Muhabbet Kuşu Yumurtlamıyorsa Neler Yapılmalı.

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 24 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 7

  • @selcukselcuk3352
    @selcukselcuk3352 2 місяці тому

    Kardeşim Selamunaleyküm takip ediyorum hayırlısı olsun inşallah verim alıp bol bereketli üretimlerin olur sezon boyunca.
    Tel kafeslere almanı anlıyorum ki haklı olabilirsin lakin tavsiye olarak, tel kafeslerdeki tünekleri enine koyacağına, yuvalık ağzına uzunlamasınada koyabilirsin ki bence öyle daha iyi olur ve yine çiftleşme gerçekleşir kuyrukları tellere deymeden. Yinede öneri olarak söyledim. Kararına ayrıca saygı duyuyorum. Sevgiler kardeşim takipteyim.

    • @yakupbaba8097
      @yakupbaba8097 2 місяці тому

      Abi ben Eminönü den eş yerli muhabbet kuşu aldım 2.buçuk hafta oldu hala çifleşme yok erkek çok durgun ama dişi hareketli ama hiç kavga etmiyolar nagapmam lazım vitamin nijer tohumu mama veriyom ama olmuyo nagipmam lazim

    • @selcukselcuk3352
      @selcukselcuk3352 2 місяці тому

      @@yakupbaba8097 erkek stresten tüye girmiş olabilir. sürekli elleme ve uzaktan izle sadece kafesi. Tüydeki kuşlar karın ağrısı çeker yoğunsa tüy dökümü ve durgunlaşır ayrıca. Birde malum havalarda iyi kötü arası gidiyor. İkincisi ise erkeğin dışkılarına bak sulu dışkı ishal var mı diye. Eğer varsa önce ishali kesmek için aspur ve dal darı tohumu ver önüne ve multivitamin takviyesi yap 1 gün yarım suluğa. Ardından 2-3 gün taze su verip, sonrasında probiyotik ver suyuna 1-2 gün. Sonra komple temiz suya geçip izle tekrar kuşun hareketlerini.
      Not: kuşlara her zaman vitamin verilmez ve zararlıdır. Haftada 1 kere ver. Maksimum haftada iki gün ver duruma göre. Her vitaminden sonra araya 3-4 gün koyup temiz su ver sadece. Sürekli vitamin vermek zararlı. Ayrıca Nijer tohumunu sürekli kullanma tüye sokar hayvanları. Birde soğuk bir alanda tutuyorsan balkon yada teras gibi yerlerde soğuk olduğu için hayvan otomatik olarak tüye girecektir ve yer değişikliği asla yapma sürekli olarak stres yapıp tüye sokar hayvanı.

    • @hobiuretimokan
      @hobiuretimokan  2 місяці тому

      Teşekkürler hocam bunu dikkate alıcam duruma göre yapabilirim de

    • @hobiuretimokan
      @hobiuretimokan  2 місяці тому

      Gerçekten tüm bilgiler burda kesinlikle uygulanmalı

  • @fadimeceliker1074
    @fadimeceliker1074 2 місяці тому

    Kolay gelsin Okanbey oğlum benim de dişi almino kuşum var oda yurlamaya hic niyetiyok beraberinde eşe atığım takımlarım var onların biraya yakın yavruları var o yuvaya bile bakmıyor kendi halinde takılıhor ekek yuvaya girip cıkyor ayırıyorum bir gün iki gün tekrar kafese aldığımde eşlesiyor erkek besliyor ağzındaki yemi eyemeden atıyor yuvalığın yerini deyişdiriyorum gene birşey yok diger erkekleride isdemiyor anlamadım gitdi napasam bilemeedim teşekkürler

    • @selcukselcuk3352
      @selcukselcuk3352 2 місяці тому

      @@fadimeceliker1074 merhabalar.
      1-) Öncelikle dişi ve erkeği 1 hafta ayırın lütfen. Ayrı kafeslerde olsun imkan var ise ve birbirlerini görsünler yan yana ayrı kafeslerde imkan dahilinde.
      2-) ayrı kafeslerde dişi ve erkeğe 1 gün vitamin verin. 1 gün temiz su verin. Ardından 5 gün üst üste kızıştırıcı verin. ( dikkat edin tabi kuşlarınızda ishal pusma tüye girme tüyde olma yada durgunluk yoksa yapın bunları ) çünkü tüye giren kuşlar çiftleşir ama verim alamazsınız ki zorlamaya hiç gerek dahi yok. Tüyü bitirmelerini özellikle bekleyiniz.