Ωραίος! Σπάνια βλέπω γιου τιουμπ ( 67 χρόνων ) σχεδόν όλα έτσι είναι , ακόμα οδηγώ το τραιομφ μπονεβιλ και χαίρομαι ( ποσο ακόμα χαχαχα κανεις δεν ξέρει)! Καλό δρόμο παλληκαρια!
Για άλλα 67 εύχομαι. Γενικά όλοι ασχολούνται με όσους δεν μπορούν να οδηγήσουν μια μηχανή 100 μέτρα ευθεία και ξεχνάνε όσους οδηγάνε 30-40 χρόνια. Κοιτάνε να ικανοποιήσουνε τους άσχετους και ξεχνάνε οτι θα έπρεπε να ακούνε εκείνους που έζησαν όλες τις γενιές. Αντί να ρωτάνε όσους είναι καλή ώρα 67, ρωτάνε όσους είναι 18 και δεν μπορούν να οδηγήσουνε ούτε πατίνια.
Τα είπες όλα αν και είσαι νεαρότερος μου Είμαι 57 χρονών και απέκτησα το 1985 την πρώτη μου μηχανή μία BMW R25 και μετά μια R67 τις κράτησα έως το 2023 και ενώ έχω μια V7 classic μέχρι σήμερα βλέπω στα όνειρα μου τις παλιές μου μηχανές Δεν είναι μόνο η νοσταλγία με μια παλιά μηχανή μπορείς να κάνεις τον γύρο του κόσμου γιατί έχει τέλεια αντοχή υλικών και καθόλου αισθητήρες Μόνο με ένα πολύμετρο την διαβάζεις χωρίς πανάκριβα διαγνωστικά Τέλος έχουν χαρακτήρα
Εγώ δεν θα συμφωνήσω με την οπτική σου αναφερόμενος στην ασφάλεια. Μίλησες για πιθανότητες, και οι πιθανότητες να έχεις ατύχημα πίνοντας ένα R1 του '05 είναι τραγικά μεγαλύτερες από ένα του 2024 που είναι τίγκα στα ηλεκτρονικά. Κι εγώ προτιμώ ίσως τα 175 άλογα στο χέρι μου με ωμό και pure τρόπο, αλλά τα μοντέρνα συστήματα σώζουν ζωές στους δρόμους. Ειδικά στην Ελλάδα με το τραγικό οδόστρωμα και τους απαίδευτους οδηγούς αυτοκινήτων. Όπως και να'χει ωραίο και ρομαντικό βίντεο 👍
Οτι και να οδηγεί, αν το "πίνει" καποιος σε δημόσιους δρόμους είναι απλά βλακας και δεν θα λείψει σε κανέναν.. Η ανθρώπινη ηλιθιότητα δεν σωζεται με ηλεκτρονικά
Θερμά συγχαρητήρια για το video και τις απόψεις. Ορισμένες φορές νόμιζα ότι ακούω τον εαυτό μου. Τολμώ να πω ότι είμαι ευτυχισμένος σε μια Harley softail heritage του 93. Η οποία τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει κάνει περί τις τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα. Με αναλογικό κοντέρ με ντιζα. Χωρίς ίχνος ηλεκτρονικών. Μια κυρία 315 κιλών αμερικανικού σίδερου.
Πολύ υποκειμενικά όλα αυτά που λες αλλά στο συγχωρώ γιατί το γενικότερο content σου είναι καλό. Ένα xt660 σε σχέση με ένα cb500x (και ίσως και με άλλα Α2 κινέζικα) έχει Απαράδεκτο ψεκασμό Μεγαλύτερη κατανάλωση Λιγότερη αεροδυναμική κάλυψη Μικρότερη αυτονομία Ποιο συχνό σέρβις Επίσης να σου πω ότι από προσωπική εμπειρία έχω γράψει 900 μια μέρα με ένα cb500x και όταν έφτασα σπίτι δούλεψα κάνα εξάωρο.
Έτσι. Μηχανάρες είναι όλα τα Xt-X-R-Tenere δεν έπεσε ποτέ σε ποιότητα η yamaha σε κανένα τους. Υπαρχει λόγος που ακόμα και σήμερα το Tenere βγαίνει αντρικό
Μπράβο! Για την ποιοτική και ουσιαστική τοποθέτηση στο θέμα. Είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Λείπουν τέτοια άτομα απο τον χώρο της ( με ήτα παρακαλώ) μοτοσυκλέτας 💪.
Υπάρχουν αρκετοί! Υπάρχουν οι Καυτοσελίτες, υπάρχει ο MotoRider Εγώ χομπίστας είμαι, ούτε ειδικός ούτε δημοσιογράφος. Ένας απο σας που απλά χαλάω λίγες ώρες να βγάλω όλα αυτά που λέμε μεταξύ μας, σε ένα βίντεο να υπάρχουν! Μακάρι να επηρεάσω ένα παιδάκι, να ψαχτεί λίγο με παλιότερα μηχανάκια.. Να δει την ομορφιά του να τα γυαλίζεις, να τα γρατζουνάς με εργαλεία..
Πολύ ωραίο βιντεάκι μπράβο. Να προσθέσω και εγώ ένα σχόλιο ως κάτοχος 20ετίας KLE 500 με 320.000 χιλιόμετρα σε ταξίδια. Και ως μηχανικός θα σταθώ στο μεγαλύτερο μειονέκτημα των καινούριων, η υπερβολική τεχνολογία όπως ανέφερες. Θα φανεί κουφό αλλά, περισσότερο εμπιστοσύνη έχω το GLX με LIFAN μοτέρ να πάω στο βόριο πόλο παρά με μια μοτο σημερινής τεχνολογίας και ο μοναδικός λόγος είναι ότι αν σβήσει ( που δεν υπάρχει περίπτωση ) ξέρεις και διορθώνεις άμεσα το πρόβλημα μόνος σου σχεδόν τζάμπα. Και σαν μεγάλος 50+ χρονών έχω να πω ότι πραγματικά λυπάμαι τους νέους που πετάνε χρήματα και μιλάνε για κάποια ανούσια αξεσουάρ και τί μαγικά ηλεκτρονικά διαθέτει ένα μηχανάκι περι ασφάλειας άνεσης και τέτοια. Το μηχανάκι πρέπει να είναι απλό γιατί θα μας ταξιδέψει θα μας πάει στη δουλειά θα πέξουμε θα πέσει κάτω θα μπεί στο νερό στη λάσπη θα φάει γενικά ξύλο. Να είστε πάντα γεροί πάντα όρθιοι και να ταξιδεύετε.
Εχεις μηχανικα βίντεο.. Αθελα σου μου έδωσες τρόπο να περνάω τις βραδινές βάρδιες. Μπηκες στα αγαπημένα άμεσα. Συμφωνούμε στο ακέραιο! Οτιδήποτε χρειάζεται φυσωμα για να δεις τι πρόβλημα έχει, δεν είναι αξιόπιστο για ταξίδι.
Μετά από πολλές διαφορετικές μοτοσυκλέτες έχω καταλήξει να οδηγώ σε δυο χώρες ένα Kaw Specre του 1982 στη μια, και ένα Honda transalp του 2005 στην άλλη. Συμφωνώ στο ακέραιο με τα λεγόμενα στο βίντεο.
Θα συμφωνήσω σε αρκετά και θα αγνοήσω τα καθυπερβολη παραδείγματα και περιγραφές. Βέβαια δεν έχω εμπειρία σε νέα μοτοσυκλέτα και γι'αυτό δεν θα ταυτιστώ. Συνέχισε να μοιράζεσαι την άποψη σου κι ελπίζω να διατηρείς ισορροπίες. Καλές βόλτες σε όλους μας.
Συγχαρητήρια για το γεμάτο δροσιά και αλήθεια κανάλι σου που διαφέρει κατα πολύ απο σχολια για τη μοτοσυκλέτα περιοδικών και εξειδικευμένων σαιντ.Ειμαι 65 τώρα και έχω οδηγήσει πολλές παλιές μηχανές αλλά και καινούργιες αυτή τη στιγμή οδηγώ όχι απλά αλλά και κάνω μεγάλα ταξείδια με ενα RD 350 lc του 1980 και μου λένε πολλοί στον καιρό του καλό ήταν.Δηλαδή τώρα δεν είναι; Επιβεβαιώνω περίτρανα αυτά που προανέφερες για την αισθητική και την απλότητα των παλαιών μοτοσυκλετών. Συμβουλεύω τα νέα παιδιά να μας λαμβάνουν υπ όψιν τους και εμάς όταν λέμε γιά μηχανές αν και ξετρελαίνονται όταν ακούν τα special απο το RD vα κροταλίζουν. Αν και δεν γνωρίζουν τις πιο παλιές μοτοσυκλέτες όταν τις βλέπουν ασυνείδητα καταλαβαίνουν ότι είναι κάτι το διαφορετικό. Τόσο γκάζι τόσο φρένο τόσο πλάγιασμα στις στροφές σου μιλούσαν και σου έλεγαν : απαιτώ να με σέβεσαι για να σε σεβαστώ και εγώ.Καλές βόλτες για όλους.
περίμενα review στο Xt. μπαλα με επαιξες κανενας λογος να δωσεις μια περιουσια για καινουργιο μηχανακι. παντα μεταχειρισμενο και παντα παλιοτερο δοκιμασμενο. να υπαρχουν ανταλλακτικα παντου και να κοιμασαι ηρεμος
Πολύ σωστά τα λες... χάθηκε η μαγεία της βόλτας ανάμεσα σε πλαστικά και οθόνες αν και μου έκανε εντύπωση η έλλειψη αναφοράς στα θρυλικά δίχρονα και στην απόλαυση που μπορούν να σου προσφέρουν αλλά μάλλον δεν πάμε τόσο πίσω...και είσαι ο μοναδικός που αναφέρει κλείδωμα εξ αποστάσεως του οχήματος σου που εσύ πλήρωσες με τα δικά σου λεφτά που εσύ δούλεψες για το καλό σου πάντα!!
Δεν εχω γνώση για δίχρονα. Αποφεύγω να γράψω για οτιδήποτε δεν οδήγησα ποτέ. Το κλείδωμα δεν είναι κάτι νέο. Το κάνει η KTM ηδη. Σου λεει πάρε το μηχανάκι, αλλά ακουμπα μου αλλά πόσα € για να σου ξεκλειδώσω riding modes και τα ηλεκτρονικά του. Η Zero σου δίνει μηχανάκι με θερμαινόμενα grips και μεγάλη μπαταρία, αλλά πρέπει να μπεις στην εφαρμογή της και να πληρώσεις συνδρομή για να δουλεύουν. Ας τα πλήρωσες. Η Tesla κλειδώνει αν διαβάσει ατύχημα και δεν παιρνει μπρος αν δεν ερθουν μπατσοι στο σημείο. Αρκετά αμάξια το κάνουν αυτό. Σε συνδέουν αυτόματα με τηλεφωνικό κεντρο αν διαβασουν εστω και λανθασμένα ατυχημα. Δεν παιρνουν μπρος αν δεν πουν απτα κεντρικά το οκ. Είναι θέμα χρόνου να σου λέει, χρωστας στην εφορία 500€, αρα δεν σου ξεκλειδώνω το όχημα. Η ηλεκτροκινηση σπρώχνεται για κάποιο λόγο.
Παράλληλα με τη σαπίλα των διαφημίσεων, νομίζω θα ήταν άξιο μνείας το ότι πλέον αγοράζεις τη μοτοσυκλέτα από κάποιες μάρκες, η οποία έχει πάνω της δυνατότητες οι οποίες ξεκλειδώνουν *από software* επί επιπλέον πληρωμής, π.χ. quickshifter σε KTM. Ό,τι πιο απαράδεκτο έχει υπάρξει στο χώρο, ίσως μαζί με τις ιδέες τύπου μηνιαία συνδρομή για θερμαινόμενα grips που σιγά σιγά θέλει να περάσει η βιομηχανία, επειδή μάλλον τα profit margins δεν ανεβαίνουν αρκετά...
Με το που πήγα 18 πήρα ένα vf 125 Καλό είναι με εξυπηρετεί καθημερινά, αλλά πολλές φορές προτιμώ να πάρω το παλιό c 50 του πατέρα μου που δουλεύει άψογα ακόμα, για να παω στήν δουλειά. Θα αργήσω λίγο παραπάνω αλλά η αίσθηση που σου δίνει δεν συγκρίνεται με τα καινούργια.
Αυτό με το γκάζι είναι τόσο αλήθεια. Έχω ένα cb500x και ένα AX-1 του 1991, παρόλο που το cb έχει καμία 20ρια άλογα παραπάνω το γκάζι του είναι πολύ ομαλό και δείχνει σαν να μην έχει να δώσει , ενώ η γριά από την άλλη με αρκετά λιγότερη δύναμη έχει ένα νεύρο σαν να θέλει να δώσει παραπάνω .
Άλλαξαν οι εποχές, άλλαξαν και αυτοί που καβαλάνε. Κάποτε έκανες μονος σου σερβις, άλλαζες τακάκια, άλλαζες λάστιχο, έκανες μερεμέτια και έκανες ενα δέσιμο με τη μηχανή. Σήμερα τους ανάβει check engine στην οθόνη και ρωτάνε στο ιντερνετ τι σημαίνει αυτό; Εχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους να ρωτάνε τι σημαίνει το σύμβολο στο καντράν, απτον αισθητηρα πίεσης στα ελαστικά. Αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν να καθορίζουν το προς τα που κινείται η μοτοσυκλετιστικη βιομηχανία, γιατί οι χαζοί είναι πολλοί. Και τα λεφτά τους γλυκά. Δυστυχώς πλέον όσοι απομειναμε και ΑΝ καταφέρουμε να δημιουργήσουμε καινούργιους απο τα παιδιά μας. Ειδάλλως γέρασαν και πέθαναν οι μηχανόβιοι...
@@bike-drop Έχω κάνει διανομέας φίλε μου τραγουδούσα και είχα ψωμακι...κ σε σχέση μ την δουλειά που κάνω τώρα είμαι ποιο αγχωμένος μακάρι ν αξιωθώ ν πάρω μια μηχανή αν κ δεν το κόβω 😅😅..όσο για τον λιφανεζο το προσέχω δεν κάνω μαλακιες από τότε που τον έβαλα γιατί τον πρώτο τον κάρφωσα dy50😵💫😵💫
γεια χαρα εγω παιδια δεν θα αλαζα αμα την ειχα σε κανα υπογειο ενα ττ600 το πρωτο που βγηκε με το πλαστικο ρεζερβουαρ,ημουν 16,17 ετων την πηρα καινουργια τα συναισθηματα που μου εβγαλε εκεινο το θηριο και λεω θηριο στο γκαζι δεν μου τα εβγαλε καμια μηχανη μακαρι να μην την πουλουσα και να μου εμενε σε κανα υπογειο,καλο βραδυ..
θυσιάσαμε τη ποιότητα στα πλαστικά , θυσιάσαμε τη ποιότητα στα μέταλλα για να μην έχουμε διπλή και τριπλή τιμή απο κινέζους. λες και οποιος παίρνει κινέζο, ενδιαφέρεται για ποιότητα.. Δεν τα φτιάχνουν όπως παλιότερα. Χέστηκα για τα συστήματα ασφαλείας των κουλών. μια σημερινή μηχανή να μην είναι φτιαγμένη απο ΠτιΜπερ αλατίνη θέλω. Αναγκαστικά κοιτάς για Indian Harley Buel .. τα Royal enfield δε τα βαζω καν στη λίστα
Συμφωνώ απόλυτα ότι τα παλιά μηχανάκια ήταν καλύτερα στην απλότητα τους και στο ότι τα βοηθήματα τελικά δεν βοηθούν στο να γίνει κάποιος καλύτερος οδηγός. Όμως στα τεχνικά χαρακτηριστικά και δύναμη τα σημερινά μηχανάκια δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά. Μιας και κάτοχος speed triple που την αγόρασα του κουτιού τον Ιούνιο έχω να πω ότι τα βοηθήματα τα ενεργοποιώ πολύ σπάνια εως καθόλου κι αυτό για τον λόγο ότι θέλω να την μάθω και να γίνω ακόμα καλύτερος οδηγός ή αν τα έχω ενεργά θα είναι για να μην με τρώει το χέρι μου να την γκαζώνω ανούσια. Δεν θα το αναλύσω για βρεγμένο δρόμο κλπ γιατί είναι ανούσιο αφού πρέπει να οδηγάμε ανάλογα την κατάσταση που είναι το οδόστρωμα. Ίσως είναι η πρώτη και η τελευταία μοτοσυκλέτα που αγοράζω καινούρια και η επόμενη θα είναι σίγουρα μια παλιά χωρίς πολλά όπως την προηγούμενη που είχα πάλι speed triple χωρίς ένδειξη βενζίνης ούτε ιμομπιλαιζερ ούτε abs. Ήταν η απλότητα που είχε και μου άρεσε και μου λείπει και που στα έδινε όλα όποτε ήθελες... Στο σημείο με την διαφήμιση της σερβιέτας με διέλυσες αχαχαχαχ
Μηχανάρα έχεις, Μηχανάρα σκοπεύεις να ξαναπάρεις! Δεν συγκρίνονται οχι. Ουτε σε κρατήματα ουτε σε ασφάλεια ούτε στην ηρεμία που έχεις οταν τα καβαλάς. Αν είσαι όμως μαμούνι, ψάχνεσαι και κοιτας πάλι τα παλιότερα.. Βγαίνουν και αυτά τα ρετρο και μας κανουν να τρωγομαστε με το ποσο όμορφα είναι... Θα πήγαινα σε yamaha ΜΟΝΟ για το XSR900.. Αυτή τη κουκλάρα τη στρογγυλοφαναρη, που θυμίζει άλλες εποχές
@@bike-drop το συμπαθώ πολύ το xsr900 ακριβώς για το λόγο που είπες και με ψήνει γιατί ταιριάζει πολύ στην Κρήτη. Τα στρογγυλοφάναρα έχουν μια πολύ ιδιαίτερη γοητεία όποιο μοντέλο κι αν είναι. Αλλά τρωγομαι για ένα ninja 636 2004-2010 και να το κάνω τιμονατο. Γενικότερα λείπει πολύ η απλότητα από την εποχή μας και είναι ένας λόγος που ας πούμε μετάνιωσα που έδωσα το προηγούμενο αλλά έπρεπε. Θα έλεγα ότι ίσως πίσω από τη γοητεία του παλιού κρύβεται κάποιο παιδικό ή εφηβικό απωθημένο. Καλά να είμαστε και να ονειρευόμαστε. Σε περιμένω Χανιά να ξέρεις όποτε το αποφασίσεις και παίζει και φιλοξενία.
Έχουν καλύτερα μέταλλα ,είναι απλές στη συντήρηση ,δεν έχουν κουμπιά πιλοτηρίου και δεν είναι μπουκωμένες από τα euro.Και το κυριότερο ο αναβάτης ελέγχει τη μηχανή και όχι η μηχανή τον αναβάτη .
Επίσης το nokia 3210 ήταν το πιο σκληροπηρινο κινητό Δεν έσπαγε δεν χαλούσε Η μπαταρία κρατούσε μια βδομάδα Αλλά γιατί πήρες σμαρτφον;; Τι σημαίνει είναι καλύτερο Καλύτερο σε τί ;; Διαφορετικό ναι Είναι διαφορετικές Στους περισσότερους αρέσουν
@@thanosa2206 έχεις δίκιο σε αυτό αλλά το βλέπεις στη ποιότητα κατασκευής .Παλιά μοντέλα τα πλαστικά τους δεν έχουν ξεθωριάσει και είναι σαν καινούργια,ενώ στα καινούργια ακούς τη φράση ανακυκλώσιμα υλικά που ξέρεις ότι σε ένα χρονικό διάστημα θα χαλάσουν .Δε λέμε ότι είναι καλύτερα τα παλιά σε θέμα επιδόσεων ή κατανάλωσης .Λέμε σε ποιότητα κατασκευής και ανταλλακτικών .Βέβαια αυτό γίνεται καθαρά για θέμα να αγοράσει κάποιος καινούργια ανταλλακτικά.Για παράδειγμα το Africa 750 το μόνο πρόβλημα που θα βγάλει είναι ανορθωτής ,τρόμπα βενζίνης ,ενώ ένα καινούργιο θα σου βγάλει θέμα στα πλαστικά και σε άλλα υπάρχοντα μέρη .Ποιο πολύ μια εταιρεία που θα έχει περισσότερο κέρδος ;Στα καινούργια .Δεν είναι τυχαίο που αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις εταιρείες όπου τα αναλώσιμα χαλάνε πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα αναλώσιμα παλιών μηχανών .
Ένα πράγμα έχω να πω, το ότι υπάρχουν αρνητικά σχόλια και το Timestamp τους είναι ΠΡΙΝ κάνει πρεμιέρα το βίντεο, μου λέει όσα θέλω να ξέρω για την κοινότητα του youtube. Κρίμα. Τους τρως τη δουλειά απο τα δικά τους κανάλια φαίνεται.
Αυτοί τρώνε απόκρυψη χρήστη. Αστους να σχολιάζουν, κάθε σχόλιο τους εμένα με βοηθάει για τον αλγόριθμο. Καθε like και dislike το ιδιο, engagement ειναι.
Στο 0-200 των 2 μηχανών στο 8:20 κάτι ξαφνιάστηκα. Δεν περίμενα να έχουν ίδια δύναμη 20 χρόνια μετά. Λίγες εταιρίες τελικά εξέλιξαν όντως τα μοτέρ τους.
σε "οικονομία" και βάση προδιαγραφών έχει γίνει εξέλιξη στα μοτέρ κυρίως. Σε έναν καθημερινό άνθρωπο που θέλει να πάει απο το σημείο Α στο σημείο Β, είναι χρήσιμα
Σε γενικές γραμμές η ποικιλία στην προσφορά δείχνει την ποικιλία στην ζήτηση. Λέω σε γενικές γραμμές γιατί με την διαφήμιση παίζει να αγοράσουμε σερβιέτες για παράδειγμα. Άλλες ανάγκες έχει ο τύπος που αγοράζει το blackbird, και αλλες εκείνος που αγοράζει το 525dsxfghre.
Εκείνος που αγοράζει το 525 θέλει τη χαμηλή τιμή με μια μοντέρνα μοτοσυκλέτα. με το Blackbird αγοράζεις την εμπειρία εκείνης της εποχής. Κανένα απ'τα 2 δεν είναι πρακτικό. Ένα σκούτερ με μπόλικο χώρο θα ήταν πρακτικό
Οι παλιοτερες πιστευω ηταν πιο ποιοτικες σε κινητηρες και πλαστικα....Ειμαι 58 και εχω αλλαξει 19 μοτοσυκλετες....Τωρα εχω ενα μαυρο ΧΧ 1100 blackbird του 2004 που αγοραστηκε ομως 2500 πριν κανα χρονο γιατι μου αρεζε απο παλια...Πολλη ποιοτητα για 2500 ευρω.....Ηταν και πρωτη μοτο παραγωγης που περασε τα 300km/h... Και κρατησα και το TDM 900ABS που εχω απο το 2015....Ειχε αγοραστει 3300....Για την πολη το αγαπημενο μου ειναι ενα SH 300ABS του 2007 που αγοραστηκε πριν 4 χρονια 1600 ευρω...Και για να ψωνια ενα ηλεκτρικο RKS MT3PRO που μετα την επιδοτηση βγηκε 800 ευρω....Επισης εχω ενα CB 50J του 1978 για συναισθηματικους λογους οταν τα 100km/h ηταν κατι σημαντικο....Ανεφερα τιμες γιατι ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ φτανουν με το ζορι τα 8 χιλιαρικα....Λιγοτερα απο ενα ας πουμε CB 500X..... Για μας τους μεγαλυτερους πολλα καινουρια μοντελα λοιπον ειναι απογοητευτικα λογω δυναμης αλλα και απαγορευτικα λογω τιμης....Τωρα για κατι καλο πρεπει να περασεις τα 25 χιλιαρικα....Τα ηλεκτρονικα δεν με συγκινουν ΕΚΤΟΣ απο το ABS και καλυτερα οπως εχει το SH 300 μου ABS και CBS (συνδυασμενα φρενα) μαζι !! Εχει και το BLACKBIRD συνδυασμενα....Πολυ μπροστα για την εποχη του...Η αξια τους φαινεται σε φρεναρισματα πανικου.... Τελος για το ηλεκτρικο ειναι οτι καλυτερο για ησυχες βολτες γιατι αυτο θα ειναι το μελλον....Εχει ομως ενα κακο....Δεν σε ακουνε....ερχεσαι υπουλα.....εισαι αορατος.....κι ας εχεις φωτα μερα νυχτα.... Τελικα οι καινουριες μοτοσυκλετες ειναι πια ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣ γι αυτο που προσφερουν....Αξιζει ενα TRACER οσο ...4 TDM σαν το δικο μου?? Γι αυτο το εχω ακομη....
πρωτη μηχανη που οδηγησα ειναι το rebel 500 του 22, πλεον εχω στην κατοχη μου το cb400 hyper vtec. Σκεπτομενος πως αμφοτερα ανηκουν στην ιδια εταιρια, ειναι η μερα με τη νυχτα βασει ποιοτητας. Η γρια καλα κρατει. (Παρολο που ειμαι μαλακας, ασχετος που εμαθε να οδηγει με abs, επεσα και τωρα ειναι στο γιατρο)
Οι σάπιες αναρτήσεις του Rebel δίνουν αίσθηση οτι είναι κατώτερο. Στη πραγματικότητα εκεί μόνο υστερεί. Καλό μηχανάκι είναι, αλλά έχει πολύ μαλακό μπροστινό
Μην βάζεις στο τσουβάλι και το ABS, όλα τα άλλα ίσως, αλλά κανείς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ένα κομπιούτερ σε φρενάρισμα πανικού, ΚΑΝΕΙΣ, ούτε οδηγοί racing. Είναι πανικός, δεν χωρεί συζήτησης αυτό. Για τα άλλα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι συζητήσιμα, αν και το antispin ίσως και αυτό θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτικό, είναι επιλογή να θέλεις να σπινιάρει ο τροχός, τις περισότερες φορές δεν είναι πανικός αλλά υπάρχουν φορές που θες να αποφύγεις κάτι και επιταχύνεις απότομα, οπότε και εκεί ίσως... δεν είμαι σίγουρος. Όσον αφορά τις οθόνες... όντως γαμησέ τα...
Δεν είχα ποτέ abs. Και στο μικρό που χω για εργάτη δεν ενεργοποιηθηκε ποτέ. Βέβαια έχω άλλους αυστηρούς κανόνες που ακολουθώ, γιαυτό και δεν το χρειάστηκα ποτέ..
Ειχα μοτοσυκλετα με αβς το χορνετ του 08 με αβς και συνδιαζομενη πεδηση και ηταν η 1η μου μοτοσυκλετα την οποια δεν χαρηκα και πολυ. Μεσα σε λιγους μηνες μπηκε 2 φορες γιατι ημουν μλκς μια οδηγουσα προς λαυριο εντος των κλασσικων στενων με πολλα χωρις να ξερω να αντιδρασω σε περιπτωση που καποιος πεταχτει και μπαρμπας με ροβερ πεταχτηκε απλα εκοψα τιμονι και φρεναρα και μια γκαζωσα σε και φρεναρα πανω σε βρεγμενα πλατανοφυλα. Στο επομενο μηχανακι που ηταν rr 08 και ηταν χωρις αβς δεν μου χρειαστηκε ποτε και ειχα παντα αν και σπανια ελεγχομενο γλυστριμα(βεβαια επαιξε ρολο και οτι ειχα σκοτωθει ηδη μια φορα γιατι ειχα παρει για 1η μηχανη κατι υπερβολικο). Μετα απο 10 χρονια σχεδον αποχης ξανα πηρα ενα f ακι cbr,καλο χρυσο αγιο το αβς οπως ολα τα βοηθηματα αλλα ειναι για αρχαριους ειτε για i dont give a fck αναβατες που εχουν και την ψευδαισθηση οτι θα τα κανει ολα ενα συνολο εγκεφαλων συμπεριλαμβανομενης και της κοινης λογικης.....
Εγω θα μιλήσω για μένα σαν νέος αναβάτης ηλικιακά. Έχω στην κατοχή μου ένα cb500x. Δεν μου λένε κάτι προσωπικά τα περισσότερα παλιά μηχανάκια αλλά είναι κάποια λίγα που σου λένε πολλά για την λιτοτητα και το ποσό τα απλά πράγματα μπορούν να φτιάξουν ένα κόσμημα. Νομίζω αυτό προσπαθούν να κάνουν κάποιες εταιρίες με τα γυμνά μηχανάκια τυπου νέο retro. Όπου στην πλειοψηφία δεν έχουν τίποτα εκτός από τα βασικά ηλεκτρονικά. Νομίζω μετά από ένα σημείο θα χαθεί το νόημα όλου αυτού. Πχ riding modes. Αν και μου αρέσουν τα on off γιατί κάνω αρκετές εκδρομές και ταξίδια ακόμα και δικαβαλος , έχω αρχίσει να σκέφτομαι πληρώνεις μηχανή η τα ηλεκτρονικά συστήματα όταν ένα γυμνό μηχανάκι με ίδιο κινητήρα συο προσφέρουν 3 χιλιάρικα κάτω; Πχ το χορνετ το 750 8700 και έχει την ίδια καρδιά με το transalp που έχει 11500. Δεν ξέρω αν πληρώνεις το trend της εποχής η την χρηστικότητα. (Δεν έχω υπάρξει χρήστης γυμνής μοτοσυκλετας να ξέρω αν είναι άνετη σε ταξίδια ) αλλά έχει τύχει να οδηγήσω το cb χωρίς φερινγκ και αυτή η αίσθηση που είσαι ένα με τον δρόμο είναι πολύ γλυκιά.
Κοίτα, γιατί είπες μαγικές λέξεις.. Τo Cb500x που έχεις, φοράει στη καρδιά του ένα μοτέρ που έχει αλλάξει ελάχιστα τα τελευταία 25 χρόνια. Ήταν εξαρχής υπέροχο, έμεινε υπέροχο. Γιαυτό και είναι το βασικό μοτέρ που κλωνοποιούν για όλα μα όλα τα 500άρια που έρχονται απο Κίνα-Ταϋλάνδη-Ινδονησία κτλ. Δεν γίνεται να βελτιώσεις κάτι τέλειο. Ισχύει πως πληρώνεις τα ηλεκτρονικά, και τις εργατοώρες για την ανάπτυξη των συστημάτων. Ταυτόχρονα παίρνεις και έξτρα βάρος, το οποίο το μειώνουν με λιγότερο συμπαγή πλαστικά, πιο ελαφρυα μέταλλα κτλ Το Cbr μου, έχει χτυπήσει 3 φορές πριν το πάρω. Δεν έχει κάνει κιχ. Πέρα απο κάποια πλαστικά που φαίνονται πως είναι πιασμένα. Ένα σημερινό μηχανάκι θα είχε κόψει πλαίσιο λόγω των ανακυκλωμένων υλικών και χαμηλής ποιότητας μετάλλων. Γενικά έχεις στη κατοχή σου μια μηχανάρα. Την οποία στη θέση σου δεν θα την άλλαζα ποτέ. Θα μάζευα απ'την αρχή λεφτά για δεύτερο μηχανάκι, και αυτή θα έμενε για πάντα στην οικογένεια. Ελπίζω κάπως κάπου να μας φέρει ο δρόμος να συναντηθούμε, να το δω απο κοντά!!
@@bike-drop το ελπίζω και γώ . Το cb έλεγα να το αλλάξω για κανένα πιο ταξιδιάρικο μοτέρ κύριος από ανέσεις σελας ( καθώς η σέλα του είναι χμμμ. ) βέβαια σε αυτό φταίω εγώ καθώς την έφτιαξα δεν μαρεσε και την έδωσα. Αυτή που πήρα αν και μαμά παραήταν σκληρή. Σκέφτομαι μήπως φταίει το ύφασμα. Είδωμεν. Γενικά το cb500x είναι μια τίμια μοτοσυκλέτα. Σε 3 χρονάκια έχουν μπει πάνω της 80 χιλιάδες χιλιόμετρα με τα περισσότερα να είναι εκδρομικά. Και μια Ρουμανία φέτος το καλοκαίρι. Εκεί στην Ρουμανία αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν τι μοτοσυκλετες ταξίδευαν. Τα περισσότερα ήταν cruiser ούτε φερινγκ ούτε τίποτα. Αρκετά γυμνα. Και εννοείται από adv 8/10 ήταν gs. Όταν είδα τα γυμνά εκεί με έβαλε σε σκέψεις λέω μέσα μου κοιτά να δεις θέληση να έχει. Το αποκορύφωμα θεωρώ ήταν κάτι βεσπες παλιές από Ουγγαρία στο τρανσφαγκαρασαν.
@@EA_Travelers η αληθεια είναι πως με ένα 120αρι, φτιάχνεις με τζελ τη σέλα και γλιτώνεις τα 4-5 χιλιάρικα που κοστίζει μια καινούργια μηχανή. Με τα πάντα ταξιδευεις! Ορεξη να χεις, και να μη βιάζεσαι! Το μυστικό είναι το να σε καλύπτει οικονομικά η μοτοσυκλέτα σου στο θέμα συντήρησης. Αν βγαίνεις να της τα χεις όλα στην ώρα τους, θα σε γυρίσει σε όλο το κόσμο! Το μόνο μηχανάκι που μπορείς να πεις οτι θα ήταν αναβάθμιση θα ήταν το nc700-750. Του ριχνεις μισο μύριο χιλιόμετρα με 2 ρυθμίσεις βαλβίδων. Ειδικά αν είσαι του ταξιδιού, θα το λατρέψεις
@@bike-drop το nc το σκέφτομαι αλλά δνε ξέρω αν αξίζει manual . Επίσης σκέφτομαι και το v strom. Αν δεν ήταν ο συνεπιβάτης εγώ γυμνό θα επερνα γιατί τα έχω κάψα 😂 ειδικά ένα mt09 είναι κόσμημα. Η σέλα δυστυχώς δοκίμασα αυτές τις ανατομικές, εγώ πιστεύω πιο πολύ μόδα είναι παρά πράξη. Κερδίζεις κάπου χάνεις άλλου. Όποτε τις έχω πάρει από φόβο την τροποποίηση σελας.
Αδερφε με καλυψες απολυτα!Εχω ενα Tiger 1050 του 2010 me 120 τροχο(105.000 κμ μηδεν βλαβες πλην πηνιων στις 80 χιλιαδες) και βελτιωμενες αναρτησεις και μου βγαζει τετοια γουστα που δεν με συγκινει κανενα υπερσυγχρονο μηχανκι τωρινο στην κατηγορια του.
Μα ολοι παμε και ψαχνουμε μηχανακια euro 3 για να γλιτωνουμε τα φπε, να χουν το γκαζακι τους, και τρεχουν οι κεφτεδες να παρουν euro 5.. Φιμωμενα τερμα, να τους σβηνει με δευτερα γιατι εχουν υπεροχο ψεκασμο, να μην παιρνει μπρος οταν εχει κρυο και υγρασια...
@@bike-drop Αυτό το κολλησαν αργότερα στο περιοδικό Μοτό την δεκαετία του '90 για λόγους μάρκετινγκ.Απο (Λιβιεράτος-Καλλιρης) Η γνήσια φραση πρωτοξεκινησε την δεκαετια του `70 απο στρατιωτες κατα την διαρκεια της θητειας τους.
@@ΔημητριοςΑραβιδης δεν ασχολείται κανείς με τα σοβαρά.. Θα το δουμε 5-10 άτομα και θα το εξαφανίσει ο αλγοριθμος. Με το ζορι βλεπουν 3 λεπτά συνεχόμενα οι περισσότεροι. Μαλακιούλες θέλουν και clickbait για να ασχοληθούν.. Πέρα απο αυτό, είμαι και ακατάλληλος απο θεμα ευφυΐας να αναλύσω σωστά τα σοβαρά.
Ισως με ενα 550 του '81 , να γινοταν ακομα καλυτερο το βιντεακι............ αλλα που να το βρεις ?? :) τεσπα. Η εξέλιξη ειναι κατι που αλλου κανει καλό,αλλου κακο. Το οτι η αναγκη σε χαμηλοτερες καταναλώσεις βενζινης εκανε ξαφνικά την μοτοκίνηση "μοδα" και ξαφνικά ο αυτοκινητιστής παρατησε το αμαξι του για να παρει δυο ροδες στα 40άντα του ............ ειναι καλό να νιωθει την ασφαλεια των ηλεκτρονικών βοηθημάτων που μπορει αυτη η εξέλιξη να του προσφέρει. Εμας που εχουμε μεγαλώσει με δυο ροδες απ'το δημοτικό , μας φαίνονται "too much" αλλά ευτυχως εχουμε περισσοτερες επιλογες στα μεταχειρισμένα....... το πως αντιλαμβανόμαστε ο καθενας μας τον δικυκλισμό, ειναι μια αλλη κουβέντα. Το μονο βοήθημα που προσωπικά βρισκω περισσότερο χρήσιμο, ειναι ενα ABS ........ τα υπόλοιπα τους τα χαρίζω :) υγ> ευχαριστουμε πολύ για το βιντεο B-D. πολυ ωραιο ξυπνώντας αναμνήσεις.
άιντε βρες ένα 550 όντως. το θέμα του πανήψηλου φίλου μας είναι οτι απο όταν έγινε μόδα η μηχανή, άρχισαν τα πάντα να γίνονται πολύ πιο ακριβά. βρηκαν καινούργιο τρόπο να παίρνουν λεφτά απο χαζούς πλούσιους και ταυτόχρονα να ξεζουμίζουν τη μεσαία τάξη. έφτασαν τα παπάκια να πωλούνται 4 χιλιάρικα. αν δεν είχε τόσο ζήτηση δεν θα ήταν εκεί οι τιμές. όσο ο κόσμος πέφτει σαν ζώα σε ότι του πετάνε, τόσο θα ανεβαίνουν οι τιμές σε όλα. το καλό που λες, είναι πως εμφανίζονται για εμας παντού ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα 10-15 ετών που είναι μηχανάρες. τώρα για θέματα ασφάλειας, άμα νιώθει ο άλλος ούτε το abs δε χρειάζεται. εφόσον νιώθεις, καλό είναι να το χεις αλλά παίζει να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ποτέ.
@@josephxanthopoulos η μπορείς να τα απενεργοποιήσεις Αλλά καταλαβαίνω ότι εσείς η μεγάλης ηλικίας με την τεράστια εμπειρία μπερδευεστε λίγο με τα κουμπάκια Τι με κοιτάζεις Ρόζα μουδιασμενο
@@peterstas1 δε σε κατάλαβα Πάντως υπάρχουν ένα σορό μοτοσυκλέτες που φτιάχνονται λίγο πιο παραδοσιακά Όπως της royal Enfield Αλλά γενικά το θέμα εδώ είναι ότι δεν τους αρέσει να υπάρχουν επιλογές Όχι όλες όπως παλιά Μηδέν εξέλιξη επειδή έτσι οδηγούσαν παλιά Επίσης εκείνα τα Χόντα και τα γιαμαχα του 80-90 που σε όλους μας αρέσουν Υπηρετούσαν όμως εκείνο το στοιχείο της εξέλιξης Πάντα κάποιον παλιό μοτοσυκλετιστη δυσαρεστουσαν με την επιλογή τούς Πάντα κάποιος θα γκρινιαζε με το καινούργιο μοντέλο της Χόντα Αλλά τελικά μετά από χρόνια ήταν το τελιο μοντέλο Δεν βρίσκεις άκρη 😅
Έχω μία απορία ρε μάγκες. Ποιος ο λόγος της νησίδας στο 5:23 ; Ειδικά στην Εθνική που σε αναγκάζει να αλλάξεις λωρίδα με μεγάλες ταχύτητες και ξαφνικά... Δεν το καταλαβαίνω.
Μεγαλη κουβέντα Δύσκολα θα έλεγα να ειναι καλύτερες Μπόρει καποιες σε εναν τομέα να ηταν καλύτερες αλλα χανουν σε πολλα αλλά ολα βελτιώνονται και γίνονται πιο οικονομικα στη χρήση και πιο συνετά στην χρήση εαν με πιάνεις
Πως ακριβως ειναι ενα honda rebel 1100 του 2024 καλυτερο απο ενα Harley sportster του 2000 ? Οικονομικότερο δεν είναι. Ασφαλέστερο με τις αναρτήσεις της πλάκας που φοράει δεν είναι. συνετο; τι θα πει συνετο; Είναι καλύτερες οι παλιότερες. Αναμφίβολα.
@@e-vas αυτό σε πείραξε εσένα η χρονολογία Όχι ότι συγκρίνεις Χάρλεϊ με Χόντα 🤣 Όλα τα υπόλοιπα μην τα ξαναρωτας γιατί τα έχω απαντήσει στο αρχικό μου σχόλιο
@@thanosa2206 ίδια κατηγορία κυβικών, ίδια κατηγορία cruiser, το Honda διπλή τιμή απο το Harley και στην Ελλάδα και παγκόσμια. Γιατί να μην τα συγκρίνω; όμοια πράγματα συγκρίνουμε, εσύ προσπαθείς να πείσεις για πράγματα που υπάρχουν στο μυαλό σου μόνο.
Κάτοχος mt03 καμία σχέση με xt 500/550/600 Παρόλα τα βοηθήματα κοντράρω άνετα xt 600με power bomb.. Και μιλάμε για ένα μοτέρ 320cc έτσι.. Στα 47 άλογα από μεριάς μου μισά κυβικά περίπου κι όμως ωραία δύναμη και αν παίξεις λίγο με τα settings εχεις όλα αυτά που είπες.. Το να μη ξέρεις αν θα φτάσεις 😂
Δεν εχεις και αδικο.... ομως προτιμω το 12χρονο σκουτερ μου με τους χωρους και την πρακτικοτητα του απο το επισης ομορφο SRX400 μου του '89 που δαγκωνε (μεχρι το '03) αλλα το φυλαω στην βαση που εφτιαξα με τα χερια μου
Για την καθημερινότητα και γω προτιμώ το καινούργιο σκουτερομηχανο που εχω. Πρακτικότητα, οικονομία, δε φοβάσαι μη βγάλει βλάβη. Δυστυχώς τα όμορφα δεν κάνουν για εργάτες. Δεν αντέχουν δηλαδή..
@@bike-drop διαφωνω καθετως. Εχει βγαλει χιλιομετρα και χιλιομετρα το beverly 350 μου λογω δουλειας (οχι delivery) και συνεχιζει με μικροπροβληματα. 1 αλλαγη variator και συντομα (πριν φαω τα μουτρα μου) αλλαγη silent block στο swing arm (κουνια) του μοτερ. Προσφατα αλλαγη δισκων στην δευτερευουσα μεταδωση 82.000 Km ειναι αυτα
Ine 50-50 ta palia ine apla, xe to aplotita ine goiteftiki, ala sta xenuri ta mona pragmata ine aparrtita ine, to ilektroniko injektion, xe to abs tipota alo.
Είπε ο Νίκος ο Ντράγκμαν, που δεν οδήγησε τίποτα πάνω απο 60 άλογα ποτέ, και χάθηκε στο ηλιοβασίλεμα. Μαζεύονται οι μηχανικοί αφήνουν ένα σχόλιο, βάζουν μια σφραγίδα απ'το πτυχίο τους και γυρνάνε στη δουλειά τους, το ντελίβερι.
@@Tzela_St πωω τι ειπες τωρα. μετα απο 28 μηχανες που δεν εχεις δει ουτε στον υπνο σου στα 54 μου θα αγορασω παπι παλιο τ 50 να γινω ντιλιβερας.ωραια ιδεα.
Χωρίς να δω το βίντεο (θα το δω, οκ), είδα μόνο τίτλο και κεφάλαια: Τρίχες κατσαρές. Έχω μηχανή 17 ετών. Την είχα πάρει καινούρια. Προσοχή: Ήταν η μηχανή που ήθελα. Η μηχανή που θα έπαιρνα τότε, πριν 17 χρόνια, ακόμα και αν μου περίσσευαν τα τριπλά χρήματα να διαθέσω. Αυτό είναι βασικό και ο λόγος που την έχω 17 χρόνια. Έχω οδηγήσει ένα σωρό δίτροχα πάντως. Όμως αν είχα τα λεφτά αυτή τη στιγμή θα έπαιρνα την ίδια, φετινό μοντέλο. Η οποία με τα έξτρα της πάει σαν ένα μεσαίο αυτοκίνητο (όχι μικρομεσαίο). Θα το είχα κάνει και σχεδόν με όλες της τις ανανεώσεις στα τελευταία 10 χρόνια (αν και με την τελευταία νιώθω όπως όταν πήρα τη δικιά μου - άλλαξε ο πλανήτης). Τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε και δικαιολογία κακομοιριάς. ΟΚ και με ένα παπί κάνεις το γύρο του κόσμου. Το θέμα είναι πως γουστάρεις, πως σου αρέσει. Ο κόσμος προχωράει μπροστά είτε το θέλει κάποιος ρομαντικός είτε όχι (βαφτίζει τον εαυτό του ρομαντικό γιατί αλλιώς καταλαβαίνει ότι το "σπορ" είναι ακριβό). Κάποτε έλεγαν "το δάχτυλό μου είναι καλύτερο από ABS" - κάποιοι το πλήρωσαν σε μάρμαρο (οι συγγενείς τους). Τρίχες. Η τεχνολογία προχωράει. Οι πιο παλιοί θα έλεγαν "πφφφ ψεκασμός, με το καρμπιλατέρ κάνεις ότι θες"... Αν το πάμε έτσι, θα έβγαινε ο άλλος ο καβαλάρης με το άλογο και θα έλεγε "εγώ πάω στη φύση όπου θέλω με ή χωρίς δρόμο". Η εξιδανίκευση είναι εσωτερική ανάγκη. Σημειώστε το. Χωρίς παρεξήγηση για το βίντεο και την παραγωγή του, που φαίνεται προσεγμένο τώρα που το βλέπω. Είναι από αυτές τις χρήσιμες δικαιολογίες του για να φτάσει κάποιος στο "πωπω δεν πήρα τη νέα, από του χάρου τα δόντια γλύτωσα" (said no one ever, που λένε και τα αμερικανάκια) και στην πραγματικότητα μεταφράζεται "δεν μπορώ να πάρω το νέο, ας δικαιολογήσω το να πάρω ή να έχω κάτι παλιό".
πως να σε πάρει κάποιος σοβαρά ρε φίλε, όταν γράφεις ένα σεντόνι και ξεκινάς με το "ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ" ότι και να έγραψες απο κάτω δεν έχει καμία ουσία.. και είχες εξαρχής άδικο για όλα, και δεν ζήτησες και συγνώμη που είσαι προπέτης
Χωρίς να δω το βίντεο λέει.. και δεν έχει σβήσει καν το σχόλιο που γράφει ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ άσχετα με το βίντεο, άσχετα με τα πάντα. επιστήμονες είστε ρε φίλε
Ωραίος! Σπάνια βλέπω γιου τιουμπ ( 67 χρόνων ) σχεδόν όλα έτσι είναι , ακόμα οδηγώ το τραιομφ μπονεβιλ και χαίρομαι ( ποσο ακόμα χαχαχα κανεις δεν ξέρει)! Καλό δρόμο παλληκαρια!
Για άλλα 67 εύχομαι.
Γενικά όλοι ασχολούνται με όσους δεν μπορούν να οδηγήσουν μια μηχανή 100 μέτρα ευθεία και ξεχνάνε όσους οδηγάνε 30-40 χρόνια.
Κοιτάνε να ικανοποιήσουνε τους άσχετους και ξεχνάνε οτι θα έπρεπε να ακούνε εκείνους που έζησαν όλες τις γενιές.
Αντί να ρωτάνε όσους είναι καλή ώρα 67, ρωτάνε όσους είναι 18 και δεν μπορούν να οδηγήσουνε ούτε πατίνια.
@@peterstas1 μουτσας γκρατσιας! Το ίδιο να πάθεις και σύ 134 χρόνων
και στα 100 καβάλα!
σε ζηλεύω!
Τα είπες όλα αν και είσαι νεαρότερος μου
Είμαι 57 χρονών και απέκτησα το 1985 την πρώτη μου μηχανή μία BMW R25 και μετά μια R67 τις κράτησα έως το 2023 και ενώ έχω μια V7 classic μέχρι σήμερα βλέπω στα όνειρα μου τις παλιές μου μηχανές
Δεν είναι μόνο η νοσταλγία με μια παλιά μηχανή μπορείς να κάνεις τον γύρο του κόσμου γιατί έχει τέλεια αντοχή υλικών και καθόλου αισθητήρες
Μόνο με ένα πολύμετρο την διαβάζεις χωρίς πανάκριβα διαγνωστικά
Τέλος έχουν χαρακτήρα
Πολύ συναισθηματικο και ωραίο βίντεο.μπραβο!!!
Εγώ δεν θα συμφωνήσω με την οπτική σου αναφερόμενος στην ασφάλεια.
Μίλησες για πιθανότητες, και οι πιθανότητες να έχεις ατύχημα πίνοντας ένα R1 του '05 είναι τραγικά μεγαλύτερες από ένα του 2024 που είναι τίγκα στα ηλεκτρονικά.
Κι εγώ προτιμώ ίσως τα 175 άλογα στο χέρι μου με ωμό και pure τρόπο, αλλά τα μοντέρνα συστήματα σώζουν ζωές στους δρόμους. Ειδικά στην Ελλάδα με το τραγικό οδόστρωμα και τους απαίδευτους οδηγούς αυτοκινήτων.
Όπως και να'χει ωραίο και ρομαντικό βίντεο 👍
Οτι και να οδηγεί, αν το "πίνει" καποιος σε δημόσιους δρόμους είναι απλά βλακας και δεν θα λείψει σε κανέναν..
Η ανθρώπινη ηλιθιότητα δεν σωζεται με ηλεκτρονικά
Ετσι XTαρα!! Μπράβο για το βίντεο!
Θερμά συγχαρητήρια για το video και τις απόψεις. Ορισμένες φορές νόμιζα ότι ακούω τον εαυτό μου. Τολμώ να πω ότι είμαι ευτυχισμένος σε μια Harley softail heritage του 93. Η οποία τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει κάνει περί τις τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα. Με αναλογικό κοντέρ με ντιζα. Χωρίς ίχνος ηλεκτρονικών. Μια κυρία 315 κιλών αμερικανικού σίδερου.
Τι μηχανάρα.. το Cow Glide.
Και αυτή και το Fat Boy είναι εμβληματικά μηχανήματα.
Πανέμορφες μοτοσυκλέτες!
Εξαιρετικός!
Πολύ υποκειμενικά όλα αυτά που λες αλλά στο συγχωρώ γιατί το γενικότερο content σου είναι καλό.
Ένα xt660 σε σχέση με ένα cb500x (και ίσως και με άλλα Α2 κινέζικα) έχει
Απαράδεκτο ψεκασμό
Μεγαλύτερη κατανάλωση
Λιγότερη αεροδυναμική κάλυψη
Μικρότερη αυτονομία
Ποιο συχνό σέρβις
Επίσης να σου πω ότι από προσωπική εμπειρία έχω γράψει 900 μια μέρα με ένα cb500x και όταν έφτασα σπίτι δούλεψα κάνα εξάωρο.
Έτσι.
Μηχανάρες είναι όλα τα Xt-X-R-Tenere
δεν έπεσε ποτέ σε ποιότητα η yamaha σε κανένα τους.
Υπαρχει λόγος που ακόμα και σήμερα το Tenere βγαίνει αντρικό
Υπάρχει λόγος που έχει τόσο δυνατό κοινό το Tenere. Τόσες δεκαετίες όποιος το καβάλησε κακό λόγο δεν είπε
Καταπληκτικό βίντο φίλε!!!! Γουστάρω τις περιγραφές σου!!!
Υ.Γ. Διαφήμιση σερβιέτα ρε? αλήθεια τώρα? 😂😂😂😂
Ε ναι, να ταιριάζει με τις σερβιέτες της αντίπερα όχθης!
@@bike-drop Ρε πέθανα στο γέλιο...Θεός!!!
Μπράβο! Για την ποιοτική και ουσιαστική τοποθέτηση στο θέμα.
Είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.
Λείπουν τέτοια άτομα απο τον χώρο της ( με ήτα παρακαλώ) μοτοσυκλέτας 💪.
Υπάρχουν αρκετοί!
Υπάρχουν οι Καυτοσελίτες, υπάρχει ο MotoRider
Εγώ χομπίστας είμαι, ούτε ειδικός ούτε δημοσιογράφος.
Ένας απο σας που απλά χαλάω λίγες ώρες να βγάλω όλα αυτά που λέμε μεταξύ μας, σε ένα βίντεο να υπάρχουν!
Μακάρι να επηρεάσω ένα παιδάκι, να ψαχτεί λίγο με παλιότερα μηχανάκια..
Να δει την ομορφιά του να τα γυαλίζεις, να τα γρατζουνάς με εργαλεία..
Το Bandit μου δεν το αλλάζω, είναι ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ με χαρακτήρα. Συγχαρητήρια για την όμορφη ανάλυση. Σε ευχαριστώ.
Ούτε γω θα το άλλαζα.
Όποιος το άλλαξε υπάρχουν στιγμές που το σκέφτεται και του λείπει ❤
Πολύ ωραίο βιντεάκι μπράβο. Να προσθέσω και εγώ ένα σχόλιο ως κάτοχος 20ετίας KLE 500 με 320.000 χιλιόμετρα σε ταξίδια. Και ως μηχανικός θα σταθώ στο μεγαλύτερο μειονέκτημα των καινούριων, η υπερβολική τεχνολογία όπως ανέφερες. Θα φανεί κουφό αλλά, περισσότερο εμπιστοσύνη έχω το GLX με LIFAN μοτέρ να πάω στο βόριο πόλο παρά με μια μοτο σημερινής τεχνολογίας και ο μοναδικός λόγος είναι ότι αν σβήσει ( που δεν υπάρχει περίπτωση ) ξέρεις και διορθώνεις άμεσα το πρόβλημα μόνος σου σχεδόν τζάμπα. Και σαν μεγάλος 50+ χρονών έχω να πω ότι πραγματικά λυπάμαι τους νέους που πετάνε χρήματα και μιλάνε για κάποια ανούσια αξεσουάρ και τί μαγικά ηλεκτρονικά διαθέτει ένα μηχανάκι περι ασφάλειας άνεσης και τέτοια. Το μηχανάκι πρέπει να είναι απλό γιατί θα μας ταξιδέψει θα μας πάει στη δουλειά θα πέξουμε θα πέσει κάτω θα μπεί στο νερό στη λάσπη θα φάει γενικά ξύλο. Να είστε πάντα γεροί πάντα όρθιοι και να ταξιδεύετε.
Εχεις μηχανικα βίντεο.. Αθελα σου μου έδωσες τρόπο να περνάω τις βραδινές βάρδιες.
Μπηκες στα αγαπημένα άμεσα.
Συμφωνούμε στο ακέραιο!
Οτιδήποτε χρειάζεται φυσωμα για να δεις τι πρόβλημα έχει, δεν είναι αξιόπιστο για ταξίδι.
Μετά από πολλές διαφορετικές μοτοσυκλέτες έχω καταλήξει να οδηγώ σε δυο χώρες ένα Kaw Specre του 1982 στη μια, και ένα Honda transalp του 2005 στην άλλη. Συμφωνώ στο ακέραιο με τα λεγόμενα στο βίντεο.
Του 82;
Που το βρήκες αυτό το αριστούργημα;;;
@@bike-drop σε online πλειστηριασμό. Ήθελε δουλειά βέβαια αλλά τώρα είναι οκ
Θα συμφωνήσω σε αρκετά και θα αγνοήσω τα καθυπερβολη παραδείγματα και περιγραφές. Βέβαια δεν έχω εμπειρία σε νέα μοτοσυκλέτα και γι'αυτό δεν θα ταυτιστώ. Συνέχισε να μοιράζεσαι την άποψη σου κι ελπίζω να διατηρείς ισορροπίες. Καλές βόλτες σε όλους μας.
τα καθυπερβολή παραδείγματα είναι το πιο ζουμερό και γευστικό κομμάτι , θα ήταν βαρετό χωρίς αυτά !
Καλές βόλτες και καλές γιορτές να έχουμε!
Πολύ σωστά τα λες φιλέ συγχαρητήρια.
Kατοχος sv 650 δεν το αλλαζω με τιποτα! Παντα ορθιος παλλικαρε, τα βιντεακια σου ειναι "σχολειο ζωης"🤘
❤️❤️❤️
Συγχαρητήρια για το γεμάτο δροσιά και αλήθεια κανάλι σου που διαφέρει κατα πολύ απο σχολια για τη μοτοσυκλέτα περιοδικών και εξειδικευμένων σαιντ.Ειμαι 65 τώρα και έχω οδηγήσει πολλές παλιές μηχανές αλλά και καινούργιες αυτή τη στιγμή οδηγώ όχι απλά αλλά και κάνω μεγάλα ταξείδια με ενα RD 350 lc του 1980 και μου λένε πολλοί στον καιρό του καλό ήταν.Δηλαδή τώρα δεν είναι; Επιβεβαιώνω περίτρανα αυτά που προανέφερες για την αισθητική και την απλότητα των παλαιών μοτοσυκλετών. Συμβουλεύω τα νέα παιδιά να μας λαμβάνουν υπ όψιν τους και εμάς όταν λέμε γιά μηχανές αν και ξετρελαίνονται όταν ακούν τα special απο το RD vα κροταλίζουν. Αν και δεν γνωρίζουν τις πιο παλιές μοτοσυκλέτες όταν τις βλέπουν ασυνείδητα καταλαβαίνουν ότι είναι κάτι το διαφορετικό. Τόσο γκάζι τόσο φρένο τόσο πλάγιασμα στις στροφές σου μιλούσαν και σου έλεγαν : απαιτώ να με σέβεσαι για να σε σεβαστώ και εγώ.Καλές βόλτες για όλους.
Ακριβώς.
Όπως είχε πει και ο Γιαννης Σιδεράκης,
"Η μοτοσυκλέτα είναι ενα πλαίσιο, 2 ρόδες και ένα τιμόνι.
Ολα τα έξτρα, είναι.. Εξτρα" .
περίμενα review στο Xt. μπαλα με επαιξες
κανενας λογος να δωσεις μια περιουσια για καινουργιο μηχανακι.
παντα μεταχειρισμενο και παντα παλιοτερο δοκιμασμενο.
να υπαρχουν ανταλλακτικα παντου και να κοιμασαι ηρεμος
Πολύ σωστά τα λες... χάθηκε η μαγεία της βόλτας ανάμεσα σε πλαστικά και οθόνες αν και μου έκανε εντύπωση η έλλειψη αναφοράς στα θρυλικά δίχρονα και στην απόλαυση που μπορούν να σου προσφέρουν αλλά μάλλον δεν πάμε τόσο πίσω...και είσαι ο μοναδικός που αναφέρει κλείδωμα εξ αποστάσεως του οχήματος σου που εσύ πλήρωσες με τα δικά σου λεφτά που εσύ δούλεψες για το καλό σου πάντα!!
Δεν εχω γνώση για δίχρονα.
Αποφεύγω να γράψω για οτιδήποτε δεν οδήγησα ποτέ.
Το κλείδωμα δεν είναι κάτι νέο.
Το κάνει η KTM ηδη.
Σου λεει πάρε το μηχανάκι, αλλά ακουμπα μου αλλά πόσα € για να σου ξεκλειδώσω riding modes και τα ηλεκτρονικά του.
Η Zero σου δίνει μηχανάκι με θερμαινόμενα grips και μεγάλη μπαταρία, αλλά πρέπει να μπεις στην εφαρμογή της και να πληρώσεις συνδρομή για να δουλεύουν. Ας τα πλήρωσες.
Η Tesla κλειδώνει αν διαβάσει ατύχημα και δεν παιρνει μπρος αν δεν ερθουν μπατσοι στο σημείο. Αρκετά αμάξια το κάνουν αυτό.
Σε συνδέουν αυτόματα με τηλεφωνικό κεντρο αν διαβασουν εστω και λανθασμένα ατυχημα. Δεν παιρνουν μπρος αν δεν πουν απτα κεντρικά το οκ.
Είναι θέμα χρόνου να σου λέει, χρωστας στην εφορία 500€, αρα δεν σου ξεκλειδώνω το όχημα.
Η ηλεκτροκινηση σπρώχνεται για κάποιο λόγο.
Το είδα το επεισόδιο 👍👍👌👌. Δεν θα το σχολιάσω όμως. Σε φοβάμαι!!! 😄😄😄😄
🤣🤣🤣🤣🤣
Τι φοβασαι; αμα πω κουβεντα ανέβασε με πάνω στο benelli.
Δε θα μπορω να κατεβω😂
@@bike-drop έχω βάλει τρεις μαρσπιέδες καθ'ύψος για πάρτη σου. Ένα φιλαράκι έχουμε.
😂🤣🤣🤣
Συμφωνω απολυτα σε οσα λες.Βεβαια οι περ/ροι δεν μπορουν να "Αντιληφθουν" αυτα που λες!!
Δεν είναι για τους περισσότερους το περιεχόμενο, είναι για λίγους και καλούς.
Οι χαζοί μακριά μας
Παράλληλα με τη σαπίλα των διαφημίσεων, νομίζω θα ήταν άξιο μνείας το ότι πλέον αγοράζεις τη μοτοσυκλέτα από κάποιες μάρκες, η οποία έχει πάνω της δυνατότητες οι οποίες ξεκλειδώνουν *από software* επί επιπλέον πληρωμής, π.χ. quickshifter σε KTM. Ό,τι πιο απαράδεκτο έχει υπάρξει στο χώρο, ίσως μαζί με τις ιδέες τύπου μηνιαία συνδρομή για θερμαινόμενα grips που σιγά σιγά θέλει να περάσει η βιομηχανία, επειδή μάλλον τα profit margins δεν ανεβαίνουν αρκετά...
Με το που πήγα 18 πήρα ένα vf 125 Καλό είναι με εξυπηρετεί καθημερινά, αλλά πολλές φορές προτιμώ να πάρω το παλιό c 50 του πατέρα μου που δουλεύει άψογα ακόμα, για να παω στήν δουλειά. Θα αργήσω λίγο παραπάνω αλλά η αίσθηση που σου δίνει δεν συγκρίνεται με τα καινούργια.
Αυτό με το γκάζι είναι τόσο αλήθεια. Έχω ένα cb500x και ένα AX-1 του 1991, παρόλο που το cb έχει καμία 20ρια άλογα παραπάνω το γκάζι του είναι πολύ ομαλό και δείχνει σαν να μην έχει να δώσει , ενώ η γριά από την άλλη με αρκετά λιγότερη δύναμη έχει ένα νεύρο σαν να θέλει να δώσει παραπάνω .
Ωραίο μηχανάκι το ΑΧ, εργάτης καθημερινότητας.
Ακούγεται και σαν ξυλοκοπτικό
Αυτό που νιώθεις είναι η διαφορά ψεκασμού με το καρμπυρατέρ. Το καρμπυρατέρ δίνει άμεσα και πολύ δυνατά την δύναμη στην μοτοσυκλέτα
ετσι φιλε μου οπωσ τα λεσ και ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ,σου γραφει ενασ που μεγαλωσε με bildor,katana ,ninja 1100 ,rd κτλ τοτεσ ειχαμε ερωτα με αυτεσ τησ κουκλεσ ,τωρα απλα μηχανακια αψυχα εκτο μερικων εξαιρεσεων ....
Άλλαξαν οι εποχές, άλλαξαν και αυτοί που καβαλάνε.
Κάποτε έκανες μονος σου σερβις, άλλαζες τακάκια, άλλαζες λάστιχο, έκανες μερεμέτια και έκανες ενα δέσιμο με τη μηχανή.
Σήμερα τους ανάβει check engine στην οθόνη και ρωτάνε στο ιντερνετ τι σημαίνει αυτό;
Εχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους να ρωτάνε τι σημαίνει το σύμβολο στο καντράν, απτον αισθητηρα πίεσης στα ελαστικά.
Αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν να καθορίζουν το προς τα που κινείται η μοτοσυκλετιστικη βιομηχανία, γιατί οι χαζοί είναι πολλοί.
Και τα λεφτά τους γλυκά.
Δυστυχώς πλέον όσοι απομειναμε και ΑΝ καταφέρουμε να δημιουργήσουμε καινούργιους απο τα παιδιά μας.
Ειδάλλως γέρασαν και πέθαναν οι μηχανόβιοι...
Εμείς που έχουμε 23 χρόνια την ίδια μοτοσυκλέτα δεν είμαστε κορόϊδα...😉
Εξαιρετικό βίντεο μπράβο φίλε
Τα είπες όλα..και ας έχω Daytona παπάκι 50αρακι 35 ετών με κινητήρα λιφαν 110cc αμιζο
Αυτο το 110 της lifan εχει βαλει ψωμι σε ποσα σπιτια.
Οι μισοι διανομεις κατεληγαν εκει για να επιβιωσουν.
Καλα να ναι οποιος το φτιαξε
@@bike-drop Έχω κάνει διανομέας φίλε μου τραγουδούσα και είχα ψωμακι...κ σε σχέση μ την δουλειά που κάνω τώρα είμαι ποιο αγχωμένος μακάρι ν αξιωθώ ν πάρω μια μηχανή αν κ δεν το κόβω 😅😅..όσο για τον λιφανεζο το προσέχω δεν κάνω μαλακιες από τότε που τον έβαλα γιατί τον πρώτο τον κάρφωσα dy50😵💫😵💫
γεια χαρα εγω παιδια δεν θα αλαζα αμα την ειχα σε κανα υπογειο ενα ττ600 το πρωτο που βγηκε με το πλαστικο ρεζερβουαρ,ημουν 16,17 ετων την πηρα καινουργια τα συναισθηματα που μου εβγαλε εκεινο το θηριο και λεω θηριο στο γκαζι δεν μου τα εβγαλε καμια μηχανη μακαρι να μην την πουλουσα και να μου εμενε σε κανα υπογειο,καλο βραδυ..
Ολοι κλαίμε ένα που δεν έπρεπε να πουλήσουμε ε;
Πολύ ωραίο το βίντεο.
Ναι πλέον όλα έχουν αλλάξει.
Ως μου βρει κάποιος το TZR 250 V2(3xv) της σημερινής εποχής.
Απλά δεν υπάρχει.
θυσιάσαμε τη ποιότητα στα πλαστικά , θυσιάσαμε τη ποιότητα στα μέταλλα για να μην έχουμε διπλή και τριπλή τιμή απο κινέζους.
λες και οποιος παίρνει κινέζο, ενδιαφέρεται για ποιότητα..
Δεν τα φτιάχνουν όπως παλιότερα.
Χέστηκα για τα συστήματα ασφαλείας των κουλών.
μια σημερινή μηχανή να μην είναι φτιαγμένη απο ΠτιΜπερ αλατίνη θέλω.
Αναγκαστικά κοιτάς για Indian Harley Buel .. τα Royal enfield δε τα βαζω καν στη λίστα
τι έχουνε τα καημένα τα enfield?
@@marinoskalogeris είναι πιο αξιόπιστα
Αλλά δεν έχουν μέταλλα από διαμάντια για να την παρκάρεις σε παμπ και καφετέριες
Καλά είναι τα Enfield, ειδικά το τελευταίο ιμαλάϊαν.. λίγο γκαζάκι παραπάνω να είχανε..
Συμφωνώ απόλυτα ότι τα παλιά μηχανάκια ήταν καλύτερα στην απλότητα τους και στο ότι τα βοηθήματα τελικά δεν βοηθούν στο να γίνει κάποιος καλύτερος οδηγός. Όμως στα τεχνικά χαρακτηριστικά και δύναμη τα σημερινά μηχανάκια δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά. Μιας και κάτοχος speed triple που την αγόρασα του κουτιού τον Ιούνιο έχω να πω ότι τα βοηθήματα τα ενεργοποιώ πολύ σπάνια εως καθόλου κι αυτό για τον λόγο ότι θέλω να την μάθω και να γίνω ακόμα καλύτερος οδηγός ή αν τα έχω ενεργά θα είναι για να μην με τρώει το χέρι μου να την γκαζώνω ανούσια. Δεν θα το αναλύσω για βρεγμένο δρόμο κλπ γιατί είναι ανούσιο αφού πρέπει να οδηγάμε ανάλογα την κατάσταση που είναι το οδόστρωμα. Ίσως είναι η πρώτη και η τελευταία μοτοσυκλέτα που αγοράζω καινούρια και η επόμενη θα είναι σίγουρα μια παλιά χωρίς πολλά όπως την προηγούμενη που είχα πάλι speed triple χωρίς ένδειξη βενζίνης ούτε ιμομπιλαιζερ ούτε abs. Ήταν η απλότητα που είχε και μου άρεσε και μου λείπει και που στα έδινε όλα όποτε ήθελες... Στο σημείο με την διαφήμιση της σερβιέτας με διέλυσες αχαχαχαχ
Μηχανάρα έχεις, Μηχανάρα σκοπεύεις να ξαναπάρεις!
Δεν συγκρίνονται οχι.
Ουτε σε κρατήματα ουτε σε ασφάλεια ούτε στην ηρεμία που έχεις οταν τα καβαλάς.
Αν είσαι όμως μαμούνι, ψάχνεσαι και κοιτας πάλι τα παλιότερα..
Βγαίνουν και αυτά τα ρετρο και μας κανουν να τρωγομαστε με το ποσο όμορφα είναι...
Θα πήγαινα σε yamaha ΜΟΝΟ για το XSR900..
Αυτή τη κουκλάρα τη στρογγυλοφαναρη, που θυμίζει άλλες εποχές
@@bike-drop το συμπαθώ πολύ το xsr900 ακριβώς για το λόγο που είπες και με ψήνει γιατί ταιριάζει πολύ στην Κρήτη. Τα στρογγυλοφάναρα έχουν μια πολύ ιδιαίτερη γοητεία όποιο μοντέλο κι αν είναι. Αλλά τρωγομαι για ένα ninja 636 2004-2010 και να το κάνω τιμονατο. Γενικότερα λείπει πολύ η απλότητα από την εποχή μας και είναι ένας λόγος που ας πούμε μετάνιωσα που έδωσα το προηγούμενο αλλά έπρεπε. Θα έλεγα ότι ίσως πίσω από τη γοητεία του παλιού κρύβεται κάποιο παιδικό ή εφηβικό απωθημένο. Καλά να είμαστε και να ονειρευόμαστε. Σε περιμένω Χανιά να ξέρεις όποτε το αποφασίσεις και παίζει και φιλοξενία.
@@bike-dropκαι μάλιστα ολόμαυρη όπως είναι η δική μου με το τρικύλινδρο πιστόλι 😉👌
Εκπληκτικός 🤘
Έχουν καλύτερα μέταλλα ,είναι απλές στη συντήρηση ,δεν έχουν κουμπιά πιλοτηρίου και δεν είναι μπουκωμένες από τα euro.Και το κυριότερο ο αναβάτης ελέγχει τη μηχανή και όχι η μηχανή τον αναβάτη .
Επίσης το nokia 3210 ήταν το πιο σκληροπηρινο κινητό
Δεν έσπαγε δεν χαλούσε
Η μπαταρία κρατούσε μια βδομάδα
Αλλά γιατί πήρες σμαρτφον;;
Τι σημαίνει είναι καλύτερο
Καλύτερο σε τί ;;
Διαφορετικό ναι
Είναι διαφορετικές
Στους περισσότερους αρέσουν
@@thanosa2206 έχεις δίκιο σε αυτό αλλά το βλέπεις στη ποιότητα κατασκευής .Παλιά μοντέλα τα πλαστικά τους δεν έχουν ξεθωριάσει και είναι σαν καινούργια,ενώ στα καινούργια ακούς τη φράση ανακυκλώσιμα υλικά που ξέρεις ότι σε ένα χρονικό διάστημα θα χαλάσουν .Δε λέμε ότι είναι καλύτερα τα παλιά σε θέμα επιδόσεων ή κατανάλωσης .Λέμε σε ποιότητα κατασκευής και ανταλλακτικών .Βέβαια αυτό γίνεται καθαρά για θέμα να αγοράσει κάποιος καινούργια ανταλλακτικά.Για παράδειγμα το Africa 750 το μόνο πρόβλημα που θα βγάλει είναι ανορθωτής ,τρόμπα βενζίνης ,ενώ ένα καινούργιο θα σου βγάλει θέμα στα πλαστικά και σε άλλα υπάρχοντα μέρη .Ποιο πολύ μια εταιρεία που θα έχει περισσότερο κέρδος ;Στα καινούργια .Δεν είναι τυχαίο που αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις εταιρείες όπου τα αναλώσιμα χαλάνε πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα αναλώσιμα παλιών μηχανών .
Ένα πράγμα έχω να πω, το ότι υπάρχουν αρνητικά σχόλια και το Timestamp τους είναι ΠΡΙΝ κάνει πρεμιέρα το βίντεο,
μου λέει όσα θέλω να ξέρω για την κοινότητα του youtube.
Κρίμα.
Τους τρως τη δουλειά απο τα δικά τους κανάλια φαίνεται.
Αυτοί τρώνε απόκρυψη χρήστη.
Αστους να σχολιάζουν, κάθε σχόλιο τους εμένα με βοηθάει για τον αλγόριθμο.
Καθε like και dislike το ιδιο, engagement ειναι.
Στο 0-200 των 2 μηχανών στο 8:20 κάτι ξαφνιάστηκα. Δεν περίμενα να έχουν ίδια δύναμη 20 χρόνια μετά.
Λίγες εταιρίες τελικά εξέλιξαν όντως τα μοτέρ τους.
σε "οικονομία" και βάση προδιαγραφών έχει γίνει εξέλιξη στα μοτέρ κυρίως.
Σε έναν καθημερινό άνθρωπο που θέλει να πάει απο το σημείο Α στο σημείο Β, είναι χρήσιμα
Σε γενικές γραμμές η ποικιλία στην προσφορά δείχνει την ποικιλία στην ζήτηση. Λέω σε γενικές γραμμές γιατί με την διαφήμιση παίζει να αγοράσουμε σερβιέτες για παράδειγμα.
Άλλες ανάγκες έχει ο τύπος που αγοράζει το blackbird, και αλλες εκείνος που αγοράζει το 525dsxfghre.
μηχανάρα το xx για εκδρομούλες
Εκείνος που αγοράζει το 525 θέλει τη χαμηλή τιμή με μια μοντέρνα μοτοσυκλέτα.
με το Blackbird αγοράζεις την εμπειρία εκείνης της εποχής.
Κανένα απ'τα 2 δεν είναι πρακτικό. Ένα σκούτερ με μπόλικο χώρο θα ήταν πρακτικό
@@bike-drop Drop μου, όταν λέω "ανάγκες" δεν το περιορίζω στην πρακτικότητα
το κατάλαβα, αλλά αποφεύγω να μιλήσω για παιχνίδια στο δρόμο μην πέσουν να με φάνε!!!
Οι παλιοτερες πιστευω ηταν πιο ποιοτικες σε κινητηρες και πλαστικα....Ειμαι 58 και εχω αλλαξει 19 μοτοσυκλετες....Τωρα εχω ενα μαυρο ΧΧ 1100 blackbird του 2004 που αγοραστηκε ομως 2500 πριν κανα χρονο γιατι μου αρεζε απο παλια...Πολλη ποιοτητα για 2500 ευρω.....Ηταν και πρωτη μοτο παραγωγης που περασε τα 300km/h...
Και κρατησα και το TDM 900ABS που εχω απο το 2015....Ειχε αγοραστει 3300....Για την πολη το αγαπημενο μου ειναι ενα SH 300ABS του 2007 που αγοραστηκε πριν 4 χρονια 1600 ευρω...Και για να ψωνια ενα ηλεκτρικο RKS MT3PRO που μετα την επιδοτηση βγηκε 800 ευρω....Επισης εχω ενα CB 50J του 1978 για συναισθηματικους λογους οταν τα 100km/h ηταν κατι σημαντικο....Ανεφερα τιμες γιατι ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ φτανουν με το ζορι τα 8 χιλιαρικα....Λιγοτερα απο ενα ας πουμε CB 500X.....
Για μας τους μεγαλυτερους πολλα καινουρια μοντελα λοιπον ειναι απογοητευτικα λογω δυναμης αλλα και απαγορευτικα λογω τιμης....Τωρα για κατι καλο πρεπει να περασεις τα 25 χιλιαρικα....Τα ηλεκτρονικα δεν με συγκινουν ΕΚΤΟΣ απο το ABS και καλυτερα οπως εχει το SH 300 μου ABS και CBS (συνδυασμενα φρενα) μαζι !! Εχει και το BLACKBIRD συνδυασμενα....Πολυ μπροστα για την εποχη του...Η αξια τους φαινεται σε φρεναρισματα πανικου....
Τελος για το ηλεκτρικο ειναι οτι καλυτερο για ησυχες βολτες γιατι αυτο θα ειναι το μελλον....Εχει ομως ενα κακο....Δεν σε ακουνε....ερχεσαι υπουλα.....εισαι αορατος.....κι ας εχεις φωτα μερα νυχτα....
Τελικα οι καινουριες μοτοσυκλετες ειναι πια ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣ γι αυτο που προσφερουν....Αξιζει ενα TRACER οσο ...4 TDM σαν το δικο μου?? Γι αυτο το εχω ακομη....
Ασφαλως και δεν αξιζει 4 tdm.
Ο κοσμος φοβαται τα μεταχειρισμενα και τα παλιοτερα.. Μενουν περισσοτερα για εμας που τα εκτιμαμε
πρωτη μηχανη που οδηγησα ειναι το rebel 500 του 22, πλεον εχω στην κατοχη μου το cb400 hyper vtec. Σκεπτομενος πως αμφοτερα ανηκουν στην ιδια εταιρια, ειναι η μερα με τη νυχτα βασει ποιοτητας. Η γρια καλα κρατει. (Παρολο που ειμαι μαλακας, ασχετος που εμαθε να οδηγει με abs, επεσα και τωρα ειναι στο γιατρο)
Οι σάπιες αναρτήσεις του Rebel δίνουν αίσθηση οτι είναι κατώτερο.
Στη πραγματικότητα εκεί μόνο υστερεί.
Καλό μηχανάκι είναι, αλλά έχει πολύ μαλακό μπροστινό
η γριά είναι κουκλάρα!
Καλό είναι το Rebel σαν μηχανάκι.
Σφίξιμο λίγο στο μπροστινό θέλει και μαζεύει
Μην βάζεις στο τσουβάλι και το ABS, όλα τα άλλα ίσως, αλλά κανείς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ένα κομπιούτερ σε φρενάρισμα πανικού, ΚΑΝΕΙΣ, ούτε οδηγοί racing. Είναι πανικός, δεν χωρεί συζήτησης αυτό. Για τα άλλα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι συζητήσιμα, αν και το antispin ίσως και αυτό θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτικό, είναι επιλογή να θέλεις να σπινιάρει ο τροχός, τις περισότερες φορές δεν είναι πανικός αλλά υπάρχουν φορές που θες να αποφύγεις κάτι και επιταχύνεις απότομα, οπότε και εκεί ίσως... δεν είμαι σίγουρος.
Όσον αφορά τις οθόνες... όντως γαμησέ τα...
Δεν είχα ποτέ abs.
Και στο μικρό που χω για εργάτη δεν ενεργοποιηθηκε ποτέ.
Βέβαια έχω άλλους αυστηρούς κανόνες που ακολουθώ, γιαυτό και δεν το χρειάστηκα ποτέ..
Ειχα μοτοσυκλετα με αβς το χορνετ του 08 με αβς και συνδιαζομενη πεδηση και ηταν η 1η μου μοτοσυκλετα την οποια δεν χαρηκα και πολυ.
Μεσα σε λιγους μηνες μπηκε 2 φορες γιατι ημουν μλκς μια οδηγουσα προς λαυριο εντος των κλασσικων στενων με πολλα χωρις να ξερω να αντιδρασω σε περιπτωση που καποιος πεταχτει και μπαρμπας με ροβερ πεταχτηκε απλα εκοψα τιμονι και φρεναρα και μια γκαζωσα σε και φρεναρα πανω σε βρεγμενα πλατανοφυλα.
Στο επομενο μηχανακι που ηταν rr 08 και ηταν χωρις αβς δεν μου χρειαστηκε ποτε και ειχα παντα αν και σπανια ελεγχομενο γλυστριμα(βεβαια επαιξε ρολο και οτι ειχα σκοτωθει ηδη μια φορα γιατι ειχα παρει για 1η μηχανη κατι υπερβολικο).
Μετα απο 10 χρονια σχεδον αποχης ξανα πηρα ενα f ακι cbr,καλο χρυσο αγιο το αβς οπως ολα τα βοηθηματα αλλα ειναι για αρχαριους ειτε για i dont give a fck αναβατες που εχουν και την ψευδαισθηση οτι θα τα κανει ολα ενα συνολο εγκεφαλων συμπεριλαμβανομενης και της κοινης λογικης.....
Εγω θα μιλήσω για μένα σαν νέος αναβάτης ηλικιακά. Έχω στην κατοχή μου ένα cb500x. Δεν μου λένε κάτι προσωπικά τα περισσότερα παλιά μηχανάκια αλλά είναι κάποια λίγα που σου λένε πολλά για την λιτοτητα και το ποσό τα απλά πράγματα μπορούν να φτιάξουν ένα κόσμημα. Νομίζω αυτό προσπαθούν να κάνουν κάποιες εταιρίες με τα γυμνά μηχανάκια τυπου νέο retro. Όπου στην πλειοψηφία δεν έχουν τίποτα εκτός από τα βασικά ηλεκτρονικά. Νομίζω μετά από ένα σημείο θα χαθεί το νόημα όλου αυτού. Πχ riding modes. Αν και μου αρέσουν τα on off γιατί κάνω αρκετές εκδρομές και ταξίδια ακόμα και δικαβαλος , έχω αρχίσει να σκέφτομαι πληρώνεις μηχανή η τα ηλεκτρονικά συστήματα όταν ένα γυμνό μηχανάκι με ίδιο κινητήρα συο προσφέρουν 3 χιλιάρικα κάτω; Πχ το χορνετ το 750 8700 και έχει την ίδια καρδιά με το transalp που έχει 11500. Δεν ξέρω αν πληρώνεις το trend της εποχής η την χρηστικότητα. (Δεν έχω υπάρξει χρήστης γυμνής μοτοσυκλετας να ξέρω αν είναι άνετη σε ταξίδια ) αλλά έχει τύχει να οδηγήσω το cb χωρίς φερινγκ και αυτή η αίσθηση που είσαι ένα με τον δρόμο είναι πολύ γλυκιά.
Κοίτα, γιατί είπες μαγικές λέξεις..
Τo Cb500x που έχεις, φοράει στη καρδιά του ένα μοτέρ που έχει αλλάξει ελάχιστα τα τελευταία 25 χρόνια.
Ήταν εξαρχής υπέροχο, έμεινε υπέροχο.
Γιαυτό και είναι το βασικό μοτέρ που κλωνοποιούν για όλα μα όλα τα 500άρια που έρχονται απο Κίνα-Ταϋλάνδη-Ινδονησία κτλ.
Δεν γίνεται να βελτιώσεις κάτι τέλειο.
Ισχύει πως πληρώνεις τα ηλεκτρονικά, και τις εργατοώρες για την ανάπτυξη των συστημάτων.
Ταυτόχρονα παίρνεις και έξτρα βάρος, το οποίο το μειώνουν με λιγότερο συμπαγή πλαστικά, πιο ελαφρυα μέταλλα κτλ
Το Cbr μου, έχει χτυπήσει 3 φορές πριν το πάρω.
Δεν έχει κάνει κιχ. Πέρα απο κάποια πλαστικά που φαίνονται πως είναι πιασμένα.
Ένα σημερινό μηχανάκι θα είχε κόψει πλαίσιο λόγω των ανακυκλωμένων υλικών και χαμηλής ποιότητας μετάλλων.
Γενικά έχεις στη κατοχή σου μια μηχανάρα.
Την οποία στη θέση σου δεν θα την άλλαζα ποτέ.
Θα μάζευα απ'την αρχή λεφτά για δεύτερο μηχανάκι, και αυτή θα έμενε για πάντα στην οικογένεια.
Ελπίζω κάπως κάπου να μας φέρει ο δρόμος να συναντηθούμε, να το δω απο κοντά!!
@@bike-drop το ελπίζω και γώ . Το cb έλεγα να το αλλάξω για κανένα πιο ταξιδιάρικο μοτέρ κύριος από ανέσεις σελας ( καθώς η σέλα του είναι χμμμ. ) βέβαια σε αυτό φταίω εγώ καθώς την έφτιαξα δεν μαρεσε και την έδωσα. Αυτή που πήρα αν και μαμά παραήταν σκληρή. Σκέφτομαι μήπως φταίει το ύφασμα. Είδωμεν. Γενικά το cb500x είναι μια τίμια μοτοσυκλέτα. Σε 3 χρονάκια έχουν μπει πάνω της 80 χιλιάδες χιλιόμετρα με τα περισσότερα να είναι εκδρομικά. Και μια Ρουμανία φέτος το καλοκαίρι. Εκεί στην Ρουμανία αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν τι μοτοσυκλετες ταξίδευαν. Τα περισσότερα ήταν cruiser ούτε φερινγκ ούτε τίποτα. Αρκετά γυμνα. Και εννοείται από adv 8/10 ήταν gs. Όταν είδα τα γυμνά εκεί με έβαλε σε σκέψεις λέω μέσα μου κοιτά να δεις θέληση να έχει. Το αποκορύφωμα θεωρώ ήταν κάτι βεσπες παλιές από Ουγγαρία στο τρανσφαγκαρασαν.
cb500x πασπαρτού μηχανάρα.
άψογη για όλα αν δεν είσαι 2 μέτρα
@@EA_Travelers η αληθεια είναι πως με ένα 120αρι, φτιάχνεις με τζελ τη σέλα και γλιτώνεις τα 4-5 χιλιάρικα που κοστίζει μια καινούργια μηχανή.
Με τα πάντα ταξιδευεις!
Ορεξη να χεις, και να μη βιάζεσαι!
Το μυστικό είναι το να σε καλύπτει οικονομικά η μοτοσυκλέτα σου στο θέμα συντήρησης.
Αν βγαίνεις να της τα χεις όλα στην ώρα τους, θα σε γυρίσει σε όλο το κόσμο!
Το μόνο μηχανάκι που μπορείς να πεις οτι θα ήταν αναβάθμιση θα ήταν το nc700-750.
Του ριχνεις μισο μύριο χιλιόμετρα με 2 ρυθμίσεις βαλβίδων.
Ειδικά αν είσαι του ταξιδιού, θα το λατρέψεις
@@bike-drop το nc το σκέφτομαι αλλά δνε ξέρω αν αξίζει manual . Επίσης σκέφτομαι και το v strom. Αν δεν ήταν ο συνεπιβάτης εγώ γυμνό θα επερνα γιατί τα έχω κάψα 😂 ειδικά ένα mt09 είναι κόσμημα. Η σέλα δυστυχώς δοκίμασα αυτές τις ανατομικές, εγώ πιστεύω πιο πολύ μόδα είναι παρά πράξη. Κερδίζεις κάπου χάνεις άλλου. Όποτε τις έχω πάρει από φόβο την τροποποίηση σελας.
Αδερφε με καλυψες απολυτα!Εχω ενα Tiger 1050 του 2010 me 120 τροχο(105.000 κμ μηδεν βλαβες πλην πηνιων στις 80 χιλιαδες) και βελτιωμενες αναρτησεις και μου βγαζει τετοια γουστα που δεν με συγκινει κανενα υπερσυγχρονο μηχανκι τωρινο στην κατηγορια του.
Μα ολοι παμε και ψαχνουμε μηχανακια euro 3 για να γλιτωνουμε τα φπε, να χουν το γκαζακι τους, και τρεχουν οι κεφτεδες να παρουν euro 5..
Φιμωμενα τερμα, να τους σβηνει με δευτερα γιατι εχουν υπεροχο ψεκασμο, να μην παιρνει μπρος οταν εχει κρυο και υγρασια...
@@bike-drop και να δινουν 20000+ για ευχαριστηση και να μην μπορουν ενα μπαντιλικι να κανουν
Το διαφημιστικό με τις σερβιετες απλα με πεθανε 😂😂😂
μηχανές για άντρες 🏍
μηχανές για "άντρες" 🛵
Ο παλιός ειναι....αλλιως !
και ο νέος είναι ωραίος όμως! Να ΄μαστε δίκαιοι!
@@bike-drop Αυτό το κολλησαν αργότερα στο περιοδικό Μοτό την δεκαετία του '90 για λόγους μάρκετινγκ.Απο (Λιβιεράτος-Καλλιρης) Η γνήσια φραση πρωτοξεκινησε την δεκαετια του `70 απο στρατιωτες κατα την διαρκεια της θητειας τους.
@@ΔημητριοςΑραβιδης "μα παντα ευτυχώς ο παλιός ειναι αλλιώς" 😂🤣❤️
@@bike-drop Γιατι δεν βγαζεις καποιο θεμα πιο σοβαρο που θα κανη πολλους να "ανησυχησουν" ;;;;
@@ΔημητριοςΑραβιδης δεν ασχολείται κανείς με τα σοβαρά..
Θα το δουμε 5-10 άτομα και θα το εξαφανίσει ο αλγοριθμος.
Με το ζορι βλεπουν 3 λεπτά συνεχόμενα οι περισσότεροι.
Μαλακιούλες θέλουν και clickbait για να ασχοληθούν..
Πέρα απο αυτό, είμαι και ακατάλληλος απο θεμα ευφυΐας να αναλύσω σωστά τα σοβαρά.
Ισως με ενα 550 του '81 , να γινοταν ακομα καλυτερο το βιντεακι............ αλλα που να το βρεις ?? :) τεσπα. Η εξέλιξη ειναι κατι που αλλου κανει καλό,αλλου κακο. Το οτι η αναγκη σε χαμηλοτερες καταναλώσεις βενζινης εκανε ξαφνικά την μοτοκίνηση "μοδα" και ξαφνικά ο αυτοκινητιστής παρατησε το αμαξι του για να παρει δυο ροδες στα 40άντα του ............ ειναι καλό να νιωθει την ασφαλεια των ηλεκτρονικών βοηθημάτων που μπορει αυτη η εξέλιξη να του προσφέρει. Εμας που εχουμε μεγαλώσει με δυο ροδες απ'το δημοτικό , μας φαίνονται
"too much" αλλά ευτυχως εχουμε περισσοτερες επιλογες στα μεταχειρισμένα....... το πως αντιλαμβανόμαστε ο καθενας μας τον δικυκλισμό, ειναι μια αλλη κουβέντα. Το μονο βοήθημα που προσωπικά βρισκω περισσότερο χρήσιμο, ειναι ενα ABS ........ τα υπόλοιπα τους τα χαρίζω :)
υγ> ευχαριστουμε πολύ για το βιντεο B-D. πολυ ωραιο ξυπνώντας αναμνήσεις.
άιντε βρες ένα 550 όντως.
το θέμα του πανήψηλου φίλου μας είναι οτι απο όταν έγινε μόδα η μηχανή, άρχισαν τα πάντα να γίνονται πολύ πιο ακριβά.
βρηκαν καινούργιο τρόπο να παίρνουν λεφτά απο χαζούς πλούσιους και ταυτόχρονα να ξεζουμίζουν τη μεσαία τάξη.
έφτασαν τα παπάκια να πωλούνται 4 χιλιάρικα.
αν δεν είχε τόσο ζήτηση δεν θα ήταν εκεί οι τιμές.
όσο ο κόσμος πέφτει σαν ζώα σε ότι του πετάνε, τόσο θα ανεβαίνουν οι τιμές σε όλα.
το καλό που λες, είναι πως εμφανίζονται για εμας παντού ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα 10-15 ετών που είναι μηχανάρες.
τώρα για θέματα ασφάλειας, άμα νιώθει ο άλλος ούτε το abs δε χρειάζεται.
εφόσον νιώθεις, καλό είναι να το χεις αλλά παίζει να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ποτέ.
@@josephxanthopoulos η μπορείς να τα απενεργοποιήσεις
Αλλά καταλαβαίνω ότι εσείς η μεγάλης ηλικίας με την τεράστια εμπειρία μπερδευεστε λίγο με τα κουμπάκια
Τι με κοιτάζεις Ρόζα μουδιασμενο
@@thanosa2206 δεν ειναι το να απενεργοποιησεις τα ηλεκτρονικα το προβλημα. Αλλα το σε ποιους απευθυνονται. Εκεινοι ειναι το προβλημα.
@@peterstas1 δε σε κατάλαβα
Πάντως υπάρχουν ένα σορό μοτοσυκλέτες που φτιάχνονται λίγο πιο παραδοσιακά
Όπως της royal Enfield
Αλλά γενικά το θέμα εδώ είναι ότι δεν τους αρέσει να υπάρχουν επιλογές
Όχι όλες όπως παλιά
Μηδέν εξέλιξη επειδή έτσι οδηγούσαν παλιά
Επίσης εκείνα τα Χόντα και τα γιαμαχα του 80-90 που σε όλους μας αρέσουν
Υπηρετούσαν όμως εκείνο το στοιχείο της εξέλιξης
Πάντα κάποιον παλιό μοτοσυκλετιστη δυσαρεστουσαν με την επιλογή τούς
Πάντα κάποιος θα γκρινιαζε με το καινούργιο μοντέλο της Χόντα
Αλλά τελικά μετά από χρόνια ήταν το τελιο μοντέλο
Δεν βρίσκεις άκρη 😅
@@thanosa2206 οταν φτασεις τα 50, θα καταλαβεις
👌👌👍👍🙌🙌🙌🙌
Έχω μία απορία ρε μάγκες. Ποιος ο λόγος της νησίδας στο 5:23 ; Ειδικά στην Εθνική που σε αναγκάζει να αλλάξεις λωρίδα με μεγάλες ταχύτητες και ξαφνικά... Δεν το καταλαβαίνω.
Γέφυρα είναι, ίσως δε φαίνεται στη κάμερα.
Κατεβαίνω γέφυρα σε εκεινο το σημείο.
Το ανισόπεδο έδαφος είναι δεξιά της νησιδας
του 06" ειναι παντως το xtακι
Το αδίκησα!
παραμένει υπέροχο μηχανάκι.
Ίσως η καλύτερη λύση για Fun to Ride Commuter
Μεγαλη κουβέντα
Δύσκολα θα έλεγα να ειναι καλύτερες
Μπόρει καποιες σε εναν τομέα να ηταν καλύτερες αλλα χανουν σε πολλα αλλά
ολα βελτιώνονται και γίνονται πιο οικονομικα στη χρήση και πιο συνετά στην χρήση εαν με πιάνεις
Πως ακριβως ειναι ενα honda rebel 1100 του 2024 καλυτερο απο ενα Harley sportster του 2000 ?
Οικονομικότερο δεν είναι.
Ασφαλέστερο με τις αναρτήσεις της πλάκας που φοράει δεν είναι.
συνετο; τι θα πει συνετο;
Είναι καλύτερες οι παλιότερες. Αναμφίβολα.
@@e-vas αυτό σε πείραξε εσένα η χρονολογία
Όχι ότι συγκρίνεις Χάρλεϊ με Χόντα 🤣
Όλα τα υπόλοιπα μην τα ξαναρωτας γιατί τα έχω απαντήσει στο αρχικό μου σχόλιο
@@thanosa2206 ίδια κατηγορία κυβικών, ίδια κατηγορία cruiser, το Honda διπλή τιμή απο το Harley και στην Ελλάδα και παγκόσμια.
Γιατί να μην τα συγκρίνω;
όμοια πράγματα συγκρίνουμε, εσύ προσπαθείς να πείσεις για πράγματα που υπάρχουν στο μυαλό σου μόνο.
και οι 2 έχετε δίκιο
@@bike-drop σοφός ο bikedrop 🤣
Κάτοχος mt03 καμία σχέση με xt 500/550/600
Παρόλα τα βοηθήματα κοντράρω άνετα xt 600με power bomb.. Και μιλάμε για ένα μοτέρ 320cc έτσι.. Στα 47 άλογα από μεριάς μου μισά κυβικά περίπου κι όμως ωραία δύναμη και αν παίξεις λίγο με τα settings εχεις όλα αυτά που είπες.. Το να μη ξέρεις αν θα φτάσεις 😂
μόνο στα όνειρα κοντράρεις μονοκύλινδρο.
εκτος και αν πέσεις απο γκρεμό και φτάσεις πρώτος.
Νομίζω πως ίσως το 390 μπορεί να κυνηγήσει το xt, αλλά με ερωτηματικό
Δεν εχεις και αδικο.... ομως προτιμω το 12χρονο σκουτερ μου με τους χωρους και την πρακτικοτητα του απο το επισης ομορφο SRX400 μου του '89 που δαγκωνε (μεχρι το '03) αλλα το φυλαω στην βαση που εφτιαξα με τα χερια μου
Για την καθημερινότητα και γω προτιμώ το καινούργιο σκουτερομηχανο που εχω.
Πρακτικότητα, οικονομία, δε φοβάσαι μη βγάλει βλάβη.
Δυστυχώς τα όμορφα δεν κάνουν για εργάτες. Δεν αντέχουν δηλαδή..
@@bike-drop διαφωνω καθετως. Εχει βγαλει χιλιομετρα και χιλιομετρα το beverly 350 μου λογω δουλειας (οχι delivery) και συνεχιζει με μικροπροβληματα. 1 αλλαγη variator και συντομα (πριν φαω τα μουτρα μου) αλλαγη silent block στο swing arm (κουνια) του μοτερ. Προσφατα αλλαγη δισκων στην δευτερευουσα μεταδωση 82.000 Km ειναι αυτα
@@gamiwv σε τι διαφωνείς κάθετα ρε φίλε;
συμφώνησε μαζί σου, και του απαντάς αυτό ακριβώς που σου έγραψε..
το απόσμασμα στην ιστορία απο ποιο βίντεο είναι;
heritage απο το κανάλι του Jason Momoa
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν xtx/r με άδεια που καλύπτει α2 ?
Όλα.
Καλύπτει έως 35kW και όλα τα xtx-r έχουν 33kW ιπποδυναμης.
σε καλύπτει το Α2
Σε καλύπτουν οι κιλοβατόρες.
Αν δεν έχει μπουριά πίσω για εξατμίσεις δεν θα χεις θέμα ποτέ
Σε καλύπτει μέχρι να γίνει η στραβή
Ine 50-50 ta palia ine apla, xe to aplotita ine goiteftiki, ala sta xenuri ta mona pragmata ine aparrtita ine, to ilektroniko injektion, xe to abs tipota alo.
100%
Ολα τα υπόλοιπα ειναι έξτρα, που τα πληρώνει ο κόσμος βάση νομοθεσιων και προδιαγραφών.
Όταν οδηγούσα χτ660χ το 2004 νομίζατε ότι είναι κτμ .τώρα τα βίντεο αυτά είναι της Χαλιμάς.
Αληθεια; γιατι το βιντεο δε μιλαει πουθενα για Xt, στοκε.
έλεγα και γω, δε θα βρεθεί ένας βλάκας..
@@Tzela_St η κυρία πονηριδου
@@bike-drop φτάνει που τα αγοράζετε εσείς οι άνεμοι 20 χρόνια μετά
@@thanoszn1600 μηχανακι του 22 εχω, μπετοβλακα
τα καινουρια ειναι καλιτερα .η εξέλιξη δεν σταματαει. αλλο ρομαντισμος αλλο τεχνολογια..το τενερε το 700 πχ ειναι 20 φορες καλυτερο απο το χτ σου
Δεν εχω Xt, δεν ειδες το βιντεο. Απλα σχολιαζεις για πραγματα που ουτε ειδες, ουτε γνωριζεις, και γινεσαι ρεζιλι σε οσους το ειδαν.
Ότι πιο παλιό τόσο πιο καλό!!!Τα καινούργια να μη πω.....
Είπε ο Νίκος ο Ντράγκμαν, που δεν οδήγησε τίποτα πάνω απο 60 άλογα ποτέ, και χάθηκε στο ηλιοβασίλεμα.
Μαζεύονται οι μηχανικοί αφήνουν ένα σχόλιο, βάζουν μια σφραγίδα απ'το πτυχίο τους και γυρνάνε στη δουλειά τους, το ντελίβερι.
@@Tzela_Stεχει να παραδωσει καφεδες το παιδί, αστον
@@Tzela_St πωω τι ειπες τωρα. μετα απο 28 μηχανες που δεν εχεις δει ουτε στον υπνο σου στα 54 μου θα αγορασω παπι παλιο τ 50 να γινω ντιλιβερας.ωραια ιδεα.
Χωρίς να δω το βίντεο (θα το δω, οκ), είδα μόνο τίτλο και κεφάλαια: Τρίχες κατσαρές.
Έχω μηχανή 17 ετών. Την είχα πάρει καινούρια. Προσοχή: Ήταν η μηχανή που ήθελα. Η μηχανή που θα έπαιρνα τότε, πριν 17 χρόνια, ακόμα και αν μου περίσσευαν τα τριπλά χρήματα να διαθέσω. Αυτό είναι βασικό και ο λόγος που την έχω 17 χρόνια.
Έχω οδηγήσει ένα σωρό δίτροχα πάντως.
Όμως αν είχα τα λεφτά αυτή τη στιγμή θα έπαιρνα την ίδια, φετινό μοντέλο. Η οποία με τα έξτρα της πάει σαν ένα μεσαίο αυτοκίνητο (όχι μικρομεσαίο).
Θα το είχα κάνει και σχεδόν με όλες της τις ανανεώσεις στα τελευταία 10 χρόνια (αν και με την τελευταία νιώθω όπως όταν πήρα τη δικιά μου - άλλαξε ο πλανήτης).
Τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε και δικαιολογία κακομοιριάς.
ΟΚ και με ένα παπί κάνεις το γύρο του κόσμου. Το θέμα είναι πως γουστάρεις, πως σου αρέσει. Ο κόσμος προχωράει μπροστά είτε το θέλει κάποιος ρομαντικός είτε όχι (βαφτίζει τον εαυτό του ρομαντικό γιατί αλλιώς καταλαβαίνει ότι το "σπορ" είναι ακριβό).
Κάποτε έλεγαν "το δάχτυλό μου είναι καλύτερο από ABS" - κάποιοι το πλήρωσαν σε μάρμαρο (οι συγγενείς τους). Τρίχες. Η τεχνολογία προχωράει. Οι πιο παλιοί θα έλεγαν "πφφφ ψεκασμός, με το καρμπιλατέρ κάνεις ότι θες"... Αν το πάμε έτσι, θα έβγαινε ο άλλος ο καβαλάρης με το άλογο και θα έλεγε "εγώ πάω στη φύση όπου θέλω με ή χωρίς δρόμο".
Η εξιδανίκευση είναι εσωτερική ανάγκη. Σημειώστε το.
Χωρίς παρεξήγηση για το βίντεο και την παραγωγή του, που φαίνεται προσεγμένο τώρα που το βλέπω.
Είναι από αυτές τις χρήσιμες δικαιολογίες του για να φτάσει κάποιος στο "πωπω δεν πήρα τη νέα, από του χάρου τα δόντια γλύτωσα" (said no one ever, που λένε και τα αμερικανάκια) και στην πραγματικότητα μεταφράζεται "δεν μπορώ να πάρω το νέο, ας δικαιολογήσω το να πάρω ή να έχω κάτι παλιό".
4 παράγραφοι. σε τρίγκαρε όχι αστεία.
πως να σε πάρει κάποιος σοβαρά ρε φίλε, όταν γράφεις ένα σεντόνι και ξεκινάς με το "ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ"
ότι και να έγραψες απο κάτω δεν έχει καμία ουσία..
και είχες εξαρχής άδικο για όλα, και δεν ζήτησες και συγνώμη που είσαι προπέτης
τι μηχανη εχετε εαν επιτρεπεται:
Χωρίς να δω το βίντεο λέει.. και δεν έχει σβήσει καν το σχόλιο που γράφει ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ άσχετα με το βίντεο, άσχετα με τα πάντα.
επιστήμονες είστε ρε φίλε