aseton havadan ağırdır. kabın dibine dökülürse alttan ısı vererek genleşmesini maximize etmek durumundasınız.....oda yangına davetiyedir......kapalı kabın KAPAĞININ altına hazne dizayn edilerek içine aseton konur. ve alttan ısıtma falan olmadan asetonun yukarıdan aşağı süzülerek objeyi pürüzsüz ve parlak hale getirmesi beklenir......markasına göre abs filamentler KULLANILAN COMPAUNDLAR VE MİKTARLARI İLE ALAKALI OLARAK 4 saat ile 12 saat arasında pürüssüzleşir......detay kaybıda minimize olur......ABS bir mühendislik filamentidir ve bu işi iyi bilen kimyacılar yada mühendisler tarafından yapılmalıdır.....evlerde bu işler yapılmamasını tavsiye ederim...çünkü balkonlar bile tehlikeyi tam olarak bitirmez.......alttan ısıtmanın en büyük tehlikesi ise şudur.....ısıtmanın yapıldığı kap dışardaki havanın ısısına göre yani sıcak havalarda siz 56 yada 60 dereceye ayarlasınız bile 70 dereceye kadar çıkabilir.....eğerki genleşen ASETON YÜZÜNDEN KAP İÇİNDEKİ HAVA TAHLİYE MEKANİZMASI YOKSA asetononun patlamasına sebep olur......geri dönülemez akciğer hasarlarına yol açabilir....görme kayıpları olabilir ve yangın riski taşır.......tavsiyem bu işe hiç bulaşmamanızdır....saygılarımla.
3 boyutlu yazıcı dünyasına yeni girdim. Sizin videolarınız ile çok daha kaliteli baskılar aldığımı düşünüyorum. Devam etmeniz dileğiyle, teşekkür ederim.
Yine mükemmel içerik. O kadar besleyici ki.. Kendim de içerik üreten biri olarak zor biliyorum ama gerçekten insan daha çok ve yeni şeyler izlemek istiyor. Alacağım printer'ın model seçim aşamasından montajına, baskıdan, baskı sonrasına kadar bildiğim her şeyi bu tek kanaldan öğrendim. İyi ki varsınız.
3D dünyasına daha yeni yeni giriyorum, birkaç gündür videolarınızı izliyorum. Bu kadar kısa sürede bile sayenizde pek çok şey öğrendim. Creality ender 3 s1 model sipariş ettim gelince ben de baskı almaya başlayacağım. Kanalın tüm öğretici videolarını şuan izliyorum bu büyük bir fırsat benim için.
Yeni yazıcınız hayırlı olsun. Benim çok beğenerek kullandığım bir modeldi. Videoların işinize yaramasına sevindim. Özellikle Cura derslerini ve Ender3 S1 incelemesini atlamadan izlemenizi tavsiye ederim.
Рік тому
Yazıcıdan ben de sipariş verdim, memnun musunuz? Paylaşmak istediğiniz şeyler var mı?
Videoda kullanılan Türkçe'ye gösterilen özen aslında biz izleyicilere gösterilmiş saygıdır. Diksiyonunuzu ve seçtiğiniz sözcükleri takdir etmekten videoyu izleyemedim. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Keşke sizin gibi daha çok içerik üreticisi olsa. Eskiden televizyon kanalları izlenilebilen içeriklerin çoğunluğunu oluştururken karşımıza çıkan kişilerin Türkçemizi kullanırken gösterdikleri hassasiyet ne yazık ki şu anda içinde bulunduğumuz bu dijital çağda daha seyrek görülebilen bir durum olduğu için, bu gördüğümüz durumları takdir etmek ve devamını dilemek bence oldukça önemli. Dilimiz önemli. Her yerde doğru ve düzgün kullanılması gerekli, içerik gözetmeksizin. Gerekli özeni gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Normalde yazmam ama etkileşimde benimde tuzum olsun diye yazıyorum normalde lazerle çakmağa yazı yazdırıp satıyorum 3D yazıcıyla da kendi işimi büyüteceğim videolarınız sayesinde sabah 0 bilgiyken şuan nerdeyse her şeye hakimim çok teşekkür ederim saygılar 🙏🏻
Hocam gerçekten böyle bir içeriğe ihtiyacımız vardı, bu kadar emek verip bunca bilgiyi bizimle paylaştığınız için kendi adıma çok teşekkür ederim. Sayenizde kendimizi geliştirebilecek farklı yöntemler ve araçları öğreniyoruz. Bu alanda rehberliğiniz çok önemli ve ders niteliğindeydi. Not alarak izledim. Yüreğinize emeğinize sağlık , takipteyim :)
Yine harika bir video. Başlangıçta "herkesin bildiği şeyleri anlatacak, her video bu konuda birbirine benziyor" dedim ama çok şaşırtıcı, mükemmel bilgiler öğrendim. Gerçekten teşekkürler. Şuan dolgu astarını denemek üzere çalışmalara başladım. Gerçekten şaşırtıcı sonuçları var.
Rica ederim, işinize yarayacak bilgiler bulmanıza sevindim. Dolgu astarından böyle bir performans alacağımı deneyene kadar ben de düşünmemiştim açıkçası.
@@3DYAZICITÜRKİYE teşekkürler cevabınız ve videonuz için hocam. Yalnız spreyin fiyatı biraz fazla gibi, 500 ml 150-200 tl fiyat aralığında. 25 cm büst için kullanırsak her birine 4 kat atma durumunda 2-3 büst için anca yeterli olur diye düşünüyorum. Ama videodaki sonuç gayet güzel görünüyor denemek için bir tane aldım :)
@@LoftukBesa Rica ederim. Evet pahalı bir ürün. Sizlere önerebileyim diye daha ekonomik bir ürün bulup denedim ancak aynı performansı göremedim. Hesabınız doğru sanırım ben de kalan miktar üzerinden bir tahmin yaptığımda sanki 3 büst çıkarır gibi geldi. Ancak baskılarınızı 50-100 mikron gibi yaparsanız 2 katta bile iş görebilir. O zaman daha fazla ürün için kullanılabilir.
Elinize sağlık video çok güzel olmuş. Epoxy uygulaması için şöyle bir tip verebilirim: Epoxy i uygularkan yassı akrilik boya fırçası kullanarak çok ince bir kat attıp yaklaşık 2-2.5 saat sonra tekrar çok ince bir kat attıktan sonra 24 saat kurumaya bırakabilirsiniz. Gerçekten güzel sonuç veriyor. Fırçayı temizlemek içinse ilginç gelebilir ama sirke kullanabilirsiniz. Ufak bardak gibi bir şeye (normal yemek için kullandığınız bardağı kullanmayın sakın epoxy bulaşabilir. Kullan at plastik bardaklar daha uygun) biraz sirke döküp, elinize plastik eldiven takıp, sirkenin içinde fırçayı temizleyin. 1 dk dan kısa sürüyor ve tamamen temizleniyor. Sakın fırçayı elinizle dokunmadan sadece sirkeye bırakmayın, sirkenin içinde de taş gibi donuyor (tecrübe ile sabit :) ).
Bir çok işte olabileceği gibi özellikle böyle çalışmalarda geri dönüştürülmüş malzeme kullanmak mantıklı. Daha önce porimanın geri dönüştürülmüş flementlerinden kullanmamıştım ancak deneyeceğim. Video için teşekkürler.
Abi selamlar videolarını uzun zamandır takip ediyorum. Sonunda karar verip SLA yazıcı aldım. Anycubic Photon Mono X2 modelinden ve wash&cure cihazından aldım. Başlarda bir gözüm korktu. Baskının sonrasındaki yazıcının temizlik işlemleri olsun model üstündeki işlemler olsun. Ancak öğrenip belirli bir sıraya düzene göre yapınca gerçekten çok zor olmadığını fark ettim. Biraz zaman ve para gerektiren bir hobi. Baskı sonrası boyama ve bu tarz işlemler için de videolarını takip ediyorum. Zamanla eksiklerimi tamamlayıp daha güzel modeller çıkarabileceğimi ümit ediyorum. Biraz para denkleştirince ileride bir FDM yazıcı da alıp mixleyip güzel modeller oluşturabilirim umarım. Seviliyorsun abi çok teşekkürler :)
Merak eden arkadaşlar için not: SLA biraz aile evinde zor olabilir. Normal reçinenin kokusu ve alkolün kokusu yüzünden eldivenle maskeyle sürekli havalandırarak odanızı işlemleri tamamlamanız gerekiyor. Ama baskıyı aldıktan sonra kalitesi gerçekten gözle görünebilir şekilde. FDM'den çok daha detaylı ve hatasız baskılar alabiliyorsunuz. Her güzel şeyin zorluğu da var tabii ki ama bence değer :) Evde rahat bir şekilde baskı alayım kimyasal tarafıyla uğraşmayayım el emeği biraz düzenlerim ailem için de zorluk olmasın diyorsanız bütçeye de daha uygun fdm yazıcılara yönelebilirsiniz ama herkese de sla kalitesi lazım bilginiz olsun :)
Çok değerli bilgiler ve tecrübeler. Çok teşekkürler çalışmalarınız için. Ben zımparadan bıktığım için aklıma "acaba bunu zımparalamak yerine katmanların arasını dolduramaz mıyım ? " sorusu geldiği için araştırma yapmıştım ve size rastladım. Takipteyiz, iyi çalışmalar :)
Selamlar, elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Ender 3v2 kullanıcısıyım, esas olarak ahşap atölyeme jig, şablon, makine aparatı vs türü şeyler basmak için kullanıyorum ama arada sırada figür basasım da geliyor, birkaç figür bastım hatta, kenarda duruyorlar, pürüzsüzleştirme için ince zımpara ve astar boyası ve belki sentetik macun kullanmayı düşünüyordum ama özellikle küçük boyutlu ve detaylı figürler için pek verimli durmuyor videonuzdan anladığım kadarıyla. Doldu astarı mantıklı göründü şu an için anlattıklarınızdan gördüğüm kadarıyla, airbrush'ım da var, buna uygun ekonomik bir dolgu astarı çözümü bulunursa çok güzel olabilir aslında. En sonunda şeytan dürmeye başlayacak gibi "SLA yazıcı aaal"diye :))
Merhaba, teşekkür ederim. Ufak modeller için dolgu astarı güzel bir çözüm olabilir. Ben Spreymax'ın dolgu astarını kullandım. Ancak tabii ki ufak figürlerin ve detaylı işlerin esas olayı reçineli yazıcılar. Kanalda bununla ilgili içeriklerde mevcut. İzlemenizi tavsiye ederim.
Merhaba, bildiğim kadarıyla Cura dilimleme yazılımında böyle bir ayar yok. Belki farklı yazılımlarla olabilir. Basit bir öneri olarak ancak parçalar halinde üretim yaparak bu gerçekleştirilebilir. Örneğin bir karakterin yüz detayları için sadece kafa kısmı 50-100 mikron gibi basılır, gövdesi de 200 mikron. Ardından birleştirme yapılabilir. Dediğiniz konuyu araştıracağım. Direkt tek baskı üzerinde bunun yapılabileceği bir bilgiye ulaşırsam bir video hazırlayabilirim.
Ütüleme olarak var. Ütüleme ayarını yaparsanız yüzeyde pürüzsüz katmanlar alma imkanınız olur. Ancak duvarlar için henüz yok. Mesela 0.2 Katmanı sadece duvarlarda 0.05 yaparak toplamda 0.2 ye tamamlama yapmayı ben gcode lar ile denedim ve çok da başarılı oldum. Ancak her çizime bunu yapamam :)
Biraz geç olacak ama bu ayar "adaptive layer height" olarak geçiyor. Detay gereken yerleri kendi tespit edip verdiğin aralıkta inceltip kalınlaştırıyor katman kalınlığını. Hatta prusada her bir katmanın tek tek kalınlığını seçebiliyorsunuz manuel olarak.
2-3 gün önce araştırmaya başladığım bir konu ve yeni bir kaynağa ulaşmam benim için çok iyi oldu Astar sonrası boyama ile ilgili bir video da çok yararlı olacaktır özellikle epoxy sonrası hangi boya mantıklı olur
Spreymax diye bir marka ancak biraz pahalı daha ekonomik bir ürün arıyorum. Eğer aynı etkiyi yakaladığım , ekonomik bir ürün bulursam haftaya direkt açıklama kısmına linkini koyacağım.
Epoksi ile yapılan işlemi daha önce denemiştim, uygulamayı düşünen arkadaşlar için önerilerim; - Kaplamadan önce zımpara ve boya adımlarını tamamlamış olun. - İnce epoksi türünü kullanmamaları (küçük uygulamalar için diye geçer), bunlar çok küçük boşluklardan minimum temas ve düşük viskozite sebebiyle akar. - Parlak bir yüzey istiyorsanız, epoksi kuruduktan sonra cilalamayı unutmayın.
Selamlar. Bir videoda görmüştüm ama bulamıyorum. Elektrik veya uydu kablolarında olduğu gibi bir filament markasının da filament üzerine basılı kalan metresi belli aralıklarla basılı halde üretildiğinden bahsediliyordu. Hangi marka bilginiz var mı acaba?
peki yuvarlak çember ya da daire şeklinde bir baskı alırken sanki köşeliymiş gibi çokgenmiş gibi basıyor tam yusyuvarlak olmuyor, onun cura da bir ayarı vardı bulamadım bilginiz var mı ?
Sprey astar kullanmak ev içinde imkansız evi batiririz, baska bir yolu var mi yada astarlama aşamasını komple çıkarmak? Polyester macun sonrası zimpara ve boya yeterli olmaz mı?
Video ve bilgiler için teşekkür ederiz. Bir sorum olacaktı dolgu astarı markası maalesef nette bulmak kolay değil sanırım daha uygun fiyatlı farklı bir dolgu astarı deneme şansınız oldumu? Bir ikinci sorum dolgu astarından sonra boyama işlemi öncesi normal astar atmamız gerekir mi?
Merhaba, rica ederim. Evet pek fazla sprey dolgu astarı piyasada yok. Ben Spreymax dolgu astarı kullandım ve farklı bir model astar henüz denemedim. Benim kullandığım dolgu astarı sonrası ayrıca bir astar atmaya gerek kalmıyor direkt boya işlemine geçebiliyorsunuz.
@@3DYAZICITÜRKİYE 2k rapid primer olanı kullanmışsınız sanırım ancak piyasada bulamadım ürünü 2k Acrylic Filler olanı kullansam fark varmıdır acaba pahalı ürünler olduğu için sormak istedim size.
Son zamanlarda Porima kullanmayı tercih ediyorum ve ürünlerinden hiç bir memnuniyetsizliğim olmadı. Filamix'i uzun zamandır kullanmadım o nedenle lütfen bunu bir mukayese gibi düşünmeyin.
hocam iyi günler hangi marka dolgu astarını kullandınız ve bu dolgu astarı beyaz bir yüzeye uygularsak nasıl olur ışık geçirgenliği azalır mı ya da tamamen yok olur mu ? teşekkürler
Merhaba Spreymax marka kullandım. Beyaz yüzeye kullanabilirsiniz. Üzerine bir kaplama yapacağından ışık geçirgenliği mutlaka azalacak ve atılan katman sayısına göre tamamen yok olacaktır. Ancak bu bir dış mekan malzemesi son kat ürünü değildir. Özellikle ürünü güneş altında kullanma niyetindeyseniz son katını uv dayanıklı bir boya ile yapmanızı öneririm.
Merhaba hocam ben örneğin bir at modeli basıyorum ayakkısımlarından başlıyor kuyruk kısmına geçtiğinde biraz üstte olduğu için tablaya yapışmıyor ve baskı sırasında modellerde bu bölümlerde sürekli problem yaşıyorum bunu nasıl çözebilirim Teşekkürederim
Video çok faydalı oldu. Emeğinize sağlık. Dolgu astarı ile ilgili bir sorum olacak. Bu astarı attıktan sonra ayrıca boya astarı atmamız gerekiyor mu? yoksa hem dolgu yapıp hem de astar görevi mi görüyor?
Merhaba astarı sprey olarak bulma şansımız yok sanıyorum. Elinizle sürdüğünüz gibi biraz hamur tarzı bir şey mi astar? Sprey Astar olarak çıkıyor çoğu zaman. 3D printer aldım fakat boyama kısmında çok fazla soru işaretim var. Kaynaklar da İngilizce olduğundan Türkçeye çevirdiğimizde doğru şekilde translate olmuyor onların kendi markaları biraz daha farklı içeriklere sahip.
Merhaba, sprey dolgu astarı diye aratırsanız bazı sonuçlar çıkıyor. Normal astar boyalarda çıkıyor, ürün başlıklarına ve özelliklerine dikkat edersiniz. Spreymax diye bir marka, 150 Liraya almıştım belki daha ekonomik ürünlerde bulunabilir.
Hocam çok parçalı figürleri birleştirirken aradaki boşluklara dolgu astarı kullanılabilir mi sizce yokca düz polyester macun alıp onunla mı yapmalıyım ? biliyorsunuz fiyatları pahalı emin olmadan almak istemiyorum fikrinizi merak ettim
Hocam selam. Yürüme engelim var tekerlekli sandalyeye bağımlıyım. Bir süt fabrikasında paketleme yapıyordum da bant başında pazartesi itibariyle ücretsiz izne yollandım. Kovuldum yani. Şu sıralar da iş yok gibi hep depremzede arkadaşlar işe alınıyor. Acaba 3d yazıcı alsam sizce baskı yapıp satarak ayda 3 5 bin lira kazanabilir miyim? Aylık giderim o kadar ailemin üstüne yük olmak istemiyorum. Bir de fabrikadan bir arkadaşımda ender 3 neo varmış başlangıç olarak iyi dedi tavsiye eder misiniz?
Merhaba, bu işten para kazanmanın çok farklı yolları var fakat şu yazıcıyı alıp bu işe girin size ayda 3-5 bin TL kazandırır gibi yorumlarda bulunmak sizi yanıltmaktan öteye geçmez. Benim konu hakkında düşüncelerimi ve bildiklerimi aktardığım bir videom var izlemenizi tavsiye ederim. Aşağıya linkini ekledim. Neo kullanmadım ancak özellikleri itibariyle güzel bir yazıcı gibi gözüküyor. Benzer özelliklere sahip Ender3-S1 kullanmış ve memnun kalmıştım. ua-cam.com/video/S8ett3vKFqc/v-deo.html
Merhaba, ''Resinin Slim Eco'' olarak aratabilirsiniz. Bunu almamın özel bir sebebi yoktu sadece uygun fiyatlı olduğu için tercih ettim. Epoksi reçine olarak aratıp farklı markalarda alınabilir.
Ellerinize sağlık. Sonuna kadar izledim. Bende aseton dışında bir çok yöntemi denedim. "plastik macun"u belki de ben kullanamadım bilmiyorum ama onun da çabuk donması için bir katalizörü var. Eser miktarda eklemeniz gerekiyor yoksa çok hızlı sürerken bile donmaya başlıyor. Uygulama sonrasın da beni o malzemenin en çok rahatsız eden tarafı kokusu oldu. Çok ağar bir kokusu kalıyor üstünde ve günlerce geçmedi. üstüne boya atmama rağmen geçmedi o yüzden kullanmayı bıraktım. Eğer mümkünse astar sprey de kullandığınız ürünün adını paylaşabilir misiniz? Ayrıca Porima markasını daha önce denemedim ama bu filamentim bitince gri renginden alıp denemek istiyorum. Ellerinize sağlık iyi çalışmalar dilerim.
Merhaba, teşekkür ederim. Su bazlı ahşap macununun da değişik bir kokusu var ancak bir süre sonra yavaş yavaş geçiyor. Boya attığınızda da kalmıyor aklınızda bulunsun. Dolgu astarı olarak Spreymax marka bir ürün kullandım. Porima'yı deneyin memnun kalırsınız.
Deadpool için güzel bir yöntem bulamamıştım batman modeline uyguladığınız reçine işlemiyle deadpool figürünün aynısını yapmıştım ve sizdeki gibi deadpool olmamıştı yeni başlayan biri olduğum için bende problem olduğunu düşünmüştüm aslında elimde çok yatkındır el becerim resim yeteneğim vs. iyidir her neyse gidip dolgu astarı aldım şehir içerisinden ve gelip denedim sonuç gayet güzel bu tür bilgiler için teşekkürler sizlerden çok şey öğreniyoruz elinize emeğinize sağlık. (DÜZELTME birde sizden ricam aldığınız ürünlerin markasını sizin içinde problem olmayacaksa açıklama kısmına yazarsanız çok iyi olabilir.)
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim bilgilerin işinize yaramasına sevindim. Ürün marka ve bilgilerini eskiden hep paylaşıyordum ancak bazen ürün ya da marka kötüleyici yorumlar sıkıntı olabiliyor. O nedenle artık sadece müsadesini aldığım ya da sponsor markaların ürün linklerini açıklama kısmına ekliyorum. Yorum olarak cevaplamamda bir sakınca yok, dolgu astarı olarak Spreymax, ahşap macununda Dyo akrosüper, reçine de Resinin slim kullandım.
Merhaba bilgiler için elinize sağlık ben sürekli olarak printerdan çıkardığım parçaalr üzerinden kalıp almaktayım ve katman izinin gitmesi benim için çok önemli. Benim yaptığım formlar genelde silindirik ve amorf formlar herhangi bir figür detayında baskılar değil. benim yüzey pürüzsüzleştirme işlemim ise zımpara ve hızlı yapıştırıcı (katalizörlü) ile yapmaktayim. ilk önce yüzeye taş oranı yüksek zımpara ile genel bir yuzey işlemi yapıyorum o kaba katmanların gitmesi için akabinde katman boşlukları kaldığı için hızlı yapıştırıcıyı peçete yardımı ile sürüp tekrar soğutucu spreyi sıkıyorum böylelikle katman aralıklarını kontrollü bir şekilde dolduruyorum daha sonra orta taş dereceli zımpara ile tekrar bir yüzeyden geçip nihai olarak su zımparası ile yüzey işlemini bitiriyorum. enjeksiyon makinasından çıkmış gibi bir yüzey kalitesi yakalıyorum uzun zamandır bu işlemi yapıyorum biraz yorucu lakin diğer yüzey işlemlerinden çok daha başarılı ve detay kaybı yaşamadan sonuca ulaşıyorum.
@@3DYAZICITÜRKİYE Sizin videonuzu izleyene kadar ben de bu yöntemi sık sık kullanmaktaydım. Detaylı işlerde de işe yarıyor. Genelde katalizörlü yapıştırıcı olarak Pattex yaygın ancak ben Selsil Ninja'dan daha memnun kaldım. Pattex leke bırakabiliyor ama Selsil'in leke bırakma oranı çok daha az. Böylece boyalı yüzeylerde de kullanılabiliyor.
Peki siz 3 boyutlu yazıcı baskılarınızı pürüzsüz hale getirmek için hangi yöntemleri uyguluyorsunuz?
aseton havadan ağırdır. kabın dibine dökülürse alttan ısı vererek genleşmesini maximize etmek durumundasınız.....oda yangına davetiyedir......kapalı kabın KAPAĞININ altına hazne dizayn edilerek içine aseton konur. ve alttan ısıtma falan olmadan asetonun yukarıdan aşağı süzülerek objeyi pürüzsüz ve parlak hale getirmesi beklenir......markasına göre abs filamentler KULLANILAN COMPAUNDLAR VE MİKTARLARI İLE ALAKALI OLARAK 4 saat ile 12 saat arasında pürüssüzleşir......detay kaybıda minimize olur......ABS bir mühendislik filamentidir ve bu işi iyi bilen kimyacılar yada mühendisler tarafından yapılmalıdır.....evlerde bu işler yapılmamasını tavsiye ederim...çünkü balkonlar bile tehlikeyi tam olarak bitirmez.......alttan ısıtmanın en büyük tehlikesi ise şudur.....ısıtmanın yapıldığı kap dışardaki havanın ısısına göre yani sıcak havalarda siz 56 yada 60 dereceye ayarlasınız bile 70 dereceye kadar çıkabilir.....eğerki genleşen ASETON YÜZÜNDEN KAP İÇİNDEKİ HAVA TAHLİYE MEKANİZMASI YOKSA asetononun patlamasına sebep olur......geri dönülemez akciğer hasarlarına yol açabilir....görme kayıpları olabilir ve yangın riski taşır.......tavsiyem bu işe hiç bulaşmamanızdır....saygılarımla.
Hangi dolgu astarını kullandınız hocam?
@@onurkurtar812 Konu hakkında detaylı bilgiye sahip birinin bu kadar açıklayıcı bir yazı eklemesi beni mutlu etti. Teşekkür ederim.
@@umutulusoy6408 Merhaba, Spreymax dolgu astarı kullandım.
Tiner
3b printer konusunda türkiye'nin en iyi kanalı diyebilirim size her videonuz ayrı güzel
Estağfurullah, beni mutlu ettiniz. Teşekkür ederim.
Teşekkürler. Sayenizde 3d yazılara her geçen gün ilgim artıyor.
Rica ederim, kanala desteğiniz için ben teşekkür ederim.
Video için teşekkürler. İçerikleriniz hep çok kaliteli ve güzel. Ufakta olsa destekte bulunmak beni mutlu etti. Başarılarınızın devamını dilerim.
Rica ederim, beğenmenize sevindim. Tüm destekleriniz benim için büyük ve önemli, teşekkür ederim.
3 boyutlu yazıcı dünyasına yeni girdim. Sizin videolarınız ile çok daha kaliteli baskılar aldığımı düşünüyorum. Devam etmeniz dileğiyle, teşekkür ederim.
Böyle düşünmenize ve bilgilerin işinize yaramasına sevindim. Güzel temenniniz için ben teşekkür ederim.
Yine mükemmel içerik. O kadar besleyici ki.. Kendim de içerik üreten biri olarak zor biliyorum ama gerçekten insan daha çok ve yeni şeyler izlemek istiyor. Alacağım printer'ın model seçim aşamasından montajına, baskıdan, baskı sonrasına kadar bildiğim her şeyi bu tek kanaldan öğrendim. İyi ki varsınız.
Ne kadar güzel ve beni mutlu eden bir yorum yazmışsınız, teşekkür ederim. İyi ki siz de varsınız.
abi kanala star wars ile alakalı bi baskı videosu bekleriz :D
@@soloprime38 Mandalorian temalı bir diorama videosu var. İlk diorama tecrübemdi fena bir iş olmadı. İzlemenizi tavsiye ederim.
@@3DYAZICITÜRKİYE izlerim abi de ben yorumu Hasan Yalçın abiye yazmıştım qweqweqwe ama gerçekten harika bir video olmuş elinize sağlık
@@soloprime38 Ahahaha 😄 Araya kaynamışım biraz, çekiliyorum 😄
3D dünyasına daha yeni yeni giriyorum, birkaç gündür videolarınızı izliyorum. Bu kadar kısa sürede bile sayenizde pek çok şey öğrendim. Creality ender 3 s1 model sipariş ettim gelince ben de baskı almaya başlayacağım. Kanalın tüm öğretici videolarını şuan izliyorum bu büyük bir fırsat benim için.
Yeni yazıcınız hayırlı olsun. Benim çok beğenerek kullandığım bir modeldi. Videoların işinize yaramasına sevindim. Özellikle Cura derslerini ve Ender3 S1 incelemesini atlamadan izlemenizi tavsiye ederim.
Yazıcıdan ben de sipariş verdim, memnun musunuz? Paylaşmak istediğiniz şeyler var mı?
Videoda kullanılan Türkçe'ye gösterilen özen aslında biz izleyicilere gösterilmiş saygıdır. Diksiyonunuzu ve seçtiğiniz sözcükleri takdir etmekten videoyu izleyemedim. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.
Keşke sizin gibi daha çok içerik üreticisi olsa. Eskiden televizyon kanalları izlenilebilen içeriklerin çoğunluğunu oluştururken karşımıza çıkan kişilerin Türkçemizi kullanırken gösterdikleri hassasiyet ne yazık ki şu anda içinde bulunduğumuz bu dijital çağda daha seyrek görülebilen bir durum olduğu için, bu gördüğümüz durumları takdir etmek ve devamını dilemek bence oldukça önemli. Dilimiz önemli. Her yerde doğru ve düzgün kullanılması gerekli, içerik gözetmeksizin. Gerekli özeni gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, bunları okumak beni mutlu etti.
Teşekkürler.
Rica ederim, kanala desteğiniz için ben teşekkür ederim.
Normalde yazmam ama etkileşimde benimde tuzum olsun diye yazıyorum normalde lazerle çakmağa yazı yazdırıp satıyorum 3D yazıcıyla da kendi işimi büyüteceğim videolarınız sayesinde sabah 0 bilgiyken şuan nerdeyse her şeye hakimim çok teşekkür ederim saygılar 🙏🏻
Merhaba, lazer için hangi cihazı kullanıyorsunuz acaba?
Hocam gerçekten böyle bir içeriğe ihtiyacımız vardı, bu kadar emek verip bunca bilgiyi bizimle paylaştığınız için kendi adıma çok teşekkür ederim. Sayenizde kendimizi geliştirebilecek farklı yöntemler ve araçları öğreniyoruz. Bu alanda rehberliğiniz çok önemli ve ders niteliğindeydi. Not alarak izledim. Yüreğinize emeğinize sağlık , takipteyim :)
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. İşinize yaramasına sevindim
Çok kaliteli ve düzenli bir içerik olmuş bence mutlaka ingilizce alt yazı da eklemelisiniz. Yurt dışı içeriklerinden eksiği yok artısı var.
Çok teşekkür ederim, önerinizi dikkate alacağım.
Yine harika bir video. Başlangıçta "herkesin bildiği şeyleri anlatacak, her video bu konuda birbirine benziyor" dedim ama çok şaşırtıcı, mükemmel bilgiler öğrendim. Gerçekten teşekkürler. Şuan dolgu astarını denemek üzere çalışmalara başladım. Gerçekten şaşırtıcı sonuçları var.
Rica ederim, işinize yarayacak bilgiler bulmanıza sevindim. Dolgu astarından böyle bir performans alacağımı deneyene kadar ben de düşünmemiştim açıkçası.
Merhabalar dolgu astarını nereden temin ettiniz acaba?
@@LoftukBesa Merhaba, google üzerinden Spreymax dolgu astarı diye arama yaparsanız n11, hepsiburada gibi alışveriş sitelerinde ürün çıkıyor.
@@3DYAZICITÜRKİYE teşekkürler cevabınız ve videonuz için hocam. Yalnız spreyin fiyatı biraz fazla gibi, 500 ml 150-200 tl fiyat aralığında. 25 cm büst için kullanırsak her birine 4 kat atma durumunda 2-3 büst için anca yeterli olur diye düşünüyorum. Ama videodaki sonuç gayet güzel görünüyor denemek için bir tane aldım :)
@@LoftukBesa Rica ederim. Evet pahalı bir ürün. Sizlere önerebileyim diye daha ekonomik bir ürün bulup denedim ancak aynı performansı göremedim. Hesabınız doğru sanırım ben de kalan miktar üzerinden bir tahmin yaptığımda sanki 3 büst çıkarır gibi geldi. Ancak baskılarınızı 50-100 mikron gibi yaparsanız 2 katta bile iş görebilir. O zaman daha fazla ürün için kullanılabilir.
Kurgusu, görselleri, içeriği ile referans bir video olmuş. Arkasındaki emeği her saniyesinde hissettiriyor. Tebrik ederim.👏👏👏
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
Ben dahil birçok kimsenin bilmediği bilgileri anlattınız, çok kıymetli bilgiler bunlar. Teşekkürler, emeğinize sağlık.
Merhaba, ben teşekkür ederim işinize yarar bilgiler bulmanıza sevindim.
Elinize sağlık video çok güzel olmuş. Epoxy uygulaması için şöyle bir tip verebilirim: Epoxy i uygularkan yassı akrilik boya fırçası kullanarak çok ince bir kat attıp yaklaşık 2-2.5 saat sonra tekrar çok ince bir kat attıktan sonra 24 saat kurumaya bırakabilirsiniz. Gerçekten güzel sonuç veriyor. Fırçayı temizlemek içinse ilginç gelebilir ama sirke kullanabilirsiniz. Ufak bardak gibi bir şeye (normal yemek için kullandığınız bardağı kullanmayın sakın epoxy bulaşabilir. Kullan at plastik bardaklar daha uygun) biraz sirke döküp, elinize plastik eldiven takıp, sirkenin içinde fırçayı temizleyin. 1 dk dan kısa sürüyor ve tamamen temizleniyor. Sakın fırçayı elinizle dokunmadan sadece sirkeye bırakmayın, sirkenin içinde de taş gibi donuyor (tecrübe ile sabit :) ).
Merhaba teşekkür ederim. Çok ilginç bir bilgi oldu açıkçası :) Bir sonraki kullanımımda mutlaka deneyeceğim.
Bir çok işte olabileceği gibi özellikle böyle çalışmalarda geri dönüştürülmüş malzeme kullanmak mantıklı. Daha önce porimanın geri dönüştürülmüş flementlerinden kullanmamıştım ancak deneyeceğim. Video için teşekkürler.
Rica ederim. Kesinlikle öyle. Memnun kacağınız ekonomik bir filament olur.
Hocam çok teşekkür ederim. Uzun zamandır izlediğim en kaliteli videolardan birisi olmuş emeğinize sağlık.
Uzun zamandır video bekliyorduk tam zamanın da geldi :)
Güzel :) işe yarayacak olmasına sevindim.
Abi selamlar videolarını uzun zamandır takip ediyorum. Sonunda karar verip SLA yazıcı aldım. Anycubic Photon Mono X2 modelinden ve wash&cure cihazından aldım. Başlarda bir gözüm korktu. Baskının sonrasındaki yazıcının temizlik işlemleri olsun model üstündeki işlemler olsun. Ancak öğrenip belirli bir sıraya düzene göre yapınca gerçekten çok zor olmadığını fark ettim. Biraz zaman ve para gerektiren bir hobi. Baskı sonrası boyama ve bu tarz işlemler için de videolarını takip ediyorum. Zamanla eksiklerimi tamamlayıp daha güzel modeller çıkarabileceğimi ümit ediyorum. Biraz para denkleştirince ileride bir FDM yazıcı da alıp mixleyip güzel modeller oluşturabilirim umarım. Seviliyorsun abi çok teşekkürler :)
Merak eden arkadaşlar için not: SLA biraz aile evinde zor olabilir. Normal reçinenin kokusu ve alkolün kokusu yüzünden eldivenle maskeyle sürekli havalandırarak odanızı işlemleri tamamlamanız gerekiyor. Ama baskıyı aldıktan sonra kalitesi gerçekten gözle görünebilir şekilde. FDM'den çok daha detaylı ve hatasız baskılar alabiliyorsunuz. Her güzel şeyin zorluğu da var tabii ki ama bence değer :) Evde rahat bir şekilde baskı alayım kimyasal tarafıyla uğraşmayayım el emeği biraz düzenlerim ailem için de zorluk olmasın diyorsanız bütçeye de daha uygun fdm yazıcılara yönelebilirsiniz ama herkese de sla kalitesi lazım bilginiz olsun :)
Ne zamandır merak ettiğim konuları anlaşılır halde derleyip sunmuşsunuz. Bana göre çok yararlı bir video olmuş teşekkürler
Rica ederim, işinize yaramasına sevindim.
Emek kokan bir video olmuş. Yapılan uğraşlar, detaylar ve bilgiler için teşekkür ederim.
Rica ederim, güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim.
İzlediğim en ayrıntı konuda en acikayici video olmuş çok iyi
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Sırf merakımdan izliyor olmama rağmen baştan sona izledim üstad Emeğinize sağlık 🙏
Çok sevindim, teşekkür ederim🙏
resmen bilimsel araştırma videosu olmuş elinize sağlık 🤗
Estağfurullah :) Bildiğim ne varsa detaylı ve uygulamalı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Bir çok 3d yazıcı videosu izlemiştim ama epoxyi çok güzel anlatmışsınız emeğinize sağlık
Çok teşekkür ederim.
Kesinlikle çok kaliteli bir insansınız.
Çok teşekkür ederim, o sizin güzel görüşünüz.
Harika bir paylaşım olmuş çok teşekkür ederim. Aklımdaki her soruya ve fazlasına yanıt buldum. Emeğinize sağlık.
Rica ederim, aklınızdaki sorulara yanıt bulabilmenize sevindim.
Çok uğraşılmış, emek verilmiş ve en önemlisi bilgilendirici bir video olmuş. Teşekkürler elinize emeğinize sağlık.
Rica ederim, işinize yaradıysa ne mutlu.
harika anlatım harika video çok kapsamlı ve güzel anlatımlı bir içerik olmuş emeğinize sağlık
Çok teşekkür ederim🙏
Mükemmel bir çalışma ve net bir anlatım. Elinize sağlık. Teşekkürler.
Ben teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Çok değerli bilgiler ve tecrübeler. Çok teşekkürler çalışmalarınız için. Ben zımparadan bıktığım için aklıma "acaba bunu zımparalamak yerine katmanların arasını dolduramaz mıyım ? " sorusu geldiği için araştırma yapmıştım ve size rastladım. Takipteyiz, iyi çalışmalar :)
Rica ederim, güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim.
Teşekkürler. Dokulu görüntüsü aslında her zaman yazicidan düzgün çıkma ihtimali olsa bence çok daha güzel duruyor.
Rica ederim, ben de 3 boyutlu yazıcıdan çıkmış halini seviyorum 👍
Selamlar, elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Ender 3v2 kullanıcısıyım, esas olarak ahşap atölyeme jig, şablon, makine aparatı vs türü şeyler basmak için kullanıyorum ama arada sırada figür basasım da geliyor, birkaç figür bastım hatta, kenarda duruyorlar, pürüzsüzleştirme için ince zımpara ve astar boyası ve belki sentetik macun kullanmayı düşünüyordum ama özellikle küçük boyutlu ve detaylı figürler için pek verimli durmuyor videonuzdan anladığım kadarıyla. Doldu astarı mantıklı göründü şu an için anlattıklarınızdan gördüğüm kadarıyla, airbrush'ım da var, buna uygun ekonomik bir dolgu astarı çözümü bulunursa çok güzel olabilir aslında. En sonunda şeytan dürmeye başlayacak gibi "SLA yazıcı aaal"diye :))
Merhaba, teşekkür ederim. Ufak modeller için dolgu astarı güzel bir çözüm olabilir. Ben Spreymax'ın dolgu astarını kullandım. Ancak tabii ki ufak figürlerin ve detaylı işlerin esas olayı reçineli yazıcılar. Kanalda bununla ilgili içeriklerde mevcut. İzlemenizi tavsiye ederim.
Keşke kullandığınız sprey astarın marka ve fiyatını paylaşsaydınız
Spreymax dolgu astarı demiş eski bir yorumda
Harika emek verilmiş bir video.. Eline sağlık üstad..
Çok teşekkür ederim🙏
Çok güzel Anlatım olmuş.
Emeğinize yüreğinize sağlık
HOCAM BEN KALIPÇIYIM.İŞİM CNC FREZELERLE.BENİM MERAK ETTİĞİM ŞU.BİZ FORMLU ÜRÜNLERİN KALIBINI İŞLERKEN YATAYA YAKIN FORMLARDA PASO MİKTARINI(SİZE GÖRE KATMAN KALINLIĞI)OYNARIZ.MESELA DİK YADA DİKE YAKIN FORMLARDA 0,2-0,25 PASO İLE TALAŞ KALDIRIRKEN YATAYA YAKIN FORMLARDA 0,025-0,05 PASOYA DÜŞERİZ Kİ FİNİŞ PASOSU DEDİĞİMİZ FİNAL OPERASYONUNA DAHA AZ TALAŞ KALSIN.GÖRDÜMKİ 3D YAZICILARDA CNC TEZGAHLARLA BENZER KODLAR KULLANIYOR.AMA CURADA BÖYLE BİR AYARA RASTLAMADIM.LAYER 0,2 İSE BİTENE KADAR 0,2 YAPIYOR.BUDA HEM ZAMAN HEM KALİTEYE ETKİ EDİYOR.BÖYLE BİR AYAR VARMI FARKEDEMEDİĞİM,YADA ÖNEREBİLECEĞİNİZ BİR YÖNTEM VARMI
Merhaba, bildiğim kadarıyla Cura dilimleme yazılımında böyle bir ayar yok. Belki farklı yazılımlarla olabilir. Basit bir öneri olarak ancak parçalar halinde üretim yaparak bu gerçekleştirilebilir. Örneğin bir karakterin yüz detayları için sadece kafa kısmı 50-100 mikron gibi basılır, gövdesi de 200 mikron. Ardından birleştirme yapılabilir. Dediğiniz konuyu araştıracağım. Direkt tek baskı üzerinde bunun yapılabileceği bir bilgiye ulaşırsam bir video hazırlayabilirim.
Ütüleme olarak var. Ütüleme ayarını yaparsanız yüzeyde pürüzsüz katmanlar alma imkanınız olur. Ancak duvarlar için henüz yok. Mesela 0.2 Katmanı sadece duvarlarda 0.05 yaparak toplamda 0.2 ye tamamlama yapmayı ben gcode lar ile denedim ve çok da başarılı oldum. Ancak her çizime bunu yapamam :)
Biraz geç olacak ama bu ayar "adaptive layer height" olarak geçiyor. Detay gereken yerleri kendi tespit edip verdiğin aralıkta inceltip kalınlaştırıyor katman kalınlığını. Hatta prusada her bir katmanın tek tek kalınlığını seçebiliyorsunuz manuel olarak.
UA-cam da gördüğüm en emek verilmiş video
Cok teşekkür ederim, yorumunuz beni mutlu etti.
video harika bilgilendirici olmuş hele son dolgu astarı fikri çok güzel oldu teşekkür ederim.
Rica ederim, beğenmenize sevindim.
İçerikleriniz çok değerli ve kıymetli, elinize sağlık
Çok teşekkür ederim.
Yine çok güzel bir paylaşım elinize gözünüze sağlık ,sizi seviyoruz...
Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Paylasimlar, detaylar cok faydali. 👏 Teşekkür ederiz. 🤚
Rica ederim, faydalı bulmanıza sevindim.
Merhaba, kullandığınız sprey dolgu astarının markasını öğrenebilir miyim?
Buna bu kadar vakit ayıracağıma kilden aynısını yaparım diye düşünüyorum:)
El emeğinin yerini hiç bir şey tutamaz isterse daha pürüzlü olsun :)
@@3DYAZICITÜRKİYE doğru dediniz, teşekkürler ☺️
gerçekten çok bilgilendirici video
Çok teşekkür ederim 🙏
Hocam dolgu astari nasil bulabilirim
2-3 gün önce araştırmaya başladığım bir konu ve yeni bir kaynağa ulaşmam benim için çok iyi oldu
Astar sonrası boyama ile ilgili bir video da çok yararlı olacaktır özellikle epoxy sonrası hangi boya mantıklı olur
Merhaba, beğenmenize sevindim. Taleplerinizi dikkate alıyorum, notlarımın arasına aldım.
Sağlam video olmuş tebrikler.
Bu kadar emek vermeniz çok güzel, teşekkürler çok yararlı bir video olmuş 👍
Teşekkür ederim, yararlı bulmanıza sevindim.
Dolgu astarı bilgilendirmesi için teşekkürler👌👌
Rica ederim.
Emeğinize sağlık çok detaylı, bilgilendirici bir video olmuş
Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Dolgu astarının linkini paylaşabilir misiniz, marka model de olur?
Spreymax diye bir marka ancak biraz pahalı daha ekonomik bir ürün arıyorum. Eğer aynı etkiyi yakaladığım , ekonomik bir ürün bulursam haftaya direkt açıklama kısmına linkini koyacağım.
@@3DYAZICITÜRKİYE Çok teşekkürler.
@@SelmanKahraman Rica ederim.
Epoksi ile yapılan işlemi daha önce denemiştim, uygulamayı düşünen arkadaşlar için önerilerim;
- Kaplamadan önce zımpara ve boya adımlarını tamamlamış olun.
- İnce epoksi türünü kullanmamaları (küçük uygulamalar için diye geçer), bunlar çok küçük boşluklardan minimum temas ve düşük viskozite sebebiyle akar.
- Parlak bir yüzey istiyorsanız, epoksi kuruduktan sonra cilalamayı unutmayın.
Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim bunlar çok kıymetli öneriler 🙏
Çok faydalı bir video olmuş bilgilendirme ve emekleriniz için teşekkürler.
Rica ederim, beğenmenize sevindim.
sol tarafınızda bulunan buyuk fıgurun stl dosyası mevcut mudur veya fıgurun ısmı nedır
AKUMA
www.thingiverse.com/thing:2118461
Emeğinize sağlık. Hepsini sayenizde hap bilgi olarak aldık. Filler primer olarak hangi marka kullandınız. Çok güzel oldu.
Teşekkür ederim Spreymax 2K dolgu astarı kullandım ancak artık pek piyasada bulunmuyor.
@@3DYAZICITÜRKİYE Çok teşekkür ederim hocam tekrardan. Emeğinize sağlık.
Selamlar. Bir videoda görmüştüm ama bulamıyorum. Elektrik veya uydu kablolarında olduğu gibi bir filament markasının da filament üzerine basılı kalan metresi belli aralıklarla basılı halde üretildiğinden bahsediliyordu. Hangi marka bilginiz var mı acaba?
Merhaba, bir bilgim yok maalesef.
Hocam kullandiginiz dolgu astarinin markasi nedir acaba 5 tane marka denedim hicbiri videodaki gibi degil
Spreymax dolgu astarı demiş daha önceden
Emeğinize sağlık hocam 🙏
Teşekkür ederim 🙏
Elinize sağlık faydalı video olmuş.
Teşekkür ederim🙏
peki yuvarlak çember ya da daire şeklinde bir baskı alırken sanki köşeliymiş gibi çokgenmiş gibi basıyor tam yusyuvarlak olmuyor, onun cura da bir ayarı vardı bulamadım bilginiz var mı ?
Hocam teşekkürler, elinize dilinize sağlık🤗🤗
Rica ederim.
Sprey astar kullanmak ev içinde imkansız evi batiririz, baska bir yolu var mi yada astarlama aşamasını komple çıkarmak? Polyester macun sonrası zimpara ve boya yeterli olmaz mı?
Video ve bilgiler için teşekkür ederiz. Bir sorum olacaktı dolgu astarı markası maalesef nette bulmak kolay değil sanırım daha uygun fiyatlı farklı bir dolgu astarı deneme şansınız oldumu? Bir ikinci sorum dolgu astarından sonra boyama işlemi öncesi normal astar atmamız gerekir mi?
Merhaba, rica ederim. Evet pek fazla sprey dolgu astarı piyasada yok. Ben Spreymax dolgu astarı kullandım ve farklı bir model astar henüz denemedim. Benim kullandığım dolgu astarı sonrası ayrıca bir astar atmaya gerek kalmıyor direkt boya işlemine geçebiliyorsunuz.
@@3DYAZICITÜRKİYE 2k rapid primer olanı kullanmışsınız sanırım ancak piyasada bulamadım ürünü 2k Acrylic Filler olanı kullansam fark varmıdır acaba pahalı ürünler olduğu için sormak istedim size.
@@MegaVirus18 Ben kullanmadım ancak sanırım 2K Acrylic olan biraz daha ince bir ürün.
Merhaba epoksi 3d ürünlere yapışıyor mu yoksa plastik kalıplar gibi epoksi kalıbı için pla petg gibi filamentlerden epoksi kalıbı yapabilir miyiz
Merhaba masam kirlenmesin diye masamın üstüne boya yapanların yağlı gibi kalın örtüye ihtiyacım var fakat bulamadım ismi nedir acaba?
Merhaba, yeni bir yazıcı aldım. Filamix ile Porima markaları arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?
Son zamanlarda Porima kullanmayı tercih ediyorum ve ürünlerinden hiç bir memnuniyetsizliğim olmadı. Filamix'i uzun zamandır kullanmadım o nedenle lütfen bunu bir mukayese gibi düşünmeyin.
hocam iyi günler hangi marka dolgu astarını kullandınız ve bu dolgu astarı beyaz bir yüzeye uygularsak nasıl olur ışık geçirgenliği azalır mı ya da tamamen yok olur mu ? teşekkürler
Merhaba Spreymax marka kullandım. Beyaz yüzeye kullanabilirsiniz. Üzerine bir kaplama yapacağından ışık geçirgenliği mutlaka azalacak ve atılan katman sayısına göre tamamen yok olacaktır. Ancak bu bir dış mekan malzemesi son kat ürünü değildir. Özellikle ürünü güneş altında kullanma niyetindeyseniz son katını uv dayanıklı bir boya ile yapmanızı öneririm.
Merhaba hocam ben örneğin bir at modeli basıyorum ayakkısımlarından başlıyor kuyruk kısmına geçtiğinde biraz üstte olduğu için tablaya yapışmıyor ve baskı sırasında modellerde bu bölümlerde sürekli problem yaşıyorum bunu nasıl çözebilirim Teşekkürederim
Abi selam, spraymax 500 ml unifill dolgu mu yoksa 250 ml acrlyic filler mi? Iki farkli urun var ikisi de 150 tl
Merhaba 500ml olanı kullandım.
Merhaba, cr 10 smart kullanıyorum ve baskı basarken sürekli flament bitiyor hatası alıyorum nasıl çözebilirim
Bu konudaki en kral video
@@ozgureren8925 Teşekkür ederim
@@3DYAZICITÜRKİYE hocam polyester macunum kullanmadığımdan kurumuş, nasıl çözebilirim bilginiz var mı?
@@ozgureren8925 hafif ıslatıp karıştırıyorlardı bir videoda. ama suyu damla damla koyuyorlar
@@erdemtaskn8256 teşekkürler
Çok yararşı oldu.
Video çok faydalı oldu. Emeğinize sağlık. Dolgu astarı ile ilgili bir sorum olacak. Bu astarı attıktan sonra ayrıca boya astarı atmamız gerekiyor mu? yoksa hem dolgu yapıp hem de astar görevi mi görüyor?
Merhaba, teşekkür ederim. Dolgu yapıp aynı zamanda astar görevi görüyor.
@@3DYAZICITÜRKİYE Anladım. Teşekkürler.
@@huseyinonsoy4547 Rica ederim.
Of çok iyi bir konuya değinmişsiniz.
Teşekkür ederim.
hocam eline sağlık tavsiye edebileceğiniz dolgu astar spreyi var mı çeşit olarak
Teşekkür ederim. Ben Spreymax S1 dolgu astarı kullandım çokta memnun kaldım ancak bir süredir piyasada yok sanırım. Bulabilirseniz çok iyi ürün.
figürlere macun sürmeyi bi türlü beceremedim.Asetonla inceltip sürüyorum ama yinede eşit yapamıyorum
Merhaba astarı sprey olarak bulma şansımız yok sanıyorum. Elinizle sürdüğünüz gibi biraz hamur tarzı bir şey mi astar? Sprey Astar olarak çıkıyor çoğu zaman. 3D printer aldım fakat boyama kısmında çok fazla soru işaretim var. Kaynaklar da İngilizce olduğundan Türkçeye çevirdiğimizde doğru şekilde translate olmuyor onların kendi markaları biraz daha farklı içeriklere sahip.
Merhaba harika bir çalışma olmuş elinize sağlık👏🏼👏🏼👏🏼 Kullanmış olduğunuz sprey dolgu astarının markası nedir ?
Merhaba çok teşekkür ederim. Spreymax dolgu astarı.
Benim için çok yardımcı olan bir içerik oldu emeğinize sağlık
Rica ederim, işinize yaramasına sevindim.
Selamlar, doldurucu astar i nasil aratabiliriz, bir de edindiginiz spreyin fiyati nasildi, ne marka bulabildiniz piyasada. Tesekkurler
Merhaba, sprey dolgu astarı diye aratırsanız bazı sonuçlar çıkıyor. Normal astar boyalarda çıkıyor, ürün başlıklarına ve özelliklerine dikkat edersiniz. Spreymax diye bir marka, 150 Liraya almıştım belki daha ekonomik ürünlerde bulunabilir.
@@3DYAZICITÜRKİYE cok tesekkurler, emeginize saglik
@@tdktdk5347 Rica ederim, ben teşekkür ederim.
Hocam çok parçalı figürleri birleştirirken aradaki boşluklara dolgu astarı kullanılabilir mi sizce yokca düz polyester macun alıp onunla mı yapmalıyım ? biliyorsunuz fiyatları pahalı emin olmadan almak istemiyorum fikrinizi merak ettim
Bence ek yerlerini doldurmak için dolgu astarı yetersiz kalır. Çok fazla kat atmak gerekir ve çok pahalı olur. Macundan devam derim.
Çok güzel bir içerik olmuş, ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim.
bu oyun figurleri uretimi hangi meslek dalina giriyor acaba ve siz ne isle ugrasiyorsunuz acaba cevaplarsaniz cok sevinirimm
Hocam selam. Yürüme engelim var tekerlekli sandalyeye bağımlıyım. Bir süt fabrikasında paketleme yapıyordum da bant başında pazartesi itibariyle ücretsiz izne yollandım. Kovuldum yani. Şu sıralar da iş yok gibi hep depremzede arkadaşlar işe alınıyor. Acaba 3d yazıcı alsam sizce baskı yapıp satarak ayda 3 5 bin lira kazanabilir miyim? Aylık giderim o kadar ailemin üstüne yük olmak istemiyorum. Bir de fabrikadan bir arkadaşımda ender 3 neo varmış başlangıç olarak iyi dedi tavsiye eder misiniz?
Merhaba, bu işten para kazanmanın çok farklı yolları var fakat şu yazıcıyı alıp bu işe girin size ayda 3-5 bin TL kazandırır gibi yorumlarda bulunmak sizi yanıltmaktan öteye geçmez. Benim konu hakkında düşüncelerimi ve bildiklerimi aktardığım bir videom var izlemenizi tavsiye ederim. Aşağıya linkini ekledim. Neo kullanmadım ancak özellikleri itibariyle güzel bir yazıcı gibi gözüküyor. Benzer özelliklere sahip Ender3-S1 kullanmış ve memnun kalmıştım.
ua-cam.com/video/S8ett3vKFqc/v-deo.html
@@3DYAZICITÜRKİYE tamamdır çok teşekkür ederim
TEŞEKKÜRLER
Rica ederim.
Harika çalışma elinize sağlık.
Çok teşekkür ederim.
Video için teşekkürler. Bu dolgu astarını nereden bulabiliriz ? Bauhaus da falan baktık ama bulamadık çünkü
Merhaba, rica ederim. Spreymax sprey dolgu astarı olarak aratabilirsiniz.
@@3DYAZICITÜRKİYE Cevabınız için teşekkür ederim, Spraymax 680031 2k Rapid Primer Filler ( Dolgu Astarı ) mı yoksa Spraymax 684036 2k Acrylic Filler ( Dolgu Astarı ) mı acaba ?
@@aybrsn Rica ederim, ben 2k rapid primer olanı kullandım.
@@3DYAZICITÜRKİYE Teşekkürler hocam
Epoksi uyguladıktan sonra kuruması için kaç saat beklediniz?
Merhaba, 4-5 saat sonra kurumuştu ancak ben bir gün bekledim. Bu kullanılan malzemeye ve karışım oranına göre değişkenlik gösterecektir.
Hocam Arkaplandaki Petek Aynaların Linki Var Mı ? Nereden Aldınız ?
Hocam bu işe yeni başlamayı düşünen birine hangi 3D yazıcıyı ve flamenti önerirsiniz?
müthiş içerik tebrikler
Çok teşekkür ederim.
Peki herhangi bir macun vs kullanmadan yazıcılardan pürüssüz bir ürün çıkarmak mümkün mü ? Mümkünse nasıl olduğunu açıkar mısınız ?
Reçineli yazıcıları araştırmanızı öneririm. Kanalda bir çok inceleme mevcut. Bir tane örnek ekliyorum.
ua-cam.com/video/sR6dIT_gd6A/v-deo.html
Hocam selamlar, bu kullandığınız reçineyi nasil temin edebilirim acaba?
Merhaba, ''Resinin Slim Eco'' olarak aratabilirsiniz. Bunu almamın özel bir sebebi yoktu sadece uygun fiyatlı olduğu için tercih ettim. Epoksi reçine olarak aratıp farklı markalarda alınabilir.
Yanlışlıkla diğer kanaldan cevap vermişim diğer yorum da bana aittir.
Çok teşekkür ederim 🙏🙏
@@bnbbros2470 Rica ederim👋
Ellerinize sağlık. Sonuna kadar izledim. Bende aseton dışında bir çok yöntemi denedim. "plastik macun"u belki de ben kullanamadım bilmiyorum ama onun da çabuk donması için bir katalizörü var. Eser miktarda eklemeniz gerekiyor yoksa çok hızlı sürerken bile donmaya başlıyor. Uygulama sonrasın da beni o malzemenin en çok rahatsız eden tarafı kokusu oldu. Çok ağar bir kokusu kalıyor üstünde ve günlerce geçmedi. üstüne boya atmama rağmen geçmedi o yüzden kullanmayı bıraktım. Eğer mümkünse astar sprey de kullandığınız ürünün adını paylaşabilir misiniz? Ayrıca Porima markasını daha önce denemedim ama bu filamentim bitince gri renginden alıp denemek istiyorum. Ellerinize sağlık iyi çalışmalar dilerim.
Merhaba, teşekkür ederim. Su bazlı ahşap macununun da değişik bir kokusu var ancak bir süre sonra yavaş yavaş geçiyor. Boya attığınızda da kalmıyor aklınızda bulunsun. Dolgu astarı olarak Spreymax marka bir ürün kullandım. Porima'yı deneyin memnun kalırsınız.
@@3DYAZICITÜRKİYE Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. tekrar emeğinize sağlık 🤗
@@kademmuratdemir8273 Rica ederim, teşekkürler.
Çok teşekkürler. Dolgu astar spreyinin markası nedir acaba?
Merhaba, teşekkür ederim. Spreymax dolgu astarı.
@@3DYAZICITÜRKİYE Merhaba bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.
@@esrefkayin Rica ederim, iyi günler.
Deadpool için güzel bir yöntem bulamamıştım batman modeline uyguladığınız reçine işlemiyle deadpool figürünün aynısını yapmıştım ve sizdeki gibi deadpool olmamıştı yeni başlayan biri olduğum için bende problem olduğunu düşünmüştüm aslında elimde çok yatkındır el becerim resim yeteneğim vs. iyidir her neyse gidip dolgu astarı aldım şehir içerisinden ve gelip denedim sonuç gayet güzel bu tür bilgiler için teşekkürler sizlerden çok şey öğreniyoruz elinize emeğinize sağlık. (DÜZELTME birde sizden ricam aldığınız ürünlerin markasını sizin içinde problem olmayacaksa açıklama kısmına yazarsanız çok iyi olabilir.)
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim bilgilerin işinize yaramasına sevindim. Ürün marka ve bilgilerini eskiden hep paylaşıyordum ancak bazen ürün ya da marka kötüleyici yorumlar sıkıntı olabiliyor. O nedenle artık sadece müsadesini aldığım ya da sponsor markaların ürün linklerini açıklama kısmına ekliyorum. Yorum olarak cevaplamamda bir sakınca yok, dolgu astarı olarak Spreymax, ahşap macununda Dyo akrosüper, reçine de Resinin slim kullandım.
@@3DYAZICITÜRKİYE teşekkürler bilgi için tekrardan
@@C4NTV Rica ederim.
Merhaba bilgiler için elinize sağlık ben sürekli olarak printerdan çıkardığım parçaalr üzerinden kalıp almaktayım ve katman izinin gitmesi benim için çok önemli. Benim yaptığım formlar genelde silindirik ve amorf formlar herhangi bir figür detayında baskılar değil. benim yüzey pürüzsüzleştirme işlemim ise zımpara ve hızlı yapıştırıcı (katalizörlü) ile yapmaktayim. ilk önce yüzeye taş oranı yüksek zımpara ile genel bir yuzey işlemi yapıyorum o kaba katmanların gitmesi için akabinde katman boşlukları kaldığı için hızlı yapıştırıcıyı peçete yardımı ile sürüp tekrar soğutucu spreyi sıkıyorum böylelikle katman aralıklarını kontrollü bir şekilde dolduruyorum daha sonra orta taş dereceli zımpara ile tekrar bir yüzeyden geçip nihai olarak su zımparası ile yüzey işlemini bitiriyorum. enjeksiyon makinasından çıkmış gibi bir yüzey kalitesi yakalıyorum uzun zamandır bu işlemi yapıyorum biraz yorucu lakin diğer yüzey işlemlerinden çok daha başarılı ve detay kaybı yaşamadan sonuca ulaşıyorum.
Merhaba, uyguladığınız yöntemi ilk defa duydum ve çok mantıklı. Ben de mutlaka bir deneme yapacağım. Bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
@@3DYAZICITÜRKİYE Sizin videonuzu izleyene kadar ben de bu yöntemi sık sık kullanmaktaydım. Detaylı işlerde de işe yarıyor. Genelde katalizörlü yapıştırıcı olarak Pattex yaygın ancak ben Selsil Ninja'dan daha memnun kaldım. Pattex leke bırakabiliyor ama Selsil'in leke bırakma oranı çok daha az. Böylece boyalı yüzeylerde de kullanılabiliyor.
@@sevilayseneren5037 Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Deneme yapacağım zaman önerinizi dikkate alacağım.
Hızlı yapıştırıcı katmanları eriterek mi kapatıyor boşlukları yoksa zımparadan kalan tozlar mı boşlukları kapatıyor?
@@kinetik1 Herhangi bir eritme söz konusu değil yapıştıricinin kıvamlı yapısı katmanlar arasi dolgu sağlıyor.
Harika bilgiler superrrr
Teşekkür ederim🙏