yaptığınız malt özlerini tek tek tanıtsanız burada bence çok iyi olur, mexican mesela benim için harika bir malt özü, bohemian pilsner var şu an evde halen içmekte olduğum piyasa biralarından çok daha lezzetli kaliteli bir bira, irish stout aldık en son onu kurduk ama daha mayalanma bitmedi onuda deneyeceğim, golden ale var o da mayalanmada, bu kitleri siz yapıp başlama bitme ölçümlerini yazsanız nelere dikkat etmemiz gerektiğini her kite özel anlatsanız ve biten biranın görünümünü köpük oranını ne kadar sürede en içilebilir hale geleceğini anlatsanız bence çok iyi olur, ben örnek vereyim mesela mexician malt özü şişelemeden 1 ay sonra en içilebilir hale geliyor öncesinde kesinikle içilmemeli bence, buna benzer örnekler verirseniz bizde mutlu oluruz :)
Soğuk demleme iyi guzel ama,tortu oluşumu çok fazla oluyor. Siz burada direk fıçıdan kullaniyorsunuz ama şişeleme yaparsanız, şişeleme aparatlarınızın sık sık tıkandığını göreceksiniz. Neredeyse ilk 10 şişeden sonra sürekli temizlemek gerekiyor. Bu yüzden şerbetçi otunu bir torbaya koymak çok da mantıksız görünmüyor bana.
abi seni 500 kişiyken takip etmeye başlamıştım. videoların kalitesi değişmiyor. kitlen artıkça kendinide bozmuyorsun. içeriklerin çok güzel. içki içmiyorum ama belgesel niyetine izliyorum.
Herşey için teşekkürler. Küçük bir eleştirim olacak. IPA kitiniz 23 litre olarak gayet lezzetli bir kit. Siz bunu 17 litre olarak kurarsanız kitinizin 23 litre için yetersiz olduğu izlenimi doğabilir. Yaptığınız denemeye saygı duyuyorum. Ancak bu tip denemeleri kendi üretimimiz olan kitlerle yapmamanızı tavsiye ediyorum. Kendi üretiminiz olan kitleri tavsiye ettiğiniz reçete ile kurmanız yanlış anlamaları ortadan kaldırır. Kitlerinizi seven ve kit birası kuran bir takipçiniz olarak sizlere saygılarımı sunuyorum.
@@hasanordu8826 Merhaba Hasan Bey, Şeker kullanmıyorlar, bunun yerine malt özütü kullanıyorlar. Her ikisini de tam ölçü ile fermentere attılar. Bu durumda dediğiniz gibi OG'nin çok farklı çıkması gerekiyor. O zaman biraburada ekibinden bu konuyla ilgili bir video daha bekliyoruz🙂
Tamam biz alkol kullanıyoruz kabul ancak bu kral abimiz hacı hocanın bile canını bira istetir o nasıl lıkır lıkır güzel bir içiştir. Tüm videolarını severek izledim.Amatör olarak kırmızı şarap yaparım ama anlaşılan kral bize artık üzüm ezdirtmeyip arpa kırdıracak. Emeğiniz için kendi adıma teşekkür ederim. Selamlar,saygılar Kral 🍻
hocam videoların her biri çok güzel, adamın dibisiniz. hocam evde bira yapımını araştırırken bir yazı gördüm gerekli bölümü paylaşıyorum "bira adayını fermante ettiniz, filtrelediniz, karbonize ettiniz. sonrasında pastroizasyon yaparak maya ve mikroorganizmaları ortadan kaldırmanız gerekir." kit birasında karbonizasyon sonrası pastorisazyon yapmazsak biranın içindeki bakteriler zararlı son ürünler üretmeye başlar mı? evde tencere ya da bulaşık makinesi ile pastörizasyon yapılır mı?
Videolarınızı çok beğeniyor izliyorum elinize sağlık.Ev şartlarında 3-4 yıldır bira yapıyorum ama şu içtiğiniz birada ki kalıcı köpüğe hayranım bir türlü elde edemiyorum onu nedir sebebi ?
Elinize sağlık. Güzel video olmuş her zamanki gibi. Fermenter olarak kullandığınız Corny kegden servis yapıldığı zaman maya ve şerbetçiotu birayı rahatsız etmiyor mu? Kegratorda 10 gün bekletmenizin nedeni bu galiba. Mayanın ve otun İyice dibe çökmesi. Ben öyle anladım.
Selamlar, farklı içkiler için damıtma işine neden girmiyorsunuz? bu denli bir lab kurup sınırları zorlamak, neler yapılabilceğini nerede buraya kadarmış denilebileceğini bilmek güzel bir haz verirdi bence. Ama bir şeyden eminim piyasadaki kraft biralarda imzanız olduğu kesin. Bu sektörde olan bir lab çalışanı olarak saygılar, sevgiler.
hocam öncelikle videolarınız gerçekten bu işi hobi edinmiş olanlar için çok değerli emeğinize sağlık ve teşekkürler. Meşe fıçıda bira yapımı yaptınızmı ? ve bununla ilgili bilgi vermeniz mümkünmüdür.
Pandemi başında heveslenip kit almıştım, zaman olmadı yapacak. Son kullanma tarihi geçmiş kullanılır mı acaba içeriğini bilmediğim için merak ettim, tarihi geçmiş olsa da mayalanabilir mi?
Ellerinize sağlık, enfes bir video her zaman olduğu gibi 👏 Bir sorum olacak müsadenizle; şerbetçi otunun biranın içinde kaldığı süre uzadıkça, aroma zenginliği katmak yerine istenilmeyen bir acılık oluşturmuyor mu? Kendi çok kısıtlı dry hop deneyimlerimizde bu fikre kapıldık. Bu sebeple özel torba kullanarak belirli bir süre sonunda alma yoluna gidiyoruz. Berraklık peşinde olmasak da, dolum aşamasında dipte aşırı bulanık ve şişelenemeyen bira da oluşmuyor bu sayede. Yorumunuzu merakla bekliyoruz. Mia’dan sevgiler 🍻
Evet doğru, şerbetçiotunda bulunan ot tadı ve acılığı geçmeye başlar. Bu yüzden en fazla 3 5 günden sonra ayırmak iyi olur. Ancak torba kullanmak bizce şerbetçiotunun performansını düşürüyor. Yüzey alanı iyice düşüyor ve merkez bölgesi topaklanabiliyor. Profesyonel sistemlerde daha iyi nüfuz etmesi için fermenterde karıştırıcı sistemler, mixerler, devirdaim pompaları vs gibi sistemler kullanılıyor. Bu yüzden şerbetçiotu dibe çöktükten sonra şişelemek daha iyi bir çözüm.
Merhaba dipteki tortu gelmiyor mu bu şekilde musluktan? Özellikle ilk basılan 1-2 litre full dip tortusu olur diye dusunuyorum. Neden soruyorum aslında biranın okside olma riski bu şekilde yok gibi, o yuzden hosuma gitti
hem tortudan hem de şerbetçiotundan ayrılmak adına bira kitini önce kovada fermante edip ardından cornelius'a aktarsak ve kegerator'a bağlasak olur mu?
@@asutaytlk2099açıkçası tahıldan bira için evde yerim yok ve zahmetli geliyor ama fıçıya da geçmek istiyorum. Kapalı sistem derken oksijenle teması minimize ederek transfer mi? Bunu nasıl yapabilirim?
23 lik kit 17lt olarak kurulduğunda og de yüksek çıkmıştır diye tahmin ediyorum 1050/55 civarı olabilir... Peki gazlama aşamasından önce bira mayadan kurtulup tekrar fıçı içine mi girdi? O şekilde mi gazlandı? yoksa direk olduğu gibi mi gazlandı? Eğer böyle ise şot parçaçıkları ve fıçının içinde bulunan dip tortusu sorun yaratmıyor mu? Afiyet olsun. Saygılarımla.
Normal fermente kovasında hazırlayıp şişeleme yapmadan bilen bilir "Conax Soda Gazoz" makinesi ile gazlayıp içilebilir mi acaba? Yoksa illaki kegeratör sistemi gerekir mi?
iyi günler. Sıcak suyla karıştırırken oksidasyon riski olmuyor mu ? Anlayamadım bir türlü, yabancılar hot side aeration diyorlar ama kit kurulumunda genel olarak bu şekilde yapılıyor.
Bu şekilde başarılı olarak yapıldığını duyduk ve denemek istedik. Biz de ilk defa böyle yapıyoruz. Yazdığınız gibi yapmak normal hali, o şekilde de yapabilirsiniz tabii.
Merhaba bir sorum olacak mayselemeden sonra 1100 gibi bir değer alıp fermantasyona koysam ardından soğuk distilasyon yaparak alkolü alsam bunu da meşe ficiya yatirsam sizde güzel bir viski üretmiş olur muyum ? 1100 üzeri mayse hazırlamak için nasıl bir tarif uygulayabilirim soğuk distilasyonda bulanık olmayan bir ürünü neyle alabilirim hangi mayayı kullanmam lazım sizce
Mısır ya da pirinç içeren hazır kit üretmeyi düşünüyor musunuz? Yurt dışında üretildi mi bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla yurt içi hiç üretilmedi de satılmadı da.
Evet yapabilirsiniz, burada olduğu gibi, sonuçta şeker miktarı değişmiyor, su miktarı değişiyor, dolayısıyla daha yüksek yoğunlukta fermente olan malzeme, yani malt özü olduğu için, daha yüksek alkollü ancak daha az bir bira elde edersiniz.
Pale ale bira yapma videonuzda mayayı sulandırarak kullanmanın daha verimli olacağını söylemiştiniz. Diğer türlü mayaların çoğunluğunun ölmesi söz konusu olabiliyor demiştiniz. Kit birası yaparken de bu yöntem geçerli mi? Yani sulandırıp öyle mi eklemek lazım fermantasyona yoksa direkt üstüne serpmenkten bir farkı yok mudur?
Sulandırmak daha iyi ama direk kullanmak daha kolay bu yüzden. Biraz daha uğraşmak ve titiz bir hazırlık yapmak isterseniz suda bekletme daha doğru olur.
Hakan bey Video paylaşımınız İçin teşekkürler. Bu videoda sergilediğiniz bira yapımı konusunda bir sorum olacak. Kullandığınız bira kiti içerisinde şerbetçi otu karışımları zaten önceden eklenmiş değil midir? Siz ayrıca ilave olarak “dry hoping” yani soğuk demleme yapıyorsunuz. Bu, yaptığınız birayı acılaştırmaz mı acaba?
Dry hopta eklenen şerbetçiotları sadece aroma olarak katkı sağlıyor, acılaştırma etkisi şırayı şerbetçiotu ile birlikte 1 saat kaynattığımızda meydana geliyor. Bu işleme izomerizasyon deniyor.
super video. hocam tahıl birasıyla ilgili merak ettiğim bir husus var. yardımcı olursanız sewınırım. mayşeyi kaynattıktan sonra siz mayşeyi olabildiğince hızlı fermantasyon sıcaklıgına soğutuyorsunuz. mayşeyi kaynattıktan sonra ağzını kapatıp kendiliğinden sıcaklığının düşmesini beklesek (mesela 1 gün dinlendirsek düşecektir) mikrop kaptırmadıktan sonra bunun bir sakıncası var mı? varsa ne gibi sakıncaları vardır acaba? tşkler.
Bu kullanılan bir yöntem, Avustralya'da bu şekilde soğutuyorlar ev biracıları genelde, bizde deneyen bir kaç kişi problem yaşadı. Kışın tencereyi balkonda karların içine koyarak soğutabilirsiniz. Lavaboya buz doldurup tencereyi içine koymak kullanılan bir yöntem.
Merhaba, evet doğru, ancak tek 3 5 çeşit şerbetçiotu çok görülen bir durumdur. Ayrıca burada amaç soğuk demleme dry hop denen bir işlem, bu işlem modern Amerikan biralarının temelidir.
Merhaba, teşekkürler. Evet zaten hep bu şekilde yapılıyor, tek fark plastik fermenterde gazlayamazsınız, bu yüzden şişelemek gerekiyor. Aslında tek fark bu
Bu asyalı işçilerin birşeyi üretme videolarına kitlenip izliyoruz ya, heh işte bu videolar da aynısı gibi kitleyip zevk veren videolardan.
Herzamanki gibi öncü, örnek ve samimi.. Teşekkürler Hakan Bey, teşekkürler BiraBurada ekibi, emekçileri.
yaptığınız malt özlerini tek tek tanıtsanız burada bence çok iyi olur, mexican mesela benim için harika bir malt özü, bohemian pilsner var şu an evde halen içmekte olduğum piyasa biralarından çok daha lezzetli kaliteli bir bira, irish stout aldık en son onu kurduk ama daha mayalanma bitmedi onuda deneyeceğim, golden ale var o da mayalanmada, bu kitleri siz yapıp başlama bitme ölçümlerini yazsanız nelere dikkat etmemiz gerektiğini her kite özel anlatsanız ve biten biranın görünümünü köpük oranını ne kadar sürede en içilebilir hale geleceğini anlatsanız bence çok iyi olur, ben örnek vereyim mesela mexician malt özü şişelemeden 1 ay sonra en içilebilir hale geliyor öncesinde kesinikle içilmemeli bence, buna benzer örnekler verirseniz bizde mutlu oluruz :)
Keyifle izledim Çok güzel anlatım Çok ileri düzeyde bilgi Ve tavazu
Abi nolur böyle devam, yine unutup gitmeyin bizi buralarda.
Soğuk demleme iyi guzel ama,tortu oluşumu çok fazla oluyor. Siz burada direk fıçıdan kullaniyorsunuz ama şişeleme yaparsanız, şişeleme aparatlarınızın sık sık tıkandığını göreceksiniz. Neredeyse ilk 10 şişeden sonra sürekli temizlemek gerekiyor. Bu yüzden şerbetçi otunu bir torbaya koymak çok da mantıksız görünmüyor bana.
abi seni 500 kişiyken takip etmeye başlamıştım. videoların kalitesi değişmiyor. kitlen artıkça kendinide bozmuyorsun. içeriklerin çok güzel. içki içmiyorum ama belgesel niyetine izliyorum.
Teşekkürler abi şuan cennetten wifi bulup yazıyorum verdiğin tarifle mekan değişikliği iyi geldi
Hocam bayağı özlemişiz çok teşekkür ediyoruz selamlar sevgiler kolay gelsin iyi çalışmalar 🙏🙏🙏
Herşey için teşekkürler. Küçük bir eleştirim olacak. IPA kitiniz 23 litre olarak gayet lezzetli bir kit. Siz bunu 17 litre olarak kurarsanız kitinizin 23 litre için yetersiz olduğu izlenimi doğabilir. Yaptığınız denemeye saygı duyuyorum. Ancak bu tip denemeleri kendi üretimimiz olan kitlerle yapmamanızı tavsiye ediyorum. Kendi üretiminiz olan kitleri tavsiye ettiğiniz reçete ile kurmanız yanlış anlamaları ortadan kaldırır. Kitlerinizi seven ve kit birası kuran bir takipçiniz olarak sizlere saygılarımı sunuyorum.
@@hasanordu8826 Merhaba Hasan Bey,
Şeker kullanmıyorlar, bunun yerine malt özütü kullanıyorlar. Her ikisini de tam ölçü ile fermentere attılar. Bu durumda dediğiniz gibi OG'nin çok farklı çıkması gerekiyor. O zaman biraburada ekibinden bu konuyla ilgili bir video daha bekliyoruz🙂
Bu alemin Ordinaryüs Profesör Abuzer Kömürcü'süsün..
Tamam biz alkol kullanıyoruz kabul ancak bu kral abimiz hacı hocanın bile canını bira istetir o nasıl lıkır lıkır güzel bir içiştir. Tüm videolarını severek izledim.Amatör olarak kırmızı şarap yaparım ama anlaşılan kral bize artık üzüm ezdirtmeyip arpa kırdıracak. Emeğiniz için kendi adıma teşekkür ederim. Selamlar,saygılar Kral 🍻
Bildirim gelir gelmez burdayım artık yeni bira yapımlarıni öğrenmek için değil keyif eğlenmek için izliyorum 👍🏿👍🏿
Daha önce soran oldu mu bilmiyorum. Basınç altında fermantasyon için bir video planlıyor musunuz?
Çalışmalarınız harika,sunum esnasında malzeme fiyat bilgisi verirseniz daha da güzel olur. Emeğinize sağlık.
Yine guzel bir paylasim olmus, tesekkurler. Uzun zamandir ficilamaya gecmeyi dusunuyorum bir turlu nasip olmadi umarim yakinda olur :)
hocam videoların her biri çok güzel, adamın dibisiniz. hocam evde bira yapımını araştırırken bir yazı gördüm gerekli bölümü paylaşıyorum "bira adayını fermante ettiniz, filtrelediniz, karbonize ettiniz. sonrasında pastroizasyon yaparak maya ve mikroorganizmaları ortadan kaldırmanız gerekir." kit birasında karbonizasyon sonrası pastorisazyon yapmazsak biranın içindeki bakteriler zararlı son ürünler üretmeye başlar mı? evde tencere ya da bulaşık makinesi ile pastörizasyon yapılır mı?
Videolarınızı çok beğeniyor izliyorum elinize sağlık.Ev şartlarında 3-4 yıldır bira yapıyorum ama şu içtiğiniz birada ki kalıcı köpüğe hayranım bir türlü elde edemiyorum onu nedir sebebi ?
Seviyoruz bu ekibi. Sıcak cana yakın ve samimi.
Güzel bir deneme olmuş ufak ufak fiçi sistemine geçmeyi düşünüyorum.
Ilk denemem olabilir.
Çok başarılı gerçekten.Ramazandayız öyle bir canım çekti ki,Bayram gelsede içsek
Elinize sağlık. Güzel video olmuş her zamanki gibi. Fermenter olarak kullandığınız Corny kegden servis yapıldığı zaman maya ve şerbetçiotu birayı rahatsız etmiyor mu? Kegratorda 10 gün bekletmenizin nedeni bu galiba. Mayanın ve otun İyice dibe çökmesi. Ben öyle anladım.
Profesyonel sistemlerle şisede gazladımaya geçsek artık☺️
09:00 Aklımda kurtlar Vadisi'nin unutulmaz sahnesi:
Prof.Abuzer Kömürcü: " Aferin .... Mal lokum gibi olmuş " 😂
hocam okadar özlemişimki sizi videoyu izlerken suratımda kocaman aptal bir gülümseme hiç düşmedi. :)
Dibindeki tortuyu nasıl ayırdık peki? Birayı dipten çekecek sonuçta tortu işi bozmaz mı?
Yapacağımızdan değil ya izliyoruz işte.
Oh be abi, vallahi senin için endişeleniyordum. Şükür kavuşturana. Selamlar.
Selamlar, farklı içkiler için damıtma işine neden girmiyorsunuz? bu denli bir lab kurup sınırları zorlamak, neler yapılabilceğini nerede buraya kadarmış denilebileceğini bilmek güzel bir haz verirdi bence. Ama bir şeyden eminim piyasadaki kraft biralarda imzanız olduğu kesin. Bu sektörde olan bir lab çalışanı olarak saygılar, sevgiler.
hocam öncelikle videolarınız gerçekten bu işi hobi edinmiş olanlar için çok değerli emeğinize sağlık ve teşekkürler. Meşe fıçıda bira yapımı yaptınızmı ? ve bununla ilgili bilgi vermeniz mümkünmüdür.
Teşekkürler. Güzel bir video olmuş. Tortuyu nasıl elimine ediyoruz peki? Özellikle ilk kullanımda dip tortusu bardağa hücum etmiyor mu?
Videosunu çekemediğimiz için maalesef gösteremediğimiz bir detay. Musluğa takmadan önce konnektöre ince bir hortum bağlayarak tortuyu dışarı atıyoruz.
@@3KafadarBira bu detay çok önemli, bunu da video ya eklerseniz çok seviniriz.
@@3KafadarBira hocam bu kismi bi videoya çekermisiniz nasil yapabiliriz.
Evet hocam, gösterebilirseniz çok seviniriz.
kitin üzerinde 23L kurulması gerektiği önerilirken niçin 17L kurdunuz?
Neredesin be karagözlüm alkolü bırakıyordum az daha
İşini severek yapan insan başka oluyor :)
Pandemi başında heveslenip kit almıştım, zaman olmadı yapacak. Son kullanma tarihi geçmiş kullanılır mı acaba içeriğini bilmediğim için merak ettim, tarihi geçmiş olsa da mayalanabilir mi?
Daha önce yazan oldu mu bilmiyorum ama 8:39'da bir ses var. Denemek istiyorum ! Ellerinize sağlık.
8:42 de Alohalılar geldi )))))
Ellerinize sağlık, enfes bir video her zaman olduğu gibi 👏 Bir sorum olacak müsadenizle; şerbetçi otunun biranın içinde kaldığı süre uzadıkça, aroma zenginliği katmak yerine istenilmeyen bir acılık oluşturmuyor mu? Kendi çok kısıtlı dry hop deneyimlerimizde bu fikre kapıldık. Bu sebeple özel torba kullanarak belirli bir süre sonunda alma yoluna gidiyoruz. Berraklık peşinde olmasak da, dolum aşamasında dipte aşırı bulanık ve şişelenemeyen bira da oluşmuyor bu sayede. Yorumunuzu merakla bekliyoruz. Mia’dan sevgiler 🍻
Evet doğru, şerbetçiotunda bulunan ot tadı ve acılığı geçmeye başlar. Bu yüzden en fazla 3 5 günden sonra ayırmak iyi olur. Ancak torba kullanmak bizce şerbetçiotunun performansını düşürüyor. Yüzey alanı iyice düşüyor ve merkez bölgesi topaklanabiliyor. Profesyonel sistemlerde daha iyi nüfuz etmesi için fermenterde karıştırıcı sistemler, mixerler, devirdaim pompaları vs gibi sistemler kullanılıyor. Bu yüzden şerbetçiotu dibe çöktükten sonra şişelemek daha iyi bir çözüm.
@@3KafadarBira çok teşekkürler cevabınız için Türk ev biracıları size müteşekkir ❤️🍺 Sağlığınıza.
@@3KafadarBira gösterdiğiniz yöntemle üretilen 17 lt'yi birayı demlemenin 3. gününün ardından hemen tüketmemiz mi gerekmez mi?
To get a nice hop flavour and smell you can use hop pellets during the storagetime but use aroma hop only and not bitter hop.
Merhaba dipteki tortu gelmiyor mu bu şekilde musluktan? Özellikle ilk basılan 1-2 litre full dip tortusu olur diye dusunuyorum. Neden soruyorum aslında biranın okside olma riski bu şekilde yok gibi, o yuzden hosuma gitti
Elinize sağlık Allah'tandır bu sefer yüzümüze patlamadı
Alkolik adamın hali bi başka, adam bardaktaki biraya bakarken yutkunmaya başlıyor 🤣 afiyet olsun dostum
İzlemeden beğenimi bıraktım
Bu artan zamlar yuzunden evde yapabilirmiyiz bira içmek artık lüks oldu
Anlatışın, konuşman bilgin ve biraya olan sevgin çok tatlı videoların da keyifli daha çok video çek lütfen 🤙
Peki o 19 litrelik "korneyi corneli" nereden alabiliyoruz?
Ohhhh yarasın. öğlen gidip bira içicem teşk.
Fermantasyan kaç gün sürüyor hocam
hem tortudan hem de şerbetçiotundan ayrılmak adına bira kitini önce kovada fermante edip ardından cornelius'a aktarsak ve kegerator'a bağlasak olur mu?
Kapalı transfer yaparsanız cok ta güzel olur
@@asutaytlk2099açıkçası tahıldan bira için evde yerim yok ve zahmetli geliyor ama fıçıya da geçmek istiyorum. Kapalı sistem derken oksijenle teması minimize ederek transfer mi? Bunu nasıl yapabilirim?
normalde de sizin dediğiniz şekilde yapılıyor zaten. Şişe yerine fıçıya alınıyor sadece. burada o işlem aradan çıkarılmış
@@aykutisbilir Kapalı transferde fıçıya co2 basıp kovaya konnektörler bağlayarak aktarılıyor. Amaç oksijenle teması kesmek. Hakan abilerin videosu var kanalda
Özlemişiz.
Bosalt kiti sicak suyla calkala ne dir yani sicak suda bekleme felan
Taze şerbetçiotu ile bira yapımı videosu gelmedi hiç. Bir tek o kaldı. Onu da çekin, arkadaşlar gerçek bira görsünler. :)
23 lik kit 17lt olarak kurulduğunda og de yüksek çıkmıştır diye tahmin ediyorum 1050/55 civarı olabilir... Peki gazlama aşamasından önce bira mayadan kurtulup tekrar fıçı içine mi girdi? O şekilde mi gazlandı? yoksa direk olduğu gibi mi gazlandı? Eğer böyle ise şot parçaçıkları ve fıçının içinde bulunan dip tortusu sorun yaratmıyor mu? Afiyet olsun. Saygılarımla.
İlk malti ve kiti doldurduktan sonra dry hop a kadar ne kadar bekletiyorsunuz soylememissiniz
Sanite reis videolarınızı özlemişiz be
Sicak suyu kettle ile ısıtmanın maliyeti ne kadar hocam?
08:37 Kulaklıkla dınleyenlere saygı duruşu :d
Daha çok video gelsin lütfen
Çok isteriz.
Ziraat bankası sandım :)) logo süper olmuş
Normal fermente kovasında hazırlayıp şişeleme yapmadan bilen bilir "Conax Soda Gazoz" makinesi ile gazlayıp içilebilir mi acaba? Yoksa illaki kegeratör sistemi gerekir mi?
yıllar önceki şerbetçi otlarının hasat videosu gelse mi artık
metal fıcı yerine ahsap fıcıda olurmu acaba
Kitler satışta mı ilk defa görüyorum
Üstad yaptığınız biraları kim içiyor.
Biz
abi kendinden bahseder misin ne iş yapıyorsun nerede çalışıyorsun
Özlemiştikk
Köpüklerin efendisi hakannnnn,son köpük bükücü
Merhabalar gazlanma süreci hangi aşamada oldu onu anlayamadım biri anlatabilir mi ?
iyi günler.
Sıcak suyla karıştırırken oksidasyon riski olmuyor mu ? Anlayamadım bir türlü, yabancılar hot side aeration diyorlar ama kit kurulumunda genel olarak bu şekilde yapılıyor.
abi kilo almışsın yıllardır takip ederim seni
Yaptığınız bu şekilde tortu oluyor mu aceba?
Kolay gelsin hocam malzeme ve ekipman satışınız varmı
Ve beklenen video geldi.
Videolarin gelmesi guzel olmus. Acaba neden fermanterde yapip sonra ficilamadiniz cok merak ettim
Bu şekilde başarılı olarak yapıldığını duyduk ve denemek istedik. Biz de ilk defa böyle yapıyoruz. Yazdığınız gibi yapmak normal hali, o şekilde de yapabilirsiniz tabii.
@@3KafadarBira 17 litre kurmak verimli oldumu peki ? İbu 45 ancak dusuk litre kurunca artmazmi
Harika bir video.Teşekkürler.
Merhaba bir sorum olacak mayselemeden sonra 1100 gibi bir değer alıp fermantasyona koysam ardından soğuk distilasyon yaparak alkolü alsam bunu da meşe ficiya yatirsam sizde güzel bir viski üretmiş olur muyum ? 1100 üzeri mayse hazırlamak için nasıl bir tarif uygulayabilirim soğuk distilasyonda bulanık olmayan bir ürünü neyle alabilirim hangi mayayı kullanmam lazım sizce
Mısır ya da pirinç içeren hazır kit üretmeyi düşünüyor musunuz? Yurt dışında üretildi mi bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla yurt içi hiç üretilmedi de satılmadı da.
Hocam video atmayı bırakmayın. Sizi izlemeyi özlemişiz. Bir sorum olacak hocam 23 lt kim kiti damacana da 17 litre olaracak şekilde yapabilir miyiz
Evet yapabilirsiniz, burada olduğu gibi, sonuçta şeker miktarı değişmiyor, su miktarı değişiyor, dolayısıyla daha yüksek yoğunlukta fermente olan malzeme, yani malt özü olduğu için, daha yüksek alkollü ancak daha az bir bira elde edersiniz.
Videoları severek takip ediyoruz devamini bekliyoruz ellerinize saglik
Pale ale bira yapma videonuzda mayayı sulandırarak kullanmanın daha verimli olacağını söylemiştiniz. Diğer türlü mayaların çoğunluğunun ölmesi söz konusu olabiliyor demiştiniz. Kit birası yaparken de bu yöntem geçerli mi? Yani sulandırıp öyle mi eklemek lazım fermantasyona yoksa direkt üstüne serpmenkten bir farkı yok mudur?
Sulandırmak daha iyi ama direk kullanmak daha kolay bu yüzden. Biraz daha uğraşmak ve titiz bir hazırlık yapmak isterseniz suda bekletme daha doğru olur.
@@3KafadarBira çok teşekkürler bilgi için 👍
renk çok bulanık geldi hocam tadı da öle mi ki
- 8.50 abi ne güzel içiyorsun...
Abi her seferinde amelsiz gibi içiyorsun canım kalıyor :D
birşey sorucam herşeyi sanite ediyorsunuzda damacana daki su sanite edilmişmi damacana dolumdan önce sanite ediliyormu :D
Öyle olduğunu varsayıyoruz.
100gr dryhop icin cokmu ? Tadi nasildi
Emeğinize sağlık, merak ettiğim bir konuydu. (Özellikle yaz aylarında) fıçıyı gazladıktan sonra buzdolabında bekletmek şart sanırım değil mi?
Bira soğukta her zaman daha taze kalır.
Hakan bey
Video paylaşımınız İçin teşekkürler. Bu videoda sergilediğiniz bira yapımı konusunda bir sorum olacak. Kullandığınız bira kiti içerisinde şerbetçi otu karışımları zaten önceden eklenmiş değil midir? Siz ayrıca ilave olarak “dry hoping” yani soğuk demleme yapıyorsunuz. Bu, yaptığınız birayı acılaştırmaz mı acaba?
Dry hopta eklenen şerbetçiotları sadece aroma olarak katkı sağlıyor, acılaştırma etkisi şırayı şerbetçiotu ile birlikte 1 saat kaynattığımızda meydana geliyor. Bu işleme izomerizasyon deniyor.
super video.
hocam tahıl birasıyla ilgili merak ettiğim bir husus var. yardımcı olursanız sewınırım. mayşeyi kaynattıktan sonra siz mayşeyi olabildiğince hızlı fermantasyon sıcaklıgına soğutuyorsunuz. mayşeyi kaynattıktan sonra ağzını kapatıp kendiliğinden sıcaklığının düşmesini beklesek (mesela 1 gün dinlendirsek düşecektir) mikrop kaptırmadıktan sonra bunun bir sakıncası var mı? varsa ne gibi sakıncaları vardır acaba? tşkler.
Bu kullanılan bir yöntem, Avustralya'da bu şekilde soğutuyorlar ev biracıları genelde, bizde deneyen bir kaç kişi problem yaşadı. Kışın tencereyi balkonda karların içine koyarak soğutabilirsiniz. Lavaboya buz doldurup tencereyi içine koymak kullanılan bir yöntem.
Alkol kullanmıyorum ama nedense sürekli izlyorum :D
Emeginize ve bilğinize sağlık!🧿⭐👍🏿🍺🍺🍺🍺🍺
Elimde malzemelerden sadece kaşık var abi.
Tertemiz olmuş gene. Elinize sağlık :)
Abi kullandığınız malt özünün birisi zaten şerbetçi otlu değil mi? Böyle olunca iki farklı şerbetçi otu kullanıyor gibi olmuyor musunuz?
Merhaba, evet doğru, ancak tek 3 5 çeşit şerbetçiotu çok görülen bir durumdur. Ayrıca burada amaç soğuk demleme dry hop denen bir işlem, bu işlem modern Amerikan biralarının temelidir.
Bir de bu sistemde ölçüm almadınız. Ölçüm alma şansımız yok mu bu şekilde?
Ölçüm alabilirsiniz içinden kepçe ile örnek alıp. Sonra da bira tarafına hortum bağlayarak yavaşça.
Öyle bir içişin var ki valla canım çekti 😂 afiyet olsun
hava kilidi hortumunu regülatöre bağlasak basınçlı fermantasyon yapamaz mıyız?
Regülator değil de spunding valf diye satılan özel bir ürün var onu kullanabilirsiniz. Buraya linkini ekliyorum www.biraburada.com/urun/spunding-valf
Belgesel tadında olmuş 👏👏👏👍🍺🍻
Krausen kalıntısı kovalardan çıkmıyor normalde, fıçıya zaten el girmiyor. Krausen kalıntısını nasıl temizleyeceğiz?
Fıçıya el giriyor. 80 derecede PBW çözeltisi çok rahat çıkarır. Ayrıca paslanmaz malzeme çok daha rahat temizleniyor.
Abi eline sağlık, american kite 4 gün 50 gram aloha dry hop yaptım. Ama ne yazık ki beklediğim aromayı yakalayamadım oldukça sönüktü alohanın aroması
Merhabalar öncelikle samimiyetinize hayranım.Bunu 23 litrelik plastik fermenterde de uygulayabilir miyiz,yani şişelerken şeker kullandığımız klasik yöntemle?
Merhaba, teşekkürler. Evet zaten hep bu şekilde yapılıyor, tek fark plastik fermenterde gazlayamazsınız, bu yüzden şişelemek gerekiyor. Aslında tek fark bu
Neredesin kral sen 🤚🏼🤚🏼