Ponència "El somni d’Ada Lovelace. Mirades sobre art, tecnologia i educació". Amb Eduard Muntaner
Вставка
- Опубліковано 22 січ 2025
- Com podem dissenyar experiències d’aprenentatge on l’art i la tecnologia es donin la mà? En aquesta ponència, Eduard Muntaner ens du a explorar enfocaments educatius que veuen la tecnologia com un mitjà que ens dona veu, i que ens permet expressar-nos de forma creativa, com són la codificació creativa, la computació creativa i el tinkering.
Coneixerem la teoria, però sobretot veurem exemples pràctics d’activitats multidisciplinàries on les fronteres entre tecnologia i art es difuminen. També viatjarem enrere en el temps per saber quin era el somni d’Ada Lovelace, la primera programadora de la història.
Eduard Muntaner Perich (www.eduard.cat) és enginyer informàtic, cooperant i educador. Treballa a la Universitat de Girona, dins del grup UdiGitalEdu i la Càtedra TEKHNÉ. Hi desenvolupa projectes d’educació per a infants i joves de col·lectius vulnerables, centrant-se a dissenyar experiències d’aprenentatge al voltant de la computació creativa i l’educació maker. També és professor de tecnologia als graus de Mestre/a de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.
La ponència va tenir lloc en el marc de les Jornades +ART, organitzades per les escoles FEDAC, que es van celebrar els dies 1 i 2 d'abril de 2022 a la Nau Bostik de Barcelona.