הערות: 1. בזכות הטכנולוגיה והקדמה, אנחנו פנוי לאנשים (ולא "מפסידים משרות/מקומות עבודה", שמשמעותה, בדרך כלל, מצמצמים עבדות), לצד עליה בתפוקה. זו תרומה לאנושות. נוכל לעבור לשבוע עבודה קצר יותר (בן שלושה-ארבעה ימים) ומשך יום העבודה יתקצר. העולם כיום וורקוהוליק, במשרות ה"ניהול" ועבדות, לרוב היתר. שעות העבודה, לעובדים רבים, פלשו הרבה מעבר להגדרתן בהסכמי העבודה, אל תוך שעות הפנאי, אף בבית. 2. פרויקט ונוס מרתק, מערער וראוי. זה המקום לשלוח את הצופים בהרצאה הזו, לקרוא את מחולל העניין, ז'ק פרסקו ואת ספרו בנושא "הטוב ביותר שכסף אינו יכול לקנות" . בהצלחה
תודה רבה, לגבי הנקודה השנייה נקודה טובה, ניקח לתשומת לבנו :) ולגבי הראשונה, מה התיקון בעצם? (מה שנאמר בהרצאה זה שהטכנולוגיה והקדמה גורמת לאותם דברים שליליים בתוך המערכת המוניטרית בה אנו נמצאים כיום)
מה שמפריע לי בכל ביקורת על הפוליטיקאים, זה שזה בעצם ביקורת על הבורות וחוסר אכפתיות של הבוחרים. כדי ליישם את פרוייקט ונוס צריך שרוב רובה של האוכלוסיה יהיה מושכל ואכפתי, ככה שהטענה שפרויקט ונוס יפתור את הבעיות האלה היא טריוואלית, כי תנאי מקדים לפרויקט ונוס הוא שהבעיות האלה כבר פתורות.
הביקורת היא לא על הפוליטיקאים.. הביקורת היא על חוסר ההתאמה בין המבנה\המודל של החברה האנשוית כיום למצב ולצרכים שלה.. הפוליטיקאים סך הכל מתנהלים בתוך חוקי המשחק הנוכחיים, וכולנו כך ובהרבה מקרים אנו (בני האדם) נלחמים במה שבעצם יקדם אינטרס שלנו לטובת שימור ערך כזה או אחר, במילים אחרות - זה בא בהרבה מקרים אחד על חשבון השני במקום שהמבנה של החברה יבוא בד בבד עם הערכים שאותה היא רוצה ליישם. ולגבי העניין של חברה מושכלת, צריך קודם כל להבין שהתנהגות האדם לא נובעת ממה שהוא יודע או מבין, אלא מהסיטואציה שבה הוא נמצא, אם אדם מושכל מן השורה יגיע למצב של עוני ורעב הוא ייאלץ לגנוב בסופו של דבר כדי פשוט לאכול ולהאכיל את משפחתו (אנחנו לא אומרים שאין שום משמעות להשכלה ולאכפתיות, אך לא מספיק בכדי לבצע שינויים בספקטרום כזה של ההתנהגות) ולכן וגם ביחס לחלק השלישי של תגובתך - התנאי המקדים של הפרויקט הוא שמספיק אנשים יהיו מודעים אליו ויבינו בו מספיק כדי להחליט לעצמם האם הם היו רוצים עתיד כזה או לא ואז משם כבר יהיה ניתן להתקדם וכל שינוי או התכווננות לטובה יהיו מבורכים ואפילו צפויים, גם ע"י יוזם הפרוייקט, ז'ק פרסקו ז"ל וגם על ידינו. ממליצים לך לראות ולקרוא עוד בכדי להתרשם וגם לאתגר אותנו ובכך לשייף ולדייק אותנו יותר 🙂
מרענן וזה הכיוון. תודה שלקחת על עצמך
תודה ☆♡☆
באהבה! ועכשיו נשאר רק להפיץ אותה 😃
מרתק. גיא רולניק בצעירותו :-)
תודה
Great talk,
I strongly recommend continue the project in English.
Thank you, the project is international, and of course there is a channel in English :)
ua-cam.com/users/TheVenusProjectGlobal
הערות:
1. בזכות הטכנולוגיה והקדמה, אנחנו פנוי לאנשים (ולא "מפסידים משרות/מקומות עבודה", שמשמעותה, בדרך כלל, מצמצמים עבדות), לצד עליה בתפוקה. זו תרומה לאנושות. נוכל לעבור לשבוע עבודה קצר יותר (בן שלושה-ארבעה ימים) ומשך יום העבודה יתקצר. העולם כיום וורקוהוליק, במשרות ה"ניהול" ועבדות, לרוב היתר. שעות העבודה, לעובדים רבים, פלשו הרבה מעבר להגדרתן בהסכמי העבודה, אל תוך שעות הפנאי, אף בבית.
2. פרויקט ונוס מרתק, מערער וראוי. זה המקום לשלוח את הצופים בהרצאה הזו, לקרוא את מחולל העניין, ז'ק פרסקו ואת ספרו בנושא "הטוב ביותר שכסף אינו יכול לקנות" .
בהצלחה
תודה רבה,
לגבי הנקודה השנייה נקודה טובה, ניקח לתשומת לבנו :)
ולגבי הראשונה, מה התיקון בעצם? (מה שנאמר בהרצאה זה שהטכנולוגיה והקדמה גורמת לאותם דברים שליליים בתוך המערכת המוניטרית בה אנו נמצאים כיום)
מה שמפריע לי בכל ביקורת על הפוליטיקאים, זה שזה בעצם ביקורת על הבורות וחוסר אכפתיות של הבוחרים.
כדי ליישם את פרוייקט ונוס צריך שרוב רובה של האוכלוסיה יהיה מושכל ואכפתי, ככה שהטענה שפרויקט ונוס יפתור את הבעיות האלה היא טריוואלית, כי תנאי מקדים לפרויקט ונוס הוא שהבעיות האלה כבר פתורות.
הביקורת היא לא על הפוליטיקאים.. הביקורת היא על חוסר ההתאמה בין המבנה\המודל של החברה האנשוית כיום למצב ולצרכים שלה..
הפוליטיקאים סך הכל מתנהלים בתוך חוקי המשחק הנוכחיים, וכולנו כך ובהרבה מקרים אנו (בני האדם) נלחמים במה שבעצם יקדם אינטרס שלנו לטובת שימור ערך כזה או אחר, במילים אחרות - זה בא בהרבה מקרים אחד על חשבון השני במקום שהמבנה של החברה יבוא בד בבד עם הערכים שאותה היא רוצה ליישם.
ולגבי העניין של חברה מושכלת, צריך קודם כל להבין שהתנהגות האדם לא נובעת ממה שהוא יודע או מבין, אלא מהסיטואציה שבה הוא נמצא, אם אדם מושכל מן השורה יגיע למצב של עוני ורעב הוא ייאלץ לגנוב בסופו של דבר כדי פשוט לאכול ולהאכיל את משפחתו (אנחנו לא אומרים שאין שום משמעות להשכלה ולאכפתיות, אך לא מספיק בכדי לבצע שינויים בספקטרום כזה של ההתנהגות)
ולכן וגם ביחס לחלק השלישי של תגובתך - התנאי המקדים של הפרויקט הוא שמספיק אנשים יהיו מודעים אליו ויבינו בו מספיק כדי להחליט לעצמם האם הם היו רוצים עתיד כזה או לא
ואז משם כבר יהיה ניתן להתקדם וכל שינוי או התכווננות לטובה יהיו מבורכים ואפילו צפויים, גם ע"י יוזם הפרוייקט, ז'ק פרסקו ז"ל וגם על ידינו.
ממליצים לך לראות ולקרוא עוד בכדי להתרשם וגם לאתגר אותנו ובכך לשייף ולדייק אותנו יותר 🙂