua trusa de cale pentru TSI.
Eu cred ca cei de la volkswagen au trecut de la lant la curea pe motorele TSI din cauza problemelor aparute la distribuție mult prea repede si pentru asta posibil ca nu mai aveau un numar mare de vânzări
Costurile de fabricare erau mult prea mari si profitul cred ca era mic
Din punctul meu de vedere o distribuție pe lanț este mai bună ca cea pe curea dar cei de la volkswagen au cam dat-o in bară cu asta
Au vrut sa facă ceva nou si mai rezistent dar nu prea le-a ieșit cum trebuie
Acum este bine ca au vazut problemele aparute si le-au rezolvat si proiectand un motor asemănător dar mult mai fiabil din punct de vedere al distribuție si din puncat de vedere al costurilor
Eu cred ca au trecut pe curea ca sa se asigure au un flux sigur de masini catre service-uri pentru mentenanta.
Cureaua "expira" lantul nu.
Ce se intampla cu masinile cu putini km in 10 ani? Viziteaza service-ul doar pentru ulei. Acum apare si distributia.
Practic se asigura fie o mentenanta mai costisitoare pentru utilizatorul final (+ pentru reprezentanta) iar in cazul in care nu e facuta la timp reparatia e mult mai costisitoare.
Doar un gand.
Problema de fiabilitate este la intinzator, acesta se gripa si nu-si mai facea treaba, astfel lantul ne mai fiind intins, se rupea. De aceea au si trecut la curea iar din punct de vedere economic, cureaua este chiar mai scump de fabricat.
Daca era doar griparea problema, ii puteau face redesign sa nu se mai gripeze, ca la mii de alte motoare cu lant fara problema pistonul intinzatorului. Problema e durata de viata: degeaba ai distributie pe lant "for life", daca nu schimbi uleiul la 7-8000km. Nu tine mai mult decat cureaua, cu schimburi de 15-20k cum fac majoritatea proprietarilor.
E simplu, dacă scazi un euro din costurile de producție, la 1 mil. de mașini ai 1 mil. de euro câștig. Producătorii auto cauta mereu sa scadă costurile de producție, sa fie mai eficienți, dar nu în detrimentul fiabilității.
1.Depresia data de statisticiile motoarelor TSI cu lant, necesita o schimbare radicala. Numerele reale ale esecului doar VW le stie si sunt confidentiale.
2. Dã bine la Marketing- motoare noi pt public, curea, e altceva. Sigur s au rezolvat problemele.
3. Pedepsirea furnizorilor de lanturi intinzatoare, etc.
Eu am schimbat o gramada de piese la passat dar a fost un mic senjor nuste nervi mancati deceaba dar a costat cam 500 euro toate.
In primul rand trebuie sa stiti ca mechanicu este bun si servisul autorizat conteaza foarte mult ca daca nu maninca ceva bani masina.
Si-au dat seama ca sloganul lor este "Das Auto" (mașina), dar cu modelele TSI trebuia schimbat în "Das Fahrrad" (bicicleta). Au picat mai puține lanțuri de Tohan sau Pegas decât lanțuri de TSI 😅
Schimbati baieti distributiile la 200000 dacă așa zic domnii ingineri.si lanțul e pe viata.nu se schimbă niciodată.asa se zice in popor.că doar trebe sa avem si noi de lucru.demontam chiulase, rectificăm,schimbăm supape,axe cu came, tacheți,culbutori.schimbam motoare daca e cazul.fără nici o problemă 😂😂 spor la treabă Coasta de est🔝👍👍
Sunt de parere ca aceasta trecere s-a facut din cauza costurilor de productie dar si pentru ca sistemul vechi de distributie s-a dovedit a fi plin de probleme care afecteaza imaginea brandului (existand multe motoare cu distributie pe lant din grupul VAG care s-au dovedit a fi pacatoase in ceea ce tine de lant, intinzator si patine),precizez ca acel organizator ar fi de folos unui prieten care restaureaza total o Dacia 1300 break din 1978 si pe care il ajut cu respectivul proiect
salutare! eu sunt posesor de golf 7, 1.5 tsi 130cp din 2019. Sunt tare curios daca au ceva probleme majore. Inca nu am aflat nimic de ele, fiind noute. Oricum, in caz ca pica ceva, as fi onorat sa o aduc la voi. Acum am 20k si nu a fost nimic de schimbat, in afara de ulei si filtre(revizii facute la 10k). Spor in toate!
E ea211 (Evo) probleme sunt la cutiile manuale
Eu am 410.000 km cu 1.4 tsi in regim de taxi si nu mi s-a stricat nimic ,doar consumabilie
esti norocos
@@madalincelmare5537 pai daca a întreținut o, nu are de ce să aibă probleme
Care varianta de 1.4 tsi? Cati cai putere si din ce an? Intr-adevar, nu toate sunt problematice
Salut, si eu am avut o caxa 1.4 tsi cel de 122cp si este foarte bine. Merge f bine, exceptand tremuratul de la relantiu de la supape pline de funingine.
@@ju6t1nn Sunt posesorul unui golf. Revizie facuta in fiecare an. Masina are 180k pana acum a fost schimbat lantul la 150k, toata cutia dsg, arcuri, de consumabile nu mai zic.
Acest motor trebuia sa fie unul fiabil din prima, din cauza scaderii de cilindree si ingineria cat de cat noua trebuia sa fie un impediment, acesta fiind lantul de distributie fapt dovedit dupa ceva timp. Nu e rau ca s-a trecut la curea asa motorul este si un pic mai silentios. Si eu caut un astfel de VW cu acest motor, sper pe viitor sa fie ok. Va salut si spor la treaba va urmaresc si va apreciez!
Ca fost proprietar de tsi pot spune atat:se da 1 bucata vw golf 5gt 1.4 tsi 170 cp ,masina cumparata cu 100.000km .inca din prima zi a rezultat un frumos decalaj de distributie ,deci minunat inceput .si pentru detinatorii de acest motor ,ca si idee,daca va treziti iarna ca nu va mai porneste masina ,asa din senin ,verificati evacuarea ,la mine doi ani consecutiv am gasit dop de gheata .
Referitor la tema propusa ,cred ca cei de la vw nu s-au gandit asa de mult la cheluielile omului de rand ,schimband lantul cu o curea ,tin sa cred ca totul a fost de fapt tot pentru costurile lor ,adica pentru numeroasele masini aduse inapoi cu garantia si bineinteles cu reparatii pe banii lor .Lant intins !!!
Salut baieti. Parea pea de necunoscator in ale mecanicii si doar utilizator de autoturism ar fi cam asa:
- costurile de productie ale pieselor de la distributia pe curea sunt mai mici decat cele de la distributia pe lant;
- timpul de producere a acestor piese este si el mai mic cred;
- montajul distributiei in fabrica este mai rapid, este mai usor de automatizat si de verificat ce fac robotii acolo;
- intretinerea distributiei pe curea este mai avantajoasa pentru producatorul masinii adica el produce mai multe distributii pe curea decat pe lant pentru ca se schimba mai des deci mai multi bani, service-urile de marca au mai multi clienti si tot asa.... lantul economic;
- distributia pe curea este mai silentioasa deci producatorul poate sa economiseasca ceva si la izolarea fonica a motorului;
- in tarile mai dezvoltate ale Europei si probabil si in America oamenii folosesc o masina de cele mai multe ori cam 10 ani maxim sau undeva pe la 250000-300000 de km si apoi o vand si deci la o distributie pe curea fac si ei macar 2-3 schimburi de distributie pe cand la distributie pe lant unii nici nu umbla la ea.
Eu as rezuma totul in primul rand la bani si apoi alte motive.....
cred ca una din cele mai mari probleme era pe partea de patine, se spargeau si automat nu tineau kiturile de distributie cat preconizau ei. varianta aceasta cu, curea de distributie este mai ieftin de produs,mai simpla si mult mai fiabila. salutareee
Au trecut de la distributie pe lant la cea pe curea deoarece costurile de productie sunt mult mai mici, ceea ce duce automat la un pret mai mic al pieselor. Multi prefera sa dea intre 800- 1200 lei pe un schimb de distributie pe curea decat 3500+lei pe cea cu lant. Totodata daca se rupe distributia pe lant motorul incepe sa cante singur Vesnica Pomenire.
Ce program folositi sau site web oe care întrați pentru detaliile distributiilor?
“De ai dreacu’ si de Ambițioși “
On topic : din motive economice cel mai probabil!
Majoritatea motoarelor cu distributia pe lanț au ajuns sa aibă probleme dupa ieșirea din garantie de unde putem trage concluzia ca vw nu a avut de pierdut din cauza acelor probleme!
Insa schimbând la curea si setand un interval de service foarte lung. Câștiga pe doua planuri.
Reducând cheltuielile de producție si ieșirea din garantie a motoarelor fara intervenția lor!
Iar un economist știe forte bine ca sa faci bani înseamnă nu neaparat sa vinzi scump ci sa reduci costurile!
Money spins the World around !
La distributia pe curea costurile de productie sunt mai mici,motorul este mai silentios,vibratii mai putine. Intinzatorul este mecanic pe cand la cea pe lant este hidraulic avand nevoie de presiune de ulei. La pornire nu avea imediat presiune,lantul este larg,vibreaza si isi mareste jocul intre zale. Si distributia pe lant este infuentata si de calitatea uleiului si intervalul de schimb. Chiar daca se schimba mai des cureaua costurile tot raman mai mici.
Daca lantul se rupe poate produce pagube mai mari decat cureaua,poate sparge chiar si blocul motor pe cand cureaua produce pagube mai putine.
După o perioadă scurtă de timp, mai ales cu VW Golf 6 cu aceste unități pe benzină TSI (122 CP și 160 CP), plângerile cu privire la un zgomot neplăcut la scurt timp după pornirea motorului, care este cauzată de o alungire a lanțului de distribuție.
În multe cazuri, această alungire a lanțului face ca motorul să funcționeze prost; dacă lanțul este omis, sincronizarea motorului este ajustată și motorul poate fi în cele din urmă deteriorat.Potrivit Volkswagen, cauza problemelor legate de lanțul de distribuție este producția necorespunzătoare a lanțului de către furnizor, deoarece instrumentele pentru perforarea verigilor lanțului au fost folosite cu mult peste limita normală de uzură. Cu toate acestea, există îndoieli justificate cu privire la această afirmație, până la urmă, alungirile lanțului apar și la vehiculele mai noi VW Golf 6, care au fost produse de VW doar după ce problemele au devenit cunoscute și admise.
Parerea mea este, ca au avut prea mult probleme si reclamatii cu cele pe lant, de aceea au trecut la cele pe curea.😁
Nu as fi schimbat distributia la masina asta doar daca o cumparam Sh si nu stiam istoric. As fi pus un kit Oe, chiar daca e tot Conti calitatea ei pare a fi alta.
Salutare!!!Am şi eu o întrebare după câţi km sau ani se schimbă distribuția la un vw golf 1.2 tsi din 2016 şi 41000km
Nici la mine în carte nu scrie nimic despre distribuție. Menționez că am un Opel Astra J Sedan 1.6 115 HP aspirat din 2017 și nu știu la câți km sau ani se schimbă prima distribuție?
Salutare, exact cum spune si titlul clipului si -au bagat coada intre picioare si s-au intors la curea , nu s-a pupat socoteala din "targ" ce spune cartea 300.000....cu realitatea si clar in urma statisticilor , aia e schimbarea e buna.
Daca volkswagen a dat gres pe distributie atunci ce mai spuneti de Bmw mai exact seria 6 ? Ca trebuie demontata toata masina pentru a schimba lantul ?
Cei de la VW au schimbat lanțul cu cureaua că știau că români nu prea se grăbesc să schimbe uleiul la motor plus că mult mai simplu și mai eftin.
Ce părere aveți de noul 1.5 tsi?
Saluut, Pai eu cred ca au pus pe curea sa nu mai troncane la pornire si sa nu mai aiba costuri mari. Poate vor sa le simplifice ca pe vremuri, sa se poata pune din nou ,,un ștramp de dama,, cand se rupe cureaua 🤭. Super video uri baieti!🤟🏾🤟🏾
Salut băieți. Am o întrebare la voi. Este bine să bag un flush pentru curățare motor interior ? Uni zic ca e posibil să se desprindă mizeria și să se înfunde sorbul. Eu fac schimbul de ulei tot pe la 10- 12000 km cu tot cu filtru, nu îl las nici o dată pînă la 15000. Îi pun doar castrol 3w30 507 00. Am un passat b7 tdi bluemotion 140 cv din 2012 și m-am gîndit să îi fac o spălare interna de motor. Scuzați că comentariul meu nu e în temă cu clipul😁
Daca ai avut grija de ea in general poti sa-i faci. Baga flushul cu motorul oprit dar cald, porneste masina si lasa sa mearga 5minute 😉
@@CoastaDeEst Ok. Mersi mult
Sincer sa fiu au vrut sa pune elastice in loc de lant dar au zis ca dupa se rup prea repede,urlau dupa caii prea tare
Pentru costuri mai reduse de productie si pentru ca sunt mai fiabile si costul de schimbare al distribuției pe curea este mai ieftin.
1.4 tfsi.ul meu are 225k km in bord (naiba stie daca sunt reali) si functioneaza ca nou. Stiu ca prima generatie 1.2 tsi 105 cp si 1.4 twin charge au fost cu probleme.
Cat dureaza ca timp de lucru schimbul distributiei pe lant si cat dureaza schimbul distributiei pe curea? Cred ca aici este si raspunsul.