Aşırı ya da bilinçsiz egzersiz SAÇMALIĞI

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 23 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 76

  • @Hilkat-g5s
    @Hilkat-g5s Місяць тому +8

    70 yaşındayım haftada üç gün omuz press deadlift barbell row Bench press sguat lunge ve dips yapıyorum

    • @Yusuffurkan.
      @Yusuffurkan. 25 днів тому +1

      Oha amca sen benden sağlıklısındır. Kaç kg bench press ?

    • @7erdogdu
      @7erdogdu 25 днів тому +1

      Helal dede.

    • @heisenbergthedevil
      @heisenbergthedevil 4 дні тому

      TheArda videolarındaki dede aq

  • @arbilozgule8400
    @arbilozgule8400 11 місяців тому +2

    Sevgili hocam ,iyi ki varsınız.Saçma sapan insanlar,saçma sapan yorumlar ile saçma sapanlıklar diyarından bizi cekip çıkarıyorsunuz ama malesef bazı insanlar zerre kadar feyiz almaz, alamaz,almayacak,oyle gelmiş öyle gidecek....

  • @cetinmetin9193
    @cetinmetin9193 Рік тому +4

    Duvardaki Kedi fazla egzersizden kuyruğunu kaybetmiş.
    Gücüm yetene kadar vücudumu ne kadar zorlasam kendimi spor sonrası o kadar iyi hissediyorum. Fakat 2 sene boyunca koşu yapmamın akabinde dizlerimde ağrılar başladı, artarak devam etti , nihayet ayaklarımı süruyerek hafif tempo koşmak zorunda kaldım. Vücudumu zorlamanın aptallık olduğuna karar verdikten sonra koşmayı bıraktım. Yaklaşık 1 buçuk senedir ağırlık kaldırmaya, oldugum yerde ayak egzersizleri yapmaya çalışıyorum. Herhangi bir ağrım yok ve yükü arttırdıkça dayanıklılığımın arttığını gözlemledim. Yani koşu gibi olumsuz etki olmadı , tam tersi dirençli hale geldim ancak beslenmemi bilinçli yaptığımda enerjim üst seviyede , rastgele beslendiğimde enerji seviyemin azaldığını gördüm.Kedinin kuyruğu tekrar yerine gelecek mi ?

    • @HomoDarwinus
      @HomoDarwinus 11 місяців тому +1

      Kilo varsa koşmak kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülük.

  • @Nuri-q1x
    @Nuri-q1x Місяць тому

    Emeklerinize, nefesinize ve yüreğinize sağlık Sayın Yimsel, sağ olun, teşekkürler.❤

  • @asumanguntay
    @asumanguntay 5 місяців тому +1

    Bunlardan bezmiş bir sporcu olarak Size teşekkür ederim. Spor bir eğitimdir, disiplindir ve tutkudur. Hiç bir sporcunun da ".. 5 yıllık deneyim..." le kendini sunan birinden , sporuyla ilgili ne yapacağını öğrenmeye ihtiyacı yoktur. Spor eğitimi yolculuğunda ihtiyacı olan donanıma erişir sporcu ; danışacağı eğitmenleri de vardır ve her spor dalının eğitimi boyunca kendi disiplinini kendi kazanır zaten. Elbette "spor" kavramı, sosyal medya teşhirciliği olarak çarpıtılmıyorsa.

  • @postcpr4969
    @postcpr4969 Рік тому +1

    Çok kaliteli bir kanalsınız. Teşekürler

  • @sonsans31
    @sonsans31 4 місяці тому +1

    Kanalınızı yeni keşfettim. İçerik kaliteniz ile izlenme ve abone sayınız arasında insanı hayrete düşüren bir uçurum var. Sosyal medyada etkili biri olsaydım, "kesinlikle tavsiye ederim" diyeceğim birkaç kanaldan biri olurdu...

  • @jacklondon2804
    @jacklondon2804 2 місяці тому +1

    Harika içerik, her zaman olduğu gibi

  • @coskunsaglam3111
    @coskunsaglam3111 Рік тому +6

    Ben bu arkadaşın yorumundan anladığım şu; bilinçsiz yapılan sporlar derken hareketin doğru şekilde yapılmadığı ve yanlış ağırlık seçimine bağlı sakatlıklar. Ayrıca ısınma ve soğuma egzersizlerinin yapılmaması. Bende yıllarca (10 yıldan fazla) ağırlık kaldırdım ve doğru formda yapmak için bir çok kaynağı araştırdım. Hala da spor hayatımın bir parçası. Şu anda şiddetli antrenmanlar yapmaya kalksam eklemlerimde ağrı artmaya başlıyor. Vücudumun eklemlerinin müsaade ettiği ölçüde yapabiliyorum. Ağrılar artınca yaşam kalitem düşüyor. Arkadaş buna dikkat çekiyor bence.

    • @SkyMoon176
      @SkyMoon176 11 місяців тому +2

      Yüksek ağırlık kaldırırsan hareketi ne kadar düzgün yaparsan yap ağrı yaşıyorsun. Ben 9 aydır fitness yapıyorum hiç egoma yenilip de ağırlığa takılmadım hep form ve hissiyat üzerine çalıştım ve çok da iyi yaptım çok iyi bir kas gelişimi elde ettim ama biraz da kuvvet arttırmak için kuvvet antrenmanı yapmak istiyorum haliyle tekrar sayımı azaltıp ağırlıkları maksimale yakın bir düzeye çektim ve ağrılar da beraberinde geldi. Misal 230 kg 6 tekrar leg press yaptım 4 er setten 4 gün önce hala yürürken belim çok hafif ağrıyor, ben bu formla 180 kg 12 tekrar ya da 210 kg 8 tekrar da yapıyordum ve ağrı olmuyordu yani formum bozuk olamaz ama işte yüksek ağırlıkların getirdiği bir dezavantaj bu. Eğer kuvvete çok takıntılı değilseniz bence hiç girmeyin bu işe 8-12 tekrar arası en güvenlisidir ve kas gelişimi için idealdir.

    • @c.h.4517
      @c.h.4517 5 місяців тому

      Sağol

    • @eemrahyilmazz
      @eemrahyilmazz 3 місяці тому

      116.000 den fazla insani 30 yildan fazla kafese kapatip izlemediyseniz ciktilara guvenmek zOrdur. Kisilerin kendilik algilari bozuk, dogru algilari gercekten uzak olabilir. Serkan Bey de gecmiste buna benzer yorumlar yapmistir. Bu noktada kendisiyle celisiyor. Populerlik ugruna bilimden uzaklasmayin hocam.

  • @aydnkaya2391
    @aydnkaya2391 5 місяців тому +1

    Hocam sonuna kadar katılıyorum size.

  • @ertan7153
    @ertan7153 Рік тому +1

    Hocam bizde can boğazdan gelir derler dot göbek kocaman olanlara yaş varketmeksizin maşallah çok sağlıkli derler zayıf fit olanlara olecen hastasın derler 😊

  • @eyup2534
    @eyup2534 Рік тому +2

    Hocam dinlerken mimikler harika ya 😂😂

  • @upforyou.
    @upforyou. Місяць тому

    teşekkür ederiz hocam

  • @uyubebekim
    @uyubebekim 4 місяці тому

    Tansiyon hastaligim sonrasi aralikli oruc ve hafif egzersizlere basladim. Sonra dedimki bi gun "git bakalim nereye kadar gideceksin" ve 60km lik bisiklet parkurunu tamamladim. Aradaki dinlenmelerde kalbim yavaslamiyor gibi geliyor(yada kendi kuruntum) o yuzden korkuyorum kendimi zorlamaya ama 100km yi rahat devirebilecegimide biliyorum. Ya kalpten gidersem diye cesaret edemiyorum 😊 (yas 40)

  • @aydnkaya2391
    @aydnkaya2391 2 місяці тому +1

    kas erimesi asıl yaşlılarda ki en büyük sorun, ağırlık antremanlarına karşı olan bu adam 50 den sonra görecek anlayacak ama iş işten geçmiş olacak.

  • @r.b00
    @r.b00 2 місяці тому

    Arkadaşlar yatma da bir spordur; sağa dön, sola dön, yüz üstü dur, sırt üstü dur, nefes açmak için horla...Bununla ilgili 80 milyon kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre yatma sporunu günlük olarak yapanlarda; gözlerden lazer ışığı çıkarma yeteneğinde büyük bir artış görülmüştür.

  • @mustafagaval3932
    @mustafagaval3932 10 місяців тому

    Mükemmel 👌

  • @xman2045
    @xman2045 Рік тому

    Oldukça iyi bir video

  • @TazT18
    @TazT18 Місяць тому

    Her şeyin fazlası zarardır. Günlük tavsiye edilen bıdı bıdısı demekki yanlış tavsiyeymiş, 3 kat fazlası tavsiye edilmeliymiş. Her şeyi kararında yapın.

  • @alessandrovolta8141
    @alessandrovolta8141 Рік тому

    %100 katılıyorum. En baştaki beyefendi de muhtemelen iyi niyetli lâkin tavsiyeleri👎👎👎

  • @kutsalmustafaoglu
    @kutsalmustafaoglu 6 місяців тому

    Serkan "Silindir" Yimsel, yine bir gün bir üfürükçüyü düzeltirken...

  • @mecburen-stoik
    @mecburen-stoik Рік тому

    Sizin öneriniz delilli ve gayet mantıklı. Videodaki diğer beyefendinin kastettiği şey sanırım performans sporcularına yönelik şiddetli ve hedefe yönelik antremanlar. Sağlık için düzenli egzersiz yapmaya evet. Ama yeterli tecrübe ve teknik bilgi kazanılmadan performans sporcularına uygun antrenmana hayır. Performans sporcularına yönelik antreman yapmaya çalışan sedanter bireylerin sakatlanma olasılığı yüksektir. Kişinin erken yaşta ölmeye bilir. Fakat yaşadığı sakatlıklar sonucu ömür boyu ağrılar çekip yasam kalitesinde düşüş yaşayabilir.

    • @serkanyimsel504
      @serkanyimsel504  Рік тому +8

      Böyle bir kastetme filan yok. Kafanıza göre anlam yaratmayın. “Performans antrenmanı yapan sedanter kişiler” diye bir cümle kullanmış mı videosunda? Hem sonra, hangi gerizekalı sedanter çıkıp da bir haltercinin ağırlık antrenmanına, bir crossfit şampiyonunun yarışma antrenmanına ya da Usain Bolt’un koşu antrnemanına girer??

  • @c.h.4517
    @c.h.4517 5 місяців тому +1

    Çalışmayan demir paslanir.💯

  • @ada699ata
    @ada699ata 5 місяців тому

    Bir srum var ağrılık yapan birisi kalp tam olarak bilmiyorum kalp üstünde kas oluşumu ve kalp kirizi geçirmesi demekmi bilgilerin için teşekürler😊😊

  • @tkdmrl
    @tkdmrl 5 місяців тому +2

    Serkan beyin aşırılık konusundaki yaklaşımına katılmıyorum. Ülkede az miktarda spor yapan insanın olması ile, az sayıda da olsalar sporu yapan insanların aşırılığa kaçması arasında bir korelasyon kurulamaz. Aşırılık bireyin psikolojik durumu ile alakalıdır. nitekim şahsım, ergenlik dönemlerinde bilinçsizce (güya boyumu uzatmak için ) tek taraflı aşırı yaptığım bir hareketin (yüksek bir tavana hep aynı el ile değmeye çalışmak) yaşlılığımdaki winging scapula tezahürü ile uğraşıyorum. Serkan bey gibi birisi o zaman benimle tanışsa idi mutlaka beni uyarırdı. hem tek taraflı yapmamam konusunda, hem de deli gibi günde 200 kere yapmamam konusunda.

    • @serkanyimsel504
      @serkanyimsel504  5 місяців тому +1

      Verdiğiniz örnek, benim bu videoda eleştirdiğim “aşırı egzersiz” tabiri ile zerre kadar bir benzerlik içermiyor. Siz boy kompleksinizle başa çıkacak bir yol aramışsınız, egzersiz filan yapmamışsınız. Omzunuz konusunda kimden bu teşhisi aldınız bilmiyorum ama, tavana uzanmanızın winging scapula ile, ya da; omuz sağlığınızın skapula pozisyonu ile zerre kadar alakası yok. Plummer ve ark. 2017’de yaptığı derlemeye göre omuz ağrı/disfonksiyonu ile skapular diskinezi arası ilişki olmadığı gibi; skapula sağlığına yönelik teşhisler büyük oranda pratisyenin hasta hakkındaki bilgisinden etkilenmektedir. Yani; sizden ağrı/hareket geçmişini dinledikten sonra sizi teşhis edecek uzmanlar büyük ihtimalle winging vb teşhisi koyacaktır. (Bkz. PMID: 28683230) Bu arada eğer sizinle o zamanlar tanışsa idim, sizi daha çok psikolojik bir destek almanız için uyarırdım, skapula sağlığınızı korumak adına değil.

    • @tkdmrl
      @tkdmrl 5 місяців тому +2

      Diger egzersizlerimin yanında bu hareketi aşırı yapıyordum. Ve evet ergenlik doneminde boy kompleksi de yaşıyordum. Zaten bundan dolayı bu aşırılıga kacmıştım. Bahsettiğiniz makaleye bakacağım.

    • @shtappy
      @shtappy 3 місяці тому +1

      Ne anlatıyorsun hoca, esnemeye önem vermeyen bütün yoğun spor (ağırlık, koşu ve diğer takım sporları) yapan tanıdıklarım diz omuz vb sakatlandı. Hala yüksek şiddetli antrenman öveceğine esnemenin önemini anlatan makaleleri öv. Sakatlandıktan sonra bir daha eskisi gibi olamayacaklarını hatırlat. Spor hayatı biten nice profesyonel sporcuyu hatırlat. Aylarca süren fizyoterapileri hatırlat. Bizim millet spor yapmıyor diye alakasız bir bilgi vereceğin, spor yapanlar arasında şiddetli spor yapma ve sakatlanma oranı en yüksek milletlerin bilgisini ver. Yaptığına konuyu çarpıtma derler.

    • @serkanyimsel504
      @serkanyimsel504  3 місяці тому

      @@shtappy senin yaptığına da anekdot ve post hoc derler. Çevrende ya da ülkede böyle örneklerin olması argümanını doğru kılmaz. Profesyonel sporcuların spor hayatlarını bitiren, sakatlıktan sakatlığa koşturtan onlarca başka sebep sayabilirim sana stretching yapmama harici 😏

    • @shtappy
      @shtappy Місяць тому

      @@serkanyimsel504 www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2658965/

  • @denizbaranaltug4424
    @denizbaranaltug4424 Рік тому

    Bu içeriğe rağmen buraya gelip hala spor zararlı saçmalığını savunan 2-3 kişi gördüm. Bilimsel veriler dahi aptallıkla mücadele edemiyo be.

  • @korkutuluaydin6660
    @korkutuluaydin6660 Рік тому +5

    Yoga ne zaman spor oldu?!

    • @coskunsaglam3111
      @coskunsaglam3111 Рік тому +5

      Sedanter yaşam süren insanlar için olabilir 😀

    • @eceaksoy4960
      @eceaksoy4960 Рік тому

      hot yoga gibi çeşitleri var artık oldukça zor deneyin derim. ama kültürel bir aktivite olarak kesinlikle spor değil :)

  • @yigitegecevikkol
    @yigitegecevikkol 4 місяці тому

    bazi insanalr dumduz agirlik kaldirmak yerine her seyi yapiyo.

  • @esmagunay4671
    @esmagunay4671 4 місяці тому

    Kümülatif yorgunlugum vardi ama önemsemedim. Videonuzu izleyince de "yaparim" deyim yine agirlikla egzersize giristim, 17. dakikasinda belime siddetli agri girdi. Sanirim belimin bir tarafi tutuldu. 6 aylik bebegim var, slingte tasiyordum hep, o yuzden de sirt kaslarim zorlanmisti sanirim. Neyse. Size sorum şu; bel tutulmam su an gunluk islevselligimi surdurmeme mani duzeyde degil. Agrilar gectikten hemen sonra yine egzersiz duzenime dönebilir miyim?

  • @demirdmr9657
    @demirdmr9657 2 місяці тому +1

    Tamamda jhonny nin konuşurken o el hareketlerini yapmaya mecburiyetimi var tiktokta böyle mi trend olunuyor aceb

  • @vethekmurat
    @vethekmurat Рік тому

    50 yaşında veteriner hekimim ve bir sporcu geçmişim yok hocam bu arada önce saygılar. Evimin yanında üç odalı ofisimi naçizane spor salonuna çevirmeye çalışarak Smith machine ve cable cross aldım ve bir süredir oluşturmaya çalıştığım programla çalışmaya çabalıyorum. Diyet yok,beslenmem çok mükemmel sayılmaz . Bu arada sigara kullanımım günde 4 paketten nerdeyse yarım pakete indi. Özellikle sormk istediğim cahilliğimi ltfn hoşgörün öncelikle protein alımı çok iyi değil bu yüzden sizce whey protein kullanmamın bir faydası olurmu. Anterman programım günde 6 bölge , her bölge 3 hareket ve her hareket 6 set üzerinden tekrarlar min ort 8-10 . Sadece pazar günleri dinlenme yapıyorum , ve kardiyoya ağırlık verdiğim söylenemez. Zamanınızı aldığım için özür dilerim tekrardan. Dediğim gibi sizin gibi bilgi sahibi bir hocama sormak istediğim bu sistem ve bu beslenmede bana tabiki yaşım itibarıyla da whey protein kullanımı tavsiye edermisiniz. Saygılarımla

    • @SkyMoon176
      @SkyMoon176 11 місяців тому

      Günde 4 paket sigara mı? Maşallah hocam ciğerler beyaz bayrağı çekmiştir çoktan 😁 Şaka bir yana eğer gıdalardan yeterli protein alamıyorsanız günlük 1 veya 2 servis protein tozunun bir zararı yoktur, supplementin tanımı budur zaten. Onun dışında çok fazla çalışıp çok az dinleniyorsunuz gibi geldi bana. Onun yerine imkanınız varsa ki var gibi görünüyor 3 gün çalışıp 1 gün dinlenin. Günde 2 bölgeyi çalışın göğüs-triceps, sırt-biceps, omuz-bacak en klasik programlardan biridir ve çoğu kişi için yeterli olur. 6 set de fazla açıkcası ısınma hariç 4'er set yeterli olacaktır. 4+3 hareket yapabilirsiniz (mesela sırt 4 biceps 3) tabii bu sayı benim yaptığım, güncel literatüre göre haftalık bir bölge için 10-20 set arası kas gelişimi açısından yeterli oluyor yani bu da günde o bölge için 4 er setten maksimum 3 hareket demek ama ben hacim olarak büyük bölgelerde 4 hareket yapmayı daha uygun buluyorum. Ayrıca tekrar sayısı da 8-12 arası idealdir. Kardiyo yapmak da hedefinizle ilgili bir şey eğer amaç güzel bir vücutsa ve kilo almak veya vermek istiyorsanız illa şart değil ama amaç sağlıklı olmaksa kardiyovasküler açıdan günde en azından bi 15-30 dakika arası kardiyo yapmak iyi olur.

  • @rawathletics3328
    @rawathletics3328 8 місяців тому +1

    Sporun ve egzersizin farklı kavramlar olduğunu bile bilmiyorlar hocam, bu tarz yarı cahil bilginin kaynağını sunmayan insanlardan tavsiye almayın arkadaşlar. Serkan hocam "rekreatif amaçlı egzersiz" derken ne kadar doğru bir telaffuz kullandığını çoğu insan anlamayacaktır. Belkide önce spor nedir, egzersiz nedir, antrenör kimdir, akademisyen, eğitmen vs kavramların toplumda ortak bir dilde konuşulup anlaşılıyor olmasını beklemeliyiz. Değerli video için teşekkürler.

  • @tahaakkus8685
    @tahaakkus8685 Рік тому

    👏

  • @stash5687
    @stash5687 4 місяці тому

    Ellerini bu kadar oynatan insanlardan hayır gelmez.

  • @mertcarter
    @mertcarter 5 місяців тому

    👍👍👍

  • @onurhayrioglu1787
    @onurhayrioglu1787 5 місяців тому

    Hocam ben spor salonunda çalışıyorken evde şınav çekmek çok gereksiz geliyor çok üşeniyorum şınavın bi faydası var mı

    • @uyubebekim
      @uyubebekim 4 місяці тому

      Sinnavin faydasi var mi diye soru mu olur 😅 elimden gelse gunde 100tane cekerim ama cok zor bi hareket. Vucutta sinav cekerken calismayan kas nerdeyse yok. Boyundan kollara, gogusten ayak bilegine, kalcadan omza kadar her kasi kasiyorsun.

  • @kadiraslankoc4818
    @kadiraslankoc4818 Рік тому

    hocam günlük maksimum egzersiz dozunu haftanın sadece tek günü tek seferde yapıp diğer günler pasif kalmayla da aynı yararlardan faydalanabilirmiyiz

    • @tunak256
      @tunak256 11 місяців тому +1

      Hoca bunu gorur cevaplar o ayri ben sana baska bir hocalik yapmis sporcu olarak yazayim. Cevap hayir. Egzersiz haftada 3 gun altina dusmemeli.
      Hocada sana bundan farkli bir cevap vermez

    • @mafyababasereneylul2426
      @mafyababasereneylul2426 6 місяців тому

      bu hap mı 3 günlük sporu tek dozda alıyorsun kardeşim nasıl bir saçmalıktır bu

    • @kadiraslankoc4818
      @kadiraslankoc4818 6 місяців тому

      @@mafyababasereneylul2426 yaptığım sporun tabiatı gereği çokk uzun saatler yoğun şekilde yürümem gerekiyor. onun için sormuştum. dağcılık yapıyorum.

  • @selimpusat2159
    @selimpusat2159 3 місяці тому

    Ben Türkiye’de spor yapma oranının düşük olduğuna inanmıyorum. Ben kalabalık sevmeyen biri olarak parasını peşin verdiğim salona kalabalık diye gitmiyorum. Araştırdım İstanbul’da kalabalık olmayan salon da yok. En pahalı salonlar bile aşırı kalabalık. Oran neden düşük 😅

    • @kamuranekenler9516
      @kamuranekenler9516 3 місяці тому

      Nufusa oranla salon az ondan ve genelde aksamustu saatleri veya sabah saatleri yogun geliniyor

  • @bugraonat6773
    @bugraonat6773 10 місяців тому +2

    Yani kısaca hocam diyor ki ekstrem sporlar (boks- thai box- mma - dağ bisikletçiliği - yamaç paraşütü - dağ tırmanışı - ralli pilotu) vsvs değil iseniz gidin spor yapın.

  • @Bayrak1071
    @Bayrak1071 4 місяці тому

    güreş yaparken sakatlanirsaniz hayat kalitenizi bile etkiler

  • @cemtamada4902
    @cemtamada4902 Місяць тому

    Nokta.

  • @ylmazcubukcuoglu764
    @ylmazcubukcuoglu764 Рік тому

    Satranç, bulmaca cözmek kitap VS okumak bile spor beğin sporudur, kullan yada kaybet, kullanmadığın orğanını kaybedersin, orta dereceli bilinçli Eğzersizler faydalı, profesyonel sporlar zararlı

  • @eceaksoy4960
    @eceaksoy4960 Рік тому

    siz de çok güzel anlatmışsınız ancak o videodaki kişi bana şunu anlatmaya çalışıyor gibi geldi: bilinçsiz kendini spora yönlendiren paldır küldür hoca eşliği olmadan ağırlık kaldırıp kas yapma hevesinde olanlar, haftada düzenli günlerde spor yapmak varken 1 günde saatlerce geberene kadar absürt sporlar yapanlar, özentilikten evde kendi kendine egzersizlere atlama ve bunları yanlış yapanlar vs gibi şeyler. ben de neredeyse 30 yaşıma geldim ayaklarımın doğru şekilde basmadığını ve bacaklarımın duruşunu kötü etkilediğini yeni öğrendim ve elimden geldiğince düzenli spor yapan çocukluğumdan gençliğime kadar 12 yıl bale eğitimi almış şu anda krav maga ve tai chi eğitimi almakta olan bir kişiyim. bu videodaki kişinin genel herkesin sayfasına düştüğünü düşünürsek dediğiniz gibi negatif almamak gerektiğini düşünüyorum. halkımız kafasına göre birçok şey yaptığı için abartmadan yürüyün aktif kalın demek kötü bir anlam içermiyor bence. zaten sizin hitap ettiğiniz düzgün spor yapan insanlar elbette böyle bir video görünce "e tamam ben artık tempo düşüreyim" demez. bu ülkenin insanları çok hafife alıyorsunuz bence :)

    • @mugairkaya5024
      @mugairkaya5024 4 місяці тому

      1. Onu demiyor, 2. O bahsettigin geberene kadar spor salonunda çalışanlar spor olarak yapmıyor. Vücut geliştirme denilen bir olay için yapıyor. Vücutlarına verdikleri zararlar yaptıkları ağır antrenmanlardan çok, kullandıkları kimyasallardan geliyor

  • @derdest43
    @derdest43 7 днів тому

    Abe sen cok sakaci yaw

  • @congueror5047
    @congueror5047 3 місяці тому

    BOS VER UYARMA DEĞMEZ BU KİTLEYE