Van der Plas: 'Hier ben ik Remkes dankbaar voor'

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 21 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 260

  • @elliekramer1466
    @elliekramer1466 2 роки тому +66

    Van der Plas laat haar ware gezicht weer zien. Jesse Klaver is betrapt op een filmpje toen hij verkondigde dat deze rapport zo snel mogelijk uitgevoerd moet gaan worden voordat de Boeren erachter komen wat er daadwerkelijk in het rapport staat.

    • @pietikke5598
      @pietikke5598 2 роки тому

      Die WEF commie engnek Klaver heeft een tijd geleden ook gezegd dat hij vind dat prive eigendom tot het verleden moet gaan behoren. Dit geld natuurlijk niet voor de top.

    • @jekanmerugop7834
      @jekanmerugop7834 2 роки тому

      Het een grote corrupte bende

    • @JerehmiaBoaz
      @JerehmiaBoaz 2 роки тому

      En ieder weldenkend mens is het met Klaver eens want de Nederlandse natuur is meer waard dan 500 - 600 boerenbedrijven (want de van de natuur afhankelijke toeristische sector brengt meer op dan 500 boeren) en als de boeren het hele land wederom platgooien voor de toekomst van zo'n kleine groep (1% van de boeren en 0,003% van de Nederlandse bevolking) zullen ze de sympathie bij de bevolking snel verspelen.

    • @lucbos7516
      @lucbos7516 2 роки тому

      Volgens Remkes doen we het voor de natuur Alleen is dat al jaren niet meer onderzocht en hebben ze geen idee hoe de natuur in Nederland er voor staat Alles gebaseerd op leugens bedrog corruptie fraude en onbenul VVD CDA D666 GL CU PvdA VOLT landverraders met een 2030 WEF agenda Nederland slopen en crisis stapelen voor de great reset

    • @edwin1379
      @edwin1379 2 роки тому

      Bron?

  • @wolfx.2546
    @wolfx.2546 2 роки тому +16

    BBB confirmed controlled opposition

    • @KAvanAlten
      @KAvanAlten 2 роки тому +1

      Dat is toch niets nieuws. FvD met de Rusland sympathieën, dacht je nu echt dat die onafhankelijk waren?

    • @OneofInfinity.
      @OneofInfinity. 2 роки тому

      @@KAvanAlten Ach, ben je toch een simpele ziel als je nog gelooft dat Rusland het grootste gevaar is voor het westen, zeker na de laatste 2 jaar.
      Over een paar maanden ga je hoog waarschijnlijk ook als een gemakzuchtige egoist smeken om gechipt te worden als vee door de overheid, want dat is wat de bevolking is voor ze: vee.

    • @AwoudeX
      @AwoudeX 2 роки тому

      @@KAvanAlten wat jij ziet als Rusland sympathieën, is niet meer dan het volgende: Hij wil dat het Nederlandse leiderschap net als de Russische, opkomt voor Nederlands belang in plaats van een ander belang. Daar houdt de sympathie op. Die gaat niet verder dan dat gezien het feit dat FvD ontiegelijk vaak al aangegeven te hebben de oorlog zelf af te keuren. Als je zo'n sympathie voor Rusland hebt, waarom de afkeuring??? Of zit je vast in je bubbel en zie je de afkeuring niet waar jij kijkt?

    • @wolfx.2546
      @wolfx.2546 2 роки тому +3

      @@KAvanAlten"Rusland sympathieën" nee, geopolitiek. En daar dan over kunnen inzien wat andere groepen in de wereld doen. Dan kom je tot dezelfde conclusies.
      BBB heeft 0 aanleiding om Remkes' rapport goed te vinden.

    • @KebunH
      @KebunH 2 роки тому +1

      🤡

  • @dr0pa
    @dr0pa 2 роки тому +30

    BBB krijgt geldstromen van een rare mensen, ik geloofde het nooit zo aangezien het wappies waren, blijkt dat de wappies weer gelijk hebben.
    Vanaf nu ben ik ook een wappie!

    • @wimnoe9486
      @wimnoe9486 2 роки тому

      Aad de Mos, Je hoeft niet te schamen, dat je een Wappie bent! Wappies zijn wakkere mensen, die hun gezond verstand gebruiken en niet zich niet laten gebruiken/misbruiken als de vele slapende meelopers.

    • @juroen6134
      @juroen6134 2 роки тому +2

      Weet dat je welkom bent. We zijn, ondanks het framen, super inclusief! Haha

    • @Arvidje
      @Arvidje 2 роки тому +3

      @@juroen6134 Framen is een wapen van de main stream media. Het vrije woord en het uitspreken daarvan is het wapen van de wappies

    • @johnooms139
      @johnooms139 2 роки тому +6

      Dat is een goed besluit want WAPPIE betekend: Wakker, Alert, Persoonlijkheid, Pienter, Intelligent, en Evenwichtig!

    • @orderofmelchizedekholland2852
      @orderofmelchizedekholland2852 2 роки тому

      De standen
      In de standensamenleving was de sociale mobiliteit beperkt. Tot welke stand men behoorde, werd in hoge mate bepaald door geboorte. In bijzondere gevallen kon men worden opgenomen in de adelstand. Meer mogelijkheden waren er om toe te treden tot de geestelijkheid, maar de positie daarin werd wel bepaald door de oorspronkelijke stand.
      GeestelijkheidBewerken
      De eerste stand was de clerus. Deze bestond uit geestelijken. De eerste stand had veel voorrechten. Zo mochten ze onder meer belastingen heffen, hoefden ze geen belastingen te betalen, geen krijgsdienst te verrichten en had ze een eigen rechtbank. Het waren ook grootgrondbezitters en omdat ze de enigen waren die konden lezen en schrijven, hielpen ze de koning in het bestuur. De clerus had maar één plicht: bidden voor het zielenheil van het volk, zodat ze in de hemel terecht zouden komen.
      Er waren hoge en lage geestelijken. De hoge geestelijken waren de kardinalen en bisschoppen, de lage geestelijken waren de monniken, priesters en nonnen. In conflicten tussen standen was de geestelijkheid soms ook verdeeld: de hoge geestelijkheid, meestal afkomstig uit de aristocratie, was vaak op de hand van de adel, de lage geestelijkheid die dicht bij het 'gewone volk' stond koos vaak voor de derde stand.
      Adel
      De tweede stand was de adel. Ook zij hadden veel voorrechten. De adel hoefde ook geen belastingen te betalen en hoefde geen arbeid te verrichten. Zij hadden ook het vruchtgebruik wanneer ze leenden bij een leenman (zie leenstelsel). De adel stond in hoog aanzien en had veel luxe. De rechtspraak, bestuur en oorlogsvoering lag in handen van de adel. Zij konden geen handel drijven of gewoon werk aannemen. De taak van de adel was de bescherming van clerus en derde stand.
      De hoge adel stond in rang net onder de koning (de vorst zat ook in de tweede stand). Deze kleine groep van grootgrondbezitters stamde nog uit de tijd van Karel de Grote. Zij werden gevolgd door de lage adel, die afstamde van de vrijen die zich in de 9de en 10de eeuw hadden kunnen handhaven. Zij trokken ten strijde en maakten buit. De laagste adellijke rang werd gevormd door de 'ministerialen'. Dit zijn onvrije knechten die zich in de 11de en 12de eeuw hadden opgewerkt tot een soort dienstmannen. Zij hielpen in de strijd en namen bepaalde bestuurlijke taken over (bv. bestuur over een burcht).
      Voor de wereldlijke adel wordt de term 'ridders' gebruikt. Maar in zowel de lage als hoge adel waren ook geestelijken: vele bisschoppen, abten en monniken waren van adel. De laagste adellijke stand stond op de sociale ladder nog steeds boven de rijkste boer. De edelman gold als "beter" en "waardiger" dan een niet-edele. Daarom verrichtten de edelen geen handenarbeid. Ze leefden van de opbrengsten van de boeren die voor hen werkten.
      Boeren
      De derde en laagste stand waren de boeren. De derde stand was opgedeeld in twee delen: vrije boeren (vb. de kerels) en horigen. De horigen waren dan opnieuw ingedeeld in lijfeigenen en laten. Het verschil tussen een lijfeigene en een laat is dat een lijfeigene wordt gezien als eigendom van de heer voor wie hij werkt. Een laat moet een deel van zijn oogst betalen aan de heer, en vaak ook nog vele werkjes opknappen voor hem, maar als persoon is hij vrij. De boeren hadden zeer weinig rechten en voornamelijk plichten. Zij moesten werken voor de adel en de clerus, betaalden belastingen en moesten krijgsdienst verrichten. De boeren hadden recht op bescherming en bestuur door de adel, maar door hun ondergeschikte positie en gebrek aan controle op de adel en geestelijkheid hadden ze feitelijk vrijwel geen rechten en waren ze afhankelijk van de welwillendheid of grillen van de edelman waaronder zij vielen.

  • @chantiTperez
    @chantiTperez 2 роки тому +20

    Zo afgeknapt op bbb mevr van der plas...oei twee gezichten. Boeren wordt wakker!

    • @JerehmiaBoaz
      @JerehmiaBoaz 2 роки тому

      Inderdaad, boeren word wakker en ga met de tijd mee. Als julle het hele land platgooien om de toekimst van zo'n kleine groep zullen jullie de sympathie bij de bevolking snel verspelen. 500 - 600 Bedrijven is 1% van de boeren en 0,003% van de bevolking, dus realiseer je waar je mee bezig bent en waag het niet te argumenteren dat je dit in het belang van de Nederlandse voedselvoorziening doet of vergelijkbare onzin.

  • @kp9095
    @kp9095 2 роки тому +38

    De politiek heeft BBB nu al in haar macht, voor mij toch geen BBB komende verkiezingen

    • @rolfagten857
      @rolfagten857 2 роки тому +5

      Bult Bek Beter

    • @pietjepuk2071
      @pietjepuk2071 2 роки тому +1

      Doe die oogkleppen eens af

    • @pietikke5598
      @pietikke5598 2 роки тому +3

      Was al een tijdje bekend dat er een luchtje aan zat. En ook de naam doet denken aan Build Back Better. Iets wat vele politici wereldwijd ineens begonnen te roepen.

    • @rolfagten857
      @rolfagten857 2 роки тому

      @@pietikke5598 Kat in de zak die Caroline.

  • @djeviano08
    @djeviano08 2 роки тому +13

    Van der Plas hoort ook gewoon bij het clubje , ze zijn allemaal niet te vertrouwen BBB Build Back Better

    • @erikhaaima1083
      @erikhaaima1083 2 роки тому +2

      omtzigt idem....

    • @orderofmelchizedekholland2852
      @orderofmelchizedekholland2852 2 роки тому

      De standen
      In de standensamenleving was de sociale mobiliteit beperkt. Tot welke stand men behoorde, werd in hoge mate bepaald door geboorte. In bijzondere gevallen kon men worden opgenomen in de adelstand. Meer mogelijkheden waren er om toe te treden tot de geestelijkheid, maar de positie daarin werd wel bepaald door de oorspronkelijke stand.
      Geestelijkheid
      De eerste stand was de clerus. Deze bestond uit geestelijken. De eerste stand had veel voorrechten. Zo mochten ze onder meer belastingen heffen, hoefden ze geen belastingen te betalen, geen krijgsdienst te verrichten en had ze een eigen rechtbank. Het waren ook grootgrondbezitters en omdat ze de enigen waren die konden lezen en schrijven, hielpen ze de koning in het bestuur. De clerus had maar één plicht: bidden voor het zielenheil van het volk, zodat ze in de hemel terecht zouden komen.
      Er waren hoge en lage geestelijken. De hoge geestelijken waren de kardinalen en bisschoppen, de lage geestelijken waren de monniken, priesters en nonnen. In conflicten tussen standen was de geestelijkheid soms ook verdeeld: de hoge geestelijkheid, meestal afkomstig uit de aristocratie, was vaak op de hand van de adel, de lage geestelijkheid die dicht bij het 'gewone volk' stond koos vaak voor de derde stand.
      Adel
      De tweede stand was de adel. Ook zij hadden veel voorrechten. De adel hoefde ook geen belastingen te betalen en hoefde geen arbeid te verrichten. Zij hadden ook het vruchtgebruik wanneer ze leenden bij een leenman (zie leenstelsel). De adel stond in hoog aanzien en had veel luxe. De rechtspraak, bestuur en oorlogsvoering lag in handen van de adel. Zij konden geen handel drijven of gewoon werk aannemen. De taak van de adel was de bescherming van clerus en derde stand.
      De hoge adel stond in rang net onder de koning (de vorst zat ook in de tweede stand). Deze kleine groep van grootgrondbezitters stamde nog uit de tijd van Karel de Grote. Zij werden gevolgd door de lage adel, die afstamde van de vrijen die zich in de 9de en 10de eeuw hadden kunnen handhaven. Zij trokken ten strijde en maakten buit. De laagste adellijke rang werd gevormd door de 'ministerialen'. Dit zijn onvrije knechten die zich in de 11de en 12de eeuw hadden opgewerkt tot een soort dienstmannen. Zij hielpen in de strijd en namen bepaalde bestuurlijke taken over (bv. bestuur over een burcht).
      Voor de wereldlijke adel wordt de term 'ridders' gebruikt. Maar in zowel de lage als hoge adel waren ook geestelijken: vele bisschoppen, abten en monniken waren van adel. De laagste adellijke stand stond op de sociale ladder nog steeds boven de rijkste boer. De edelman gold als "beter" en "waardiger" dan een niet-edele. Daarom verrichtten de edelen geen handenarbeid. Ze leefden van de opbrengsten van de boeren die voor hen werkten.
      Boeren
      De derde en laagste stand waren de boeren. De derde stand was opgedeeld in twee delen: vrije boeren (vb. de kerels) en horigen. De horigen waren dan opnieuw ingedeeld in lijfeigenen en laten. Het verschil tussen een lijfeigene en een laat is dat een lijfeigene wordt gezien als eigendom van de heer voor wie hij werkt. Een laat moet een deel van zijn oogst betalen aan de heer, en vaak ook nog vele werkjes opknappen voor hem, maar als persoon is hij vrij. De boeren hadden zeer weinig rechten en voornamelijk plichten. Zij moesten werken voor de adel en de clerus, betaalden belastingen en moesten krijgsdienst verrichten. De boeren hadden recht op bescherming en bestuur door de adel, maar door hun ondergeschikte positie en gebrek aan controle op de adel en geestelijkheid hadden ze feitelijk vrijwel geen rechten en waren ze afhankelijk van de welwillendheid of grillen van de edelman waaronder zij vielen.

  • @peterzenker5980
    @peterzenker5980 2 роки тому +44

    Ik denk niet dat de meeste boeren van der Plas en haar BBB voor haar reactie dankbaar zullen zijn,en daar met de voeten gaan stemmen. Ik ben haar CDA dna nooit vergeten en haar liefde voor JA21, de niet doorpakkers partij.

    • @G-boi
      @G-boi 2 роки тому +8

      Dit gaat haar nog problemen opleveren denk ik.

    • @nescionetizen295
      @nescionetizen295 2 роки тому

      Van der Plas is een compromis-sletje. Die doet alles om in de regering te komen. En ik doe alles om dat te stoppen :D

    • @G-boi
      @G-boi 2 роки тому +1

      @@srinagarpakistan3627 Ha.!, grapjas, ben jij er ook nog, wat jammer nou😂🤣😂.

    • @JerehmiaBoaz
      @JerehmiaBoaz 2 роки тому +2

      Het gaat haar niet alleen problemen met de boeren opleveren maar ook met de andere sectoren. Waarom? Omdat Remkens duidelijk aangeeft dat de 500 - 600 grootste vervuilers rond natuurgebieden zonder uitzondering agrarische bedrijven zijn en dan gaat mevrouw vervolgens met het beschuldigende vingertje naar andere sectoren wijzen.

    • @oppoa16lite25
      @oppoa16lite25 2 роки тому +2

      ​@@srinagarpakistan3627 check jouw naam & foto!
      2 verschillende werelden!
      jij kunt sowieso niet denken!!

  • @willyschobben1709
    @willyschobben1709 2 роки тому +11

    caroline van der judas

    • @KAvanAlten
      @KAvanAlten 2 роки тому +1

      Is het niet geweldig? Wie heeft er vrienden nodig als je zulke vijanden hebt?

  • @jonhagedoorn4874
    @jonhagedoorn4874 2 роки тому +51

    BBB > Caroline hoort nu definitief bij het 'PartijKartel'........
    🎂🍰🥧 Laat de taart je smaken, zoals vanouds.

    • @orderofmelchizedekholland2852
      @orderofmelchizedekholland2852 2 роки тому +1

      @@MarcShare4Profit De standen
      In de standensamenleving was de sociale mobiliteit beperkt. Tot welke stand men behoorde, werd in hoge mate bepaald door geboorte. In bijzondere gevallen kon men worden opgenomen in de adelstand. Meer mogelijkheden waren er om toe te treden tot de geestelijkheid, maar de positie daarin werd wel bepaald door de oorspronkelijke stand.
      Geestelijkheid
      De eerste stand was de clerus. Deze bestond uit geestelijken. De eerste stand had veel voorrechten. Zo mochten ze onder meer belastingen heffen, hoefden ze geen belastingen te betalen, geen krijgsdienst te verrichten en had ze een eigen rechtbank. Het waren ook grootgrondbezitters en omdat ze de enigen waren die konden lezen en schrijven, hielpen ze de koning in het bestuur. De clerus had maar één plicht: bidden voor het zielenheil van het volk, zodat ze in de hemel terecht zouden komen.
      Er waren hoge en lage geestelijken. De hoge geestelijken waren de kardinalen en bisschoppen, de lage geestelijken waren de monniken, priesters en nonnen. In conflicten tussen standen was de geestelijkheid soms ook verdeeld: de hoge geestelijkheid, meestal afkomstig uit de aristocratie, was vaak op de hand van de adel, de lage geestelijkheid die dicht bij het 'gewone volk' stond koos vaak voor de derde stand.
      Adel
      De tweede stand was de adel. Ook zij hadden veel voorrechten. De adel hoefde ook geen belastingen te betalen en hoefde geen arbeid te verrichten. Zij hadden ook het vruchtgebruik wanneer ze leenden bij een leenman (zie leenstelsel). De adel stond in hoog aanzien en had veel luxe. De rechtspraak, bestuur en oorlogsvoering lag in handen van de adel. Zij konden geen handel drijven of gewoon werk aannemen. De taak van de adel was de bescherming van clerus en derde stand.
      De hoge adel stond in rang net onder de koning (de vorst zat ook in de tweede stand). Deze kleine groep van grootgrondbezitters stamde nog uit de tijd van Karel de Grote. Zij werden gevolgd door de lage adel, die afstamde van de vrijen die zich in de 9de en 10de eeuw hadden kunnen handhaven. Zij trokken ten strijde en maakten buit. De laagste adellijke rang werd gevormd door de 'ministerialen'. Dit zijn onvrije knechten die zich in de 11de en 12de eeuw hadden opgewerkt tot een soort dienstmannen. Zij hielpen in de strijd en namen bepaalde bestuurlijke taken over (bv. bestuur over een burcht).
      Voor de wereldlijke adel wordt de term 'ridders' gebruikt. Maar in zowel de lage als hoge adel waren ook geestelijken: vele bisschoppen, abten en monniken waren van adel. De laagste adellijke stand stond op de sociale ladder nog steeds boven de rijkste boer. De edelman gold als "beter" en "waardiger" dan een niet-edele. Daarom verrichtten de edelen geen handenarbeid. Ze leefden van de opbrengsten van de boeren die voor hen werkten.
      Boeren
      De derde en laagste stand waren de boeren. De derde stand was opgedeeld in twee delen: vrije boeren (vb. de kerels) en horigen. De horigen waren dan opnieuw ingedeeld in lijfeigenen en laten. Het verschil tussen een lijfeigene en een laat is dat een lijfeigene wordt gezien als eigendom van de heer voor wie hij werkt. Een laat moet een deel van zijn oogst betalen aan de heer, en vaak ook nog vele werkjes opknappen voor hem, maar als persoon is hij vrij. De boeren hadden zeer weinig rechten en voornamelijk plichten. Zij moesten werken voor de adel en de clerus, betaalden belastingen en moesten krijgsdienst verrichten. De boeren hadden recht op bescherming en bestuur door de adel, maar door hun ondergeschikte positie en gebrek aan controle op de adel en geestelijkheid hadden ze feitelijk vrijwel geen rechten en waren ze afhankelijk van de welwillendheid of grillen van de edelman waaronder zij vielen.

    • @henkhaverslag3906
      @henkhaverslag3906 2 роки тому +3

      BBB = Build Back Better 🤔

  • @peerx7866
    @peerx7866 2 роки тому +14

    BBB was een valstrik. Eerst de boeren vangen, en daarna keihard laten vallen. Dit was lang geleden al ergens geschreven.

  • @eliasklein9174
    @eliasklein9174 2 роки тому +9

    Hoe veel stikstof stort Tata steel eigenlijk uit?

    • @petezacherine6628
      @petezacherine6628 2 роки тому +2

      Ik zal je vertellen dat Schiphol en tata en andere mega vervuilers gewoon mogen blijven groeien

    • @KAvanAlten
      @KAvanAlten 2 роки тому

      @@petezacherine6628 Dat mag je dan wel gaan vertellen, maar dat is niet juist. Schiphol is juist aan het krimpen.

    • @pietikke5598
      @pietikke5598 2 роки тому

      Dat word niet meegeteld. Ook mogen de boeren als ze iets anders willen gaan doen niet hun land houden. Dit is gewoon diefstal van hun land en draait er om ons afhankelijk te maken van de overheid en grote coöperaties. En de massa import van zogenaamde klimaat vluchtelingen waarvoor ze het Marrakesh verdrag voor hebben getekend. Ze gaan een Tristatecity bouwen, food hubs en insecten fabrieken. In london hebben ze de eerste die 9000 ton produceert.

  • @ajvanzijtveld1663
    @ajvanzijtveld1663 2 роки тому +48

    De ware gezicht van Bbb die zo met de boeren eens was ik wist allang dat ze een dubbele tong heb. Hoop dat de boeren dat ook in zien dat zei ook niet te vertrouwen is

    • @Grintock
      @Grintock 2 роки тому +5

      Een zeldzaam moment van lef van BBB, waar C. van der Plas eindelijk eerlijk richting de stemmers erkent dat er nu eenmaal juridische vereisten zijn waar we aan moeten voldoen. Meebewegen met deze oplossingsrichting, of je wordt door de feiten ingehaald, hoe hard ook.

    • @G4x5da
      @G4x5da 2 роки тому

      Luister gast. Sinds de stikstofcrisis hebben de boeren 25% meer uitgebreid met hun veestallen. Los van of je geloofd in stikstof of niet, ben je toch wel heel dom? Dan niet lopen zeuren want je wist dat het geen toekomst had

    • @Snisnasnappie1
      @Snisnasnappie1 2 роки тому +2

      Jij tikte deze tekst met een dubbele tong zo te zien. Graag om 10.00 uur melden aan het bureau van de taalpolitie.

    • @orderofmelchizedekholland2852
      @orderofmelchizedekholland2852 2 роки тому

      De standen
      In de standensamenleving was de sociale mobiliteit beperkt. Tot welke stand men behoorde, werd in hoge mate bepaald door geboorte. In bijzondere gevallen kon men worden opgenomen in de adelstand. Meer mogelijkheden waren er om toe te treden tot de geestelijkheid, maar de positie daarin werd wel bepaald door de oorspronkelijke stand.
      GeestelijkheidBewerken
      De eerste stand was de clerus. Deze bestond uit geestelijken. De eerste stand had veel voorrechten. Zo mochten ze onder meer belastingen heffen, hoefden ze geen belastingen te betalen, geen krijgsdienst te verrichten en had ze een eigen rechtbank. Het waren ook grootgrondbezitters en omdat ze de enigen waren die konden lezen en schrijven, hielpen ze de koning in het bestuur. De clerus had maar één plicht: bidden voor het zielenheil van het volk, zodat ze in de hemel terecht zouden komen.
      Er waren hoge en lage geestelijken. De hoge geestelijken waren de kardinalen en bisschoppen, de lage geestelijken waren de monniken, priesters en nonnen. In conflicten tussen standen was de geestelijkheid soms ook verdeeld: de hoge geestelijkheid, meestal afkomstig uit de aristocratie, was vaak op de hand van de adel, de lage geestelijkheid die dicht bij het 'gewone volk' stond koos vaak voor de derde stand.
      Adel
      De tweede stand was de adel. Ook zij hadden veel voorrechten. De adel hoefde ook geen belastingen te betalen en hoefde geen arbeid te verrichten. Zij hadden ook het vruchtgebruik wanneer ze leenden bij een leenman (zie leenstelsel). De adel stond in hoog aanzien en had veel luxe. De rechtspraak, bestuur en oorlogsvoering lag in handen van de adel. Zij konden geen handel drijven of gewoon werk aannemen. De taak van de adel was de bescherming van clerus en derde stand.
      De hoge adel stond in rang net onder de koning (de vorst zat ook in de tweede stand). Deze kleine groep van grootgrondbezitters stamde nog uit de tijd van Karel de Grote. Zij werden gevolgd door de lage adel, die afstamde van de vrijen die zich in de 9de en 10de eeuw hadden kunnen handhaven. Zij trokken ten strijde en maakten buit. De laagste adellijke rang werd gevormd door de 'ministerialen'. Dit zijn onvrije knechten die zich in de 11de en 12de eeuw hadden opgewerkt tot een soort dienstmannen. Zij hielpen in de strijd en namen bepaalde bestuurlijke taken over (bv. bestuur over een burcht).
      Voor de wereldlijke adel wordt de term 'ridders' gebruikt. Maar in zowel de lage als hoge adel waren ook geestelijken: vele bisschoppen, abten en monniken waren van adel. De laagste adellijke stand stond op de sociale ladder nog steeds boven de rijkste boer. De edelman gold als "beter" en "waardiger" dan een niet-edele. Daarom verrichtten de edelen geen handenarbeid. Ze leefden van de opbrengsten van de boeren die voor hen werkten.
      Boeren
      De derde en laagste stand waren de boeren. De derde stand was opgedeeld in twee delen: vrije boeren (vb. de kerels) en horigen. De horigen waren dan opnieuw ingedeeld in lijfeigenen en laten. Het verschil tussen een lijfeigene en een laat is dat een lijfeigene wordt gezien als eigendom van de heer voor wie hij werkt. Een laat moet een deel van zijn oogst betalen aan de heer, en vaak ook nog vele werkjes opknappen voor hem, maar als persoon is hij vrij. De boeren hadden zeer weinig rechten en voornamelijk plichten. Zij moesten werken voor de adel en de clerus, betaalden belastingen en moesten krijgsdienst verrichten. De boeren hadden recht op bescherming en bestuur door de adel, maar door hun ondergeschikte positie en gebrek aan controle op de adel en geestelijkheid hadden ze feitelijk vrijwel geen rechten en waren ze afhankelijk van de welwillendheid of grillen van de edelman waaronder zij vielen.

    • @JerehmiaBoaz
      @JerehmiaBoaz 2 роки тому

      Nou, ze laat meer har ware gezicht zien door met het beschuldigende vingertje naar andere sectoren te wijzen terwijl Remkes duidelijk stelt dat de 500 - 600 grootste vervuilers rond natuurgebieden zonder uitzondering agrarische bedrijven zijn

  • @tiboga6135
    @tiboga6135 2 роки тому +23

    Heb allang gezegd dat BBB een wolf in schaapskleren was.

    • @wimnoe9486
      @wimnoe9486 2 роки тому +4

      Daar zal je wel gelijk in hebben. Ik twijfel of zij echt achter de boeren staat.

    • @Grintock
      @Grintock 2 роки тому

      @@wimnoe9486 dit meen je? De meest populistische pro-boeren partij? Die stelselmatig probeert bestaande wetgeving te negeren om zo maar een betere deal voor veeteelthouders te krijgen? Ook wie de juridische werkelijkheid langdurig ontkent, moet er een keer aan geloven.

    • @orderofmelchizedekholland2852
      @orderofmelchizedekholland2852 2 роки тому +1

      De standen
      In de standensamenleving was de sociale mobiliteit beperkt. Tot welke stand men behoorde, werd in hoge mate bepaald door geboorte. In bijzondere gevallen kon men worden opgenomen in de adelstand. Meer mogelijkheden waren er om toe te treden tot de geestelijkheid, maar de positie daarin werd wel bepaald door de oorspronkelijke stand.
      Geestelijkheid
      De eerste stand was de clerus. Deze bestond uit geestelijken. De eerste stand had veel voorrechten. Zo mochten ze onder meer belastingen heffen, hoefden ze geen belastingen te betalen, geen krijgsdienst te verrichten en had ze een eigen rechtbank. Het waren ook grootgrondbezitters en omdat ze de enigen waren die konden lezen en schrijven, hielpen ze de koning in het bestuur. De clerus had maar één plicht: bidden voor het zielenheil van het volk, zodat ze in de hemel terecht zouden komen.
      Er waren hoge en lage geestelijken. De hoge geestelijken waren de kardinalen en bisschoppen, de lage geestelijken waren de monniken, priesters en nonnen. In conflicten tussen standen was de geestelijkheid soms ook verdeeld: de hoge geestelijkheid, meestal afkomstig uit de aristocratie, was vaak op de hand van de adel, de lage geestelijkheid die dicht bij het 'gewone volk' stond koos vaak voor de derde stand.
      Adel
      De tweede stand was de adel. Ook zij hadden veel voorrechten. De adel hoefde ook geen belastingen te betalen en hoefde geen arbeid te verrichten. Zij hadden ook het vruchtgebruik wanneer ze leenden bij een leenman (zie leenstelsel). De adel stond in hoog aanzien en had veel luxe. De rechtspraak, bestuur en oorlogsvoering lag in handen van de adel. Zij konden geen handel drijven of gewoon werk aannemen. De taak van de adel was de bescherming van clerus en derde stand.
      De hoge adel stond in rang net onder de koning (de vorst zat ook in de tweede stand). Deze kleine groep van grootgrondbezitters stamde nog uit de tijd van Karel de Grote. Zij werden gevolgd door de lage adel, die afstamde van de vrijen die zich in de 9de en 10de eeuw hadden kunnen handhaven. Zij trokken ten strijde en maakten buit. De laagste adellijke rang werd gevormd door de 'ministerialen'. Dit zijn onvrije knechten die zich in de 11de en 12de eeuw hadden opgewerkt tot een soort dienstmannen. Zij hielpen in de strijd en namen bepaalde bestuurlijke taken over (bv. bestuur over een burcht).
      Voor de wereldlijke adel wordt de term 'ridders' gebruikt. Maar in zowel de lage als hoge adel waren ook geestelijken: vele bisschoppen, abten en monniken waren van adel. De laagste adellijke stand stond op de sociale ladder nog steeds boven de rijkste boer. De edelman gold als "beter" en "waardiger" dan een niet-edele. Daarom verrichtten de edelen geen handenarbeid. Ze leefden van de opbrengsten van de boeren die voor hen werkten.
      Boeren
      De derde en laagste stand waren de boeren. De derde stand was opgedeeld in twee delen: vrije boeren (vb. de kerels) en horigen. De horigen waren dan opnieuw ingedeeld in lijfeigenen en laten. Het verschil tussen een lijfeigene en een laat is dat een lijfeigene wordt gezien als eigendom van de heer voor wie hij werkt. Een laat moet een deel van zijn oogst betalen aan de heer, en vaak ook nog vele werkjes opknappen voor hem, maar als persoon is hij vrij. De boeren hadden zeer weinig rechten en voornamelijk plichten. Zij moesten werken voor de adel en de clerus, betaalden belastingen en moesten krijgsdienst verrichten. De boeren hadden recht op bescherming en bestuur door de adel, maar door hun ondergeschikte positie en gebrek aan controle op de adel en geestelijkheid hadden ze feitelijk vrijwel geen rechten en waren ze afhankelijk van de welwillendheid of grillen van de edelman waaronder zij vielen.

  • @judgeanalisatorres
    @judgeanalisatorres 2 роки тому +16

    Dus we deden een plas en alles bleef zoals het was?

    • @Grintock
      @Grintock 2 роки тому +2

      Tja, aan harde juridische vereisten kun je weinig veranderen. Natuurgebieden lopen al op hun laatste pootjes; de Europeesrechtelijke bescherming moet een keer hard worden als er niet vrijwillig uitvoering aan wordt gegeven.

    • @juroen6134
      @juroen6134 2 роки тому +3

      En heel veel gemeenschappelijk geld over de balk geflikkerd

  • @Olphj
    @Olphj 2 роки тому +23

    ‘Zeldzaam moment van een eerlijke Jesse Klaver op beeld en geluid gevangen’
    Johan Remkes stelt in zijn stikstofadvies dat het jaartal van 2030 bij de halvering van de stikstofuitstoot niet zomaar opzij kan worden geschoven. Hij vindt dat het kabinet vooralsnog moet vasthouden aan 2030.

    • @888aischa
      @888aischa 2 роки тому +3

      @@srinagarpakistan3627 als ze beginnen met moslims ben ik ervoor

    • @jacktihs2963
      @jacktihs2963 2 роки тому +2

      Klaver is zslf toch altijd van "het eerlijke verhaal" 🤣. It bit him in the ass!!!

    • @perietveld6882
      @perietveld6882 2 роки тому +1

      @@HighVoltageNL Hij jokt alleen al over zijn naam. Hij heet Yasser Feras. Net als Bergkamp, die heet Firoez Alida Chaoqui, wat zou dat toch zijn dat negeren van hun afkomst??

    • @perietveld6882
      @perietveld6882 2 роки тому

      @@HighVoltageNL Gevoelige snaar geraakt??

    • @orderofmelchizedekholland2852
      @orderofmelchizedekholland2852 2 роки тому

      De standen
      In de standensamenleving was de sociale mobiliteit beperkt. Tot welke stand men behoorde, werd in hoge mate bepaald door geboorte. In bijzondere gevallen kon men worden opgenomen in de adelstand. Meer mogelijkheden waren er om toe te treden tot de geestelijkheid, maar de positie daarin werd wel bepaald door de oorspronkelijke stand.
      Geestelijkheid
      De eerste stand was de clerus. Deze bestond uit geestelijken. De eerste stand had veel voorrechten. Zo mochten ze onder meer belastingen heffen, hoefden ze geen belastingen te betalen, geen krijgsdienst te verrichten en had ze een eigen rechtbank. Het waren ook grootgrondbezitters en omdat ze de enigen waren die konden lezen en schrijven, hielpen ze de koning in het bestuur. De clerus had maar één plicht: bidden voor het zielenheil van het volk, zodat ze in de hemel terecht zouden komen.
      Er waren hoge en lage geestelijken. De hoge geestelijken waren de kardinalen en bisschoppen, de lage geestelijken waren de monniken, priesters en nonnen. In conflicten tussen standen was de geestelijkheid soms ook verdeeld: de hoge geestelijkheid, meestal afkomstig uit de aristocratie, was vaak op de hand van de adel, de lage geestelijkheid die dicht bij het 'gewone volk' stond koos vaak voor de derde stand.
      Adel
      De tweede stand was de adel. Ook zij hadden veel voorrechten. De adel hoefde ook geen belastingen te betalen en hoefde geen arbeid te verrichten. Zij hadden ook het vruchtgebruik wanneer ze leenden bij een leenman (zie leenstelsel). De adel stond in hoog aanzien en had veel luxe. De rechtspraak, bestuur en oorlogsvoering lag in handen van de adel. Zij konden geen handel drijven of gewoon werk aannemen. De taak van de adel was de bescherming van clerus en derde stand.
      De hoge adel stond in rang net onder de koning (de vorst zat ook in de tweede stand). Deze kleine groep van grootgrondbezitters stamde nog uit de tijd van Karel de Grote. Zij werden gevolgd door de lage adel, die afstamde van de vrijen die zich in de 9de en 10de eeuw hadden kunnen handhaven. Zij trokken ten strijde en maakten buit. De laagste adellijke rang werd gevormd door de 'ministerialen'. Dit zijn onvrije knechten die zich in de 11de en 12de eeuw hadden opgewerkt tot een soort dienstmannen. Zij hielpen in de strijd en namen bepaalde bestuurlijke taken over (bv. bestuur over een burcht).
      Voor de wereldlijke adel wordt de term 'ridders' gebruikt. Maar in zowel de lage als hoge adel waren ook geestelijken: vele bisschoppen, abten en monniken waren van adel. De laagste adellijke stand stond op de sociale ladder nog steeds boven de rijkste boer. De edelman gold als "beter" en "waardiger" dan een niet-edele. Daarom verrichtten de edelen geen handenarbeid. Ze leefden van de opbrengsten van de boeren die voor hen werkten.
      Boeren
      De derde en laagste stand waren de boeren. De derde stand was opgedeeld in twee delen: vrije boeren (vb. de kerels) en horigen. De horigen waren dan opnieuw ingedeeld in lijfeigenen en laten. Het verschil tussen een lijfeigene en een laat is dat een lijfeigene wordt gezien als eigendom van de heer voor wie hij werkt. Een laat moet een deel van zijn oogst betalen aan de heer, en vaak ook nog vele werkjes opknappen voor hem, maar als persoon is hij vrij. De boeren hadden zeer weinig rechten en voornamelijk plichten. Zij moesten werken voor de adel en de clerus, betaalden belastingen en moesten krijgsdienst verrichten. De boeren hadden recht op bescherming en bestuur door de adel, maar door hun ondergeschikte positie en gebrek aan controle op de adel en geestelijkheid hadden ze feitelijk vrijwel geen rechten en waren ze afhankelijk van de welwillendheid of grillen van de edelman waaronder zij vielen.

  • @ex-muslimtestimonies001
    @ex-muslimtestimonies001 2 роки тому +8

    Klaver: alles waar de boeren boos over waren staat er nog steeds in, dus nu doorpakken en uitvoeren…..
    🤮🤮🤮🤮

    • @KAvanAlten
      @KAvanAlten 2 роки тому +1

      De boeren waren überhaupt naïef om te denken dat er wat anders ik zou staan. CDA kan proberen te misleiden wat ze willen, maar 2030 is gewoon heilig.

    • @Grintock
      @Grintock 2 роки тому +2

      @@srinagarpakistan3627 nogal dramatisch. Akkerbouw is volstrekt geen probleem. Intensieve veeteelt blijkt alleem (al decennia) niet haalbaar binnen de stikstofgrenzen noodzakelijk voor natuurbescherming. We spreken toch ook niet over 'bouwvakkeruitroeiing' als er in de bouw minder vraag is?

    • @Arvidje
      @Arvidje 2 роки тому

      @@srinagarpakistan3627 jou mening doet er echt niet meer toe hier. Je hebt laten zien dat je de plank continu mis geslagen hebt niet alleen met je fascistische opmerkingen maar ook dat je totaal geen inzicht hebt en je voorstellingsvermogen zeer beperkt is gebleken. Kansloos

    • @lacheneentraan.4410
      @lacheneentraan.4410 2 роки тому +1

      Juist dit is het teken dat Juist nu de bevolking moet doorpakken, dus laat zien waar wij voor staan, en wij hebben de FvD .

    • @miauw8762
      @miauw8762 2 роки тому

      @@srinagarpakistan3627 en dan een hongersnood geraken wanneer de Vs weer ergens een regime change doet. Je maakt je volledig afhankelijk van het buitenland als je deze koers blijft voortzetten. Als je dat niet begrijpt dan ben je echt fucking achterlijk

  • @svenlebesque2350
    @svenlebesque2350 2 роки тому +27

    trots op de boer 💪💪💪💪

    • @Mcorpmike
      @Mcorpmike 2 роки тому +4

      Zeker trots op de boer maar BBB zal jullie niet gaan helpen, overigens trots op iedereen die werkt.

    • @dries3421
      @dries3421 2 роки тому +2

      Boeren moeten allemaal blijven idd, kan mij niet voorstellen dat boerenjongens worden omgeschoold om te kunnen deelnemen aan de westerse maatschappij!!

    • @yurichtube1162
      @yurichtube1162 2 роки тому +2

      @Yanpretman Ja wel!

    • @yurichtube1162
      @yurichtube1162 2 роки тому +5

      @@Mcorpmike Stem FVD

    • @yurichtube1162
      @yurichtube1162 2 роки тому +4

      @@dries3421 Boeren zijn nodig.

  • @Marco-ke1pl
    @Marco-ke1pl 2 роки тому +28

    Pas op Laat je niet voorliegen en blij maken het zijn andere woorden maar er verandert helemaal niks de boeren moeten weg die missie gaat gewoon door laat je niet foppen

    • @RF-gh7bs
      @RF-gh7bs 2 роки тому +1

      Inderdaad Marco, dit is deels naar de mond praten, terwijl de uitkomst vast staat en blijft staan. Hij probeert iedereen voor de gek te houden.

    • @tailgunner8683
      @tailgunner8683 2 роки тому +2

      Triest commentaar dit.

    • @Marco-ke1pl
      @Marco-ke1pl 2 роки тому +2

      @@Dude-zz9om heb je het filmpje van klaver gezien ? Precies waar het om gaat

    • @Grintock
      @Grintock 2 роки тому +1

      @@srinagarpakistan3627 Alleen een % van de veeteelt.

    • @raiova8550
      @raiova8550 2 роки тому +1

      @@srinagarpakistan3627 Ja goed idee. Dit is ook de reden dat andere samenlevingen zijn gevallen door de geschiedenis heen. Laten we dat ook realiseren.

  • @Elluvis72
    @Elluvis72 2 роки тому +7

    Meer keiharde acties van de boeren te verwachten? Of laat men zich gewillig naar de slachtbank brengen?

    • @lacheneentraan.4410
      @lacheneentraan.4410 2 роки тому

      Het lijkt mij beter dat nu de hele bevolking mee gaat doen, want niet alleen zij maar de hele bevolking zal hier de gevolgen van ondervinden, weg met dit kabinet, Europese unie en claus.

  • @hoipiet9298
    @hoipiet9298 2 роки тому +6

    Willen we meer of minder stikstof

    • @AwoudeX
      @AwoudeX 2 роки тому

      we kunnen ook geen van beide doen en het op huidig niveau houden...

    • @Arvidje
      @Arvidje 2 роки тому

      Zelfde als willen we meer of minder heide plantjes in Nederland

    • @hoipiet9298
      @hoipiet9298 2 роки тому

      Tijd voor kern energie. De overheid gebruikt nu een gas centrale om de energie vraag te kunnen vullen. Echt belachelijk

  • @ol7926
    @ol7926 2 роки тому +8

    Iedereen in de 2e kamer trapt er weer in. Het blijft een rapport mensen. Het kabinet moet beleid gaan maken en mede door het verleden gaat dit niks worden.

    • @JerehmiaBoaz
      @JerehmiaBoaz 2 роки тому

      Nee hoor, de provincies moeten het beleid maken, het kabinet geeft alleen de normen aan.

  • @loes1655
    @loes1655 2 роки тому +7

    En snel een klap erop!!! Vertelde Jesse Klaver.

    • @juroen6134
      @juroen6134 2 роки тому

      Dan weet je dat het niet pluis is.

  • @HowToDIYRc
    @HowToDIYRc 2 роки тому +1

    Bij deze vind ik een transitie nodig in politiek den haag

  • @stanross
    @stanross 2 роки тому +12

    Hm...waarom is BBB van der PLAS zo blij met RRR REMKES ? komt er dan toch een RRR RUTTE 5 ???🤣🤣🤣

  • @alexanderbreston4676
    @alexanderbreston4676 2 роки тому +18

    Alles blijft hetzelfde. Boer moet wijken voor leugens

    • @JerehmiaBoaz
      @JerehmiaBoaz 2 роки тому

      Welke leugens dan? En beweer nou niet dat stikstof de natuur niet schaadt want dat is wetenschappelijk bewezen, Nederland heeft een stikstofarme natuur en die wordt bedreigd door een al tientallen jaren voortdurend teveel aan stikstof. Dat de boeren de meeste stikstofuitstoot veroorzaken staat ook buiten twijfel, Nederland is een piepklein land met een enorme agrarische sector en daardoor ook de grootste uitstoter van stikstof in Europa; veel grotere Europese landen zoals Duitsland (8x zo groot als Nederland) met minder landbouw maar meer industrie, verkeer e.d. stoten minder stikstof uit dan Nederland.

    • @edwin1379
      @edwin1379 2 роки тому +2

      Welke leugens?

    • @alexanderbreston4676
      @alexanderbreston4676 2 роки тому +1

      @@edwin1379 jij hebt veel weg van een npc.

    • @edwin1379
      @edwin1379 2 роки тому

      @@alexanderbreston4676 Geen antwoord geven is de vraag ontwijken. Graag een voorbeeld inclusief bewijs.

    • @alexanderbreston4676
      @alexanderbreston4676 2 роки тому

      @@edwin1379 hoe meer co2 hoe groener de aarde. Al het leven is gebaseerd op koolstof. Stikstof doet plantjes groeien en helpt ze co2 om te zetten in zuurstof. Heb ik nog op school geleerd. Dat je het aan mij vraagt is me een raadsel. De regering wil plantjes beschermen die door een natuurlijk proces mischien wel gaan verdwijnen, waardoor er wat anders voor in de plaats komt. Het boerenland moet verdwijnen om plaats te maken voor beton en asfalt, zonne-en windparken. Lijkt me toch niet zo moeilijk om zelf achter te komen. Klimaatverandering komt door de zon en de bewegende magnetische polen.

  • @dennisbouma7606
    @dennisbouma7606 2 роки тому +1

    Er is een transitie nodig van Nederland. Uit de eu en terug naar gezond verstand.

  • @wimnoe9486
    @wimnoe9486 2 роки тому +2

    Als BBB en vooral de boeren in deze val van Remkes intrappen dan mankeert er geestelijk iets in hun bovenhuisje. 600 boeren moeten binnen 1 jaar verdwijnen, als het van Remkes ligt. 2030 blijft wat hem betreft staan.

    • @Grintock
      @Grintock 2 роки тому

      Welk alternatief zie je?

    • @Arvidje
      @Arvidje 2 роки тому +1

      @@Grintockhiermee zeg je dus dat er erg probleem is. Even terug naar de basis: er is geen probleem met stikstof, het is verzonnen dat stikstof schade aan het klimaat brengt, het is niet waar.

  • @antoniofortes2851
    @antoniofortes2851 2 роки тому +2

    Caroline is controlled opposition

    • @orderofmelchizedekholland2852
      @orderofmelchizedekholland2852 2 роки тому +1

      De standen
      In de standensamenleving was de sociale mobiliteit beperkt. Tot welke stand men behoorde, werd in hoge mate bepaald door geboorte. In bijzondere gevallen kon men worden opgenomen in de adelstand. Meer mogelijkheden waren er om toe te treden tot de geestelijkheid, maar de positie daarin werd wel bepaald door de oorspronkelijke stand.
      GeestelijkheidBewerken
      De eerste stand was de clerus. Deze bestond uit geestelijken. De eerste stand had veel voorrechten. Zo mochten ze onder meer belastingen heffen, hoefden ze geen belastingen te betalen, geen krijgsdienst te verrichten en had ze een eigen rechtbank. Het waren ook grootgrondbezitters en omdat ze de enigen waren die konden lezen en schrijven, hielpen ze de koning in het bestuur. De clerus had maar één plicht: bidden voor het zielenheil van het volk, zodat ze in de hemel terecht zouden komen.
      Er waren hoge en lage geestelijken. De hoge geestelijken waren de kardinalen en bisschoppen, de lage geestelijken waren de monniken, priesters en nonnen. In conflicten tussen standen was de geestelijkheid soms ook verdeeld: de hoge geestelijkheid, meestal afkomstig uit de aristocratie, was vaak op de hand van de adel, de lage geestelijkheid die dicht bij het 'gewone volk' stond koos vaak voor de derde stand.
      Adel
      De tweede stand was de adel. Ook zij hadden veel voorrechten. De adel hoefde ook geen belastingen te betalen en hoefde geen arbeid te verrichten. Zij hadden ook het vruchtgebruik wanneer ze leenden bij een leenman (zie leenstelsel). De adel stond in hoog aanzien en had veel luxe. De rechtspraak, bestuur en oorlogsvoering lag in handen van de adel. Zij konden geen handel drijven of gewoon werk aannemen. De taak van de adel was de bescherming van clerus en derde stand.
      De hoge adel stond in rang net onder de koning (de vorst zat ook in de tweede stand). Deze kleine groep van grootgrondbezitters stamde nog uit de tijd van Karel de Grote. Zij werden gevolgd door de lage adel, die afstamde van de vrijen die zich in de 9de en 10de eeuw hadden kunnen handhaven. Zij trokken ten strijde en maakten buit. De laagste adellijke rang werd gevormd door de 'ministerialen'. Dit zijn onvrije knechten die zich in de 11de en 12de eeuw hadden opgewerkt tot een soort dienstmannen. Zij hielpen in de strijd en namen bepaalde bestuurlijke taken over (bv. bestuur over een burcht).
      Voor de wereldlijke adel wordt de term 'ridders' gebruikt. Maar in zowel de lage als hoge adel waren ook geestelijken: vele bisschoppen, abten en monniken waren van adel. De laagste adellijke stand stond op de sociale ladder nog steeds boven de rijkste boer. De edelman gold als "beter" en "waardiger" dan een niet-edele. Daarom verrichtten de edelen geen handenarbeid. Ze leefden van de opbrengsten van de boeren die voor hen werkten.
      Boeren
      De derde en laagste stand waren de boeren. De derde stand was opgedeeld in twee delen: vrije boeren (vb. de kerels) en horigen. De horigen waren dan opnieuw ingedeeld in lijfeigenen en laten. Het verschil tussen een lijfeigene en een laat is dat een lijfeigene wordt gezien als eigendom van de heer voor wie hij werkt. Een laat moet een deel van zijn oogst betalen aan de heer, en vaak ook nog vele werkjes opknappen voor hem, maar als persoon is hij vrij. De boeren hadden zeer weinig rechten en voornamelijk plichten. Zij moesten werken voor de adel en de clerus, betaalden belastingen en moesten krijgsdienst verrichten. De boeren hadden recht op bescherming en bestuur door de adel, maar door hun ondergeschikte positie en gebrek aan controle op de adel en geestelijkheid hadden ze feitelijk vrijwel geen rechten en waren ze afhankelijk van de welwillendheid of grillen van de edelman waaronder zij vielen.

  • @starchild6646
    @starchild6646 2 роки тому +45

    Rutte zal vast een functie elders willen vinden voor Remkes.
    Groeten aan Schwab he Rutte de land veraadder een leider zonder enige visie.

    • @wimnoe9486
      @wimnoe9486 2 роки тому

      Star Child, Hij is niet de enigste. Nagenoeg het hele kabinet bestaat uit land- en volksverraders.

  • @Blackwhiteredd
    @Blackwhiteredd 2 роки тому +5

    Ahhh Caroline…

  • @goud296
    @goud296 2 роки тому +4

    He caroline waar is de vaseline

  • @liamsmith2340
    @liamsmith2340 2 роки тому +17

    Remkes doet even hard mee aan die poppenkast.
    Treurig voor de boeren die er heilig van overtuigd waren dat Remkes bij hun stond.

    • @pietikke5598
      @pietikke5598 2 роки тому

      Geloof niet dat de boeren dat dachten. Deze zuiplap is verantwoordelijk voor deze BS plannen.

    • @edwin1379
      @edwin1379 2 роки тому +2

      Argumenten? Nee natuurlijk niet, want anders had je ze wel genoemd.

    • @lottepot
      @lottepot 2 роки тому +2

      Ach, die arme man moest even zijn pensioentje aanvullen. Rapport lag gewoon klaar. Kwestie van oplezen.

    • @JerehmiaBoaz
      @JerehmiaBoaz 2 роки тому +1

      Nou, 1% van de boeren die hun bedrijf moeten opdoeken is nog wel wat anders dan de 50% waarvan de boerenactivisten uitgingen.

    • @liamsmith2340
      @liamsmith2340 2 роки тому +1

      @@edwin1379 is enkel voor de mensen die het begrijpen.

  • @Verdiz700
    @Verdiz700 2 роки тому +1

    Van der Plas er is niets veranderd, dat vertelde Klaver zelfs in een opgenomen Twitter-bericht. BBB staat dat voor Building Back Better?

  • @jimwiggers4019
    @jimwiggers4019 2 роки тому +7

    zwak beleid ,regering er uit ,he van de plas wordt wakker ,rook gordijn is het weer

  • @mjmvander4317
    @mjmvander4317 2 роки тому +1

    Hoop dat ze gelijk heeft ,maar ben er bang voor. lijkt me in slaap sussen en in achterkamertje er alles er doordrukken

  • @tomhoornstra1379
    @tomhoornstra1379 2 роки тому +4

    Remkes, die man stoot toch CO2 uit ?

    • @RF-gh7bs
      @RF-gh7bs 2 роки тому +1

      Inderdaad al 156 jaar. Had er gewoon een frisse jonge ondernemer opgezet. Die kijken heel anders tegen problemen dat een oude politicus. En lossen het op. Voor zover er een probleem is en er wat op te lossen valt...

    • @edwin1379
      @edwin1379 2 роки тому

      Net als jij en ik. Wat is je punt?

  • @hanna4958
    @hanna4958 2 роки тому

    Hoe zit het eigenlijk met de fosfor in de grond?

    • @KAvanAlten
      @KAvanAlten 2 роки тому +1

      Uitstekend, ik sprak hem gisteren nog. Je krijgt de groeten

    • @AwoudeX
      @AwoudeX 2 роки тому

      @@KAvanAlten die spoelt uit, gaat de zee in en er is bijna geen vervanging op langer termijn. Krijg die fosfor maar eens uit de oceanen in zo'n hoedanigheid dat je het kan gebruiken voor landbouw

    • @KAvanAlten
      @KAvanAlten 2 роки тому

      @@AwoudeX Ja, jammer dan.

  • @ikwilnietmijneigennaamgebr2857
    @ikwilnietmijneigennaamgebr2857 2 роки тому +2

    0:52 kan iemand die man vertellen dat hij zelf ook in het kabinet zit en dus medeverantwoordelijk hiervoor

  • @tiamaria2241
    @tiamaria2241 2 роки тому +7

    Mensen trap niet in de framing van BBB!!!

    • @RF-gh7bs
      @RF-gh7bs 2 роки тому +3

      Zij spreekt toch echt haar eigen woorden uit. Ik had verwacht dat ze keihard tegen 2030 zou opteren, dat deze datum gehandhaafd blijft en er feitelijk dus niets veranderd adv dit rapport.

    • @tiamaria2241
      @tiamaria2241 2 роки тому +1

      @@RF-gh7bs ja dat klopt, ze spreekt ze zelf uit... en wat heeft ze gedacht of gezegd dat niet wordt uitgezonden? Daarbij is dit een eerste reactie op een presentatie, niet een diepte-interview n.a.v. het bestuderen van het rapport. Mijns inziens oordelen mensen dus, zoals gewoon lijkt te zijn, veel te snel en veel te hard.

    • @Grintock
      @Grintock 2 роки тому +1

      Geloven dat er iets anders mogelijk is dan vasthouden aan stikstofdoelen, is geloven in het wensdenken en framing van de BBB.

    • @tiamaria2241
      @tiamaria2241 2 роки тому

      @@Grintock stikstofdoelen staan niet in steen, het zijn geen doelen van het volk.

    • @orderofmelchizedekholland2852
      @orderofmelchizedekholland2852 2 роки тому

      De standen
      In de standensamenleving was de sociale mobiliteit beperkt. Tot welke stand men behoorde, werd in hoge mate bepaald door geboorte. In bijzondere gevallen kon men worden opgenomen in de adelstand. Meer mogelijkheden waren er om toe te treden tot de geestelijkheid, maar de positie daarin werd wel bepaald door de oorspronkelijke stand.
      GeestelijkheidBewerken
      De eerste stand was de clerus. Deze bestond uit geestelijken. De eerste stand had veel voorrechten. Zo mochten ze onder meer belastingen heffen, hoefden ze geen belastingen te betalen, geen krijgsdienst te verrichten en had ze een eigen rechtbank. Het waren ook grootgrondbezitters en omdat ze de enigen waren die konden lezen en schrijven, hielpen ze de koning in het bestuur. De clerus had maar één plicht: bidden voor het zielenheil van het volk, zodat ze in de hemel terecht zouden komen.
      Er waren hoge en lage geestelijken. De hoge geestelijken waren de kardinalen en bisschoppen, de lage geestelijken waren de monniken, priesters en nonnen. In conflicten tussen standen was de geestelijkheid soms ook verdeeld: de hoge geestelijkheid, meestal afkomstig uit de aristocratie, was vaak op de hand van de adel, de lage geestelijkheid die dicht bij het 'gewone volk' stond koos vaak voor de derde stand.
      Adel
      De tweede stand was de adel. Ook zij hadden veel voorrechten. De adel hoefde ook geen belastingen te betalen en hoefde geen arbeid te verrichten. Zij hadden ook het vruchtgebruik wanneer ze leenden bij een leenman (zie leenstelsel). De adel stond in hoog aanzien en had veel luxe. De rechtspraak, bestuur en oorlogsvoering lag in handen van de adel. Zij konden geen handel drijven of gewoon werk aannemen. De taak van de adel was de bescherming van clerus en derde stand.
      De hoge adel stond in rang net onder de koning (de vorst zat ook in de tweede stand). Deze kleine groep van grootgrondbezitters stamde nog uit de tijd van Karel de Grote. Zij werden gevolgd door de lage adel, die afstamde van de vrijen die zich in de 9de en 10de eeuw hadden kunnen handhaven. Zij trokken ten strijde en maakten buit. De laagste adellijke rang werd gevormd door de 'ministerialen'. Dit zijn onvrije knechten die zich in de 11de en 12de eeuw hadden opgewerkt tot een soort dienstmannen. Zij hielpen in de strijd en namen bepaalde bestuurlijke taken over (bv. bestuur over een burcht).
      Voor de wereldlijke adel wordt de term 'ridders' gebruikt. Maar in zowel de lage als hoge adel waren ook geestelijken: vele bisschoppen, abten en monniken waren van adel. De laagste adellijke stand stond op de sociale ladder nog steeds boven de rijkste boer. De edelman gold als "beter" en "waardiger" dan een niet-edele. Daarom verrichtten de edelen geen handenarbeid. Ze leefden van de opbrengsten van de boeren die voor hen werkten.
      Boeren
      De derde en laagste stand waren de boeren. De derde stand was opgedeeld in twee delen: vrije boeren (vb. de kerels) en horigen. De horigen waren dan opnieuw ingedeeld in lijfeigenen en laten. Het verschil tussen een lijfeigene en een laat is dat een lijfeigene wordt gezien als eigendom van de heer voor wie hij werkt. Een laat moet een deel van zijn oogst betalen aan de heer, en vaak ook nog vele werkjes opknappen voor hem, maar als persoon is hij vrij. De boeren hadden zeer weinig rechten en voornamelijk plichten. Zij moesten werken voor de adel en de clerus, betaalden belastingen en moesten krijgsdienst verrichten. De boeren hadden recht op bescherming en bestuur door de adel, maar door hun ondergeschikte positie en gebrek aan controle op de adel en geestelijkheid hadden ze feitelijk vrijwel geen rechten en waren ze afhankelijk van de welwillendheid of grillen van de edelman waaronder zij vielen.

  • @augbree5254
    @augbree5254 2 роки тому +1

    Een compromis is een overeenkomst waarbij iedereen verliest...

  • @MeMekloonhunter21
    @MeMekloonhunter21 2 роки тому +5

    🤣😂🤣😂🤣 en dat te begrijpen dat mensen gewaarschuwd waren voor Caroline en zie hier 🤣😂 zakt zij even door de mand. Er is geen stikstof probleem alleen die op papier.

  • @donnybrasco3950
    @donnybrasco3950 2 роки тому +6

    Goed van Remkes alleen rutte zegt maar die miljarden moeten naar Brussel niet naar Nederland

    • @ajvanzijtveld1663
      @ajvanzijtveld1663 2 роки тому +3

      Wat goed van remkes vertel?????

    • @donnybrasco3950
      @donnybrasco3950 2 роки тому

      @@ajvanzijtveld1663 snap je die sarcastische opmerking niet tuurlijk doed hij geen klote

    • @Arvidje
      @Arvidje 2 роки тому

      @@donnybrasco3950 kwam totaal niet sarcastisch over.. wat meer smiles gebruiken

  • @tom-ob4by
    @tom-ob4by 2 роки тому

    Heeft ze nu een draai gemaakt ?
    Wel goed lezen graag

  • @mpgabriel819
    @mpgabriel819 2 роки тому +1

    🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹mooie Dialoog is heel mooie 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

  • @gerbendegroot4044
    @gerbendegroot4044 2 роки тому

    Had niet anders verwacht van caroline

  • @dimmadimmsautje4749
    @dimmadimmsautje4749 2 роки тому +3

    De natuur help je door het “creëren” ervan, niet weghalen.. 😕

    • @juroen6134
      @juroen6134 2 роки тому +1

      Exact. Ze willen de grond gewoon.

    • @Simon-dm8zv
      @Simon-dm8zv 2 роки тому +1

      Veehouderij is geen natuur grapjas

  • @arjenvandoorne9321
    @arjenvandoorne9321 2 роки тому

    Over de aanslag op de natuur wordt wijselijk gezwegen maar waar haalt men het recht vandaan bij de gevolgen want we gaan dood is geen reden.
    (ruimtelijke ordening is het vergrijp)

    • @KAvanAlten
      @KAvanAlten 2 роки тому

      Want we gaan dood is geen reden?

    • @arjenvandoorne9321
      @arjenvandoorne9321 2 роки тому

      @@KAvanAlten is dat een plicht dan ?

    • @KAvanAlten
      @KAvanAlten 2 роки тому

      @@arjenvandoorne9321 Meestal proberen mensen de dood juist te voorkomen, maar jij zegt hier dat het geen goede reden is.

  • @joszoet4003
    @joszoet4003 2 роки тому

    Eindelijk inkeer van deze regering.. Nu het inzicht nog....

  • @productiveonly877
    @productiveonly877 2 роки тому

    rare chyba

  • @marianrodenburg7343
    @marianrodenburg7343 2 роки тому +3

    Fantastisch! Remkes van onschatbare waarde voor Nederland!

  • @putheretoannoytheworld
    @putheretoannoytheworld 2 роки тому

    FRAMEN FRAMEN FRAMEN

  • @claessenssacksz6728
    @claessenssacksz6728 2 роки тому +3

    Maar boeren??? Hier wordt toch een tussenweg voorgesteld? Precies wat Van Der Plas zegt, de boer krijgt nu de keuze. Ook zal er gericht gekeken gaan worden naar welke boeren evt. De keuze moeten gaan maken, dus niet elke boer wordt aangepakt. Als je twee kinderen, milieu en boer, hebt die huilend ruzie maken omdat ze allebei hun zin niet krijgen, dan ga je als ouder toch ook kijken vanuit verschillende invalshoeken om zo iets te kiezen wat voor beide enig zins beter is. Het enige verschil tussen jullie als boer en van der plas is dat zij wel het dilemma van een land besturen snapt. Het is niet zwart - wit. Klaar.

    • @AwoudeX
      @AwoudeX 2 роки тому

      Stikstof blijft een onzinverhaal zoals het verkocht wordt

    • @Arvidje
      @Arvidje 2 роки тому +1

      Stikstof is geen probleem. Hou je bij de basis. Het is verzonnen om een doel te bereiken. Zolang stikstof erkent wordt als probleem ben je als boer de Sjaak en onze eigen controle over voedselvoorziening verlies je

    • @orderofmelchizedekholland2852
      @orderofmelchizedekholland2852 2 роки тому +1

      De standen
      In de standensamenleving was de sociale mobiliteit beperkt. Tot welke stand men behoorde, werd in hoge mate bepaald door geboorte. In bijzondere gevallen kon men worden opgenomen in de adelstand. Meer mogelijkheden waren er om toe te treden tot de geestelijkheid, maar de positie daarin werd wel bepaald door de oorspronkelijke stand.
      Geestelijkheid
      De eerste stand was de clerus. Deze bestond uit geestelijken. De eerste stand had veel voorrechten. Zo mochten ze onder meer belastingen heffen, hoefden ze geen belastingen te betalen, geen krijgsdienst te verrichten en had ze een eigen rechtbank. Het waren ook grootgrondbezitters en omdat ze de enigen waren die konden lezen en schrijven, hielpen ze de koning in het bestuur. De clerus had maar één plicht: bidden voor het zielenheil van het volk, zodat ze in de hemel terecht zouden komen.
      Er waren hoge en lage geestelijken. De hoge geestelijken waren de kardinalen en bisschoppen, de lage geestelijken waren de monniken, priesters en nonnen. In conflicten tussen standen was de geestelijkheid soms ook verdeeld: de hoge geestelijkheid, meestal afkomstig uit de aristocratie, was vaak op de hand van de adel, de lage geestelijkheid die dicht bij het 'gewone volk' stond koos vaak voor de derde stand.
      Adel
      De tweede stand was de adel. Ook zij hadden veel voorrechten. De adel hoefde ook geen belastingen te betalen en hoefde geen arbeid te verrichten. Zij hadden ook het vruchtgebruik wanneer ze leenden bij een leenman (zie leenstelsel). De adel stond in hoog aanzien en had veel luxe. De rechtspraak, bestuur en oorlogsvoering lag in handen van de adel. Zij konden geen handel drijven of gewoon werk aannemen. De taak van de adel was de bescherming van clerus en derde stand.
      De hoge adel stond in rang net onder de koning (de vorst zat ook in de tweede stand). Deze kleine groep van grootgrondbezitters stamde nog uit de tijd van Karel de Grote. Zij werden gevolgd door de lage adel, die afstamde van de vrijen die zich in de 9de en 10de eeuw hadden kunnen handhaven. Zij trokken ten strijde en maakten buit. De laagste adellijke rang werd gevormd door de 'ministerialen'. Dit zijn onvrije knechten die zich in de 11de en 12de eeuw hadden opgewerkt tot een soort dienstmannen. Zij hielpen in de strijd en namen bepaalde bestuurlijke taken over (bv. bestuur over een burcht).
      Voor de wereldlijke adel wordt de term 'ridders' gebruikt. Maar in zowel de lage als hoge adel waren ook geestelijken: vele bisschoppen, abten en monniken waren van adel. De laagste adellijke stand stond op de sociale ladder nog steeds boven de rijkste boer. De edelman gold als "beter" en "waardiger" dan een niet-edele. Daarom verrichtten de edelen geen handenarbeid. Ze leefden van de opbrengsten van de boeren die voor hen werkten.
      Boeren
      De derde en laagste stand waren de boeren. De derde stand was opgedeeld in twee delen: vrije boeren (vb. de kerels) en horigen. De horigen waren dan opnieuw ingedeeld in lijfeigenen en laten. Het verschil tussen een lijfeigene en een laat is dat een lijfeigene wordt gezien als eigendom van de heer voor wie hij werkt. Een laat moet een deel van zijn oogst betalen aan de heer, en vaak ook nog vele werkjes opknappen voor hem, maar als persoon is hij vrij. De boeren hadden zeer weinig rechten en voornamelijk plichten. Zij moesten werken voor de adel en de clerus, betaalden belastingen en moesten krijgsdienst verrichten. De boeren hadden recht op bescherming en bestuur door de adel, maar door hun ondergeschikte positie en gebrek aan controle op de adel en geestelijkheid hadden ze feitelijk vrijwel geen rechten en waren ze afhankelijk van de welwillendheid of grillen van de edelman waaronder zij vielen.

  • @Data-zr1eb
    @Data-zr1eb 2 роки тому

    Dankbaar ???? Er veranderd helemaal niets caroline !!!!!!

  • @supermario2602
    @supermario2602 2 роки тому

    Boeren staan boven natuurbeleid,,, boeren=eten.

  • @hrsn765
    @hrsn765 2 роки тому

    Wat worden die boeren toch voor de gek gehouden zeg.. en die mevrouw van der Plas die heel snel tevreden is 🤔🤔 kom op zeg waar ben je mee bezig. Het spelletje wordt nog veel viezer gespeeld!

  • @RobertdeKeijzer
    @RobertdeKeijzer 2 роки тому

    Ja zullen we even wat anders hier neerzetten dan stuur ik jullie dat per WhatsApp die liegen allemaal