Obtine o oferta exclusiva Surfshark! Introdu codul promo cezarmachidon pentru a primi pana la 6 luni aditionale gratuite de pe surfshark.deals/cezarmachidon
O ideie când construiești in lemn... renunță la contrafișe sau punele provizoriu până bati scândurile....după ce ai bătut scânduri roata scândurile fac cat 10 contrafișe nu mai merge constanta nicăieri în plus daca nu îs contrafișele poți face rafturi ușor sau amenaja sau izola......că nu te va încurca contrafișele.....
Lasă căpriori vizibili și pune lambriuri între că dacă pui peste rămâne loc de culcuș la șoareci și șobolani și în caz că moare vreo unul între acoperiș și lambriu nu o să îl mai poți scoate și va mirosi a mortăciune până se usca cu totul......
SUCCES IN MUNCA SI EFORTUL DEPUS PT A REALIZA CE TI AI PROPUS NIMIC NU ESTE USOR CEI CARE NU AU BATUT UN CUI NU STIU SA APRECIEZE MUNCA DEPUSA DE TINE CU SIGURANTA NIVELUL DE TRAI SI PREGATIREA FIZICA SI PSHICA ESTE PESTE CEI CARE O CIOCANESC IN VARF .MESAJ DE LA UN CETATEAN ABANDONAT DE PARINTII CARE STIE CAT DE GREU ESTE SA REALIZEZI IN SCURT TIMP CELE FILMATE DE TINE TOT TESPECTUL SI MULTA SANATATE .
Ce lucruri frumoase ești un adevăratconstructor te percepi la toate meseriile Numai o nevasta ați trebuie ca să nu fii singur căci tare grea e singurătatea spor la tot ce ați dorești ❤
Probabil stii tu mai bine cum iti faci planurile, dar ca o recomandare: inainte sa construiesti ceva primul pas e sa stii deja ce si unde vei pune inauntru. Poate e contra intuitiv, dar constructia se incepe plecand de la ce va fi in interior. Functie de asta vei stii de fapt cat va trebui sa construiesti, ce dimensiuni exterioare va avea ce faci. Daca pleci invers, facand prima data carcasa, vei intampina tot felul de constrangeri si probleme in amenajarea interioara. Or aia conteaza de fapt, ce faci la interior nu la exterior.
Salutare. Legat de placarea tavanului cu lambriu,daca e mai ok pentru tine sa ai un cost putin mai ridicat, dar timp mai putin, eu recomand sa pui lambriul din capat in capat,dupa care il dai cu bait/lac, apoi dai cu lac jos niste sipci de 10x5 cm pe care le prinzi in suruburi peste lambriu, si asa nu o sa ti se vada 100 de suruburi intre fiecare 2 corni(capriori). Avantajul e ca nu o sa mai pierzi timp sa tai tot lambriul pt tavan in bucati de cate 90cm + stratul de lac o sa se vada uniform; dezavantajul e ca acele sipci costa ceva bani in plus . Oricum ai face, cred ca o sa iasa o treaba faina. Felicitari pentru munca depusa la cabana!
Ai muncit, ai bagat ceva... Bravo! Ca si idee... Pentru stabilitate, durabilitate, izolatie si de ce nu, estetic si functional vorbind, ar fi fost bine initial, ca terenul unde construiesti incaperea cu rolul de bucatarie, sa fie nivelat, compactat si adus la acelasi nivel cu restul cabanei, dupa care, se impunea ca obligatorie turnarea unei placi din beton armat, pe care ulterior sa asezi talpa si scheletul de lemn al respectivei incaperi sau macar cel putin, sa fii turnat cativa piloni din ciment in locul acelor pietre pe care se sprijina talpa de lemn ce sustine scheletul si incaperea respectiva. Lucrezi cu lemn de brad, care nu este un lemn de esenta tare care sa reziste in timp iar in maxim 2-3 ani de zile o sa observi ca se va lasa de un colt sau pe o intreaga latura incaperea cu totul, sau se va deforma si va fugi la vale cum se spune in termeni populari... De asemenea, nu ar fi tocmai bine sa montezi acolo la interior o dusumea din lemn... daca acolo va fi o bucatarie, unde se gateste, se umbla mult, intra si iese multa lume, direct de afara cu mizerie pe incaltaminte, la un simplu exercitiu de imaginatie ar fi mai ok o pardoseala din beton placata cu gresie sau piatra naturala care ar fi mai durabila, mai usor de inretinut, o poti spala direct cu furtunul cu apa in comparatie cu o dusumea din lemn si, in plus ar izola mai ok fata de exterior in sensul ca nu ar intra soarecii sub ea si nu ar mai veni tot felul de mirosuri de dedesubtul ei... Asta ar fi logica pentru ceva pe termen lung dar daca in planurile tale este vorba de ceva provizoriu doar pentru cativa ani si in maxim 5 ani demolezi si te apuci sa faci altceva acolo sa zicem ca merge pe moment si asa, cat de cat... Spor la treburi si numai bine iti doresc!
Bravo Cezarica, asa da, o bucătărie grozava și calda, fără curenți și antoase, ca la bucătăria de vara. Te admir pt seriozitate, perseverenta și treaba bună, în tot ce ai construit. Sa le folosești mulți ani de acum încolo și sa fii fericit și mulțumit. 😀😍♥️👋👋👋
Felicitări Cezar pentru toate proiectele făcute la căsuță!!👍👏👏 E superb totul !! 👍🏡 Te urmăresc de când veneai la stâna părăsită când era în paragină!! Ești un exemplu pozitiv pentru toți oamenii care vor sa trăiască în natură iar copii să se bucure de clipe magice și fericite alături de cei dragi , dacă vrei se poate !! 🌄Spor la muncă și un An Nou plin de activități și realizări frumoase !! 👍
Ei, cu criza de spate,cunosc.Fiind sportiv de performanta in tinerete ( calarie sarituri peste obstacole, proba completa si dresaj )timp de 7 ani, am reusit sa mi afectez destul de serios, mai ales zina lombara.In "99 am avut o criza extrem de dureriasa si lunga in timp.Am zis ca asta nu trebuie sa se mai intample.Deci, beau ceaiuri de ghimbir si tumeric constant ( imi si place) si CBD 5℅ in cure periodice si colagen, periodic, toate organice.Am uitat ce inseamna durerile de spate sau de orice fel.Asta asa, zic, pt ca stiu ce inseamna ! Spor si sanatate !
Felicitari pentru creativitatea cu care iti petreci aceasta viata .Este cel mai important in viata sa traiesti dupa pofta inimii ! Sa ai spor si sanatate multa ! Copii tai pot sa fie mandri de tine !
Ami place sa te urnaresc ca esti un om curat civilizat si muncitor Dumnezeu sa te ajute an orice ati doresti sa faci. O zi buna sa te feresti de pericole.
dupa bucatarie, ar merge o prelungire a acoperisului, o sa protejeze si locul unde o sa ai tomberonul si toate cele depozitate dupa. Personal cred ca o sa arate mai interesant cu grinzi aparente :) Spor si caldura! :)
Felicitari Cezar pentru tot ceea ce faci si dedicarea ta, apreciez ceea ce faci si abia astept sa postezi cate un video nou, in viitor daca o sa mai faci voluntariate sper sa pot merge si eu sa te cunosc si bineinteles sa te ajut la treaba si sa-ti "reparam" spatele cu un masaj terapeutic ca la carte (sunt maseur) , multa sanatate si la cat mai multe proiecte 🙏❤
Te salut cu mare admiratie si vreau te felicit inca odata pentru tot ceea ce faci si pentru faptul ca esti o reala inspiratie. Te felicit, jos palaria !
Bună ziua din experienta pe care am avut o și noi , încercați și faceți ferestrele f mari , pt ca e poziția f bună a cabanei este expusa la soare și este f bine.Veti avea lumina naturala și totodată, iarna căldură de la soare ,ceea ce nu I puțin lucru.Repet din experienta noastră este f cald în bucătărie pt ca bate soarele f bine.Si încă ceva am pus 2 rânduri de vata minerala.
Nu ai cum sa dai cu hate la acest băiat doar sa nu te duca capul sa nu apreciezi munca,efortul.un om deosebit un caracter deosebit și extrem de priceput .mă uit cum îți merg mâinile la orice plus ești inteligent așa că tot respectul meu pt ceea ce faci.semnat un jurist crescut la țară care încă trăiește la țară și știe ce înseamnă și munca fizică.
Frumoasa noua bucatarie! Merge o fereastra fixa lunga si ingusta si in partea din spate, o sa vezi ca e utila cand esti in bucatarie si vrei sa vezi ce se intampla in spatele cabanei. Costul nu e mare si e pacat sa nu o prevezi acum, cat esti la inceput cu peretii. Spor la treaba!
Eu am aplicat sipci la imbinarea dintre scanduri, care extind costurile, insa nu aduc beneficii, adica nu izoleaza. Prin urmare, am optat pentru vata minerala pe interior, peste care am aplicat pal si / sau scandura. In privinta durerii de spate, as putea sa te ajut cu un unguent pe baza de plante, pe care il prepar eu insami , dupa ce am incercat nenumarate preparate de altii. Multa sanatate!
Bună ziua. Domnule Cezar Machedon vă doresc multă sănătate și fericire în familia Dumnevoastră. Succes în activitatea pe care o desfășurați. Dumnezeu să vă poarte de grijă!.
Lasa căpriori vizibili si bate lambriuri intre pentru ca daca bati lambriuri pe capriori ramane un spatiu intre acoperiș și lambriu unde e un culcuș perfect pentru șoareci și șobolani unde daca moare vreo unul acolo nu o sa il mai poți scoate si va murosi a mortăciune o perioadă pana se va nimisi sau usca cea ce nu cred ca ți-ai dori în bucătărie....om avut asa o bucatarie de vara si era batute scândurile sub cornișori.....si referitor la contrafișe punele doar provizoriu si dupa ce bati scândurile nu mai sunt utile ca scândurile fac cat 10 contrafișe si in plus poti amenaja interiorul mai usor poti face rafturi mai usor sau izola....ca nu te va mai incurca contrafișele.....ca prea scândurile rolul de contrafișe
Te admir mult pt. tot ceea ce ai făcut pana acum și ceea ce vei face,pt.ca ești o persoana harnica și pragmatica.Sanatata multa și putere de concentrare!
Salutare. Nu este mai simplu ca in spatele bucatariei, daca tot vrei sa sapi si sa scoti pamantul, sa faci o aplecatoare pana in dreptul bazinului de apa? Poate si putin peste el. Chiar daca ai spus ca pui o teava care sa capteze apa si s o deviezi in alta parte, ma gandesc ca asa eviti apa sa se adune fie pe peretele cabanei fie pe cel al bucatariei si chiar sa eviti umezeala in zona aia. Ma gandesc ca ai putea ori sa pui niste scule acolo, ori tomberoanele cum ai spus si tu (poate le feresti mai bine de urs asa :))) )
Felicitari pt toate proiectele facute. Tavanul puteti il faceti la fel ca in camera si lambriul sa fie mai deschis la culoarea si pe partea care ramane vizibila sa dati cu un lac mai inchis sa se vada frumos. Aveati un catelus mai micut acum ceva timp si nu l.am mai vazut il mai aveti cat de mare sa facut era superb si as vrea sa il mai vad prin videoclipuri. Faceti o treaba minunata tinetio tot asa
Felicitari. Multa munca, nu te plictisesti. Tot mereu mai apare ceva pe langa cabana. Arata tot mai bine. Privind filmarile tale ma bate gandul sa-ti vizitez locurile. Cine stie, poate candva. Mi-a sarit in minte o chestiune, poate ai spus mai la inceput dar nu mai retin. De ce e asa departe de cabana, baia? Nu putea fi construita lipita de cabana? Sa nu mai mergi iarna prin frig.
Sanatate un barbat gospodar care se pricepe la toate O sotie iti mai trebuie un suflet bun sa stati impreuna sa fiti doi nu unu Ca e rau sa nu ai un duflet linga tine Doamne Ajuta💋❤💋❤💋❤❤🎉
Folie anticondens se pune sub invelitoarea de la acoperis. La pereti se pune folie bariera de vapori. A iesit fain , bravo! Spor la treaba in continuare.
Ai grijâ cu spatele.aduce și alte probleme de sânâtate iritâ nervi spatelui. Și nevralgii inter costale foarte dureroase. Te urmâresc de la începutul clipurilor tale și știu de problema ta cu mișlocul cautâ ți sânâtate. Eu am neglijat și acuma sufâr. Vezi de tine și apoi restul am zile câ nu pot sâ î mi leg șireturile. Cu mult respect fanul tâu nr 1
O placere reala sa ma uit pe canalul tau la cum se desfasoara lucrurile la cabana si cum visele tale prind contur, de multe ori ma pun in miscare videourile tale! Felicitari again and again Cezar, stiu ca nu e usor. Ma bucur ca iti mai menajezi din cand in cand spatele, stiu ca nu e o "problema" noua.
Cezar Outdoors respect ptr. tot ce a ce faci și îm place ff. mult cum îți organizezi totul și nu ușor șă le faci singur. Cu stimă și respct Gabriel M din Austria !!!
In cazul tau lambriul peste capriori te va ajuta pt ca poti sa umpli cu vata minerala intre capriori. Pe margine poti pune o sipca subtire baituita mai inchis ca sa se vada frumos. Iti recomand cu caldura pt lambriu sa iti cumperi un pistol electric sau pneumatic pt cuie mici (subtiri). Eu am pus lambriu la tara cu metoda asta si arata foarte frumos, cuiele se ingroapa si la suprafata ramane doar o gaurica de 2x1mm. Am lambriurile puse din 2017 si nu s-a desprins niciunul.
În privința drenului este bine să faci unul în pământ să capteze toată apa să nu ajungi să ai umezeală. În principiu sunt niște pietre înfășurate în geotextil iar ca să direcționezi apa în pietre se pune o țeavă riflata. Este foarte simplu și eficient. Cu țeava tăiată nu o să captezi decât puțină apă.
Felicitari Cezar. În timp cum rezista scandura la umezea? Trebuie vopsita cu ceva periodic? Vreau sa fac și eu o magazie pe aceeași structura. Multumesc. La interior poți sa pui o folie aluminizata din aceea cu bule, în felul acesta mai obții și izolatie termica și este tot odată folie bariera de vapori. Nu știu cât ajuta folia anticondens chiar dacă o pui invers. Are permeabilitate la vapori și mai ales ca este vorba despre o bucătărie.
Eu iti recomand sa pui sub capriori sau o idee si mai buna dar cum consideri tu si acesta este asa: pune niste laturi sub capriori sa vina ca si in "cruce" umpli cu vata si cei 3 cm cat sunt laturile pune polistiren extrudat, folie anticondens si dupacea labriuri si acestea vor veni exact ca si sarpanta de la acoperis. Toata caldura se duce sus si sa nu ai condens, de aceea si artificiul sa cresti putin grosimea izolatiei si sa spargi puntile termice pentru ca desi nu pare este o problema serioasa. Eu am ajuns la 30 cm izolatie in tavan sa nu am condesc!!! Am crezut si eu ca e o joaca dar este o treaba serioasa cel putin in tavan. Mult spor si sa alegi cea mai buna varianta pentru tine. Salut
In spate la bucatarie poti face un acoperis inclinat inspre butoiul cu apa,sapi o intrare la butoi la nivelul solului.Asa poti face captarea de apa mai depaete de perete.
Salut, faci totul gresit la pereti. 1. La exterior se pune folie UV, iar lambriul se bate pe lanti, astfel incat sa ai spatiu de ventilare. 2. La interior se pune folie anti-condens, dupa care iar lanti si lambriu, ca sa ramana spatiu de ventilare. La cum ai pus tu, toata umezeala va sta pe scandura, non-stop iar cariile si putrezeala sunt imediat dupa colt !
La tavanul bucătăriei mai importanta e grosimea stratului de vata minerala și apoi daca sa lăsați căpriorii vizibili sau nu. Eu aș pune minim 15 cm. Pe de alta parte, daca rămân vizibili ar fi utili, pe lângă aspectul estetic și ca mai puteți atârna in câte un cui vreun smoc de cimbru.
Salutare . Foarte bună recomandarea,însă eu aș merge un pic mai departe ,este încă la timp să modifice și pereții exteriori pentru ai face de 15 cm. de groși bn izolați (dulapi de 15cm.pusi pe cant ,ceea ce eu as fi facut de la început).
Taaare bine ar fi fost să fie peretele din spate al bucătăriei peste cel al rezervorului... scăpai de multe probleme (inclusiv cea cu înghețul), plus un acces mult mai facil la instalația de apă.
Am scris " vantoase", dar telefonul meu e mai zbanghiu. Sper ca nu te superi pe mine ca te numesc cu "Cezarica", îmi place tot ce ai construit și îmi amintești de un coleg, de munca, din tinerețe, care semăna cu tine, ca fel de a fi. 😀😍♥️👋👋👋
Înca putin si devine o adevarata "tinutā" acolo !!! Pare ca te-ai pus la intrecere cu aia din Alaska ! Super confort, super tehnologie folosita, ai mai mult decat iti trebuie ! "Of grid" - sa fie oare asta termenul adecvat ??
Impresionant tot ce faci mai ales ca le faci singur. Intrebare: pivnita/ beciul nu este o prioritate pentru a pastra alimentele intr-un loc sigur si potrivit? Am inteles ca vara folosesti si un frigider dar nu cred ca e suficient.
Sunt sigură că o sa iasă totul foarte frumos ! Și așa...ca o părere: tavanul bucătăriei ar arăta mai bine cu grinzile la vedere, iar o ușă din pridvor direct in bucătărie iarăși ar fi foarte utilă ! In rest, spor la treabă ,că este destulă !😊
Bravo Cezar te urmăresc de la început și te voi urmării atâta timp cat vei continua acest proiect cat și altele….abia așteptăm să postezi să ne punem în canapea în sufragerie să te urmărim …îți dorim multă sănătate și mult succes!!!!
Dacă pui o țeavă între stâlpii de lângă vatră , poti pune pe teavă 3 lanțuri si poti pune 3 ceaune deodată . Ai vazut că lanțul prins de sus de grindă nu vine imediat unde ai nevoie . Ca idee .
felicitari pentru munca depusa mai ales ca lucrezi singur !! sfatul meu este daca pui vata de 10 sa nu te apesi pe ea sau sa o compactezi ca isi pierde din proprietati si muncesti degeaba !!
Salut cezar văd că ai inceput în forță ,treabă cu bucătăria ,in spatele ei,unde ai tevile de apa trebuie băgate în pămînt sa nu mai înghețe problema cu rigola trebuie sa sapi nițel și să faci umpic de izolație și să bagi tub de andrenaj că sa capteze apa ce vine de sus tare daca nu îți intră în bucătărie și îți strică tot ,eu am lucrat în construcții cu așa,ceva și încă mai lucrez,acesta este sfatul meu tu faci cum crezi
Ca protectie pt intemperii la intrare si ca estetic la bucatarie, cred ca arata mai bine daca gandeai continuitate la veranda...chiar daca o faceai cu o treapta mai jos fata de casuta...
Salut ! Îți urez succes "sănătate și tot binele din lume " și La multi ani! Pe acest an" 🙏 te urmăresc de la început și îmi doresc să fii așa mereu " 🙂 " dacă se poate sa te întreb de ce nu faci intrare din bucătărie în dormitor ? Ms și succes "
Izolatia ar trebui sa fie de minimum 15cm (corect). Acum depinde si de pretentii si ce confort vrei sa fie la interior. La tavan daca vrei capriori aparenti, dubleaza-i ca sa poti adauga si izolatie.
Partea cu captarea apei este foarte importanta. Nu ar fi rau sa te gandesti sa faci un semi-perete de 50-70cm din boltari de beton + membrana cu crampoane ca sa fii sigur ca nu ajunge apa la fundatia bucatariei. Jgeabul din teava nu cred ca va face fata daca vine multa apa de sus...
Domnule Cezar o sugestie am dacă o gasti de bună....o usa care să dea in cabană pentru iarnă si si atunci cand plouă sa nu trebuiască să circulat pe afară la bucatarie ....mult spor....si multă sănătate sa aveți.....
Salut. Voiam să îți sugerez ceva...daca îmi permiți ! Sub podeaua bucătăriei ar fi bine daca ai pune folie de celofan și peste un strat de piatra. Asta că să împiedice condensul generat de sol și pentru drenajul apei care poate intra dedesubt! Cu bine!
Salutare , Cezar! Observ ca ai din ce in ce mai multa dexteritate si precizie in a construi. Ma inspiri foarte mult! Te rog sa imi spui ce este folia albă pe care o aplici peste capriori. Mulțumesc anticipat!
Salut.e mult mai simplu cu lambriu din cap in cap și daca vrei poți sa imiți căpriorii aparenți cu niște șipci peste lambriu,daca nu coboară prea jos..e doar o idee.spor
Salut sunt bucuros ca-ti urmaresc videoclipurile, faci o treba buna, simpla in buget ceea ce e foarte bine, apropo mi-a placut cum a iesit camera si cum ai ales instalatia electrica vinatage,revenind la bucatarie, extensia pare ok pana acum, mai poti cauta si alte videoclipuri ajutatoare tot pe UA-cam, in spate ar trebui sa pui un fench drain, cum spunea cineva in comentarii nu o sa captezi multa apa cu o teava taiata, niste burlane, ar trebui sa faci baza bine izolata ca sa nu muncesti de doua ori cum ai facut si la camera renovata, acum desigur cat consideri ca o sa o folosesti daca v-a fi o investitie de termen lung sau nu, izoleaza bine tevile de apa , observ ca multi de pe youtube nu tin cont de acest aspect, acolo in colt poti sa creezi tot din lambriu un schelet,desigur cum ziceau si altii lacuit bine pe niterior, si vezi cum astupi golurile dintre scanduri si acoperis, av vazut ca nu ai taiat la unghi, imi place sa ma uit la canela de youtube unde se construieste ceva si ofera mai mult content pe acest aspect, te ajuta in a fi mai bun pentru ca trebuie sa aratii lumii . Suces si abia astept urmatorul video
Te-ai gândit la podea sa folosești feliuțe de buștean- crengi și turnat rășină peste ele ...un decor extravagant nu prea folosit de multă lume ...asta în caz ca ieși m-ai ieftin față de dușumea
Obtine o oferta
exclusiva Surfshark!
Introdu codul promo cezarmachidon pentru a primi pana la
6 luni aditionale gratuite de pe surfshark.deals/cezarmachidon
O ideie când construiești in lemn... renunță la contrafișe sau punele provizoriu până bati scândurile....după ce ai bătut scânduri roata scândurile fac cat 10 contrafișe nu mai merge constanta nicăieri în plus daca nu îs contrafișele poți face rafturi ușor sau amenaja sau izola......că nu te va încurca contrafișele.....
Lasă căpriori vizibili și pune lambriuri între că dacă pui peste rămâne loc de culcuș la șoareci și șobolani și în caz că moare vreo unul între acoperiș și lambriu nu o să îl mai poți scoate și va mirosi a mortăciune până se usca cu totul......
SUCCES IN MUNCA SI EFORTUL DEPUS PT A REALIZA CE TI AI PROPUS NIMIC NU ESTE USOR CEI CARE NU AU BATUT UN CUI NU STIU SA APRECIEZE MUNCA DEPUSA DE TINE CU SIGURANTA NIVELUL DE TRAI SI PREGATIREA FIZICA SI PSHICA ESTE PESTE CEI CARE O CIOCANESC IN VARF .MESAJ DE LA UN CETATEAN ABANDONAT DE PARINTII CARE STIE CAT DE GREU ESTE SA REALIZEZI IN SCURT TIMP CELE FILMATE DE TINE TOT TESPECTUL SI MULTA SANATATE .
Ce lucruri frumoase ești un adevăratconstructor te percepi la toate meseriile Numai o nevasta ați trebuie ca să nu fii singur căci tare grea e singurătatea spor la tot ce ați dorești ❤
Probabil stii tu mai bine cum iti faci planurile, dar ca o recomandare: inainte sa construiesti ceva primul pas e sa stii deja ce si unde vei pune inauntru. Poate e contra intuitiv, dar constructia se incepe plecand de la ce va fi in interior. Functie de asta vei stii de fapt cat va trebui sa construiesti, ce dimensiuni exterioare va avea ce faci. Daca pleci invers, facand prima data carcasa, vei intampina tot felul de constrangeri si probleme in amenajarea interioara. Or aia conteaza de fapt, ce faci la interior nu la exterior.
Bunul Dumnezeu să-ți poarte de grijă și sa te binecuvinteze cu înțelepciune sănătate pace dragoste și bucurie în suflet!
Salutare. Legat de placarea tavanului cu lambriu,daca e mai ok pentru tine sa ai un cost putin mai ridicat, dar timp mai putin, eu recomand sa pui lambriul din capat in capat,dupa care il dai cu bait/lac, apoi dai cu lac jos niste sipci de 10x5 cm pe care le prinzi in suruburi peste lambriu, si asa nu o sa ti se vada 100 de suruburi intre fiecare 2 corni(capriori). Avantajul e ca nu o sa mai pierzi timp sa tai tot lambriul pt tavan in bucati de cate 90cm + stratul de lac o sa se vada uniform; dezavantajul e ca acele sipci costa ceva bani in plus .
Oricum ai face, cred ca o sa iasa o treaba faina. Felicitari pentru munca depusa la cabana!
Ai muncit, ai bagat ceva... Bravo! Ca si idee... Pentru stabilitate, durabilitate, izolatie si de ce nu, estetic si functional vorbind, ar fi fost bine initial, ca terenul unde construiesti incaperea cu rolul de bucatarie, sa fie nivelat, compactat si adus la acelasi nivel cu restul cabanei, dupa care, se impunea ca obligatorie turnarea unei placi din beton armat, pe care ulterior sa asezi talpa si scheletul de lemn al respectivei incaperi sau macar cel putin, sa fii turnat cativa piloni din ciment in locul acelor pietre pe care se sprijina talpa de lemn ce sustine scheletul si incaperea respectiva. Lucrezi cu lemn de brad, care nu este un lemn de esenta tare care sa reziste in timp iar in maxim 2-3 ani de zile o sa observi ca se va lasa de un colt sau pe o intreaga latura incaperea cu totul, sau se va deforma si va fugi la vale cum se spune in termeni populari... De asemenea, nu ar fi tocmai bine sa montezi acolo la interior o dusumea din lemn... daca acolo va fi o bucatarie, unde se gateste, se umbla mult, intra si iese multa lume, direct de afara cu mizerie pe incaltaminte, la un simplu exercitiu de imaginatie ar fi mai ok o pardoseala din beton placata cu gresie sau piatra naturala care ar fi mai durabila, mai usor de inretinut, o poti spala direct cu furtunul cu apa in comparatie cu o dusumea din lemn si, in plus ar izola mai ok fata de exterior in sensul ca nu ar intra soarecii sub ea si nu ar mai veni tot felul de mirosuri de dedesubtul ei... Asta ar fi logica pentru ceva pe termen lung dar daca in planurile tale este vorba de ceva provizoriu doar pentru cativa ani si in maxim 5 ani demolezi si te apuci sa faci altceva acolo sa zicem ca merge pe moment si asa, cat de cat... Spor la treburi si numai bine iti doresc!
Bravo Cezarica, asa da, o bucătărie grozava și calda, fără curenți și antoase, ca la bucătăria de vara. Te admir pt seriozitate, perseverenta și treaba bună, în tot ce ai construit. Sa le folosești mulți ani de acum încolo și sa fii fericit și mulțumit. 😀😍♥️👋👋👋
Felicitări Cezar pentru toate proiectele făcute la căsuță!!👍👏👏 E superb totul !! 👍🏡 Te urmăresc de când veneai la stâna părăsită când era în paragină!!
Ești un exemplu pozitiv pentru toți oamenii care vor sa trăiască în natură iar copii să se bucure de clipe magice și fericite alături de cei dragi , dacă vrei se poate !! 🌄Spor la muncă și un An Nou plin de activități și realizări frumoase !! 👍
Ei, cu criza de spate,cunosc.Fiind sportiv de performanta in tinerete ( calarie sarituri peste obstacole, proba completa si dresaj )timp de 7 ani, am reusit sa mi afectez destul de serios, mai ales zina lombara.In "99 am avut o criza extrem de dureriasa si lunga in timp.Am zis ca asta nu trebuie sa se mai intample.Deci, beau ceaiuri de ghimbir si tumeric constant ( imi si place) si CBD 5℅ in cure periodice si colagen, periodic, toate organice.Am uitat ce inseamna durerile de spate sau de orice fel.Asta asa, zic, pt ca stiu ce inseamna !
Spor si sanatate !
Felicitari pentru creativitatea cu care iti petreci aceasta viata .Este cel mai important in viata sa traiesti dupa pofta inimii ! Sa ai spor si sanatate multa ! Copii tai pot sa fie mandri de tine !
Ami place sa te urnaresc ca esti un om curat civilizat si muncitor Dumnezeu sa te ajute an orice ati doresti sa faci. O zi buna sa te feresti de pericole.
Bravo, domnule Cezar! Te admir pentru tot ce realizezi si pentru perseverență! Mult succes!
Multă sănătate vă doresc să vă bucurați de tot ce aveți.Este o placere să vă privească omul.Asa este și băiatul meu. FELICITĂRI. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻💯
dupa bucatarie, ar merge o prelungire a acoperisului, o sa protejeze si locul unde o sa ai tomberonul si toate cele depozitate dupa. Personal cred ca o sa arate mai interesant cu grinzi aparente :)
Spor si caldura! :)
Felicitari Cezar pentru tot ceea ce faci si dedicarea ta, apreciez ceea ce faci si abia astept sa postezi cate un video nou, in viitor daca o sa mai faci voluntariate sper sa pot merge si eu sa te cunosc si bineinteles sa te ajut la treaba si sa-ti "reparam" spatele cu un masaj terapeutic ca la carte (sunt maseur) , multa sanatate si la cat mai multe proiecte 🙏❤
Bravo Cezar, ai înaintat bine deși aveai frică că nu reușești ai reușit este bine cand ai ceva de făcut.Succes și spor mult!💪💪💪😇😍🤗👍
Te salut cu mare admiratie si vreau te felicit inca odata pentru tot ceea ce faci si pentru faptul ca esti o reala inspiratie. Te felicit, jos palaria !
Bună ziua din experienta pe care am avut o și noi , încercați și faceți ferestrele f mari , pt ca e poziția f bună a cabanei este expusa la soare și este f bine.Veti avea lumina naturala și totodată, iarna căldură de la soare ,ceea ce nu I puțin lucru.Repet din experienta noastră este f cald în bucătărie pt ca bate soarele f bine.Si încă ceva am pus 2 rânduri de vata minerala.
Nu ai cum sa dai cu hate la acest băiat doar sa nu te duca capul sa nu apreciezi munca,efortul.un om deosebit un caracter deosebit și extrem de priceput .mă uit cum îți merg mâinile la orice plus ești inteligent așa că tot respectul meu pt ceea ce faci.semnat un jurist crescut la țară care încă trăiește la țară și știe ce înseamnă și munca fizică.
Frumoasa noua bucatarie! Merge o fereastra fixa lunga si ingusta si in partea din spate, o sa vezi ca e utila cand esti in bucatarie si vrei sa vezi ce se intampla in spatele cabanei. Costul nu e mare si e pacat sa nu o prevezi acum, cat esti la inceput cu peretii. Spor la treaba!
Eu am aplicat sipci la imbinarea dintre scanduri, care extind costurile, insa nu aduc beneficii, adica nu izoleaza.
Prin urmare, am optat pentru vata minerala pe interior, peste care am aplicat pal si / sau scandura.
In privinta durerii de spate, as putea sa te ajut cu un unguent pe baza de plante, pe care il prepar eu insami , dupa ce am incercat nenumarate preparate de altii.
Multa sanatate!
Spor Cezare! Chiar mă gândeam acum că s-au facut vreo 4 ani de cand te urmaresc ;din intâmplare a fost, imi placeau drumețiile tale !
Ai grijă de tine Cezar! Multă sănătate și spor la toate!🙏
Bună ziua. Domnule Cezar Machedon vă doresc multă sănătate și fericire în familia Dumnevoastră. Succes în activitatea pe care o desfășurați. Dumnezeu să vă poarte de grijă!.
Lasa căpriori vizibili si bate lambriuri intre pentru ca daca bati lambriuri pe capriori ramane un spatiu intre acoperiș și lambriu unde e un culcuș perfect pentru șoareci și șobolani unde daca moare vreo unul acolo nu o sa il mai poți scoate si va murosi a mortăciune o perioadă pana se va nimisi sau usca cea ce nu cred ca ți-ai dori în bucătărie....om avut asa o bucatarie de vara si era batute scândurile sub cornișori.....si referitor la contrafișe punele doar provizoriu si dupa ce bati scândurile nu mai sunt utile ca scândurile fac cat 10 contrafișe si in plus poti amenaja interiorul mai usor poti face rafturi mai usor sau izola....ca nu te va mai incurca contrafișele.....ca prea scândurile rolul de contrafișe
Te admir mult pt. tot ceea ce ai făcut pana acum și ceea ce vei face,pt.ca ești o persoana harnica și pragmatica.Sanatata multa și putere de concentrare!
Salutare. La interior e recomandat folie bariera de vapori , nu folie anticondens. Te urmaresc cu placere!Scucces!
Salutare. Nu este mai simplu ca in spatele bucatariei, daca tot vrei sa sapi si sa scoti pamantul, sa faci o aplecatoare pana in dreptul bazinului de apa? Poate si putin peste el.
Chiar daca ai spus ca pui o teava care sa capteze apa si s o deviezi in alta parte, ma gandesc ca asa eviti apa sa se adune fie pe peretele cabanei fie pe cel al bucatariei si chiar sa eviti umezeala in zona aia.
Ma gandesc ca ai putea ori sa pui niste scule acolo, ori tomberoanele cum ai spus si tu (poate le feresti mai bine de urs asa :))) )
Felicitari pt toate proiectele facute.
Tavanul puteti il faceti la fel ca in camera si lambriul sa fie mai deschis la culoarea si pe partea care ramane vizibila sa dati cu un lac mai inchis sa se vada frumos.
Aveati un catelus mai micut acum ceva timp si nu l.am mai vazut il mai aveti cat de mare sa facut era superb si as vrea sa il mai vad prin videoclipuri.
Faceti o treaba minunata tinetio tot asa
Nu mai e la cabană Brego
@@sergiu9153 pfff pacat era foarte frumos
Parca traim si noi cu tine,frumos in natura...succes Cezar in noul an in tot ceea ce te-ai propus.
Felicitari. Multa munca, nu te plictisesti. Tot mereu mai apare ceva pe langa cabana. Arata tot mai bine. Privind filmarile tale ma bate gandul sa-ti vizitez locurile. Cine stie, poate candva. Mi-a sarit in minte o chestiune, poate ai spus mai la inceput dar nu mai retin. De ce e asa departe de cabana, baia? Nu putea fi construita lipita de cabana? Sa nu mai mergi iarna prin frig.
Am urmărit toată munca în condiții speciale și cred că trebuie tenacitate și putere ca să realizezi așa de mult.
Sanatate un barbat gospodar care se pricepe la toate O sotie iti mai trebuie un suflet bun sa stati impreuna sa fiti doi nu unu Ca e rau sa nu ai un duflet linga tine Doamne Ajuta💋❤💋❤💋❤❤🎉
Ce de petitori are cezar .....
Folie anticondens se pune sub invelitoarea de la acoperis. La pereti se pune folie bariera de vapori. A iesit fain , bravo! Spor la treaba in continuare.
Ai grijâ cu spatele.aduce și alte probleme de sânâtate iritâ nervi spatelui. Și nevralgii inter costale foarte dureroase. Te urmâresc de la începutul clipurilor tale și știu de problema ta cu mișlocul cautâ ți sânâtate. Eu am neglijat și acuma sufâr. Vezi de tine și apoi restul am zile câ nu pot sâ î mi leg șireturile. Cu mult respect fanul tâu nr 1
O placere reala sa ma uit pe canalul tau la cum se desfasoara lucrurile la cabana si cum visele tale prind contur, de multe ori ma pun in miscare videourile tale! Felicitari again and again Cezar, stiu ca nu e usor. Ma bucur ca iti mai menajezi din cand in cand spatele, stiu ca nu e o "problema" noua.
Cezar Outdoors respect ptr. tot ce a ce faci și îm place ff. mult cum îți organizezi totul și nu ușor șă le faci singur. Cu stimă și respct Gabriel M din Austria !!!
Pacat ca nu ai un suflet langa tine cu care sa imparti bucuria tuturor realizarilor tale...dar
, fiecare cu alegerile lui..
In cazul tau lambriul peste capriori te va ajuta pt ca poti sa umpli cu vata minerala intre capriori. Pe margine poti pune o sipca subtire baituita mai inchis ca sa se vada frumos. Iti recomand cu caldura pt lambriu sa iti cumperi un pistol electric sau pneumatic pt cuie mici (subtiri). Eu am pus lambriu la tara cu metoda asta si arata foarte frumos, cuiele se ingroapa si la suprafata ramane doar o gaurica de 2x1mm. Am lambriurile puse din 2017 si nu s-a desprins niciunul.
Ar merge facuta o usa de acces din pridvor in bucatarie, prinde bine cand ploua sau cand ninge
În privința drenului este bine să faci unul în pământ să capteze toată apa să nu ajungi să ai umezeală. În principiu sunt niște pietre înfășurate în geotextil iar ca să direcționezi apa în pietre se pune o țeavă riflata. Este foarte simplu și eficient. Cu țeava tăiată nu o să captezi decât puțină apă.
Felicitari Cezar. În timp cum rezista scandura la umezea? Trebuie vopsita cu ceva periodic? Vreau sa fac și eu o magazie pe aceeași structura. Multumesc.
La interior poți sa pui o folie aluminizata din aceea cu bule, în felul acesta mai obții și izolatie termica și este tot odată folie bariera de vapori. Nu știu cât ajuta folia anticondens chiar dacă o pui invers. Are permeabilitate la vapori și mai ales ca este vorba despre o bucătărie.
O sa iasă super lucrarea! Bravo, forță de munca si protejează-te de răceli, eforturi prea mari cu spatele!
Eu puneam la exterior scăndura pe orizontala gen 'solzi de pește', ieșea mai fain și nici nu pătrundea apa de la intemperii
Eu iti recomand sa pui sub capriori sau o idee si mai buna dar cum consideri tu si acesta este asa: pune niste laturi sub capriori sa vina ca si in "cruce" umpli cu vata si cei 3 cm cat sunt laturile pune polistiren extrudat, folie anticondens si dupacea labriuri si acestea vor veni exact ca si sarpanta de la acoperis.
Toata caldura se duce sus si sa nu ai condens, de aceea si artificiul sa cresti putin grosimea izolatiei si sa spargi puntile termice pentru ca desi nu pare este o problema serioasa.
Eu am ajuns la 30 cm izolatie in tavan sa nu am condesc!!! Am crezut si eu ca e o joaca dar este o treaba serioasa cel putin in tavan.
Mult spor si sa alegi cea mai buna varianta pentru tine. Salut
Felicitări pentru ceia ce faci
Cezar, la tavan este bine sa fie izolat cit m-ai bine si sa
țină căldura
Nu ești constructor dar îți iese foarte bine și frumos.felicitari❤
In spate la bucatarie poti face un acoperis inclinat inspre butoiul cu apa,sapi o intrare la butoi la nivelul solului.Asa poti face captarea de apa mai depaete de perete.
Salutări din Ilfov! RESPECT! Cu mare drag va urmăresc! Faceți proiectul din inimă se vede ! Spor in tot ceea ce va propuneți dumneavoastră!
Arata foarte bine Cezar si te-ai miscat destul de bine avand in vedere intemperiile! 👏👏👏
Dumnezeu sa te ajute,băiat bun
Salut, faci totul gresit la pereti.
1. La exterior se pune folie UV, iar lambriul se bate pe lanti, astfel incat sa ai spatiu de ventilare.
2. La interior se pune folie anti-condens, dupa care iar lanti si lambriu, ca sa ramana spatiu de ventilare.
La cum ai pus tu, toata umezeala va sta pe scandura, non-stop iar cariile si putrezeala sunt imediat dupa colt !
Felicitări pentru munca depusa sa fi ti sanatos
doamne ajuta și sporește omului care muncește ce bun este borșul cu afumaturatoate filmările sunt interesante le asteptam
La tavanul bucătăriei mai importanta e grosimea stratului de vata minerala și apoi daca sa lăsați căpriorii vizibili sau nu. Eu aș pune minim 15 cm. Pe de alta parte, daca rămân vizibili ar fi utili, pe lângă aspectul estetic și ca mai puteți atârna in câte un cui vreun smoc de cimbru.
Felicitări faci bine ce faci
Felicitări Cezar,ești super talentat și priceput la toate!!Bravo.
Salutare .
Foarte bună recomandarea,însă eu aș merge un pic mai departe ,este încă la timp să modifice și pereții exteriori pentru ai face de 15 cm. de groși bn izolați (dulapi de 15cm.pusi pe cant ,ceea ce eu as fi facut de la început).
Parerea mea este ca e mai frumos cu capriorii aparenti ! Imi place tot ce faci si te urmaresc cu placere ! Numai bine !
Multă sănătate și spor la treabă!
Bună seara Cezar, spor la treabă în continuare și Dumnezeu să aibă grijă permanent de tine!
Succes! Pe timpul iernii lumea sta la caldura pe youtube! O productivitate mai mare ar stimula veniturile. Succes!
Salutare,arata bine constructia.Un mic detaliu:la interior va trebui sa montezi o folie bariera de vapori,nu folie anti-condens.Spor la munca !
Taaare bine ar fi fost să fie peretele din spate al bucătăriei peste cel al rezervorului... scăpai de multe probleme (inclusiv cea cu înghețul), plus un acces mult mai facil la instalația de apă.
Am scris " vantoase", dar telefonul meu e mai zbanghiu. Sper ca nu te superi pe mine ca te numesc cu "Cezarica", îmi place tot ce ai construit și îmi amintești de un coleg, de munca, din tinerețe, care semăna cu tine, ca fel de a fi. 😀😍♥️👋👋👋
Înca putin si devine o adevarata "tinutā" acolo !!! Pare ca te-ai pus la intrecere cu aia din Alaska !
Super confort, super tehnologie folosita, ai mai mult decat iti trebuie !
"Of grid" - sa fie oare asta termenul adecvat ??
Impresionant tot ce faci mai ales ca le faci singur. Intrebare: pivnita/ beciul nu este o prioritate pentru a pastra alimentele intr-un loc sigur si potrivit? Am inteles ca vara folosesti si un frigider dar nu cred ca e suficient.
Sunt sigură că o sa iasă totul foarte frumos ! Și așa...ca o părere: tavanul bucătăriei ar arăta mai bine cu grinzile la vedere, iar o ușă din pridvor direct in bucătărie iarăși ar fi foarte utilă ! In rest, spor la treabă ,că este destulă !😊
Bravo Cezar te urmăresc de la început și te voi urmării atâta timp cat vei continua acest proiect cat și altele….abia așteptăm să postezi să ne punem în canapea în sufragerie să te urmărim …îți dorim multă sănătate și mult succes!!!!
Dragă cezar tu ești minunat harnic gospodar dar las o. Mai încet cu munca iarna ai grija sa nu racesti
Vă salut cu respect, multă sănătate să vă bucurați de ce ați realizat .
Multă sănătate să aveți. Spor în toate va doresc
Buna ziua , te urmaresc , te admir in tot ceeace faci, dar ce ti trebuie atatea constructii, ?
Foarte frumos Cezar felicitări și o seară cat mai frumoasa
Salut Cezar !
Super fain vlogul...
Spor să fie...faină lucrare...
Bravooo !
Felicitări !
Foarte frumos, spor in continuare si multa sanatate !
Dacă pui o țeavă între stâlpii de lângă vatră , poti pune pe teavă 3 lanțuri si poti pune 3 ceaune deodată .
Ai vazut că lanțul prins de sus de grindă nu vine imediat unde ai nevoie .
Ca idee .
felicitari pentru munca depusa mai ales ca lucrezi singur !! sfatul meu este daca pui vata de 10 sa nu te apesi pe ea sau sa o compactezi ca isi pierde din proprietati si muncesti degeaba !!
Salut cezar văd că ai inceput în forță ,treabă cu bucătăria ,in spatele ei,unde ai tevile de apa trebuie băgate în pămînt sa nu mai înghețe problema cu rigola trebuie sa sapi nițel și să faci umpic de izolație și să bagi tub de andrenaj că sa capteze apa ce vine de sus tare daca nu îți intră în bucătărie și îți strică tot ,eu am lucrat în construcții cu așa,ceva și încă mai lucrez,acesta este sfatul meu tu faci cum crezi
Ca protectie pt intemperii la intrare si ca estetic la bucatarie, cred ca arata mai bine daca gandeai continuitate la veranda...chiar daca o faceai cu o treapta mai jos fata de casuta...
Foarte frumos totul. Dacă poți postează mai des .
Felicitari Cezar ,te urmaresc cu placere de fiecare data din Madrid, deocamdata! Spor in toate!
Salut ! Îți urez succes "sănătate și tot binele din lume " și La multi ani! Pe acest an" 🙏 te urmăresc de la început și îmi doresc să fii așa mereu " 🙂 " dacă se poate sa te întreb de ce nu faci intrare din bucătărie în dormitor ? Ms și succes "
Salut omule. O singura intrebare. Partea de jos a camerei pe ce sta asezata ? Care e fundatia ? Mulțumesc frumos!
Ce bine arata lucrarea,Om harnic si priceput!
Mult succes in amenajare si spor la munca!
Sa iti fie de bine ciorba!🤗 Ma bucur pentru tine că ai gatit ceva care sa iti mearga la suflet!😉
Spor in continuare la proiectul cu bucataria! 💪
Izolatia ar trebui sa fie de minimum 15cm (corect). Acum depinde si de pretentii si ce confort vrei sa fie la interior. La tavan daca vrei capriori aparenti, dubleaza-i ca sa poti adauga si izolatie.
20 minim..
O idee bună cu grinzile aparente ,este mai multă muncă dar nai frumos .Numai bine iti doresc ,sănătate si succes in tot ce ti-ai propus .
Partea cu captarea apei este foarte importanta. Nu ar fi rau sa te gandesti sa faci un semi-perete de 50-70cm din boltari de beton + membrana cu crampoane ca sa fii sigur ca nu ajunge apa la fundatia bucatariei. Jgeabul din teava nu cred ca va face fata daca vine multa apa de sus...
Nu am calculat...Plus ca mai e mult pana la final.
Spor la treaba si succes! Ma uit cu interes la toate videourile tale. Mai invat cate ceva si ma relaxez uitandu-ma la peisajele minunate.
Domnule Cezar o sugestie am dacă o gasti de bună....o usa care să dea in cabană pentru iarnă si si atunci cand plouă sa nu trebuiască să circulat pe afară la bucatarie ....mult spor....si multă sănătate sa aveți.....
Felicitari!Super. Sanatate și succes în tot ce faci. Doamne ajuta!❤❤❤
Spor la treaba și numai bine!👏🤟
Felicitari, multa sanatate si spor in toate
Salut. Voiam să îți sugerez ceva...daca îmi permiți !
Sub podeaua bucătăriei ar fi bine daca ai pune folie de celofan și peste un strat de piatra. Asta că să împiedice condensul generat de sol și pentru drenajul apei care poate intra dedesubt! Cu bine!
Merci! Asa as face daca as putea sa aduc pietris, dar e o treaba extrem de complicata, mai ales acum iarna.
Mulțumim pentru postare.
La ce preț ai ajuns cu costul materialelor?
Intreb pentru că și eu am de facut o bucătărie,avand și eu o căsuță mică de lemn ..
Salutare , Cezar!
Observ ca ai din ce in ce mai multa dexteritate si precizie in a construi. Ma inspiri foarte mult!
Te rog sa imi spui ce este folia albă pe care o aplici peste capriori.
Mulțumesc anticipat!
Salut.e mult mai simplu cu lambriu din cap in cap și daca vrei poți sa imiți căpriorii aparenți cu niște șipci peste lambriu,daca nu coboară prea jos..e doar o idee.spor
Bună seara Cezar sănătate spor la treabă.
felicitari! sunt putin invidios pt ca faci ceea ce imi doresc eu . mai putin treaba cu youtube-ul . da-i inainte ca inainte era mai bine ! :)
Salut sunt bucuros ca-ti urmaresc videoclipurile, faci o treba buna, simpla in buget ceea ce e foarte bine, apropo mi-a placut cum a iesit camera si cum ai ales instalatia electrica vinatage,revenind la bucatarie, extensia pare ok pana acum, mai poti cauta si alte videoclipuri ajutatoare tot pe UA-cam, in spate ar trebui sa pui un fench drain, cum spunea cineva in comentarii nu o sa captezi multa apa cu o teava taiata, niste burlane, ar trebui sa faci baza bine izolata ca sa nu muncesti de doua ori cum ai facut si la camera renovata, acum desigur cat consideri ca o sa o folosesti daca v-a fi o investitie de termen lung sau nu, izoleaza bine tevile de apa , observ ca multi de pe youtube nu tin cont de acest aspect, acolo in colt poti sa creezi tot din lambriu un schelet,desigur cum ziceau si altii lacuit bine pe niterior, si vezi cum astupi golurile dintre scanduri si acoperis, av vazut ca nu ai taiat la unghi, imi place sa ma uit la canela de youtube unde se construieste ceva si ofera mai mult content pe acest aspect, te ajuta in a fi mai bun pentru ca trebuie sa aratii lumii . Suces si abia astept urmatorul video
Bonsoir Cézar une pièce en plus.... un beau château bientôt 😅 bravo Joëlle
Te-ai gândit la podea sa folosești feliuțe de buștean- crengi și turnat rășină peste ele ...un decor extravagant nu prea folosit de multă lume ...asta în caz ca ieși m-ai ieftin față de dușumea