ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ 96-75 [1981-82 (ΕΡΤ,10/4/82)]

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 23 лис 2024
  • Λεωφόρος, 24η Αγωνιστική:
    ---------------------------------------------
    Το περίφημο "χειρότερο ματς του Γκάλη στον Άρη", με μόλις 9 πόντους!!
    Ο Άρης του Ντούσαν Ίβκοβιτς, διεκδικούσε τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στην βαθμολογία και το μεταξύ τους παιχνίδι στην Αθήνα (μόλις δυο στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος) θα έκρινε τον πρωταθλητή, καθώς αν ο Άρης κέρδιζε, θα είχε μεγάλες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Επιπλέον, πριν το ματς, ο Άρης κατέθεσε ένσταση για πλαστοπροσωπία του Στεργάκου, υποστηρίζοντας ότι ο Δαυίδ Στεργάκος δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Ντέιβιντ Νέλσον!
    Ο Άρης όμως χάνει εύκολα με 96-75, ο Γκάλης κάνει κακό παιχνίδι (μόλις...9 πόντους!) και η διοίκηση του Βαγγέλη Μελισσάρη κατηγορεί ευθέως για την απώλεια του πρωταθλήματος τον Γκάλη, αφήνοντας υπόνοιες για "μειωμένη απόδοση"! Ο Γκάλης σε εκείνο το ματς δεν πήγε καλά. Αστοχία, κακές άμυνες, λανθασμένες πάσες, κακή απόδοση σε τέτοιο βαθμό ώστε μετά το τέλος του αγώνα άρχισαν να ακούγονται διάφορα για το αν ο Γκάλης είχε ζωντάνια στο παιχνίδι του κτλ. Μάλιστα, στο 30' ο Ιβκοβιτς τον απέσυρε από το παιχνίδι, και ο Πολίτης έδωσε εντολή στον Ιωάννου, που μέχρι τότε τον μάρκαρε ασφυκτικά, να βοηθάει στις άμυνες των άλλων παικτών του Άρη! Η διοίκηση του Άρη συνεδρίασε έκτακτα και εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Γκάλη κατηγορώντας τον για "περίεργη απόδοση", και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο. Ο Γκάλης απάντησε λίγες ημέρες μετά με ολοσέλιδη συνέντευξη και πήρε την απόφαση να φύγει από την Θεσσαλονίκη και να επιστρέψει στην Αμερική! Μάλιστα, κατηγορεί ευθέως τον Ιβκοβιτς για την απώλεια του τίτλου, επιρρίπτοντας του ευθύνες για τον παραγκωνισμό του Χάρη Παπαγεωργίου.Τα τελευταία δυο ματς εκείνης της σεζόν ο Άρης τα έδωσε χωρίς τον Γκάλη. Ακολούθησαν μακρές διαπραγματεύσεις τους επόμενους μήνες μέχρι την επιστροφή του την επόμενη σεζόν με τον Γιάννη Ιωαννίδη πλέον στον πάγκο που αντικατέστησε τον Ίβκοβιτς.
    Κορυφαίος του Άρη ο Γιαννουζάκος, ο οποίος πάλευε μόνος του. από πλευράς ΠΑΟ, Στεργάκος με 24, Κορωναίος με 23, Κόντος με 17 και Κοκολάκης με 12 πόντους διακρίθηκαν.
    Υ.Γ: Ευχαριστώ πάρα πολύ τον παλαίμαχο παίχτη που μου παραχώρησε το βίντεο!

КОМЕНТАРІ • 39

  • @Angelo-ro6fc
    @Angelo-ro6fc 5 років тому +12

    Ένα ευχαριστώ είναι λίγο γι' ακόμη ένα καταπληκτικό βίντεο που ανεβάσατε και πάλι !!! Θα θέλαμε κ άλλα βίντεο των πρώτων χρόνων του '80 εάν υπάρχουν .Η ομάδα μου ο Παναθηνα΄ι'κός είχε πολύ μεγάλους παίχτες για την εποχή ...

  • @manolisxaritakis2010
    @manolisxaritakis2010 3 роки тому +5

    Φοβερός και τρομερός Ντειβιντ Στεργακος από ο,τι μετρησα 22 πόντοι ,10 ριμπάουντ ,3 κοψίματα ,2 ασίστ ....

  • @mikechris1747
    @mikechris1747 3 роки тому +5

    16:40 Καπετάνιος στο time out του Παναθηναϊκού.. Πήγε να εμψυχώσει την ομάδα με το "δικό του" τρόπο.. Το 1984 και ενω είχε κλείσει το Δράκο στο Παναθηναϊκό.. τελευταια στιγμή άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να επικεντρωθεί στην απόκτηση του Σαραβάκου για την ομάδα του ποδοσφαίρου.. Μια κίνηση που σίγουρα άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ!

  • @neweconomist13
    @neweconomist13 3 роки тому +4

    τι φοβερες εποχες.... κατεβηκε ο Βαρδινογιάνης και πηγε στο ταιμ αουτ. Ο Κοκκολάκης του δίνει το χερι... πολυ γέλιο

  • @manolisxaritakis2010
    @manolisxaritakis2010 3 роки тому +3

    Ή συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του περιοδικού " Τα νέα του μπάσκετ "

  • @Nikopas6
    @Nikopas6 5 років тому +4

    Come on man! Please post a good Game of Galis before 1983! He was young and athletic and fun to watch!

  • @trenomanis
    @trenomanis 5 років тому +3

    Εύγε! Περιμέναμε την ανάρτηση αυτού του αγώνα για χρόνια και ευχαριστούμε τον διαχειριστή για το τόλμημά του! Αυτός ο αγώνας αποτελεί ίσως τo χαρακτηριστικότερο "επιστημονικό πείραμα" τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που σε μία "κινηματογραφική υπερπαραγωγή" δοκίμαζαν να παίξουν ως "πρωταγωνιστές", ηθοποιοί "μικρότερων ρόλων" και στη θέση αυτών να έπαιζαν οι πρωταγωνιστές, ή μάλλον καλύτερα ο… "πρωταγωνιστής", έστω και στην περίπτωση που ο "σκηνοθέτης" είναι ένα από τα διασημότερα ονόματα της... 7ης (μπασκετικής) τέχνης! Δυστυχώς, στον Άρης μας, στη Θεσσαλονίκη, τη φτωχομάνα μας, τα "άλευρα" του Βαγγέλη Μελισσάρη δεν έφταναν για μια τόσο μεγάλη "πίτα", από την οποίαν να χόρταιναν και οι "πρωταγωνιστές" και οι... "ρολίστες". Έτσι λοιπόν, ξεκινώντας από το "κίνημα" των "παιδιών" και... "αποπαίδων", φτάνουμε στον παρόντα αγώνα, που όπως πολύ σκωπτικά λέει ο συγχωρεμένος Φίλιππος Συρίγος, στο 4΄ και 55΄΄ του βίντεο: "το σημερινό παιχνίδι θα κρίνει κατά 99% τον πρωταθλητή, ένας τελικός για το πρωτάθλημα"... Το σχόλιο για τον παρόντα αγώνα, το έχω δημοσιέυσει, σε ανύποπτο χρόνο, σχολιάζοντας έναν άλλον αγώνα, πάλι μεταξύ Άρη και Πάο, στο Αλεξάνδρειο αυτή τη φορά, στις 29.01.1983 (βλέπε: ua-cam.com/video/2lXFq6AgeyY/v-deo.html ): Η "εμμονή" του Ξανθού να τα "παίξει όλα" στο Νικ, αδικώντας ίσως πολλούς παλιούς ή και νέους, σπουδαίους παίκτες, σε αντίθεση με τις αντιλήψεις των Ίβκοβιτς - Μελισσάρη, τελικώς τον δικαίωσαν, ειδικά μετά την ενσωμάτωση του Παναγιώτη στην ομάδα. Η εποχή του "αυτοκράτορα" ερχόταν με ταχύτητα σίφουνα και με οδηγό το Νικ για να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της..." Δεν είναι ότι δεν άξιζαν οι άλλοι παίκτες, δεν ήταν ότι δεν προσέφεραν. Απλώς και μόνο η ιστορία του Ελληνικού Μπάσκετ χωρίζεται σε προ και μετά Γκάλη εποχή. Όχι μόνο στον τομέα της τεχνικής του μπάσκετ, αλλά παντού: στις αμοιβές, στο επαγγελματισμό, στη διοίκηση, στα γήπεδα, παντού! Όλη η Ελληνική Καλαθόσφαιρα ωθήθηκε προς τα εμπρός και έφτασε σε ένα επίπεδο να στέκεται άνετα, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και παγκόσμιο επίπεδο και κρατιέται εκεί μέχρι και σήμερα! Ο δρόμος που βάδισε ο Νικ, με τον ερχομό του στον Άρη, στην Εθνική και στο Ελληνικό Μπάσκετ, δεν ήταν στρωμένος με… ροδοπέταλα! Είχε να αντιμετωπίσει αντιπάλους που τον αμφισβήτησαν, το αθηναϊκό λόμπι, με ότι σημαίνει αυτό, την... στενότητα των οικονομικών του Άρεως, αλλά και το… εσωτερικό λόμπι των… "κουμπάρων" και "αποπαίδων". Όμως ο Νικ τα πάλεψε και τα αντιμετώπισε, σχεδόν όλα, νικηφόρα, όχι χωρίς λάθη. Όμως υπήρξε μεγάλη εξέλιξη, πήγαμε σε άλλα επίπεδα! Είναι πολύ πιο δύσκολο να εξηγήσουμε σε έναν διακεκριμένο επιστήμονα δερματολόγο και καλό μπασκετμπολίστα γιατί ΔΕΝ είναι… "Νίκος Γκάλης", από το να εξηγήσουμε στο Νικ γιατί δεν είναι… γιατρός! Όσο για τον αγώνα; Ακόμα και με τον "Γκάγκστερ" στην πιο "ρελαντί" του έκδοση και με τραγικά ποσοστά, πετυχαίνει 10 ολόκληρους πόντους, κάτι που για άλλους παίκτες μπορεί να φαντάζει ένας… άθλος! (Συνεχίζεται...)

    • @georgeliap8702
      @georgeliap8702 5 років тому +4

      Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ μεγάλη ομάδα τότε με περισσότερες εναλλακτικές λύσεις σε αντίθεση με τον Άρη. Μέχρι το 1984 όπου η ομάδα έκανε ανανέωση.

    • @panosmj23
      @panosmj23 5 років тому +1

      @@georgeliap8702 μη ξεχναμε και την προσθηκη των ξενων τα επομενα χρονια που βοηθησαν τις ομαδες που ειχαν καποιο σχετικο μπατζετ να αναδειχθουν!

    • @grvrs
      @grvrs 5 років тому +2

      @@georgeliap8702 πολυ σωστο πενταδα τρομου με ιωαννου,κορωναιο,κοντο,στεργακο,κοκολακη

    • @arisgkindis198
      @arisgkindis198 4 роки тому

      @@grvrs Σαν να λεμε ο Τζορνταν ο Τζονσον ο Μπερντ ο Μπαρκλει και ο Μαλοουν? η ντριμ τιμ 1 στον παναθηναικου?
      Για ξανα σκεψου λιγο πιο καλα?

    • @libra1147
      @libra1147 3 роки тому

      @@grvrs έχεις απόλυτο δίκιο η τότε ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ καλή..

  • @ilis6128
    @ilis6128 5 років тому +7

    Φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτόν τον αγώνα αλλά ιδιαίτερα την χρονιά του 1984 οπου ο Αρης έχασε Πρωτάθλημα και κύπελλο ότι η έλευση του Γιαννάκη έδωσε ελευθερία και δυνατότητα στον Γκάλη να μπορέσει να αποδώσει αυτό που μπορούσε γιατί οι αντίπαλοι ήξεραν ότι θα πρέπει να προσέξουν ιδιατερα και τον Γιαννακη και όχι να στέλνουν 2 και 3 αντιπάλους στον Γκαλη γιατί υπάρχει και Γιαννάκης!!!!

    • @mskidi
      @mskidi 4 роки тому +4

      Πιο ξεκάθαρα φαίνεται η συμβολή Ιωαννίδη στο φαινόμενο Άρης δεκαετία 1980. 1979 ΧΩΡΙΣ ΓΚΑΛΗ, ο Άρης κατακτάει με προπονητή τον Ιωαννίδη το πρώτο πρωτάθλημα επαρχιακής ομάδας σε 20 χρόνια.
      Το καλοκαίρι φεύγει ο Ιωαννίδης κι έρχεται ο Γκάλης, και προπονητής ένα χρόνο μετά αναλαμβάνει ο Ίβκοβιτς που ήταν ήδη φίρμα. Ακολουθούν 2 χρόνια αποτυχίας, φημολογείται δε ότι ο Ίβκοβιτς είχε πει "με αυτόν (τον Γκάλη) δεν πρόκειται να δει ποτέ πρωτάθλημα ο Άρης". Καλοκαίρι του 1982 επανέρχεται ο Ιωαννίδης και το 1983, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ο Άρης ξαναπαίρνει το πρωτάθλημα.

    • @ddseir1443
      @ddseir1443 2 роки тому +3

      Απλα κι ο Γκαλης του ´81 δεν ειχε σχεση με το Γκαλη του ´84 και φυσικα με τον παιχτη που απο τον´86 ως τις αρχες του ´90 σκορπιζε τον τρομο στην Ευρωπη. Πολυ λιγοτερη ποικιλια κινησεων, λιγοτερη εμπειρια. Ο Γκαλης του ‘87, στο ματς που βλεπουμε εδω θα ειχε βαλει 60 ποντους κ χωρις τριποντο

  • @mikechris1747
    @mikechris1747 3 роки тому +1

    Πολύτιμο αρχείο!

  • @pantelisantoniadis4624
    @pantelisantoniadis4624 5 років тому +2

    Η τέταρτη ήττα του ΠΑΟ στον πρώτο γύρο ήταν εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό με σκορ 87-83 αν θυμάμαι καλά. Από τον Άρη είχε χάσει 82-67 στο Αλεξάνδρειο.

    • @grvrs
      @grvrs 5 років тому +1

      87-83 ηταν το 1980-81, το 1981-82 ηταν 88-73

    • @mikechris1747
      @mikechris1747 3 роки тому

      88-73 στις 8/11/1981

  • @jofran7520
    @jofran7520 5 років тому +3

    Ο ΠΑΟ εκείνη τη σεζον είχε κάνει 3 ήττες στη Θεσσαλονίκη στον πρώτο γύρο.Η τέταρτη ήττα θυμάται κανείς που έγινε?

  • @trenomanis
    @trenomanis 5 років тому +3

    Είχα υποσχεθεί και μια... "συνέχεια". Θα επιχειρήσω την ψυχρή κριτική του αγώνα, παγερά και δίχως συναισθηματισμό και πάθος, ώστε να διερευνήσουμε αν όντως οι αιτιάσεις του Βαγγέλη Μελισσάρη για... "μειωμένη απόδοση" στέκουν ή ο "Σοφός" έχει λάβει εντολή άνωθεν να... στέψει πρωταθλητή τον Βάζελο! Στη βαθμολογία ο Άρης ισοβαθμεί με τον Βάζελο, αλλά: έχουν προηγηθεί δύο αλλεπάλληλες εντός έδρας ήττες του Άρεως από Γαύρο και από τον "Συμπολίτη" με 1 πόντο. Άρα το πρωτάθλημα θα μπορούσε να το έχει ο Άρης στην τσέπη του, ακόμα κι αν ο Γκάγκστερ παρακολουθούσε ολόκληρο τον αγώνα από τον... πάγκο!
    Ο "Σοφός" βρίσκει τον αγώνα για να... πειραματιστεί αλλά Ν. Τέσλα (ήταν θείος του!), ξεκινώντας να χτυπήσει στην έδρα του τον περσινό πρωταθλητή με τον 19χρονο Γιώργο, αντί του πολύ πιο έμπειρου Δ. Ανανιάδη και τον Ν. Ταχτσάνη στη θέση του ακόμα εμπειρότερου, διεθνή σέντερ Β. Παραμανίδη! Δηλαδή τα καλύτερα σέντερ φορ της Ελλάδας και από τα καλύτερα της Ευρώπης, θα μαρκάρονταν από το Ν. Ταχτσάνη! Για να δούμε...
    Στο 0΄:15΄΄ του βίντεο ο Γκάγκστερ δίνει μια τρελή, αλλά ΝΒΑ ασίστ στον Μ. Γιαννουζάκο και ο Άρης προηγείται με 0-2 (το 1ο καλάθι από τον Ν. Φιλίππου καθιερώθηκε την επόμενη χρονιά από τον Ξανθό!). Στην επίθεση την οργάνωση την έχει αναλάβει ο Νικ, ενώ στην άμυνα έχει χρεωθεί τον διεθνή γκαρντ του Παο, Κ. Βίδα. Όπως δείχνει συνολικά ο αγώνας, στο 1ο ημίχρονο ο Νικ έχει λάβει εντολή να οργανώνει σαν ένας κλασσικός Γιούγκος πλέι μέικερ, αυστηρώς άνευ διεισδύσεων και να σουτάρει επίσης σαν Γιούγκος (στοπ εντ σουτ). Επίσης είχε δοθεί εντολή το παιχνίδι να περάσει στους ψηλούς, κυρίως στον Μ. Γιαννουζάκο. Στο τέλος του Ά΄ ημιχρόνου κάνουμε ταμείο: ο Κ. Βίδας που έχει χρεωθεί αμυντικά ο "Θεός" θα σημειώσει 6π, με 3/3 2π. Όμως, Κοκόλας, και Ντέιβιντ έχουν βάλει τουλάχιστον 20 πόντους, ο δε Στεργάκος έχει 8/8 2π με τον Ν. Ταχτσάνη, που τον έχει χρεωθεί, να βγαίνει στο 35΄ και 55΄΄ του βίντεο με 4φ, έχοντας κάνει 3λ και με 2π! Το απόλυτο "Βατερλώ"! Ο δε Τ. Κορωναίος έχει πετύχει 8 -10 π έχοντας βάλει και τον Γιώργο στο καλάθι. Ο Ντούσαν θα τον αποσύρει, βάζοντας τον πολύ καλό αμυντικό και οργανωτή Δ. Ανανιάδη, αλλά δεν καταφέρνει τίποτα! Ο Κορωναίος στο 34΄ και 48΄΄ θα τον βάλει κι αυτόν στο καλάθι, παρότι είναι φρέσκος και ξεκούραστος. Στο 36΄ και 36΄΄ του βίντεο ο Νικ θα έχει καταφέρει 3/10 2π και 1/2 β. Η ζημιά έχει προέλθει όμως από τους ψηλούς του Βάζελου και τον Κορωναίο που μαρκάρει κυρίως ο Γιώργος. Από πλευράς Άρεως ο Μ. Γιαννουζάκος έχει 4/4 2π, αλλά δυο από αυτά προέρχονται από ασίστ του Γκάγκστερ, ενώ ο Β. Παραμανίδης που παίζει σε λιγότερο από μισό Α΄ ημίχρονο, ως αλλαγή(!) έχει καταφέρει 4/5 2π. Η σούμα: Πάο 59 - Άρης 37, δηλαδή 22 πόντοι διαφορά. Δηλαδή, εφόσον στο τέλος χάνουμε με 21, άρα κερδίζουμε το 2ο ημίχρονο με 1π διαφορά! Και ερωτώ αγαπητέ μου φίλε Ντούσαν: ο Νικ είχε "μειωμένη απόδοση"; (συνεχίζεται)

    • @grvrs
      @grvrs 5 років тому +2

      Καταρχην σκουληκι (δεν θεωρω ολους τους οπαδους του αρη σκουληκια αλλα εσυ εισαι εφοσον αναφερεσαι ετσι για τον Παναθηναικο) δεν ειναι κακο να παραδεχτεις οτι μεχρι την ελευση του γιαννακη ησουν πελατης μας. Η συντριβη σας αυτον τον αγωνα ειναι ενα παραδειγμα. Οτι αρχισατε τις ιστοριες συνομωσιας μετα οτι ο γκαλης λογο ιβκοβιτς δεν επαιξε καλα ειναι δικο σας προβλημα και δεν μας αφορα. Η συντριβή αυτη εμεινε στην ιστορια. Ωστοσο λιγο καιρο μετα απο αυτο το ματς ξανασυναντηθηκαμε για το κυπελλο που το αποτελεσμα ηταν παλι το ιδιο, ευκολη προκριση για εμας 85-73. Την προηγουμενη χρονια στο ματς τιτλου του αλεξανδρειου παλι τα ιδια 80-85 νικη για εμας και τίτλος. Την επομενη που πηρατε το πρωταθλημα με την σφαγη του αλεξανδρειου 72-70 σε 3 ματς παλι σε κερδισα στα 2 και μαλιστα σε συνετριψα 60-74 στο αλεξανδρειο στο ματς κυπελλου. Το 1983-84 παλι σε 3 αγωνες σε κερδισα στους 2. Μεχρι να ερθει ο γιαννακης ημουν πολυ καλυτερος και δεν ειχες παρει ουτε το πρωταθλημα του 83 αν δεν είχε γινει η σφαγη στο 72-70 που ευτυχως ειναι ανεβασμενο απο αυτο το καναλι και μπορει ο καθενας να μπει να το δει και να γελασει

    • @arisgkindis198
      @arisgkindis198 4 роки тому

      @@grvrs Μιλας εσυ για σφαγη ρε βαζελε? στο σεφ το 93 στην λαρισα το 03 και κυριος στο ηρακλειο το 05 ολα καλα? και σιγα βαζελες ειστε βαζελες λετε πως ειστε βαζελο σε αποκαλεσε
      Λοιπον το μπασκετ το μεγαλο ξεκινουσε τοτε και ετσι εγινε ο αληθινος αυτοκρατορας της χωρας που ηταν ειναι και θα ειναι στο μυαλο μας μονο ο ΑΡΗΣ

    • @manolisxaritakis2010
      @manolisxaritakis2010 3 роки тому +3

      Επειδή είμαι 56 χρόνων και παρακολουθω μπασκετ από την εποχή του Μελινι ,του Διακουλα του Κοντου και του Κεφαλου και είμαι ΠΑΟ ,ή ομάδα του 1979-1984 ήταν ή καλύτερη από όλες , ανεξάρτητα της έλευσης του Νικ στα τέλη του 1979 (αν θυμάμαι καλά). Ο Αρης είχε πάρει το πρωτάθλημα το 1979 - μάλλον από τον Ολυμπιακό θα ελεγα - και ο ΠΑΟ το κύπελλο . Οι μεταγραφές των Βίδα και Στεργακου δυνάμωσαν την ομάδα μου και πρα την έλευση του Γκαλη στον Αρη,το ρόστερ του ΠΑΟ ήταν πολύ καλύτερο,εγινε δε ακόμη ποιοτικότερο με τις μεταγραφές των Ανδριτσου και Καππου ! Άλλωστε πήραμε σε αυτη την πενταετία 4 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα ! Νικήσαμε δε την μεγάλη Ρεάλ 99-97 ( γεγονός ασύλληπτο για την εποχη εκείνη) ,μπήκαμε στο φαιναλ 6 το 1981-82 και χάσαμε το πρωτάθλημα του 1983 ενώ είχαμε σαφώς ανώτερη ομάδα ( σαν σύνολο ) από τον Αρη . Άλλωστε την ίδια χρονιά στον ημιτελικό του κυπέλλου περάσαμε σαν σιφουνας από το Αλεξανδρειο (60-74) .Αν δεν πήγαινε ο Γιαννακης στον Αρη και δεν έφευγε ο Τακης Κορωναιος και ο Τόμ Καππος θα παίρνανε τουλάχιστον άλλο ένα πρωτάθλημα,δεν είναι δηλαδή μόνο το ότι δυνάμωσε ο Αρης παράλληλα αποδυναμωθηκε ο ΠΑΟ

  • @judgeman6610
    @judgeman6610 4 роки тому +3

    _21_Απρ_20_
    Κάποια στοιχεία που τότε θα τα έλεγαν 'κακίες'. Ο Γιαννουζάκος δήλωνε ότι έπαιζαν γιά "μία πορτοκαλάδα κι ένα σάμαλι" ενώ ήταν από τις εξαιρέσεις που είχαν κάνει ακριβή (γιά την εποχή) μεταγραφή, από Ηρακλή νομίζω. Ξέρω πως τα περισσότερα τα έπαιρνε η (προηγούμενη) ομάδα, αλλά κάτι θα έβαλε κι αυτός στην ...τράπεζα.
    Ο Κυριάκος Βίδας δε ξέρω αν ήταν πραγματικός ομογενής, αλλά ήταν σίγουρα φίλος του ...μπουκαλιού. Στα τελειώματα, τελευταία χρόνια στο άθλημα είχε πάει σε μικρή, μικρομεσαία ομάδα δεν τη θυμάμαι. Κάποιος δημ/φος είχε σχολιάσει γιά τους παράγοντες της ομάδας "παιδιά κρύψτε το μπουκάλι με το νερό που καίει !" 😊 😄 😀 .
    ΥΓ : Γιά νεότερους που ίσως δε ξέρουν. _Νερό που καίει = ουίσκι._ Από τα στερεότυπα, σαχλαμάρες του Χόλυγουντ γιά τους Ινδιάνους έδειχναν οι ταινίες ότι αυτό το όνομα είχαν δώσει στο ποτό, δε ξέρω αν έχει αποδειχτεί αν ήταν αληθινό.