Competitii de iarna- Sfaturi si recomandari

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 1 гру 2022
  • Schimbarile de comportament si apetit ale pestilor in perioada rece forteaza pescarii in a schimba strategiile de pescuit pentru a se adapta noilor conditii. La fel este si in competitiile de pescuit, in acest clip Nutzu Sabau explicand felul in care abordeaza o competitie de pescuit in acest sfarsit de noiembrie.
    #dynamitebaits #nutzusabau #okuma
  • Спорт

КОМЕНТАРІ • 13

  • @eugeneugen7001
    @eugeneugen7001 Рік тому

    Felicitari si multumesc pentru informatii !
    Da, trebuie stiut ca orice partida de pescuit pe balti noi sau unde s-a produs zgomot si deranj acvatic, mai ales iarna cand pestele circula foarte rar si isi stabileste zone de hibernare mai ales daca s-a produs un deranj acvatic si mai ales in zona vegetatiilor acvatice sau subacvatice, stufarisurilor acesta isi va muta zona de hibernare daca va gasi alta si va mai reveni atunci cand se va simti in siguranta fata de alte vietuitoare acvatice sau orice alte vibratii majore si va avea comfortul acvatic necesar de hibernare ori nu va inghetata, asa dar partida trebuie abordata cu nade simple la inceput, dupa care daca este nevoie se adauga trepatat in functie de apetitutul si marimea pestelui nade aromate, arome, aditivi, particule sau proteine si se pescuieste cu carlige mici si apoi maresti carligul in functie de marimea pestelui sau specia vizata, la fel se va proceda si cu momelile de carlig simple nearomate sau grase ori dulci si prima data mici apoi se vor schimba in functie de apetitul si marimea pestelui. Hranirea pestelui se va face in cantitati foarte mici cu naditoarele, nu trebuie sa il saturi caci nu ii trebuie multa mancare iarna ca sa se sature, deoarece bancul de peste se satura rapid si nu va mai manca, nu va mai trage. De ce nu va mai trage? Pentru ca este in perioada de iarna, apa este rece si nu poate sa digere asa repede pentru cel putin doua motive esentiale, apa este rece si nu calda ca vara care ii creaza o stare de real comfort pentru a umbla a se misca in diferite zone si astfel a digera mult mai repede, si pentru ca este in stare de hibernare, somnolenta sau latenta in functie de temperatura apei la nivelul substratului inspre suprafata apei. Din aceste motive nu poate digera mancarea ingerarta, se simte satul va avea burta plina, si nu va manca poate 2 - 3 saptamani chiar si mai mult dupa asemenea partide de pescuit. Si sa ne intelegem ca hibernarea inseamana si stationarea pe perioade mai mari de timp in anumite locuri pe fundul apei in anumite zone cu gropi, gropite, adanciuturi, vegetatie. Reactioneaza doar la anumite vibratii si se misca pe distante scurte. Isi vor schimba zona de comfort doar la anumite vibratii majore care ii vor face sa se miste din zona lor de hibernare. Am oferit aceste informatii doar pentru cei ce nu stiu inca acestea.
    Cu respect !

  • @marintetel1671
    @marintetel1671 Рік тому

    Super, mulțumesc, Doamne ajută să fii sănătos.

  • @anacliuc2701
    @anacliuc2701 Рік тому

    Mulțam fain... pentru toate detaliile concursului...sunt bine venite în orice anotimp !! Felicitări... și fire întinse în continuare.

  • @mirceamatei9448
    @mirceamatei9448 Рік тому

    Felicitari DL Nutzu! La mai multe postari . Sanatate si sarbatori fericite !

  • @hunibuni6896
    @hunibuni6896 Рік тому

    Super tare videoclipul ,felicitari!Am ascultat fiecare secunda cu placere sper ca o sa mai postati experiente din competitii!

  • @Vulturul67
    @Vulturul67 Рік тому

    Felicitări!!!

  • @DjTommy2008
    @DjTommy2008 Рік тому

    Felicitari Nutzu! Mi-a placut la nebunie acest clip! M-a facut sa ma simt de parca eram acolo pe malul lacului. Extraordinar! Mi-a facut un dor de pescuit , abia astept sa pot sa ies si sa mai fac o partida la cosulet.
    Unul dintre sfaturile pe care ni le-ai dat e raspunsul la esecul ultimei mele partide la cosulet. Am introdus prea multa momeala vie, lucru care mi-a facut partida una nereusita , eu nedandu-mi seama de acest lucru pana acum , pentru asta iti multumesc. 🥰😉🙏👍

  • @robertplant6667
    @robertplant6667 Рік тому +2

    Oricat m-as chinui, tot nu pot lansa asa cum e faci tu, eu inca merg pe metoda veche cu mutatul lansetei spre dreapta si lansare din lateral, peste umar. Asta duce la pierderea preciziei. Ceva nu merge cum trebuie cand incerc sa lansez ca tine, ori se agata de inelul de varf, ori zboara momitorul. Poate ai timp vreodata sa faci un clip pe tema asta.

  • @alexrauta2488
    @alexrauta2488 Рік тому

    Felicitari pt.partida de pescuit!
    Ai putea pune te rog o poza cu modul de aplicare a momelilor pe carlig?sau sa explici cum o atasezi?pe lungul carligului,pe lat....cum le pui cand atasezi si rama si viermus.multumesc anticipat

  • @tibanu2012
    @tibanu2012 Рік тому

    Felicitări. Dar în loc de coșulețul windou nu putem folosi unul open end ? Mai ales dacă pescuim până-n 45-50 m...

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому +1

      Sigur ca se poate. Problema este ca open-end face alt tip de zgomot cand intra in apa, unul mai puternic si in cazul de fata a trebuit o intrare cat mai silentioasa iar daca ai o apa care are 1 metru adancime, acest lucru conteaza enorm. Daca ar fi batut vantul, nu ar fi fost absolut nici o problema in folosirea unui cosulet open-end. Un alt avantaj al cosuletului window este precizia extrema de care poate beneficia pescarul.

  • @rizeamihai4858
    @rizeamihai4858 Рік тому

    Felicitări! Ce coadă de minciog folosești?

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому +1

      Mersi! Coada e construita de mine dintr-o rubeziana veche. Nu se gaseste in comert.