Sfaturi si recomandari pentru pescuitul cu pluta culisanta in perioada rece

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 27 лис 2022
  • Pescuitul la pluta are un farmec aparte, in special cel efectuat la distanta in care se utilizeaza plute culisante. In acest clip sunt prezentate sfaturi utile despre pescuitul cu pluta culisanta in perioada rece.
    #dynamitebaits #nutzusabau #okuma
  • Спорт

КОМЕНТАРІ • 39

  • @MarkP2000
    @MarkP2000 Рік тому +1

    Va multumim pentru sfaturile frumoase si detaliile necesare. Personal sunt un iubitor al pescuitului la pluta ,( roubensiana ,macht ,slider ) .Sunteti o adevarata enciclopedie in ale pescuitului la pluta . ❤️🇷🇴👍 Succes in continuare !

  • @patrocleazorel4478
    @patrocleazorel4478 Рік тому

    Foarte frumos,cel mai frumos pescuit cât mai multe asemenea emisiuni de pescuit la plută, mulțumi foarte mult

  • @mariuscapraru2633
    @mariuscapraru2633 Рік тому +1

    Excelent video. De mult asteptam si altceva decat feeder. Imi doresc pt anul viitor mai multe video cu pescuitul la match bolo si varga clasica. Numai bine.

  • @alexandruflorindoros6236
    @alexandruflorindoros6236 Рік тому +1

    Salut Nutzu! Faina partida, numai bine iti doresc!

  • @mariananghel3433
    @mariananghel3433 Рік тому

    Undita sau matchul sunt viața mea ! Respect maxim ptr filmare! !!

  • @mariusignat8393
    @mariusignat8393 Рік тому

    Foarte frumos ! Mulțumim 🙏

  • @tibanu2012
    @tibanu2012 Рік тому +1

    Salutare. Interesante explicațiile. Sper să apară mai multe astfel de filmulețe. Dar am o mare rugăminte. Un filmuleț cu realizarea monturii pas cu pas, de la primul nod pe firul principal până la cârlig.

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому +2

      Promit ca o fac in viitorul apropiat.

    • @DjTommy2008
      @DjTommy2008 Рік тому

      @@SabauSavinel chiar vroiam sa întreb și eu despre acel nod opritor , câte spire se fac sa nu alunece de la greutatea plutea la lansare. Eu de obicei folosesc folosesc un conector de la cralusso dar aia nu da voie sa culiseze. Și eventual o ipoteza despre diferențele fixa/culisanta.
      Mulțumesc, spor!

  • @Arci75
    @Arci75 3 місяці тому

    De departe cel mai frumos stil de pescuit.fire întinse

  • @_Silviu
    @_Silviu Рік тому +1

    Chiar mă întrebam dacă în România se mai pescuiește și altcumva decât la Feeder. Se pare că mai sunt "dubioși" care folosesc și alte metode. Felicitări pentru clip și mulțumim pentru explicații. Fire întinse și te așteptăm mai des cu clipuri😁

  • @mihaiteaca3288
    @mihaiteaca3288 11 місяців тому

    Buna ziua domnule Sabau!
    Va urmaresc cu mare placere filmarile si multumim pentru explicatiile oferite.
    Va rog daca se poate sa-mi spuneti mai multe detalii in legatura cu adancimea de pescuit.
    Aici ma refer la urmatoarele aspecte:
    1. Pescuitul cu plumbii de contact pe substrat si forfacul intins pe substrat.
    2. Pescuitul doar cu carligul pe substrat.
    3. Pescuitul intre ape.
    In ce situatii se pescuieste la aceste adancimi si ce inseamna mai exact intre ape(50 cm de substrat, 1 metru etc).
    Va multumesc!

  • @Amostudiofilm
    @Amostudiofilm Рік тому

    Multumim! Foarte bine explicat.
    1. Un video despre bologneze ( cum se folosesc la potentialul maxim ai putea sa faci?) Am cumparat de curand 2 de 4 si 4,20 de la trabuco. Pana acum le-am folosit cu pluta fixa si am scos multi carasi frumosi si un crap de pe o balta salbatica, proprietate a unui unchi. Am avut plute usoare de aceea lasarile nu prea au fost reusite.
    2. Oare cu o pluta culisanta se poate lansa mai bine?
    3. Ne recomazi si ceva plute te rog? Multumesc!

  • @jonnybgs
    @jonnybgs Рік тому

    Felicitari pentru clipuri !! Ce fir principal (grosime) si ce inaintas folositi (grosime si lungime) ? Multumesc

  • @cristianredes7330
    @cristianredes7330 Рік тому

    Respecte Nutzu, iti multumesc pentru prezentarea tehnicii si a echipamentului (mulineta okuma epixor ls), spune-mi te rog ce lanseta folosesti in tehnica match (brand, lungime)? Si o ultima intrebare, cand se utilizeza plumbul culisant? Multumesc si fire intinse !

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому

      Pentru pesti mici si medii am lansete Drennan Acolyte de3,9 si 4,2mt. Pentru crap si caras sau in general peste de talie mare folosesc Okuma Custom Black de 3,9mt.

  • @alexandrupop4033
    @alexandrupop4033 Рік тому +1

    Salutare...îmi place că folosești drennan acolyte ...încearcă să folosești ață macramea o sa îți schimbi părerea ...eu pescuiesc destul de mult la tehnica match,fiind și favorita mea

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому

      Eu folosesc ata dentara deoarece este cerată si nu zgarie firul cand este mutata in sus si in jos. Probabil ca si ata de macrame este la fel de buna!

    • @alexandrupop4033
      @alexandrupop4033 Рік тому

      Da este la fel de buna ..nu zgârie firul deloc și la contactul cu apa se umfla strângând nod și mai tare ..e foarte stabil...la fel folosesc și eu 2 noduri opritoare deasupra plumbajului principal fiind foarte stabile

  • @safugim5526
    @safugim5526 Рік тому +1

    Cum este diferit pescuitul la Match vis-a-vis de pescuitul la bolo ?

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому

      Sunt 2 tehnici diferite, ce utilizeaza lansete de lungimi diferite cu monturi diferite. Daca dai o cautare pe youtube la "Rosioara si batca la bologneza" sau "Pescuit cu lanseta bolo pe raul Bega" o sa gasesti doua filme cu aceasta tehnica.

  • @cristianredes7330
    @cristianredes7330 Рік тому

    Salutari Nutzu, spune.mi te rog lansetele de tip "pellet waggler" pot fi utilizate in stilul "match"? Am pus ochii pe un model de la Preston "IGNITION PELLET WAGGLER" 4-10gr. Multumesc !

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому

      Salut! Scuze pentru raspunsul tarziu. Da, se pot folosi fara probleme.

    • @cristianredes7330
      @cristianredes7330 Рік тому

      @@SabauSavinel Mersi mult !

  • @alexshoru
    @alexshoru Рік тому +1

    Era interesat de explicat un pescuit la plută, în sezonul rece pe răuri. În lacuri şi bălți private, se practică un pescuit uşor nerealist când vine vorba să comparăm cu un pescuit, autentic, pe o apă curgătoare, sălbatică.
    Oricum clipul are informații bune.

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому +1

      Esentialul clipului este tehnica in sine si informatiile ce se recomanda a fi aplicate. Treaba cu pescuitul nerealist nu o prea inteleg, e vaga formularea. Pentru informare, toate titlurile de campion si vicecampion national pe care le-am dobandit sunt obtinute numai pe ape salbatice deoarece campionatele de stationar se tin doar pe ape salbatice la specii salbatice! Este cel putin hilar sa afirmam ca pescuitul pe rau este cel autentic. Cei care nu au ape curgatoare in apropierea localitatii de domicilui ar trebui sa bata zeci sau sute de km doar pentru a dovedi ca stiu sa pescuiasca corect? Haideti sa incepem sa vedem si padurea de dupa copaci. Fir intins!

    • @alexshoru
      @alexshoru Рік тому

      @@SabauSavinel Este adevărat, comentariul meu inițial este cu siguranță un pic vag. Nu intră ín discuție ideea de performanțā, lucru care nu poate fi contestat.
      Ca să detaliez un pic la ce m-am referit. Era legat doar de pescuitul la plută pe timp de iarnă, pe ape curgătoare. Motivul pentru care îl consider un pescuit nerealist (cel de pe balta privată) rezultă din faptul că apele salbatice au populații de peşti mai mici, cu densitate mult mai mică iar ceea ce se aplică la pescuitul pe bălțile private uneori nu poate da rezultate pe un râu sălbatic, iarna. Este un pescuit nerealist pentru că poate crea aşteptări mult prea mari pescarului care încearcă şi o apă curgătoare (iarna).

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому

      @@alexshoru Da, corecta afirmatie. Apele publice in general nu mai au o populatie mare de peste din motive usor de inteles, aspect ce nu are legatura cu tehnica de pescuit. Daca am avea aceeasi populatie de peste pe ape salbatice precum au occidentalii, cu siguranta am prinde cantitati mari echivalente cu cele din lacuri comerciale, bineinteles aplicand o tehnica de pescuit corecta. Chiar si cu apele noastre sarace de peste, tot se mai pot face cateodata partide de pescuit frumoase. Sa luam de exemplu scobarul. Din punctul meu de vedere, este un peste extrem de usor de prins fiindca se poate localiza usor in majoritatea cazurilor iar cand mananca, chiar si cel mai slab pescar prinde mult peste. E singurul peste care se hraneste chiar si la 2-3 metri distanta de pescar in apa limpede. Nu tot timpul, dar o face cand vrea. Asta denota ca nu e un peste fricos, lucru care face ca pescuitul la scobar sa fie unul usor de practicat.

  • @dinicasamuel1830
    @dinicasamuel1830 Рік тому

    Salut
    Îmi puteți spune ce mărime de cârlige și ce momeala as putea folosi in perioada aceasta pentru crapi mici cu greutatea cuprinsa intre 1-4kg?

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому

      Iarna cele mai bune momeli sunt viermisorii si larvele de chironomus. Dar merge bine si cu waftere mici la method.

  • @lucianbosilca1126
    @lucianbosilca1126 Рік тому

    Salut, ce lungime are forfacul, și cum este conectat, cu buclă?

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому +1

      la match folosesc 25cm si 30 cm. La monturile fine conectez bucla in bucla. La monturile utilizate vara cand pestele se hraneste intens folosesc un vartej intre struna si firul principal.

  • @petricalungu967
    @petricalungu967 Рік тому

    Salut poti sa faci un film cu nodurile pe care le faci pe firu principal

  • @adrianstefannicolae5724
    @adrianstefannicolae5724 Рік тому

    Problema pe care o intalneam eu era ca pluta nu statea in loc, se ducea spre stanga, sau spre dreapta, ceea ce necesita lansari foarte dese pentru a readuce pluta si montura pe locul nadit. Firul era scufundat mereu, ferit de vant.
    Ce se poate face pentru a limita cat mai mult deplasarea plutei in functie de curentul din lac?

    • @13Tody
      @13Tody Рік тому

      Gramajul si plumbajul. In conditii extreme de adancime mare si curent mare poti folosi o pluta de 15 g sau chiar 20 g si plumbajul grupat la 20 cm de carlig. Poti de altfel mari putin adancimea, astfel incat imediat dupa lansare sa stea putin mai ridicata decat normal si ulterior datorita curentului pluta sa coboare usor pana la rasul apei. Daca pescuiesti la crap foloseste o pluta care e echilibreaza cu 5 g, poate parea mult dar e ok. La caras, platica, babusca etc. 3 sau 4 g maxim. Spor.

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому +1

      Pentru ape ce au un curent mai puternic este indicat folosirea plutei Slider, o pluta ce are o forma asemanatoare wagglerelor dar care nu are mult lest metalic pe corpul plutei. Astfel trebuie pus un grupaj mai greu de plumb pe fir. Plumbul greu de pe firul principal aflandu-se in apropierea substratului va frana deplasarea plutei care este impinsa de curentii de suprafata sau de vant. Valorile de gramaj ale plutelor slider sunt marcate sub forma 3+10gr. 5+12gr etc, fapt ce arata ca gramajul lestului de pe pluta este mic si trebuie pus mai mult plumb pe fir, pe cand la wagglere sunt in general trecute doar valorile totale ale lestului plutei. In plus conectarea pe firul principal a plutei slider se fac direct prin ochetul metalic al corpului plutei iar pluta trebuie sa se sprijine pe sferele de plumb cu care este echilibrata pluta. Daca o sa dati o cautare pe youtube la "Tehnica slider-Pescuit la platica" o sa vedeti un clip cu folosirea acestui tip de pluta.

  • @vasileichim1546
    @vasileichim1546 Рік тому +1

    Pe Dunăre ați pescuit la match?

    • @SabauSavinel
      @SabauSavinel Рік тому +3

      Am un titlu de campion national pe Canalul Dunare-Marea Neagra, mai precis la Medgidia in 2008. Pescuit la platica si babusca. Problema este ca se poate pescui la match doar in zone ce au curenti slabi sau moderati. Daca sunt curenti mai puternici atunci trebuie bolo cu plute mai grele.