Ceviz Bahçesi Nasıl Kurulur?
Вставка
- Опубліковано 7 лют 2025
- Ceviz bahçesi kurmak kârlı bir iş midir? Ceviz bahçesi, tohumdan yetişmiş fidanlarla kurulur mu? Her ceviz çeşidi her iklimde yetişir mi? Ayrıca bir tozlaştırıcıya ihtiyaç var mıdır? Ceviz bahçesi kurarken nelere dikkat edilmelidir? gibi konulara cevap vermeye çalıştığım bu videomun ilgilenen izleyicilerim için faydalı olması dilek ve temennisiyle...
Tohumdan ceviz bahçesi kurdum 5 yaşına geldi verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Üçgen Ciftlik
Birşey değil. Kolaylıklar dilerim.
Hay masaAllah abi harika ve kapsayici anlatmissin .InsaAllah bu güzel videolari yapmakla devam edersin
Benimde asisiz ceviz fidanlarim var belki videomda görmüsündür bir kaç ay önce çekmistim insallah sizde o ilginç olay ve ceviz dikimi adli videoyu izlersiniz.
Teşekkür ederim kardeşim. Allah razı olsun. İzlerim tabi ki, zevkle...
Hocam tohumdan fidan yapıp aşılama yapsak daha dayanıklı fidan elde edermiyiz
Evet. Ama tohumu fidanın kalıcı olarak yaşayacağı yere ekmek lazım. Çünkü, tohumun ilk yeşerdiği zaman, kazık kök çok derinlere gidebilir. Su ihtiyacını giderir. Sökülüp dikilen fidanlar böyle olmaz.
Taban suyunun yakın olmasından kastınız nedir hocam ?
Denize yakın yerlerde, ya da ırmak kenarlarında bulunan tarlanın bir miktar derinliğinde bulunan su. Taban suyu, toprak yüzeyine 2m'den daha yakın olmamalı.
@@gorelimogrenelim Teşekkür ederim hayırlı keyifli günler
Hocam siz ceviz fidanlarının üç ya da dört yaşından sonra fazla su istemediğini ve senede dört veya beş kez su vermenin yeterli olacağını söylüyorsunuz lakin ceviz üreticileri ve çoğu ziraat mühendisleri ceviz ağaçlarının En az haftada bir kez sulanmasını öneriyor hangisini uygulayacağız bilemedik çok çelişkili durum
Cevizin su ihtiyacı, yörenin yağış durumuna, toprağın suyu tutma seviyesine, bahçe hazırlanırken fidan çukurlarının yeterli derinlik ve genişlikte kazılmasına ve tarla taban suyu durumuna göre değişmektedir. 3 yaşına kadar her türlü bakımı ve sulaması yapılmış, yeterli gelişmeyi sağlamış olan ceviz ağacı, çok fazla su istememekle birlikte, bahçe sahibi bahçesiyle, ağaçlarıyla devamlı iletişim halinde olmalıdır. Ağacın su isteyip istemediğini bilmeli ve ona göre hareket etmelidir. Benim yazın 4-5 kere sulamanın yeterli olacağını söylemem, genel bir ifadedir. Ülkemizin bazı yerleri baharın ve yaza doğru iyi yağış alırken, bazı yerlerde mevsim kurak geçmektedir. Ayrıca, tohumdan ekilen ağaç, kazık kökü çok derinlere gidebildiği için, ihtiyacı olan suyu bulur. Ama, fidandan dikilen ağaç böyle değildir. Çiftçimiz bütün bunları hesaba katmalıdır. Bahçesiyle yakınen ilgilenmeli, o yöreyi en iyi bilen ziraat mühendisinin öneri ve tavsiyelerini dikkate almalıdır. Kolaylıklar dilerim.
O zaman ben hocam sizin anlattıklarınızdan şunu anlıyorum kurak ve su imkanı kısıtlı olan su sıkıntısı yaşayan bölge ve yörelerde fidan dikmekten ise tohumdan fidan yetiştirip gerekirse kendi yerinde aşı yapıp bu şekilde küçük veya büyük bahçeler kurmamızı öneriyorsunuz biraz zahmetli ve zaman alsada daha uzun Ömürlü ve sağlıklı olacağını söylüyorsunuz böyle mi anlamalıyım
Malatya’dan selamlar sevgiler hocam yerli ceviz çeşitleri yabancı çeşitlere göre su ihtiyacı biraz daha az mı oluyor hocam ayrıca 1200 ve üstü rakımlarda yerli cins olarak hangi ceviz çeşitlerini önerirsiniz Örneğin benim bildiklerim Bizim buralarda meşhur olan hekimhan cevizi maraş 18 kaman bir adilcevaz ve bir de Şebin var bilmediğim başka çeşitler varsa bizleri bilgilendirirseniz çok memnun olurum hocam
@Hulusi Karagulle aleyküm selam. Evet. Bunun yanında yüklü masraflara girmeden o yörenin şartlarını bilen yaşlı insanlara ve ziraat mühendislerine mutlaka danışmalısınız.
@@hulusikaragulle6194 1200 rakım üzerinde, geç açan ve sürgün veren çeşit dikilmeli. Şebin uygun diye düşünüyorum. Fernor da uygun olur. O da geç açar. Yüksek maliyetli projelerde mutlaka il-ilçe Tarım Müdürlüğü'nün görevlisi ve yetkilisinden bilgi ve yardım alın. Dolayısıyla zaten devletin teşvik yardımından faydalanmanız da gündeme gelecektir.
Bende istiyorum cevizligim olsun ama yerimiz kisitli hollanda sartlari
Sağlık olsun kardeşim. Memlekete dönünce yaparsın. Ya da olabildiği kadar yaparsın oralarda. Kolaylıklar dilerim.